GRILLEN OP GAS VLUG EN PROPER
Grillen op gas
gasbarbeque
30-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30/05/2008

appel op de bbq
neem een appel liefst geen harde soort
snij in plakken van 1 cm dik
haal het klokhuis eruit
een vel alufolie dubbelgevouwen
een weinig boter op alu vrijven
wat kaneelpoeder overstrooien
appelschijf opleggen
een ananasschijf erop
terug een appelschijf
wat kaneelpoeder
de holte van de appel en  opvullen met rozijnen voor de liefhebbers
licht besprenkelen met wat cognac
pakketje goed dichtvouwen
op grill leggen tot het pakketje volledig is opgezwollen

30-05-2008 om 07:22 geschreven door grill

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28/05/08
gisterenavond vlug wat op de grill gelegd
1 gekuiste forel
blad aluminiumfolie (dubbel geplooid)
takje verse dille voor binnen in de vis
een weinig olijfolie
kruiden met peper en wat barbecuekruiden
pakketje goed  dichtvouwen
bbq aansteken
na 5 min pakketje opleggen gedirende een 8 tal minuten op gemiddeld vuur
pakketje draaien en nog een 6 tal minuten laten garen
klaar is kees
men kan er desgewenst ook verse champignons of andere groenten bijvoegen
opgelet:sommige groenten wel vooraf wat blancheren of voorstomen
smakelijk

28-05-2008 om 12:01 geschreven door grill

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27/05/2008

Zoals bij alle barbecue's is veiligheid het eerste punt.Bij aansluiting van een nieuwe gasfles kontroleer ik altijd de aansluiting met zeepsop.Indien er kleine kinderen zijn is het best de piezoontsteking uit te schakelen,daardoor kunnen ze bij eventueel opendraaien van de kraan geen vonk veroorzaken door op de knop te duwen.Zoals bij een gewone bbq is het natuurlijk van belang dat de maitre-grilleur NUCHTER blijft (wat niet altijd evident is)
Er is wel een smaakverschil tussen bbq met houtskool en bbq op gas.Maar daar het minder snel aanbrand dan met houtskool krijgt u meer de smaak van de gerechten inplaats van verkoolde
spijzen.Het grote voordeel van grillen op gas is dat je al na een vijftal minuten kan beginnen met grillen,is vooral interesssant als u maar met 2 personen bent en het anders een hele rompslomp is om de houtskool aan te steken.De kwaliteit van de brander is zeer belangrijk.De goedkopere modellen hebben branders uit plaatstaal(veel te dun) of inox wat iets beter is.
Het beste is een brander uit gietijzer.Het verschil zit er hem in dat bij plaatstaal de openingen iets groter worden door de warmte en vervorming zodat de vlammen niet meer gelijkmatig zijn.Dit hebt u niet bij een brander uit gietijzer.

27-05-2008 om 17:24 geschreven door grill

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.introductie

Het is de bedoeling met dit blog de meesten wat wegwijs te maken met het gebruik van gasbarbecue en soms ook een eigen recept.
Ikzelf gebruik reeds een twaalftal jaren een gasbarbecue en ondertussen ben ik dit jaar aan mijn tweede exemplaar begonnen daar van de eerste de branders volledig doorgebrand waren.

26-05-2008 om 00:00 geschreven door grill

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Archief per week
  • 26/05-01/06 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!