Benodigdheden :
· Taartschotel
· Lijmpistool
· Mooie tassen, ondertassen of een mokka serviesje
· Isomoring en een hoge taartvorm in Isomo die in de ring past, dus vooraleer te kopen even in de winkel aanpassen
· Lint (roze) smalle en brede
· Enkele witte strikjes
· Zijde bloemen in zachte pastelkleuren
· Witte suikerfondant ( te koop bij bakwaren)
· 1 zak Meringues (te koop bij bakwaren)
· Zilveren suikerparels
· Deegrol
· Keukenfolie
· Kommetjes met water (dit om de suikerfondant aan elkaar te lijmen)
Werkwijze:
Het idee is van Josee Paesen.
1. Omwikkel eerst de Isomoring volledig met het bredere lichtroze lint, lijm de uiteinden aan de achterkant van de ring vast.
2. Leg het blokje witte suikerfondant tussen de keuken folie en rol dit mooi plat uit tot 0.5cm, neem de maat en kijk of je de zijkant van de taartvorm hiermee kan bekleden. De suikerfondant moet ook een deel van de bovenkant bekleden. Niet helemaal omdat in het midden de kan en de kopjes komen.
3. Waar de zijkanten suikerfondant tegeneen komen maak je het een beetje nat met je vingers en trek je voorzichtig de ene kant over de andere en maak het vlak. Laat goed drogen.
4. Lijm nu de Meringues met het lijmpistool vast op de rand van de omwikkelde Isomoring, probeer een rechte lijn aan te houden.
5. Doe een beetje lijm rond de taartvorm (aan de onderste rand), plaats hem in de isomoring. Leg het smalle lintje daar waar de taartvorm de isomoring raken en maak ook deze vast met een speld of met lijm.
6. Verdeel de zijden bloemen over de rand van de taart, het midden moet open blijven om de kan en de kopjes te kunnen plaatsen. Schik ook de witte strikjes tussen de bloemen.
7. Versier het geheel met enkele suikerparels (deze lijm je ook vast met het lijmpistool voorzichtig)
8. Plaats het mokka kannetje en de tassen in het midden van de taart. Zie dat je een mooie schikking krijgt.
9. De taart is klaar. Plaats hem op de taartschotel en eventueel op een spiegel.
Het aangename van deze taart is, dat hij er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog heerlijk ruikt.
Theresa,
Mokka servies uit de kast gehaald.
Een rand van Meringues
Met zijde bloemen afwerken.
Een mooie presentatie.
Eeuwig durende taart.
|