NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Hola Andalucia !
Inhoud blog
 • Terug naar ons verblijf in Z-Frankrijk
 • Ainsa en wijdere omgeving.
 • Naar Ainsa
 • Naar Cuenca
 • La Alhambra

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Een korte reis door AndalusiŽ
  02-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar ons verblijf in Z-Frankrijk

  Donderdag 1 juni. Onze terugreis ... dwars door de Pyreneeën. We voorzien een stop in Auch en Agen om te bezoeken. Agen valt weg wegens te weinig tijd. In de vroege vooravond komen we "thuis", moe maar voldaan. We kijken naar de km-teller : 3500 km en de stappenteller ongeveer 100 km.

  (wordt aangevuld, ook de dagen die ontbreken)

  02-06-2017, 10:50 geschreven door Hombre

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ainsa en wijdere omgeving.

  Woensdag 31 mei, onze onvoorziene extra dag in Ainsa. Heerlijk geslapen, rustig en enkel het geluid van de rivier... Deze morgen dan een heeeeerlijk buffetontbijt.

  Het oude, middeleeuwse centrum van Ainsa is mooi, maar langer dan 1 à 2 uur heb je niet nodig om er te zijn. Wel zijn er heel veel in kaart gebrachte wandelingen in de onmiddellijke en wijdere omgeving. Natuurliefhebbers zijn hier dus op hun plek ! Wij verkozen om met de auto enkele kleinere en iets minder kleine dorpen te bezoeken in een lus van ongeveer 100 km. Prachtige (autoloze !) wegen, dorpen met als voornaamste bezienswardigheid de kerk (vele Romaanse maar ... gesloten), basiliek, middeleeuwse toren enz. en natuurlijk de prachtige uitzichten. Opmerking hier weer (zoals in vorige steden), zoveel werd met Europese steun verwezenlijkt (aangelegd, gerestaureerd) en telkens is dit aangeduid. Terug "thuis", nog even de stad in om mijn geliefde drank te kopen : Ricard aan €13,69 voor een liter, in Frankrijk betaal je  ongeveer € 6 meer, in België € 11 !

  Tegen 21u willen we eten. Waarom zouden we in de stad op zoek gaan naar een restaurant als dit hotel zoveel uitstekende recensies heeft wat betreft de keuken ? Dus ... we kiezen en bestellen uit het voorgestelde menu aan €16,50 : voorgerecht, hoofdschotel, nagerecht , koffie, water en 1 fles wijn. Mooi gepresenteerd en heel erg lekker. Dit zijn nog eens Spaanse prijzen van weleer.

  (foto's komen later)

  31-05-2017, 00:00 geschreven door Hombre

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Ainsa

  Dinsdag 30 mei,om 9.30u uit Cuenca vertrokken richting Frankrijk. Gisterenavond beslisten we dat het het middeleeuws stadje Ainsa zou worden in de Pyreneën (540 km). Omstreeks 16u kwamen we aan in ons hotel "Dos Rios", vlak aan de voet van het hoog gelegen historisch centrum. Wat een verrassing, supermooi hotel/kamer : mooie ruime kamer met balkon, prima bedden, super badkamer, airco, goede koelkast, flatscreen TV (maar gebruien we nooit) super snel wifi, onthaal in 't Frans of Engels, gratis parkeergelegenheid bij hotel, dat alles ... voor een prijsje ! Zoals gewoonlijk ... kennismaking met het stadje en om 20u een lichte, lekkere verzorgde maaltijd  weeral tegen een prijsje. Dit beviel ons zodanig dat we onmiddelijk een dag wilden bijboeken, wat nog net lukte.

  Morgen meer bevindingen ...

  30-05-2017, 22:56 geschreven door Hombre

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Cuenca

  Zondag 28 mei, om 9 u vertrokken we naar Cuenca (ong. 480 km). En weer gedurende 200 km na Granada door een landschap van olijfboomgaarden, soms saai vlak, soms mooi heuvelachtig. En op  de prachtige autovista was er weer bijna geen verkeer. Aangenaam rustige rit. Naarmate we Cuenca naderen zien we de temperatuur ook weer naar normlale waarden zakken. We installeren ons in de vroege namiddag in ons bijzonder mooi hotel midden in het centrum. Na verfrissing een eerste kennismaking met de stad en meteen de kathedraal bezocht. Wat een kunstpracht binnen ..

  (wordt vervolgd, ook met foto's)

  28-05-2017, 22:53 geschreven door Hombre

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Alhambra

  Zaterdag 27 mei,vroeg in de morgen (6.45u) per taxi naar het Alhambra. Kenners verwittigden ons dat je er vroeg moet zijn om een ticket te bemachtigen daar het aantal bezoekers beperkt is tot 6000/dag en dat 2/3 van de tickets al verkocht zijn langs internet, en dit soms al maanden op voorhand. Wij waren ongeveer op de 65ste plaats (de eerste zou al in de nacht plaats genomen hebben). En dan maar wachten tot ongeveer 8.30u eer de ticketruimte zou openen. En dan oef eindelijk binnen. Eerst het "General Life" gedeelte (de tuin/en buiten de paleizen) en dan na een uurtje ongeveer naar de palezen. De tuinen zijn prachtig en ook prachtig aangelegd met al die waterpartijen (bronnen ?).

  En dan naar het paleizengedeelte ...

  (wordt vervolgd ook met foto's)

  27-05-2017, 00:00 geschreven door Hombre

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Cordoba naar Granada

  Zaterdag 26 mei

  We gaan Cordoba verlaten  ... maar we hebben de vorige dagen één bezienswaardigheid gemist die we deze morgen nog willen bezoeken, Palacio de Viana. Het paleis met 12 geweldig mooie patio's. We hadden geen tijd om de binnenruimtes te bezichtigen maar dat werd ruimschoots wel mogelijk door naar binnen te kijken door de openstaande ramen vanaf de patio's, erg mooi ingericht met antieke meubelen ... blijkbaar was eten een belangrijke bezigheid want we zagen vele mooie en erg grote tafels.

  Dan op weg naar Granada, weer langs de geweldige (en gratis) autovista's door een landschap dat voor 99% bepaald wordt door de olijvenplantages. Bijna alle gronden, heuvels, heuvelflanken zijn ermee beplant en ik vermoed dat er ( Europese ?) subsidies in het spel zijn omdat er zoveel jonge aanplant is. Hebben de autovista's ook Europees geld gebruikt ? Onvoorstelbaar hoeveel nieuwe wegen (en bruggen !!!) werden aangelegd.

  Aankomst in Granada in de vroege namiddag, lang gezocht naar hotel omdat de gps blijkbaar niet up to date is wat betreft het éénrichtingsverkeer van de straten en een verkeerde inlichting ivm adres. Maar uiteindelijk toch gelukt en hup ... de erkenningswandeling van de stad gestart. Morgenvroeg (7u) vertrek per taxi naar het alom geprezen Alhambra.

  (foto's worden later toegeveogd)

  26-05-2017, 00:00 geschreven door Hombre

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manises

  Zondag 21 mei in de voormiddag komen we aan in ons hotel in Manises, op 10 km van Valencia. We kozen deze (moderne) locatie omdat er ondergronds kan geparkeerd worden en er een metrohalte vlakbij is, 15 min. van Valencia centrum.

  Eerste indruk als we eraan komen : een indrukwekkende stad, prachtige grootse gebouwen. We besluiten voor vandaag alleen de kathedraal te bezoeken en verder door de stad een eerste algemene verkenning. We lopen zowat 6 km

  Maandag 22 mei na een lekker ontbijt (buffet) zo vlug mogelijk voor een ganse dag naar Valencia. Het weer is prachtig, goede temperatuur van 24°-26° om te stappen.

  25-05-2017, 19:27 geschreven door Hombre

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/hombre

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  SeniorenNet-team

  22-05-2017, 21:30 geschreven door

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  20-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We vertrekken ...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zaterdag 20 mei is het zover, om 8 u vertrekken we vanuit zuid Frankrijk richtin Valencia, de eerste stad die we zullen bezoeken. Om de reis niet te vermoeiend te maken splitsen we de 882 km in een eerste rit tot Tortosa (710 km) voor deze dag en de resterende 172 km voor zondag. We nemen de "autoroute" en de "AP", het weer is niet slecht ook niet schitterend maar vanaf de Pyreneeën wordt het mooi. Er lijkt nog veel sneeuw op de toppen te liggen.

  Rond 16u komen we in ons hotel aan, we drinken een biertje op het terras aan het zwembad alvorens de stad te bezoeken.

  Bijlagen:
  15f9m8dE-1495559069-1c511f3539f775d23399505ea8e24ec4.JPG (52.5 KB)   
  15f9m8dE-1495559069-1c511f3539f775d23399505ea8e24ec4.JPG (52.5 KB)   
  15f9m8dE-1495560499-678d7bae324c3815badc5058aff3795c.JPG (63.6 KB)   

  20-05-2017, 00:00 geschreven door Hombre

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!