Indien je snijbloemen koopt, koop deze dan op het einde van uw boodschappen zodat ze niet onnodig nog veel moeten meemaken en lang in de wagen zonder water moeten overleven.
Zodra je thuis komt pak je de bloemen uit het papier en snij je ze dadelijk zo’n 5 à 10 cm af indien ze moeten dienen voor een bloemstuk. De meeste bloemen hebben bloemknopen zoals anjers, rozen, dan snij je steeds 1 cm schuin onder die knop af.
Ontdoe ook zoveel mogelijk blad, laat enkel van boven wat bladeren staan en bij de rozen en anjers haal je de scheuten eraf, deze zuigen nl. al het nodige water op en dit ten nadele van de bloemknoppen.
Zet de bloemen nadat ze schoongemaakt en afgesneden zijn in een emmer met lauw water totdat je ze zal gebruiken voor je bloemstuk. Nooit koud water want dan krijgen de bloemen een schok en zullen de rozen vlug hun hoofdjes laten hangen.
Het is wel even werk maar de bloemen zullen U met hun houdbaarheid bedanken.
Theresa,
|