NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Rhodos
 • De Dodekanesos eilanden
 • Inleiding
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  DE GRIEKSE EILANDEN
  De informatiepagina voor de Griekse eilanden
  12-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inleiding

  Elk jaar vertrekken er weer veel mensen op vakantie naar de Griekse eilanden. middels dit blog zal ik proberen om zoveel mogelijk informatie te verschaffen over deze schitterende eilanden

  12-12-2007 om 22:01 geschreven door Cees

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Dodekanesos eilanden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Dodekanesos is een Griekse eilandengroep in de oostelijke Egeische zee. De Dodekanesos liggen voor de kust van Zuidwest-Turkije. Rhodos is de hoofdstad. De Dodekanesos bestaat uit de volgende eilanden: Rhodos, Kos, Simi, Kastelorizo, Karpathos, Kassos, Chalki, Tilos, Nisyros, Kalymnos, Leros, Lipsi, Patmos, Astipalaia en Agathonissi.

  12-12-2007 om 22:25 geschreven door Cees

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (11 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rhodos
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
   
  Rhodos is 77 km lang en 35 km breed en heeft een oppervlakte van 1389 km2, het is daarmee het grootste eiland van de Dodekanesos eilanden groep. Het eiland ligt in de Egeïsche zee en wordt door een 18 kilometer lange zeestraat gescheiden van het Turkse vasteland. De kustlijn bestaat voornamelijk uit zand- en kiezelstranden. Het eiland heeft een rijk historisch verleden en bezit dan ook vele monumenten uit de verre geschiedenis. Er wonen +/- 95.000 inwoners waarvan de meeste in de hoofdstad (Rhodosstad) wonen, en werkzaam zijn in de toeristenindustrie. De grootste bronnen van inkomsten zijn; de tuinbouw (druiven, olijven, groenten) en uiteraard het toerisme. Het eiland is bergachtig met als hoogste punt de Attavirosberg met een hoogte van 1215 meter. De bergen zijn over het algemeen bebost, in de dalen liggen groene vruchtbare dalen. De UNESCO heeft het eiland uitgeroepen tot wereldmonument van cultuur-erfenis. In het zuiden van het eiland heb je prachtige stranden en heerst er een serene rust. In de bossen vind je verborgen watervalletjes en als je geluk hebt kom je het beschermde Rhodoshert tegen. KLIMAAT Rhodos heeft een mediteriaan klimaat met relatief zachte winters en vrij warme zomers. Het eiland heeft jaarlijks 260 zonnedagen, het wordt dan ook niet voor niets het zonne-eiland genoemd. Hoewel het in de winter voor wat betreft de temperatuur nog vrij aangenaam kan zijn, loopt het seizoen van mei tot oktober. Mei kan nog wat instabiel zijn wat betreft het weer, maar het is wel de mooiste en beste maand om het eiland te bezoeken. Je kan er dan genieten van alles wat net in bloei staat. Kom je niet voor een strandvakantie dan zijn mei en juni de beste maanden om Rhodos te bezoeken. Strandliefhebbers komen het beste aan hun trekken van juni tot ongeveer half oktober. Regen valt er gedurende die periode vrijwel niet en de zon schijnt uitbundig en de temperaturen liggen meestal rond of boven de dertig graden. In de zomer waait er een constante noordoostenwind (Meltemi genaamd) die soms krachtig tot stormachtig kan zijn maar wel de nodige verkoeling brengt.. Aan de oostkust van Rhodos is het in juli en augustus zelfs heet. In Lindos lopen de temperaturen vaak op tot 40 graden en ook Faliraki kan erg heet worden gedurende het hoogseizoen.

   Tijdzone.
   In Griekenland, dus ook in Rhodos, is het 1 uur later dan in Nederland. 

                                                    Klimaattabel Rhodos 

   MAAND Gem.
  Dagtemp.
   Gem.
  Nachttemp
   Zonuren
    p/dag
   Dagen
  neerslag
   Temp.
  Zeewater
  J ANUARI
  15 7 5 1317 
   FEBRUARI16 8 5 10 16
   MAART17  9 7 8 16
   APRIL21 11 9 3 17
   MEI25 15 10 2 19
   JUNI30
   19 12 0 21
   JULI32 21 13 0 24
   AUGUSTUS33 22 12 0 25
   SEPTEMBER29 19 10 2 24
   OKTOBER26  15 8 5 22
   NOVEMBER21 11 6 8 20
   DECEMBER17  9
   4 8 18
   De cijfers in de klimaattabel gaan uit van de gemiddelde waarden voor het eiland. aan de westkant liggen de temperaturen iets lager terwijl ze aan de oostkant iets hoger zijn

  RHODOSSTAD .

   Rhodosstad bestaat uit twee gedeelten, de nieuwe stad en de historische door hoge vestingsmuren omgeven oude stad. Deze muren kunt u op za en di vanaf 14:45 uur bezoeken met een rondleiding over de muren. (kosten +/- € 4,-) Bij de ingang van de historische haven (Mandraki haven) staan 2 hoge zuilen met daarop standbeelden van herten, een hinde en een bok, de symbolen van Rhodos. Rhodosstad, is een van de mooiste steden in het gehele Middelandse zeegebied. Het oude schilderachtige ommuurde gedeelte bestaat uit vele smalle straatjes met daartussen vele pleintjes en wordt al meer dan 2400 jaar bewoond. Het Grootmeesterspaleis is een echte blikvanger. In de talloze winkeltjes kun je naar hartelust winkelen.Wat dieper in de oude stad vind u gezellige taveernes en restaurantjes waar je tegen betaalbare prijzen lekker kunt eten en drinken. Aan de Mandrakihaven liggen vele boten die u naar alle uithoeken van het eiland varen. Tevens kunt u hier bij de boot zelf uw voorgenomen exursie boeken. Dit is vele euro's goedkoper dan wanneer u dit doet via uw reisorganisatie. Gedurende het seizoen (mei t/m september) is het in Rhodosstad gezellig druk en er is vertier tot in de kleine uurtjes. Uitgaan doe je in de Barstreet alwaar je een keur aan clubs en bars vind. Enkele bezienswaardigheden in Rhodosstad zijn verder: - Het aquarium. - Het Rodinipark, met de tombe van Ptolemeus. - Het Grootmeesterspaleis. - Het Byzantyns museum gevestigd in een 13de eeuwse kerk. - Een archeologisch museum. - Het decoratieve kunst museum met daarin de folklore van de Dodecanese eilanden.

  12-12-2007 om 22:43 geschreven door Cees

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
  >> Reageer (1)

  Over mijzelf
  Ik ben Cees
  Ik ben een man en woon in Uden (Nederland) en mijn beroep is Beroepsmilitair bij de Koninklijke Luchtmacht.
  Ik ben geboren op 07/03/1954 en ben nu dus 64 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Voetbal, Computer, Rhodos..

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 10/12-16/12 2007

  Zoeken met Google
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!