Benodigdheden:
ü Taartschaal op voet of een gewoon glazen taartschaal
ü Oasis taartvorm Ø 22 cm
ü Snijbloemenvoeding
ü Keukenfolie
ü Groene kransenband plastic
ü 2 oasis prikkers en wat cling
ü Mooi lint
ü Sierspelden licht groen
ü Skeletblad oud roze
ü Decoratiespelden en krammen
ü Aspidistra blad en bladglans
ü Geverfde berkentakjes
ü 9 dikke anjers
ü Safari bolletjes
Werkwijze:
1. Laat de oasisvorm zich goed volzuigen in lauw water met het snijbloemenvoeding erin.
2. Plaats de 2 oasisprikkers op de taartschaal en zet vast met cling (deze eerst even met een kaarsje verwarmen – plakt veel beter daarna)
3. Laat de taartvorm goed uitlekken en wikkel de onderkant tot de helft van de taart goed in de keukenfolie, zet vast met decoratiespelden. Hierdoor zal het vocht beter in de taart blijven en zullen de bloemen een langer leven hebben. Indien je daarna water bijgeeft kan het ook niet weglopen. Het geeft U ook de kans indien de bloemen vergaan zijn om ze uit te wisselen tegen nieuwe zonder dat de oase uitgedroogd zal zijn. (Langer gebruik)
4. Hiertegen komt dan het groene plastic lint, dit eveneens bevestigen met decoratie-spelden. Dit voorkomt dat het lint wat daarna ertegen wordt gezet nat zou worden.
5. Aan de rand gaan we kleine takjes gekleurde berk in de ronde vastzetten met krammen. Steek telkens korte takjes erbij en steek vast. Je kan ook een dun kransje van die berketakjes maken in de grootte van de taart en deze dan erop leggen en vastkrammen.
6. Besproei het Aspedistrablad met bladglans en veeg het goed af want deze bladeren zijn over het algemeen vuil en dit geeft het blad een mooi egale glans. Snij daarna de bladeren juist langs de nerf door aan beide kanten. Deze stukken blad ga je kris/kras over de taart verdelen met boogjes en plooitjes.Steek telkens vast met de decoratiespelden.
7. Snij de anjers goed kort af en verdeel ze tussen het Aspidistrablad. Hiertussen komen de safaribolletjes. Zijn de trossen te dik dan knip je er wat uit en deze zet je op draad en verdeel je dan tussen de bloemen.
8. Nu gaan we de rand afwerken, hiervoor nemen we het skeletblad en prikken dit aan de rand van de taart, de topjes mogen boven de taart uitsteken, vastprikken met decoratiespelden.
9. Neem nu het sierlint en zet dit vast met de sierspelden (groen) 1 steek je hoog, de andere lager en zo wissel je af tot het lint volledig rond de taart is. Op het einde vorm je een strik met het overgebleven lint en deze steek je ook vast met de groende sierspelden.
10. Verdeel nog wat kleine geverfde berketakjes over de taart. Plaats de taart op de taartschotel en verras je liefste op Valentijnsdag met een mooi gedekte tafel waarop deze taart zal pronken.
Voor jullie allen een heel mooie Valentijnsdag!!!
Theresa,
|