Inhoud blog
  • weerstand verhogen
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Homeopathie Gonnie Ente
    Puur en Gezond
    20-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weerstand verhogen

    Weerstand verhogen

    Een natte herfst en daarnaast een steeds jachtiger leven; ingrediënten die een constante aanslag betekenen op ons afweersysteem, het gevolg: verkoudheden, terugkerende infecties en een algehele verhoogde vatbaarheid voor ziekte. Hoe kunnen we op een simpele en gezonde manier hiermee omgaan?

     

    Weerstand stimuleren
    Onze afweer kunnen we op diverse manieren prikkelen. Allereerst via een gezonde slaap: met name de eerste vijf uren (liefst ongestoorde) slaap zijn belangrijk, omdat hierin een groot deel van onze diepe slaap plaatsvindt en juist in deze diepe slaap vinden de herstelprocessen plaats van het menselijk afweersysteem.

    Verder is een goede voeding natuurlijk van groot belang: veel verse groente, vers fruit, noten, granen, zaden en volkorenprodukten, alles het liefst zo kort mogelijk bewerkt, leveren een schat aan onmisbare vitamines, mineralen en ziekteremmende stoffen.

    Als het lichaam extra belast wordt (bijv. tijdens een chronische ziekte of bij intensieve sportbeoefening) kan het tijdelijk gebruik van extra vitamines of een plantaardig produkt zoals de smalle purperhoed (Echinaplant, Echinaforce) worden overwogen.

     

    Vermijden van weerstandsverlagende factoren
    Dagelijks komen we in aanraking met talloze ziektebevorderende stoffen die soms moeilijk en soms gemakkelijk te vermijden zijn. Zo vormen de duizenden schadelijke stoffen die bij het roken van tabak vrijkomen een directe aanslag op ons afweersysteem.

    Vlees bevat vaak sporen van antibiotica en hormonen, alsmede een weerstandremmende stof, arachidonzuur, die overigens ook in pinda's voorkomt. Het eten van met name vette vis (zalm, makreel) is in dat opzicht beter, het bevat minder arachidonzuur en heeft bovendien een gunstige invloed op onze bloedvaten. Onze afweer wordt verder negatief beïnvloed door voedingsmiddelen die teveel bewerkingen hebben ondergaan (bijv. witte suiker).

    Ook stress-situaties die gepaard gaan met heftige spanningsgevoelens hebben een direct effect op onze lymfocyten, de cellen die in ons bloed paraat staan om vijandige stoffen en de veroorzakers van infectieziekten (virussen en bacterën) aan te vallen.

     

    Homeopathische aanpak van infecties
    Bij acute infecties is een goed gekozen homeopathisch middel vaak snel in staat om genezing te brengen, waardoor andere therapie (bijv. een antibioticakuur) voorkomen kan worden. Bij mensen die te maken hebben met steeds weer terugkerende infecties, is een homeopathisch constitutiemiddel nodig, een natuurlijk geneesmiddel dat niet alleen past bij de klachten maar ook bij alle andere kenmerken van de patiënt.

     

    Een verkoudheid is niet altijd te vermijden maar regelmatig de handen afspoelen helpt zeker, net als het slikken van vitamine C, zink(zuig)tabletten en plantaardige middelen als Echinacea (purperhoed).

    20-12-2006 om 17:15 geschreven door Gonnie Ente

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Hallo allemaal,

    het is me gelukt een blog aan te maken. maar nu de rest nog...
    Het wordt een blok over gezondheid en Homeopathie
    Wat kunnen we er zelf aan doen in de wintermaanden om gezond te blijven, wat kunnen we aan homeopathische zelfzorg middelen gebruiken en wat kan ik voor u betekenen als het niet slecht een winterkwaaltje is...

    Het afgelopen half jaar is het me gelukt om een mooie website te bouwen, dus als u al vast nieuwschierig bent naar wat klassieke homeopathie is en wat ik in mijn praktijk doe dan kunt u daar alvast op kijken; www.gonnie-ente.nl
    de rest gaat volgen...

    hartelijke groet
    Gonnie Ente

    volgend bericht zal gaan over informatie middag en avond in de Bibliotheek van Wehl..

    20-12-2006 om 17:01 geschreven door Gonnie Ente

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    20-12-2006 om 16:02 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/12-24/12 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!