Zoeken met Google


Inhoud blog
  • 1 APRIL
  • Begin van de lente......
  • Politiebonden: verbale processen -opnieuw- gestart?
  • Ge-wel-dig!
  • Droomvlucht naar de Efteling?
    Zoeken in blog

    Jos Goedmakers (NL): Glossy van Yossie
    Blog voor het Nederlands Taalgebied

    01-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 APRIL

                                                                            NA EEN KORTE TESTFASE IS DIT WEBLOG VANAF VANDAAG IN FORMELE ZIN GESTOPT!

    DE VIER SITES, ALS EERSTE GENOEMD AAN DE RECHTERZIJDE, VORMEN VANAF NU DE OPENBARE BASIS!

    www.goedmakers.eu

    01-04-2008 om 00:00 geschreven door Jos Goedmakers  


    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin van de lente......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was vandaag genieten (geblazen), na de start van de lente om 6.48u.
    Een zeer opvallende lentedag die niet snel in de vergetelheid zal raken, temeer daar
    een vrij winters getinte en extreem vroege Pasen al snel voor de deur staat.


    Met een klik op de afbeelding wordt een gedicht zichtbaar, dat Edgar du Perron in 1930 schreef in de bundel 'Parlando'.

    www.goedmakers.eu

    20-03-2008 om 00:00 geschreven door Jos Goedmakers  


    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiebonden: verbale processen -opnieuw- gestart?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een tamelijk jonge garde politieagenten zit deze ochtend vol belangstelling te kijken naar de blogbijdrage van 9 maart, geschreven door ene J.G. te R.

    Uit het politiecircuit is gebleken dat verschillende korpsen in het land eveneens lucht hebben gekregen van dit artikel. Men zou zich sterk aangesproken hebben gevoeld.

    Volgens een woordvoerder van het regionale korps Haaglanden heeft dit al geleid tot een nadere bezinning van de eerder aangekondigde acties, hoewel ze zeker nog niet zijn afgeblazen.

    Later deze week lijkt men alsnog tot minder vriendelijke activiteiten over te gaan, hoewel men nu ook denkt aan actievormen, die het publiek wel zal waarderen. De politie pakt bijvoorbeeld het coulancebeleid weer op. Daarbij schrijven agenten alleen nog bekeuringen wanneer de openbare orde in gevaar is of in het verkeer gevaarlijke situaties ontstaan.

    De impact van een blogbijdrage lijkt wederom groter dan je aanvankelijk zou denken. Het blijft een kwestie van 'eerst zien, dan geloven', maar ook agenten blijken zelfs zonder kogelvrije kleding geraakt te kunnen worden......

    Link:
    huidige situatie volgens NU.nl

    www.goedmakers.eu

    10-03-2008 om 19:48 geschreven door Jos Goedmakers  


    09-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ge-wel-dig!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ge-wel-dig! Zullen we voor dit initiatief eens een héél diepe buiging maken? Voor de bonnefooi die zij ontvangen zou je toch immers zelf ook burgerlijk ongehoorzaam worden?

     

    Laat ik nu zo’n twee, drie beroepsgroepen kennen die veel minder, of zelfs helemaal niet ongehoorzaam kúnnen zijn in deze zin. Met naar westerse begrippen nog minder financiële fundamenten om een menswaardig bestaan te realiseren dan de relatief verwende mannetjes en vrouwtjes van de eerstgenoemde groep.

    Omdat ze dichter bij de mens staan, omdat ze de zorg voor de medemens niet kúnnen, en gevoelsmatig vaak ook niet wíllen loslaten. Kwestie van meer verantwoordelijkheid?

    Hier wordt warmte gegeven aan vertrouwde personen, deels ook aan vreemden. Zij zullen de laatsten zijn die anderen in de kou laten staan.

     

    Wanneer er een groep daadwerkelijk recht van spreken heeft is het deze. Zij mogen hun stem wel eens vaker laten horen, bijvoorbeeld in Den Haag. Als ze kunnen, willen……

    De justitiële ‘hoeders van de samenleving’ kunnen dan op hun beurt tijdelijk als vervanging dienen. Mooi meegenomen: het taalgebruik kan dan meteen een grote schoonmaak ondergaan.

    Het ‘Wat hebben wij onder de leden, mevrouwtje?’ zou bijvoorbeeld heel wat informeler, menselijker, kunnen. Als ze zouden willen……

     

    Lieden van de politie: ga akkoord met de inmiddels gedane, ruimhartige toezeggingen. Het zou escalatie van ongenoegens bij andere groeperingen alleen maar vergroten, met op de langere termijn nóg meer onvrede, en nóg meer.

    Misschien kan er dan geld overblijven voor hen, die het niveau van Jan met de pet nauwelijks of niet halen, niet kúnnen halen ook. Wat zou het mooi zijn wanneer dit wordt bewerkstelligd. Ge-wel-dig!

    www.goedmakers.eu

    09-03-2008 om 00:00 geschreven door Jos Goedmakers  


    04-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droomvlucht naar de Efteling?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    In de loop van de jaren zestig was het er goed toeven. Net als dertig jaar later toen je middels een andere generatiebril en een mooie, vernieuwde hoofdingang met promenade het terrein betrad. Kort na de millenniumwisseling paste deze laatstgenoemde bril ook nog uitstekend, hoewel toen steeds vaker een weinig creatieve werkelijkheid aanklopte bij -niet alleen mijn- rijke, betekenisvolle dromen.

    Ze zijn er gelukkig nog bijna allemaal. De monumenten die je kunt aanschouwen waarbij de grens tussen fantasie en werkelijkheid vervaagt.
    De spil hierbij is natuurlijk het Sprookjesbos, onder meer het domein van hardwerkende en slapende kabouters, de muzikale Indische Waterlelies met een voor veel mensen al bijna vergeten vorstelijke Belgische bron, Roodkapje, Doornroosje, Hans en Grietje, Vrouw Holle, de Sprekende Papegaai, de Herauten op het vooral voor hen gecreëerde plein evenals Ezeltje strek je en de tomtom-mascotte, die gelukkig nooit ophoudt met zijn herhalende gezeik over de plaats voor een kleine boodschap.

    De wat recenter ingevulde objecten zoals Klein Duimpje, Repelsteeltje en de Chinese Nachtegaal passen precies in het concept zoals Anton Pieck, vóór Ton van de Ven het creatieve brein van het park, het bedoeld had.

    Het oude en -net als het Sprookjesbos- voortdurend goed onderhouden Anton Pieckplein is in wezen één groot openluchtmuseum waar ieder detail als een hoofdzaak wordt gezien, net zoals op andere plekken in het park die de moeite van het beleven waard zijn. Menig decorbouwer zou hier een voorbeeld aan moeten nemen.


    Tijdens de afgelopen dagen werd hier en daar wat onrust bespeurd op dit stuk Brabants grondgebied.

    De chirurgijn, diverse bedelaars en buikdanseressen binnen Fata Morgana wilden naar het schijnt geen laatste onderhoudsbeurt ondergaan voor de opening op vrijdag 21 maart, de eerste volledige (astronomische) lentedag in 2008.
    Langnek weigerde enkele uren zijn nek uit te steken, de Trollenkoning kwam even niet uit zijn woorden en de terreintrein vertikte het om stoom af te blazen.
    In het Venetiaanse deel van Carnaval Festival durfden enkele bewoners niet over de brug te komen, Koning Oberon en zijn elfen, de bosgeesten en faunen bleken binnen Droomvlucht ineens luchtkastelen te moeten bouwen en het Meisje leek gedurende enkele minuten van haar zwavelstokje te gaan.
    De unieke Carrousel kwam tijdens werkzaamheden pas heel laat op stoom, de Laafse Lurk was niet meer om te zuipen en in het Spookslot, de PandaDroom, de Gondoletta's maar vooral in Villa Volta was de spanning om verschillende redenen te snijden.

    Op sommige plaatsen leken de problemen minder groot. De Python bijvoorbeeld zat goed in zijn vel, De Bob had weer een baan en de Vliegende Hollander wist al zuiniger met zijn gebreken om te gaan.
    De Pagode kreeg ‘m weer omhoog, de waterbaan Piraña werd weer lekker wild, en zelfs de Pegasus wist zich even over het (houten) paard getild.
    De Vogel Rockte mee op de te nadrukkelijke dreun van Monsieur Cannibale, en bij het vrij recent gerealiseerde theater vond men A. Verlinde pardoes een vreemd geval.


    Grote verschillen dus in deze Wereld vol Wonderen. Waarom? Misschien, heel misschien komt het door DIT BERICHT, dat al eerder onderdeel uitmaakte van de geruchtenmachine, maar vanochtend wereldkundig gemaakt werd.

    Holle Bolle Bart de Boer, nu nog algemeen directeur van Eindhoven Airport, wordt per 1 juni de nieuwe baas van de dit jaar op 31 mei precies 56 jaar bestaande Efteling.........

    Ik vermoed dat voor deze Vliegende Fakir tijdens zijn gedroomde(?) vlucht het volgende zal gelden: hij zal veel luchtkastelen gaan bouwen. Eén voordeel: hij heeft bij Koninklijke Ahold gewerkt. Hij hoort dus ook op de kleintjes te letten. Dat is nu juist iets dat de Efteling tot een mooi attractiepark heeft gemaakt.

    Maar ik twijfel. Gezien zijn achtergrond vraag ik me af of hij in spreekwoordelijke zin een fata morgana zal zijn. Ik vrees een weinig sprookjesachtige aanpak en een commerciële uitstoot die met schaalvergroting en creativiteitsverlies samengaat.


    Misschien heb ik het mis. Ik hoop het. Wie weet kunnen we over tien jaar zeggen dat hij echt z'n nek heeft uitgestoken en dat de scheppende beginselen van Anton Pieck en Ton van de Ven weer goed zijn opgepakt. Op deze wijze wil ik het verhaal beëindigen. Opdat het geen spookslot wordt. 

    EFTELink 1       
    EFTELink 2
        
    EFTELink 3
        
    EFTELink 4



    www.goedmakers.eu

    04-03-2008 om 00:00 geschreven door Jos Goedmakers  




    Archief per week
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008

    EIGEN SITES / SNEL EEN BLIK OP ACTUALITEIT
  • BASISPAGINA
  • WEBLOG VOLKSKRANT
  • WEBLOG WORDPRESS
  • WEBLOG BLOGGEN.BE
  • TELETEKST (NOS)
  • NU.NL
  • NOS-JOURNAAL
  • NOS-JOURNAAL (PLAYER)
  • KNMI
  • BUIENRADAR

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Nieuws Telegraaf (NL)

    Nieuws DFT

    Nieuws Nu
  • Botswana vreest voor lot nijlpaarden die vastzitten in de modder vanwege droogte
  • Ei van hobbykip mogelijk niet veilig, verstandig om af te wisselen met gekocht ei
  • Uitbraak mazelen in regio Eindhoven: veertien kinderen en volwassene besmet
  • Mazelenpatiënten Eindhoven zijn flink ziek, maar niet in gevaar
  • In 100 woorden | Wat zijn mazelen en kinkhoest, de ziektes die nu opspelen?
  • Parijs verspreidt 300.000 condooms in olympisch dorp
  • Leven met fibromyalgie: 'Ik moet anderen overtuigen dat ik pijn heb'
  • Groeiende wachtlijsten voor huisartsen: 'Toegang tot zorg niet verbeterd'
  • NU+ | Is elektrisch fietsen net zo gezond als 'normaal' fietsen?
  • Ernstig tekort aan pufjes voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

    Nieuws HLN
  • Je iPhone beter beschermen tegen diefstal? Deze Apple-functie kan je helpen
  • KIJK. Mannelijke AI-robot legt ongevraagd hand op bil van journaliste
  • REVIEW. Is de nieuwe MacBook Air van Apple zijn geld waard?
  • Tienduizenden WhatsApp-gebruikers melden storing, problemen bij Facebook en Instagram opgelost
  • Proximus lanceert alles-in-één-app
  • Amerikaanse regering spant proces aan tegen Apple wegens monopoliepraktijken bij iPhone
  • KIJK. Verlamde man die als eerste hersenchip van Elon Musk kreeg, kan computer besturen met gedachten: “Heeft mijn leven veranderd”
  • Onbekende componist klopt ABBA en is meest gestreamde Zweedse muzikant op Spotify
  • “AI zal volgend jaar al slimmer zijn dan eender welke mens”, voorspelt Elon Musk
  • KIJK. Eerste helikopter op fossielvrije brandstof ter wereld is Belgisch: prijs en topsnelheid onthuld

    Nieuws GVA
  • Brandweerkorps neemt gloednieuwe bosbrandweerwagen in dienst: “Voertuig kan al rijdend blussen”
  • Winnaar ‘The voice van Vlaanderen’ is bekend
  • Dertiger in levensgevaar na val met step in Merksem
  • VIDEO. Dimitri Van den Bergh met magistrale finish naar tweede ronde Austrian Darts Open
  • Kontich haalt uit tegen Blaasveld
  • Telenet Giants Antwerp na winst op Night of the Giants zeker van tweede plaats
  • Emma Stone wil graag dat iedereen haar echte voornaam gebruikt
  • Bocholter wint ook van Wezel Sport
  • Antwerp Giants zijn vanaf volgend seizoen de Windrose Giants Antwerp, Telenet blijft aan boord: “Een grote stap voor onze club”
  • Rik De Mil flikt het weer: Charleroi na zege tegen Eupen zeker van behoud in Jupiler Pro League

    Nieuws HBVL
  • Win een waardebon van 50 euro voor Smaakfestival
  • Voor het eerst komt Achelse Kluis met nieuw biermerk: “We gaan experimenteren met smaken”
  • In deze Limburgse foodtruck serveren mensen met een beperking taartjes en broodjes
  • Moet je zien: Gouden Palm ‘Anatomy of a Fall’ in avant-première
  • Gospelzanger en zoon van een pastor: Marson (24) uit Bree wil Belgium’s Next Top Model worden
  • Artiesten keren terug naar jaren 70 voor promospot Schlagerfestival
  • Thrillerauteur Anja Feliers maakt kinderboek met eigen dochter: “Tara is met een potlood geboren”
  • Ben jij een echte kebabkenner? Test je kennis in onze kebab quiz
  • Doe mee aan de Wandelchallenge en win leuke prijzen
  • Van sterrenzaak naar de Vennestraat: Donaat en Guy openen nieuw restaurant Feast

    Nieuws Standaard
  • Zuidpoolgletsjers smelten, maar niet altijd even snel
  • Pamperende orkamoeder krijgt minder nageslacht als ze een zoon moet opvoeden
  • Als je brein elk gesprek automatisch ondertitelt
  • Warm boven de Noordpool, verstoord weer bij ons?
  • Moderne mens veroverde Europa met pijl-en-boog op neanderthaler
  • Kan mijn hond de aardbeving in Turkije gevoeld hebben?
  • Middeleeuwen deden Milanezen niet krimpen
  • De elektrode van de toekomst groeit als vanzelf in het brein
  • Speurders zoeken nieuwe coronavarianten in rioolwater van Brussels Airport
  • ‘We zullen het noorder­licht de komende jaren vaker zien’

  • Zuidpoolgletsjers smelten, maar niet altijd even snel
  • Pamperende orkamoeder krijgt minder nageslacht als ze een zoon moet opvoeden
  • Als je brein elk gesprek automatisch ondertitelt
  • Warm boven de Noordpool, verstoord weer bij ons?
  • Moderne mens veroverde Europa met pijl-en-boog op neanderthaler
  • Kan mijn hond de aardbeving in Turkije gevoeld hebben?
  • Middeleeuwen deden Milanezen niet krimpen
  • De elektrode van de toekomst groeit als vanzelf in het brein
  • Speurders zoeken nieuwe coronavarianten in rioolwater van Brussels Airport
  • ‘We zullen het noorder­licht de komende jaren vaker zien’

    Nieuws Nieuwsblad
  • Winnaar ‘The voice van Vlaanderen’ is bekend
  • Dertiger in levensgevaar na val met step in Merksem
  • Max Verstappen wint nu ook met overmacht de GP van China
  • Christian Horner sluit vertrek Max Verstappen uit: “Ik denk dat Toto Wolff zich beter op andere dingen kan focussen”
  • Sébastien Ogier wint Rally van Kroatië na slipper van Thierry Neuville
  • Daniel Ricciardo krijgt pas na GP van China gridstraf en moet volgende race in Miami drie plaatsen achteruit
  • “Seks, geweld en geen normale koppels meer in ‘Thuis’. Goed dat iemand het eindelijk eens zegt”: u reageerde massaal op kritische ‘Thuis’-column
  • “Ongelooflijk nieuws”: jonge orka na enkele weken bevrijd uit afgelegen lagune
  • Joe Biden verandert manier waarop hij naar presidentiële helikopter loopt
  • Negen personen opgepakt nadat gewapende mannen het vuur openen in dorp in Luik

    Nieuws BBC
  • Oil tanker damaged in Houthi missile strike
  • Hungary opens up to Chinese tech despite protests
  • Has South Africa's 'get-out-of-jail' vote lived up to the hype?
  • Dancing, Daleks and Saharan Dust: Photos of the week
  • Why Antarctic wildlife is being ‘sunburnt’
  • Indian students have died in the US – the community wants answers
  • Protest leader sorry for 'kill Zionists' comments
  • The insiders on the stand at Trump's hush-money trial
  • The papers: 'Return of the King' and 'teacher shortage crisis'
  • 5,000 PSNI workers in legal action over data breach


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!