Foto
Foto
Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Heb je vandaag al gelachen? Neen? Doe het dan nu!
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
sir_andro
blog.seniorennet.be/sir_and
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Soloslim
  • Het vertrek
  • Nadenken
  • Verkocht
  • Een meisje
  • Mother?
  • Geladen lossen
  • Eigen nest
  • Boeiend
  • Games ... zijn toch maar een spelletje
  • Vogels?
  • Verbouwing
  • Stikken
  • Vakantietijd
  • Elkaar
  • Gezwind
  • Arvo Pärt
  • Bob
  • Awel?
  • Een emoroes
  • Om te...
  • Eric Corijn
  • Zinzoeker
  • Verstandige economisten
  • Geveld
  • Identiteit
  • Nog heel even
  • Kerstmis
  • Volgens mij
  • 'Den brave'
  • collega-uitvinder
  • Stuitend!!!
  • Liefdesgen
  • Slapeloos
  • Heldhaftige herfst
  • Rond mij
  • Selfmanagement
  • Slippertje van de geest
  • Kleuren
  • Aankondiging
    Foto
    Foto
    Wol en gember
    Zoektochten naar authenticiteit en schoonheid
    29-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Zo zout is de zee 
    dat de tranen
    van de wereld
    me mee voeren
    in golven gedragen
    weg van hier
    onblusbaar blijft
    mijn hart gestrand
    bij jou
    het vult zich met
    heimwee naar
    het andere water
    diep in de buik
    van de bekende stad
    de stormen van liefde
    zijn gebroken koppen
    de weemoed
    die ze aanvoeren
    verloren tijd

    Floreanne

    29-01-2007 om 23:27 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    28-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Van Istendael
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmiddag heb ik mogen luisteren naar Geert Van Istendael. Hij hield een lezing over globalisering, rijkdom en armoede, kapitalisme, vervuiling van de aarde, België, de fraude van de superrijken vergeleken met de fraude van Jan met de pet… Van Istendael las voor uit eigen werk, stukjes poëzie en proza. Het was gelukkig weer erg stimulerend te horen dat er ervaren en verstandige mensen zijn die wel nog geloven dat het anders kan. Af en toe beschouwen en aanknopingspunten vinden om iets ten goede te veranderen aan de manier waarop onze maatschappij draait, is gewoon geweldig noodzakelijk! Zeker op momenten dat je de moed verliest, als je meent de dupe te zijn van je eigen idealen en gevoelens van onmacht en bitterheid naar boven komen. Dan klaart je dag, ondanks regen en grijste, opnieuw op. In de ontmoeting met mensen, die stralen van gedrevenheid en blijven verlangen naar beterschap, krijg je kracht in een onuitgesproken verbondenheid met de wijze spreker en zijn inspirerend publiek. Vooral als ze concrete aangrijpingspunten bloot leggen en gefundeerd aangeven hoe aan een positieve ommezwaai te beginnen valt, vind je herboren elan. Ik ga nog wat vrekkiger worden, me nog minder van mode aantrekken, nog vaker bij de schoenmaker aankloppen in plaats van nieuwe muiltjes te kopen... Ik ga telkens toch opnieuw zeggen hoe ik over levenskwaliteit denk.

    Floreanne

    "Slechts als de stoel ouder wordt dan de boom waaruit hij gemaakt is, zijn we goed bezig"

    "Als je poëzie schrijft, doe je iets wat eigenlijk niet kan in deze samenleving. Je doet iets wat absoluut geen geld oplevert, dat zeer traag gaat. Stilstaan is achteruitgaan. Wel, met poëzie sta je niet stil, maar ga je vrijwillig achteruit, desnoods tweeduizend jaar als dat goed is voor het gedicht. Het is een volslagen marginale activiteit die anti-markteconomisch is. Die ivoren toren waar je je versjes bakt staat dus vlak naast de barricade. Van dichters kun je niet eisen dat ze op de barricade klimmen want daar lopen ze alleen maar in de weg. Goede dichters zijn slechte strijders en omgekeerd. Zelfs Bertolt Brecht was een slechte strijder. Het feit dat je poëzie schrijft is een permanente kritiek op het voortrazen van de economie. De dichter is bijna automatisch een andersglobalist."

    ... dixit Geert Van Istendael


    28-01-2007 om 22:45 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statement voor een ethisch reveil
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wil meedoen met het 'licht-uit-initiatief'om een statement te doen naar iedereen die in onze maatschappij enige invloed heeft op ethische economie, bescherming van moeder aarde, respect voor alle mensen en de natuur, betere verdeling van goederen, afbouw van de wegwerpcultuur, de maatschappelijke overwaardering en verheerlijking van steeds meer winst maken en geldgewin, ten koste van levenskwaliteit....vandaar hier mijn steun aan de oproep:

    Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19u55 tot 20.00u

    ACTIE tegen de klimaatsverandering: Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van burgers ooit tegen de klimaatsverandering.
    L'Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot alle burgers over de hele wereld: Gun de planeet 5 minuten rust!
    Iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari as, van 19u55 tot 20.00u. Het gaat er niet om enkel 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en ook de politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen! Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten: dat duurt echt niet lang en het kost je niets. Bovendien zal het de politici en kandidaten voor de parlementaire verkiezingen van juni 2007 duidelijk maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in het politieke debat.
    En waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische experten van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren! Wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan. We moeten de schijnwerpers richten op de superdringende aard van de klimatologische toestand van onze wereld. Als we allen deelnemen zal deze actie echt een mediatieke én politieke invloed hebben, en dit enkele maanden vóór de verkiezingen.
    Laat dit bericht zoveel mogelijk circuleren, stuur het zoveel mogelijk door, ook naar lokale politici. Vermeld het in Newsletters, op je Internetsite of blog: spread the news around! Onze planeet verdient het!

    28-01-2007 om 17:05 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsjirp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hé, daar ben je weer even, kleine tsjirp, met je grijze jasje, het fiere hoofdje en oranje bolle borstje vooruit gestoken. Onder en op, in en aan, naast en tegen de bessenstruik pik je naar kleine insecten, die ik nauwelijks zie. Je huppelt en trippelt van hut naar her en blijft onrustig doordoen ook als ik het glas van de keukendeur nader. Zo properkens mooi ben je. Alle veertjes net gestreken, zo glad matblinkend. Met je scherp bekje, gestroomlijnd kopje en buikje helemaal perfect geproportioneerd. Licht onbevreesd, ijverig bezig, hup en hup en links en rechts... plots een klein wit strontje en dan ben je weer weg.

    Floreanne

    27-01-2007 om 15:10 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    23-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens willen praten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn vader was een bijzonder man. Vanavond was hij manifest in mijn herinnering aanwezig. Toen ik werd gevraagd wie ik in mijn leven erg bewonderde, dacht ik aan hem. Tegelijk vroeg ik me af:  "Waarom?" Mijn vader was merkwaardig aimabel. Hij was zachtmoedig charmant en bezat een ontwapenende glimlach. Hij hield van het leven en nog meer van lectuur en boeken. Hij hoopte op zijn kinderen en genoot ervan zijn passies aan ons door te geven. Poëzie, schilderen, lezen, rustig beschouwen en nadenken, voeling hebben met kunst en bewondering voor de plaatselijke en kleine geschiedenis... Hij wou het ons allemaal bijbrengen en meegeven. Maar vooral hij kon ongelooflijk meeslepend vertellen. Als hij 's avonds laat thuis kwam - slechts af en toe met een beetje geluk zagen we hem nog net voor wij naar bed moesten - dan keken we het eten uit zijn mond en werden we gebiologeerd door zijn lippen, waarlangs het 'verhaal' van zijn werkdag als een geschenk geboren werd. Van een simpele alledaagse dag maakte hij een spannende gebeurtenis. Elk detail kreeg geur en kleur, elke belevenis een persoonlijke betekenis. Hij schilderde met zijn woorden in een tempo en op een wijze zoals ik nooit iemand heb weten vertellen. Hoe zou het nu met hem zijn in de hemel? Zou hij voorlezen aan de engeltjes en hen vertellen over zijn kinderen toen ze nog klein waren en in pyjama smeekten om het gedicht van boerke Naas? Ik zou nog eens met hem willen praten.

    Floreanne

    23-01-2007 om 00:00 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    20-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustig slapen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    nog hier en
    toch al avond
    roept dit lichaam
    slechts herinnering op
    zonder voelen of horen, 
    komt zuchtend de slaap
    zacht vragend
    zich melden
    in regelmatige teugen 
    hier bij mij 
    golft ze rustig 
    tegen de aankomende nacht
    en zou het kunnen
    op het deinen
    van de ademzee
    dat hoop ontkiemt
    op ooit nog eens
    met twee

    Floreanne

    20-01-2007 om 00:00 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je kijkt me vragend aan. Vanachter nieuw glas herken ik je niet. Zoveel later, een beetje bitter, minder vrolijk dan ooit, ben je.  Heb ik met je te doen? Niet echt en toch schrijf ik je. Omdat ik wil praten. Waarom mis ik je glimlach? Wat is er met de hoop, de kracht van wie alles moedig ziet gebeuren? De vitaliteit die het leven aankan, verschuilt zich onvindbaar, ver. Nu zie ik de vraag die nooit een antwoord vroeg. Ik heb heimwee naar jou, naar mij toen!

    Floreanne


    "Tussen de doden en de levenden is geen vergeven maar ook geen niet-vergeven mogelijk... De dood maakt alle begrijpen onmogelijk."

    Uit: Duizend kraanvogels van Yasunari Kawabata

    19-01-2007 om 17:07 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn meeste doden
    bereikten gaaf
    hun mooier
    maagdelijk doel

    Niet jij

    Vanuit de zwarte zerk
    stijgt ziekte op
    een boos verderf

    Schuld schaaft
    dit pijnlijk
    voelen maar
    doet het niets

    De lelijkheid is
    in het kwaad
    nog hier gebleven

    Nam je 't maar mee
    zodat ik vrij kon
    leven

    Floreanne

    19-01-2007 om 16:47 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    17-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Daar was hij, in de wachtkamer, naast zijn jonge moeder met dubbele hoofddoek. Hij had een leuke snoet, keek met zijn modieus brilletje ongeïnteresseerd, niet echt in mijn richting en hing op een typische kleutermanier over de rand van het groen en wit gestreepte, ongemakkelijke zeteltje. Zijn mama had gitzwarte ogen die gezond en fier naar mij keken. Zij hield zijn kleine zusje stevig tegen zich aan. "Kom jij met mij spelletjes doen vandaag?" probeerde ik hem uit. Nu richtte hij zich met een voorzichtige glimlach naar boven: "Neen!"  Ik had zijn rechterhand al in mijn linker en gaf de mama een uitgebreide goede namiddag en welkomsthand. Het handje ontspande eerst en klemde nadien terug vaster. Met de gebruikelijke routinezinnetjes gaf ik uitleg over het verloop van de namiddag en dat hij om vier uur gehaald mocht worden.
    Mama ging en wij, Moham en ik, stapten naar boven. Zonder verder tegensputteren maakte hij, zijn benen hoog tillend, probleemloos al die grote trappen. Plots stopte hij. Daar viel zijn oog op een bundeltje rode takken, dat wat slordig als versiering tegen de muur opgehangen was. "Wat is dat?" vroeg hij heel serieus. "Het zijn takken van een boom, die hier gehangen zijn omdat ze zo mooi rood zijn", deed ik mijn best om de goed bedoelde versierwoede van ons feestcomité  betekenis te geven. In zijn gebroken Nederlands maakte hij me duidelijk dat op zijn nieuwe school..." Zo ook iets was,... zo van kunst... gemaakt...?"  "Oh, hebben jullie op school kunstwerken gemaakt en opgehangen?" "Neen, neen, niet jullie, neen, niet gemaakt, ... KUNST!" ... Ik vond hem grappig, onverstaanbaar maar geweldig!

    17-01-2007 om 21:55 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe blij?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe blij 
    mag ik zijn
    als ik je stem
    zal horen
    hoe opgeladen
    als ik je terug zie
    Je weet toch
    dagen worden weken
    maanden rap een jaar
    tijd loopt
    over de seizoenen
    de zomer
    hebben we gehad
    een herfst en
    nu de winter
    Zal ik nog iets
    van je horen
    voor het weer
    zomer is
    hoe vreemd
    zullen wij
    voor elkaar
    dan zijn?

    Foreanne


    14-01-2007 om 11:14 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse kroep?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik sta al twee dagen op met een onhoorbare hoest en een weggedeemsterde stem. Niet goed voor een zangeres! Waarschijnlijk heb ik me verkouden zijnd vrijdag wat erg geforceerd op Bach en zijn Matheus passion. Ik heb te gespannen gezongen en niet op mijn stem en ademhaling gelet. Dan zing ik te veel met mijn hoofd in aparte noten en kleine middenrif afstanden! Gisterennamiddag heb ik dan aan de koffietafel met mijn familieleden emotioneel gepraat in een holle ruimte met veel aanwezigen en .... voilà stem weg en verpitst. Vandaag ga ik dus zwijgen in alle talen. Gelukkig dat er geschreven letters bestaan. Heeft er nog iemand goede tips  ?

    14-01-2007 om 10:43 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    13-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb ik al?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Misschien
    heb ik al gezegd
    dat je ogen zo vrolijk oplichten
    heb ik plots gewezen
    naar het kuiltje in je wang
    was het aan jou
    dat ik een grapje vertelde
    en las je
    het bericht op de mail
    toonde ik je
    mijn pijn toen ik viel
    en hebben we
    samen gelachen
    voelde je ook
    dat ik je nodig had
    en kriebelde
    de trui die ik breide
    heb je gezien
    dat ik ontzettend van je hou
    misschien?

    Floreanne

    13-01-2007 om 00:44 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    11-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marieke Struyf en Tatanka
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als antwoord op:

    ......
    Heb je ooit beseft
    hoe dierbaar het licht is

    hoe je het mist
    als het er niet is
    ......


    Mijn moeder ziet bijna even goed in het pikkedonker als in het licht. Ze heeft met ouder worden voor 95% het licht in haar ogen moeten afgeven en het is onomkeerbaar. Ik vind ze heel heel erg moedig. Ze kan niets meer van wat ze vroeger kon en heeft vooral moeite met 'zich vervelen'. Toch geeft ze niet op en heeft opnieuw op de tast leren eten, koken, enz... Haar krachtig 'strijden' zonder op te geven doet inderdaad beseffen wat het betekent om te zien! Dat is een geschenk waar we niet bij stil staan als het vanzelfsprekend is. Toen ik dit gedichtje las heeft het me dan ook sterk aangesproken.

    11-01-2007 om 21:45 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    10-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Vogeltjes

    Wat rilt plots
    mijn huid
    als gietend water
    bij het zien van
    veren rood
    van waar
    die schokken
    onverklaarbaar angstig
    als ik proef
    wat woede doet
    als ik begrijp
    dat je zwijgt
    voor altijd
    daar lees ik
    zinnen woordeloos leeg
    daar hoor ik
    snikken achter 
    inhoudloos gelach
    de schuld van
    dwazen
    zing maar verder
    dwaas vogeltje
    dwaze vogel!

    Floreanne

    10-01-2007 om 23:37 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    07-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.André Breton
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag was het Nadja, van Breton die me van de straat gehouden heeft. Ik ben er een beetje verdwaasd van. Die schrijver, de paus van het surrealisme, maakt zijn lezer een beetje geschift. Hij is zo bezig met vrije associaties, ongebreidelde passie, het los laten van elke realiteitszin dat je zelf samen met de figuren in het boek aan een soort rand van de normale geest terecht komt. Je krijgt een surrealistische mood in je voorste hersenkronkels. Ik heb er me in opdracht doorgewroet, de vragen van de meester beantwoord en mijn deeltaak is klaar. Nu ga ik iets lichter doen.... TV kijken?

    07-01-2007 om 21:25 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    06-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De zon bloosde
    toen je aanbelde
    je sprankelende lach
    versierde de dag
    nooit zat je zo
    ontspannen in mijn tuin
    die vernieuwende dag
    is lang geleden
    tijd laat zich niet keren
    en heimwee smeult
    bij herinnering aan toen
    toen op een warme dag
    de zon bloosde

    Floreanne

    06-01-2007 om 13:42 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    05-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Talmoed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En dan nog dit gevonden

     

    Als je in mensen geloofd hebt

    die het af lieten weten

    ga dan toch door te geloven

    Als je op een wonder gehoopt hebt

    dat niet is gebeurd

    ga dan toch door en blijf hopen

    Als je een spoor van liefde wilde nalaten

    dat werd vertrapt

    ga dan nog verder met liefde

    Als je gedroomd hebt

    en daarna ontwaakt

    droom verder tot aan de morgen

     

    Talmoed

    05-01-2007 om 18:29 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    04-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Off-day
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag
    de aanknop
    niet te vinden
    ontmoet ik
    uren van afbraak
    vermolmd hout
    zonder herstel
    In gedachten spoken
    brieven herinneringen
    een opruimdag
    waar oude foto's 
    blijven kwellen
    In een poging
    tot poetsen
    leg ik weg  
    om te vergeten
    dagen data
    verjaardagen
    tijd voorbij
    voor altijd

    Floreanne

    04-01-2007 om 00:00 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder klank
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Noem me
    roep me
    plaag me
    vecht me aan
    maar zeg iets
    laat me hier niet staan

    Zeg het me
    daag me uit
    stel je vraag
    pleit voor jezelf
    maar gom me niet
    negeer niet wat ik zeg

    Woorden kwetsen
    Zwijgen doodt

    Floreanne


    03-01-2007 om 15:05 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    01-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enil2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heb ik Enil nog eens gezien. Ze wordt groot dat kind. Ze leest en schrijft nu al zelf haar nieuwjaarsbrief en wil mooi gevonden worden. Een meisje! Het nieuwe jaar is helemaal gestart. De lekkere paté's, gebak en wijn hebben hun weg gevonden en ik voel me meer dan ...'voldragen' zei Pieterjan. Mijn jongste broer leeft op een goede wei. Mijn schoonzus maakt zich zorgen om de verbouwingen die moeten komen. We werken allemaal te hard. De stress op het werk en in het leven is bij iedereen te groot. Oude familieverhaaltjes kwamen weer uit de kast. Sommigen hebben al gekleurde herinneringsaanpassingen ondergaan. Het was goed ze even naast elkaar te leggen, geheugenmisvormingen te toetsen aan de realiteit en terug waarheidsgetrouwer te maken. Ook al waren de gefantaseerde gedeelten grappiger. We konden weer lachen en hebben spelletjes gespeeld die niets kosten en toch jong en oud heerlijk amuseerden. Ken je het nog? 'Vingerhoedje verstop' en 'stomme ambacht'... onsterfelijke evergreens op familiefeestjes! Het was een leuke start voor 2007.

    01-01-2007 om 21:48 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op rare plekken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Poëzie vind je tegenwoordig overal. Bijvoorbeeld dit stukje....



    Wenn man etwas ganz nah
    an sich heran lässt,
    dann sollte es
    etwas Besonderes sein.

    ... vond ik op een nieuw 'onderlijfje' (een Vlaams woord?) dat ik mezelf cadeau deed voor mijn Kerstmis. Dat draagt weer wat vriendelijker!

    01-01-2007 om 13:34 geschreven door floreanne

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Blog als favoriet !


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Jovo
  • Gordel van Isis
  • Filo
  • Puntanderelijn
  • Loewiesa

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 05-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 06-2005
  • 05-2005
  • 04-2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    greenstuff
    blog.seniorennet.be/greenst

    Laatste commentaren
  • !!! (Michelly)
        op Soloslim
  • Ja, (Michelly)
        op Nadenken
  • Inspirerend (Rob Alberts)
        op Kabouter Wesley
  • Leven (Rob Alberts)
        op Nadenken
  • Ik ben een kijkje komen nemen vanuit Noord-Holland (linecia)
        op Nadenken
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    radio_opsinjoor
    blog.seniorennet.be/radio_o

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!