
Chrysantentaart voor Allerheiligen
Benodigdheden:
-
Takkenkrans (al dikwijls gebruikt) (zie beschrijving bij rubriek Pasen – Heerlijke paastaart) Mocht je er geen hebben dan kan je de rand van de taart afwerken met blaadjes en daar eventueel een lint rond
-
Oasis taartvorm, ingepakt in folie aan de onderkant en zijkant, snijbloemen voeding.
-
Aspidistra bladeren, bladglans (5 à 6 stuks of meer dan moet je minder bloemen gebruiken) hangt ook af van de grootte van de taart.
-
Witte chrysanten
Werkwijze:
1. Was eerst de Aspidistrabladeren (deze kunnen soms heel vuil zijn) goed af en droog ze. Bestuif ze met bladglans en plooi de bladeren zoals ik het met uitleg gedaan heb. (Roze en violet op 01.10.11)
2. Plaats de ingepakte taartvorm in de takkenkrans, verdeel de geplooide Aspidistrabladeren kris/kras over de taartvorm, niet allemaal in dezelfde richting.
3. Schik de chrysanten hoofdjes en knoppen tussen de bladeren, ook niet allemaal op gelijke hoogte er mag gerust speels zijn, sommige chrysanten kan je ook door de bladeren prikken, maak hiervoor eerst een gaatje in het blad met een mes of satéstokje.
4. Steek echt niet teveel bloemen want het groen van de bladeren mag tot zijn recht komen.
5. Deze bladeren houden echt meer dan een maand, dus je kunt de bloemen altijd nog vervangen door andere bloemen, zoals rozen, anjers, gerbera’s, Protea’s, Ornithogalum, kleine anthurium, misschien nog de laatste dahlia’s, orchideeën, enz.…
Dit is nu werkelijk een bloemstuk dat je op het graf kan zetten of bij U thuis en als je de verwelkte bloemen regelmatig vervangt heb je er heel lang plezier van.
Vergeet niet om regelmatig water te geven(gemengd met snijbloemen-voeding), daar deze ingepakt is zal hij het water goed ophouden wat ten goede komt aan de bloemen.
Theresa,

Van bovenuit gezien

Enkel Aspidistrablad en witte chrysanten

Deze chrysanten zijn wel super

Het gedraaide blad over heel de taart verdeeld

Stralende in de zon
|