Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPic
    20-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Filip krijgt ene boete na de andere...

    Koning Filip krijgt ene boete na de andere...

    Schandalig

    IEDEREEN GELIJK VOOR DE WET

     

    Koning Filip heeft de voorbije maanden tientallen boetes voor zware snelheidsovertredingen in de bus gekregen. De vorst zou met z'n dienstwagen - met nummerplaat '1' - in Frankrijk verschillende keren geflitst geweest zijn. De Franse pv's spreken duidelijke taal: als de koning niet snel betaalt, zal zijn wagen in beslag genomen worden.

    Niet één keer maar letterlijk tientallen keren liep koning Filip al tegen de lamp sinds hij in juli vorig jaar de troon overnam van z'n vader. Opvallend: de boetes werden enkel uitgeschreven in Frankrijk. Meestal omwille van overdreven snelheid, een enkele keer ook omdat de Koninklijke BMW-7 fout geparkeerd stond. De escortewagens die de BMW-7 altijd vergezellen op buitenlandse ­reizen of staatsbezoeken, werden dan weer niét beboet.

    Sterk toch, voor een dienstwagen die sinds de troonwissel nog maar één keer in Frankrijk geweest is. Bij het Paleis wisten ze niet wat hen overkwam toen het ene proces-verbaal na het andere in de bus viel, en dus werd een onderzoek ­gestart.

    Snel bleek dat de boetes door een computerfout naar het adres van de vorst (Avenue du Parc Royal 1020, Laken) ­verstuurd werden. Immers, sinds de invoering in 2010 van de nieuwe Belgische ­nummerplaten die in de meeste gevallen met '1' beginnen, zijn nog niet alle Franse registratietoestellen aangepast. Bij de ­minste hapering onthoudt de computer enkel het getal '1', waarna de boete automatisch naar die eigenaar van die ­nummerplaat verstuurd wordt. In casu ­koning Filip, dus. Om hoeveel overtredingen het ondertussen al gaat, hoe groot het totaalbedrag aan achterstallige boetes is en of er al Franse deurwaarders werden ­gemobiliseerd: niemand die het weet, of wil zeggen.

    Al kwijtgescholden

    Het goede nieuws voor Filip: alle boetes zijn inmiddels kwijtgescholden en ook de echte overtreders moeten geen factuur meer verwachten. Het slechte nieuws: Frankrijk hoopt de computerfouten nog voor de zomer te verhelpen zodat toekomstige laagvliegers of foutparkeerders voortaan de dans niet meer ontspringen.

    20-03-2014 om 22:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelboom haalt slag thuis in familienamenheisa

    Turtelboom haalt slag thuis in familienamenheisa

    Hebben ze dan echt niets beters te doen? We moete miljarden besparen, de vergijzing slaat toe en overal gaan honderden jobs verloren en CD&V en Open Vld vinden de discussie rond de dubbele famileinamen veel belangrijker. Shame on you!

    Ik zal niet nalaten bij de volgende verkiezingen rekening te houden met deze onnozele voorstemmers en hun partijen.

    Opsluiten dat stom wijf

    De parlementaire commissie Justitie heeft het amendement van Turtelboom op de wet rond de nieuwe naamgeving voor kinderen nipt aanvaard. Dat amendement stipuleert dat het kind de naam van de vader krijgt als de ouders geen akkoord bereiken. Er ging een dag geruzie tussen Open Vld en CD&V aan vooraf.

    Na veel gekissebis was de discussie over het wetsvoorstel rond dubbele familienamen weer in de commissie Justitie beland. Die heeft het amendement aanvaard. Daaraan ging een chaotische stemming vooraf, waarbij een misnoegde CD&V-fractieleider Raf Terwingen buiten de zaal stond te telefoneren en de tegenstanders dus één stem tekort kwamen.

    Acht stemmen tegen zeven
    Het amendement werd uiteindelijk goedgekeurd met acht stemmen voor (PS, MR, Open Vld en sp.a), zeven tegen (N-VA, CD&V, Ecolo-Groen en Vlaams Belang) en een onthouding (cdH). Normaliter had Terwingen tegengestemd, maar terwijl hij naar eigen zeggen één en ander aan het aftoetsen was met zijn partijvoorzitter en vicepremier, vond de stemming plaats.

    Net voor de stemming verkregen de voorstanders van het amendement een korte schorsing. Die zou normaal gezien vijf minuten duren. Toen die deadline verstreken was en er nog verschillende commissieleden op de gang stonden, kondigde commissievoorzitster Kristien Van Vaerenbergh (N-VA) het begin van de stemming aan, ondanks de vraag van Carina Van Cauter (Open Vld) om nog een tiental minuten te schorsen.

    Te laat terug binnen in commissiezaal
    Groot was de verbazing toen bij de stemming bleek dat het tegenkamp één stem tekort kwam, ondanks het feit dat ook de vier N-VA'ers de rode knop indrukten, terwijl in de loop van de namiddag te horen viel dat ze zich zouden onthouden. Als reden daarvoor schoof fractieleider Jan Jambon naar voren dat hetgeen op tafel ligt, geen sluitende en degelijke wetgeving is.

    Bleek dat CD&V-fractieleider Terwingen op het moment van de stemming nog op de gang aan het bellen was. "Ik vind dit niet kunnen", klonk het bij zijn terugkomst verontwaardigd. "Dit is niet correct. Ik doe één telefoontje om in dit moeilijke dossier af te checken bij mijn voorzitter en vicepremier", aldus Terwingen. Ook Jambon sprak schande over de manier waarop "een collega van een andere partij zo te kakken wordt gezet en gauw gauw een stemming wordt uitgelokt. Zo laag is dit parlement nog nooit gevallen".

    Amendement van Turtelboom
    Minister Turtelboom had het amendement ingediend op de wet die bepaalt dat kinderen een dubbele familienaam krijgen bij geboorte. Ze stelde voor om terug te keren naar haar oorspronkelijke wetsvoorstel, waarbij het kind bij onenigheid tussen de moeder en vader de naam van de vader krijgt. Nu zou het kind automatisch de familienamen van vader en moeder krijgen, in die volgorde.

    Maar Sonja Becq van CD&V vond de dubbele familienaam en het nieuwe amendement vooral heel ingewikkeld. Haar partij was het ook al niet eens met het wetsvoorstel waarbij ouders ruime keuzevrijheid krijgen. Becq stelde ook dat minister Turtelboom met dit amendement het doel van de wet voorbijschiet. "Het was de bedoeling ervoor te zorgen dat de moeder haar naam kon doorgeven, maar dit voorstel veronderstelt dat de moeder het akkoord heeft van de partner, anders is het sowieso de naam van de vader."

    De discussie tussen de twee partijen werd de hele dag door gevoerd, ook op sociale media. Uiteindelijk werd de strijd alsnog beslecht in het parlement.

    20-03-2014 om 07:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    19-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Wally krijgt fiscus op zijn dak

    Eddy Wally krijgt fiscus op zijn dak

    Hij heeft ze verdient zelf al was het in zwart, al die die zeggen : ja hij moest maar aangegeven hebben, zijn jaloers, als ze zelf de kans schoon zagen , dan gingen ze het ook doen...je mag hier bijna niks meer doen, enkel braaf in rijtje lopen, rijden, staan, centjes afgeven en voor de rest...bakkes houden .

    Zouden beter politici als De Gucht en co eens aanpakken! Maar daar wordt de BBI teruggefloten en de enige in dossier die gestraft werd is de ambtenaar...

    De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) is een vooronderzoek gestart naar het fortuin van Eddy Wally. De fiscus pluist onder meer uit waar het inkomen van de charmezanger naartoe is en of er zwart geld in het spel is. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

    Aanleiding voor het onderzoek was het tv-programma 'Kroost' op VIER.

    Daarin beschreef Hugo Colpaert, manager van de 81-jarige charmezanger, hoe belangrijk geld was voor Eddy Wally. "De echte Eddy is de man die aan de keukentafel briefjes van 50, 100 en 500 euro zat te tellen. En die zei: 'Het is goed geweest vandaag, wat doen we morgen'", aldus de manager.

    Volgens Colpaert werkte Wally dag en nacht en stak hij ieder jaar gemiddeld 700.000 euro op zak, "het liefst van al in envelopjes".

    Dat bedrag alarmeerde de dienst Inputbeheer van de BBI. Die zou al twee weken informatie verzamelen over de inkomsten van de tachtiger. De fiscus wil nagaan of de gages voor de optredens altijd netjes op papier stonden en of zijn cash opbrengst geen (gedeeltelijk) zwart geld betrof. De BBI wil ook weten wat er intussen met de vergaarde inkomsten is gebeurd. Onder meer Wally's belastingaangiften worden momenteel onderzocht.

    Van een grondig onderzoek met huiszoekingen en ondervragingen is voorlopig geen sprake. Dat hangt van het vooronderzoek af.

    Over de onthullingen van Colpaert zijn de meningen intussen verdeeld. Volgens financieel auteur Thierry Debels beging de manager een zware blunder door het inkomen van zijn artiest op tafel te gooien. "Je moet altijd in het achterhoofd houden: 'Bij de belastingen kijken ze ook tv'."

    Zanger Jimmy Frey ziet geen graten in de publieke bekentenissen. "Iedereen ziet nu eindelijk in dat die mens keihard gewerkt heeft", klinkt het in Dag Allemaal.

    19-03-2014 om 23:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelboom wil terug naar oorspronkelijk voorstel familienaam

    Turtelboom wil terug naar oorspronkelijk voorstel familienaam

    Hebben ze nu echt niets anders te doen in het parlement ?
    Misschien een crissis bestrijden en voor werkgelegenheid zorgen .
    Prutsers allemaal !!!!!!!!!!
     
    Trut Turtelboom
    Jij bent zo zot als een achterdeur ,
    uw plaats is in het nieuwe gevangenis
    van Beveren waas

    Turtelboom wil terug naar oorspronkelijk voorstel familienaam

    De discussie over de familienaam die ouders aan hun kinderen geven blijft aanslepen. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) dient woensdag in de Kamer naar eigen zeggen een regeringsamendement in dat teruggrijpt naar haar oorspronkelijke voorstel, zoals het in juli door de ministerraad is goedgekeurd. De CD&V-Kamerfractie gaat dat voorstel opnieuw niet steunen.

    Turtelboom wil dat ouders de vrije keuze hebben in de familienaam die ze geven aan hun kinderen. Ze kunnen blijven kiezen voor de naam van de vader, maar ook die van de moeder kiezen of opteren voor een dubbele familienaam (in de volgorde vader-moeder of moeder-vader). Wanneer ouders er niet uit geraken, wordt de naam van de vader gekozen.

    In de Kamer vond regeringspartij CD&V echter dat het voorstel de vader een vetorecht gaf. Wanneer hij niet akkoord gaat, krijgt het kind immers automatisch de naam van de vader en de discriminatie tussen vader en moeder zou daarmee niet verdwijnen, luidde de redenering.

    Uiteindelijk tekenden alle meerderheidspartijen een amendement dat ervoor zou zorgen dat het kind een dubbele naam (vader-moeder) zou krijgen wanneer ouders er niet uit geraakten. Dat voorstel werd in de bevoegde Kamercommissie goedgekeurd.

    Daags nadien laaide de discussie binnen de meerderheid opnieuw op. Het cdH vond de daags voordien goedgekeurde regeling te ingewikkeld en stelde voor om af te stappen van de keuzevrijheid en voor elk kind de dubbele naam op te leggen, met de naam van de vader als eerste. PS en MR reageerden afwijzend.

    Donderdag zou de plenaire Kamer in principe over het in commissie goedgekeurde voorstel moeten stemmen. Maar minister Turtelboom dient woensdag dus een regeringsamendement in dat terugkeert naar haar oorspronkelijke voorstel. Turtelboom benadrukt dat dit er komt "na 15 jaar aan debatten in het parlement, die in wetsvoorstellen zijn uitgemond van quasi alle partijen" en na "een jaar van besprekingen op regeringsniveau".

    Bijft de vraag of een meerderheid in het parlement zich achter het voorstel van de minister zal scharen. De CD&V-Kamerfractie zal alvast tegenstemmen en ontkent formeel dat haar vicepremier Pieter De Crem groen licht gaf voor het amendement van minister Turtelboom.

    19-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU kondigt sancties af na omstreden referendum Krim

    EU kondigt sancties af na omstreden referendum Krim

    We zijn al dat EU-gedoe kotsbeu maar er is er geen een die de straat op durft te komen. Wij als volk hebben de macht!

    Daar zijn de EU en de VS weer om zich te moeien, geen wonder dat de Krim voor Rusland kiest. Moesten ze hier een referendum houden, veronderstel dat de meerderheid ook van de EU af zou willen.

     

     Als antwoord op het referendum over de aanhechting van de Krim bij Rusland hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie vandaag sancties opgelegd aan 21 personen uit Rusland en de Krim. Ook de Verenigde Staten hebben sancties geheven in een reactie op het referendum.

    De Europese sancties zijn gericht tegen dertien Russen, onder wie drie militairen, en acht inwoners van de Krim. Een van de drie militairen is Alexander Vitko, commandant van de Russische vloot in de Zwarte Zee. Ook zijn er leden van het Russische parlement op de lijst opgenomen

    Omstreden referendum
    De Europese buitenlandministers achten de geviseerde individuen mee verantwoordelijk voor de recente escalatie op de Krim. Hun tegoeden op Europees grondgebied worden geblokkeerd. Daarnaast krijgen ze ook een inreisverbod opgelegd. De sancties treden meteen in werking

    Op de Krim stemde ruim 96 procent van de opgedaagde kiezers gisteren voor een aanhechting van het Oekraïense schiereiland bij Rusland. De EU en de VS erkennen het resultaat van het "onwettige" referendum niet.

    Topontmoeting geannuleerd
    De ministers besloten tenslotte ook de voor deze zomer geplande topontmoeting tussen de Europese leiders en de Russische president Vladimir Poetin te annuleren. "Dit is een dag waarop er een duidelijke boodschap moet gestuurd worden", zei de Duitse minister Frank-Walter Steinmeier.

    Met deze "doelgerichte" sancties tegen individuen betreedt de Europese Unie de tweede fase van het arsenaal aan sancties dat tegen Rusland in stelling wordt gebracht. Eerder waren al de onderhandelingen over soepelere visumregels voor Russische onderdanen en over een nieuw samenwerkingsakkoord opgeschort.

    Wapenembargo?
    In een derde fase zouden de Europeanen economische sancties tegen Rusland kunnen nemen. Sommigen pleiten onder meer voor een wapenembargo. De Europese staatshoofden en regeringsleiders buigen zich donderdag in Brussel opnieuw over de situatie in Oekraïne en op de Krim.

    De derde fase is voorlopig nog niet aan de orde. Ondanks de neergang van de relaties met Rusland blijven de Europeanen hopen dat de situatie op de Krim de-escaleert en dat Rusland gesprekken wil aanknopen met Oekraïne en de internationale gemeenschap.

    Amerikaanse sancties
    De Verenigde Staten vaardigden vandaag gelijkaardige sancties uit tegen elf topfunctionarissen uit Rusland en Oekraïne. Het gaat om zeven Russen, onder wie vicepremier Dmitri Rogozine, leden van het Russische parlement en twee raadgevers van Poetin. Daarnaast richten de Amerikanen hun pijlen op twee separatistische leiders op de Krim, de afgezette president Viktor Janoekovitsj en diens adviseur.

    18-03-2014 om 23:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Vld wil voor 15 miljard euro bezuinigingen doorvoeren

    Open Vld wil voor 15 miljard euro bezuinigingen doorvoeren

    Open Vld wil voor 15 miljard euro bezuinigingen doorvoeren

    Open Vld wil de overheden in ons land tegen 2019 vijftien miljard euro zuiniger laten werken. Daarvoor moeten de overheidsuitgaven minder snel groeien en moeten meer mensen werken en langer aan het werk blijven. De partij wil op termijn nog twee tarieven overhouden in de personenbelasting. Wie na drie jaar intense begeleiding nog werkloos is, verliest zijn werkloosheidsuitkering.

    Partijvoorzitster Gwendolyn Rutten stelde maandag de becijfering voor van het 5-5-5-groeiplan waarmee Open Vld naar de verkiezingen trekt. Zoals bekend willen de liberalen de loonkosten met vijf miljard euro doen dalen, de belastingen voor werkenden en gepensioneerden met vijf miljard verminderen en het overheidsbeslag met vijf procent naar beneden krijgen.

    294.000 jobs

    Het Open Vld-plan moet volgens Rutten 294.000 jobs opleveren, 100.000 meer dan het Planbureau voorziet. Werklozen worden strikter opgevolgd. Wie na een jaar werkloosheid nog geen job heeft, moet zich laten omscholen en twee halve dagen per week gemeenschapsdienst volgen. Wie na drie volle jaren nog werkloos is, krijgt geen uitkering meer.

    Om de loonkosthandicap te verkleinen, willen de liberalen de sociale bijdragen lineair met 3,5 miljard euro verlagen. De Vlaamse regering zou daarbovenop voor 650 miljoen euro extra RSZ-kortingen moeten voorzien voor min-30-jarigen en 55-plussers.

    Werkenden belonen

    Wie werkt en gewerkt heeft, zou meer moeten overhouden. Dat wil Open Vld bereiken door het afschaffen van een aantal belastingschalen. Op termijn - in 2021 - zouden enkel de schalen van 25 en 45 procent overblijven. De Vlaamse belastingen zouden met een miljard euro verlaagd worden.

    18-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    17-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw stem is drie euro waard

    Uw stem is drie euro waard

    Tijd om op straat te komen en terug te eisen wat die graaiers ons afnemen.

    Er zou beter staan onze stem is niks meer waard, puur toneelstukje opgevoerd om de massa te laten denken dat ze iets kunnen veranderen. We zitten onder de dictatuur van Europa en ze hebben het op zo'n slinkse wijze gedaan dat we het nu pas beginnen voelen en beseffen. Europa bepaalt wat er in dit land gebeurd, wij al lang niet meer en de politiekers willen niet voor niks allemaal een post bij Europa, daar kan men de meeste poen pakken en stelen van de burger. Dus in feite niet meer gaan stemmen.

    In Radio 1-programma 'De Ochtend' heeft politiek journalist Ivan De Vadder het 'geld in de politiek' in kaart gebracht. Blijkt dat de waarde van uw stem verdubbeld is, van 1,5 naar 3 euro.

    Alle politieke partijen in België hebben samen een vermogen van 121 miljoen euro, berekende De Vadder. De twee rijkste partijen zijn de PS, met 18,5 miljoen euro, en de sp.a met 15,5 miljoen euro.

    Drievierde van de inkomsten van politieke partijen is afkomstig van de overheid. Het bedrag dat ze krijgen is sinds 1971, toen partijen voor het eerst dotaties ontvingen, is vervierhonderdvoudigd, zo weet De Vadder.

    Drie euro
    "Elke politieke partij kan rekenen op financiering per stem die wordt binnengehaald", legt De Vadder uit. "In het verleden kregen partijen anderhalve euro per stem. Nu de senaat wordt hervormd en die stemmen wegvallen - dat is niet onbelangrijk, denk maar aan die 800.000 stemmen die Yves Leterme ooit haalde, of Bart De Wever - hebben de meerderheidspartijen dat bedrag gewoon verdubbeld, van anderhalf naar drie euro."

    De Vadder concludeert dat de hervorming van de senaat op termijn misschien een besparing van 10 miljoen oplevert, "maar de partijfinanciering stijgt wel met meer dan vier miljoen euro, ondanks die hervorming".

    17-03-2014 om 21:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda's Pairi Daiza schrijven brief naar Bart De Wever

    Panda's Pairi Daiza schrijven brief naar Bart De Wever

    Die chinese panda's lijken héél wat beter nederlands te kennen dan wat voor 'onze' premier moet doorgaan, chapeau

    Panda's Pairi Daiza schrijven brief naar Bart De Wever

    Bart De Wever, die voor de gelegenheid een pandakostuum had aangetrokken, kwam gisteravond ten val op het podium van de Nacht van de Vlaamse televisiesterren. Iedereen heeft er zijn mening over en zo ook de panda's van Pairi Daiza. Die verwoorden dat in een open brief aan de Antwerpse burgemeester.

    Beste Meneer De Wever,

    Ik en Hao Hao zaten rustig te eten in onze kamer. Terwijl we naar televisie keken, naar VIER, zagen we plots, tot onze grote verbazing, twee panda's op het podium verschijnen! Hao Hao was zo geschrokken, dat ze zich verslikte in haar bamboestok. Wat mij betreft moet ik bekennen dat ik al wat begon in te dommelen... maar om 22h44 was ik weer klaarwakker. Hebben ze ons belogen? Zijn we niet de enige panda's in België? Hao Hao zat aan het scherm gekluisterd, met haar kleine, ronde oogjes en zei: "Wacht eens even... Kijk"... En boem, toen gebeurde het: één van de panda's viel languit op de grond. We begrepen het onmiddellijk: valse panda's!

    Eigenlijk, beste Meneer De Wever, je wordt niet zomaar panda. Het is een hele Kunst. We hebben het geleerd van toen we nog heel klein waren, en de buik van onze moeder verlieten, niet veel groter dan een muis. Vervolgens kwam uw gezicht tevoorschijn. En hebben we vriendelijk naar u geluisterd. Wij hebben niet echt begrepen of wat u vertelde humor was (en wij zijn blijkbaar niet de enigen). Het is dan ook niet erg belangrijk...

    Maar tussen ons gezegd en gezwegen, willen we u nog even meedelen, om te voorkomen dat u de volgende keer opnieuw dezelfde fout maakt voor vele televisiekijkers, dat er een klein foutje in uw commentaar geslopen was (zonder twijfel onbewust...) dat ik even wens recht te zetten: het is Pairi Daiza, een privé tuin, die voor ons betaalt, niet de belastingbetaler. Terwijl we naar u luisterden kwam er een ideetje in onze kleine hoofdjes. Hao Hao is, zoals u weet, erg lief en heeft een groot hart. Daarom stelt ze u voor om eens naar ons huis te komen, in Pairi Daiza, voor enkele lessen in behendigheid. We zullen dit eens op een avond inplannen, heel discreet en zonder media, wanneer enkel wij en de andere dieren in onze mooie tuin zijn. Pairi Daiza zal ongetwijfeld deze training in goede banen willen leiden.

    Dit is namelijk maar een kleinigheidje, in vergelijking met het bedrag dat onze private tuin integraal aan China overmaakt - even herhalen: uit eigen zak betaalt (zonder exploitatiesubsidies ;-)) - om de wetenschappers te ondersteunen die ervoor zorgen dat onze soort niet uitsterft. Als u daarbij een escorte wenst om naar hier te komen, dan zou dit een slecht begin zijn: Pairi Daiza organiseerde dit wel voor ons, maar er is weinig kans dat zij dat voor u mogelijk zullen maken. Wij denken dat een escorte niet echt nodig zal zijn omdat: 1) uw aankomst zal ongetwijfeld - zonder u te willen beledigen - niet dezelfde aandacht trekken als de onze. 2) komt u niet voor in de lijst met bedreigde diersoorten.

    Weet u Meneer De Wever, het is hier 's avonds zo magisch: u kunt hier genieten van een beetje rust, weg van alle commotie.

    Met de meeste hoogachting,

    Xing Hui (en de geassocieerde deelneming van Hao Hao)

    17-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OekraĆÆne beschuldigt Rusland van invasie

    Oekraïne beschuldigt Rusland van invasie

    Ik hoor mestkeverken De Gucht alias fraudeurken niet meer, er zijn nochtans extreemrechtsen die de macht Willen grijpen in Oekraïne.

    Ze zouden beter de EU opdoeken !

    Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigt Russische troepen ervan een dorp buiten de Krim bezet te hebben. Tientallen militairen zouden het dorp Strilkove op een smalle landstrook ten oosten van het schiereiland hebben bezet, aldus een verklaring. Voor die tijd waren Russische militairen voor zover bekend alleen op de Krim zelf aanwezig. De G8-landen zouden de recente acties van Rusland moe zijn, en zelfs pogingen ondernemen om het land eruit te gooien?

    Buitenlandse Zaken liet weten zich 'het recht voor te behouden alle mogelijke middelen te gebruiken om de invasie te stoppen'. Over het conflict in de regio Cherson heerst echter nog veel onduidelijkheid: het ministerie van Defensie had eerder op zaterdag juist laten weten een Russische inval te hebben afgeslagen.

    Gasinstallatie
    Volgens de Oekraïense grenswacht hebben de Russen verteld dat zij zijn gekomen om een gasinstallatie uit handen van terroristen te houden. Ze zouden de gasinstallatie inmiddels hebben ingenomen en bezig zijn met de aanleg van loopgraven, maar van een militaire confrontatie tussen troepen zou geen sprake zijn geweest.

    Eerder zaterdag sprak Rusland in de VN-Veiligheidsraad een veto uit over een Oekraïne-resolutie. De resolutie riep landen op het referendum dat zondag op de Krim wordt gehouden, niet te erkennen. De grotendeels Russische bevolking op de Krim stemt dan over aansluiting bij Rusland. De Russen stonden met hun veto echter alleen: 13 van de 14 andere landen stemden voor de resolutie. China stemde niet.

    Ontbonden
    Het parlement van Oekraïne heeft zaterdag het parlement van de Krim, nu nog officieel een autonoom deel van het land, als ontbonden verklaard. De daad was symbolisch bedoeld in aanloop naar het referendum. Het parlement van de Krim had het schiereiland zelf eerder al onafhankelijk van Kiev verklaard.

    In Moskou zijn duizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de Russische aanwezigheid op de Krim. Hoeveel actievoerders op de been waren, is niet duidelijk. Volgens de organisatie waren er 50.000 betogers, terwijl de politie het op 3000 hield.

    Ooggetuigen hadden het over zo'n 30.000 mensen, onder wie leden van punkband Pussy Riot en de vroegere vicepremier Boris Nemtsov. Een andere, kleinere groep demonstranten ging juist de straat op uit steun voor het beleid van de Russische president Vladimir Poetin. (lees hieronder verder)

    "G8-landen willen van Rusland af"
    Zeven van de acht landen die lid zijn van de G8 willen Rusland (de achtste staat) uit het overlegorgaan zetten. Dat schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel op gezag van bronnen binnen de Duitse regering. De landen zouden zelfs al voorbereidingen treffen om Rusland weg te sturen vanwege diens rol in de crisis op de Krim.

    Volgens de bronnen is het forum op zoek naar een alternatieve locatie voor de G8-top die vooralsnog in juni in het Russische Sotsji wordt gehouden. De zeven regeringsleiders zouden elkaar bijvoorbeeld in Londen willen ontmoeten. Ook een voor april geplande Duits-Russische bijeenkomst zou op losse schroeven staan.

    De club van acht belangrijke industrielanden komt jaarlijks samen over wereldwijde thema's als economie en veiligheid te bespreken. Naast Rusland en Duitsland zijn ook Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Italië en Canada lid.

     

    16-03-2014 om 22:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen wil breekijzer voor sociaal en duurzaam beleid zijn

    Groen wil  breekijzer voor sociaal en duurzaam beleid zijn

    Een opmerking dit is goedkoop populisme want er is geen geld

    Geld is er nog wel kris, groen zegt er alleen niet bij waar ze die gaan halen: de resterende schamele centjes van de gewone burger...

    Groen wil breekijzer voor sociaal en duurzaam beleid zijn

    Groen wil het breekijzer zijn om "belegen en ongeïnspireerde" beleid van de traditionele partijen open te breken. Met de aanpak van de wachtlijsten, schone en betaalbare energie, werk en belastingen schuiven de Vlaamse groenen vier fronten naar voren waarop de traditionele partijen tekort zijn geschoten en waarmee Groen de komende weken en maanden op campagne trekt. Dat stelde partijvoorzitter Wouter Van Besien zaterdag tijdens een partijbijeenkomst in Leuven.

    Zowat 400 kandidaten en militanten van de Vlaamse groenen zakten zaterdag naar concertzaal Het Depot in Leuven af voor hun campagnestartdag. En het enthousiasme binnen de groene troepen is groot, stelde voorzitter Van Besien naar eigen zeggen vast. "Als het van het enthousiasme afhangt, worden we de grootste partij van Vlaanderen en Brussel", klonk het.

    Groen zit momenteel zowel in Vlaanderen als federaal in de oppositie. Als het van Open Vld, CD&V en sp.a afhangt, blijft dat volgens Van Besien de komende vijf jaar ook zo. "Uit alles blijkt dat de drie traditionele machtspartijen van christendemocraten, liberalen en socialisten er van dromen om samen een regering te vormen", aldus Van Besien. "De klassieke tripartite staat in de steigers".

    De Groen-voorzitter waarschuwt evenwel dat een klassieke tripartite niet rood, blauw en oranje kleurt, maar "grijs en grauw". "Een klassieke tripartite in verder blijven aanmodderen en de ongelijkheid en onduurzaamheid verder laten groeien", ging Van Besien voort. De klassieke partijen hebben volgens hem hun kans verkeken om oplossingen uit te werken. "Het is tijd voor een groene shot adrenaline".

    Die groengekleurde injectie wil de partij toedienen op vier grote beleidsprioriteiten die ze de komende campagne naar voren schuift. Het gaat daarbij om de zorg en de aanpak van de wachtlijsten, de keuze voor hernieuwbare en betaalbare energie, meer en beter werk en een eerlijk loon en tot slot de verschuiving van de lasten op arbeid voor de lage en middeninkomens naar milieuvervuiling en de grootste vermogens.

    16-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    15-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTM krijgt dreigbrief voor premier Di Rupo

    VTM krijgt dreigbrief voor premier Di Rupo

    Elio Di Rupo

    VTM heeft vrijdag een dreigbrief gekregen die gericht was aan premier Elio Di Rupo. Volgens de commerciële zender is de brief 'van een bedenkelijk niveau', maar staat er wel degelijk een concrete doodsbedreiging in. De lokale politie heeft de brief opgehaald. Het kabinet van de premier is op de hoogte, maar wenst niet te reageren, aldus nog VTM.

    15-03-2014 om 22:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie doodt zomaar hond van dakloze

    Politie doodt zomaar hond van dakloze

    Sla deze mensen alstublieft. En dit is een gruwelijk beeld, de foto's, voor enorme dierenvrienden. Schandalig! Ik zit met tranen voor deze man en dit hondje. Gruwelijk. Sla deze agenten, zelfde als met dit hondje !!!!

    Van mijn part mogen ze exact hetzelfde doen met die twee flikken

    Socialisme is het einde van de wereld.

    Dit gruwelijke tafereel bereikt ons vanuit de Chinese stad Sichuan. Zonder enige aanwijsbare reden heeft de politie daar de trouwe viervoeter van een dakloze man doodgeslagen.

    De zwerver was volgens ooggetuigen wat aan het uitblazen op de stoep aan een kruispunt. Hij had zijn hond aan de ketting toen daar plots twee politiemannen opdoken en heibel begonnen te maken. De agenten hadden het blijkbaar gemunt op de hond van de dakloze man. Eén wetsdienaar hield het dier in bedwang met een 'vork' terwijl de andere de hond begon te slaan met een schop.

    Volgens omstanders bleef de agent gedurende tien minuten meppen tot de hond niet meer verroerde. Gedurende al die tijd aanschouwde zijn baasje de gruwel zonder dat hij een woord kon uitbrengen.

    15-03-2014 om 13:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    14-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS lanceert aanval op kapitaal

    PS lanceert aanval op kapitaal

    Dat Magnette en zijn kompanen 80% of meer van hun inkomens willen afgeven aan de belastingen of in Rusland of Noord-Korea willen gaan wonen, ik heb daar geen probleem mee. . Maar dat hj de mensen die alle dagen hun best doen gerust laat, genoeg is genoeg. Ik wil niet nog socialer zijn dan ik nu al ben en de armoede nog verder in de hand werken door iedereen een hangmat aan te bieden en onze maatschappij verder deskundig te blijven vernietigen.

    Logisch. Socialisme eindigt immers als het geld van een ander uitgedeeld is. Waals socialisme eindigt pas als alle vlamingen kaalgeplukt zijn.

    De Franstalige socialisten kiezen radicaal voor kapitaalbelastingen, zoals de invoering van een rijkentaks, een meerwaardebelasting op aandelen en een strenger belastingregime voor aandelenopties. Dat blijkt uit hun verkiezingsprogramma dat vandaag wordt voorgesteld en dat De Tijd en L'Echo konden inkijken.

    De PS komt in het programma ook terug op de beslissing om de uitkering voor schoolverlaters na drie jaar af te schaffen. Die beslissing wil de PS nu terugdraaien. Wie een inspanning doet om een job te vinden, mag zijn uitkering behouden.

    Belastingen
    Voor de PS moeten meer inkomsten uit kapitaal komen. Om die reden haalt de partij de rijkentaks van onder het stof. Wie een vermogen heeft van meer dan 1,25 miljoen euro, moet een 'solidariteitsbelasting' betalen. Verder stelt de PS voor dat de meerwaarde die particulieren op aandelen behalen, wordt belast, net als alle meerwaarden van vennootschappen. Hetzelfde geldt voor aandelenopties. Daarvan moet de meerwaarde belast worden in plaats van het huidige systeem van de forfaitaire belasting.

    Vermogensinkomsten
    De partij ijvert ook voor 'een betere kennis van alle vermogensinkomsten'. Ze neemt wel het woord vermogenskadaster niet in de mond. Ook het systeem van de notionele intrestaftrek moet herbekeken worden, vindt de PS. Het budget dat daar nu voor wordt uitgetrokken, moet naar de ondersteuning van kmo's gaan. En een deel moet vloeien naar een belastingverlaging voor de lage en middeninkomens.

    14-03-2014 om 21:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milquet maakt seksisme strafbaar

    Milquet maakt seksisme strafbaar

    Men spreek hier alleen van seksisme tegenover de vrouw als strafbaar feit maar is seksime tegen een man dan niet strafbaar.

    Twee bedenkingen, het ontwerp gaat enkel over vrouwen die beschimpt worden en niet over mannen en een rechter mag bepalen waar de grens ligt. maw, dit ruikt naar discriminatie en afhankelijk van de willekeur van de rechter. Milquet kennende, zal er wel een bepaalde strategie bij horen om haar kiesvee ter wille te zijn. Milquet doet en heeft nog nooit iets verwezenlijkt dat ten goede komt van de samenleving, ze handeld enkel en alleen uit zelfbelang, zoals de meeste waalse politici...

    Seksisme wordt binnenkort strafbaar. Het gaat niet alleen over vrou­wen beschimpen en vernederen op straat, maar ook op het werk of op sociale media zoals Facebook. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

    In 2012 zorgde de documentaire 'Femme de la Rue' voor ophef. Het toont hoe vrouwen in Brussel op straat worden beschimpt en geïntimideerd. Het opende de ogen van onder ande­re minister van Gelijke Kan­sen Joëlle Milquet (CDH), die seksisme uit de wereld wil hel­pen.

    Ondertussen heeft Milquet een wetsontwerp klaar en overtuigde ze haar re­geringspartners om de strijd aan te gaan. Als alles goed gaat, keurt de Kamer het voorstel begin april goed.

    Wie opzet­telijk een gebaar of handeling stelt die vrouwen schade toe­brengt en de waardigheid van hun persoon ernstig aantast kan straks in de kraag wor­den gevat. Waar de grens pre­cies ligt, dat moet de rechter uitmaken. Overtreders ris­keren een gevangenisstraf tussen een maand en een jaar en boetes tussen 50 en 1.000 euro.

    14-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    13-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.750.000 gezinnen in Belgiƫ kampen met energiearmoede (oproep)

    750.000 gezinnen in België kampen met energiearmoede (oproep)

    Volgens mij zijn deze cijfers maar een topje van de ijsberg. Aan de huidige elektriciteit, stookolie, gas en waterprijzen zijn het er veel veel meer. Alleen mensen komen niet zo snel naar buiten met hun financiële problemen. De spiraal gaat enkel neerwaarts...

    Ik zet in de winter nooit mijn dampkap op, en zit er niet mee in om gas te verspillen tijdens het koken. Ik gebruik steeds koud water en laat dat koken op mijn gasvuur. Alle warmte blijft in huis, geen verspilling. Als ik eerst warm water neem om sneller te koken jaag ik een hoop warmte naar buiten. Ik heb in de winter een kleine investering gedaan, en al mijn verlichting in heel het huis vervangen door led verlichting. Dit is binnen de korstte termijn terug betaald. Hang extra noppenplastiek buiten tegen de ramen. Lucht isoleert enorm goed. Mijn energiefactuur is nu een stuk lager.

    750.000 gezinnen in België kampen met energiearmoede (oproep)

    Ongeveer 750.000 gezinnen in België, of zowat een op de zeven huishoudens, hebben af te rekenen met energiearmoede. Dat betekent dat ze moeite hebben om hun woning behoorlijk te verwarmen. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek van de FOD Economie, op basis van cijfers uit Huishoudbudgetonderzoek van 2010.


    Heeft u zelf moeite om uw energiefactuur te betalen en wil u daarover getuigen in de krant? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw naam en telefoonnummer niet te vermelden. Bedankt.


    Uit de cijfers van de FOD blijkt dat de tien procent van de bevolking die over het hoogste inkomen beschikt, ongeveer 6,5 keer meer verdient dan de armste tien procent. Toch ligt hun energiefactuur maar 1,7 keer hoger. Bij de rijkste tien procent wordt bijgevolg slechts 5 procent van het inkomen aan energie uitgegeven, terwijl dat bij de armste huishoudens kan oplopen tot 19 procent. Algemeen wordt aangenomen dat een gezin in energiearmoede bevindt als het meer dan tien procent van het inkomen moet gebruiken om zich te verwarmen.

    Het betalen van de energiefactuur wordt daardoor een lastige opdracht voor de armere huishoudens. Zo werden in 2013 bijna 80.000 afnemers wegens wanbetaling gedropt door hun elektriciteitsleverancier. Ook werden er in 2012 bijna 9.000 aansluitingspunten voor elektriciteit afgesloten.

    13-03-2014 om 23:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vtm-weerman David Dehenauw van fraude beschuldigd

    Vtm-weerman David Dehenauw van fraude beschuldigd

    Heb eens een documentaire gezien waarin hij ook aan het woord kwam i.v.m. het heelal , de opwarming van de aarde... Zeer interessante wetenschappelijke uitleg, in tegenstelling tot het "gezever" van Frank Deboosere over deze thema's.

    Dehenauw is in mijn ogen de weerman met de meest correcte voorspellingen van vlaanderen. Zou dat pijn doen bij sommi

    David Dehenauw, meteoroloog aan het KMI en weerman op onder andere VTM en de Franstalige zender RTL-TVI, wordt van verschillende zaken beschuldigd in een anonieme brief die was gericht aan staatssecretaris voor Wetenschappelijk onderzoek Philippe Courard en Philippe Mettens, voorzitter van het directiecomité van het Federaal Wetenschapsbeleid. Dat meldt Sudinfo+. Dehenauw heeft het over een "gemakkelijke aanval" en een "duidelijke daad van jaloezie".

    In de anonieme brief wordt Dehenauw beschuldigd van belangenconflicten door zijn werk bij het KMI en in de media. Ook zou Dehenauw gefraudeerd hebben met zijn toelagen. Philippe Courard vroeg al om een onderzoek.

    "Ik heb de onderzoeker reeds ontmoet en ze hebben niets tegen mij gevonden", zei Dehenauw. "Maar ik ben blij dat er een onderzoek komt, dat kan aantonen dat ik niets fout doe. Het is een daad van jaloezie. Het is bedroevend", aldus Dehenauw. Volgens Dehenauw kan de gespannen sfeer bij het KMI sinds de vermindering van de nachtpremies er iets mee te maken hebben.

    Philippe Mettens betreurt het ook dat deze brief verscheen. "Wanneer iemand het weer op televisie presenteert, schat dat eigenlijk het werk van alle werknemers binnen het Federaal wetenschapsbeleid naar waarde", aldus Mettens.

    13-03-2014 om 15:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smogalarm vanaf VANDAAG 6 uur van kracht

    Smogalarm vanaf VANDAAG 6 uur van kracht

    De politiek heeft blijkbaar niet genoeg inkomsten, dus ff smogalarmke inroepen. Alle beschikbare ploegen moeten gaan flitsen. Crapuul en andere inbrekers hebben weer dagje handen vrij. @typisch begie, weer een verzuurde groene zeker? Dieselwagens van tegenwoordig zijn net zo proper als benzinewagens. Hou bv de fabrieken in het ook die snachts hunne brol lozen.

    Beste regeringsleiders van dit land. Lees de reacties hieronder. Blijkbaar word de Belg slimmer en kan je hem geen rad voor onze ogen meer draaien. Doe aan eerlijke politiek en zeg gewoon dat er inkomsten nodig zijn. Wij zijn echt niet meer zo dom en achterlijk zoals van de tijd toen de radio's nog op lampen marcheerde. Dus stop met ons zever in pakskes te verkopen! In Luxemburg, waar mijn broer woont, is er n.b. geen smog alarm! En dat land is kleiner met evenveel verkeer! Moet er nog zand zijn

     

    Vanaf morgenochtend 6 uur geldt het smogalarm op Vlaamse snelwegen. Dat laat het Vlaams Verkeerscentrum en de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel) vandaag weten. In Vlaanderen en Wallonië geldt morgen en vrijdag een snelheidsbeperking tot 90 kilometer per uur op een aantal snel- en ringwegen, aldus Ircel.

    De bestuurders moeten hun snelheid aanpassen van zodra verkeersborden met de boodschap "90 km/u SMOG" dat aangeven. Op welke snelwegen in Vlaanderen de snelheidsbeperking geldt,  vindt u HIER.

    Ook in het Waalse gewest wordt de snelheid op bepaalde delen van de snelwegen tot 90 kilometer per uur beperkt. In de Brusselse binnenstad zal er morgen en vrijdag een snelheidsbeperking tot 50 kilometer per uur gelden waar normaal 70 kilometer per uur mag gereden worden. Er zullen extra snelheidscontroles plaatsvinden, luidt het.

    Op basis van de laatste metingen en voorspellingen is de kans groot dat morgen en vrijdag in de drie gewesten de fijnstofconcentraties hoger zullen zijn dan de alarmdrempel van 70 microgram/m³. Vanaf zaterdag verwacht Ircel dan een verbetering van de luchtkwaliteit.

    Mensen die bijzonder gevoelig zijn voor luchtvervuiling, krijgen de raad geen ongewone lichamelijke inspanningen te doen. Iedereen wordt verder aangeraden zoveel mogelijk langdurige fysieke inspanningen te vermijden.

    Luchtvervuiling
    Het smogalarm komt er door de slechte verdunning van de luchtvervuiling in de atmosfeer, er staat namelijk weinig wind. Daardoor zijn gevoelig verhoogde concentraties fijn stof opgemeten.

    Het vorige smogalarm dateert al van eind januari vorig jaar. "Globaal is de luchtvervuiling de laatste decennia gedaald", legt  wetenschappelijk medewerker Frans Fierens bij de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel) uit. "Sinds half december vorig jaar tot het begin van de periode met mooi weer hadden we een uitstekende luchtkwaliteit."

    Inspanningen
    Hij wijst er nog op dat momenteel de laagste fijnstofconcentraties worden opgetekend sinds het begin van de metingen, door Europese en regionale maatregelen. Dat de alarmdrempel toch nog overschreden wordt, toont volgens Fierens aan dat verdere inspanningen nodig zijn om ook bij ongunstige weersomstandigheden de fijnstofconcentraties onder de drempel te houden.

    De maatregels van het smogalarm heeft wel degelijk een impact, aldus Fierens. "In de onmiddellijke buurt van de snelwegen waar het smogalarm geldt, zagen we een daling van 20 tot 30 procent van de dieselroetfractie in fijn stof, een van de schadelijkste fracties van fijn stof."

    13-03-2014 om 07:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    12-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toots Thielemans (91) stopt ermee

    Toots Thielemans (91) stopt ermee

     

    Chapeau voor deze grote meneer

    Merci,Toots voor al de mooie monmuziekskes dat je ons hebt geleerd en laten horen. Je bent gekend door jong en oud en nog meer gerespecteerd door iedereen .Geniet maar van je pensioen

    De 91-jarige jazzmuzikant Toots Thielemans beëindigt zijn muzikale carrière en annuleert alle geplande concerten. Hij voelt zich niet sterk genoeg meer om een volledig concert te spelen. Dat laat hij weten aan Belga

    "Hij wil zijn publiek niet teleurstellen, waardoor alle geplande concerten worden geannuleerd", zo laat zijn manager Veerle Van de Poel weten. "Je moet veel energie hebben om een volledig concert te geven, en hij vreest dat hij dat niet meer kan".

    Genieten van de rust
    "De heer Thielemans wenst nu te genieten van de rust die hij heeft verdiend", klinkt het. "Hij kan terugkijken op een prachtige internationale en succesvolle carrière waarin hij vele uitdagingen is aangegaan en waarbij hij steeds uitblonk door zijn muzikaliteit."

    Wereldburger
    "Hij wenst dan ook alle mensen - het publiek, de fans, de organisatoren en zijn medemuzikanten in binnen- en buitenland - te bedanken voor alles wat ze hem gegeven hebben en hij hoopt dat iedereen hem zal blijven herinneren als het ketje uit Brussel dat uitgroeide tot een wereldburger."

    Thielemans belandde in december vorig jaar met een inzinking in het ziekenhuis. Hij moest zijn uitverkocht concert in De Roma in Antwerpen toen uitstellen.

    Zweden
    Baron en ket Jean Baptiste Frédéric Isidor Thielemans wordt op 29 april 92 jaar. Behalve als gitarist en mondharmonicaspeler verwierf hij ook bekendheid als virtuoos fluiter. Het was, en dat is weinig bekend, in Zweden dat hij in de jaren vijftig doorbrak.

    Thielemans in de documentaire 'Toots Thielemans, l'incroyable destin d'un ketje de Bruxelles' uit 2008: «Jaja, ik kom daar al sinds 1950. Met het orkest van Benny Goodman nog, in de swingtijd! Ik was toen eigenlijk gitarist, maar ik speelde op ieder concert twee à drie solo's met de mondharmonica. En die mensen vonden dat fantastisch!"

    Reclamefluiter
    "In Zweden ben ik ook voor het eerst beginnen te fluiten, wat ik nu helaas niet meer kan. Maar op Madison Avenue in New York heb ik tientallen jingles ingefloten, voor naaimachines van Singer, voor zeep, voor sigaretten van Newton. En dat werd goed betaald! Iedere keer dat mijn fluitje op tv kwam, kreeg ik vijftig tot honderdvijftig dollar. Eén keer heb ik gefloten in een reclamespotje voor aftershave van Old Spice, dat meer dan een jaar lang op tv is geweest. Vijftienduizend dollar, voor één uur werk! En dat was vijftig jaar geleden, dus dat was een boel centjes".

    Marrolien
    Thielemans, geboren in de Brusselse volkswijk de Marollen, wordt vooral in het buitenland als één van de grootste jazzmuzikanten ooit beschouwd. Hij werkte samen met onder meer Benny Goodman, Peggy Lee, Ella Fitzgerald, Quincy Jones, Bill Evans, Pat Metheny, Billy Joel, Paul Simon en Nick Cave.

    In 1952 emigreerde hij naar de Verenigde Staten. Daar beleefde hij al snel een van de belangrijkste momenten in zijn carrière: hij werd lid van Charlie Parker's All-Stars en speelde in Philadelphia enkele concerten samen met deze jazzgrootheid. Hij werd ook als gitarist opgenomen in het beroemde George Shearing Quintet. In 1957 nam hij de Amerikaanse nationaliteit aan.

    Thielemans introduceerde een geheel nieuwe klank in de jazzscène, door unisono de melodie te fluiten en gitaar te spelen. Een voorbeeld daarvan is het in 1962 gecomponeerde "Bluesette". Het nummer werd een wereldhit en is honderden malen gecoverd. Thielemans noemt het daarom schertsend zijn "social-security number", zijn pensioennummer.

    Hij werd vooral bekend door het bespelen van de mondharmonica. Hij zorgde ervoor dat dat instrument een vaste plaats kreeg binnen de jazzwereld. Zijn mondharmonica speelt een belangrijke rol in de filmmuziek van 'Midnight Cowboy' (1969) en van 'Turks Fruit' (1973).

    Beroerte
    In 1981 kreeg hij een beroerte die hem ruim een halfjaar op non-actief zette. Zijn linkerhand functioneerde veel slechter en daardoor speelde hij nog vaker mondharmonica.

    Oververmoeid
    Op 4 oktober 2006 werd bekendgemaakt dat Toots oververmoeid was en daarom, op doktersadvies, de laatste zes concerten van zijn tournee door Nederland liet annuleren.

    Maar datzelfde jaar werd hij in Brazilië ook onderscheiden door Gilberto Gil, zelf muzikant en toen minister van Cultuur, voor zijn verdienste de Braziliaanse muziek- en dansstijl bossanova mee internationaal verspreid te hebben.

    "Een hutsepot, meneer"
    In 2009 speelde Toots op  het Belgavox-concert aan het Atomium, waar hij samen met 60 andere Belgische artiesten opriep tot meer solidariteit in ons land.

    Thielemans daarover in Humo: "Ik had een telefoontje gekregen dat Arno en Axelle Red en nog meer muzikanten iets wilden doen om de unity van België te versterken. Daar wilde ik aan meedoen, want ik ben één van de weinige artiesten die populair zijn in Vlaanderen en in Wallonië, en ik vind dat België niet mag vergaan. Ik ben nog een ouderwetse Belg: mijn moeder was van Antwerpen, mijn vader van Brussel en mijn grootmoeder van de Borinage. Een hutsepot, meneer! Heel alleen heb ik daar voor 35.000 mensen Jacques Brel gespeeld, alleen op mijn mondmuziekske. I loved it!"

    12-03-2014 om 22:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populariteit Poetin neemt toe in Rusland

    Populariteit Poetin neemt toe in Rusland

    De populariteit van Poetin zal snel dalen zodra de bevolking de gevolgen voor de Russische economie door zijn Oekraïne beleid aan de lijve zal ondervinden . De roebel is inmiddels ineengestort tot het laagste peil ooit tov de euro en de dollar ( http://www.wisselkoersen.nl/currency/showgraph.aspx?valutaid=514327). De impact daarvan op de economie is onafwendbaar: http://www.welingelichtekringen.nl/economie/284815/aex-flink-lager-door-oekraine.html

    Nationalistische gevoelens zijn één ding, de eigen portemonnee, die voor de meeste Russen al aan de magere kant is, een ander. Voor de gewone burger is het vooral dat laatste wat telt, de machtshonger van hun leider is dan al snel van veel minder belang.

    Populariteit Poetin neemt toe in Rusland

    De populariteit van de Russische president Vladimir Poetin heeft, vooral dankzij zijn beleid omtrent Oekraïne, het niveau van bij zijn herverkiezing in mei 2012 bijna gehaald. Dat blijkt uit een studie van een Russisch onderzoeksbureau.

    Volgens een studie van het onafhankelijke Levada-center, eind februari bij 1.603 personen in 45 Russische regio's, zeggen meer dan twee Russen op de drie het beleid van Poetin goed te keuren. Het gaat om 69 procent van de respondenten, of 9 procent meer dan in februari 2013. Dertig procent, tegen 35 procent een jaar eerder, is dan weer niet tevreden met zijn beleid.

    Die populariteit "kan nog stijgen gezien het offensief van het Kremlin in Oekraïne voortgaat", meent socioloog Aleksej Levinson van het centrum. "De Russen hebben vertrouwen in zijn interpretatie van gebeurtenissen in Rusland en het buitenland." Het beeld van de Oekraïense chaos, in de Russische regeringsgezinde media, "benadrukt de spreekwoordelijke stabiliteit van Poetin", becommentarieerde politicoloog Jevgeni Mintsjenko.

    Begin maart ging het Kremlin in het offensief tegen de nieuwe Oekraïense autoriteiten. Moskou weigert die te erkennen als legitiem.

    Sinds Poetin voor de eerste keer aan de macht kwam in 2000, is zijn populariteit nooit onder 60 procent gezakt.

    12-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    11-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie wordt herkenbaar aan nummer van acht cijfers

    Politie wordt herkenbaar aan nummer van acht cijfers

    Wie we ook zij n of wat we ook doen we zullen altijd een nummer blijven.

    Politie wordt herkenbaar aan nummer van acht cijfers

    Wie binnenkort een politieman wil identificeren, zal in bepaalde gevallen acht cijfers moeten van buiten leren. Nu dragen de agenten nog een plaatje met hun naam, maar in de toekomst wordt dat in een aantal gevallen een nummer. Dat heeft de Kamercommissie Binnenlandse Zaken beslist. N-VA en VB onthielden zich. De groenen stemden mee met de meerderheid.

    Normaal gezien moeten alle geüniformeerde politiemensen een naamplaatje dragen op een zichtbare plaats. Maar dat gebeurt zeker niet altijd. De politiebonden klaagden over deze regeling omdat hierdoor te gemakkelijk klachten kunnen worden ingediend en omdat de politie gevaar zou lopen voor represailles vanuit het criminele milieu als de boeven weten welke agenten ze moeten zoeken.

    Daarom zullen een aantal geüniformeerde politiemensen in de toekomst een nummer dragen in plaats van een naam. Dat nummer bestaat uit acht (!) cijfers. De korpschef zal beslissen welke politiemensen in welke gevallen alleen zo'n nummer dragen. Maar gedacht wordt aan de speciale interventie-eenheden en al wie de orde handhaaft bij betogingen.

    In burger

    Politiemensen die in burger werken, moeten een armband met hun nummer dragen, behalve als dat "door omstandigheden" niet kan. Als de politie in burger optreedt moet slechts één van hen zo'n armband dragen.

    Wanneer een burger tegen wie de politie optreedt dat vraagt, laten de politiemensen hun legitimatiebewijs zien. Behalve wanneer het niet kan "door omstandigheden". Dat gebeurt ook als de politie-inspecteurs zich melden aan een woning.

    Het voorstel werd eerder al goedgekeurd in de Senaat.

    11-03-2014 om 21:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!