ST JOBSE HANDELSZAKEN
  • Decor Van Looveren
  • PC Yellow
  • Broodjes
  • Instituut Prana
  • Zwembadcentrale
  • Bakkerij Divero
  • Reizen EverTravel
  • Schoenen Caramel
  • Suits Direct kleding
  • Kinderdroom
    ST JOBSE HANDELSZAKEN 2
  • Olympia Sport kleding en aanverwante
  • Sporthal Zandbergen
  • ST JOB CULINAIR
  • Restaurant Beukenootje
  • Restaurant De Heeren Van St Job
  • Restaurant Den Dremmel
  • Brasserie Eikenhof
  • ST JOBSE JEUGD en aanverwanten
  • Jeugdhuis t'Jobke
  • The Crew
  • BRECHT ONZE GEMEENTE
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten.
    Een fijne gemeente om in te wonen.
    28-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstvakantie activiteiten voor de jeugd.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De jeugddienst van Brecht organiseert tijdens de kerstvakantie weer allerlei activiteiten.

    Voor de kerstvakantie hebben heeft de jeugdraad volgende activiteiten klaar staan: 27 december zwemmen en schaatsen; 30 december winterefteling; 3 januari Technopolis; 5 januari film met Cinébrecht ( Pettson en Findus) en 6 januari winterknutselen.

    Inschrijven: Meer informatie (plaats, prijzen, leeftijd, ...) vind je op deze site en in het kerstboekje van de jeugdraad. Inschrijven kan op twee manieren. Het online inschrijfsysteem gaat open op 6 december om 18.30 uur. Op 13 december kan je vanaf om 18.30 uur komen inschrijven op de jeugddienst, Gasthuisstraat 32. ( Bron:Neel Vermeiren)

    28-11-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    27-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant Pastorie stopt ermee.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Restaurant De Pastorie aan de Eikenlei 60 in Sint-Job is dicht. De uitbaters hebben de boeken neergelegd.

    Het vroegere pastoriegebouw opende na een grondige facelift op 29 april 2006 de deuren als trendy restaurant met strak interieur. Een aanwinst voor Sint-Job, dat voor de rest weinig eetgelegenheden heeft.

    Zaakvoerders waren Bart Scherpereel en echtgenote Lieve Van Looveren. Die laatste werd in september 2009 vervangen door zaakvoerder Philip Jeukens. "Ik geloofde er in en heb er ook geld in geïnvesteerd", zegt Jeukens nu. "Het was een goed draaiende zaak, maar de kosten waren gewoon te hoog voor de opbrengsten. Er zat niets anders op dan de boeken neer te leggen. We zagen het aankomen, en daarom hebben we ook geen reservaties aangenomen voor de komende feestperiode. Er staan dus geen klanten in de kou."

    De Antwerpse rechtbank van koophandel heeft De Pastorie nu failliet verklaard en heeft Luc De Pretre aangesteld als curator. Wellicht zal die een nieuwe uitbater zoeken, die dan een meer rendabele uitbatingsformule moet vinden. Het pand aan de Eikenlei blijft buiten het faillissement, dat hadden de zaakvoerders in de aparte vennootschap A.L.B. ondergebracht.

    www.depastoriesintjob.be  Bron: Boris Rousseeuw

    27-11-2010 om 10:42 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz van de jeugdraad.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 10 december is het zover. De vorige keer maakte de jeugddienst voor de eerste keer een ‘algemene quiz’ in plaats van een muziekquiz. Wegens succes wordt dat concept herhaald. Je kan meedoen met een ploeg van 4 tot 6 personen en het kost 10 euro. De beste ploegen krijgen een prijs. De deuren gaan open om 19.30 uur, de eerste vraag wordt om 20 uur gesteld. De plaats van vertier is zoals gewoonlijk het gemeenschapscentrum van Brecht (Mudeausstraat 9, boven de bib).

    Inschrijven kan vooraf via de jeugddienst (03-660.28.30 of jeugddienst@brecht.be) of ter plekke.  ( Bron Neel Vermeiren )

    27-11-2010 om 10:24 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    26-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer bomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er komen bomen op de Gemeenteplaats en aan de Lange Pad. Vier platanen worden aangeplant voor het plein aan de kant van de kerk. Dat groen heeft een waarde van 840 euro. De vijf eiken voor de Lange Pad kosten 1.125 euro. De twee platanen voor het oude gemeentehuis, grotere exemplaren dan die op het plein, kosten 2.940 euro. Er is ook een tulpenboom voorzien voor het begin van de Lange Pad aan de apotheker. Het totale kostenplaatje van het nieuwe groen komt zo op 6.690euro.

    De twee platanen voor het oude gemeentehuis en voor de tulpenboom krijgen bovendien een speciaal ondergronds wortelgeleidingsysteem. Dat moet de bomen toelaten om hun wortels maximaal te laten schieten zonder dat ze in de toekomst de stenen gaanomhoog duwen. De groendienst maakte de keuze van de bomen.

    Burgemeester Aerts kreeg boze reacties van Brechtse boomkwekers die geen offerte mochten doen. 'Maar daar kunenn wij niets aan verhelpen. De aanbesteding van de aanplantingen gebeurde immers door de aannemer en niet door het gemeentebestuur. Zij zitten in het totaalpakket van de aanbesteding van de totale heraanleg van het plein. Wij konden dus niet zelf de leveranciers kiezen.' (Bron:vw)

    26-11-2010 om 17:16 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    25-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitnodiging Judo Hirano Brecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit jaar organiseren wij, Judoclub Hirano Brecht, de sluitingswedstrijd van de Vlaamse Hyundai cup voor ploegen. Onze Brechtse judoka’s zowel mannen als vrouwen doen mee aan deze veeleisende competitie.

    Een gedeelte van onze judoka’s werd uitgeleend aan judoclub DE BRES van Rijkevorsel  en deze staan momenteel op de eerste plaats in de tweede afdeling. De kans dat zij volgend jaar in eerste zullen aantreden is zeer groot. De wedstrijden zullen gevochten worden zondag namiddag. Onze eigen jeugdploeg is dit jaar in 4de afdeling moeten starten. Zij staan op een derde plaats en hopen uiteraard op meer. Zij zullen aantreden op zaterdag vanaf 1300.

    Onze geteisterde vrouwenploeg die aantreden in tweede afdeling, hebben wat minder geluk gehad en staan momenteel laatst geklasseerd, omdat zij niet met een volledige ploeg kunnen aantreden. Maar zij zijn ervan overtuigd dat het thuispubliek hier verandering in zal brengen. Je kan hen zien vechten zondagnamiddag. In totaal verwachten wij een 600 judoka’s ( 400 op zondag en 200 op zaterdag). Voor de eerste maal in de Hyundai cup zullen alle wedstrijden op groot scherm te volgen zijn vanaf onze mooie tribune. Wedstrijden van de middenste mat zullen tevens op een groot scherm in de cafetaria getoond worden.

    Wij willen  alle Brechtse inwoners, jeugdverenigingen en sportverenigingen hierbij van harte uitnodigen om onze Brechtse judokas te komen aanmoedigen, of om een pintje te komen drinken. Per uitzondering dient U geen inkom te betalen. Gelieve U wel even kenbaar te maken, want alle iedereen dient volgens het vjf reglement in princiepe 5 euro inkom te betalen.

    Tot zaterdag of zondag,

    Het bestuur Hirano Brecht

    25-11-2010 om 20:14 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    24-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel tekst maar nuttig om weten.

    Wat er verandert op 1 december 2010

    Geen bouwvergunning meer voor kleine werken:

    Voor sommige werken is niet langer een bouwvergunning nodig. Het volstaat om ze te melden aan de gemeente. Dat geldt bijvoorbeeld voor de aanbouw van een garage of een veranda van hoogstens 40 m².Na de aanmelding moet men twintig dagen wachten. Daarna mag men automatisch starten.

    Voor andere werken is dan weer helemaal niets meer nodig. Dat geldt onder meer voor een niet-overdekt terras of een zwembad van hoogstens 80 m².

    Een lijst met de werken waarvoor geen vergunning nodig is en een lijst met de werken die alleen maar moeten worden gemeld is hier terug te vinden.

    Minder vlot in het rood

    Nu kunnen Belgen nog voor drie maanden en voor maximaal 1.250 euro in het rood gaan op hun rekening zonder dat ze hiervoor een kredietovereenkomst hebben. Vanaf 1 december wordt dit ingekort tot 1 maand.Wil men langer in het rood gaan of voor een groter bedrag, dan moet men eerst een kredietovereenkomst afsluiten.

    Strengere regels om te lenen

    De consument moet voortaan beter worden geïnformeerd over zijn lening. Daartoe moet hij onder meer een standaardfiche krijgen met basisinformatie. Elke reclame over leningen moet voortaan de boodschap 'Let op! Lenen kost ook geld' dragen. Tevens moet de informatie over het jaarlijkse kostenpercentage en het af te lossen bedrag groter worden vermeld in de advertenties. Verder moet het totaal terug te betalen bedrag worden vermeld.

    De consument krijgt ook meer tijd om zich te bedenken: namelijk veertien werkdagen in plaats van zeven kalenderdagen. En de lening mag nog alleen via overschrijving of met een cheque ter beschikking worden gesteld, niet meer in cash. Financiële instellingen die ongeoorloofde reclames verspreiden, kunnen worden beboet.

    Minimumlevering aardgas

    Aardgas kan niet meer zomaar worden afgesloten. Wie zijn rekening niet kan betalen, zal toch een minimale hoeveelheid gas geleverd krijgen door de beheerder van het distributienet. Worden ook diens rekeningen niet betaald, dan wordt een budgetmeter geplaatst.

    Chemische stoffen: De gevaarsaanduidingen op etikketen worden aangepast. Ze moeten voldoen aan nieuwe normen. De huidige aanduidingen met een oranje achtergrond worden vervangen door symbolen in een rode ruit. De aanduidingen moeten een minimale grootte hebben.

    De huidige gevaarsaanduidingen met oranje achtergrond maken plaats voor afbeeldingen in een rode ruit. Al zijn er diepgaandere wijzigingen. Zo wordt het huidige pictogram voor schadelijk (St-Andreaskruis) vervangen door een uitroepteken. De nieuwe wet vereist bovendien minimale etiketafmetingen van de pictogrammen ten opzichte van de verpakkingsinhoud. De nieuwe pictogrammen kan u hier vinden.

    Vanaf 1 januari 2011

    De wijzigingen op 1 december zijn klein bier in vergelijking met wat er op 1 januari 2011 allemaal verandert. Een korte greep:

    - Voortaan zijn ook de tegoeden op spaarverzekeringen met een gewaarborgde minimumrente - de zogenaamde tak21 - verzekerd door de overheid tot 100.000 euro per persoon.

    - Wie met een firmawagen rijdt, moet een hogere persoonlijke bijdrage betalen. De vergoeding is gekoppeld aan een coëfficiënt volgens de CO2-uitstoot en die wordt geïndexeerd.

    - Elke betaling met een kredietkaart moet bevestigd worden met een pincode. Handelaars die nog een betaalterminal hebben voor het lezen van magneetstrips moeten hun toestel vervangen.

    - De postmarkt wordt vrijgemaakt. Voortaan mogen ook concurrenten van bpost geadresseerde post ronddragen in ons land.

    - De verlaging van de BTW in de bouw tot 6% bij afbraak en heropbouw is nu nog voor heel het land van toepassing. Straks wordt hij opnieuw beperkt tot 32 steden en gemeenten.

    - Koopt u bouwgrond en woning in één pakket, dan moet u 21% op het geheel betalen. Tot Nieuwjaar moet op het grondaandeel maar 10% aan registratierechten worden neergeteld.

    - Elk personeelslid in een apotheek moet een naambadge dragen. Daarop moet ook de functie staan.

    - Er moet niet langer worden gevaccineerd tegen het blauwtongvirus.

    - Binnenschippers moeten voortaan een vast tarief van 7,50 euro betalen per 1.000 liter accijnsvrije gasolie die ze bunkeren. De bijdrage wordt opgelegd in het afvalstoffenplan. Ze dient voor de financiering van de ontvangstinstallatie van oude olie.

    - De Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) is aangeduid als 'bibliotheek' voor alle informatie over beursgenoteerde bedrijven. Ze zal op de website van de organisatie worden gepubliceerd.

    - Op privégebruik van bedrijfsgoederen moet geen BTW meer worden aangerekend.

    - DHL België verhoogt zijn tarieven voor internationale expresdiensten met 1,9%.

    - Zware dieselmotoren voor havenmateriaal moet voldoen aan strengere emissienormen. De verplichting geldt voor nieuwe dieselaangedreven toestellen. Johan VAN GEYTE

    24-11-2010 om 16:31 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    23-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIN Zandbergen nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Omstreeks 06:30u stelde een bewoonster van de Kattenhoflaan vast dat er een diefstal uit de woning was gebeurd. Ze stelde vast dat er enkele deuren naar de garage openstonden, wat niet normaal was. Ze kon echter nergens braaksporen aantreffen. Even later stelde ze vast dat haar handtas met inhoud weg was.  De patrouille kon ook nergens braaksporen vaststellen. Men vermoedde dat de dader via het kattenluik in de garagedeur aan de sleutel kon, welke op de deur stak, en hierdoor de deur kon openen met de sleutel.
    De feiten gebeurden tussen 22/11/10- 22:30u en 23/11/10-06:30u.
    In dezelfde nacht gebeurden er meerdere inbraken nl. in de Goorstraat, De Gauw, Hogeweg en de Moeshofstraat.

    23-11-2010 om 18:49 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    22-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bende dumpt xtc-vaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan de Vaartkaai Links, de verbindingsweg tussen Sint-Lenaarts en Rijkevorsel, vond een passant donderdag een dertigtal vaten met afval. De man verwittigde de politie. Die stuurde een gespecialiseerde firma ter plaatse om het boeltje op te ruimen en de inhoud ervan te analyseren. Alles wijst erop dat het afval afkomstig is van een drugslabo. ( Bron: Lefelon Patrick)

    22-11-2010 om 23:06 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!