De meeste van mijn bloemstukken hebben een houdbaarheid van minstens 3 weken tot een maand en als ik ze laat indrogen zeer lang. Hangt ook af van het soort bloemen, tulpen zullen vlugger verwelken maar de parkiet tulpen kunnen heel mooi indrogen. Het is nl. belangrijk dat je verse bloemen als je ze gekocht hebt ook goed behandeld.
Ik zie nog altijd vrouwen in de lessen komen met bloemen in het papier zoals ze ze gekocht hebben.
Zorg voor een glazen bokaal, groot en klein.
De gekochte bloemen thuis dadelijk van de verpakking ontdoen, Enkel van boven enkele bladeren laten staan, de bloemen goed schuin aansnijden en in lauwwarm water met een klein beetje snijbloemenvoeding plaatsen. (plaats ze in een emmer tot je ze meeneemt en dan zet je ze pas in het glazen bokaal).
Nu kunnen de bloemen zich goed volzuigen en zullen de kopjes van de rozen ook veel minder snel gaan hangen. Ze hebben ook ruimte nodig anders geven ze warmte af en zullen ze stikken (dit ten nadele van de houdbaarheid)
Het neemt maar enkele ogenblikken in beslag en je hebt er zoveel meer plezier van.
Het gekochte groen behandel ik op dezelfde wijze.
Het groen uit de tuin, blaadjes van klimop, Pachysandra, conifeer of andere blaadjes, dompel ook altijd eerst onder in lauwwarm water, laten uitdruipen, steeltjes aansnijden en in een bokaaltje steken.
Als je deze regels acht zal je meer plezier van uw bloemstukken hebben en dit is toch wat we willen, of niet??
Ik wens jullie succes met al je bloemstukken en nog vele uren hobbyplezier.
Theresa,
|