Benodigdheden:
· ½ Isomotaart en ½ oasistaart van dezelfde doorsnede
· Snijbloemenvoeding
· Een schaal of een recipiënt om het bloemstuk in te zetten, een ronde of vierkante schaal
· Satéstokjes om de helften aan elkaar te houden
· Blaadjes om de Isomotaart te bekleden (ik heb cotinusblaadjes genomen)
· Lijm of spelden
· Gekleurde steentje (kleur aangepast aan de materialen)
· Bloemen (kleine fijne bloemen) Hortensia Annabel, Verbena, Lavendel, korenaren
· 2 Lisdoddenbladeren
· Enkele Calla’s
· Asparagus
Werkwijze:
1. Snij de ½ Isomotaart in de lengte in 2, doe hetzelfde met de oasistaart (hiervan heb je maar een stuk nodig).
2. Bekleed de Isomo helften met de gekozen blaadjes lijm of pin ze vast. De randen niet vergeten want er mag geen wit meer te zien zijn. De binnenkant moet niet volledig bedekt zijn, dit zie je toch niet.
3. Laat de oasis zich volzuigen in lauwwarm water met snijbloemenvoeding en steek het stuk oasis tussen de 2 Isomo helften. Steek vast met de satéstokjes. Let op: de satéstokjes moeten korter zijn als de volledige breedte want ze mogen de Isomo helften aan de buitenzijde niet beschadigen.
4. Leg een lisdoddeblad op de kromming en steek deze vast met etalagespelden. Doe dit ook op de andere Isomo helft.
5. Snij de gekozen bloemen goed kort want ze mogen niet hoog uitsteken het moet vlak blijven. Wissel ook af met kleur. Indien je slappe steeltjes heb maak dan toefjes en ze dit vast met ijzerdraad, maak een gaatje in de oasis en steek voorzichtig in het gaatje, zo kunnen de steeltjes toch nog water opzuigen.
6. Verdeel de calla’s tussen de bloemen en steek ze vast met een etalagespeld, ze hebben daar geen last van.
7. Verdeel enkele korte takjes Asparagus over het bloemstuk.
8. Versier de voor- en achterkant met enkele korenaren die je ook vast steekt met etalagespelden.
9. Plaats het stuk in de gekozen schaal en strooi er de steentjes rond, hier en daar mag je ook wat overgebleven lavendelbloempjes of verbena strooien.
TIP: Indien je Calla’s verwerkt en je wil dat ze soepel vallen, laat ze dan enige uren zonder water en vooraleer je ze schikt wrijf je met je vingers over de stengel tot je voelt dat hij soepel is. Heel zachtjes drukken van boven naar onder. Goed aansnijden en dan in het bloemstuk steken. Maak ook altijd een gaatje met een satéstokje omdat de stengel zacht is.
Deze prille zomer schenkt ons toch al prachtig materiaal om mee te werken. Alle bloemen komen uit onze tuin, ook de Calla’s.
Was een prettig bloemstuk om te maken en nu het af is zeker om te aanschouwen.
Theresa,
Vooraanzicht.
Steentjes en bloempjes
Bovenaanzicht
Verbena, Calla, Annabel, Lavendel
Calla's doorprikt met etalagespeld
|