ST JOBSE HANDELSZAKEN
  • Decor Van Looveren
  • PC Yellow
  • Broodjes
  • Instituut Prana
  • Zwembadcentrale
  • Bakkerij Divero
  • Reizen EverTravel
  • Schoenen Caramel
  • Suits Direct kleding
  • Kinderdroom
    ST JOBSE HANDELSZAKEN 2
  • Olympia Sport kleding en aanverwante
  • Sporthal Zandbergen
  • ST JOB CULINAIR
  • Restaurant Beukenootje
  • Restaurant De Heeren Van St Job
  • Restaurant Den Dremmel
  • Brasserie Eikenhof
  • ST JOBSE JEUGD en aanverwanten
  • Jeugdhuis t'Jobke
  • The Crew
  • BRECHT ONZE GEMEENTE
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten.
    Een fijne gemeente om in te wonen.
    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Consultatiebureau Kind en Preventie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ouders kunnen met hun kindjes van 0 tot 3 jaar sinds kort in Brecht-centrum terecht in een nieuw consultatiebureau van Kind en Preventie aan de Gasthuisstraat 32.

    Tot voor kort was het Brechtse consultatiebureau van Kind en Preventie gevestigd in het kinderdagverblijf van woonzorgcentrum De Kleine Kasteeltjes. "Maar de beschikbare ruimte daar werd te klein, zodat we uitkeken naar een nieuwe locatie. Die werd ter beschikking gesteld door de gemeente Brecht", vertelt Mieke Vanderhaeghen, provinciaal verantwoordelijke van Kind en Preventie. Bron:JAN VORSSELMAN© 2012 Concentra

    04-03-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veranderingen vanaf 1 maart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals elke maand zijn er ook in maart enkele nieuwigheden in het dagelijkse leven. Zo wordt vandaag de nieuwe Belasting op Inverkeerstelling (BIV) betaald worden en wordt een pintje op café alweer wat duurder. Een overzicht.

    Belasting op Inverkeerstelling: Voortaan zal de BIV die u moet betalen bij de inschrijving van een nieuwe of een tweedehandswagen meer rekening houden met de milieukenmerken van uw auto. Afhankelijk van onder andere de brandstofsoort, de CO2-uitstoot en de ouderdom van uw wagen betaalt u vanaf vandaag meer of minder belastingen bij de aankoop ervan.Tot nu toe werd de BIV berekend op basis van het vermogen van uw wagen.

    Er komt wel een overgangsfase van twee maanden waarin in de taks op nieuwe voertuigen berekend wordt volgens de oude en de nieuwe formule. Voor tweedehandswagens kopt er een overgansperiode van drie jaar.Er wordt ook een onderscheid gemaakt tussen privépersonen en bedrijven.

    Duurdere pintjes: Bierbrouwer ABInBev trekt de prijs van bier in cafés op met gemiddeld 5,8 procent. Vorig jaar werd bier ook al duurder in de warenhuizen. Alken-Maes, dat onder meer Maes en Cristal Alken brouwt, voert volgende maand een prijsverhoging van eveneens 5,8 procent door in de horeca.

    Antibiotica: Vanaf volgend jaar moeten apothekers u het goedkoopste antibiotica en schimmeldodende geneesmiddelen aanbieden. Dat systeem wordt deze maand getest. Dokters hebben wel nog het recht om een duurder merk voor te schrijven wanneer ze dat nodig achten. Bron: Vandaag.be

    03-03-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4de bosloop Brecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Runnin' Brecht vzw, de in 2008 opgerichte recreatieve jogclub van Brecht met een ledenaantal van om en bij de 70 joggers, organiseert op zondag 25 maart voor de vierde maal de bosloop van Brecht.

    Korte info: Organisatie? Runnin' Brecht vzw
    Wanneer? 25 maart 2012, vrije start tussen 9 en 12 uur, kinderloop om 10.00 uur
    Waar? Domein Clara Fey, Bethaniënlei 5 Sint-Job-in- 't- Goor (Brecht)
    Afstanden: 1 km (kinderloop), 3, 5 en 12 km
    Parcours: Volledig onverhard voor alle afstanden, niet heuvelachtig.
    Meer info: www.bosloopbrecht.be
    Erwin Van der Reysen, 0473-253.235

    Bron: Neel Vermeiren http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

    02-03-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lijn schrapt bussen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vooral verbindingen naar Malle zijn dupe van besparingsplan. De Lijn moet in Vlaanderen zo'n 60 miljoen euro besparen. Daardoor worden heel wat lijnen aangepast of zelfs volledig geschrapt. Veranderingen die dit najaar worden doorgevoerd.

    Ziekenhuis Malle: Voor de bussen vanuit de Kempen naar Malle, en dan vooral het ziekenhuis, verandert er wel wat. Zo wordt bijvoorbeeld de buslijn 400 tussen Hoogstraten-Rijkevorsel- Malle volledig afgeschaft. Dit tot onvrede van het gemeentebestuur van Hoogstraten. Lijn 440, die tussen Essen-Brecht-Malle-Herentals rijdt, zal enkel nog tussen Brecht en Malle pendelen. Stadslijnen

    De vakbonden zijn niet gelukkig met de maatregelen. "De Lijn bespaart op het aanbod. Het gevolg zal zijn dat er nog minder reizigers zullen zijn en dat er opnieuw bespaard zal moeten worden. Nu hebben we de garantie dat het personeel mag blijven, maar gaat dat blijven duren?

    Als je lijnen afschaft, wil dat ook zeggen dat je na een tijd met personeelsoverschot gaat zitten", beklemtoont Freddy De Wilder van ACV. www.gva.be/regio-kempen Bron:TOON VERHEIJEN © 2012 Concentra

    Het ganse artikel via volgende link. http://www.gva.be/regio-kempen/de-lijn-schrapt-bussen-in-de-kempen.aspx

    01-03-2012 om 10:03 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RUP bedrijventerrein Brecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De deputatie van de provincie Antwerpen heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Bedrijventerrein de Ring’ goedgekeurd. De gemeente Brecht kan nu het bestaande bedrijventerrein langsheen de E19 uitbreiden.

    Mede door de herziening van het ruimtelijk structuurplan van de provincie Antwerpen krijgt de gemeente Brecht de mogelijkheid om 10ha bijkomende bedrijventerreinen te realiseren', verduidelijkt gedeputeerde voor ruimtelijke ordening Koen Helsen (open vld). 'Het bestaande bedrijventerrein ‘De Ring’ biedt hier opportuniteiten’. In eerste instantie kan het agrarisch gebied, gelegen tussen het huidige bedrijventerrein, de Veldstraat, de autosnelweg en de ringweg die aangelegd wordt, omgevormd worden naar een lokaal bedrijventerrein. Daarnaast zullen de voetbalvelden die er liggen, verplaatst worden naar het recreatiedomein De Merel dat onlangs aangekocht werd door de gemeente. Hierdoor kan de vrijgekomen ruimte ook benut worden als bedrijventerrein.

    Niet zonder voorwaarden
    In het RUP worden duidelijke voorwaarden opgelegd naar welke bedrijven er zich mogen vestigen en op welke manier.

    Zo is het niet de bedoeling om er grootschalige of hinderlijke industriële bedrijven of grootschalige transport- en distributiegerichte bedrijven toe te laten. De gemeente Brecht zal samen met Igean de invulling van het bedrijventerrein in handen nemen en geeft de voorkeur aan kleine lokale ambachtelijke bedrijven die goed aansluiten bij de woonfunctie en die geen overmatige hinder veroorzaken. Verder is er ook plaats voor zonevreemde bedrijven die moeten geherlocaliseerd worden.

    Er zal ook nauw toegezien worden op duurzame en kwalitatieve ontwikkeling van het terrein, voorwaarden die zullen voorzien worden in de stedenbouwkundige voorschriften. Enkele voorbeelden: er wordt een maximale kavelgrootte van 5000m² opgelegd, een maximale kavelbreedte van 15 meter, een minimale bouwhoogte van 6 meter en een maximale bouwhoogte van 12 meter. Gebruik van gemeenschappelijke parkeerplaatsen wordt aangemoedigd en er dient minimaal 30% van de bouwvrije strook tussen de voorgevel en de openbare weg ingericht te worden als groene ruimte.

    'Met dit ruimtelijk uitvoeringsplan biedt de gemeente Brecht mogelijkheden aan bedrijven, waardoor de tewerkstellingsperspectieven voor de Brechtse bevolking stijgen. Een win-win situatie', besluit Koen Helsen.

     

    01-03-2012 om 09:40 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    29-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 maart

    Belasting op Inverkeerstelling: Voortaan zal de BIV die u moet betalen bij de inschrijving van een nieuwe of een tweedehandswagen meer rekening houden met de milieukenmerken van uw auto. Afhankelijk van onder andere de brandstofsoort, de CO2-uitstoot en de ouderdom van uw wagen betaalt u vanaf vandaag meer of minder belastingen bij de aankoop ervan.Tot nu toe werd de BIV berekend op basis van het vermogen van uw wagen. Er komt wel een overgangsfase van twee maanden waarin in de taks op nieuwe voertuigen berekend wordt volgens de oude en de nieuwe formule. Voor tweedehandswagens kopt er een overgansperiode van drie jaar.Er wordt ook een onderscheid gemaakt tussen privépersonen en bedrijven.

    Duurdere pintjes: Bierbrouwer ABInBev trekt de prijs van bier in cafés op met gemiddeld 5,8 procent. Vorig jaar werd bier ook al duurder in de warenhuizen. Alken-Maes, dat onder meer Maes en Cristal Alken brouwt, voert volgende maand een prijsverhoging van eveneens 5,8 procent door in de horeca.

    29-02-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    28-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antoni Foscez in Humo's Rock Rally
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van de ongeveer 1000 inzendingen werden er 100 geselecteerd voor 10 voorrondes. In die voorrondes zat Antoni in drie groepen waarbij hij drumt: Luc Van Acker, Noble Tea en Dukes. In de halve finale komt alleen Dukes nog aan bod met in totaal 20 groepen. 'Nu donderdag 1 maart vindt de halve finale met Dukes plaats in zaal Trix in Antwerpen. Het zal er nog spannen', vertelt René Foscez uit Brecht. ( Bron: Neel vermeiren via Nieuwsblad.be )

    28-02-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    27-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Routedokters in Brecht actief.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Routedokters controleren de recreatieve routes die door de provincie Antwerpen trekken. Ook in Brecht zijn ze actief. Het ganse artikel lees je via volgende link. ( Bron:Neel vermeiren )

    http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleID=BLNVE_20120226_003&_section=3044564&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=regio-nb

    27-02-2012 om 12:56 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!