Pittige bonen met omeletreepjes Gekookte aardappelen
of aardappelpuree
3 el Bertolli voor koken, bakken en braden 1 ui,
gesnipperd 1 rood pepertje, gesnipperd 100 gr. chorizo, in reepjes 1
blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt 1 blik witte bonen in
tomatensaus peper en zout 4 eieren 4 el melk 4 el fijngehakt
korianderblad
--------------------------------------------
Verhit 2 1/2 el van de Bertolli en fruit de ui met het
pepertje al omscheppend in 5 minuten glazig. Bak de chorizo 3 minuten op een
hoog vuur mee. Schep de bonen erdoor en voeg peper en zout toe. Klop de eieren
met de melk en peper en zout los en bak er in een koekenpan met antiaanbaklaag
in de rest van de olie 2 mooie omeletten van. Rol ze op en snijd ze in dunne
plakjes. Haal de plakjes los en strooi de omeletsliertjes met het koriander over
het gerecht.
400 gr. rundergehakt 5 el paneermeel 1 ei,
losgeklopt 1/2 rood pepertje, gesnipperd 1 sjalot, gesnipperd 1 el
ketoembar peper en zout 2 1/2 el bakken en braden vloeibaar 1
bloemkool, schoongemaakt 1/2 el kerriepoeder 2 el seroendeng 2 el
pindakaas
-------------------------------------------------
Meng het rundergehakt met het paneermeel, het ei,
het pepertje, de sjalot, de ketoembar en peper en zout naar smaak. Vorm er 4
afgeplatte ballen van. Bak de gehaktballen in het vloeibare bakvet rondom
bruin en in 20 min. gaar. Kook intussen de bloemkool in water met zout en
kerriepoeder in 20 min. beetgaar en giet hem af. Strooi de seroendeng erover.
Klop de pindakaas en 1 1/2 dl heet water door het bakvet van de gehaktballen
en serveer de saus bij het gehakt.
1 citroen, schoongeboend 1 bloemkool, in kleine roosjes zout 6 el
Calve snacksaus mayo 2 el mosterd 3 el fijngehakte
peterselie peper 2 zoetzure augurken, grof gehakt
-------------------------------------------------
Rasp de gele schil van de citroen dun af en pers 1 el van het sap uit de
citroen. Kook de bloemkool in ruim water met het citroensap en zout naar
smaak in ? 5 min. beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel hem onder koud
stromend water. Klop de snacksaus met de citroenrasp, de mosterd, 2 el van de
peterselie en peper en zout naar smaak in een slakom door elkaar. Schep de
bloemkool er voorzichtig door en laat hem 15 min. op smaak komen. Garneer de
salade met de augurk en de rest van de peterselie.
1 bloemkool, in kleine roosjes zout 4 blinde vinken 1 bosuitje, in
dunne ringetjes 2 1/2 el vloeibaar bakvet 2 cups Johma Mosterddressing a
100 ml
------------------------------------------------
Kook de bloemkool in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet de bloemkool af
en laat hem afkoelen tot lauwwarm. Bak intussen de blinde vinken in het hete
bakvet rondom bruin en gaar. Schep de bosui en de mosterddressing door de
bloemkool en meng alles heel goed. Serveer de bloemkool met de blinde vink.
Lekker met gebakken aardappelen.
500 gr. gekookte bietjes, ontveld 2 peren, geschild 125 gr.
spekreepjes 1 sjalotje, gesnipperd peper en zout
------------------------------------------------
Schaaf de bietjes in dunne plakjes. Snijd de klokhuizen uit de peren en snijd
het vruchtvlees in dunne partjes. Bak de spekreepjes in een pan op een
halfhoog vuur uit. Voeg de sjalot toe en bak hem 3 min. mee. Schep de bietjes
erdoor, voeg 1/2 dl water en peper en zout naar smaak toe en laat alles goed
heet worden. Voeg de peerpartjes toe en schep alles kort om. Warm nog 3 min.
goed door. Lekker bij een karbonade en gekookte aardappelen.
Asperges met garnaaltjes Gekookte nieuwe
aardappelen
1 kg asperges, geschild zout 300 gr. gegrilde achterham 1 zakje
Knorr saus voor asperges a 40 gr. 100 gr. gepelde Hollandse garnalen 1 el
fijngehakte dille
-------------------------------------------------
Snijd of breek de onderste stugge stukjes van de asperges en kook de asperges
in ruim water met zout afhankelijk van de dikte in 10 tot 15 minuten gaar. Rol
de plakken ham op. Giet de asperges af, vang 2 1/2 dl van het kookvocht op en
houd ze warm. Breng de inhoud van het zakje saus voor asperges met het
aspergekookvocht al roerende aan de kook. Schep de garnalen erdoor. Verdeel de
afgegoten asperges en de ham over een schaal. Lepel een beetje van de saus
erover en serveer de rest er apart bij. Garneer met de dille.
Vedrhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel de
aardappelschijfjes over de pannen en bak ze 3 minuten. Keer ze en bak ook de
andere kant van de aardappelen 3 minuten. Klop de eieren met de melk, de
tijmblaadjes en peper en zout los en schenk het bij de aardappelen in de pannen.
Bak de omeletten op een halfhoog vuur mooi lichtbruin en keer ze met behulp van
een deksel. Snijd de omeletten in punten en serveer ze direct.
1 ui, in partjes 2 teentjes knoflook, in plakjes 3 el olijfolie 2
zakken maaltje kriel a 500 gr. versgemalen peper en zout 2 el tijm
------------------------------------------------
Fruit de ui met de knoflook in een hapjespan in de hete olie goudgeel en
glazig. Schep de krieltjes erdoor. Bestrooi de krieltjes met peper en zout en
schep de tijm erdoor. Bak de krieltjes bruin en gaar. Lekker met een schnitzel
en een gemengde salade.
Aardappeltortilla met casselerrib en grove
peper Gemengde salade
900 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes 1 ui,
gesnipperd 6 el olijfolie 8 eieren versgemalen peper, zout 175 gr.
casselerrib, in reepjes
-------------------------------------------------
Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in 20
minuten bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak
hem 5 minuten mee. Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout
en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig
om. Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in 10 minuten tot het
bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet
te donker wordt. Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel
en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in 10 minuten totdat hij net gaar
is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.
1 kg Nicola aardappelen, geschild en grof
geraspt 1 groen pepertje in ringetjes 1 sjalot, fijngehakt 1 el gemalen
komijn, djinten 2 el fijngehakt korianderblad 2 eieren peper en
zout 2 1/2 dl volle yoghurt 1 zakje santenmix Conimex 2 el fijngehakte
munt olie om te bakken
-----------------------------------------------
Schep de aardappelen met het pepertje, de sjalot, de
helft van de komijn, het koriander, de eieren en peper en zout door elkaar. Roer
de yoghurt met de santenmix, de munt, de rest van de komijn en peper en zout
door elkaar. Schep flinke eetlepels van het aardappelmengsel in de hete olie en
bak de koekjes aan beide kanten bruin en gaar. Serveer ze met de yoghurt. Lekker
met een varkensschnitzel met satévulling en een komkommersalade.
Hier zie je recepten die je op de site van C-1000 niet meer ziet staan. En
omdat het zo'n heerlijke recepten zijn, wilde ik ze persé met jullie delen. De
recepten die je wél op de site van C-1000 ziet, die komen hier ook te staan. Ik
heb daar toestemming voor.
Alle recepten zijn voor 4 personen.
Klik op het plaatje en je ziet weekmenu week 49
Roergebakken aardappeltjes met shoarma Groene
salade