ST JOBSE HANDELSZAKEN
  • Decor Van Looveren
  • PC Yellow
  • Broodjes
  • Instituut Prana
  • Zwembadcentrale
  • Bakkerij Divero
  • Reizen EverTravel
  • Schoenen Caramel
  • Suits Direct kleding
  • Kinderdroom
    ST JOBSE HANDELSZAKEN 2
  • Olympia Sport kleding en aanverwante
  • Sporthal Zandbergen
  • ST JOB CULINAIR
  • Restaurant Beukenootje
  • Restaurant De Heeren Van St Job
  • Restaurant Den Dremmel
  • Brasserie Eikenhof
  • ST JOBSE JEUGD en aanverwanten
  • Jeugdhuis t'Jobke
  • The Crew
  • BRECHT ONZE GEMEENTE
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten.
    Een fijne gemeente om in te wonen.
    30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslaande brand in Brecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan Heihoefke in Brecht heeft een uitslaande brand vrijdagvoormiddag heel wat schade aangericht aan een woning. Er vielen geen gewonden, maar de woning is voorlopig wel onbewoonbaar.

    De brandweerkorpsen van Brecht en Malle rukten rond 07.30 uur uit voor een uitslaande brand aan Heihoefke. Bij aankomst stond de benedenverdieping al in lichterlaaie. De bewoner had zichzelf in veiligheid kunnen brengen en liep geen verwondingen op.Hoewel de brandweer het vuur tamelijk snel onder controle had, is de woning voorlopig onbewoonbaar. (Bron:Belga)

    30-01-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    29-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FITOMETER Zandbergen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zaterdag 29 januari is het lintje geknipt om de Fitometer officieel in te lopen. Deze kan je vinden in het bos achter de Zanbergenwijk. Start van het parcours naast het duivenlokaal of de manege.

    Vernieuwde fit-o-meter telt elf toestellen.Sportschepen Daan De Veuster van Brecht en Ann Colpaert van BLOSO, afdeling sportpromotie, onthullen samen het startbord van de geheel vernieuwde fit-o-meter in het bos Zandbergen in Sint-Job. De omloop is 900 meter lang en er zijn elf toestellen. De diverse oefeningen kunnen op drie niveaus worden uitgevoerd, afhankelijk van de sportieve capaciteiten van de beoefenaars. "Niets beters dan zo'n fijn fitnesscentrum in openlucht. De allereerste fit-o-meter hier dateert al van de jaren zeventig. Een vernieuwing drong zich dus op", zegt de Brechtse sportfunctionaris Rika Rits. JVS

    Ik zelf had me overslapen wegens gisteren te laat op..... dus lintje knippen gemist. Toch nog enkele sfeerbeelden in bijlage.

    Bijlagen:
    Fitometer_02.jpg (554.9 KB)   
    Fitometer_07.jpg (408 KB)   

    29-01-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiezones jagen samen op inbrekers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Omdat Schoten de laatste maanden geplaagd wordt door woninginbraken, gaan de politiekorpsen samenwerken om ook 's nachts te kunnen patrouilleren.

    De jongste weken krijgt Schoten af te rekenen met heel wat woninginbraken.Om de pakkans te verhogen en mensen met slechte bedoelingen af te schrikken, slaan de politie van Schoten, Brasschaat en de Voorkempen (Brecht, Schilde, Malle en Zoersel) en de federale politie de handen in elkaar.

    In januari kregen al tien gezinnen, vooral in de wijken Amerlo en Sint-Filippus, ongewenst bezoek en stelde de politie zeventien pogingen tot inbraak vast. In december registreerde de politie acht pogingen en werden twintig woninginbraken gepleegd.

    Extra patrouille: In heel 2010 kreeg Schoten af te rekenen met 157 inbraken en ook nog 44 pogingen.Door de samenwerking tussen de korpsen kan er 's nachts een extra patrouille ingezet worden zodat er ook tussen 14 en 22u intensief gecontroleerd kan worden. De politie Schoten roept alle burgers op om inbraken of inbraakpogingen zo snel mogelijk aan te geven. SDK

    29-01-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    28-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugstraat vergeten.

    In 2011 liggen voor Brecht belangrijke dossiers te wachten die kunnen gerealiseerd worden. Dat bevestigde burgemeester Luc Aerts tijdens de nieuwjaarsreceptie.

    Het grootste dossier, dat in maart wordt aangepakt, is geen dossier van het Brechtse gemeentebestuur, maar wel één van het Vlaams Gewest: de uitvoering van de tweede fase van de ringweg rond Brecht en de aanleg van het nieuwe op- en afrittencomplex aan de E19. 'Samen met het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan voor Brecht-centrum, dat in de loop van dit jaar definitief zal kunnen vastgesteld worden, zullen deze beide realisaties het uitzicht van onze gemeente, en zeker van Brecht-centrum, bepalend veranderen,' zegt de burgemeester.

    Gemeentelijke dossiers: Maar ook belangrijke gemeentelijke dossiers worden in 2011 afgerond. Medio maart start de heraanleg van het Molenheiken. Vermoedelijk in april wordt het beschermde oud-gemeentehuis in gebruik genomen door de vrijetijdsdiensten en wordt het de nieuwe stek  voor de burgerlijke huwelijksplechtigheden. De parkmuur wordt gerestaureerd en de brandweerpost in Sint-Job ingebruik genomen met de graduele indienststelling van 24 brandweerlieden.

    Via een mail is er een lezer die opmerkt dat in het lijstje "de Brugstraat" ontbreekt. Uiteraard is dit voor de werken die starten in 2011 eveneens een belangrijk en ingrijpend dossier. Bedankt lezer.

    28-01-2011 om 14:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbalfusie blijft voor beroering zorgen

    De verantwoordelijken van de jeugdwerking van Brecht SK zijn niet akkoord met de fusie van hun club met FC Sint-Lenaarts. Zij organiseren een petitie.

    Dinsdagavond na de avondtrainingen verzamelden het jeugdbestuur, spelers en ouders van Brecht SK in de kantine van van VK De Kroon. De zaal was te klein want meer dan 150 belangstellenden kwamen opdagen. Het jeugdbestuur liet weten dat men niet betrokken was bij de onderhandelingen. Jeugdbestuur, spelers en ouders willen dat Brecht SK blijft bestaan. 'Het speelt voor ons geen rol in welke afdeling dat is. Wat we willen is een gezonde club waar de eigen jeugd aan bod komt en kan doorgroeien naar het eerste elftal. Dat kan niet in zo'n grote fusieclub.' Jeugdverantwoordelijken en ouders gaan daarom rondtrekken met een petitielijst om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen tegen de fusie. De petitielijst wordt overhandigd aan het gemeentebestuur en de besturen van beide voetbalclubs.( Nieuwsblad)

    28-01-2011 om 10:42 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    27-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke toestand brug sas 5 bij taverne de Kolonie

    Als je de brug nadert via de Vaartlaan vanuit de richting Schoten is het moeilijk om de verkeerslichten te zien. Deze staan namelijk vooral gericht op de auto's die over de Vaartlaan rijden vanuit de richting St-Job. Wanneer je dan geneigd bent om vooral het aankomend verkeer in te schatten dat komt van de overkant van de vaart, dan is het best mogelijk dat je het rood verkeerslicht niet gezien hebt. Je rijdt dan nietsvermoedend de brug over en daar sta je dan: slagboom gesloten en de brug gaat achter je auto omhoog. Ronduit gevaarlijk ! Je zou maar eens het reflex moeten hebben om achteruit te rijden of wat zou er gebeuren als je een aanhangwagen hebt ? Dit voorval deed zich reeds verscheidene malen voor maar ook nu liep het gelukkig goed af voor de vrouwelijke chauffeur van deze auto. Bron: http://blog.seniorennet.be/brecht/


    Ook problemen met rode licht negeren aan andere bruggen. De brugwachters van het kanaal Schoten - Dessel in Brecht hebben tegenwoordig dagelijks ongeduldige automobilisten tussen hun slagbomen. Ze voorspellen drama’s.
    Het probleem is al jaren oud, maar is de jongste tijd door het toenemende ongeduld van de mensen opvallend acuut geworden, getuigen de brugwachters. “Vooral rond acht en rond vijf uur hebben we elke dag prijs aan bruggen 10 en 11. Er komt een schip, het rode licht gaat branden en de bel gaat, maar toch glippen de chauffeurs nog op de brug. Dan sluit de bareel en staan ze gevangen, met hun snuit of achterkant tegen het water."

     

    27-01-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 1 februari zal ...

    ...het openbaar vervoer duurder worden. 1,02% voor een biljet.

    Moeten nieuwe wagens (cat M1) verplicht daglichten hebben.

    Wijzigd de ecologiepremie voor bedrijven. Met de ecologiepremie wil de overheid de bedrijven stimuleren om hun productieproces milieuvriendelijk en energiezuinig te laten verlopen.

    Geen grote zaken, maar we blijven evolueren.

     

    27-01-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    26-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Brechts danstalent in wording.

    De 11 jarige Fabio Cantens uit de Poedeldreef 8 danst sinds enkele maanden samen met de 9 jarige Julia.

    Ze dansen beiden bij dansschool Saltare in Merksem. www.bdsf.be

    Dit jonge koppeltje haalde de 1ste prijs vorig week in de klasse "Juvenilis Latin". Deze wedstrijd ging uit van de Belgische Danssport federatie. 

    Belgisch kampioenschap zal op 27 maart doorgaan. Duimen doen we alleszins.

    Proficiat alleszins voor deze mooie prestatie.  

    26-01-2011 om 14:05 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    25-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdeeldheid fusie KFC Sint-Lenaarts en Brecht

    Nakende fusie tussen KFC Sint-Lenaarts en Brecht zorgt voor verdeeldheid

    De nakende fusie tussen Sint-Lenaarts en Brecht is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Vooral bij de vierdeprovincialer kan de samensmelting rekenen op heel wat tegenkanting. De emoties laaiden afgelopen weekend dan ook bijzonder hoog op. Wij sprokkelden enkele reacties uit beide kampen.

    Jos De Beuckelaer, secretaris van Sint-Lenaarts, begrijpt de commotie, maar vraagt begrip voor de beslissing. "Wij konden dit prachtig aanbod niet laten liggen", verduidelijkt hij, "Ook voor Brecht is het gloednieuwe complex trouwens een uitgelezen kans. Deze fusie komt beide ploegen ten goede, want iedereen komt hier sterker uit."

    Brechtvoorzitter Marcel Vrints vindt het vooral spijtig dat de voorbije dagen heel wat leugens de wereld werden ingestuurd. "Zo is Brecht helemaal niet failliet", reageert hij. "Wij hebben enkel het gezond verstand laten zegevieren door de toekomst van onze jeugd veilig te stellen. Dankzij de nieuwe accommodatie kunnen beide clubs straks een doorgedreven jeugdwerking uitbouwen."

    Vrints toont wel begrip voor de emotionele uitlatingen in het Brechtse kamp. "Uiteraard is niet iedereen akkoord met zo'n drastische beslissing, maar wij hebben enkel het beste voor met de club. Al moet dat jammer genoeg ten koste gaan van ons eerste elftal. Wij willen dan ook niemand iets in de weg leggen, want we moeten realistisch durven zijn dat het voor sommige jongens niet eenvoudig zal worden. Al is iedereen van harte welkom bij de nationale reserven van onze nieuwe club."

    Toch ziet het merendeel van de Brechtse A-kern spelers dat niet zitten. "Ik zie voor ons geen voordelen", vertelt Sven Philips. "Enkel de gemeente en Sint-Lenaarts worden beter van deze fusie. Wij zijn de grote verliezers."

    Ook verdediger Jan Bartholomeeusen, nota bene een jeugdproduct van Sint-Lenaarts, heeft zijn twijfels. "Het is vooral erg voor de oudere jongens uit onze groep. Zij overwegen zelfs om te stoppen omdat het elftal volledig uit elkaar valt. Deze beslissing doet ook pijn bij alle medewerkers van Brecht, want zij hebben zich jarenlang belangeloos ingezet voor deze mooie club. Bovendien verwacht ik dat heel wat kinderen zullen afhaken als de nieuwe terreinen op de Kraaienhorst komen." Bron Gabriels Kristof ) Zie ook reactie op ons vorig artikel.

    25-01-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    24-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whisky proeven bij Claessens op 10 februari

    Voor de kenners een "must"

    24-01-2011 om 20:48 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusie Brecht en St Lenaerts voetbal.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vierdeklasser Sint-Lenaarts en vierdeprovincialer Brecht gaan fusioneren. De fusieploeg zal KFC Sint- Lenaarts - Brecht heten.

    "FC Sint-Lenaarts en Brecht SK zijn gezond en willen op een zo hoog mogelijk niveau aan alle jeugdspelers een waardige voetbalopleiding bieden. Die moet er uiteindelijk voor zorgen dat onze betere jeugdspelers in eigen gemeente blijven. Die garantie kunnen we geven door een samenwerking waar iedere andere club naar kan opkijken, temeer omdat de fusieclub binnen de vier jaar een nieuwe of aangepaste accommodatie krijgt, eerste of tweede klasse waardig", vervolgt hij.

    Burgemeester Luc Aerts bevestigt dat er een akkoord is waarbij Brecht zich ertoe verbindt om een voetbalstadion te bouwen naar het model van Hoogstraten. "Het zou onverstandig zijn om te weigeren wat de gemeente ons aanbiedt", aldus De Beuckelaer. Zowel het gemeentebestuur als de verantwoordelijken van de twee clubs werken een visie uit die op lange termijn vruchten moet afwerpen, luidt het.

    De clubbesturen hopen dat de nieuwe infrastructuur komt tussen Sint-Lenaarts en Brecht, bijvoorbeeld langs de nieuw aan te leggen ringweg in Brecht of aan het Molenheiken in Sint-Lenaarts. Kunnen daar geen gronden voor worden vrijgemaakt, dan is een uitbreiding van het bestaande jeugdcomplex op Kraaienhorst in Sint-Lenaarts een evenwaardig alternatief. "We dachten eerst gedacht aan een inplanting op het domein De Merel, maar dat zagen de twee clubs niet zitten. We onderzoeken nu een nieuwe locatie", besluit de burgemeester. ( Jan Vorselmans )

    24-01-2011 om 20:29 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (1)

    Foto

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!