NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Fruit 2
Inhoud blog
 • Voorjaarsvlinders
 • Snoeien met Velt Voorkempen
 • "Gewasbeschermingsmiddelen niet essentieel voor wereldvoedselvraagstuk"
 • Lissabon 2
 • VERVOLG

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Mijn meer dan 50 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren. Doch de wereld is groter dan de tuin. Daar is eveneens veel te zien en te beleven.

  27-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorjaarsvlinders

  Voorjaarsvlinders

  Met het mooie weer van de laatste week zie ik alle dagen meerdere vlinders. De meest opvallende is natuurlijk de citroenvlinder. Al enkele keren zien dartelen met een koolwitje. Een oefening als straks het bleekgele wijfje verschijnt? Ook de dagpauwoog is regelmatig van de partij. Die kwam ik in de overwinteringsperiode meermaals in huis tegen. Wie ik ook meerdere keren deze winter tegenkwam waren wespen, de overwinterende koningin dan. Dit verwonderde mij danig want wespen had ik in het naseizoen zo goed als niet gezien. Eenmaal kreeg ik zelfs een steek in mijn nek. Het beest had een plekje gezocht in het elektrisch deken dat ik gebruik bij de computer. Ik wist onmiddellijk dat dit een wespensteek was, gezien de talrijke ondervindingen. Gelukkig reageer ik niet op wespensteken. De paar jaar dat ik imkerde bleek ik wel te reageren op bijensteken.

  De derde vlinder die ik alle dagen opmerk is de gehakkelde aurelia. En ik lees net in Natuurfocus dat deze vlinder vorig jaar met 48% achteruit ging. In de Kempen heeft hij alvast een sterke remonte ingezet.

  27-03-2017, 22:05 geschreven door Daan

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  26-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoeien met Velt Voorkempen

  Snoeien met Velt Voorkempen

  Zat  18/3

   

  De snoeidemonstratie van Velt Voorkempen ging dit jaar hier door met Jerry Kloeck.

   

  Naar aanleiding van de uitgave Fruit heeft Velt Lesgevers opgeleid. Jerry Kloeck van Borsbeek, tevens een van de twee beheerders van Velt voor de provincie Antwerpen, heeft die opleiding gevolgd.

   

  Ik was zeer te spreken over zijn aanpak.

   

  Het had de ganse nacht en nog de voormiddag geregend. Tegen 14u hield het gelukkig op; enkel nog een paar spatjes.

   

  Jerry verzamelt de personen bij de boom en laat hen kijken en vraagt suggesties.

   

  Eerst ging het bij een jonge boom over vormsnoei.

  Vervolgens namen we de Ecolette op een MM111, geplant in 1999, halfstam, al een flinke boom, onder handen. Twee jaar terug heeft hij geweldig gedragen en zat vorig jaar wat in een beurtjaar. De takken moesten dringend uitgedund worden. Deze boom vormt gemakkelijk hout.

   

  Jerry vraagt aan de deelnemers wat we best doen. Zelf werd ik hierbij intens betrokken en het ging met mijn instemming en suggesties. Iedereen krijgt om de beurt de kans om de taak uit te voeren; hetzij zagen of knippen.

  Wat je zelf doet onthoudt je beter.

  Deze manier van aanpak vergt meer tijd, maar is beslist een stuk efficiënter.

   

  26-03-2017, 22:46 geschreven door Daan

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  13-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Gewasbeschermingsmiddelen niet essentieel voor wereldvoedselvraagstuk"

  VN expert:
  "Gewasbeschermingsmiddelen niet essentieel voor wereldvoedselvraagstuk"

  Het idee dat gewasbeschermingsmiddelen essentieel zijn om de snel groeiende wereldbevolking te voeden is volgens voedsel- en vervuilingsexperts van de VN een mythe. Een nieuw rapport, dat woensdag gepresenteerd zal worden aan de VN Raad voor de Rechten van de Mens, is kritisch op de internationale coöperaties die gewasbeschermingsmiddelen produceren en beschuldigt hen van het systematisch ontkennen van negatieve gevolgen van agressieve en onethische marketingmethodes en het zwaar lobbyen bij overheden dat hervormingen tegengehouden heeft evenals wereldwijde wetgeving inzake gewasbeschermingsmiddelen.

  Volgens het rapport hebben gewasbeschermingsmiddelen een catastrofale impact op de omgeving, de volksgezondheid en de maatschappij als geheel, waaronder een geschatte 200.000 doden ieder jaar door directe vergiftiging. Volgens de auteurs is het tijd om een wereldwijd proces in gang te zetten om over te gaan op een veiligere en gezondere voedselproductie. De wereldbevolking zal tot 2050 van 7 miljard naar 9 miljard groeien. De gewasbeschermingsindustrie stelt dat hun producten - samen goed voor een markt van ongeveer 50 miljard dollar per jaar - essentieel zijn in het beschermen van gewassen en het zeker stellen van de voedselvoorziening. Hilal Elver, de Speciale Rapporteur van de VN over het recht op voedsel: "Dat is een mythe. Het meer toepassen van gewasbeschermingsmiddelen heeft niets te maken met het uitbannen van honger. Volgens de Voedsel en Landbouw organisatie van de VN zijn we nu in staat 9 miljard mensen te voeden. De productie neemt zeker toe, maar armoede, ongelijkheid en distributie zijn het probleem."

  Lees meer bij The Guardian

   

  http://www.biojournaal.nl/artikel/25237/Gewasbeschermingsmiddelen-niet-essentieel-voor-wereldvoedselvraagstuk

  Publicatiedatum: 10-3-2017

   

  13-03-2017, 09:30 geschreven door Daan

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  10-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lissabon 2

  Lissabon 2

  Dag 2  do.23/2

  We staan om 8u30 op; de jeugd een uur later. Portugal is echter een uur later dan wij. (7u30). Het Spaanse ontbijt kennende, vielen de vaste broodjes (wit en volkoren) mij danig mee. Daarbij kaas en hesp en confituur.

  Op de kiosk van de Rossio kopen we de Lisboa kaart van 72 uur, €39. Gratis toegang tot alle openbaar vervoer. Een aantal musea gratis te bezoeken of mits korting. Met de metro rijden we tot de praça do Comércio, een groot plein tegen de Taag. De ruimte doet goed. In 1755 werd hier alles verwoest + weggevaagd door de tsunami.

  Met de Lisboa card hebben we gratis toegang tot de Story of Lissabon + koptelefoon. Er is een ruimte waar je de aardbeving en tsunami van 1755 meebeleeft.

  We nemen een bus tot net voor de 25 april brug. Daar is de LXFACTORY. De vroegere fabrieksgebouwen zijn omgebouwd tot een trendy straat met (speciale) winkels en drink-eetgelegenheden (o.a. een Shushirestaurant). Op een vierde verdiep wordt genoten van een cocktail. Als blikvanger staat op het dak een kleurige vrouwenfiguur als blikvanger. We hebben een panoramisch zicht op de brug met op het einde het reusachtig christusbeeld, afgekeken van Rio de Janeiro. Met zijn sterke tele kan Michiel de antenne zien die er op staat. Het is bijzonder kalm op de Taag. Al die tijd zie ik één vrachtboot. Er ligt een riviercruisser voor anker. Om half 3 verhuizen we naar het restaurantgedeelte, want om 3 u sluiten de grotere restaurants. Maar geen nood: ben je er voor 3 uur, dan mag je blijven zolang je wil.

  Ernaast is het Sushi restaurant. We reserveren voor de volgende avond.

  Terug in de stad nemen we bij de metro Chiado de befaamde tram 28. Ik ben gelukkig met nog enige zitplaats. We stappen iets te laat uit voor het kasteel San Jorge. Het is een kennismaking met met het oude stadsgedeelte Alfama, nauwe, kronkelende straatjes bergop en soms trappen, met veel zaken gericht op toerisme. Het is te laat voor het kasteel. We wandelen er half rond en dalen af naar de kant van ons hotel. Deze kant is een stuk korter. We kunnen er nog net bij in een klein restaurantje.

  FOTO’S

  1. Kaart Lissabon (Peter)

  2. Morgenontbijt in het hotel  (Peter)

  3. Praça do Comercio

  4. Idem, kant Taag.

  5. Ons groepje

  6. Op het dakterras

  7. Op het dakterras (foto Michiel)

  8. Cocktail (M)

  9. Idem  (M)  10-03-2017, 22:58 geschreven door Daan

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG

  VERVOLG

  10. De madam op het terras, foto van Michiel

  11. Christusbeeld op het zuidereinde van dr 25 aprilbrug  (M)

  12. We komen in de LXFactorystraat

  13. In de straat  (P)

  14. Idem met Michiel

  15. Brug met er onder de Spoorweg, afgeschermd voor het geluid

  16. Tram 28

  17. trapstraatje in Alfama

  18. Kasteel San Jorge. vanop het hoog gelegen Rossio treinstation.  10-03-2017, 22:20 geschreven door Daan

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  09-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewering: in een serre: groenteteelt en druiven gaat niet?

  Bewering: in een serre:  groenteteelt en druiven gaat niet?

  IK heb sinds 1990 een Filclair Plastiekserre van 7m breed. Daarin staat al die tijd de witte, pitloze Perlette (vorig jaar absoluut geen hinder van de wateroverlast). Nooit ziekte. De blauwe Red Flame kreeg wel witziekte. Na 2 jaar zonder beterschap gerooid. Staan er verder nog in de Buckingham Taybes. Aldus heb ik die vroeger rijp. Verder 2 rode bessen en de zeer welriekende, geel bloeiende corallbes met zwarte bessen. Vorig jaar had ik een eerste maal vruchten op de braam Reuben, te vergelijken met een herfstframboos: in hetzelfde jaar groeien, bloeien en vruchten geven. In een andere hoek aan de noordkant verdronk, door de wateroverlast begin juni vorig jaar de druif Theresa met grote trossen witte druiven. Toen ik vaststelde dat die in een laat jaar onvoldoende rijp werd tegen een zuidermuur verhuise die naar de serre. In de plaats kwam nu een Muscat Bleu. Momentaal begin ik te oogsten van de winterpostelein en de netels. Al vele jaren staat er ook snijselder. Al deze planten zaaien zichzelf uit. Vanaf eind april begin ik op mijn manier Tomaten uit te planten, die enkel water krijgen bij het planten, daarna nooit meer. Staat meerdere keren op mijn blogs http://blog.seniorennet.be/fruit en fruit2. Vorig jaar overstroomde de serre en verdronken ook de tomaten.  Dit is maar eenmaal voorgekomen in die 27 jaar. Al die planten kunnen het met elkaar goed vinden. De verluchting is O.K. De ganse westerwand staat in de zomer altijd open (in zijn geheel opgeklapt met 2 steunstangen), alsook een of 2 delen van de poort op de oostkant.

  09-03-2017, 00:00 geschreven door Daan

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  05-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Velt Fruitwerkgroep Kempen

   

  Velt Fruitwerkgroep Kempen

  Ben jij een fruitliefhebber? Dan ben je erg welkom op 11 maart in het Tuinfruitcafé van Hoebenschot Plant en Tuin in Lichtaart (Kasterlee).

  Met als belangrijkste programmapunt: een brainstorm over de oprichting van een fruitwerkgroep, een nieuw fruitkenniscentrum voor alle mensen met interesse in fruit(bomen).

  Hiermee staat de eerste (*) fruitwerkgroep, onder de vleugels van Velt, in de steigers in de Kempen.

  Past 11 maart niet in je agenda en wil je toch deel uitmaken van deze fruitwerkgroep? Geef ons een seintje.

  Hieronder vind je het verdere fruitige programma van 11 maart. Iedereen welkom.

  Programma

  Praatcafé Fruitwerkgroep Kempen

  om 10 u.

  Demonstratie fruitbomen enten

  om 11.30 u., 13.00 u. en 15.00 u.

  Voordracht over de fruithaag

  Informatie- en overlegsessie over de oprichting van een nieuwe VELT-FRUITWERKGROEP.

  Kennis en informatie delen staan centraal .

  Alle geïnteresseerden zijn meer dan welkom! De koffie staat klaar.                                  Waarom fruithagen planten?

  Welke fruitsoorten kiezen?
  Tips over aanplant en onderhoud van fruithagen

  om 13.30 u.

  Voordracht over leifruit

  Informatie over leifruit, vrijstaand of langs een muur.
  Welke soorten laten zich goed leiden?
  Welke leivormen bestaan er?
  Wat zijn de voor- en nadelen?
  Tips over aanplant en onderhoud van leifruit.

  om 15.30 u.

  Infostand VELT

  van 10 tot 18 u.

  Info en verkoop fruitbomen

  van 10 tot 18 u.

  Waar vind je ons?

  Hoebenschot Plant en Tuin

  Lisseweg 18
  2460 Lichtaart
  + 32 14 46 08 00 

  info@hoebenschot.be

  www.hoebenschot.be | Facebook | LinkedIn

  (*)EERSTE fRUITWERKGROEP:  het gaat wel over de eerste Velt-Fruitwerkgroep IN DE kEMPEN.

  DE ALLEREERSTE Velt-Fruitwerkgroep funstionneerde vanaf het begin der 80-tigerjaren in het Antwerpse. Er zijn nog 2 andere Velt-Fruitwerkgroepen, beide in West-Vlaanderen Beernem en Menen-Wevelgem.

  05-03-2017, 23:38 geschreven door Daan

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  04-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lissabon

  Lissabon

  22-27 februari 2017

  In de zomer van 1974, na de Anjerrevolutie van 25 april, op reis met het gezin in Spanje en Portugal zagen we te Belem, deel van Lissabon, een eerste maal de Torre de Belem, het Zeevaardersmonument en bezochten we het Mosterio dos Jero'nimos. We maakten toen ook een rondrit in de stad.

  Tijd om Lissabon beter te leren kennen in het gezelschap van zoon Peter en zijn zonen Jochen met Femke en fotograaf Michiel, met zijn meer dan 2 000 foto’s.

  Op woe.22 vertrokken we al om 6u05 met PAT, de Portugese luchtvaartmaatschappij (€94,01). Peter had uitgeknobbeld dat parkeren op de langparkeerplaats P4, een goede 5’ stappen, voor 6 dagen slechts €60 kost (online reservering en betaling). De vliegduur is 2,5u. We troffen het formidabel met het weer, alle dagen zon, behalve een dag overtrokken (15°) en rond de 20°, terwijl het in Vlaanderen veel frisser, regenachtig en stormachtig was.

  Voor de rit luchthaven- hotel betaalden we €5 de man. We zetten onze bagage af in het hotel. De ligging van het hotel Pensoa Nova Goa voor een kamerprijs van € 35/dag, 2 aparte bedden, is uitstekend: nette kamers, geen nachtlawaai en een ontbijt met de typische, vaste broodjes, wit of volkoren met daarbij kaas en hesp. Op 150 m heb je de metro van de Rossio en de befaamde tram 28 iets verder op onze straat.

  We trokken er dadelijk op uit naar de beroemde lift of elevador Sancta Justa €5,15 (gratis met de Lisboa Card. Die kochten we pas ’s anderendaags) al gebouwd in 1901. Een eerste panorama. Je wandelt over een luchtbrug naar het pleintje met de Iglesia do Carmo, de door de grote aardbeving van 1755 verwoeste kerk. Een tijd heeft men nog gewerkt aan de heropbouw met de hoge, Gotische bogen. Nu is het een zeer interessant archeologisch museum. Je staat verrukt als je die grote open ruimte betreedt, badend in het zonlicht en de sierlijke bogen zich aftekenend tegen de blauwe hemel. In de shop vond ik een gewichtig (5 kg) boek, uitgave van het Archeologisch Genootschap van Portugal met een bespreking en foto’s van alle er aanwezige objecten voor €20! Peter hielp dragen. Gesproken Portugees versta je niet, maar geschreven heeft het veel van het Spaans.

  Peter had gehoord over het beeld van de dichter Fernando Pessoa (1888-1935) met stoel ernaast voor zijn stamcafé op het einde van de straat Garrett, tegen de metro Baixa Chiado.

  Dan gingen we terug naar het hotel om in te checken. De jeugd trok er op zijn eentje op uit. Zelf ging ik met Peter de omgeving verkennen, eten (ik: calamares a la romana) en informatie inwinnen. De Lisboa card is te koop in de infokiosk op het Rossio plein, voor de 72u kaart €39. Van het Rossio treinstation kan je naar Sintra.

  FOTO’S    Van Michiel en Peter

  1. Voor het hotel (P)

  2. Op het Figueraplein. De kolom met standbeeld staat op het volgende plein, Rossio (P)

  3. Op het Rossioplein,  let op lift en Carmo (P)

  4. Lift (M)

  5. Idem (M)

  6. Carmo (M)

  7. Carmo (M)

  8. Carmo (M)

  9. Michiel (P)  04-03-2017, 00:32 geschreven door Daan

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG

  VERVOLG

   

  1. Mummie uit Zuid Amerika (M)

  2. Bij Pessoa (P)

  3. Peter naast Pessoa  (M)

  4. Idem met mij (P)

  5. Café Nicola (P)

  6. Kijkje in kerk in een zijstr. van de Rossio (P)

  7. Meeuwen aan de Taag  (M)

  8. Meeuwen aan de Taag  (M)

  9. Aalscholver (M)  04-03-2017, 00:22 geschreven door Daan

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  13-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leiden in de Sneeuw

  Leiden in de Sneeuw

  Met  Ver. Oostind. Compagnie Antwerpen

  11 febr. 2017

  In het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden loopt de tentoonstelling Koninginnen van de Nijl, Faraovrouwen in Egypte (1500-1000 VC)

  Na het vertrek in Merksem begon het te sneeuwen. Voor Paul Koop, de voorzitter de aanleiding om te herinneren aan de kleine ijstijd van de jaren 1600.              

  Het is steeds een genoegen te luisteren naar zijn geschiedkundige uiteenzettingen. In de 14 de eeuw vluchtte een belangrijke groep mensen uit het Ieperse, wegens de pest naar Leiden en zij lagen aan de basis van de zich ontwikkelende lakennijverheid.

  Tijdens de tweede helft van de 16de eeuw en de onderdrukking van de reformatie door de Spanjaarden ontstond een grote vlucht uit onze gewesten naar het noorden. Na de verovering van Den Briel op 1 april 1572 door de watergeuzen scheurden nog verschillende steden zich los van Spanje. Na een klein jaar belegering en uithongeren van Leiden door de Spanjaarden moesten deze zich terugtrekken wegens de onderwaterzetting (3 okt. 1974) en was Leiden vrij. Het jaar daarop (1575) werd er al een universiteit opgericht, de eerste van het noorden. Hier studeerden o.a. Justus Lipsius, Constatijn Huygens, de geneeskundige Boerhave en de Franse filosoof René Descartes.                                                                                              In die tijd waren meer dan de helft van de inwoners van de stad afkomstig uit het zuiden.

  Schilders van Leiden waren o.a. Jan Steen, Lucas van Leiden, de landschapsschilder Jan van Goyen. Rembrandt werd er geboren, maar verhuisde naar Amsterdam.

  Het sneeuwde flink en wij wandelden tot het prachtige stadhuis, in Renaissancestijl van 1600, ontworpen door Gentenaar Lieven de Key. Enkel de voorgevel is nog authentiek. Erachter ligt de Vismarkt, plaats voor afspraak voor de namiddag. Op zaterdag is er markt met tal van kramen. Geen te best weer vandaag met de sneeuw.

  In de namiddag was het opgehouden met sneeuwen. Door kleine steegjes wandelden we voorbij de St. Pieterskerk, de hoofdkerk van Leiden. In zo’n klein steegje vertelde Paul hoe daar, achter de hoofdstraten de kleine lui woonden met hun vele kinderen. Op Rapenburg, aan de voornaamste gracht van Leiden stapten we even het terrein van de uiniversiteit binnen, met aansluitend de Hortus Botanica, die ik in de zomer wel eens graag zou bezoeken. Iets verder op de Rapenburg ligt het Museum voor Oudheden.

  Veel mooie dingen en een fijn opgezette tentoonstelling. Die koninginnen waren machtig. Voor ons is het wat bevreemdend hoe die hoogste gezagdragers verweven waren met het godenrijk.

  De foto’s volgen later.

   

  13-02-2017, 22:15 geschreven door Daan

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  Archief per week
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!