ST JOBSE HANDELSZAKEN
  • Decor Van Looveren
  • PC Yellow
  • Broodjes
  • Instituut Prana
  • Zwembadcentrale
  • Bakkerij Divero
  • Reizen EverTravel
  • Schoenen Caramel
  • Suits Direct kleding
  • Kinderdroom
    ST JOBSE HANDELSZAKEN 2
  • Olympia Sport kleding en aanverwante
  • Sporthal Zandbergen
  • ST JOB CULINAIR
  • Restaurant Beukenootje
  • Restaurant De Heeren Van St Job
  • Restaurant Den Dremmel
  • Brasserie Eikenhof
  • ST JOBSE JEUGD en aanverwanten
  • Jeugdhuis t'Jobke
  • The Crew
  • BRECHT ONZE GEMEENTE
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten.
    Een fijne gemeente om in te wonen.
    06-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ski en snowboardpret voor Brechtse jongeren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ben je tussen 12 en 16 en hou je van sneeuw en snowboarden, neem dan contact op met sportdienst@brecht.be  of bel 03 660 28 30

    In februari 2009 gaat voor de 4de keer dit event door in Oostenrijk. Dit zowel voor beginners als voor gevorderden. Voor ongeveer 620 Euro kan je meegenieten.  Alles inbegrepen.

    06-12-2008 om 09:52 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    05-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer 2 Vlaams Belangleden die hun fractie verlaten.

    Daniël Segers en Ernest Dom stappen op bij het Vlaams Belang Brecht en zetelen vanaf volgende week onafhankelijk in de gemeenteraad. Ze blijven dus politiek actief.

    "Wij kunnen ons niet meer vinden met de Vlaamse primitieven die het Vlaams Belang vertegenwoordigen op hoger niveau", luidt hun verklaring. "De partijtop nam immers nooit een duidelijk standpunt in tijdens een 11 maanden durende interne ruzie over een raadslid."

    Vergelijkbare ruzie

    Het is onduidelijk op welke personen uit de top van het Vlaams Belang wordt gedoeld. "De oude garde begon zich te moeien, tegen de nieuwe garde in", luidt het bij Danny Segers. "Of ik namen wil noemen? Geen commentaar."

    "Tijdens de vorige legislatuur waren al drie van de vijf VB-raadsleden opgestapt na een vergelijkbare ruzie", merkt het duo fijntjes op. "De geschiedenis herhaalt zich blijkbaar." (Bron GVA)

     

    05-12-2008 om 00:12 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tia Hellebaut is zwanger en stopt met atletiek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'Ik stop'. Met die mededeling begon olympisch hoogspringkampioene Tia Hellebaut vrijdag haar persconferentie in Brussel. De 30-jarige atlete is drie maanden zwanger van haar coach en partner Wim Vandeven en zet met onmiddellijke ingang een punt achter haar topsportcarrière.'Ik wilde altijd al stoppen op een hoogtepunt', vertelde Hellebaut. 'Voor de Spelen in Peking had ik niet gedacht dat ik in 2009 niet meer zou springen, maar na mijn gouden medaille is dat gevoel veranderd.'


    'De natuur heeft beslist'
    'Ik heb altijd al gezegd dat ik na mijn carrière kinderen wilde, dit is dus de logische volgende stap. We lieten de natuur beslissen of ik in 2009 nog over de lat zou gaan. En het antwoord van de natuur kwam er snel. Erg snel. Half oktober bleek al dat ik zwanger was. Ik wil me nu in de eerste plaats excuseren bij de mensen die ik de voorbije drie maanden om de tuin heb geleid', lachte ze.

    'We hebben het bewust een tijdje stilgehouden omdat de eerste 3 maanden nog veel kan gebeuren. Voordat we het nieuws wilden bekendmaken leek het ons verstandig om min of meer zeker te zijn dat met ons kindje alles goed gaat.'
    Hellebaut blijft wel actief in de sport. Vanaf januari gaat ze aan de slag als atletiekaccount bij Golazo, het sportmarketingbureau van haar manager Bob Verbeeck.

     

    05-12-2008 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    04-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanpassing wetgeving fuiven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De gemeente past het belastingreglement op de danspartijen aan. De belasting moet vanaf 2009 niet meer betaald worden voor maximaal drie dansevenementen die per jaar worden ingericht door een Brechtse vereniging. Die vereniging moet wel lid zijn van een van de erkende adviesraden van de gemeente. (vw)

    04-12-2008 om 11:16 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    03-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groendienst versus Werminval
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De gemeenteraad keurde een samenwerkingsovereenkomst goed voor het onderhoud van de plantsoenen met de beschermde werkplaats vzw Werminval uit Merksem. Voor een bedrag van 482.700euro worden in 2009 wijken, aanplantingen en kerkhoven onderhouden. Nog eens 72.150euro gaat naar het onderhoud van baangrachten. Schepen Peter Schrijvers (Open VLD) zegt dat de gemeente op deze manier meewerkt aan de sociale integratie van mindervaliden. Werminval doet dit reeds verscheidene jaren met een mooi resultaat. (vw)

    03-12-2008 om 09:53 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    02-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbrekers en buurman aan de slag !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een alerte buurtbewoner betrapte donderdagnamiddag twee inbrekers in de Kievitlaan. Het kwam tot een gevecht, maar de boeven konden vluchten. Even later werd duidelijk dat het duo drie inbraken had gepleegd in de kleine wijk naast de E19.Een bewoner van de Kievitlaan (in deelgemeente Sint-Job-in’t-Goor) hoorde hoe rond 17.30u het inbraakalarm bij de buren in werking trad. Hij ging een kijkje nemen en zag twee verdachte kerels aan de zijgevel van de woning. De twee sloegen op de vlucht, maar de alerte getuige kon een van de vluchters nog bij de lurven grijpen.De tweede man schoot zijn kompaan te hulp en verkocht de getuige enkele rake klappen. Die raakte daarbij gewond in het aangezicht en zal enkele dagen werkonbekwaam zijn. Het duo sprong in een zwarte BMW en scheurde ervandoor. De auto bleek gestolen te zijn in het Waals-Brabantse Geldenaken.

    Zelfde daders

    Na controle werd duidelijk dat de daders bij de inbraak in de Kievitlaan toch wat buit hadden kunnen maken: ze gingen minstens met een horloge aan de haal.Wat later bleek dat hoogstwaarschijnlijk dezelfde twee daders ook tweemaal hadden toegeslagen in de nabijgelegen Patrijslaan. Iets na 18u ontdekte een bewoner bij thuiskomst dat inbrekers met een laptop, een digitaal fototoestel, geld en een partij juwelen aan de haal waren gegaan.Nog enkele minuten later merkte een andere bewoner dat ook hij ’prijs’ had: bij hem verdwenen cash geld en een laptop. ( Bron GVA )

    02-12-2008 om 12:12 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    01-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KWB wil meer leven in St Job.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KWB Sint-Job heeft vorige week donderdag na acht jaar stilte de draad weer opgepakt met een avondje trappist proeven in het Goorhof. Het nieuwe bestuur wil een brede waaier aan activiteiten organiseren. Gert Paulussen maakt deel uit van het nieuwe bestuur: “Eind juni hebben we voor het eerst de koppen bij elkaar gestoken. Ons uitgangspunt was om vanuit een brede gezinsbeweging een beetje leven in Sint-Job te brengen. Ik denk dat we daar intussen aardig in slagen, want we moesten de inschrijvingen voor de proefavond vroegtijdig stopzetten, wegens volzet.”

    “Vroeger was KWB, de Katholieke Werkliedenbond, een beetje de tegenhanger van de vrouwengilde of KAV. Wij willen een brede gezinsbeweging vormen, waarin plaats is voor iedereen voor vorming, ontmoeting en ontspanning”, aldus Paulussen.   Bron: GVA

    01-12-2008 om 12:04 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baron Pierre De Caters ( 100 jaar geleden )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat meer info over de (weliswaar franskiljonse) maar toch evident progressieve Baron de Caters, de eerste vliegende Belg met een eigen vliegveld (anno 1912 !) langs de huidige Bethaniëlei in Sint-Job. Precies 100 jaar geleden maakte hij zijn eerste jump, en in 's-Gravenwezel wordt dat herdacht. 

    Enkele links waar u meer kan vinden over deze merkwaardige persoon.

    http://www.asa-be.com/Files/BookDecaters.pdf

     

    http://www.vieillestiges.be/decaters/decaters_nl.html

     

    http://earlyaviators.com/ecaters.htm

     

    http://www.avianet.nl/redactioneel/2008/2008-11/red3462.htm

     

    http://www.aeroclub-brasschaat.be/kacbhistoriek.htm

     

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Pierre_de_Caters

    01-12-2008 om 11:46 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijging energiekosten. Hoe zit het nu ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Vlaamse gemengde distributienetbeheerders en Eandis reageren op de berichtgeving in de media met betrekking tot de ‘stijging van de distributienettarieven in Vlaanderen met 15 % in 2009’.

     

    Tendensen distributienettarieven 2009

     

    In de voorgestelde (maar voorlopig nog niet aanvaarde) tarieven is er voor elektriciteit een gemiddelde daling van het distributienettarief met 2,6%. 

     

    In de voorgestelde (maar voorlopig nog niet aanvaarde) tarieven is er voor aardgas  een stijging met gemiddeld 14% door:

    Ÿ     de recuperatie van niet goedgekeurde kosten uit het verleden die nu wel door de CREG worden aanvaard. 

    Ÿ     het kleiner volume te transporteren energie ten opzichte van de vroegere inschatting.

    Zonder deze twee factoren, zou het distributienettarief dalen met 0,7 %. 

     

    De berichtgeving gooit verschillende elementen door elkaar.

     

    De prijs voor het elektriciteit- of aardgasverbruik die door de energieleveranciers aan de klanten wordt doorgerekend, bestaat uit verschillende componenten, met name: de prijs voor productie of aankoop van energie, voor de transport- en distributiekosten, voor de kosten van de leveranciers, de taksen en heffingen.

     

    De distributie van elektriciteit of aardgas heeft eigen kostencomponenten die niet gelinkt zijn met de energieprijzen en die dus ook de fluctuaties van hun prijsdalingen en –stijgingen niet weerspiegelen. Het transport of de distributie van energie staat met andere woorden niet in rechtstreeks verband met de kostprijs van de energie die wordt vervoerd.

     

    Aandeel distributienettarief in eindprijs

     

    Het distributienettarief maakt voor elektriciteit 30 %  en voor aardgas 20 % uit van de totale energiefactuur voor de consument.

    De beheersbare kosten van de distributienetbeheerders bedragen slechts 6 % van de totale eindprijs. Dankzij het beleid van de Vlaamse gemengde distributienetbeheerders, zijn deze kosten in de periode 2004-2008 gedaald met 20,5 % voor elektriciteit en 14,1 % voor aardgas.

    01-12-2008 om 10:50 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!