Inhoud blog
  • Laat uw lijkrede schrijven
  • Een Middeleeuwse sage
  • Volkstuinen voor alle Chinezen
  • Vliegclub Panamarenko
  • Egidius, waer ...
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Geof gaat voor u geen commissies nie meer doen!
    ... en hij FIETST verder!
    Waar een wil is, is daarom nog geen weg, en vice versa.
    14-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekskes, mijn naam en het 'Café des ratés'
    Ja, lap! Dat moest mij nog overkomen, ik die van bij de eerste internet gebruikers was te lande...
    ... daarvoor nog het BBS systeem toegepast, daarna ging alle verkeer langs internet verlopen, we wilden dat nog wel eens zien. Heb nog gesurft met Mosaic, nog voor dat er sprake was van Netscape, ondertussen door Buffalo Bill ook al geliquideerd, vrije markteconomie noemen ze dat. Maar goed, dat zegt al degenen die nu, na hun 'actieve' leven, voor 't eerst een computer onder ogen kregen en daarvoor bij ik weet niet welk klein bedrijfje werkte dat zich gedurende al die jaren geen computers kon permitteren, niks natuurlijk. Einde cursieve bedenking.

    Dus, wat had ik, vlak na mijn registratie, voor: geen schijn van kans om iets te publiceren, laat staan van dat welkomstbericht dat bijna iedereen laat staan, weg te krijgen .. ja, natuurlijk, 't is weer zo een site die per se koekskes moet plaatsen!
    Wat mijn vermoeden van vorige keer bevestigt: ze zijn ons doen en laten aan 't volgen! Mensen past hier dus toch mee op!
    En dan moet ik mijn ander vermoeden van vorige keer aanpassen: Mogelijk is niet iedereen die dat welkomstbericht laat staan, 'overgegaan', maar zijn het mensen die gewoon niet weten wat koekskes zijn.

    Over mijne naam nu: die wordt dus uitgesproken 'djzef'. Ja, ik kan er ook niet aan doen dat mijn vader Engelsman is (was), den Alex ook niet, maar die moet er dan op de scène staan over selfkicken. Kent ge die nog, 'Johnny de Selfkicker', 'Straaalend als een straaalende zon!!' ? Waarschijnlijk niet, te jong natuurlijk.

    Afaain. Elken theater en elke 'kunst'school (dwz geen echte?) heeft wel een 'Café des ratés' in zijn omgeving, een kroeg waar de pseudo elke nacht zijn hoogst persoonlijke expressie van zijn hoogst persoonlijke emotie kan tonen. Ja, ik ga de echte namen van die cafés niet noemen want ik moet daar ook nog mijn bollekes kunnen gaan drinken.
    Probeert daar zo nen Hollander te 'socializen' door mij aan te spreken (hij had mijne naam op een petitielijst gelezen):
    - 'Nou, Ché-jof...'
    - Ik zeg 'Cheops is 't eigenlijk'
    - '? ... ? Nou .. naa .. nou neej, dat maak je me niet wijs. Ik bedoel, Ché-jof, hoe is het met je, ik zag dat je ook de petietsie getekend heb' ... enzovoort enzoverder.

    Dan heb ik toch goesting om zijn nog volle pint in een cola glaasje over te gieten en de rest zelf uit te drinken.

    Mijne naam wordt dus uitgesproken 'djzef', het is de Engelse vorm van 'onze' 'Jef'. Dat wou ik maar efkens zeggen: mensen past toch op als ge mijne naam uitspreekt... En denkt aan de koekskes - maar niet te lang laten opstaan!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 30/08-05/09 2010
  • 30/07-05/08 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!