KWEKER VAN GLOSTER KANARIE
Inhoud blog
  • REEKSEN PCL 2023
  • tentoonstelling PCL KBOF Limburg reglement
  • enkele goede EK glosters
  • KWEEK GLOSTERS
  • KWEKER VAN GLOSTER KANARIE
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    21-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KWEKER VAN GLOSTER KANARIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben Jean Pierre Synaeve gehuwd met Liliane Claes en woonachtig in de Herestraat 130  3520 Zonhoven.

    Ik ben al van 1980 kweker van postuurkanaries. Tijdens deze jaren heb ik verscheidene rassen gekweekt waaronder de Lizard, de border, de belgische bult; de fife fancy en de gloster. Deze laatste kweek ik nu al 20 jaar met goede en slechte jaren. Glosters kweken is een zeer moeilijke opgave en het is daarom belangrijk dat je met goede vogels van start gaat, maar dan is het nog niet zeker dat het goed komt. Als je dan toch uiteindelijk de goede gloster hebt gekweekt kom pas de zwaarste opgave deze zo goed proberen te behouden. Vele liefhebbers hebben op een bepaald moment zeer mooie glosters gekweekt en grote wedstrijden gewonnen, maar na enkele jaren waren ze terug naar af.

    Dit komt doordat men bij de gloster kanarie niet alleen moet rekening houden met het geslacht en met de bevedering en de kleur maar ook met het feit dat je steeds maar een beperkte aantal corona's en of consorts kan kweken van een koppel. Het is al dikwijls voorgekomen dat men uit een koppel zo goed als geen corona kan kweken of consorts. Tevens is men om zijn stam gloster te beschermen tegen te veel inteelt verplicht om regelmatig andere glosters in te brengen wat steeds een enorm risico met zich meebrengt.

    De laatste jaren heb ik om persoonlijke reden mijn vogelbestand gehalveerd, zo heb ik alle vogels weggedaan op de glosters na en ook hier heb ik mij beperkt in aantal koppels, nu kweek ik nog met een 20 tal koppels waaruit ik ongeveer een 80 jongen uit kan kweken. Doordat ik nu maar een beperkt aantal jongen kweek is het ook veel moeilijker om meerdere goede TT vogels te kweken. 

    Nu we enkele jaren geconfronteerd zijn met het corona virus kunnen we eindelijk terug naar buiten komen zonder ons zorgen te moeten maken en zijn ook de beperkingen in getrokken.

    Daarom is het in 2022  dat ik terug volop ben gestart met 25 koppels glosters en 6 koppels yorkshire en mijn kweek is met beide rassen heel goed mee gevallen.

    Dit jaar 2023 ben ik met 25 koppels glosters en 10 koppels yorkshires en en zuiderse frise gestart. Mijn kweek is weeral goed afgelopen en ben nu de jonge vogels aan het bestuderen welke ik zou kunnen gebruiken voor de komende shows. Daar de show van mijn vereniging dit jaar eind september doorgaat moeten de vogels sneller gesorteerd worden.

    Enkele van mijn EK glosters:

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (57 Stemmen)
    21-09-2018, 00:00 geschreven door glosterkweker
    Reacties (1)
    22-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KWEEK GLOSTERS

    KWEEK GLOSTERS

    Om glosters te kweken moet men een vocht en tocht vrije ruimte hebben waar men een aantak kweekkooien kan in plaatsen. Men kan per koppel of met wisselbroed kweken, beide hebben hun voordeel. Zo is met wisselbroed gemakkelijker om een stam op te bouwen maar het kan slecht aflopen als de man niet alle poppen kan of wilt bevruchten, ook zal de man bij het tweede legsel met zekerheid de pop bevruchten. Een groot nadeel ontstaat wanneer de pop met een nieuw legsel wilt beginnen want op dat ogenblik gaat de pop de jongen gedeeltelijk verwarlozen als de jongen op dae moment nog niet voldoende zelfstandig zijn kunnen ze sterven door verzwakking. Per koppel heeft men het grote voordeel dat de jongen door twee vogels worden groot gebracht zo zal dus bij een mindere dag van de ene de andere de taak overnemen, ook bij het tweede legsel zal de man de jongen blijven voederen. Opgelet soms is de man zo bezig met de jongen dat hij zijn pop vergeet te bevruchten. Om de vogels in februari in broedkonditie te brengen zal men moeten werken met kunstmatig licht, voeding en temperatuur. Als je in de mogelijk bent om de mannen en poppen in aparte ruimtes te plaatsen met gescheiden verlichting kan je de mannen enkele weken vroeger gaan oplichten en de poppen pas als de mannen 14 uur hebben in dezelfde ruimte plaatsen de poppen zullen hierdoor zeer snel in broedconditie komen. Geef de poppen na de derde week op 14 uur een nest en nestmateriaal als je zeker bent dat ze met de nestbouw beginnen plaats je de juiste partner erbij. Blijft deze dan nog even opvolgen zo kan je op tijd ingrijpen als het fout loopt.

    Veel succes met de hobby


    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 


    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/glosterkwekersynaeve

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    22-09-2018, 00:00 geschreven door glosterkweker
    Reacties (0)
    23-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.enkele goede EK glosters


    Met deze vogels heb ik kampioen gespeelt op ptoviciaal kampioenschap KBOF Limburg








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (27 Stemmen)
    23-09-2018, 00:00 geschreven door glosterkweker
    Reacties (0)
    26-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tentoonstelling PCL KBOF Limburg reglement

    Daar ik bestuurslid ben van de POSTUURKANARIECLUB LIMBURG WIL IK HIER EVEN ALLE GEGEVENS VERMELDEN VAN DE JAARLIJKSE SHOW

    Reglement Tentoonstelling 2023

    VOOR MEER INFORMATIE MAIL MIJ synaevejp@telenet.be 

    Het is een ééndagshow uitsluitend voor postuurkanaries, waar iedere liefhebber gelijk van welke vereniging of federatie mag deelnemen.

    De keuring verloopt volgens het Engelse systeem, dit wil zeggen met klassement van 1 tem 7.

    De vogels moeten voorzien zijn van eten en drinken voor 24 uur en het drinkpotje moet een klein wit rond pompje zijn dat links van de kooi bevestigd wordt. Er mag maar één eetbakje gebruikt worden.

    Men mag alleen de tentoonstellingskooien gebruiken die zijn toegestaan bij de erkende federaties.

    Om in aanmerking te komen voor een liefhebberprijs dient men minstens 10 vogels in te schrijven.

    Bij de inkorving moet iedere deelnemer zijn bewijs eigenkweek laten zien.

    Vogels met witte ondergrond worden als schimmel aanzien.

    Bij ziekte of onreine kooien zullen de vogels geweigerd worden.

    Het bestuur is niet verantwoordelijk voor sterfte, ziekte of diefstal van de vogels en dit in de breeds mogelijke zin.

    Bij fraude zal de liefhebber worden uitgesloten van de tentoonstelling.

    De stickers, die door ons uitgeschreven worden, moeten rechts onder geplakt worden.

    Alle ingeschreven vogels dienen bij de inkorving te worden betaald.

    Kooibriefjes worden opgestuurd als de inschrijvingslijst voor maandag 25 september 2023 binnen zijn bij de redactie, indien later krijgt u de kooibriefjes bij de inkorving.

    Het inschrijvingsgeld per vogel bedraagt 2 euro de cataloog bedraagt 3 euro.

    Vogels die in een verkeerde reeks zijn ingeschreven, komen niet in aanmerking voor kampioen .

    Iedere deelnemer ontvangt een waardevolle prijs mits minimum 10 vogels te hebben ingeschreven.

    Alle onregelmatigheden moeten bij het bestuur binnen zijn ten minste 1 uur voor de prijsuitreiking.

    Er zijn 210 reekswinnaars voorzien en 38 raskampioenen  tevens 5 sectie kampioenen  en een beste overjarige en beste stel

     

    Gelieve de dag van inkorving te vermelden.

    Bij inkorving op zaterdag is het niet mogelijk om vogels in te schrijven, ook bij inschrijving is niet mogelijk.

    PLANNING:

    Vrijdag 29/09/2023:

    - Inkorving van 18u00 tot 22u00

    Zaterdag 30/09/2023:

    - Inkorving van 07u00 tot 08u30

    - Keuring van 9u00 tot 14u00

    Zaterdag 30/09/2023:

    - Opening vanaf 14u00

    - Prijsuitreiking vanaf 18u00

    - Uitkorving na de prijsuitreiking

     

    Inschrijvingslijsten het liefste versturen voor maandag 25 september 2023 naar:

    Synaeve Jean Pierre   Herestraat 130  3520 Zonhoven

    GSM: 0497 29 46 92     E-mail: jpsynaeve@outlook.com

     

    De locatie van onze tentoonstelling is: De Kwint Heuvenstraat  9 3520 Zonhoven.

    Deelnemers verklaren zich akkoord met dit reglement door hun deelname

     

    OPMERKING

    Volledig geel is 100% lipochroom of vetstof ( geen bontvorming toegelaten)

    Volledig groen is 100% pigment of melanine ( geen bontvorming toegelaten)

    Opgelet bij de gloster mag een groene enkele gele staart of vleugelpennen hebben

    Geel Bont zijn gele vogels met groene vlekken

    Groen Bont zijn groene vogels met gele vlekken

    Nieuwe rassen; London Fancy, Salentino, Rasmi, Rogetto

    A  jonge eigenkweekvogels 2023

    oude vogels eigenkweek

    E  twee identieke vogels


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    26-07-2023, 00:00 geschreven door glosterkweker
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REEKSEN PCL 2023

    Hier kan je de reeksen bekijken die er voorzien zijn tijdens onze show

    Bijlagen:
    PCLREEKSEN2023.pdf (513.2 KB)   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-07-2023, 00:00 geschreven door glosterkweker
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/09-23/09 2018
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!