ST JOBSE HANDELSZAKEN
  • Decor Van Looveren
  • PC Yellow
  • Broodjes
  • Instituut Prana
  • Zwembadcentrale
  • Bakkerij Divero
  • Reizen EverTravel
  • Schoenen Caramel
  • Suits Direct kleding
  • Kinderdroom
    ST JOBSE HANDELSZAKEN 2
  • Olympia Sport kleding en aanverwante
  • Sporthal Zandbergen
  • ST JOB CULINAIR
  • Restaurant Beukenootje
  • Restaurant De Heeren Van St Job
  • Restaurant Den Dremmel
  • Brasserie Eikenhof
  • ST JOBSE JEUGD en aanverwanten
  • Jeugdhuis t'Jobke
  • The Crew
  • BRECHT ONZE GEMEENTE
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten.
    Een fijne gemeente om in te wonen.
    03-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Status serviceflats Zandstraat

    Huidige status ruwbouw.

    03-04-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    02-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mobiliteitsstudie Noorderkempen deel 4 (van 4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met de gebiedsgerichte studie willen de provincie en de gemeenten in de Noorderkempen in de eerste plaats de bovenlokale (toekomstige) knelpunten in de regio aanpakken. De provincie zoomt daarbij niet in op de lokale gemeentelijke problemen. De gebiedsgerichte studie streeft namelijk naar een meerwaarde, voor zowel de regio als geheel als voor elke gemeente afzonderlijk.

    De gebiedsgerichte visie beperkt zich trouwens niet alleen tot het personenvervoer, maar probeert een zo volledig mogelijk mobiliteitsbeeld voor de regio uit te werken. Zo komen ook het vrachtvervoer, het uitzonderlijk vervoer, het fietsverkeer, het vervoer over water, het vervoer over spoor en het openbaar vervoer in de studie aan bod.

    De provincie Antwerpen zet zich in deze gebiedsgerichte studie maximaal in voor acht doelstellingen:

    1. Het bundelen van duurzame economische ontwikkelingen. 
    2. Het verbeteren van de leefbaarheid in kernen en stedelijke centra. 
    3. Het verhogen van de verkeersveiligheid door gevaarlijke punten aan te pakken en het aantal fietsongevallen terug te dringen. 
    4. Het versterken van de openruimtegebieden. 
    5. Het beschikbaar houden van de faciliteiten voor een goed functionerende land- en tuinbouw. 
    6. Het streven naar een evenwicht tussen watergebonden economische activiteiten en natuurlijke, landschappelijke en recreatieve functies. 
    7. Het optimaliseren van de categorisering van de verkeersstructuur. 
    8. Het zoeken naar de optimale co-modaliteit voor verkeersaantrekkende functies.

    02-04-2011 om 00:10 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pad naast GB weldra open.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het pad naast GB is weldra open. Vraag is aan aannemer doorgegeven om dit versneld te openen. GB heeft hier netjes op ingespeeld en heeft de bomen gesnoeid en of gekapt. Resultaat kan u op de bijlage zien. Mooi en breder dan vroeger. Eindelijk weer met de fiets een doorgang van Kerkhofstraat naar de Brugstraat.

    02-04-2011 om 00:03 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologische opgravingen te St Job

    Op de site waar later dit jaar de werken starten voor "De kapelakker" is men momenteel bezig met de bodem te onderzoeken. Dit heeft tot doel om eventuele archeologische vondsten bloot te leggen alvorens men hier woningen gaat bouwen. Ongeveer 12% van de gronden zullen worden opengelegd voor nader onderzoek. De foto in bijlage laat bvb een verkleuring zien die erop wijst dat hier vroeger een boom heeft gestaan.




    01-04-2011 om 23:58 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    31-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht eert Europees humanist en jurist Mudaeus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag donderdag 31 maart om 19.30u geeft burgemeester-jurist Luc Aerts het startschot van de viering rond deze Brechtse rechtsgeleerde in het gemeenschapscentrum Jan Vander Noot in de Mudaeusstraat 9.

    Daarna is er een lezing over Mudeaus door professor Jan Papy van de KU-Leuven, gevolgd door een woordje van Martine Slachmuylders namens de Geschied- en Oudheidkundige Kring voor Brecht en Omstreken. Daarna neemt fanfare Vlijt en Eedracht een muzikaal intermezzo voor haar rekening.

    De eigenlijke inhuldiging van het beeld op het Gemeenteplein vindt plaats om 20.40u. Dat gebeurt met een muziekcantate uit 1865 gebracht door de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Merksem. Daarna volgt een bezoek aan een Mudaeusexpo in het Kempisch Museum, Mudaeusstraat 2.

    Geïnteresseerden kunnen de tentoonstelling gratis alle weekends bezoeken van 2 april tot 15 mei van 14 tot 17u. Groepen en scholen kunnen er na afspraak(03-313.97.79) ook in de week terecht.

    Erfgoedwandeling: Wie nog meer wil weten over Mudaeus en de andere Brechtse humanisten kan deelnemen aan de erfgoedwandeling op 1 mei om 14u (start aan het Kempisch Museum). Inschrijven voor deze wandeling is verplicht bij de cultuurdienst, Gasthuisstraat 32 (03-660.28.30 of cultuurdienst@brecht.be). Bron: Jan Vorsselmans

    Bijlagen:
    hbrecht02.JPG (232.8 KB)   
    hbrecht08.JPG (321.8 KB)   

    31-03-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mobiliteitsstudie Noorderkempen deel 3 ( van4 )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De gebiedsgerichte studie van de Noorderkempen verloopt in drie fasen:

    1. oriëntatie   2. onderzoek   3. actie

    In de oriëntatiefase maakte de provincie een analyse van de bestaande verkeersstromen, de ruimtelijke structuur en de geplande ontwikkelingen in de regio. Ze doet dat op basis van bestaande plannen, studies en toekomstvisies. Mogelijke interpretaties, tegenstellingen en blinde vlekken worden daarbij zorgvuldig in kaart gebracht. Deze analyse is ondertussen afgerond. De oriëntatienota kun je downloaden op de webpagina van de Noorderkempen.

    Het resultaat van de oriëntatiefase is het vertrekpunt voor de tweede fase waarin de provincie onderzoekt welke effecten de verschillende plannen op de regio hebben. We spreken hier over de onderzoeksfase.

    De resultaten van dit onderzoek vormen tenslotte de basis voor de concrete ontwikkeling van de gebiedsgerichte visie met aandacht voor wonen, werken en leven. Die visie leidt in de laatste fase tot een actieplan dat in 2012 klaar zal zijn.

    De oriëntatiefase leverde enkele belangrijke bevindingen op:

    - Uit het overleg met de 14 gemeenten blijkt dat er een consensus bestaat over het gewenste fietsroutenetwerk. De verschillende gemeenten ondernemen hiervoor al veel acties.
    - Er bestaat een algemeen aanvoelen bij de betrokken gemeenten dat de regio kampt met een probleem van sluipverkeer.
    - Er bestaan ambitieuze plannen voor de ontwikkeling van het regionaalstedelijk gebied Turnhout.
    - De eigen ambitie van een gemeente om extra bedrijvigheid en wonen aan te trekken, botst soms met de zorg voor de verkeersleefbaarheid in de regio.
    - De effecten van infrastructuurmaatregelen van buurgemeenten zijn niet gekend.( Bron provant.be )

    31-03-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    30-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelnetwerk Kempense Heide
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Essen is gisteren het nieuwe wandelnetwerk Kempense Heide voorgesteld. Het is een wandelnetwerk van 530 kilometer door de gemeentes Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel. De opening past in een project waarbij de provincie Antwerpen tegen volgend jaar twaalf wandelnetwerken wil hebben voor in totaal 4.000 kilometer aan wandelwegen. In de Kempense Heide zijn er 361 knooppunten, die aangeduid zijn met rood-witte borden. Met de overzichtskaart kunnen de wandelaars hun eigen traject uitstippelen zoals bij het fietsroutenetwerk. Het netwerk loopt onder meer door de natuurgebieden en parken van het Peerdsbos, De Uitlegger, de Essense en Wildertse Duintjes en de Kalmthoutse Heide. Op zondag 3 april is de feestelijke opeing voor het grote publiek in Stabroek en Wuustwezel.

    Bron: Jon Bogaert

    30-03-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    29-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mobiliteitsstudie Noorderkempen deel 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een doordachte projectstructuur zorgt ervoor dat alle belangrijke partners van nabij betrokken zijn bij elke stap in het proces.

    Het dagelijks bestuur is in handen van de dienst Mobiliteit van de provincie Antwerpen. Deze dienst stuurt het planvormingsproces en de opvolging van de studie. Het dagelijks bestuur vormt samen met de beleidsverantwoordelijken van de betrokken gemeenten de stuurgroep. Hierin zetelen ook de vertegenwoordigers van het kabinet van de Vlaamse ministers van Mobiliteit en Openbare Werken, Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu. De stuurgroep neemt strategische beslissingen en wordt voorgezeten door gedeputeerde Inga Verhaert.

    Op sommige momenten stellen ze projectwerkgroepen samen bijvoorbeeld per regio of per thema. Zij werken de planvorming concreet uit. Ten slotte zijn er bilaterale overlegmomenten waarbij de provincie alle relevante belanghebbenden consulteert en informeert.

    15.000 is het aantal wooneenheden dat er in de Noorderkempen tegen 2020 bijkomt. Die zijn nodig om de toename van het aantal huishoudens in de regio op te vangen. Dat blijkt uit de provinciale studie ‘Onderzoek naar woontendensen en –behoeften binnen de provincie Antwerpen’, die de dienst Ruimtelijke Planning opmaakte voor de gedeeltelijke herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Provincie Antwerpen (RSPA).

    29-03-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    28-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar tank je aan welke prijs in uw gemeente.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Prijsvergelijk tankstations in uw gemeente. Niet dat de verschillen zoooo groot zijn, maar goedkoper tanken is mooi meegnomen. Klik op onderstaande link en vervolgens op Brecht. ( bovenaan links maak je keuze tussen diesel, E95, E98 of LPG )

    http://www.nieuwsblad.be/extra/tankstations/antwerpen

    28-03-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!