HET LEKKERE KOOKBOEK
Heerlijke en gemakkelijke recepten voor 4 personen
Inhoud blog
  • Maaltijdsalade met Gelderse reepjes
  • Romige tomatensoep met garnaaltjes
  • Welkom op dit blog
  • Kaneel-rozijnenpoffertjes
  • Vegetarische hamburger met olijvenroomkaas
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonensalade
    500 gr. sperziebonen, schoongemaakt
    zout en peper
    2 rode uien, in ringen
    4 el olijfolie extra vierge
    2 tl honing
    2 tl mosterd
    1 el balsamicoazijn
    peper
    4 el fijngehakte peterselie
    50 gr. roze garnalen

    ------------------------------------------------------------

    Kook de sperziebonen in 5 minuten in water met zout beetgaar, giet ze af en spoel ze onder koud water. Schep de uien erdoor.

    Klop een dressing van de olijfolie, honing, azijn, peper en peterselie.

    Schep de dressing en de garnalen erdoor.

    Lekker met vissticks en Franse frietjes.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten-vis
    11-03-2013, 15:45 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolsla met kibbeling
    500 gr. rode kool, panklaar
    1 komkommer, gewassen en in schuine plakjes
    5 bosuitjes, in dunne ringetjes
    1 rode en 1 gele paprika, in dunne reepjes
    2 stengels bleekselderij
    1 winterwortel, in luciferdunne reepjes
    1 ui, gesnipperd
    1/2 limoen, uitgeperst
    1/2 el tabasco
    '6-8 el slasaus
    peper en zout
    1 pak kibbeling a 300 gr.

    -----------------------------------------------------------------

    Meng in een slakom de kool, komkommer, bosuitjes, paprika's, bleekselderij, wortel en ui door elkaar.

    Roer een dressing van het limoensap, de tabasco, de slasaus en peper en zout en schep hem door de salade.

    Laat de salade in minimaal 30 minuten in de koelkast op smaak komen.

    Bereid de kibbeling volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in de oven. Serveer met de salade.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten-vis
    11-03-2013, 15:42 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken groenten met kip
    4 kipfilets
    peper en zout
    3 el olijfolie
    1 zak aardappelplakjes
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    3 uien, gesnipperd
    1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, in stukjes
    2 vleestomaten, in stukjes
    1 blik mais a 300 gr.
    3 el grof gesneden basilicum

    ----------------------------------------------------------------------
    Dek de kipfilets af met huishoudfolie en sla ze met een vleeshamer of zwaar plat mes platter. Wrijf ze in met peper en zout.

    Verhit 1 1/2 el van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin en in 20 minuten gaar.

    Bereid de aardappelplakjes

    Verhit intussen de rest van de olie in een wok of ruime braadpan en bak de knoflook met de uien en de paprika's al omscheppend 5 minuten.

    Schep de tomaten en de uitgelekte mais erdoor en warm heel kort door. Breng de groenten op smaak met peper en zout en strooi het basilicum erover.

    Serveer de groenten met de kip en de aardappelplakjes.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten-kip
    11-03-2013, 15:23 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken speklappen

    500 gr. speklappen zonder zwoerd in reepjes
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    peper en zout
    4 el zonnebloemolie
    2 uien, in ringen
    2 courgettes in 1/2 cm dikke reepjes
    1 aubergine, in 1/2 cm dikke reepjes
    1 klein blikje tomatenpuree 68 gr.

    --------------------------------------------------------------------

    Schep de knoflook door de speklappen.

    Verhit de olie in een wok en bak het vlees al omscheppend 5 minuten op een hoog vuur. Schep het uit de pan.

    Bak de uien, de courgette en de aubergine 5 minuten al omscheppend in het bakvet en voeg het vlees toe.

    Roer de tomatenpuree erdoor en voeg 1/2 dl heet water en peper en zout naar smaak toe. Roerbak alles nog 2 minuten.

    Lekker met gekookte aardappelen.

     

     

     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Groenten-vlees
    11-03-2013, 15:10 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 11/03-17/03 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Broodje-kip (1)
  • Groenten-kip (1)
  • Groenten-vis (2)
  • Groenten-vlees (1)
  • Kip (1)
  • Oven-vis (1)
  • Pasta-kip (1)
  • Salade-vlees (1)
  • Soep-vis (1)
  • Toetjes (1)
  • Vegetarisch (1)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!