ST JOBSE HANDELSZAKEN
  • Decor Van Looveren
  • PC Yellow
  • Broodjes
  • Instituut Prana
  • Zwembadcentrale
  • Bakkerij Divero
  • Reizen EverTravel
  • Schoenen Caramel
  • Suits Direct kleding
  • Kinderdroom
    ST JOBSE HANDELSZAKEN 2
  • Olympia Sport kleding en aanverwante
  • Sporthal Zandbergen
  • ST JOB CULINAIR
  • Restaurant Beukenootje
  • Restaurant De Heeren Van St Job
  • Restaurant Den Dremmel
  • Brasserie Eikenhof
  • ST JOBSE JEUGD en aanverwanten
  • Jeugdhuis t'Jobke
  • The Crew
  • BRECHT ONZE GEMEENTE
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten.
    Een fijne gemeente om in te wonen.
    20-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne feestdagen

    Het "H-eerlijk Brecht" team

    wenst u fijne feestdagen .

    20-12-2009 om 19:47 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woningbrand Brugstraat.

    Voorbije nacht is de woning naast de apotheker in de Brugstraat volledig uitgebrand. Zou veroorzaakt zijn door een schouwbrand, maar daarover heb ik geen zekerheid. Onze medeleving gaat in de eerste plaats alleszins aan de inwoners.

    De brand brak uit rond 1.30 uur in de woning , in het centrum van Sint-Job-in-'t-Goor. Enkele agenten die in de straat alcoholcontroles uitvoerden, merkten de brand snel op en waarschuwden de brandweer. De politie kon de bewoners, een echtpaar en hun kind, uit het huis bevrijden. De vrouw, die zwanger is, werd naar het ziekenhuis gebracht. De man en het kind vonden onderdak bij vrienden.

    Bijkomend probleem was de hoeveelheid eigen bluswater wat onvoldoende was, en het vinden onder de sneeuw van een wateraansluiting.




    20-12-2009 om 13:09 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alois Brosens krijgt cultuurprijs 2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tweejaarlijks reikt de gemeente Brecht een cultuurprijs uit. De prijs wordt uitgereikt aan ‘een persoon, groep, instelling of project die een volgehouden, bijzondere prestatie leverde of levert op artistiek of cultureel vlak’. De cultuurprijs 2009 gaat naar Alois Brosens.

    Iedereen kan kandidaten voordragen. In 2009 werden twee personen genomineerd voor de cultuurprijs: Aloïs Brosens en August Van Minnebruggen. Beide personen zijn al jaren verdienstelijk op het vlak van erfgoed en geschiedenis van onze gemeente. Het  is de Algemene Vergadering van de gemeentelijke cultuurraad die stemt over de toekenning van de prijs. Op 26 november 2009 vond die stemming plaats en het is Aloïs Brosens die met de meeste stemmen gaat lopen en dus de cultuurprijs wint.

    Argumenten. De voornaamste argumenten uit de nominatie van Aloïs Brosens: hij is auteur ‘Beelden van Toen’;  hij organiseert en gidst cultuur-historische wandelingen en huifkartochten;  hij verleende medewerking aan historische publicaties; hij is sinds de oprichting lid van de raad van bestuur van de gemeentelijke cultuurraad en van de werkgroep erfgoed;  zijn inzet voor het behoud van het gemeentelijk erfgoed en in het bijzonder het funerair erfgoed.

    De prijs bestaat uit een geldsom van 1.500 euro. Aloïs Brosens zal de prijs uit handen van de burgemeester ontvangen op de nieuwjaarsreceptie 2010 van gemeente Brecht. Bron: Neel Vermeiren

    20-12-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    17-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmaal ( zie bericht van 4 december )

    Vandaag 17 december om 18.30h. Lovenswaardig initiatief van "De Schakel" dat speciaal voor deze dag op enorme bijval kon rekenen. Dank aan allen die zich inzetten om dit maandelijks weer tot een goed einde te brengen. Op bijgaande foto's de ganse groep die hieraan meewerkt.  De Schakel geeft maandelijks een maaltijd aan zeeeer democratische prijs aan mensen die het wat minder hebben in de maatschappij.

    17-12-2009 om 22:08 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterprik.




    17-12-2009 om 18:46 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (1)
    16-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brechtse TV
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Misschien heb je er al iets over gehoord, Brecht krijgt binnenkort een eigen televisiekanaal! De inhoud van dat kanaal wordt volledig bepaald door de inbreng van inwoners en verenigingen uit de gemeente. Op Onze TV Brecht zullen reportages te zien zijn over àlles wat de gemeente te bieden heeft: tentoonstellingen, evenementen, scholen, scoutskampen enz. De filmpjes worden gemaakt door de inwoners zelf, en kunnen bekeken worden wanneer je wilt en hoe vaak je wilt, allemaal gratis.

    TV Brecht gaat in de ether. Dit wil zeggen dat het kanaal te zien zal zijn via Telenet Digital TV, kanaal 408. Druk daar op de rode knop, en maak je keuze. Ben je geen Telenet abonnee? Dan kan je vanaf dan ook terecht op www.onzetv.be/kijken.


    Meer weten?
    www.onzetv.be.

    16-12-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    15-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer feestbussen van oud naar nieuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens oudejaarsnacht rijden in Brecht weer feestbussen om de feestvierders veilig van en naar huis te brengen.

    Ook dit jaar kunnen inwoners van Brecht gebruik maken van de feestbussen die De Lijn tijdens de oudejaarsnacht laat rijden. Deze maand kan je de gratis tickets afhalen bij de verschillende verdeelpunten. Deze zijn de jeugddienst, het administratief centrum in Sint-Job-in-'t-Goor en de bibliotheken van Brecht en Sint-Lenaarts.
    Deze gratis tickets zijn er enkel voor inwoners van Brecht. Je kan dus geen tickets afhalen voor vrienden of familie uit andere gemeenten.Voor meer informatie kan je terecht op www.feestbussen.be of op 070 220 200.
    Een overzicht van de bussen die door onze gemeente zullen rijden vind je
    hier.  Bron: Nieuwsblad.

    15-12-2009 om 20:07 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forse investeringen in Brecht ondanks de crisis

    Masterplan voor domein De Merel.

    Ondanks de crisis investeert het gemeentebestuur van Brecht fors in nieuwe projecten. 'Dat kan omdat de financiën gezond zijn en we steeds een reserve inbouwen,' zegt burgemeester Luc Aerts (CD&V). Neel Vermeiren

    Twee jaar geleden heeft het gemeentebestuur de belastingen verhoogd. 'Dat was een goede beslissing. Daarmee maakten we het financieel beleidsplan voor de komende jaren rond. Het saldo van het reservefonds blijft ongewijzigd. De schuldenlast stijgt niet omdat we de jongste jaren geen grote leningen moesten afsluiten. Eind 2012 hopen we af te sluiten met een positief saldo van bijna vier miljoen euro. Het geeft ons de kans om ook in 2010 fors te investeren,' zegt burgemeester Luc Aerts (CD&V).

    Blikvanger voor 2010 wordt de uitbouw van domein De Merel. Het gemeentebestuur kocht het domein deze maand van de stad Antwerpen en zal er een sportcomplex uitbouwen. Het domein, tussen de Schotensteenweg en het Kempens kanaal, bevat uitgestrekte landerijen en enkele gebouwen. Het voormalige hotel gaat in 2010 tegen de vlakte. Vandalen hebben er lelijk huisgehouden en er is geen herstel meer mogelijk. 'De Merel moet de sportbeoefening in Brecht een forse injectie geven. Voor de afbraakwerken trekken we 100.000 euro uit. We maken in 2010 een masterplan op voor het hele domein (30.000 euro). Voor de aankoop van de gronden voorzien we een half miljoen euro.'

    Ook de uitbreiding van de containerparken zal handenvol geld kosten. Voor het containerpark van Sint-Job is 662.000 euro aan eigen middelen gereserveerd en voor dat van Brecht 644.000 euro. 125.00 euro gaat naar het invoeren van het betalingssysteem Diftar in beiden parken. Na Sint-Job krijgt ook Sint-Lenaarts een jeugdhuis. Daarvoor is 300.000 euro voorzien in de begroting.

    Er staan ook een hele reeks wegenwerken op het programma. 'Er komen geluidsschermen langs de E19 en de hogesnelheidslijn in de Van de Reydtlaan en de Schotensteenweg. Het Vlaams Gewest investeert in functie van de geluidshinder, maar het gemeentelijk aandeel bedraagt 300.000 euro. Verder zijn er de heraanleg van Molenheiken (733.000 euro), de verharding van het fietspad langs het kanaal tussen brug acht en brug negen, werken in de Frans De Meyerstraat, Lakvenheide en Jozef Nuytsdreef. Ook de Kerkovenakkerlaan en de Bristerstraat komen aan bod. De gemeentescholen van Brecht, Sint-Lenaarts en Overbroek worden gerenoveerd.'

    Toch zal het saldo van het dienstjaar 2010 positief zijn, zonder dat de Brechtenaar meer moet betalen. 'Alleen de prijs van de zakken voor restafval stijgt, omdat hier al langer het principe van 'de vervuiler betaalt' niet meer gold,' besluit de burgemeester.

    15-12-2009 om 20:05 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    14-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugskoerier over de kop na politieachtervolging
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er stond een lange file zondagavond op de E19 tot op de brug over de E10-plas. Een 22-jarige Fransman raakte er levensgevaarlijk gewond toen hij tijdens een spectaculaire achtervolging op de E19 tussen Brecht en Sint-Job-in-’t-Goor de politie probeerde af te schudden.

    Met 7 kilo hasj (foto) in de koffer van zijn gehuurde Renault Megane reed de Fransman rond 20u richting Antwerpen. Toen hij merkte dat de politie hem op de hielen zat, nam hij de afrit in Sint-Job en reed daar de snelweg terug op richting Breda.

    Even verder wilde hij de politie verschalken door bruusk op een parkeerterrein te draaien. Daarbij ging zijn wagen meermaals over de kop. De twintiger werd in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.  ( Bron: GVA )

    14-12-2009 om 14:29 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nuttige telefoonnummers
    Brandweer 100 Teleonthaal 106
    Politie 101 Child Focus 116000
    Ongeval of agressie 112 Federale Politie 02 223 91 11
    Antigifcentrum 070 245 245 Civiele bescherming 053 66 67 95
    Brandwondencentrum 02 268 62 00 Veilig vrijenlijn 078 15 15 15
    Zelfmoordpreventie 0800 32 123 De druglijn 078 15 10 20
    Amnesty International 02 538 81 77 Jongerentelefoon 0800 15 111
    Card Stop 070 344 344 kankerinfo 0800 15 802
    Diereninformatie 02 647 71 96 Kindermishandeling 02 477 60 60
    Rode Kruis 105 Gasreuk 02 274 40 44
    Anon. Alcoholisten 02 513 23 36

    14-12-2009 om 14:01 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Van Dijck overleden.

    Na een slepende ziekte overleed Roger Van Dijck. De gemeenteraad hield een minuut stilte voor het ere-raadslid. Burgemeester Aerts (CD&V) zei dat Roger een wijs man was en door velen gewaardeerd werd. Roger werd in Brecht geboren in 1932. Hij maakte deel uit van de gemeenteraad vanaf de fusie op 1 januari 1977 tot 1988 en werd weer gemeenteraaadslid op 11 maart 1999 in opvolging van Gerda De Schutter en bleef raadslid tot april 2001. Hij was van 1995 tot 31 december 2006 lid van de raad van het OCMW en werd begin 2007 nog even voorzitter van het OCMW. ‘Roger kampte met ernstige gezondheidsproblemen, maar trachtte die met grote waardigheid te bekampen.' Roger en zijn echtgenote Angèle Anthonis vierden dit jaar hun gouden huwelijksjublileum.' ( Nieuwsblad )

    14-12-2009 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!