Overwinteren op Curaçao
11-10-2009 / 10-04-2010
Inhoud blog
  • Maart 2010
  • Februarie 2010
  • Januari 2010
  • december 2009
  • November 2009
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    25-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oktober 2009

     

    ONS VERBLIJF OP CURAÇAO 11 okt.2009/10 april 2010

     

     

    Vertrek en aankomst.[/b]
    We waren een half uurtje te laat vertrokken, maar kwamen toch precies op tijd aan. Ton en Marianne KROS zaten pal achter ons in het vliegtuig. Wel grappig !! Er stond een 10 koppig ontvangstdelegatie ons op te wachten. Thuis zaten er een dertig tal man ons op te wachten. Het was leuk versierd en we voelden ons dan ook zeer welkom.

    De eerste twee dagen ons goed geïnstalleerd, boodschappen gedaan en een paar bezoekjes afgelegd.
    Vandaag 14 oktober hebben we ons eerste verjaardagsfeestje. Jurswin (neefje) is 40 geworden. Niet echt laat gemaakt. Om 23.00 uur naar huis en slapen.                                                                                                                                                         We zijn alsmaar inkopen aan het doen om het ons zelf zo comfortabel mogelijk te maken. Een haakje hier, een plankje daar, een organizer in de badkamer etc. etc.

    Omdat ik aan de antibiotica was en voor de zon moest oppassen, zijn we niet eerder naar de baai geweest, maar vandaag, 16 oktober zijn we naar knipbaai gereden en hebben daar heerlijk gezwommen. Verder vanaf 17.00 uur thuis en alhier gezellig gemaakt.



    Zaterdag 17 oktober Gert algeleverd bij Joost. De broertjes gaan samen klussen. Zelf ben ik terug gereden want ik wilde bij Carina (vriendin) aangaan. Jammer, niet thuis, dus ben ik terug gereden naar Joost en Nejerti. Mijn was meegenomen en daar in de wasmachine gestopt.
    Samen met Nejerti op pad gegaan. Haar huwelijkscadeau voor Joost samen met haar gekocht en zoeken naar een mogelijk huwelijkscadeau van de familie. Later terug naar huis. 's Avonds wat rond gereden na een bezoek aan Kentucky Fried Chicken.

    Zondagmorgen naar Joost en Nejerti gereden. Eerst Joost geknipt, daarna heb ik geskyped met mijn buurtjes. 's Middags met z'n viertjes gaan zwemmen. Terug bij hun een duik genomen in het zwembad. Daar werden we getrakteerd op champagne. De bbq werd aangestoken . Na het eten heel gezellig nog met Nejerti zitten keuvelen. Tegen achten naar huis gereden. Daar troffen we Mila, Lienchi en Lela met mannen en kinderen. Samen met Mila en Tonchi werd het al gauw midden in de nacht voordat we ons bed opzochten.

    Maandag 19 oktober
    De dag begonnen met schoonmaak van ons appartement. Ons tuintje geschoffeld en opgeruimd.
    's Middags een dutje gedaan en naar Caracasbaai gereden en een duikje genomen. Tegen 19.00 uur naar Jool (nichtje) gereden. Gezellig daar gezeten tot ongeveer 22.00 uur. Naar huis en pitten.

    Dinsdag 20 oktober
    Heel vroeg voor ons naar de Toyota garage gereden. Er moest een rubber bij de vooras vervangen worden. Terug naar huis en wachten op een telefoontje dat we de auto weer konden ophalen.
    Rond half één kwam Rikko met Qui-Anna en Rhubine. Gezellig zitten keuvelen en ons door Rikko bij de garage laten afzetten. .
    Om 18.00 uur naar een diner bij Lea op school, waar zij chefkok was voor die avond. We kregen een viergangen diner voorgeschoteld. Eind van het liedje: Lea heeft een 8 ½ gekregen



    Woensdag 21 oktober
    Lekker eerst uitgeslapen en daarna naar Otrobanda gereden. Om 13.00 hadden we een afspraak met Doris en René Visser. Heerlijk met z’n viertjes zitten lunchen en bijpraten, op de oude fortmuren bij de haven ingang. Prachtig uitzicht, een komen en gaan van schepen.
    ’s Avonds naar Detta, zij was 74 geworden en we waren uiteraard uitgenodigd. Gezellig tot ongeveer 23.00 uur gezeten en toen naar huis en pitten.

    Donderdag 22 oktober
    Rustig opgestaan, ontbeten, opgeruimd, zwemkleding aan en naar Caracasbaai. Heerlijk gezwommen . Tegen 13.00 uur thuis gekomen, met Marlon en zijn gezin gebeld. Daarna naar Nicole, lag in het ziekenhuis voor een ingreep. Daarna boodschappen gedaan en later na de borrel met z’n drietjes ( Clenda en wij ) gezellig zitten bbqen.
    Nu zit ik buiten voor ons appartement de afgelopen dagen te verslaan om 20.30 uur met een temperatuur van 28 graden. Bij tijd ons bed in.

    Vrijdag 23 oktober
    Na het ontbijt werden we gebeld door Rikko. Of wij konden oppassen. Na een bezoekje bij Nicole in de Taamskliniek doorgereden naar de Plaiziertjes. De kleintjes deden het perfect. Opgepast tot 18.00 uur en naar huis.

    Zaterdag 24 oktober
    Voor ons doen heel vroeg opgestaan. Gert werd opgehaald. Hij ging samen met Tonchi een betonvloer storten (dansvloer).
    Zelf ben ik bij mijn vriendin Carina geweest. Gezellig gekeuveld en daarna gaan kijken hoe ver de mannen met hun vloer waren.
    A.s. zaterdag is er weer feest. Twee quince anjeros (15e verjaardag) Rafa en Gabi .
    's Avonds naar het verjaardagsfeest van Jecho (15).
    Werd groots gevierd. Het liep tegen 02.00 uur toen we thuis kwamen. Mooi feest !!!!

    Zondag 25 oktober
    Eerst wat uitgeslapen. Naar Joost en Nejerti gereden. Daarna Langs Nicole, was thuis uit de kliniek. Verder thuis en samen met Clenda weer gebbqed. 's Avond lekker pinda ijs gehaald en thuis met z'n tweetjes zitten kaarten totdat het bedtijd werd.

    Maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 oktober
    Maandag, in de morgen wat boodschappen gedaan en op zoek naar een goede graveur. 's Middags bij Nicole thuis geweest. Dinsdag het gegraveerde werkstuk opgehaald na wat verse groente etc. bij de barkjes gehaald te hebben. Wat zaadjes geplant, tomaten, paprika, promente, peterselie, ook wat petunias. In de middag naar de Caracasbaai. Clenda ging mee om een paar baantjes te trekken. 's Avond bij de Plaiziertjes geweest. Op terugweg weer lekker ijs gehaald en thuis opgegeten. Woensdag Gert geknipt. 's Middags naar Mangusa en Zuikertuintje Mall. Na het warm eten 's avonds naar Joost en Nejerti gereden. Nu 21.30 uur , Gert ligt op bed zijn krant te lezen en ik achter de computer.

    Donderdag, een hele rustige dag van gemaakt. Vroeg in de morgen naar Imperial. Bleek dat we twee nieuwe banden nodig hadden. Gelukkig kun je hier goede tweede handjes kopen. Voor 90 gulden of te wel 34,60€ waren we de man.
    Toch 's avonds weer naar een verjaardag. Lela (nichtje)werd 49 jaar. Geen feest maar gewoon gezellig samen zijn onder het genot van een hapje en een drankje en een bija volle maan.

    Vrijdag, Nicole naar Dr. Taams gebracht voor controle. Wat kleine boodschapjes gedaan. Tegen drieën naar Caracasbaai, even zwemmen en een beetje kleur pakken. 's Avonds na het eten, heerlijke cocos ijs gehaald bij Ritz Santa Rosa. Zij hebben allerlei zelf gemaakte ijs o.a. Pinda, Pistache, Caramel, Strawberry, enz.

    Zaterdag, overdag even geholpen met pika ballen maken. Ons verder geestelijk en lichamelijk voorbereid op de grote Helloween Party van de twee 15 jarigen: Rafaël en Gabriël ( achterneefjes)
    De dansvloer die Gert samen met Tonchi had gemaakt, daar werd goed gebruik van gemaakt. Het liep tegen tweeën toen we thuis kwamen. [b]

    .




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    25-10-2009, 00:00 geschreven door Gert en Corrie
    Reacties (1)
    02-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.November 2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
      Zondag 1 november kwamen Joost en Nejerti de Cruise tickets brengen. Samen een drankje gedronken en daarna ons opgemaakt om weer naar een verjaardag te gaan. Deze keer was het op Barber bij Marianne Kros. Op weg ernaar toe een grote jutezak eigen gemaakte houtskool gekocht bij een oud baasje.
      Marianne had een Indische rijsttafel gemaakt. Het smaakte voortreffelijk. Nicole, Querine en de kinderen waren er ook en enkele vrienden van Marianne en Ton. Om kwart over acht waren we thuis. Samen buiten nog een lekkere whisky coke gedronken. Toen naar bed.

      Maandag naar Pietermaai gereden om bij Juwelier Van Eer te informeren wat het graveren van slotjes kost voor Nejerti en Joost. Verder boodschappen gedaan i.v.m. onze geplande bbq voor morgen.
      In de middag wezen zwemmen op Caracasbaai.
      's Avonds de boel klaargezet voor morgen.

      Dinsdag vrij vroeg opgestaan. We gaan met z'n drietjes naar Banda Abau, naar Knipbaai. Om 09.00 uur op weg gegaan. Gert, Clenda (mijn zus) en ik hebben een relax dag ingelast. We zijn de hele dag op Knip geweest. Lekker ge-bbqed, gezwommen in het azurblauwe water en gelegen op het hagelwitte strand. We kwamen pas rond 19.30 uur thuis.



      Woensdag op pad om de slotjes af te geven bij de juwelier. Naar APNA gereden om te informeren hoe ver ze waren met mijn aanvraag voor mogelijk pensioen uit mijn politietijd. Ambtelijke molens malen inderdaad zeer traag, maar om er wat vaart achter te zetten waren we zelf naar P&O in de stad gereden en hebben het laatste formulier wat ik nodig zou moeten hebben opgehaald.
      Intussen een oproep van Joost ontvangen: vanmiddag om 16.00 uur moesten ze op Kranchi (bevolkingsbureau) zijn. Ze gaan in ondertrouw. Wij, als de bliksem naar de winkel om champagne te halen en deze koud te zetten. Tegen vijven belde Joost ons op dat ze thuis waren en we gingen er meteen heen met onze koeler met champagnes. Tegen zevenen naar de Plaiziertjes gereden en post uit Nederland opgehaald. Qui-Anna "trakteerde ons op een dinertje". Heel schattig.



      Donderdag
      De ochtenduren gebruikt om ons appartementje een poetsbeurt te geven, wat nodig was. Nal en Maiché kwamen spontaan aan. Even samen wat gedronken. In de middag naar dokter Allaart (onze huisarts) gereden om papieren af te geven. Daarna bij Kentucky een hapje gegeten voordat we Thea die uit Nederland aankwam te verwelkomen. Een kleine delegatie (Joost & Nejerti, Rikko en zijn twee meisjes en wij) stonden op haar te wachten.
      Op weg naar huis, bij Anibel (oudste broer Corrie) aangebeld, maar helaas hij was niet thuis. Doorgereden en verder de avond rustig thuis doorgebracht.

      Vrijdag 6 november.
      Na het ontbijt, op route gegaan voor dankkaartjes voor de aandenkinkjes van Joost en Nejerti. De ochtend gesjouwd voor van alles en nog wat. Rond 12.15 uur naar Tempo Doeloe op Piscadera gereden waar we een afspraak hadden met Joost en Nejerti voor een lunch. Na de lunch met hun naar huis gereden waar de mannen aan het werk gingen. Ze willen alles op en top hebben voor hun trouwerij.
      Intussen heb ik bij hun twee flinke wasjes gedraaid, kaartjes gemaakt en confetti geknipt.Ooit zo'n halve zool gezien ??? Hier wil Nejerti ook nog mee gaan trouwen !!! Hahahahahaha!!!:hearteyes:

      Nicole belde dat ze aan wilde komen en ons graag wil spreken. Wij naar huis. Zitten praten, toen ze weg was zijn we naar Gala(zus Corrie) gereden. Tegen elven waren we weer thuis met Pinda- en Kokosijs. Weer een zeer gevulde dag achter de rug.

      Zaterdag 7 november
      Gert werd heel vroeg 08.00 uur door Joost opgehaald. Ze moeten nog de teakhouten porch-set in de teakolie zetten. Ik was blijven liggen, maar niet lang. Omstreeks 10.30 uur was ik van huis gegaan. Was bij Nydia (ex-collega)aangegaan, maar helaas ze was er niet. Doorgereden naar Carina, koffie zitten leuten en over twaalven naar Piskadera gereden waar ik verwacht werd. Na een heerlijke lunch, door Nejerti klaargemaakt, kwam Thea (zus Gert en Joost) aan. ze was voor het eerst bij Joost. Nejerti en ik, waren op pad geweest voor haar trouwjurk. Het zou geweldig zijn geweest, als we ineen keer geslaagd waren. Komende week gaan we weer samen op pad.
      's Avonds om 19.00 uur hadden we een afspraak bij een taartbakster op Brievengat. Daar werd een prachtige tweedelige bruidstaart besteld. Terug thuis had Nejerti weer een heerlijk maal bereid.Terug thuis, zochten we heel snel onze bed op.

      Uitgeslapen. Na wat hier thuis gerommeld te hebben waren we gaan tanken en kwamen toevallig langs een grote zeilwedstrijd op zee. Rond gekeken en daarna naar Gala gereden. We waren amper binnen of we kregen home made soep geserveerd. Later kwamen Detta, Mila en Tonchi ook. We hebben heerlijk buiten zitten kletsen en eten, natuurlijk was er ook wat vocht bij. Intussen had Jurswin ( zoon van Gala) onze auto gewassen. Blonk weer mooi, zowel de buitenkant als binnenin.
      Tegen negenen gingen we weg en streken samen met Mila en Tonchi neer bij een snack op Brievengat.
      De mannen dronken hun pilsje en Mila en ik hadden een klein flesje whisky gekocht. We raakten aan de praat met een gevangenbewaarder die het flesje whisky weer bijvulde vanuit zijn fles uit de auto. Op weg naar huis langs Julius, waar Gert een broodje carcó heeft gegeten en ik rabu.


      Maandag in de middag naar Joost en Nejerti gereden. Weer heerlijk geluncht. De jongens zouden het plafond van de huiskamer witten, maar het ging niet door. Daarna naar huis gereden en gewacht totdat de zon wat gezakt was en toen bezig geweest met onze eigen gekweekte zonnebloemen en lathyrus. Ze moesten hoog nodig uitgezet worden. 's Avonds samen met Julius en Clenda naar Kentucky hier op Santa Rosa gereden en daar wat gegeten.
      Dinsdag,na rustig opgestaan te zijn en ontbeten te hebben op pad gegaan. Bij de Pomenade bij Juwelier Pieters, het gezamenlijke huwelijkscadeau voor Joost en Nejerti gekocht. Daarna naar de Plaiziertjes gereden. We zouden oppassen. Van 13.30 uur tot 16.30 uur.Samen met de kleintjes geskyped naar Yarno, Marlon en Anouk. Qui-Anna, kwam bij me op schoot en toen merkte ik dat zij koorts had. Zij voelde zich echt goed belabbert, ging op de vloer liggen slapen, wilde niet haar bed in. Rhubine had zoals ze gewend was in haar eentje heel lief gespeeld. Toen Querine thuis was, gingen we meteen naar huis. Hebben samen gebbqed. Julius kwam later bij ons.

      Woensdag 11-11
      Na het ontbijt, wat gerommeld met plantjes weer, was nodig als je veel weg bent geweest. Vroeg in de middag wat boodschappen gedaan, deze thuis gebracht, wat gegeten en daarna naar Joost en Nejerti. Het aanstaande bruidspaar is aardig nerveus aan het worden; of wij mee willen kijken op het to-do-lijstje, wat ze misschien over het hoofd gezien zouden hebben ?!???!!! Enne, wie haalt de taarten, de aandenkingen???? wie verdeelt de taart ??? Wanneer knip je me ??? wie, wat, waar ,hoe, wanneer ????? Niks dus. Ze hebben zelfs aan een taxibusje gedacht en deze geregeld voor bepaalde mensen. Wij blijven op La Vista Resort slapen dan. Na hun gerustgesteld te hebben, zijn we op weg naar huis bij Nicole aangeweest. Thuis nog even een afzakkertje genomen en onze koffer in.

      Donderdag, vrij vroeg opgestaan. Gert werd door Joost opgehaald. De broertjes gaan vandaag de voordeur schilderen. Alles zou opgepimpt worden voor hun komende gasten. Vandaag komen Stan en Ivo uit Nederland aan. Van middag ga ik samen met Nejerti naar de laatste twee zeer exclusieve damesmode zaken alhier. Gelukkig, bij de eerste, waren we geslaagd. De jurk moet alleen nog wat korter gemaakt worden. A.s. woensdag ophalen. Tegen vijven terug naar huis. Verder waren we rustig thuis gebleven. Gert was moe en had koppijn. Na een waarme maaltijd samen met Clenda, vroeg naar bed.

      Vrijdag, een rustige ochtend. Mila was er om mijn haren te verven. Eén van onze twee beachstoelen gerepareerd. In de middag naar Albert Hein voor wat wijn daarna naar Marie Pampoen, naar Nal en Maiché. Vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur Happy Hour Time. Deze keer was het gewoon op straat, voor mijn ouderlijk huis samen met mijn broers, schoonzus, neef en een vriend automonteur van Nal. Terwijl we daar zaten te HH werd de starter van Nal zijn auto gereviseerd.
      Gert zat precies tussen de twee koelboxen gevuld met bier, amstel en polar. Hij was dus het uitgiftepunt. Geweldig !! Later op de avond gingen Gert en Nal kip kopen op Santa Rosa.Het was 00.30 uur eer we huiswaarts gingen.

      Zaterdag 14 november. Vandaag komen Jorien, Herman en Mama aan. Gert en Joost waren vroeg op pad om voor hun wat boodschappen te doen, in te checken in hun vakantiebungalow en hun gehuurde auto alvast ter plekke te parkeren. We waren natuurlijk op Hato om hen af te halen. Daarna naar Chogogo gereden, samen een drankje gedronken en via Caracasbaai, waar het druk was met feestende en etende mensen naar huis gereden.

      Zondag heel vroeg opgestaan. Naar Otrabanda gereden naar de kerk van Santa Anna, alwaar een mis voor Papa was. Na de mis werden de ringen van Joost en Nejerti gezegend door de pastoor. Met zijn tienen naar La Vista Resort waar Joost en Nejerti wonen, waar we een uitgebreide brunch kregen voorgeschoteld. 's Middags naar de Plaiziertjes. Lekker met de kleinkinderen in hun zwembad gespeeld terwijl onze was binnen draaide.

      Maandag 16 november.
      Corrie naar de pedicure, manicure. Ik heb haar daar naar toe gebracht en terwijl zij daar was heb ik wat inkopen gedaan. Champagne gekocht en een doos koeken voor Anouk; we weten dat ze daar dol op is.
      ’s-Middags naar de juwelier om de aandenkingen voor het huwelijk van Joost en Nejerti op te halen. Corrie heeft ze daarna aangekleed met een mooi strikje en een kaartje.
      ’s-Avonds met mama, Joost,Nejerti,Jorien,Herman, Stan, Ivo, Tom, Miggs en wij tweeën gaan eten bij bistro Le Clochard. Het eten was erg lekker maar wel erg weinig.Tom en Miggs zijn speciaal voor het huwelijk uit Houston over gekomen.
      Toen we thuis kwamen hebben we samen met Clenda nog een glaasje champagne gedronken.


      Dinsdag Kwamen mama, Jorien en Herman hier om het cadeau van de familie te graveren.
      Het is goed gelukt. Zij gingen daarna een rondrit over het eiland maken en wij gingen foto’s maken van de Noordam die aan de grote pier voor anker lag. Ik heb vanaf de buitenkant de hut kunnen fotograferen waarin wij vanaf aanstaande zaterdag 10 dagen zullen verblijven.
      Corrie heeft mij daarna bij Joost afgezet. Wij hebben met vijf mannen een vrijgezellenfeestje voor Joost gevierd. Eerst een lunch bij Tempo Doeloe en daarna BBQ-en en zwemmen op Knipbaai. De organisatie lag in handen van de twee zonen, Stan en Ivo, van Joost. Dat hadden ze prima gedaan.
      Om 8 uur kwam Corrie mij weer halen maar het was pas 10 uur dat we echt naar huis
      gingen.

      Woensdag kwam Nejerti Corrie ophalen om ongeveer 11.00 uur. Samen op pad, eerst brunchen bij café Barista (Avila Beach Hotel). Daarna Nejerti afgezet voor een manicure en pedicure behandeling. Intussen was ik bij mijn jongste broer aangegaan. Wat boodschapjes gedaan bij Best Buy Supermarket, kon verder niets dan wachten want de modezaken waren dicht tot 14.00 uur. Nejerti weer opgehaald en samen naar Liska om haar jurk op te halen. Daarna naar In Style, mooie goudkleurige sandalen gekocht. De stad ook even vlug bezocht . Om 16.00 uur terug naar huis. Intussen was Gert naar toeristenschepen gaan kijken in de haven. Er lagen er twee. ’s Avonds na onze warme hap, naar Brievengat om de bruidstaart op te halen en bij Joost en Negerti af te leveren. Eén drankje met hun gedronken en terug naar huis.

      Donderdag 19 november.
      De GROTE dag voor Joost en Nejerti. Wij waren de hele dag rustig thuis gebleven. Om half vier er naar toe gereden om hun mentaal bij te staan. Naar Tempo Doeloe, taart en aandenkingen brengen en kijken of alles oké was. Om 17.00 uur waren de mannen vertrokken en toen pas was Nejerti zich aan gaan kleden. Samen met Miggs, Negerti geholpen en daarna met z’n drietjes naar Tempo Doeloe. Om 18.00 uur was de huwelijksvoltrekking en daarna lekker eten ( Indonesische rijsttafel). Er kwam een Mariachigroep optreden. De sfeer was perfect. Een geweldig feest. 



      Onze cruise

      21 november 2009
      Om 05.45 uur bij Joost en Nejerti thuis aangekomen. We werden door Stan en Ivo weggebracht naar Hato. Om 06.30 uur hadden we ingecheckt. Om 08.30 uur vertrokken we met de American Airlines. Om 11.00 uur plaatselijke tijd Miami waren we eindelijk binnen. De vreemdelingen politie aldaar was een ramp. We hadden 1 ½ uur moeten wachten voordat wij erdoor waren. Eindelijk buiten, hadden we een taxi genomen. We moesten met z’n vieren achterin de taxi, omdat we zoveel bagage bij ons hadden, dat er zelfs op de zitting voor naast de chauffeur koffers gestapeld werden. Als sardienen in een blik zaten we achterin en dat 50 minuten lang voor de prijs van 80 dollar. Om 13.00 uur waren wij op het schip. We kregen een prachtige cabin. Eerste actie van ons was een drankje pikken bij de bar in Atrium. Daarna naar het lopend buffet en wat sushi’s gegeten. Wij ontvingen een uitnodiging om 17.00 uur op het Lido dek bij de Sea Vieu Pool te komen voor een ontmoeting met H en M. Intussen een alarmtraining meegemaakt. H. en M. bleken Hans en Marlies Oosten te zijn ( onze eerste buren uit Rosmalen ) Zij hadden naar aanleiding van ons thuisblijverlijst een zelfde cruise geboekt en zodoende ons verrast. Om 17.15 uur waren we vertrokken uit Fort Lauderdale richting Sint Maarten. Om 19.00 uur gingen we dineren in de Vista Diner Room. We werden ingedeeld aan een 8 persoonstafel. Gezellige mensen. Later wat rondgelopen om het schip te verkennen. Een drankje gedronken in de Ocean bar en rond 23.30 uur naar bed. De klok werd een uur vooruit gezet.

      22 november 2009
      We waren vroeg wakker. Om 07.30 uur ontbeten in het Lido restaurant, daarna het schip verder lopen verkennen. Rond 11.45 uur naar het Crow’s Nest voor onze Bloody Mary. In de Vista Dining Room geluncht. Na de lunch van 14.00 tot 16.00 uur geslapen. Voor deze avond was de kleding bij het diner formal. Dus iedereen had zich mooi uitgedost. Voordat we gingen dineren, gingen we op uitnodiging van Joost en Nejerti in hun cabin een glaasje drinken. Ze kregen van de kapitein een mooie bloemstuk en een fles champagne aangeboden vanwege hun huwelijk. Tijdens het diner hadden we een tafel samen met Joost, Nejerti. Na het diner naar de cabin van Hans en Marlies, daar nog een baileys gedronken die we zelf hadden meegebracht. Zij hadden een buitencabin met balkon, maar de cabin was t.o.v. die van ons daardoor wel kleiner.

      23 november
      Om 09.15 uur gaan ontbijten in het zelfbedieningsrestaurant Lido samen met Joost en Nejerti. Nejerti had om 10.00 uur een afspraak met de kapper. Om 11.45 uur samen een bloody mary gedronken in het Crow’s Nest op dek 10 , daarna lunch in de Vista Restaurant. Joost en Nejerti gingen naar een lezing over Zwitserse horloges, wij naar het casino. Voor $ 50,= op de kaart laten zetten en door o.a. blunders van anderen ( ze hadden een stukje credits vergeten op te nemen en dat hadden wij dan maar gedaan konden we nog even doorspelen en kwamen uiteindelijk met $ 108,07 het casino uit). ’s Middags bij het zwembad gezeten en wat gedronken. Om 18.00 uur in de Crow’s Nest borrel gedronken met Joost, Nejerti, Hans en Marlies. Na het diner werd de cabin van Hans en Marlies bekeken door Joost en Nejerti en daarna bij ons in de cabin een afzakkertje genomen, cognac, wiskey en baileys. Om 23.30 uur gaan slapen.



      24 november
      Vroeg wakker, 05.15 uur. Zag Sint Maarten al . Boven op het dek foto’s van de aankomst gemaakt. Om 06.45 uur lagen we vast. Ontbeten in het Vista Dining Room. Om 10.00 uur van boord. Met z’n vieren een taxi genomen en een rondrit van 3 ½ uur gemaakt over het Nederlandse en Franse gedeelte van Sint Maarten. Kosten $ 25,= p.p. Mooi digitaal fototoestel in The Frontstreet gekocht voor Corrie à$ 155,=. Wat biertjes gedronken en een taxi genomen, terug naar het schip $3,= p.p. In het Crow’s Nest geborreld. Vertrek om 17.00 uur. Diner in het Vista Restaurant. Even een stukje show gezien en om 22.00 uur moe en voldaan naar bed.

      25 november
      Om 07.00 uur opgestaan. St. Lucia binnengevaren en om 07.45 uur lagen we vast aan de wal.
      Met twee reddingssloepen werden andere passagiers opgehaald die een dagtocht hadden gemaakt naar de andere kant van het eiland. Om 18.45 uur diner in Vista restaurant. Op dat moment was er ook een bbq bij het zwembad op het Lido dek. Daar was het erg druk. Overigens hadden we ’s middags bij het binnen zwembad nog een hotdog gegeten met friet en daarna naar het Crows Nest voor wat cocktails. Na het diner was er bij het binnen zwembad een tropisch feest maar helaas geen tropische muziek. Naar de casinobar gegaan. Hans en Marlies waren er ook en met z’n zessen wat gedronken. Corrie naar het casino met $20,= waar ze een uur op de machines heeft gespeeld. Gert later samen met Marlies black jack gespeeld; ook voor $20,=, maar was binnen 20 minuten alles kwijt, Marlies ook. 4 fiches van $5,= is zo op. Bij ons in de hut samen nog een baileys, cognac, wiskey gedronken. Om 23.45 uur gaan slapen.

      26 november
      Om 08.00 uur opgestaan en toen lagen we al in Barbados aan wal. De Maasdam lag er ook. Voor vandaag hebben we roomservice- ontbijt besteld voor 09.15 uur. Was prima. Om 10.30 uur met eigen taxi rondrit over Barbados gemaakt. Hele fijne chauffeur. Prijs was $25,= p.p. Barbados is mooi, schoon en groen eiland. Gratis gezondheidszorg, artsen, specialisten, hospitaal. Men moet wel veel belasting betalen. .Voor een auto bijvoorbeeld 200% . Om 15.00 uur terug aan boord, een kleinigheidje gegeten, naar de hut gegaan en de gekochte CD van The Merry Men opgezet. De DVD speler werkte niet. Een uur nadat hiervan bij de front office melding was gemaakt had een mecanic de DVD speler aan de praat gekregen. Om 18.00 uur samen met Joost, Nejerti, Hans en Marlies in het Crows Nest een cocktail gedronken en om 19.30 uur aan tafel. Vandaag was het weer formeel, dus allemaal in het nette pak. Omdat het ook thanksgiving day was hadden we een speciaal menu, maar dat hadden we geen van allen genomen. Om 22.00 uur in het theater naar de Broadwayshow gaan kijken en daarna nog een afzakkertje genomen bij Hans en Marlies in de hut. O 24.00 uur gaan slapen.

      27 november
      Om 08.00 uur lagen we vast in Martinique ( Fort de France) Ontbijt in de hut besteld. Was weer prima. Alles lekker op ons gemak gedaan. Om 11.00 uur naar het centrum gelopen, wat inkopen gedaan, een lokaal biertje gedronken ( was niet zo geweldig) Om 14.00 uur waren we terug aan boord, waar we eerst in de Oceanbar twee bloody mary’s hadden gedronken. Daarna geluncht in La Vista Restaurant. Na de lunch, het vertrek uit Martinique gevolgd, er kwamen nog twee passagiers aanrennen, die waren maar net op tijd aan boord, daarna naar de hut om wat te slapen. Om 18.00 uur geborreld in de Oceanbar en daarna naar de Vista Diner Room voor het diner. Heerlijke krabpoten gegeten. Na het diner nog een glaasje cognac, amaretto waarbij wij de glaasjes mochten houden. Nog een kaartje gelegd in de half Moon Room. Joost en Gert hadden verloren van de dames. Na het kaarten nog een slaapmutsje in de hut van Joost en Nejerti. Om 23.00 uur naar bed.

      28 november
      Vanmorgen om 08.30 uur lagen we aan wal in Sint Thomas (Charlotte Amalie) Eén van de Virgin Island = Amerikaans. In opentour taxi gestapt voor 15 personen, enkele amerikanen waren dermate luidruchtig dat we uitgestapt waren en een andere taxi hadden genomen waar we ons voor $16,= naar het centrum hebben laten brengen. Met een privé taxi, $25,= p.p. hebben we ons over het eiland rond laten rijden. Terug aan boord, wat gegeten op het Lidodek. Bij het zwembad met z’n tweeën een kaartje gelegd. Het vertrek gevolgd op dek 10, al liggende op een deck-chair om zo de eilanden voorbij te zien komen. Er zijn daar heel wat kleine eilandjes. Om 17.30 uur ons weer omgekleed en naar het Crow’s Nest gegaan voor onze dagelijkse borrel. Om 18.45 uur gaan dineren en na het diner zijn we naar het casino gegaan en hebben op de machines gespeeld. Om 22.30 uur op dek 9 bij de Lidopool een staaltje van vernuft gezien van de patisserie aan boord en de prachtige ijs sculpturen die er stonden. Nog lekker wat zoetigheidjes genuttigd en een cocktail genomen. Om 23.30 uur weer in de hut en gaan slapen.

      29 november
      Om 08.15 opgestaan, wachten op ons ontbijt dat we voor vandaag weer in de hut hadden besteld. Vandaag weer een zee-dag. Hele dag binnen gebleven vanwege de regen. Na het ontbijt bingo gaan spelen, waar Nejerti nog $173,= had gewonnen. De dagelijkse Bloody Mary bleef vandaag natuurlijk niet uit Op het Lidodek gezellig met Hans en Marlies gekletst. Bij de lunch Indisch gegeten en in de winkel twee glas figuren voor Clenda en Gala gekocht. Om 18.00 uur met z’n zessen weer naar het Crows Nest. Het was weer een gala-avond en om 19.30 uur zijn we gaan dineren. Vandaag was het kreeft met filet mignon. Na het diner terug naar het Crows Nest, nog wat gedronken en daarna gedanst in de Northern Lights. Om 23.00 uur naar de hut.

      30 november
      Om 07.45 uur waren we in Half Moon Cay ( privé eiland van Holland Amerika lijn) In het Vista restaurant ontbeten en met de tenderboot naar het strand gegaan. Prachtig strand, handdoeken en ligbedden waren gratis. De Westerdam lag er ook. Er waren in totaal zo’n 4000 passagiers. Op het strand was er een heerlijke bbq voor ons allen. Zeer goede organisatie. Om 14.00 uur zijn we teruggegaan met de tender aan boord. In de hut zijn we onder het genot van een baileys en de Merry Men de koffers in gaan pakken. Om 16.00 uur zijn we richting Fort Lauderdale vertrokken. Nog even naar de casino gegaan en om 17.00 uur was Gert nog naar de mis gegaan. Om 18.00 uur zaten we weer met z’n zessen in de Crows Nest en daarna zijn we gaan dineren, ons galgenmaal. Na het diner hebben we in de hut nog wat gedronken en daarna de koffers buiten de hut gezet. Vroeg gaan slapen.

      1 december
      Om 05.30 uur wakker geworden. De kust van Florida was al zichtbaar en we voeren kort daarna de haven binnen. Om 07.30 uur voor de laatste keer in het restaurant gaan ontbijten en om 08.20 uur naar de plaats gegaan waar we van boord mochten. We waren de derde groep, oranje. Het ontschepen nam alles bij elkaar maar een kwartier in beslag. Op de kade hebben we een grote taxi genomen, waar al onze koffers en wij makkelijk in konden. De chauffeur heeft ons afgezet bij het vliegveld waar Joost bij Avis een spik splinter nieuwe Ford Explorer heeft gehuurd en toen naar het hotel. Daar de koffers neergezet en wat inkopen gaan doen. We konden pas later op de dag inchecken.

      De cruise was met één woord exelent.
      Het waren 10 dagen vol luxe, verwennerij. We hebben heel veel gezien en hebben ook geweldig genoten. Elke avond stond er één dier gemaakt van handdoeken op bed. Magnifiek ! Voor herhaling vatbaar. Gaan we in de toekomst ook vaker doen, cruisen !!! Hebben we onszelf beloofd .....enne ....... beloofd is beloofd !!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    02-11-2009, 00:00 geschreven door Gert en Corrie
    Reacties (0)
    11-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.december 2009
    Van 1 december tot en met 4 december in Miami blijven hangen. Shoppen, stad bekijken en weer eens shoppen. Van Joost en Nejerti een hele dag site seeing, bezoek aan de Everglades en een boottocht cadeau gekregen.
    We hadden een suite met twee slaap- en badkamers. Was goed en leuk. De 4e
    's avonds terug naar Curaçao gevlogen. Met een taxi naar Joost en Nejerti's huis gereden, daar .... om het af te leren ..... nog een afzakkertje gepakt en daarna in onze eigen auto gestapt en naar huis gereden. De vakantie in een vakantie was nu echt voorbij, maar we kunnen gelukkig met plezier op terugkijken.

    5 december
    En toen was er sinterklaas. Bij Querine en Rikko sinterklaas gevierd. De volgende dag bij Lienchi ook sinterklaas gevierd. Tussen deze vieringen door de was bij kleine beetjes verwerkt. Intussen zijn de voorbereidingen voor Gala's 60 ste verjaardag begonnen. Bij Clenda de kerstboom opgetuigd. Een prachtige kerststal gebouwd. Hiervoor waren we wezen struinen langs de kust voor stukken hout. Het rond struinen leverde ook prachtige plaatjes op.
    Bij Nal de afsluiting gevierd van het bouwvakjaar en het begin van de bouwvakvakantie ( 18 december tot en met 11 januari 2010) Dit begon om 12.00 uur met een drankje en een etentje. Was geweldig. Een paar keren naar de Misa di Aurora geweest om 05.00 uur. Heel veel keuken- werkzaamheden werden verricht i.v.m. Gala haar verjaardagsfeest. (22-12-09). Zij had een mooi feest. Heeft tot 02.30 uur geduurd en dat voor door de week.
    Eerste kerstdag bij Joost en Nejerti gebruncht, daarna doorgereden naar Tera Corá, voor een gezellig samenzijn met de familie bij Mila en Tonchi. Ook daar weer lekker gegeten en gedronken.
    2e Kerstdag was niet bijzonder. De dertigste oliebollen gebakken. Samen met de Plaiziertjes naar de noordkant. Er zouden hele hoge golven te zien zijn, maar dat viel tegen. 's Avonds naar Chelito's verjaardag (4 jaar). De volgende dag in de middag naar het Julianaplein, bij Nicole op het werk. Daar waren we uitgenodigd voor een eindejaarsborrel met vuurwerk.
    ( 2 pagaras, ieder één miljoen klappers) Volop champagne gedronken. Over vieren naar huis gereden, even gerust om daarna naar de Plaiziertjes te rijden, waar we oud en nieuw gingen vieren. Zij wonen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de stad en enkele woonwijken. Het schouwspel wat wij te zien kregen, hadden we niet willen missen. Prachtig gewoon !!! Rond half drie naar huis gekeerd. Clenda en Julius zaten nog op. Even gebuurd en toen naar bed.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-01-2010, 17:03 geschreven door Gert en Corrie
    Reacties (0)
    02-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Januari 2010
    Januari 2010
    Een telefoontje van Marlon ontvangen. Hij was om 00.00 uur Nederlandse tijd op zijn knieën gegaan. Zij gaan trouwen in 2010.
    Het nieuwe jaar begonnen met eerst een beetje uitslapen. Na ons ontbijt naar Gala gereden om nieuwjaar te wensen, daarna doorgereden naar Anibel, Tjong, Joost en Nejerti, Nal. Later samen met Tonchi en Mila naar zijn moeder. Het was tegen half tien 's avonds dat we weer thuis waren. De volgende ochtend, gebeld met Nederland. Marlon (32) en Yarno (3) zijn jarig. Hiep, hiep hoera . De vierde naar Tonchi's verjaardag(46). De vijfde naar Mita's verjaardag (56). De zesde heerlijk gezwommen. De zevende samen met Lesly, Dalila, Tonchi gaan vissen. Het was zo gezellig en ontspannen dat we de volgende dag weer gingen. Het waren twee lange vis sessies met nul vangst, maar wel heel erg gezellig.
    Intussen zijn de voorbereidingen voor de50ste verjaardag van Nal ook al begonnen. Ook zijn de twee kleintjes hier, Qui-Anna en Rhubine ziek geworden. Nadat hun moeder van de waterpokken genezen was, kregen zij het te pakken. Vooral Rhubine zat er goed onder. Maar gelukkig is dat ook al verleden tijd. Door de week was het verder voor ons boodschappen doen, was verzorgen, appartement schoonhouden, zwemmen, vissen, naar Monique om mijn wenkbrauwen bij te laten werken.Alles mag tegenwoordig, niets moet meer !!!Donderdag avond samen met Lesly en Dalila uiteten op Piscadera, waar we vis hebben gegeten.
    Afgelopen vrijdag de hele dag op Marie Pampoen doorgebracht, aandenkingen, corsages en zo maken voor Nal zijn verjaardag. 's Avonds was het weer vissen geblazen samen met Lesly en Dalila. De volgende dag, weer naar Marie Pampoen . 's Middags even wat tijd voor mijzelf genomen en tegen zes uur naar Tempo Doeloe (Indonesisch Restaurant) waar we samen met Ton, Marianne Kros en Ed en Lil Palm gingen dineren op kosten van de Plaiziertjes. Het was reuze gezellig en erg lekker. Zondag in de middag naar fam. Peelen, waar we erg gezellig hebben gezeten. Op weg naar huis langs de Sahara om een heerlijk broodje te nuttigen. Ik ben daar blijven hangen en heb geholpen met de verkoop tot 02.00 uur 's nachts. Dat was ook een ervaring op zich. Men eet hier tot diep in de nacht.
    Maandag na wat uitgeslapen te hebben, zijn we in de middag gaan vissen. Deze keer had Gert beet.
    Dinsdag de hele morgen tot 15.00 uur Glenda geholpen met vlees snijden en schoonmaken. Het was 15 kilo draadjesvlees, voor stobá te maken (stoofpotje). In de middag naar Joost gereden, op weg naar huis langs Nal en Maiché.
    Woensdag, mijn jongste broer, Nal is 50 geworden. Vanaf half tien 's morgens tot drie uur 's middags geholpen met het versieren van de feestlokatie, af bakken van hapjes etc. 's Avonds vanaf 19.00 uur begon zijn feest. Hij kreeg bezoek van twee abrahammen. Eén zittend thuis en 's avonds één die kwam aanlopen.
    Wij gingen om midnight naar huis. Hij had een geweldige feest met zo'n 170 man.
    Donderdag een rustige dag gehouden thuis. Vrijdag werd mijn oudste nicht, Mila 51. In de middag naar de Plaiziertjes gereden waar we moesten oppassen. Heerlijk met de twee meiden gekeuveld. Rond half negen naar huis. Thuis gekomen bleek de buurjongen (26) doodgeschoten te zijn. Hij was gelokt naar zijn ex, daar kreeg hij problemen met haar broer, wat uitmondde in een schietpartij. Allebei dood. Wat je hier ook al mee kan maken ! Vreselijk !!!!!
    Zaterdag thuis een beetje gewerkt. In de avond bezoek van Ed en Lil. Het was weer vrij laat geworden. Zondag in de middag naar de Casino gegaan. Dik twee uurtjes gespeeld. Natuurlijk verloren. Na de Casino naar Nal en Maiché gereden. Daar flink aan de pap gezeten.
    Maandag ons opmaken voor de Tumba Festival. Vanaf 20.00 uur begint het. Ja het was weer erg laat geworden.
    Dinsdag Gert vroeg op om Joost en Nejerti naar het vliegveld te brengen. Om zeven uur was hij terug en kroop weer lekker in bed. Vrij laat opgestaan. Spullen ingepakt, want we gaan voor een week in het appartement van Joost en Nejerti zitten, nu ze naar Houston zijn. Om 12.00 uur naar Julius, 48 geworden. Daar heerlijk marisco geluncht, daarna doorgereden naar La Vista Resort, ons nieuwe adres voor één week. In de avond weer naar Tuma.
    Woensdag avond weer Tumba Festival. Donderdag thuis voorbereidingen treffen voor een BBQ. Nal, Maiché en Rindsley kwamen bij ons. Geen tumba vandaag.
    Vrijdag, 29 jan. Marlon en Anouk gaan in ondertrouw. Wij gingen op zoek naar een bepaalde horlogebandje voor Marlon. De werkster was hier thuis bezig, dus gingen wij de stad in. In de middag met Marlon en Anouk gebeld. 's Avonds naar de finale van de Tumba. Elia Isenia heeft gewonnen met "mi pueblo a mandami " ( mijn volk heeft me gestuurd).
    Het was 04.30 uur dat we thuis kwamen. Zaterdag lekker uitgeslapen. Het was 13.00 uur dat wij eruit zijn gekomen. Zo'n zaterdag vliegt dan ook zo voorbij. Niet te laat naar bed. Zondag bijtijds op. We hadden afgesproken met Toos en Henk. Om 11.00 uur waren we daar . Eerst lekker koffie gedronken om daarna meteen canasta te gaan spelen. Tussendoor geluncht en verder doorgekaart. Na een of twee bakken erwtensoep huiswaarts gekeerd en nu de Blog bijwerken. Januari zit er alweer bijna op
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-02-2010, 21:26 geschreven door Gert en Corrie
    Reacties (0)
    12-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Februarie 2010

    Ja de tijd vliegt. Over twee maanden vliegen wij alweer terug naar Nederland.
    We begonnen februari met op de eerste verjaardag van Edson (52) en Neli (12). In de ochtend onze spullen ingepakt en naar Kwartje gereden om de spullen weer op hun plaats te zetten. Laat in de middag een telefoontje van Joost uit Miami, hun vlucht was uitgesteld, ze komen morgen pas terug. Gewoon thuis in onze eigen bed geslapen. Wel de hele middag relaxed in hun appartement doorgebracht. 's Avonds hun opgehaald op Hato, na samen wat gedronken te hebben huiswaarts gekeerd.Donderdag Marit (5) jaar. Even met haar gebeld
    Vrijdag naar banda abao gereden, houtskool kopen en wat op Knip gezwommen, om later via Barber naar huis te rijden.
    Zaterdag Nicole (39) en Brigitte (36). De hele dag rustig thuis. In de middag ( 16.30 uur ) naar Daaibooi baai gereden, waar Nicole haar verjaardag ging vieren. Was gezellig. We lagen rond midnight in bed. Zondag 7 februari, vroeg op. Naar Asencion gereden waar we een wandeling gingen maken met gids Harold Welvaart. Het was een prachtige wandeling, door de mondi naar boca Asencion, beter bekend als Plastic baai. Boca Patrick ( noordkant ) en een spuit bewonderd. Het was een wandeling van 4 uur. We waren best blij toen we terug waren. De zon scheen op zijn best. Om half één richting Otrobanda gereden, waar een groep ons opwachtte. Daar gingen we kinderkarnaval kijken. Was leuk, maar we waren nu wel moe. Tegen zeven uur naar huis gereden. Een douche genomen en om 20.00 uur lagen we in bed.
    De 8ste met Lenie en Mia gebeld, beiden waren jarig. Ericka kwam ons opzoeken. Ze was gisteren aangekomen op het eiland. Verder een rustige dag van gemaakt. 's Avonds tot 23.00 uur met Julius buiten zitten praten.
    Dinsdag de was gedaan, daarna naar Julius om een oude kast die hij liet opknappen te bewonderen. Wij moesten lunchen van hem. Laat in de middag na wat boodschappen, yhuis op ons terras wat gedronken. We zijn uitgenodigd bij Lienchi met de familie voor een etentje. Ze had ook een verrassing voor ons allen. We krijgen een nichtje erbij. Ze had een meisje van 7 jaar uit Haïti geadopteerd. Haar hele familie was omgekomen. Nu zit ze nog in een weeshuis hier op het eiland. Hopelijk zijn de papieren volgende week klaar en mag ze bij haar thuis komen. Volgende verrassing was haar dochter die voor
    6 weken over was uit Nederland. Alles bij elkaar, het was heel genoeglijk en lekker.
    Verder bestond ons leven uit Canavallen. Vrijdag was Teenerparade, zaterdag was carnaval op banda abao, zondag Gran Marcha. Alles bij elkaar, wij vonden carnaval veel en veel mooier dan vorig jaar.
    Maandag naar Sunset waters, even de rust opzoeken samen met Mariannne , Ed & Lil en hun stagiaires en de nodige familie die over waren uit Nederland, Loeki en Bas en Corrie. Tegen vijven ging iedereen weg, wij zijn nog blijven zitten wachten op een mooie zonsondergang.
    Dinsdag tegen vieren alvast naar ons plekje, vanavond is het afscheid van carnaval. Woensdag mogen vroeg ging Gert samen met Clenda naar de kerk, askruisje halen.
    Donderdag was Joost jarig (58). Vrijdag Ricello (37), Pieter L (48). 's Avonds naar Joost, met een groepje van ongeveer 10 man voor zijn verjaardag geweest. Nejerti had heerlijke tapas hapjes gemaakt.
    Zaterdag avond weer samen met Lesly en Dalila, Tonchi gaan vissen. De koelbox met drankjes en de bbq met heerlijke spare ribs ontbrak niet. Catch was weer NUL, ZERO. !!!!!!
    Zondag een rustdag. De kapster gebeld... morgen, maandag kom ik met de meisjes. Om 15.00 uur gingen we, Rikko, Gert en ik met Megan, Qui-Anna en Rhubine er heen. Het was spannend vooral voor Qui-Anna. Voor haar was het de eerste keer dat haar haar geknipt werd. Ze deed het geweldig aldaar. Dinsdag thuis, Ericka was afscheid komen nemen. Ze ging terug naar Nederland. Woensdag avond naar Adje. Vrijdag middag om 17.00 uur naar Daai Booi baai op uitnodiging van Ed en Lil. Heerlijk gebbqed en gezellig gezeten. Rond middennacht naar huis gereden. Zaterdag Anne (14). Even gebeld. Het was ook de trouwdag van Tonchi en Mila (1) ook gebeld. Zondag van 12.00 tot 15.00 uur naar vliegerwedstrijd gaan kijken, daarna naar Joost en Nejerti


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-03-2010, 00:00 geschreven door Gert en Corrie
    Reacties (0)
    20-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maart 2010
    Maandag 1 maart rustig @ home. Dinsdag , Maarten jarig (21). gebeld en ingesproken. Hij was op motorrijles op dat moment. Gert was vroeg de deur uit. Betalen voor de auto die 's middags gekeurd diende te worden en de nodige papieren in ontvangst nemen. 's Middags tussen twee en half drie moest de auto in de keuring. Het ernaar toe rijden nam meer tijd in beslag dan de keuring zelf. Echt een lachertje !!!!!!! Tegen vier uur samen met Clenda en Tommy naar zijn jonkies gaan kijken. Hij was vader geworden van twee teefjes en drie reutjes.
    Woensdag hadden we stroom uitval van 12.30 tot en met 16.30 uur. Er zijn problemen met de grote machines hier. Achterstallig onderhoud. Dus is het volk de pineut. Iedere wijk wordt om toerbeurten voor ongeveer 4 uurtjes afgesloten. Capaciteit is niet voldoende, wordt het op zo'n manier opgelost voorlopig. Bij de isla raffinaderij waren er stakingen, benzinewagens mochten het terrein niet af, er ontstond een run op benzine.... hele lange rijen bij de pompstations. Donderdag hadden we ook van 11.00 tot 12.15 stroomuitval gehad. Koffers gepakt.
    Vrijdag morgen werden we opgehaald door Nal. We gaan samen met hen een week-end naar Bonaire. Vlucht duurde 15 minuten. Bonaire is prachtig. Net zoveel zon als op Curaçao. Schoon. Na aankomst onze gehuurde busje afgehaald en naar ons appartement gereden. Daarna wat rondgereden en kralendijk verkent. Een koelbox opgehaald bij een neef van Maiché. Later met een groep werklui op een terras onder een boom wat pilsjes naar binnen gewerkt. Een genoeglijke middag en avond gehad. Niet te laat naar bed. Zaterdag vroeg uit de veren, ontbeten, ijs gehaald om de drankjes te koelen en daarna naar Washington gereden.Gert had zelfs twee gevangen leguanen mogen vasthouden. Een heel groot stuk ongerept natuur bekeken. Het leek daar alsof wij alleen op de wereld waren.. Terug in de bewoonde wereld waren we even gaan rusten, doechen om vervolgens weer rond te rijden, naar o.a. de slavenhutjes, zoutpannen centrum etc etc.. Weer niet te laat naar bed. Zondag vroeg eruit, Andere kant uit gereden, naar Lac Op het laatst waren de mannen het water ingedoken. Naar ons appartement, dochen, inpakken en naar familie van Maiché gereden, afscheid nemen en lekkers gehaald om mee naar huis te nemen. Flink aan de pap gezeten voordat we richting vliegveld gingen. Om half 10 's avonds waren we thuis. Het was een hele leuke week-end.
    Maandag rustdag thuis. Met Anouk gebeld voor de uitslag van de 20 weken echo. Gelukkig was alles goed.
    Dinsdag de was gedaan en om vier uur naar Qui-Anna's eerste zwemles gaan kijken. Daarna naar hun gereden waar we gingen eten en instrukties krijgen voor de volgende week end als we moeten oppassen. Woensdag in de middag naar de casino. Vrij lang gespeeld. Met een winstje van 4 dollar naar huis.
    Donderdag avond sleutels opgehaald bij de Plaiziertjes. Vrijdag rond half elf ernaar toe gereden. Onze logeerspullen gebracht en daarna de meisjes op Daffy Duck gehaald. Onze oppasweek-end is begonnen. Na Rhubine haar middag dutje naar de dierentuin gereden. De kinderboerderij ook aangedaan waar Pieternel Verhagen werkt. Was leuk haar ook gezien en gesproken te hebben. Daarna thuis gezellig buiten in de tuin geborreld terwijl de meiden heel lief aan het spelen waren. Na het avond eten in bad en naar bed kleintjes. Rhubine hoef je te vragen of ze naar bed wil en ze loopt zelf naar haar kamer om ingestopt te worden. Qui-Anna vroeg om 20.15 uur of ze naar bed mag. Voor haar doen erg vroeg.
    Zaterdag rond 08.00 uur was het feest in het grote bed . Na het ontbijt hadden de meisjes gezellig gespeeld. Na Rhubine haar slaapje waren we een vlieger gaan kopen en daarna samen deze opgelaten. Het was echt een feest. Later naar huis, waar we met Lea hebben zitten praten terwijl de meisjes buiten lekker aan het spelen waren.
    Titueel van gisteren avond en vandaag 's morgens hadden zich herhaald. Later op de dag de fietsjes van de meisjes in de auto gestopt en naar de Corridor gereden. Daar een flinke wandeling gemaakt. Daarna langs Nal en Maiché gereden .
    Na het avond eten toilet gemaakt en het was wachten op Querine en Rikko. Rond half tien naar onze appartement gereden en naar bed.
    Maandag en dinsdag opgeruimd, gewassen , uitgerust, casino bezocht etc. etc.
    Woensdag vrij vroeg naar Tera Corá vertrokken, naar Mila. Met zijn drieën op knip gaan zwemmen. Later bij haar thuis lekker stobá met aros moro gegeten. Het was laat toen we naar huis reden.
    Donderdag avond naar de verjaardag van Ed (65) geweest. Vrijdag voorbereid voor onze happy hour. Rond half drie alvast naar de Caracasbaai waar de rest van de familie ook naartoe zouden komen. Pas tegen 10 uur 's avonds keerden we huiswaarts.

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
      20-03-2010, 15:28 geschreven door Gert en Corrie
      Reacties (0)
      Archief per week
    • 15/03-21/03 2010
    • 08/03-14/03 2010
    • 01/02-07/02 2010
    • 11/01-17/01 2010
    • 02/11-08/11 2009
    • 19/10-25/10 2009
      E-mail mij

      Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

      Gastenboek

      Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

      Blog als favoriet !
      Foto

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!