GRILLEN OP GAS VLUG EN PROPER
Grillen op gas
gasbarbeque
27-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27/05/2008

Zoals bij alle barbecue's is veiligheid het eerste punt.Bij aansluiting van een nieuwe gasfles kontroleer ik altijd de aansluiting met zeepsop.Indien er kleine kinderen zijn is het best de piezoontsteking uit te schakelen,daardoor kunnen ze bij eventueel opendraaien van de kraan geen vonk veroorzaken door op de knop te duwen.Zoals bij een gewone bbq is het natuurlijk van belang dat de maitre-grilleur NUCHTER blijft (wat niet altijd evident is)
Er is wel een smaakverschil tussen bbq met houtskool en bbq op gas.Maar daar het minder snel aanbrand dan met houtskool krijgt u meer de smaak van de gerechten inplaats van verkoolde
spijzen.Het grote voordeel van grillen op gas is dat je al na een vijftal minuten kan beginnen met grillen,is vooral interesssant als u maar met 2 personen bent en het anders een hele rompslomp is om de houtskool aan te steken.De kwaliteit van de brander is zeer belangrijk.De goedkopere modellen hebben branders uit plaatstaal(veel te dun) of inox wat iets beter is.
Het beste is een brander uit gietijzer.Het verschil zit er hem in dat bij plaatstaal de openingen iets groter worden door de warmte en vervorming zodat de vlammen niet meer gelijkmatig zijn.Dit hebt u niet bij een brander uit gietijzer.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per week
  • 26/05-01/06 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!