klok
nieuw geluid
Inhoud blog
  • Buitenkansje in de hertenwereld in het grootste eikenwoud van Frankrijk
  • de trein doet nog altijd tuut!tuut!
  • tuut zegt de trein...
  • Welkom en goede dag
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    28-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenkansje in de hertenwereld in het grootste eikenwoud van Frankrijk

    Herten in hun paarti observeren.

    Op nauwelijks 600 km van Brussel, in 'hartje Frankrijk - niet zo ver van Bourges (bij alle duivenliefhebbers overbekend ) - op een boogscheut van Saint-Amand-Montrond ligt La Forêt de Tronçais. Met zijn 10.583 hectare oppervlakte is het één der grootste eikenwouden van Frankrijk. Een paradijs voor liefhebbers van de wijdse gezonde natuur, ver van alle rumoer en stedelijke drukte, met een wondermooie en tevens bijzonder gevariareerde flora en fauna. Het ganse jaar door valt er steeds wat anders te beleven en te ontdekken in deze uitgestrekte brok natuur. Talloze meertjes, wandelpaden en eerder nooit geziene bloemen en planten, betekenen telkens weer een nieuwe wereld ook voor ervaren en fanatieke 'bosstappers'.
    In het najaar vindt in dit hectoranegroot woud dat al bestond van in de Gallo-Romeinse Tijd ieder jaar een attractie te beleven die voor alle bezoekers, en in het bijzonder voor hen die van 'wilde' dieren houden, te beleven. De spelers van het schouwspel zijn de herten die in groot aantal her en der verspreid tussen de reuzen-eiken leven. "Toch geen wilde dieren maar eerder vreedzame bosbewoners die met hun tere blik en hun dartel gespring elke natuurminnende ziel zullen bekoren? hoor ik u, lieve lezer van dit stukje, al zeggen. "Maar - oh wee! - van half tot eind september leggen deze zoogdieren van de grootste soort in het onmetelijke woud van Tronçais hun spreekwoordelijke schroom af. Zij laten alle teugels vieren en gedagen zich als bronstig wild tijdens hun paartijd. Een twee weken durend spektakel waarin de hinden de roedel trachten te bekoren en te vermurwen met hun onmetelijk geduld, hun kracht en behendigheid. Zó hevig gaat het er aan toe, zó losgeslagen en woest is het hertenvolkje in deze periode, dat het typische gebrul van deze bronstige hertenbevolking bij de waarnemer door merg en been gaat en voor altijd in het geheugen blijft hangen.

    Wie dit spektakel in levende lijve eens wil ervaren, ligt de kans te grijpen bij Vlamingen die in Coust, op enkele kilometer van het 'Forêt de Tronçais, in een negentiende eeuwse hoeve vakantiegangers die vooral van de ongerepte wijdse natuur houden, verwennen met een door elke bezoeker geprezen verblijf en altijd voor iedereen klaar staan om met kostbare tips de rijke, ongerepte natuur van Coust en omgeving, doorkliefd door de Cher-rivier, op de best mogelijke te laten ontdekken en smaken.
    In de komende septembermaand staat bij Luc en Diane,afkomstig van Zottegem en Waasmunster, het ontdekken va het slechts enkele weken durende 'wild' spektakel van de herten in bronstijd op het programma.
    Onder leiding van een rvaren gids trekken de bezoekers in groep naar het 'woud van Tronçais' om er bij valavond  tegen zonsondergang met enig geluk het ongekend spektakel van de 'verliefde' herten te observeren.
    Wie meer wil vernemen over de kans om dit ongeziene spektakel te beleven, kan best surfen naar www.lacollinededialuc.com of telefoneren naar +33(0)248 63 55 12.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-04-2008, 17:42 geschreven door zoeker
    Reacties (1)
    21-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de trein doet nog altijd tuut!tuut!
    Vorig bericht was eigenlijk bedoeld om wat reacties uit te lokken bij mensen die enigszins met de spoorweg vertrouwd zijn. Misschien zijn er bloggers van seniorennet  die geïnteresseerd zijn in die materie? Reacties zeker welkom!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-10-2007, 09:56 geschreven door zoeker
    Reacties (0)
    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuut zegt de trein...
    Gelezen in Metro: de NMBS-treinconducteurs gaan nu ook controle doen aan de ingang van de stations en in de stopplaatsen om reizigers zonder vervoerbewijs af te schrikken. Het ei van Colombus? Misschien wel voor de jonge garde. Zij weten immes niet dat al meer dan veertig jaar geleden de spoorweg besloot de controle aan de ingang van de stations af te schaffen. Zo kon men personeel afschaffen. Niet te vergeten dat het vrijwel altijd ging om personeel dat om een of andere reden niet meer geschikt was voor zijn normale functie maar op die manier toch nog een job kon krijgen! Door hen af te schaffen werden zij vroegtijdig oprustgesteld. Gevolgen: lager inkomen, vroegtijdig zonder doel, maar ook meer zwartreizigers. Nu lijkt men op zijn stappen terug te komen. Een bewijs dat 'die van vroeger' toch nog zo stom niet waren als zij opkwamen tegen deze afschaffingen?
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-10-2007, 10:36 geschreven door zoeker
    Reacties (0)
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom en goede dag
    Hallo!
    ik ben een nieuwe blogger via seniorennet.be
    ik hoop regelmatig nieuws op mijn blog te vinden!
    Daag.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-10-2007, 18:23 geschreven door zoeker
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    17-10-2007, 10:07 geschreven door
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 28/04-04/05 2008
  • 15/10-21/10 2007
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!