ST JOBSE HANDELSZAKEN
  • Decor Van Looveren
  • PC Yellow
  • Broodjes
  • Instituut Prana
  • Zwembadcentrale
  • Bakkerij Divero
  • Reizen EverTravel
  • Schoenen Caramel
  • Suits Direct kleding
  • Kinderdroom
    ST JOBSE HANDELSZAKEN 2
  • Olympia Sport kleding en aanverwante
  • Sporthal Zandbergen
  • ST JOB CULINAIR
  • Restaurant Beukenootje
  • Restaurant De Heeren Van St Job
  • Restaurant Den Dremmel
  • Brasserie Eikenhof
  • ST JOBSE JEUGD en aanverwanten
  • Jeugdhuis t'Jobke
  • The Crew
  • BRECHT ONZE GEMEENTE
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten.
    Een fijne gemeente om in te wonen.
    28-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwput achter supermarkt Carrefour

    De bouwput achter supermarkt "Carrefour" krijgt langzaam vorm.

    Momenteel zijn de bekisters bezig met de vloer van het kelderverdiep, dat wellicht ook zal dienstdoen als parkeergarage voor de appartementen die erboven komen te staan. Als de winter nog wat mag uitblijven komt er hier dus schot in de zaak.


     

    28-11-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    27-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilige uitgang afgewerkt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In augustus kloegen we (Heerlijk-Brecht) de onveilige uitgang aan, die gelegen is in de Kattenhoflaan, en de fietsers uit wijk Zandbergen de mogelijkheid bied om richting Moskoeylaan enz te fietsen.

    De gemeente opteerde voor een veiligheidssluis om alzo fietsers af te remmen bij het uitkomen van dit weggetje. Onze kinderen zullen op deze plaats zeker niet meer onder een rijdende auto komen. ( zie ons bericht van 25 september )

    27-11-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    26-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoek de verschillen tussen november 08 en november 09

    In december 2008 gingen we te rade bij Johan, uitbater van Sporthal Zandbergen, om wat uitleg te vragen over de elektriciteitscabine die tegen de straat stond en eigenlijk volzat met vuilzakken en andere rommel. Met andere woorden, niet meer in dienst.

    Navraag Eandis en gemeente Brecht gaf hetzelfde resultaat.  Dit resulteerde uiteindelijk een jaar later in afbraak en zo een beter overzicht bij het uitkomen van de wijk Zandbergen en meer parkeergelegenheid bij evenementen.

    H-eerlijk Brecht houd zich ook met deze zaken bezig en verbeterd hierdoor uw veiligheid. We willen dan ook Johan bedanken voor de afbraak. 





    26-11-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    25-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug toneel in St Job
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een avondje plezier gegarandeerd met deze knotsgekke komedie waarin nonnen meer werelds zijn dan Jan Modaal wel denkt!

    't Goorhof, Kerklei 18, 2960 Sint-Job-In-T-Goor

    Vertoningen:

    vrij 27/11/09 van 20:00 tot 23:00,
    za 28/11/09 van 20:00 tot 23:00,
    zo 29/11/09 van 15:00 tot 18:00,
    vrij 04/12/09 van 20:00 tot 23:00

    25-11-2009 om 10:42 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonen aan het water
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recent keurde de gemeenteraad het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Lochtenberg voorlopig goed. De planzone strekt zich uit tussen de vaart en de Eikenlei, in het verlengde van de Eurolaan in de deelgemeente St.-Job-in-‘t-Goor. In dit gebied zullen de woningen grotendeels worden georiënteerd naar het kanaal. Het RUP voorziet in een verbindingsweg in een groen kader tussen het Lochtenbergplein en het kanaal. Zo zal de vaart op termijn meer zichtbaar worden in het dorp. Er is een parkzone voorzien van 2000 vierkante meter. Met deze maatregelen vrijwaren we het landelijk karakter.  De trage verbindingen in het gebied maken het eveneens aantrekkelijk voor fietsers en voetgangers Een aantal woningen en gronden zullen een sociaal karakter krijgen om betaalbaar wonen mogelijk te houden. De opmaak van dit RUP kadert in het ruimtelijk structuurplan Brecht en het zal op langere termijn gerealiseerd worden”.

     

    In de planzone is er ruimte voor ongeveer 70 woningen. In het ontwerp van het RUP is aandacht geschonken aan mobiliteit, waarbij ook een voldoende aantal parkeerplaatsen wordt voorzien. Bron: Daan De Veuster

    25-11-2009 om 10:39 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw jeugdhuis nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gemeentebestuur bouwt een technische ruimte en een jeugdhuis in de Kattenhoflaan in Sint-Job. Jeugdclub 't Jop krijgt een nieuwe locatie, naast het containerpark

    De opmaak van de plannen gebeurde in samenspraak met de technische dienst en het jeugdhuis. Het project, dat de gemeenteraad goedkeurde, bestaat uit twee modules: een ruimte voor de technische diensten en een jeugdhuis. Vooraan op het perceel komt er een parkeerzone en een wasplaats voor de dienstvoertuigen en een fietsenstalling. In deze zone wordt ook het gebouw voor de technische dienst opgetrokken dat bestaat uit een magazijn met ruimte voor zes grote dienstvoertuigen. Er is ook ruimte voor een bureel, technisch lokaal, sanitair, refter en keuken.
    Het jeugdhuis wordt achteraan gebouwd. Het nieuwe jeugdhuis krijgt een zaaltje, podium en een kelder. ‘Er is ook gedacht aan een aparte fietsenstalling, geluidsisolerende snelbouwsteen en voor de verwarming wordt beroep gedaan op een warmtewisselaar', zegt schepen Daan De Veuster (CD&V). ‘In de toekomst zal ook voor jeugdhuis Den Dijk in Sint-Lenaarts een gebouw worden opgetrokken, maar dit dossier bevindt zich nog in de planfase. De aandacht voor de jeugdhuizen past in het bestuursakkoord van de Brechtse meerderheidspartijen.'

    De werken worden geraamd op 1,89 miljoen euro. ‘Dit is een belangrijk project voor Sint-Job en Brecht-zuid: de dienstverlening aan de bevolking kan worden uitgebouwd en jeugdhuis 't Jop zal in de toekomst beschikken over meer ruimte om activiteiten uit te bouwen.' ( Bron Het nieuwsblad.be )

    25-11-2009 om 10:29 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Rommersheide' en 'De Vijvers'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Raad Van State heeft de beslissing tot wijziging van het gewestplan in De Rommersheide en De Vijvers in Brecht vernietigd.

    De gemeente was als sinds eind de jaren '90 in de weer om er permanent wonen toe te laten. Daarvoor werd het gewestplan Turnhout veranderd en kon Brecht een BPA voor het gebied opmaken. Sinds 2004 is permanent wonen er toegelaten. De Brechtse vzw Beter Leefmilieu diende echter een klacht in bij de Raad van State om de beslissing in het gewestplan ongedaan te maken en kreeg nu gelijk in het dossier. De gemeente reageert erg verontwaardigd en zegt dat ze van klacht niet op de hoogte was gesteld. Volgens Brecht komt het hele plan echter niet op de helling te staan, maar gaat het om administratieve vergetelheden. Het BPA blijft in voege. De burgemeester van Brecht heeft nu een onderhoud met de bevoegde minister aangekondigd.

    25-11-2009 om 10:25 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    24-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stekelbees officieel geopend.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 17 november is kinderopvang "De Stekelbees" in het oude klooster officieel geopend.

    In zijn toespraak verwees Burgemeester Luc Aerts, alsook Daan De Veuster, naar de moeizame lijdensweg om dit alles tot een goed einde te brengen. De aankoop, subsidiering, aanpassingswerken enz.

    Zij spraken dan ook hun dank uit voor allen die hier mee te maken hadden. Speciale dank ook aan de mensen die de opvang nu realiseren en de ouders die hun vertrouwen stellen in dit nieuwe initiatief. Ook aan de vroegere kloosterzusters waarvan er enkele aanwezig waren.

    Rond het klooster komt een park van 6000m2 en de achterliggende boomgaard zal worden opgekuist. Dit klooster behoorde vroeger aan de "Zusters van de Heilige Familie van Bordeaux"

    Hiermee is weer een stap gezet in het dossier kinderopvang voor St Job. Ook St Lenaarts komt kortelings aan de beurt met eenzelfde initiatief. Weer een beleidspunt uitgewerkt zoals beloofd.

    Op de link hieronder kan je bovenstaande foto uitvergroten waarop de begeleidsters te zien zijn. Andere  beelden zijn eveneens aanklikbaar.

    Bijlagen:
    DSC_3446_Formaat wijzigen.JPG (296.5 KB)   
    Stekelbees_03.JPG (250.6 KB)   
    Stekelbees_04.JPG (276.6 KB)   
    Stekelbees_07.JPG (329.7 KB)   
    Stekelbees_09.JPG (230 KB)   

    24-11-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIN Z INFO-FLASH Z.O. 23-11-2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanuit verschillende politionele bronnen, vernemen wij dat het aantal DAKKRAKEN in het weekend opnieuw aan het toenemen is.

    Hierbij worden vooral handelszaken geviseerd waar multimedia of elektronisch materiaal (vnl. GSM’s, Iphone’s, laptops) opgeslagen wordt.

     

    Bij een dakkraak raken de daders meestal binnen via een verluchtingskoepel of zelfs gewoon door een gat te slaan of te slijpen in de dakconstructie.

    Volgende maatregelen zouden kunnen getroffen worden om dergelijke misdrijven te vermijden:

    - Toezicht door eigen beveiliging of externe bewakingsfirma in het weekend op de terreinen van het bedrijf.

     

    -  Betere beveiliging van de daken van magazijnen en/of winkelruimtes, dmv alarminstallaties, verlichting, camera’s, afsluiten verluchtingskokers en andere aanwezige dakkoepels,…

     

    Bron: FOD Binnenlandse Zaken [info@buurtinformatienetwerken.be]

    23-11-2009 om 19:39 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankoop

    Vorige week vrijdag is de aankoop van domein De Merel ( stad Antwerpen ) door het gemeentebestuur van Brecht ondertekend. In 2010 zal 30.000 euro in de begroting worden ingeschreven om een masterplan op te stellen voor het domein.

    ( Bron: Nieuwsblad.be )

    23-11-2009 om 12:06 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!