Zoals bij alle barbecue's is veiligheid het eerste punt.Bij aansluiting van een nieuwe gasfles kontroleer ik altijd de aansluiting met zeepsop.Indien er kleine kinderen zijn is het best de piezoontsteking uit te schakelen,daardoor kunnen ze bij eventueel opendraaien van de kraan geen vonk veroorzaken door op de knop te duwen.Zoals bij een gewone bbq is het natuurlijk van belang dat de maitre-grilleur NUCHTER blijft (wat niet altijd evident is) Er is wel een smaakverschil tussen bbq met houtskool en bbq op gas.Maar daar het minder snel aanbrand dan met houtskool krijgt u meer de smaak van de gerechten inplaats van verkoolde spijzen.Het grote voordeel van grillen op gas is dat je al na een vijftal minuten kan beginnen met grillen,is vooral interesssant als u maar met 2 personen bent en het anders een hele rompslomp is om de houtskool aan te steken.De kwaliteit van de brander is zeer belangrijk.De goedkopere modellen hebben branders uit plaatstaal(veel te dun) of inox wat iets beter is. Het beste is een brander uit gietijzer.Het verschil zit er hem in dat bij plaatstaal de openingen iets groter worden door de warmte en vervorming zodat de vlammen niet meer gelijkmatig zijn.Dit hebt u niet bij een brander uit gietijzer.
|