Foto
Breaking News...Fototentoonstelling 75 jaar Albertkanaal...Gemeentehuis Ham...Maart-April-Mei...

Het Land van Ham, jg.35 nr.4
Een kerkklokcontract voor Oostham in 1601, het ambachtelijke bedrijf van een rademaker-kuiper, een zoektocht naar de verdwenen (?) Hamse beken, de gevaarlijke pianobrug van weleer, een jaargetijde van de adellijke heer van Ham,schoolopstellen van lang geleden, heemkundig surfnieuws, jeugdjaren in Genendijk, een nostalgische toespraak van een hoofdonderwijzer, het relaas van een krijgsgevangene en nog veel meer!

 

Genealogische en historische opzoekingen? Iedere 2de zaterdag van 9 tot 12u bent U welkom op de oude pastorie in Oostham (Pastoriestraat 5). Wij beschikken over de kerkregisters en burgerlijke stand van Ham èn het omliggende. Ook de Hamse gichten kunnen ingekeken worden. Voor alle mogelijke weetjes over het Hamse verleden kan U dus hier terecht! Tot binnenkort!

Heemkunde Ham
Koester het verleden!
21-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WOI-tentoonstelling

Beklim de trappen van ons gemeentehuis of neem de lift! Op de bovenverdieping treft U een WOI-tentoonstelling aan. Het gaat om de eigenhandig genomen frontfoto's van oorlogsvrijwilliger Victor Leynen uit Olmen. En Victor KON fotograferen!   
Victor had toegang tot de hoogste militaire kringen en legde dus de militaire top op de gevoelige plaat vast. Hij deed dat echter ook met de gewone infanterist.
Foto's van de Britse of Franse loopgraven kan U overal bekijken. Deze tentoonstelling toont de Belgische frontlijn en dat is vrij uniek! U bent er steeds welkom (gratis uiteraard) van oktober tot en met november tijdens de openingsuren.
Met onze oprechte dank aan onze heemkundige collega's uit Olmen!!!



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

RECENTE PUBLICATIES

Op 9 maart bracht Heemkunde Ham 'Wereldoorlog I in Ham' uit. Hierin werd de grote oorlog besproken maar ook de lokale gebeurtenissen. De meeste inspanningen werden echter geleverd voor de oplijsting van alle gesneuvelden, oud-strijders en weggevoerden die een band met onze gemeente hadden. We vonden ongeveer 320 betrokkenen terug, zochten naar foto's van deze personen en doken hun militair dossier op. Dat kostte meerdere jaren maar het resultaat mocht er wezen: een kanjer van 270 bladzijden in A4-formaat.

Kostprijs: €20,00, verzending €5,00
Rekeningnummer Heemkunde Ham: BE70 7845 8617 0925

Op zondag 21 september, tijdens Open-Straatdag, wordt het boek 'De Hamse Kanalen' voorgesteld. Het betreft een fotografische historiek van onze grote waterwegen die begon in 1854 en geactualiseerd werd tot en met 2014! Voor het eerst publiceren we in kleur!

Prijs: €15,00, verzending: €4,00
Rekeningnummer: BE70 7845 8617 0925


Foto

Foto

Archief per week
  • 20/10-26/10 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/02-10/02 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!