.
Benodigdheden:
- 2 ijzeren ringen van gelijke doormeter
- Droge houten takjes van 10 cm lang (oud snoeihout)
- Stevige ijzerdraad om de takjes aan de ringen vast te maken
- Tang met lange bekken om de ijzerdraad goed rond de takjes te draaien en dan de ijzerdraad aan te spannen
- 2 bloemistenstokken (groen) enkele kartonnen taartonderleggers
Of:
- Een gekochte krans met takjes
- Oasistaartvorm die past in de ringen, snijbloemenvoeding
- Keukenfolie en decoratiespelden
- Gele Tule
- Deco-twister (wit)
- Gele rozen
- Gele Limonium (Statice) nu in alle kleuren te krijgen
- Enkele takjes Eucalyptus en Pistache
- Porselein kuikentje en enkele eieren
- Pluimpjes (stukjes witte boa) 2 stukjes van 10 cm
- 3 eikaarsjes, 1 gele en 2 groene
Werkwijze:
1. Neem 1 van de ringen, leg hierover de 2 bloemistenstokken, maak vast met ijzerdraad. Dit zal dienen als bodem
2. Plaats een takje tegen de ring en maak vast met ijzerdraad, eenmaal aan de boven- en eenmaal aan de onderliggende ring. Om wat stevigheid te bekomen en gemakkelijker te kunnen werken zet je nu een takje vast tegenover het eerste takje. Zo zal de bovenring al een houvast hebben. Ga zo verder tot de ring vol met takjes is. De ijzerdraad steeds goed vast aandraaien. Kijk goed naar de vorm van de takjes en dat ze wat in elkaar passen dan heb je minder openingen.
3. Leg de taartonderleggers op de 2 bloemistenstokken als bodem.
4. Laat de oasis zich volzuigen in lauw warmwater met snijbloemen-voeding. Haal de oasis uit het water en laat hem een half uur uitlekken.
5. Bedek de taartvorm met keukenfolie, de bodem en de randen, plooi de folie naar boven en steek vast met de etalagespelden. Bekleed de rand met een stuk gele tule, steek ook dit vast met etalagespelden. Plaats de taartvorm in de takkenkrans.
6. Snij de randen van de oasis rond. Verdeel een heel klein beetje deco- twister over de taartvorm. Verknip de Eucalyptus en de Pistache in kleinere takjes en steek deze over de gehele taartvorm.
7. Zet de kaarsjes op pookdraad en plaats de gele kaars in het midden van de taart en de 2 groene langs elke zijde ervan met een gele roos ertussen. Schik nu de rozen aan de rand.
8. Steek de Limonium ertussen, enkel op een plaats. Leg wat pluimpjes over het geheel. Hierop de eitjes en het kuikentje.
9. Neem een stukje boa en versier de taart ermee aan de buitenrand, tegenover het eerste stuk nog een tweede stukje. Enkel op 2 plaatsen anders wordt het te druk.
Nu nog een mooi gedekte tafel en in het midden onze heerlijke taart al kan je er niet van snoepen maar daar zal een heerlijk menu voor Pasen wel voor zorgen.
Voor U allen al een Vrolijk Paasfeest!!!!
Theresa,
Opbouw van de takkenkrans
Van bovenuit gezien
Zal ik mijn eitjes uitbroeden.
|