ST JOBSE HANDELSZAKEN
  • Decor Van Looveren
  • PC Yellow
  • Broodjes
  • Instituut Prana
  • Zwembadcentrale
  • Bakkerij Divero
  • Reizen EverTravel
  • Schoenen Caramel
  • Suits Direct kleding
  • Kinderdroom
    ST JOBSE HANDELSZAKEN 2
  • Olympia Sport kleding en aanverwante
  • Sporthal Zandbergen
  • ST JOB CULINAIR
  • Restaurant Beukenootje
  • Restaurant De Heeren Van St Job
  • Restaurant Den Dremmel
  • Brasserie Eikenhof
  • ST JOBSE JEUGD en aanverwanten
  • Jeugdhuis t'Jobke
  • The Crew
  • BRECHT ONZE GEMEENTE
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten.
    Een fijne gemeente om in te wonen.
    20-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test BIN- Z oproepsysteem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aanstaande woensdag is het eindelijk zover. BIN-Z, of Buurt Informatie Netwerk voor Zelfstandigen St Job gaat van start.

    Na maanden voorbereiding en de nodige handtekeningen van Gemeente, Provincie, Politie en het verkrijgen van login en paswoordgevens is het BIN/CIN systeem klaar om te testen.

    Dit zal gebeuren aanstaande woensdag om 10h in de voormiddag.

    Alle momenteel aangesloten handelaars krijgen dan een testoproep om te ondervinden hoe dit zal gebeuren in de toekomst als het echt nodig is.

     

    20-09-2009 om 20:51 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duveltje kan weer tuffen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De gemeente Brecht is met haar gerestaureerd ‘Duveltje’, een steenbakkerijlocomotiefje van Duitse makelij uit 1959, een stukje industrieel erfgoed rijker.


    Het locomotiefje is een schenking van Karel Druyts, de gewezen directeur van de steenbakkerij DAKT in Beerse. Hij had het overgekocht van de inmiddels eveneens verdwenen fabriek Janssen en Maes in Sint-Lenaarts.

    Op vraag van Brecht, en met de steun van de Vlaamse overheid en van het Contactforum voor Erfgoedverenigingen, werd het locomotiefje in zijn oorspronkelijke staat hersteld door een vijftal vrijwilligers van vzw Stoomtrein Dendermonde- Puurs.

    “We hebben het Duveltje, zoals dat treintje door het volk wordt genoemd, helemaal ontmanteld, stukje per stukje nagekeken en hersteld of vervangen waar nodig. Ook de motor is gereviseerd. Het tuigje kan dus opnieuw rijden. Je hebt wel een spoor van 60 centimeter breed nodig”, licht secretaris Remco Schoen van de genoemde vzw toe.

    In het slop

    Het gemeentebestuur van Brecht wil het gerestaureerde steenbakkerijlocomotiefje onderbrengen in een nog op te richten Kleipikkersmuseum in Sint-Lenaarts. En daar wringt het schoentje. De locatie is al bekend - de terreinen van de vroegere steenbakkerij Janssen en Maes aan de Schotense Vaart -, maar huidig eigenaar Jos Wouters is niet van plan zijn terrein direct af te staan.

    “Onderhandelingen en rechtszaken haalden nog niets uit, integendeel. Er rest ons niets anders dan te onteigenen. We 0 zouden graag het museum inrichten in de gewezen pannenfabriek. Intussen kwam er een aanvraag binnen om uitgerekend dat gebouw te mogen afbreken. Dat heeft het college geweigerd. Intussen ging de eigenaar tegen onze beslissing in beroep”, aldus burgemeester Luc Aerts (CD&V).

    Adriaan Bevers, voorzitter van de vzw Kleipikkersmuseum, is er het hart van in. “De gemeente had van in het begin moeten onteigenen. Ik hoop dat het niet te laat is, want Jos Wouters heeft duidelijk andere plannen met dit domein. Bron : Jan VORSSELMANS

    20-09-2009 om 14:37 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    18-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op ons afgesplitst blog vind u.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    .... onderstaande artikels:

    TIP vd vrouw : Save the boobs. bekijk het filmpje.

    Een op drie prille tieners gebruikte al cannabis

    TIP vd vrouw : Dit zien mannen als ze jou naakt zien

    50+ sex en het hart( infarct )

    Wanneer u ( onderaan) op startpagina klikt krijgt u alle ( 22 ) artikels over keuken, vrouwentips, slaapproblemen, erectiele disfunctie, sexy berichtjes, zittend plassen, schulden, innovatieve bh's, tijd maken om te vrijen en veel meer.

    Have fun.

    http://hbrecht.blogspot.com/ 

    18-09-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heksentocht ( herhaling van 3 sept )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heksentocht gaat door op zaterdag 17 oktober

    Inschrijven via 03 313 68 44. Toerisme Brecht.

    Deenameprijs is 8 Euro

    Vertrek aan sporthal Zandbergen in St Job.

    Details bij aanmelding op bovenstaand nummer.

    18-09-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    16-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoekers

    Het Lokaal Opvang Initiatief (LOI) zorgt voor de huisvesting van 34 tot 36 asielzoekers. Volgens OCMW-voorzitter Ludo Kerstens scoort men goed. De overheid stuurt daarom geen bijkomende asielzoekers naar Brecht, maar wel naar gemeenten die in verhouding voor minder opvang zorgen. ( Bron: VW )

    16-09-2009 om 11:51 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doen sociale netwerken met je gegevens! als je plots sterft?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wanneer mensen plots komen te overlijden vangt voor de familie een rouwperiode aan die in het verleden vaak werd verzacht door het herbekijken van foto-albums en het van onder het stof halen van dagboeken en brieven. Maar de digitale wereld heeft daarin verandering gebracht. Nu mensen steeds meer tijd achter een toetsenbord doorbrengen zijn brieven vervangen door e-mails. Dagboeken werden blogs en foto's zijn vaak enkel nog virtueel beschikbaar. Wat doen grote sociale netwerken met gegevens van mensen die plots wegvallen? Een moeilijke vraag.

    Facebook werd zich pas bewust van het ontbreken van duidelijke richtlijnen toen op de Amerikaanse universiteit Virginia Tech in april 2007 drieëndertig mensen werden doodgeschoten. Er werd een speciale herdenkingspagina voor elk van de aangesloten overledenen opgesteld waar functies als de ‘status update' en groepslidmaatschappen waren verwijderd. Indien nabestaanden vragen om het profiel van een overledene te verwijderen wordt daaraan gevolg gegeven. Indien niet wordt het paswoord dat toegang tot de account verschaft overgemaakt aan een familielid. Ook MySpace volgt een soortgelijke handelswijze.

    Bij mailaccounts ligt dat iets anders. Yahoo verbindt zich er toe je mailverkeer vertrouwelijk te houden, ook na je overlijden. Hotmail moest op gerechtelijk bevel al het mailverkeer van een in Irak omgekomen soldaat op een cd kopiëren en aan de familie bezorgen. Dat is nu een standaardprocedure geworden voor zover een doodscertificaat en een volmacht worden bezorgd. Gmail vraagt dezelfde papieren met daar bovenop een kopij van een e-mail die de overledene aan de aanvrager heeft gestuurd.

    Fotosite Flickr zal ook na de dood van een gebruiker diens foto's online houden. Foto's die als privé werden gemerkt blijven uiteraard privé, ook nabestaanden zullen ze niet kunnen bekijken.

    Omdat dit alles omslachtig lijkt, hebben een aantal bedrijven zich al aangeboden om te helpen... tegen betaling uiteraard. Websites als Legacy Locker, Asset Lock en Deathswitch bieden mensen een virtuele kluis aan waar paswoorden en andere belangrijke toegangscodes en logins kunnen worden bewaard. Wie hier een account aanmaakt kan bij zijn inschrijving een derde partij aanduiden die bij overlijden deze vertrouwelijke informatie kan opvragen. Bron: Time Magazine

    14-09-2009 om 11:37 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geld niet meer geblokkeerd na overlijden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds augustus worden bankrekeningen na een sterfgeval niet meer geblokkeerd. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad.


    Nu worden bij een sterfgeval nog alle rekeningen van de betrokkene en van zijn (huwelijks)partner geblokkeerd. Dat leidde vooral bij een onverwacht overlijden soms tot schrijnende situaties, waarbij nabestaanden wekenlang zelfs geen geld hebben om boodschappen te doen. Mensen hebben door het gebruik van bankkaarten immers steeds minder cash in huis. Vanaf maandag kan de langstlevende tot de helft van het bedrag dat op alle rekeningen samen staat, vrij afhalen, weliswaar tot een plafond van 5.000 euro. Wie meer dan het toegestane bedrag opneemt, hangen sancties boven het hoofd. Om te beginnen wordt de langstlevende dan automatisch geacht de erfenis te hebben aanvaard, ook als die meer schulden dan geld of vastgoed bevat. Meteen vervalt ook de mogelijkheid om de erfenis "onder voorbehoud van boedelbeschrijving" te aanvaarden. Daarnaast kan het te veel opgenomen bedrag afgetrokken worden van het deel van de erfenis dat de langstlevende wettelijk toekomt, als de andere erfgenamen daarom vragen. (BEH)

    14-09-2009 om 11:36 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H-eerlijk Brecht vraag aan het gemeentebestuur.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beveiliging tegen aanrijden elektriciteitskast op het gemeenteplein.

    Enkele maanden geleden is door een markt- of een foorkramer de elektriciteitskast onder de bomen van haar sokkel gereden.

    Naar aanleiding van SJZomert is deze op het laatste toch nog vervangen.

    We vroegen om hier een stootbuffer rond te plaatsen om deze te beveiligen in de toekomst.

    Een kleinigheid, maar dit kan nare gevolgen voorkomen.

    Antwoord college 31/08: De gemeentelijke technische dienst zal 4 betonnen palen van voldoende hoogte plaatsen rond de elektriciteitskast.

    14-09-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H-eerlijk Brecht vraag aan het gemeentebestuur.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het fietspad komende van wijk Zandbergen richting Kattenhoflaan heeft een vrij gevaarlijke uitgang.

    Fietsende kinderen komen op de Kattenhoflaan uit, net na een bocht die vrij onoverzichtelijk is.

    Wanneer men te snel rijd komt men over de kasseistrook en op de baan.

    We vroegen om hier ook een stuk haag aan te planten in afwachting van de haagtest aan de sporthal.

    De gemeente zal hier alleszins in de nabije toekomst een buffer creëren om de veiligheid van de fietser te garanderen.

    Antwoord college 31/08 : Door de technische dienst zal een verkeerssluis gemaakt worden zodat de fietsers niet met hoge snelheid uit het pad kunnen rijden.

    14-09-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!