ST JOBSE HANDELSZAKEN
  • Decor Van Looveren
  • PC Yellow
  • Broodjes
  • Instituut Prana
  • Zwembadcentrale
  • Bakkerij Divero
  • Reizen EverTravel
  • Schoenen Caramel
  • Suits Direct kleding
  • Kinderdroom
    ST JOBSE HANDELSZAKEN 2
  • Olympia Sport kleding en aanverwante
  • Sporthal Zandbergen
  • ST JOB CULINAIR
  • Restaurant Beukenootje
  • Restaurant De Heeren Van St Job
  • Restaurant Den Dremmel
  • Brasserie Eikenhof
  • ST JOBSE JEUGD en aanverwanten
  • Jeugdhuis t'Jobke
  • The Crew
  • BRECHT ONZE GEMEENTE
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten.
    Een fijne gemeente om in te wonen.
    07-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben er effe uit.

    Ik ga er effe uit richting Praag.

    Tot volgende week.

    07-08-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    06-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht doet mee, en u ook natuurlijk.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met als titel ‘Vrome bomen in het landschap. Zoek mee naar kapelbomen!’ start de provincie Antwerpen een publiekscampagne over erfgoedbomen in samenwerking met de Regionale Landschappen de Voorkempen, Kleine en Grote Nete, Rivierenland, Schelde-Durme en de vzw Kempens Landschap .

    Tot 31 mei 2012 wordt iedereen in de provincie Antwerpen opgeroepen om bomen bij kapelletjes en kruisen of bomen met boomkapelletjes op te sporen en te melden. De vrome bomen worden daarna opgenomen in de provinciale landschapskaart waarin ze iedereen kunnen inspireren voor bijvoorbeeld een wandeltocht.

    Sensibiliseren

    'Met deze campagne wil de provincie de bevolking sensibiliseren om naar het landschap in haar omgeving te kijken. In de campagne wordt ingezoomd op erfgoedbomen en meer specifiek op bomen bij kapelletjes en kruisen omdat zij zeer herkenbaar zijn in het landschap. De burger wordt in dit ‘citizen science’ project aangesproken om deze erfgoedbomen mee te helpen inventariseren.

    Meedoen: Wie graag meedoet aan dit project kijkt dan eens op www.provant.be/erfgoedbomen of neemt contact op met het regionaal landschap van zijn streek. Bron en foto: Neel vermeiren Nieuwsblad.be

    06-08-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    05-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht krijgt steun van provincie voor lokale handel

    Met steun van het provinciebestuur zullen 20 gemeenten dit jaar winkelen in de eigen kern aantrekkelijker maken. Zij kunnen rekenen op totaal 232.000 euro subsidies die de provincie wil investeren in de ondersteuning van hun lokaal detailhandelsbeleid. Ook Brecht komt in aanmerking. Een goed detailhandelsbeleid maakt onze kernen leefbaar en aantrekkelijk én creëert een enorme werkgelegenheid.

    Met het project in Brecht wil men een nieuwe electronische lichtkrant aankopen waarop bedrijven en handelaars kunnen adverteren aan voordelig tarief.Bron: Neel Vermeiren Nieuwsblad.be

    05-08-2011 om 18:54 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    04-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren redden drenkeling uit kleiput
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Sint-Lenaarts, is een man bijna verdronken toen hij ging zwemmen in een kleiput. Het waren omstanders die alarm sloegen. De 43-jarige U.B. uit Malle was rond 15 uur met een vriend aan het zwemmen op het privéterrein, waar wel vaker mensen komen zwemmen, toen hij plots in moeilijkheden geraakte. Een groepje jongeren kon de man naar de kant halen. Zij dienden ook de eerste hulp toe. Het opgeroepen Medisch Urgentieteam kon het slachtoffer reanimeren, waarna de man werd overgebracht naar het Sint-Jozefziekenhuis in Malle. "De man en zijn vriend waren duidelijk dronken en hadden nog flessen bij zich. Toen ze in het water sprongen, kwam één van hen niet boven." Proficiat aan de jonge redders.  Bron: Jon Bogaert via Het Laatste Nieuws.

    04-08-2011 om 18:53 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    03-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie nog vertrekt...12 tips.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1. Neem alleen mee wat je echt nodig hebt

    Overvolle valiezen, nog een extra zak omdat het er allemaal niet in past, ... Ken je het probleem? Het ligt in onze natuur om telkens meer mee te nemen dan nodig. Maar tenzij je naar niemandsland gaat, zijn er altijd wel winkels ter plaatse waar je kunt kopen wat je vergeten bent. Dus neem liever wat minder mee, dan je vakantie te starten met een pijnlijke rug en een toeslag op je bagage.

    2. Steek zoveel mogelijk in je handbagage

    Dingen die je denkt meteen nodig te hebben, steek je best in je handbagage. Zo hoef je niet op je valies te wachten en kun je meteen het zwembad induiken of het plaatselijke marktje bezoeken.

    3. Verdeel je kleding

    Je valies maken, het vraagt wat denkwerk. Om alles snel en proper terug te vinden, verdeel je best alles in kleine zakken.

    4. Laat overbodige luxe thuis

    ‘Nog snel even mijn mp3 opladen voor ik vertrek!’. We doen het allemaal: overbodige snufjes meenemen op vakantie. Toch neemt het heel wat plaats in beslag in je valies. Bovendien is de kans dat je het kwijt raakt reëel. Laat daarom zoveel mogelijk je laptop, gameboy en mp3 thuis. Je kunt je trouwens ook best zonder amuseren. Sla een praatje met toeristen of met een local.

    5. Laat je slaapzak thuis

    Normaal gezien is beddengoed steeds aanwezig in een hotel of bed&breakfast. Wil je toch op zeker spelen, neem dan een laken en kussensloop mee. Het neemt veel minder plaats dan een slaapzak.

    6. Kies voor gemakkelijke schoenen

    Niets zo ergerlijk als met blaren rondlopen. Neem daarom steeds gemakkelijke schoenen mee op reis. Hoge hakken kun je dragen als je ’s avonds een stapje in de wereld zet, maar kies voor overdag toch om slippers of sandalen te dragen die je op voorhand goed hebt ingelopen. Ga je een wandeltocht maken? Kies dan voor stevige schoenen die je voeten goed ondersteunen.

    7. Hou rekening met veiligheidscontroles

    Veiligheidscontroles, je kunt er niet aan ontsnappen als je het vliegtuig op wilt. Hou daarom rekening met enkele zaken:

    Trek schoenen aan die je vlot aan- en uit kunt trekken

    Laat sieraden, riemen en andere overbodige kledingstukken in je bagage

    Hou je paspoort en boarding pass binnen handbereik

    8. Stuur souvenirs met de post naar huis

    Het hoort erbij: souvenirs kopen. Ze zijn leuk en je doet je geliefden er een plezier mee. Maar meer nog, ze nemen veel plaats in beslag. Vraag daarom in het plaatselijke postkantoor of in de souvenirwinkel of ze het naar huis kunnen sturen.

    9. Hang niet de toerist uit

    Om niet ten prooi te vallen van afzetters en dieven, berg je best je fototoestel op als je aankomt op je reisbestemming. Bovendien kun je ook de taxichauffeurs en winkeliers best een stapje voor zijn. Zij vragen immers meer geld als ze weten dat je een toerist bent.

    10. Was je kleren

    Om minder mee te nemen, kun je best op tijd en stond eens je kleren wassen. Lichte kleding als T-shirts, ondergoed en sokken drogen snel. Stap daarom even naar een rivier of was ze in de wasbak van je hotelkamer. Geen zin om te wassen, maar ruikt je T-shirt onfris? Hang ze een nachtje in een badkamer waar stoomt hangt en ze zijn weer zo goed als nieuw.

    11. Draag laagjes

    Aangezien dikke truien veel plaats in beslag nemen, laat je ze best thuis. Om je toch voor te bereiden op elke weersomstandigheid, draag je gewoon verschillende laagjes over elkaar. Handig en het ziet er nog leuk uit ook!

    12. Wees een van hen

    Plan je een bezoek te brengen aan de minder toeristische dorpjes? Neem dan niet enkel korte rokjes of shorts mee, maar voorzie ook een lange broek. In elk land hebben ze andere gewoontes. Zeker in religieuze landen. Wil je niet te hard opvallen? Op een lokaal marktje vind je meestal wel de klederdracht die ze daar dragen. ( Bron: Jobat.be )

    03-08-2011 om 17:49 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    01-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti-tankgracht St Job nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toerisme Provincie Antwerpen (TPA vzw) wil de Antitankgracht, een beschermd landschap ten noordoosten van Antwerpen, verder ontsluiten voor het grote publiek. Het project krijgt een infrastructureel luik, en educatief luik en de commerciële mogelijkheden worden bekeken. TPA wil twee missing links in het fietsknooppuntennetwerk ontwikkelen. Dat gebeurt in Stabroek en in St Job. Hier wordt het ontbrekende fietspad tussen het kanaal en de Eikenlei en tussen de Eikenlei en de grens met Schoten gerealiseerd. De gemeenteraad zette hiervoor het licht op groen. Brecht staat in voor de uitvoering van de werken. Brecht betaalt 35 % van de kosten, Het project Plattelandsontwikkeling van de provincie Antwerpen subsidieert 65 %. De provincie staat ook in voor het educatieve project rond de antitankgracht. Het educatieve luik omvat onthaalpoorten en -punten en rustpunten en routestructuren langs deze waterweg. Het commerciële luik omvat de toeristische marketing rond het project.

    De antitankgracht werd in 1939 gegraven om vijandelijke tanks tot stilstand te brengen en maakte deel uit van de verdedigingsgordel rond Antwerpen. Ze loopt van Oelegem tot aan Berendrecht over lengte van ongeveer 33 km. De gracht is nu uitgegroeid tot een uniek landschapselement met specifieke fauna en flora. (Bron:vw via Nieuwsblad.be)

    01-08-2011 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!