NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Samenwerking met EKR
De mailgroep fotografie gaat samenwerken met EKR
22-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenwerking met EKR

De Elisabeth Kübler-Ross Werking stelt zich tot doel het gedachtegoed van Elisabeth Kübler-Ross te verspreiden en in de praktijk te brengen. Zij wil mensen bijstaan in het omgaan met moeilijke levenservaringen, in het bijzonder met de ervaring van verlies, afscheid en rouw.

EKR is een vereniging van goed opgeleide vrijwilligers die zich inzetten voor mensen die met een verlieservaring worden geconfronteerd. De vrijwilligers bieden steun in het omgaan met emoties, gevoelens en situaties die bij het rouwproces horen. 
Ze hebben ook zelf te maken gehad met verlies, afscheid en rouw. Ze hebben ook zelf ervaren hoe verlies een plaats kan krijgen in het leven en zelfs tot persoonlijke groei kan leiden.

In het kader van hun werking verspreidt de vereniging ééns per trimester een tijdschrift onder haar leden.

Telkens wordt het hoofdthema van het trimester geïllustreerd door een passende foto op de cover.

De vraag naar de leden toe is, voor zij die wensen deel te nemen, om één of meerdere foto's in te sturen die dit thema kunnen illustreren en ondersteunen.Tags:samenwerking
>> Reageer (0)
25-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema 1 : Hoe veerkracht herwinnen na een ingrijpend verlies.

Hoe veerkracht herwinnen na een ingrijpend verlies.

Inhoud : Aanleiding is een lezing gehouden door ouders die een aantal jaar geleden te maken kregen met de zelfdoding van hun kind.

 • eerste voortekenen, hulp zoeken, zelfdoding, de eerste moeilijke dagen
 • Zoektocht van de ouders hoe ermee omgaan
 • Veerkracht … de beste preventie met o.a. daarin : veerkracht berust op 3 pijlers: ik heb, ik ben, ik kan.

Hoe verwerk je dit in een foto :

Het ligt de fotograaf vrij om zijn eigen invulling te geven aan dit thema. En ja, het zal niet gemakkelijk zijn, en waarschijnlijk ook moeilijker dan onze 'opdracht van de maand'.

Misschien kan de beginzin van de lezing ook nog voor inspiratie zorgen:
Hoe is het om na 13 jaar uit een destructief en traumatisch gegeven een constructief en hoopvol verhaal op te bouwen? Of anders gesteld –hoe maak je uit puin en glasscherven een ander inspirerend glasraamdat bovendien een virus wil verspreiden: namelijk eentje van hoop? 

Focus ook niet uitsluitend op het menselijk aspect van dit thema. Kijk ook eens rond in de natuur. Een afgeknakte/afgesnoeide boom die terug takken vormt (bv de knotwilg), een struik met dode bladeren maar waar toch reeds de katjes aanhangen, de varen die tussen het oude bruine materiaal terug krullend omhoog schiet. Of zoals in de beginzin hierboven, een kunstenaar die met oud materiaal een nieuw kunstwerk maakt. 

Duidelijk slechts een paar voorbeelden. Laat de grijze hersenmassa werken. Trek er op uit maar zeker ook eens in jullie archieven. Jullie zullen zeker een massa bruikbaar materiaal vinden. 
Een vereiste : op de foto dient niet enkel het opveren te zien te zijn maar ook een duidelijke verwijzing naar de vorige toestand

Daar deze foto's bestemd zijn voor gebruik buiten de mailgroep en ook niet kunnen deelnemen aan onze eigen wedstrijden mogen in dit geval de toegelaten bewerkingen wat ruimer opgevat worden

Voorbeeldje ter illustratie


>> Reageer (0)


Archief per week
 • 20/11-26/11 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!