HET LEKKERE WEEKMENU
Iedere dag lekker eten.
Inhoud blog
  • Karbonades met bietjes en ui
  • Weekmenu week 49
  • Hamburgers met fritessaus, friet en bietjes
  • Bietjes met een karbonade
  • Bietjes met rucola en pijnboompitjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonen met omeletreepjes


    images?q=tbn:ANd9GcT8ONrZYllqId5c75OCvbi

    Pittige bonen met omeletreepjes
    Gekookte aardappelen of aardappelpuree

    3 el Bertolli voor koken, bakken en braden
    1 ui, gesnipperd
    1 rood pepertje, gesnipperd
    100 gr. chorizo, in reepjes
    1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
    1 blik witte bonen in tomatensaus
    peper en zout
    4 eieren
    4 el melk
    4 el fijngehakt korianderblad

    --------------------------------------------

    Verhit 2 1/2 el van de Bertolli en fruit de ui met het pepertje al omscheppend in 5 minuten glazig. Bak de chorizo 3 minuten op een hoog vuur mee. Schep de bonen erdoor en voeg peper en zout toe. Klop de eieren met de melk en peper en zout los en bak er in een koekenpan met antiaanbaklaag in de rest van de olie 2 mooie omeletten van. Rol ze op en snijd ze in dunne plakjes. Haal de plakjes los en strooi de omeletsliertjes met het koriander over het gerecht.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:12 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    34gehakt.jpg

    400 gr. rundergehakt
    5 el paneermeel
    1 ei, losgeklopt
    1/2 rood pepertje, gesnipperd
    1 sjalot, gesnipperd
    1 el ketoembar
    peper en zout
    2 1/2 el bakken en braden vloeibaar
    1 bloemkool, schoongemaakt
    1/2 el kerriepoeder
    2 el seroendeng
    2 el pindakaas

    -------------------------------------------------

    Meng het rundergehakt met het paneermeel, het ei, het pepertje, de sjalot, de ketoembar en peper en zout naar smaak. Vorm er 4 afgeplatte ballen van.
    Bak de gehaktballen in het vloeibare bakvet rondom bruin en in 20 min. gaar.
    Kook intussen de bloemkool in water met zout en kerriepoeder in 20 min. beetgaar en giet hem af. Strooi de seroendeng erover.
    Klop de pindakaas en 1 1/2 dl heet water door het bakvet van de gehaktballen en serveer de saus bij het gehakt.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:10 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsalade


    40bloemk.jpg

    1 citroen, schoongeboend
    1 bloemkool, in kleine roosjes
    zout
    6 el Calve snacksaus mayo
    2 el mosterd
    3 el fijngehakte peterselie
    peper
    2 zoetzure augurken, grof gehakt

    -------------------------------------------------

    Rasp de gele schil van de citroen dun af en pers 1 el van het sap uit de citroen.
    Kook de bloemkool in ruim water met het citroensap en zout naar smaak in ? 5 min. beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel hem onder koud stromend water.
    Klop de snacksaus met de citroenrasp, de mosterd, 2 el van de peterselie en peper en zout naar smaak in een slakom door elkaar.
    Schep de bloemkool er voorzichtig door en laat hem 15 min. op smaak komen. Garneer de salade met de augurk en de rest van de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:09 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vink met lauwwarme bloemkool


    44vink.jpg

    1 bloemkool, in kleine roosjes
    zout
    4 blinde vinken
    1 bosuitje, in dunne ringetjes
    2 1/2 el vloeibaar bakvet
    2 cups Johma Mosterddressing a 100 ml

    ------------------------------------------------

    Kook de bloemkool in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet de bloemkool af en laat hem afkoelen tot lauwwarm.
    Bak intussen de blinde vinken in het hete bakvet rondom bruin en gaar.
    Schep de bosui en de mosterddressing door de bloemkool en meng alles heel goed.
    Serveer de bloemkool met de blinde vink. Lekker met gebakken aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:08 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietjes met spekjes en peer


    49bieten.jpg

    500 gr. gekookte bietjes, ontveld
    2 peren, geschild
    125 gr. spekreepjes
    1 sjalotje, gesnipperd
    peper en zout

    ------------------------------------------------

    Schaaf de bietjes in dunne plakjes. Snijd de klokhuizen uit de peren en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
    Bak de spekreepjes in een pan op een halfhoog vuur uit. Voeg de sjalot toe en bak hem 3 min. mee.
    Schep de bietjes erdoor, voeg 1/2 dl water en peper en zout naar smaak toe en laat alles goed heet worden.
    Voeg de peerpartjes toe en schep alles kort om. Warm nog 3 min. goed door. Lekker bij een karbonade en gekookte aardappelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:07 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met garnaaltjes


    images?q=tbn:ANd9GcS3dtV1JPudHUsTVzNh4xJ

    Asperges met garnaaltjes
    Gekookte nieuwe aardappelen

    1 kg asperges, geschild
    zout
    300 gr. gegrilde achterham
    1 zakje Knorr saus voor asperges a 40 gr.
    100 gr. gepelde Hollandse garnalen
    1 el fijngehakte dille

    -------------------------------------------------

    Snijd of breek de onderste stugge stukjes van de asperges en kook de asperges in ruim water met zout afhankelijk van de dikte in 10 tot 15 minuten gaar. Rol de plakken ham op. Giet de asperges af, vang 2 1/2 dl van het kookvocht op en houd ze warm. Breng de inhoud van het zakje saus voor asperges met het aspergekookvocht al roerende aan de kook. Schep de garnalen erdoor. Verdeel de afgegoten asperges en de ham over een schaal. Lepel een beetje van de saus erover en serveer de rest er apart bij. Garneer met de dille.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:06 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet met aardappel, spek en ui


    images?q=tbn:ANd9GcTzxw111mR1oPUsM4-oaP1

    4 el zonnebloemolie
    2 pakken Bieze aardappelschijfjes met mager spek en uitjes a 450 gr.
    8 eieren
    1 dl melk
    1/2 el tijmblaadjes
    peper en zout

    ---------------------------------------------------

    Vedrhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel de aardappelschijfjes over de pannen en bak ze 3 minuten. Keer ze en bak ook de andere kant van de aardappelen 3 minuten. Klop de eieren met de melk, de tijmblaadjes en peper en zout los en schenk het bij de aardappelen in de pannen. Bak de omeletten op een halfhoog vuur mooi lichtbruin en keer ze met behulp van een deksel. Snijd de omeletten in punten en serveer ze direct.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:04 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krieltjes met knoflook


    images?q=tbn:ANd9GcTOsncWHlErn3JNhn6U6Zp

    Krieltjes met knoflook
    Schnitzel
    Gemengde salade

    1 ui, in partjes
    2 teentjes knoflook, in plakjes
    3 el olijfolie
    2 zakken maaltje kriel a 500 gr.
    versgemalen peper en zout
    2 el tijm

    ------------------------------------------------

    Fruit de ui met de knoflook in een hapjespan in de hete olie goudgeel en glazig. Schep de krieltjes erdoor. Bestrooi de krieltjes met peper en zout en schep de tijm erdoor. Bak de krieltjes bruin en gaar. Lekker met een schnitzel en een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 16:03 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltortilla met casselerrib

    Aardappeltortilla%20met%20casselerrib%20

    Aardappeltortilla met casselerrib en grove peper
    Gemengde salade

    900 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes
    1 ui, gesnipperd
    6 el olijfolie
    8 eieren
    versgemalen peper, zout
    175 gr. casselerrib, in reepjes

    -------------------------------------------------

    Bak de aardappelplakjes in 6 el van de olie in een grote koekenpan in 20 minuten bijna gaar. Keer ze tijdens het bakken regelmatig. Voeg de ui toe en bak hem 5 minuten mee. Klop de eieren los met lekker veel grof gemalen peper en zout en voeg de aardappel met de ui en de casselerrib toe. Schep alles voorzichtig om. Verhit de rest van de olie en bak het aardappelmengsel in 10 minuten tot het bijna gestold is. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en de onderzijde niet te donker wordt. Keer de tortilla met behulp van een grote deksel of spatdeksel en laat hem weer in de pan glijden. Bak hem in 10 minuten totdat hij net gaar is. Snijd de tortilla in punten en serveer met een gemengde salade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 15:53 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkoekjes


    images?q=tbn:ANd9GcSwzQtc4K0Cx5bSAZOSCbg

    1 kg Nicola aardappelen, geschild en grof geraspt
    1 groen pepertje in ringetjes
    1 sjalot, fijngehakt
    1 el gemalen komijn, djinten
    2 el fijngehakt korianderblad
    2 eieren
    peper en zout
    2 1/2 dl volle yoghurt
    1 zakje santenmix Conimex
    2 el fijngehakte munt
    olie om te bakken

    -----------------------------------------------

    Schep de aardappelen met het pepertje, de sjalot, de helft van de komijn, het koriander, de eieren en peper en zout door elkaar. Roer de yoghurt met de santenmix, de munt, de rest van de komijn en peper en zout door elkaar. Schep flinke eetlepels van het aardappelmengsel in de hete olie en bak de koekjes aan beide kanten bruin en gaar. Serveer ze met de yoghurt. Lekker met een varkensschnitzel met satévulling en een komkommersalade.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2012, 15:52 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op dit blog

    Welkom op dit blog

    Hier zie je recepten die je op de site van C-1000 niet meer ziet staan. En omdat het zo'n heerlijke recepten zijn, wilde ik ze persé met jullie delen. De recepten die je wél op de site van C-1000 ziet, die komen hier ook te staan. Ik heb daar toestemming voor.

    Alle recepten zijn voor 4 personen.


    Klik op het plaatje en je ziet weekmenu week 49

    38shoarma.jpg

    Roergebakken aardappeltjes met shoarma
    Groene salade


     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    10-11-2012, 00:00 geschreven door Marianneke
    Reacties (1)
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (12)
  • Andijvie (19)
  • Asperges (3)
  • Aubergines (1)
  • Bietjes (5)
  • Bloemkool (0)
  • Boerenkool (1)
  • Bonen (2)
  • Broccoli (0)
  • Broodjes (7)
  • Chinese kool (0)
  • Courgette (2)
  • Eieren (3)
  • Erwtjes en worteltjes (0)
  • Gem. groenten (5)
  • Hamburgers (1)
  • Kip (1)
  • Komkommer (0)
  • Koolraap (0)
  • Ovengerechten (2)
  • Paksoi (0)
  • Pasta (2)
  • Peultjes (2)
  • Prei (3)
  • Rode kool (1)
  • Salade (16)
  • Sla (2)
  • Sperziebonen (4)
  • Spinazie (2)
  • Spitskool (1)
  • Spruiten (0)
  • Spruitjes (1)
  • Weekmenu's (2)
  • Witlof (1)
  • Wortels (0)
  • Wraps (1)
  • Zuurkool (0)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!