NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een man en woon in (VLAANDEREN) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Foto
Inhoud blog
 • VL@S Ardooie-Koolskamp.
 • VL@S Ardooie-Koolskamp.
 • Oproep.
 • Info Ardooie
 • Citaat.
  <bgsound src="http://blog.seniorennet.be/Music/de_vlaamse_leeuw.mid" loop="infinite">
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Mijn favorieten
 • VVB-Ardooie-Koolskamp
 • Vlaanderen-Flanders
 • Meervoud
 • The Brussels Journal
 • Taal Aktie Komitee.
 • Vlaamse boeken.
 • Wandelen voor Vlaanderen.
 • Vlaamse Aktieve Senioren.
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Blog als favoriet !
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

  20-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@S Ardooie-Koolskamp.

   

  Afdeling Ardooie-Koolskamp.  dinsdag 13 juni 2017  van 14:30u. 17:30
  De islam door Koenraad Elst.
  CC 't Hofland, Oude Lichterveldsestraat 13, Ardooie
  met Fons Lammertyn
  Foto
  Allen daarheen.  Koenraad Elst (Leuven 1959) groeide op in een katholiek Vlaams gezin en onderscheidde zich al vroeg als zeer leergierig en tegendraads. Na enkele hippiejaren besloot hij zijn belangstelling voor Aziatische tradities een steviger fundament te geven: hij studeerde aan de KU Leuven af in de Sinologie, de Indo-Iranistiek en de Wijsbegeerte. Hij maakte studiereizen in de betrokken landen en verbleef voor onderzoek aan de Benares Hindu University. Zonder enige institutionele steun deed hij origineel veldwerk voor een proefschrift over het hindoe-nationalisme, en behaalde hiermee in 1998 aan de KU Leuven zijn doctorstitel. Hij noemt zich onbeschroomd oriëntalist, tegenwoordig een geuzennaam. Als zelfstandig onderzoeker oogstte hij zowel lof als kritiek met zijn non-conformistische bevindingen over hete hangijzers als de islam, de multiculturele samenleving en de lekenstaat, de ontstaansgeschiedenis van het Indo-Europees, de tempel/moskee-betwisting in Ayodhya, de dubieuze erfenis van Mahatma Gandhi, en de affiniteit en vijandschap tussen godsdienst en totalitarisme. Verder publiceerde hij over correlatieve kosmologieën, nieuwe religieuze bewegingen, de donkere zijde van het bejubelde boeddhisme, de grondslagen en moderne heruitvinding van het hindoeïsme, diverse taalbeleidskwesties, het maoïsme, de hernieuwde relevantie van Confucius in het conservatief réveil, het toenemend Aziatisch stempel op de éénwordende wereldbeschaving. Hij engageerde zich via opiniestukken en sommige van zijn ruim twintig boeken ook in het maatschappelijk debat, zowel in België als in India.

   

  Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00

  Koffie en versnaperingen inbegrepen.

   

  Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com


  29-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@S Ardooie-Koolskamp.

  Afdeling Ardooie-Koolskamp.  dinsdag  9 mei 2017  van 14:30u. 17:30
  Houb, houb, yellah! Vluchtelingen in Libanon door Ria Anyca.
  CC 't Hofland, Oude Lichterveldsestraat 13, Ardooie
  met Fons Lammertyn  Terwijl het conflict in Syrië – dat nu al vijf jaar duurt en wordt omschreven als de ergste humanitaire crisis van onze tijd – onverminderd aanhoudt, zoeken miljoenen mensen hun toevlucht in kampen buiten Syrië. De meesten leven in de Bekaavallei in Libanon, een land waar een vijfde van de inwoners nu uit Syrische vluchtelingen bestaat.

     Houb houb, yellah! biedt een zeldzame blik achter de schermen van de vluchtelingenkampen. Samen met een jonge fotograaf en in het kielzog van een ngo trok journaliste  Ria Anyca  van kamp naar kamp. Ze zag er kinderen die verkeerden in acute, medische nood en volwassenen die hun leven met de moed der wanhoop probeerden verder te zetten. Ze luisterde er naar de pakkende verhalen van de mensen zelf, die haar uit eerste hand vertelden over wat ze hadden moeten doorstaan. Het zijn verhalen van angst en ontreddering, maar vooral ook van hoop op een betere toekomst...

   

  Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00

  Koffie en versnaperingen inbegrepen.

   

  Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com


  22-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep.
  Persbericht solidariteitswandeling Zaventem
  21-4-2017

       

  Foto

  Brusselse geluidsnormen: Vlaamse Volksbeweging pleit voor Vlaamse realiteitszin én daadkracht

  VVB Vlaams-Brabant en TAK stappen te Zaventem (zondag 23 april, 15u., station) op achter slogan

   

  ‘Uw job is lucht voor Brussel’

   

  N.a.v. deze solidariteitswandeling spreken namens Vlaams-Brabant, de luchthavenwerknemers en de VVB: resp. Kurt Ryon (burgemeester van Steenokkerzeel), Erik Rennen en Bart De Valck.

   

   

  VVB-voorzitter Bart De Valck: "Vijf minuten politieke moed voor Zaventem? Dat moet toch kunnen! Een nieuwe belangenconflict moet mogelijk zijn. Vlaanderen gaat gebukt onder zijn keurmerk van 'goed bestuur'. Voor de VVB is de werkgelegenheid in Vlaanderen een strategisch belang, ook als daar Brusselaars komen werken, zoals in Zaventem. Dat mag Vlaamse bewindslui gerust de stap van 'goed bestuur' naar 'straffe politiek' doen zetten. Geen doen zonder durven in dit dossier."

   

   

  De krachtmeting tussen Vlaanderen en Brussel over de geluidsnormen gaat door. Morgen (22 april) loopt het belangenconflict van Vlaanderen tegen de Brusselse ordonnantie af. De VVB wil (i.) de drijfveren van de Franstalige politieke klasse in Brussel blootleggen en (ii.) tegelijkertijd pleiten voor sereniteit en voluntarisme van Vlaanderen in deze kwestie. Dat willen we doen door de politieke wereld enkele vragen voor te leggen. De bijlage bij deze persmededeling gaat in detail in op de Franstalige motieven die wij detecteren en somt de vragen op die wij graag onder de aandacht zouden brengen van de landelijke politiek en de Vlaamse politici in het bijzonder.

   

  Onze solidariteitswandeling richt zich niet alleen tot leden en sympathisanten van de VVB. Het ‘Grote Communautaire Stilzwijgen’ van de afgelopen jaren hebben wij van onze kant benut om goede banden te smeden met buurtcomités en om een toenadering tot vakbondskringen in de steigers te zetten. Verschillende contacten zijn gelegd; de VVB hoopt het sociaal-culturele middenveld, syndicale kringen en lokale overheden te kunnen mobiliseren om, samen met haar, te waken over het sociale, groene, cultureel verweven en natuurlijk Vlaamse karakter van dorpen en woonkernen in de Noordrand en elders in Vlaams-Brabant, in de slagschaduw van de hoofdstad.

   

  Voor verslaggevers van de media voorzien wij een persmap n.a.v. onze solidariteitswandeling. Deze valt ook aan te vragen via secretariaat@vvb.org.

  Hier vindt u meer informatie over het dossier.

  Bert Schoofs

  Woordvoerder VVB - 0475 29 80 48

   

  Bart De Valck

  Voorzitter VVB - 0499 21 24 48

   


  18-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info Ardooie

  Recyclage park Ardooie gesloten wegens rioleringswerken

  Wegens rioleringswerken is het recyclagepark van ARDOOIE GESLOTEN vanaf dinsdag 18/04/2017 t.e.m. woensdag 31/05/2017.

   

  Het park zal (vermoedelijk) terug open gaan vanaf 1/06/2017. Tijdens de werken kan je terecht op alle andere recyclageparken van IVIO: zie... (lees meer)                


  16-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat.

  PASEN : de nationale chocoladeviering.

  Mike Barfield.


  12-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun Frans-Vlaanderen.

  MARS VAN DE VLAAMSE IDENTITEIT

  41e Mars aan de Peene


  Zoals elk jaar in april, en dit sinds 1977 zonder onderbreking, verzamelen de Frans-Vlamingen zich zwijgzaam op het slagveld aan de Peene, waar in 1677 het lot van Zuid-Vlaanderen bezegeld werd. Het despotische Franse gezag slaagde er toen in om, na 70 jaar van knevelarij en talrijke oorlogen, de voormalige Nederlanden te ontmantelen en ons welvarend en ontwikkeld vaderland te ontbinden en te veranderen in een « Nord Pas De Calais » zonder ziel, dat alle records breekt qua ellende, werkloosheid en lelijkheid, een ware anomalie in dit welvarende noordelijke Europa waar wij integraal deel van uitmaken.

  Deze vreedzame en stille mars is een unieke gelegenheid voor de Frans-Vlamingen om eraan te herinneren, dat ze als volk bestaan en dat ze niet willen verdwijnen.

  Terwijl Frankrijk een surrealistisch pseudodebat voert over zijn eigen identiteit, hebben wij, Vlamingen, geen enkele twijfel over de onze. Hieraan zal tijdens deze tocht herinnerd worden , aan de voet van de herdenkingszuil van deze brutale annexatie door Frankrijk.

  Onze identiteit is geen ideologische zoals de Franse identiteit ! Wij Vlamingen zijn geen papieren, abstracte en onderling verwisselbare « burgers », maar vrije mensen, met hun wortels in een gemeenschappelijke geschiedenis, in een land en een volk ! De strijd van de Vlamingen is onderdeel van de universele strijd voor het VOLKERENRECHT, zonder hetwelke er geen « mensenrechten » bestaan.
   
   VLAANDEREN IS ONZE IDENTITEIT !
  LATEN WE DIE SAMEN VERDEDIGEN !


  Samenkomst in
  ZUIDPEENE

  Zaterdag 22 april 2017 !

  Verzamelen op het dorpsplein om 14u30
  Mars van ongeveer 8 km door de Vlaamse velden tussen Noordpeene en Zuidpeene.

  Na de zwijgende voettocht is er een samenzijn met zangstonde ( Auberge de la Peene in Noordpeene )

  Het is de uitdaging om het aantal deelnemers elk jaar te verdubbelen ! Spreek erover in uw omgeving ! Kom in groten getale met uw gezin, uw vrienden en uw vlaggen ! Verspreid dit bericht via het internet !
  Wij rekenen op u om deze manifestatie kenbaar te maken en mensen te mobiliseren ! Het is aan de Vlamingen om dit evenement te doen slagen !


  11-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aandacht a.u.b

  Week van de valpreventie

   

  Mariette, 76 jaar, heeft haar arm in het gips. Toen ze verleden week op haar kousen de trap afkwam, is ze uitgegleden. Resultaat: veel blauwe plekken, stram én een gebroken pols.

   

  Eén op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Zo'n valpartij heeft vaak nare gevolgen. Stoornissen in evenwicht, spierkracht en/of mobiliteit zijn enkele van de belangrijkste risicofactoren voor een val. Ze kunnen vermeden worden door regelmatig te bewegen. Dat is de beste remedie om valpartijen te voorkomen. Tijdens de zesde Week van de Valpreventie van 24 tem 30 april 2017 roepen we iedereen op. Vermijd valincidenten: volg onze tips, wees actief maar doe het op een veilige manier. Begin er vandaag nog aan!

   

  MWVlogo

  Onze tips:

  • Blijf actief
  • Ga voor een veilig huis
  • Verzorg je voeten
  • Kijk uit met je ogen
  • Eet evenwichtig en gezond
  • Let op met medicijnen
  • Voorkom duizeligheid bij het rechtstaan

   

  Valpreventie


  09-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@S aktiviteit

  De verkeerskillers: feiten en fabels door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde biedt een twee uur durende workshop aan die dieper ingaat op de drie grote risico’s in het verkeer: snelheid, rijden onder invloed en het niet dragen van de veiligheidsgordel.
  Waar
  Oude Lichterveldsestraat 13, 8850 Ardooie
  Wanneer
  di 11/04/17 van 14:30 tot 17:30
  Prijs
  € 4 (Basisprijs: € 4)
  Contact
  e-mail: flammertyn@gmail.com
  Uitgebreide infotekst

  De Stichting Vlaamse Verkeerskunde biedt een twee uur durende workshop aan die dieper ingaat op de drie grote risico’s in het verkeer: snelheid, rijden onder invloed en het niet dragen van de veiligheidsgordel.
  Aan de hand van beeldmateriaal en doe-activiteiten scheiden we samen de fabeltjes van de feiten. Interessant voor senioren, maar evengoed een boeiende bijscholing voor bestuurders die al een ruime rijervaring hebben.
  Want de cijfers zijn onthutsend:
  In zo’n 30% van alle dodelijke ongevallen is overdreven snelheid de belangrijkste factor.
  Rijden onder invloed is goed voor ongeveer 25% van alle verkeersdoden.
  Wie geen gordel draagt, heeft dubbel zoveel risico om bij een verkeersongeval te sterven of zwaargewond te raken.


  02-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen 2017

  Vlaanderen Vlagt was terug aanwezig.

  Philippe Gilbert wint de Ronde van Vlaanderen na solo van 55 kilometer
  Proficiat Gilbert.

  26-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag dag op dag.

  Herdenking.

   

  23-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debat.

  Geachte Mevrouw, Mijnheer,

   
  Prof. dr. Hendrik Vuye, Grondwetspecialist en volksvertegenwoordiger, Veerle Wouters, volksvertegenwoordiger, beiden auteurs van het #Grendelboek, gaan de confrontatie aan met Gerolf Annemans, Europees parlementslid en auteur van 'Quid Nunc'.
   
  Thema: Twee wegen naar onafhankelijkheid.
   
  Zowel het boek van Vuye en Wouters 'Sleutels tot ontgrendeling. Uitdagingen aan de Vlaamse meerderheid' als het laatste boek van Annemans 'Quid Nunc, de Ordelijke Opdeling van België' zal die avond te koop worden aangeboden. Moderator: Pieter Bauwens.

  Woensdag 29 maart - 20.00 uur - Hotel de Basiliek
  (Trooststraat 22, Edegem)
  Inkom: 5 euro (studenten 3 euro)

  Vanaf 18u heeft u de mogelijkheid deel te nemen aan de receptie en het lichte diner. Op voorhand inschrijven is hiervoor verplicht: info@debatclub.org – 0498/77 48 71 – 40 euro p.p. (inkom van 5 euro inbegrepen) over te maken op rekening van de Debatclub: BE20 7350 4124 1556.


  Actief op Facebook? Nodig dan ook uw vrienden uit via dit medium:
  https://www.facebook.com/events/624941564367264/

  Dit debat is ook rechtstreeks te bekijken via onze webstek en Youtube.
  https://youtu.be/LJhRiaLS2Xw

  Namens de grootste debatclub van Vlaanderen,

  Paul Doevenspeck, Hugo Broeckaert, Frans Crols

  Meer info over de debatclub: www.debatclub.org

   
               
  16 november: Heeft deze EU nog toekomst?
               
   

  21-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak debat.

  Wie kan , gaat luisteren.

   

  Beslist de natie?

  Op 27 maart presenteren we u een debat over de toekomst van de Europese Unie en de naties onder de titel 'Beslist de natie?'  Misschien vinden we wel antwoorden op de gestelde vragen? Volgende boeiende sprekers gaan daarom met elkaar in gesprek: 

  - Björn Rzoska (Groen), Vlaams Parlementslid,

  - Amadeu Altafaj, vertegenwoordiger voor de Catalaanse Overheid in de EU,

  - Sander Loones (N-VA), EU-parlementslid,

  Pieter Cleppe, voorzitter van de denktank Open Europe
  Prof. internationale politiek Dirk Rochtus leidt in. Jean-Pierre Rondas modereert het debat. Nadien kunt u napraten tijdens de receptie, aangeboden door Flieger Law Office.  

  Locatie: KU Leuven Campus Sint-Andries Antwerpen, Sint-Andriesstraat 2, 2000 Antwerpen


  20-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verkeer.

  Afdeling Ardooie-Koolskamp  dinsdag 11 april 2017  van 14:30u. 17:30
  De verkeerskillers: feiten en fabels door de Stichting Vlaamse Verkeerskunde.
  CC 't Hofland, Oude Lichterveldsestraat 13, Ardooie
  met Fons Lammertyn  De Stichting Vlaamse Verkeerskunde biedt een twee uur durende workshop aan die dieper ingaat op de drie grote risico’s in het verkeer: snelheid, rijden onder invloed en het niet dragen van de veiligheidsgordel.

  Aan de hand van beeldmateriaal en doe-activiteiten scheiden we samen de fabeltjes van de feiten. Interessant voor senioren, maar evengoed een boeiende bijscholing voor bestuurders die al een ruime rijervaring hebben.

  Want de cijfers zijn onthutsend:

  • In zo’n 30% van alle dodelijke ongevallen is overdreven snelheid de belangrijkste factor.

  • Rijden onder invloed is goed voor ongeveer 25% van alle verkeersdoden.

  • Wie geen gordel draagt, heeft dubbel zoveel risico om bij een verkeersongeval te sterven of zwaargewond te raken.

   Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00

   Koffie en versnaperingen inbegrepen.

    

   Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com


  19-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagreisje.

  Wie gaat er mee ?

  Afdeling Ardooie-Koolskamp                               dinsdag 18 april 2017  van 08:00u. 20:00
  Daguitstap met de bus samen met VL@S Izegem
  Mechelen en Dendermonde
  met Fons Lammertyn

  Wij bezoeken in de voormiddag het Speelgoedmuseum te Mechelen.

  Middagmaal te Sint-Katelijne-Waver.

  In de namiddag gaan wij naar Dendermonde voor een bezoek met degustatie aan brouwerij Dilewyns, brouwer an de Vicaris.

  Op de terugweg houden wij halt te Astene (Deinze) voor de avondlunch.


  09-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van VLAANDEREN.

  foto van Vlaamse Volksbeweging.

  Vlaggen is leuk en plezierig te samen met vrienden, zeker doen.


  07-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lid worden van VL@S.

  Eens proberen ,zeker doen.

  Afdeling Ardooie-Koolskamp

  Hoe word ik lid van afdeling Ardooie-Koolskamp

  Word nu lid van afdeling Ardooie-Koolskamp.

  Senioren weten waarom!!

  • Stort lidgeld op rekeningnummer BE92 9730 8184 7523 met vermelding van: "naam + lidgeld"    
   • € 18,00 per jaar
   • tweede gezinslid betaalt € 12,00 per jaar
             
  • klik hier     voor de gegevens van de bestuursleden en stuur een mailtje naar de     voorzitter, secretaris of pennigmeester, van de afdeling, met     onderstaande gegevens en  ook de gegevens van je partner als hij/zij ook     lid wenst te worden:    
   • naam en voornaam
   • straat + huisnummer
   • postcode + gemeente
   • geboortedatum
   • e-mailadres
   • telefoon- en/of gsm nummer

  03-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op tijd kaarten bestellen.

  Zeker doen , de moeite waard,en dan zingen maar.................................................

  Gerelateerde afbeelding


  01-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debat.

  Zeker de moeite waard,maar voor West-vlamingen wel wat te ver denk ik.

  foto van Vlaamse Volksbeweging.


  25-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij was er !!! Wie ?

  Bracke Siegfried.

  En Ardooie luisterde er naar .............................................

   

  Ook de vorige plaatselijke N-VA voorzitter Ardooie-Koolskamp Fons Lammertjn werd in een hulde betrokken.


  14-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA Ardooie-Koolskamp

  Op de sofa met Siegfried Bracke en Brecht Vermeulen

  Voorzitter kamer Siefried Bracke

  Siegfried Bracke 

  Brecht Vermeulen

     Brecht Vermeulen

  24 februari 2017 - 20:00

  N-VA arrondissement Kortrijk- Roeselare- Tielt en 

  N-VA Ardooie- Koolskamp nodigen u uit op de open ledenvergadering.

  Brecht Vermeulen, lid van de Kamer gaat op de sofa met

  Siegfried Bracke, Voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

  DATUM: vrijdag 24 februari 2017 om 20 uur.

  PLAATS: CC 't Hofland, Oude Lichterveldsestraat 13, Ardooie.

  Inkom gratis.


  06-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitnodiging VL@S.

  Afdeling Ardooie-Koolskamp.

  Foto  dinsdag 14 februari 2017  van 14:30u. 17:30
  De 18-daagse veldtocht: mei 1940 door Erik Dewitte.
  CC 't Hofland, Oude Lichterveldsestraat 13, Ardooie
  met Fons Lammertyn

  De Achttiendagse Veldtocht is de naam die achteraf gegeven werd aan de operaties van het Belgische leger tijdens de tweede wereldoorlog vanaf de inval door het Duitse leger in Nederland, België en Frankrijk op 10 mei 1940 tot de capitulatie van het Belgische leger op 28 mei 1940.

  Het Duitse aanvalsplan hield geen rekening met nationale grenzen.

  Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00 - Koffie en versnaperingen inbegrepen.

  Contact: Fons Lammertyn 0477/63 90 84 - email flammertyn@gmail.com


  05-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35 Jaar geleden.

  Wies Moens

  Sint-Gillis-Dendermonde, 28  januari 1898 –
  Geleen,  5 februari 1982

  Als dichter vertegenwoordigt Moens de ethisch
  humanitaire strekking van het expressionisme in Vlaanderen.

  Schreef talrijke essays, vertaalde
  toneelstukken en novellen.

  Was een  katholiek politicus in de Vlaamse
  Beweging, betrokken bij het activisme in WOI en collaboratie in WOII.

   


  30-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat JAN.

  Jan Verroken honderd: 'Ik volgde altijd mijn eigen lijn'

  Van de vastlegging van de taalgrens tot Twitter

  Maandag 30 januari wordt hij honderd. De oudste Twitteraar van het land over CVP, taalgrens, Leuven Vlaams, Egmont, confederalisme en N-VA.


  19-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitnodiging
  PERSMEDEDELING VVB - Nieuwjaarsontmoeting VVB in het teken van republikeinse toekomst
  19-1-2017

  VVB wil inhaalbeweging voor Vlaanderen naar Catalaans en Schots voorbeeld

  VVB-voorzitter Bart De Valck: “Vlaanderen heeft nood aan een basisbeweging, een Vlaamse Beweging 2.0, die verenigingen, organisaties, netwerken en bedrijven samenbrengt om zo concreet stappen te zetten naar Vlaamse onafhankelijkheid. Geen enkele Vlaamse partij -  geen enkele! - mag nog de kans krijgen van de initiatieven van die beweging weg te lopen. Het is tijd om niet langer te dralen, maar om terreinwinst te boeken.”

  Overmorgen (zaterdag 21 januari, vanaf 19.15) verwelkomt de Vlaamse Volksbeweging zijn leden, sympathisanten en de media in de schitterende omgeving van het Antwerpse Red Star Line Museum (Montevideostraat 3 te 2000 Antwerpen). Onze nieuwjaarsontmoeting 2017 staat in het teken van de plannen die onze organisatie koestert. Sinds de verkiezing van een nieuw bestuur vorig najaar is het draagvlak om eendrachtig binnen en buiten de politiek te werken aan de intellectuele en maatschappelijke voorbereiding van de Vlaamse onafhankelijkheid nog nooit zo groot geweest.


  24-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@S

  Uitnodiging.

  Afdeling Ardooie-Koolskamp

                              

  Wij zijn een Vlaamse sociaal-culturele vereniging voor senioren: dynamisch, pluralistisch en niet-partij gebonden, met een ruim aanbod aan activiteiten om hart, lichaam en geest voldoende zuurstof te geven.

  Het welzijn van onze leden en uiteindelijk ook van alle anderen in deze samenleving staat voor ons centraal.  dinsdag 10 januari 2017  van 14:30u. 17:30
  Pater Damiaan door Marc De Bie.
  CC 't Hofland, Oude Lichterveldsestraat 13, Ardooie
  met Fons Lammertyn

  Damiaan de Veuster was reeds tijdens zijn leven een legende.
  Molokai, een vergeten vlek op de immense mantel van de Stille Oceaan kreeg door Damiaan bekendheid over de ganse wereld. Damiaan was de eenzame blanke strijder geworden die overeind bleef in de lepra -hel op het schiereiland Kalawao.

  Hoe onverzettelijk hij ook was en hoe boos hij ook kon zijn, Damiaan was altijd bereid schuld te erkennen en waar dit aan de orde was, vergeving te schenken.

  Damiaan was een overlever die dankzij een diep geloof en zin voor humor altijd weer uit het diepste dal naar boven klauterde.

  Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00

  Koffie en versnaperingen inbegrepen.

   

  Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com


  23-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017

  Een goed einde jaar met een bliksemstart voor het nieuwe jaar.


  18-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BETON stop.

  Beklagenswaardig is de man die op het platteland wou wonen.

  Driemaal verliet hij de stad.

  Driemaal haalde de stad hem in.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------


  15-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat

  Politicus : Iedereen met voldoende invloed om zijn oude moeder een baantje als werkster op het stadhuis te bezorgen .

  H.L.Mencken

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  28-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@S Ardooie-Koolskamp.

  Afdeling Ardooie-Koolskamp

                                dinsdag  8 november  van 14:30u.
  De grooten oorlog: Belgische stelling, Vlaamse achterstelling door Hector Van Oevelen
  Ardooie CC 't Hofland Oude Lichterveldsestraat 13

  Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00

  Koffie en versnaperingen inbegrepen.

   

  Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com


  27-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RODENBACH.

  Vandaag 160 jaar geleden is Albrecht Rodenbach geboren.

  ALBRECHT RODENBACH

  Albrecht Rodenbach werd geboren te Roeselare op 27 oktober 1856. Hij stamde uit een gegoede burgerfamilie die afkomstig was uit Andernach in het Duitse Rijnland. Na de lagere school volgt hij de leergangen in het Klein Seminarie. Hier wordt zijn Vlaamsgezindheid gewekt, vooral onder impuls van Hugo Verriest die een diepgaande invloed op hem heeft. Dit leidt onvermijdelijk in het schooljaar 1874-75 tot een conflict tussen leerlingen van Verriests Poësisklas en de Fransgezinde directeur. Op het jaarlijkse schoolfeest weigerden de leerlingen Franse liederen te zingen en zongen zij het door Rodenbach getoondichte "Nu het lied der Vlaamse zonen" met de gekende strijdkreet "Vliegt de blauwvoet, storm op zee". Deze actie kreeg de naam "De grote stooringe" en was de start van de zogenaamde "Blauwvoeterie". Dit weerhield Rodenbach niet om toch nog primus in de Retorica te worden. Na het voleindigen in 1876 van zijn middelbare studies ging hij dan in Leuven rechten studeren. Mede door zijn toedoen worden in 1877 twee algemene studentenlanddagen bijeengeroepen te Gent. Met zijn Leuvense studiegenoten richtte hij "Het Algemeen Vlaams Studentenverbond" op. Hun doelstellingen waren de vernederlandsing van het onderwijs en gelijke rechten voor de Vlamingen.
  Via het bondstijdschrift "Het Pennoen" wordt het gedachtengoed van de blauwvoeterie verspreid. Tegelijkertijd bleef Albrecht Rodenbach contacten onderhouden met de Roeselaarse studenten en maakte hij deel uit van de "De vriendschap", een Roeselaarse letterkundige kring. Zijn ideologie is een vermenging van de levensbeschouwing van Gezelle met de heroïsch-nationale romantiek (1) van Conscience. Men kan Rodenbach het best omschrijven als een Vlaams cultuurnationalist die niet hoog oploopt met staat en politiek. Vanaf 1878-79 onderhoudt hij contacten met bekende Vlaamse liberalen zoals Max Rooses en Jan van Beers, wat niet in dank wordt afgenomen in de katholieke studentenbeweging.
  Albrecht Rodenbach sterft, amper 24 jaar oud, in zijn geboortestad op 23 juni 1880. Vanaf het ogenblik van zijn overlijden wordt hij het symbool bij uitstek van de Vlaamse studentenbeweging. In 1888 wordt op het kerkhof van Roeselaere zijn praalgraf ingehuldigd en vanaf 1900 wordt de Rodenbachviering een feest van de hele Vlaamse studentenbeweging. Rodenbachs liederen, gedichten en toneelwerken zijn lange tijd de inspirerende symbolen van de Vlaamse Beweging gebleven.
  Het is zijn verdienste dat een groot deel van de Vlaamse studerende jeugd in zijn tijd en nog gedurende lange tijd daarna tot het flamingantisme (2) aangetrokken werd.
  Hij schreef ook onder de pseudoniemen Harold, C. Sneyssens, Skald en Ruwaert.
  Bekende werken van deze veel te vroeg gestorven studentenleider zijn :
  Gudrun (toneelstuk) - Klokke Roeland (lied) - Kerelslied (lied) - Nu het lied er Vlaamse zonen (lied) - Psalm (gedicht) -


  18-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B persbericht.
  PERSMEDEDELING VVB - Vlaamse Volksbeweging naar Frankfurter Buchmesse

  17-10-2016

  VVB draagt boodschap van zelfbeschikking rustig maar resoluut uit op ’s werelds grootste boekenbeurs

  ICEC-secretaris Steven Vergauwen: “Onze aanwezigheid op de Messe past helemaal in onze samenwerking met Catalaanse, Schotse en andere basisbewegingen om culturele, sociaaleconomische, maar ook politieke zelfbeschikking van nationale gemeenschappen op de kaart te zetten als een nieuw en bepalend baken voor de Europese en internationale politiek.”

  Woensdag 19 oktober gaat de Frankfurter Buchmesse opnieuw van start. De beurs - editie 68 - is met voorsprong het grootste evenement voor gedrukte en niet-gedrukte media ter wereld. Elk jaar zet de Messe een eregast extra in de kijker. Dit jaar is dat de Nederlandse cultuurgemeenschap, dus: Vlaanderen en Nederland. Artistiek intendant van de gastlandvoorstelling is Vlaams schrijver Bart Moeyaert. Tal van Vlaamse en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders zullen hun opwachting maken.

  Reden genoeg voor de Vlaamse Volksbeweging om die kans niet links te laten liggen. De hele beurs lang heten wij Duitsers, Vlamingen, Nederlanders, Zuid-Tirolers, Europeanen en niet-Europeanen welkom op stand E.145 in beurshal 5.0. Ja, u leest het goed: de Vlaamse Volksbeweging draagt de Vlaamse onafhankelijkheidsboodschap een week lang uit. We hebben er een mooie tweetalige folder voor laten ontwikkelen, die u hier (DE / NL) kan bekijken. Daarnaast bieden we het geïnteresseerde publiek een staalkaart van publicaties over Vlaanderen en de Vlaamse autonomiewens aan.

  Of je nu een hypernuchtere Duitser (genre: "Economie is alles!") of een nostalgische Zuid-Tiroler (genre: "De Vlamingen zijn een broedervolk!") - en alle gradaties daartussen… - bent: met onze kleine brochure zal het wel raak zijn in hoofden en harten van Duitstaligen, zo hopen we tenminste. We hebben er bewust voor gekozen Vlaanderen als een volwassen natie voor te stellen, met alle toeters en bellen van een aspirant-staat.

  Op die manier willen we de wereld rustig voorbereiden op een perfect logische evolutie naar een Vlaamse republiek. Dus geen Vlaamse kaakslagen etaleren, maar zelfbewust aanwezig zijn met een blik op de toekomst. Zo beschouwd, kan de Frankfurter Buchmesse voor ons niet beter passen. In overeenstemming met onze internationale ambities in het kader van het VVB-beleidsplan, is de Messe ook wel een bijzonder geschikte locatie om weerklank te geven aan de dynamiek van de ngo ICEC ('International Commission of European Citizens') voor zelfbeschikkingsrecht. ICEC-secretaris Steven Vergauwen zal daarom via de VVB-stand bereikbaar zijn voor toelichting.

  Op zaterdag 22 oktober is er een uniek persevenement voorzien, opgevat als een panelgesprek met in de hoofdrol de Vlaamse V-partijen en een basisbeweging (de VVB, om onszelf niet meer dan nodig te vernoemen...). Dit gaat door om 16:00 op de stand van het weekblad ‘Junge Freiheit’ in beurshal 4. Een bus met Vlamingen van Marnixring en VVB brengt op en rond de Messe het weekeinde door. Ook VVB-voorzitter Bart De Valck zal er aanwezig zijn. VVB-medewerker Steven Utsi stelt er zijn boek ‘Nu het nog kan’ voor, een ‘Essay over de legitimiteit en legaliteit van Vlaamse staatsvorming’.  Mensen van de Vlaamse en Nederlandse pers zijn uiteraard van harte welkom op deze bijzondere bijeenkomst.

  Zin om Vlaanderen mee te maken in Frankfurt? Kijk snel opwww.book-fair.com.

  Bart De Valck

  Voorzitter Vlaamse Volksbeweging

  + 32 499 21 24 48

  Steven Vergauwen

  VVB-stafmedewerker / secretaris ICEC

  +32 496 53 88 59

   


  03-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vl@s Ardooie-Koolskamp.

  Afdeling Ardooie-Koolskamp  dinsdag 11 oktober  van 14:30u.
  Krachtige kruidenremedies door Marie-Christine Vandendriessche
  Ardooie CC 't Hofland Oude Lichterveldsestraat 13
  met Fons Lammertyn
  Al eeuwenlang worden overal ter wereld geneeskrachtige kruiden gebruikt, maar wetenschappers hebben nu ontdekt dat specerijen helpen tegen ontstekingen, het immuunsysteem kunnen activeren, bacteriën en virussen kunnen doden en zelfs kankercellen ertoe kunnen aanzetten zichzelf te vernietigen.

   

  Het gaat in de meeste gevallen om voorlopig onderzoek, maar het lijkt erop dat bepaalde stoffen in specerijen tegen veel ziekten helpen, van Alzheimer en kanker tot depressiviteit en diabetes.

   

  Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00

  Koffie en versnaperingen inbegrepen.

   

  Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com


  18-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VVB-NVA
  PERSMEDEDELING VVB - Red de N-VA van de Belgische politieke rekenkunde!
  16-9-2016

  Bart De Valck: "Als Verhofstadt, Leterme en nu ook De Wever hun partij wilden kapot regeren, dan is dat vooral jammer van de verloren tijd voor Vlaanderen. Want de Vlaamse Beweging wil niet dat aan het einde van de rit Vlaanderen zelf kapot geregeerd blijkt te zijn."

  De Vlaamse Volksbeweging is ongerust over de speculatie van de N-VA wat betreft het verderzetten van de huidige federale regeringscoalitie. We hebben het sinds de resoluties van het Vlaams Parlement van maart 1999 keer op keer gezien: de Vlaming vraagt dat het roer radicaal wordt omgegooid. En wat krijgt hij in ruil voor zijn vertrouwen in Verhofstadt, Leterme en - zo blijkt nu - De Wever? Meer van hetzelfde. Dat ligt niet noodzakelijk aan deze politici zelf. Hun charisma, hun hemelbestormende en nagelnieuwe ideeën, al dan niet te boek gesteld en via tal van media ruim uitgedragen tot bij het grote publiek: het weegt allemaal niet op tegen de kuip snelcement waarin ze met beide voeten gingen staan toen ze België moesten gaan besturen.

  Al die vernieuwers, al die luisteraars naar de Vlaamse verzuchtingen bleken op het einde van de rit de redders van het belze vaderland. Ze regeerden zichzelf en hun partijen kapot op één, hooguit twee legislaturen. Na de bocht van Bracke in de N-VA volgde de bocht van Vuye en nu is er dan de ultieme bocht, die van voorzitter De Wever zelf.

  Wij willen niet het proces maken van Bart De Wever. De Belgische logica blijkt gewoon te straf, ook voor hem. We wensen dat hij zijn conclusies trekt. En dat hij Peter De Roover niet laat zeggen dat met de PS niet geregeerd kan worden, omdat met die partij nu eenmaal geen raakvlakken bestaan om goed beleid op te enten. Op het moment dat de PS het Belgische laken opnieuw naar zich toehaalt, is het voor de N-VA te laat om nog snel te vervellen tot aanbodpartij nieuwe stijl. Na vijftien jaar N-VA moet nu de hand in eigen boezem worden gestoken en niet binnen een jaar of twee in volle verkiezingscampagne.

   

  Een partij van haakse waarden voor tegendraadse mensen, heette het in 2001. Daarom spiegelt die partij zich maar best aan het proces zoals dat in Catalonië op gang is getrokken en waar stappenplannen naar onafhankelijkheid en hefbomen om dat proces te versnellen geen politieke sciencefiction zijn, maar de realiteit uitmaken van een natie die zich eens en voorgoed zelf wil regeren. De VVB past voor cynisme dat een polarisering tussen links en rechts wil regisseren om nog een legislatuur aan de bak te zijn. Als bekentenis van ideeënarmoede kan dit tellen.

  De VVB is partijpolitiek onafhankelijk en wil dat tot elke prijs blijven, nu en in de toekomst. Toch zeggen wij nu: red de N-VA van Belgisch electoraal rekenwerk. Een warme maar dringende oproep die wij richten aan alle individuele N-VA-mannen en -vrouwen.

  Bart De Valck

  Voorzitter VVB

  0499 21 24 48

   


  16-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leeuwentrui voor Timothy Depont

  En de winnar is ........................................................................

   


  14-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielrennen.

  Wie wint het 101ste Kampioenschap van Vlaanderen te Koolskamp op 16 september2016 ?

  Inhuldiging monument 100ste Kampioenschap van Vlaanderen

  Koolskamps kunstenaar Marc Vanhecke heeft vorig jaar de trofee voor de winnaar van het 100ste Kampioenschap van Vlaanderen ontworpen en vervaardigd.  Hierbij is het idee ontstaan om van het ontwerp van de trofee ook een levensgroot monument te maken.  Het kunstwerk kreeg een plaats aan de kerk en werd op zaterdag 2 juli 2016 ingehuldigd.

  DSC01166

   

  DSC01146

   

  DSC01159

   

  DSC01144 

   

  DSC01163


  05-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vl@s Ardooie-Koolskamp.

  Afdeling Ardooie-Koolskamp


                                                                         

  Foto
  dinsdag 13 september  van 14:30u.
  De condor en de kolibrie. Oorlog en vrede in 2015 door Marc Heirman.
  Ardooie CC 't Hofland Oude Lichterveldsestraat 13
  met Fons Lammertyn  Vijfentwintig jaar na het einde van de Koude Oorlog woeden er wereldwijd weer meer oorlogen dan voorheen. Sinds het jaar 2000 zijn de wereldmilitaire uitgaven weer verdubbeld. En er woeden steeds meer verdoken conflicten, in een wereld waarin etnische en religieuze uitersten de staatsgrenzen weer uitwissen. Als mislukte staten en bevroren conflicten al niet door georganiseerde misdaadgroepen overgenomen worden. Onheilsprofeten sluiten zelfs nieuwe grote oorlogen niet meer uit. Tegelijk leefden nooit eerder meer mensen en volkeren langer in vrede dan in de voorbije kwarteeuw. Dat is de paradox achter De condor en de kolibrie, metaforen voor de machtige oorlogsmachine en een altijd kwetsbare vrede. Een onmisbaar boek om het nieuws van vandaag te begrijpen en ernaar te handelen.

   

   

  Mark Heirman  (°1947) is journalist, filosoof en polemoloog. Hij publiceerde meerdere boeken over politiek en religie, cultuur en beschaving.
  In 2011 werd Heirmans boek 
  De franciscaanse belofte uitgeroepen tot het beste religieuze boek.

  Hij was reeds bij ons te gast met de voordrachten over Maria Magdalena, de vrouw van Zijn leven (2013); over religieus geweld (2015).  Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00

  Koffie en versnaperingen inbegrepen.

   

  Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com


  03-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AANDACHT.
  PERSMEDEDELING VVB Gordelt mee aanstaande zondag!
  2-9-2016
  Foto
  Vlaamse Volksbeweging neemt voorzichtig positief gestemd deel aan De Gordel Dreigende bouw van voetbalstadion op Parking-C blijft doorn in het oog

  Voorzitter Bart De Valck: “Ik ga met een dubbel gevoel Gordelen aanstaande zondag. Op zich krijgt de Vlaamse, sociale en groene boodschap van De Gordel opnieuw meer armslag. Orgelpunt zou evenwel zijn dat de Vlaamse Regering de boot volledig zou afhouden wat de Brusselse expansieplannen betreft op de Heizelterreinen van Parking-C.”

  Als het goed is, dan zegt de VVB het ook. De Gordel is terug van weggeweest. Toegegeven: in zijn geheel is het Gordelfestival nog steeds een ietwat schraal afgietsel van de Gordelhoogdagen van zo’n vijftien jaar geleden. Maar de VVB is heel tevreden dat de symboolwaarde van De Gordel opnieuw uit de verf komt door het herstel van de 100 km.-fietsroute. Een klassieker om ‘u’ tegen te zeggen staat er weer. Dank u, beleidsmensen en Gordelplanners die alvast daarvoor een lans braken. Een pluim op jullie hoed en een bank vooruit!

  Anderzijds is de VVB van mening dat ‘a’ en ‘b’ samenhoren: wie de 100 km. opnieuw doet schitteren (a), die benadrukt maar beter ook dat die 100 km. een tocht behelst door een Vlaamse en groene Rand (b). Die duiding is er niet of nauwelijks. De Gordelklassieker is toch niet stoemelings terug van weggeweest? Daar is op voorhand toch over nagedacht? (en door ons voor gelobbyd) Waarom dan de Vlaamse tong inslikken? Want De Gordel is vanouds een laagdrempelige Vlaamsvoelende recreatiedag in het waardevolle groen rond onze hoofdstad.

  Die boodschap wil de VVB wél heel luid en uitdrukkelijk uitsturen op zondag 4 september. Wij roepen alle Vlamingen met een hart voor de Rand op om zich aan te sluiten bij onze Gordelkaravaan of om in elk geval de aloude Gordelpaden opnieuw Vlaams te kleuren! De VVB paart daarbij het nuttige aan het aangename, want wij willen graag minister Weyts, de provincie Vlaams-Brabant en de lokale gemeentebesturen helpen om De Gordel verder de juiste richting uit te sturen. Na ons vertrek op het Gordeltraject om 9 uur (De Zandloper, Wemmel), bezoeken Vlaamse wielertoeristen van de VVB (‘Flandriens’) de verschillende voormalige Vlaamse Gordelcentra om de unieke rol die ze allemaal opnieuw kunnen spelen te benadrukken. In dat opzicht is de VVB ook tevreden dat Hofstade geschrapt is als Gordeltrefpunt, want dat dreigde te suggereren dat het gebied tussen Brussel en Mechelen één verfranst of in elk geval verfransbaar geheel vormt.

  Onze bevindingen leggen we graag voor op een kleine persconferentie om 15:00 uur in De Zandloper te Wemmel. Bart De Valck staat daar, maar ook in de loop van de dag vanop de fiets, de pers graag te woord. Te Wemmel en omgeving smeden we andermaal het ijzer als het nog heet is en voert de VVB in de namiddag een symbolische actie op de Heizelterreinen van Parking C (omstreeks 15:30). De reconversie tot voetbalstadion van Parking C vloekt volledig met een Vlaamse, sociale en groene Rand en staat haaks op de door ons toegejuichte beslissing om De Gordel opnieuw meer en beter Vlaams leven in te blazen. Het project-Parking C is een voorpost van een anti-Vlaamse Brusselse Metropolitane Gemeenschap en stopt de sleutels van Vlaams-Brabant in handen van de hoofdstedelijke megalomanie. De Vlaamse Regering moet nu in overeenstemming met de bestemming van de terreinen, als deel van het Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel, deze boot voorgoed afhouden.

  Wij zijn er niettemin zeker van dat een ruim bijgewoond en Vlaamsbewust recreëren op 4 september opnieuw een steentje zal zijn dat de VVB, TAK en vele andere Vlamingen verleggen in de rivier. Zo komen de hoogdagen van De Gordel en een luidkeels uitgedragen boodschap van solidariteit met de Vlaamse Rand rond Brussel weer binnen handbereik. Zo maken we de cirkel weer rond, De Gordel waardig.

  Bart De Valck

  Voorzitter VVB

   


  22-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor fitte vlamingen.
  De Gordelklassieker (100 km) is terug!
  op 4/9/2016
  Programma:

  Help Ben

  We zijn tevreden. Vlaams minister Ben Weyts voerde de Gordelklassieker (100 km fietsen in de groene en Vlaamse rand rond Brussel) terug in. Daarom besloten
  de Flandriens (de fietsafdeling van de VVB) om onmiddellijk de Vlaamse koe bij de horens te pakken en mee te fietsen. De Gordelklassieker moet immers weer een
  succesnummer worden. Tijdens het fietsen zullen we ook controleren of:
  ✔ er voldoende animatie is voorzien op alle rustpunten.
  ✔ de bewegwijzering in orde is.
  ✔ in de faciliteitengemeenten in de wettelijke bevlagging

  is voorzien (zo helpen we die andere minister, Liesbeth Homans). De Flandriens doen immers net iets meer dan fietsen.

  De Zandloper loopt voor Vlaams-Brabant:

  9 uur: De Flandriens kiezen voor de startplaats te Wemmel (G.C. De Zandloper, Kaasmarkt 75). We schrijven ons officieel in bij het Gordelfestival (het is gratis en je krijgt er nog een geuze of druivensap bovenop). We volgen het Gordelparcours doorheen de Vlaamse Rand (Wemmel, Meise, Grimbergen, Vilvoorde, Machelen, Zaventem, Kraainem, Wezembeek-Oppem, Tervuren, Overijse, Hoeilaart, Sint-Genesius-Rode, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek).

  Tussen 13 en 14 uur: MarnixRing Dilbeek verwacht en verwelkomt ons aan hun tent.

  14.15 uur: We fietsen nadien (mogelijk vergezeld door bijkomende fietsliefhebbers, iedereen welkom) via Asse terug naar de Zandloper te Wemmel (10 km). Daar worden we opgewacht door VVB- en TAK-sympathisanten.

  Gordel mee tegen Parking C

  15 uur: We voegen er nog een klein actiemoment aan toe. Allen samen vertrekken we met fiets (en/of auto) naar de voetweg op Parking C (3,5 km).
  15.30 uur: ‘Geïmproviseerde’ persconferentie op Parking C. We maken onze bevindingen van de rondrit
  bekend en verzetten ons ook nog eens tegen de bouw
  van het nationaal stadion op Parking C.
  16 uur: Einde actie.

  Georganiseerd door:
  Vlaamse Volskbeweging & Flandriens
  Locatie:
  Kaasmarkt 75 1780 Wemmel

   


  04-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wensen.

  foto van Vlaamse Volksbeweging.

  Zonder ongevallen.


  04-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 JULI viering Ardooie-Koolskamp.

  Vlaanderen Feest!

  Muziek, Amusement & kleinkunst, Uitgaan en feesten
   
  Hebt u ook zin om de zomervakantie af te trappen? Het kan op zaterdag 9 juli in Koolskamp!  Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we een dorpsfeest ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. Muziek, animatie, een hapje, een drankje, … Gezellig samenzijn! 17u: Komtuveu - Kinderfuif 19u: YIP - Alternatieve covers 21u: Jan Zonder Trees - Muzikale komedie Gemeentebestuur, Cultuurraad, Femma Ko
  Vergeet niet  te bevlaggen op 9-10-11 Juli met de Leeuwenvlag. hang maar eens het beest uit.
  Waar
  OC 't Zonneke, Ardooisestraat 12, 8851 Koolskamp
  Wanneer
  za 09/07/16 van 17:00 tot 23:00
  Prijs
  € 0
  Contact
  website: http://www.ardooie.be


  Foto

  WELKOM OP MIJN BLOG.
  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto

  Klik op de op leeuw aub
  Foto


  Nieuws Politics

  Foto

  Archief per maand
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!