NIEUW: Blog reclamevrij maken?
OVERIGE BLOGS BEZOEKJES
 • linecia
 • patrice
 • zingevingzoeken
 • LEVENSVERHALEN

  BEN WAS ALS CHRISTEN JALOERS OP ZIJN NIET CHRISTELIJKE VRIENDEN

  5 augustus☻

  “Ik zei Jezus te kennen, maar ik kende Hem niet. Het draaide eigenlijk alleen om mij.” Ben Griffioen groeide op met het christelijk geloof. Ook probeerde hij anderen te overtuigen van het bestaan van God. Maar het allerbelangrijkste ontbrak: een relatie met Jezus. Een belangrijke ontmoeting bracht daar verandering in, vertelt hij in zijn boek ‘Concreet leven met Jezus’. “Ik lees de Bijbel sindsdien niet omdat het moet, maar omdat ik God wil leren kennen.” CIP.nl sprak met Ben, momenteel actief als oudste en jongerenleider in de Evangelische Gemeente in Eemnes. ‘Het leek erop dat, als ik voor Jezus zou kiezen, ik niet meer mocht genieten van het leven!,’ schrijf je. Waarom dacht je dat? “Ik ben opgegroeid in een christelijke omgeving. Lange tijd had ik het idee dat je je als christen op een bepaalde manier moet gedragen. Op een gegeven moment merkte ik dat mijn niet-christelijke vrienden meer vrijheid hadden dan ikzelf. En dat terwijl ik in de kerk hoorde dat we als christenen vrij zijn en mensen ‘in de wereld’ niet. Daardoor raakte ik in de war. Hoe moet ik daarmee omgaan? Achteraf weet ik waarom ik dat op die manier ervoer. Ik hing een religie aan en had geen relatie met God. Daardoor kon ik mijn geloof geen handen en voeten geven.”

  ALIE IS INVALIDE EN EEN OPTIMISTISCH MENS☻

  5 augustus☻

  "Ik denk dat iedereen wel momenten kent dat Gods liefde even verder weg is. Bijvoorbeeld wanneer er veel op je af komt. Ik zelf ben invalide en mensen vragen weleens: zie je het leven nog wel zitten?", zegt Arie Reurekas in zijn getuigenis tegenover Hour of Power. Hij kreeg een aantal jaar geleden op straat een herseninfarct. Sindsdien heeft hij een indrukwekkend medisch dossier opgebouwd, met onder andere 15 tia's, diabetes 2, apneu en prostaatkanker. Ondanks zijn gezondheidsproblemen blijft Arie positief: "Ik blijf altijd positief en optimistisch ver dag van morgen, zo sta ik bekend. In onze tijd willen we bijzonderheden voelen en ervaren. Maar dat is niet realistisch. We moeten gewoon in het leven gaan staan en het licht uitstralen!"(Bron:cip)

  LEVENSVERHAAL

  COEN NUIJTEN VOND GOD SAAI EN NU NIET MEER☻

  17 augustus☻

  Tien jaar geleden was Coen Nuijten een praatjesmaker en hield van een feestje en een biertje. God was saai en zeker niet van deze tijd. Coen: “Ondanks dat ik mee moest naar de kerk, had ik niets met Hem. Ik dacht: hier moet ik niets mee te maken hebben,” zegt hij in gesprek met Hour of Power. Dan ontmoet hij een meisje in de bar die zo enthousiast over God vertelt dat het zijn interesse wekt. Hij gaat met haar mee naar de kerk. Daar heeft hij een ontmoeting met God, waardoor zijn leven verandert. Vandaag de dag wil hij generaties inspireren. Op enthousiaste wijze vertelt Coen dat hij met name kinderen wil laten zien dat er ook helden binnen de kerk zijn. Coen: “De manier waarop ik de boodschap breng, heeft altijd de volgende drie elementen: fun, teach en impact. Ik geloof dat deze drie elementen helpen om generaties te verbinden en hen te bekrachtigen in de identiteit van Jezus. Het evangelie is niet alleen maar dat we gered zijn. Wanneer we een werkelijke ontmoeting met Jezus hebben, verandert Hij onze hele identiteit. We zijn kinderen van de allerhoogste koning; dat maakt ons koninklijk. Zodra we realiseren wat een enorme potentie we hebben omdat Christus in ons leeft, gaan we ernaar leven.

  (Bron:cip)

  LEVENSVERHAAL

  JACQUES LEEFDE OP STRAAT EN ONTMOETTE JEZUS IN DE GEVANGENIS☻

  17 augustus☻

  ‘Jezus, ik kom,’ zei Jacques Vermeulen tijdens zijn zelfmoordpoging. Na een operatie keerde hij terug in de gevangenis en ontving hij een Bijbel. “In de cel heb ik mijn zonden beleden en Jezus gevraagd om in mijn leven te komen.” Na een heftig verleden heeft Jacques eindelijk rust gevonden in zijn leven. Zijn verhaal deelt hij in zijn boek ‘Als het leven soms pijn doet’. CIP.nl sprak met hem over zijn nare thuissituatie, occultisme en zijn bekering. Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met het Evangelie?“Toen ik 6 jaar oud was deed ik communie in de Rooms-Katholieke Kerk. Die pastoor nam mij apart en die zei tegen mij: ‘Sjakkie, weet jij dat Jezus voor jou gestorven is?’. Hij heeft op een heel eenvoudige wijze uitgelegd dat Jezus de waarheid en het leven is. Ook voor mij is Hij gestorven en opgestaan. Dat moment is mij altijd bijgebleven en heb ik nooit losgelaten. Later is het geloof weggeëbd. Mijn ouders zijn alleen in naam katholiek. We gingen alleen naar de kerk met Pasen, Kerst en als er iemand trouwde. Daar bleef het bij.”  Rondvraag / Poll
  BESTAAT GOD VOOR U
  Ja
  Nee
  Ik weet dat er iets is
  U hebt een engel op uw schouder
  Ik ben athiŽst
  U gelooft in uw zelf
  U hebt God niet nodig want het gaat goed
  Je wilt zelf bepalen hoe u wenst te leven
  Bekijk resultaat

  GOD

  RUST EN ONTSPANNING HOREN BIJ ELKAAR☻

  5 augustus☻

  Vakantie - het moment bij uitstek om even los te komen van het dagelijkse leven. Om te genieten van de mensen om je heen en van Gods schepping. Om je te bezinnen op wat er echt toe doet. Maar hoe geef je dat concreet vorm? Het vakantieleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) helpt je daarbij: met iedere dag een bijbeltekst en een korte, inspirerende uitleg. De tekst van vandaag komt uit Genesis 2: 1-3, 'Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen.' ‘Klaar!’ Wat een heerlijk gevoel als een klus af is. En als je dan niet meteen door hoeft te rennen, maar een moment van rust kunt nemen. In Genesis 2 lezen we dat God ons dit zelf voorleeft. Hij stopt na 6 dagen met het scheppen van de aarde en alles dat daarop leeft, en rust op de zevende dag. Hieruit is ook de sabbat ontstaan. Deze rustdag van het Joodse volk wijst terug naar de schepping en naar de Schepper. Het is een dag om apart te zetten en om Gods daden te herinneren, om dankbaar te zijn. Voor Gods daden en voor de rust waarvan we mogen genieten, maar ook voor het werk dat we doen, betaald of onbetaald. Rust en inspanning horen vanaf het begin van de schepping bij elkaar. En voor beide mogen we God danken. Om over na te denken: Waarvoor heb jij je de afgelopen tijd ingespannen? Kun je daar, net zoals God, tevreden op terugkijken?

  postimage 

  DE CHRISTENEN EVANGELISEREN OP HET SPAANSE STRAND☻

  5 augustus☻

  Een groep christenen kiest voor zon, zee, strand én het evangelie. De Nederlanders zijn onlangs aangekomen in Blanes, Lloret de Mar en Salou om daar te evangeliseren. Margot Boerman is voor de eerste keer mee met een reis van Beachmission en deelt haar ervaringen met Groot Nieuws Radio. "Ik merk Gods aanwezigheid, daardoor gaat het supermakkelijk," vertelt Margot. "Er zijn ook genoeg mensen die zeggen: bedankt, ik loop door. Maar er zijn ook heel veel die even willen luisteren of het prima vinden als er gebeden wordt. Dit had ik nooit voor mogelijk gehouden." De deelnemers maken 's ochtends tijd voor aanbidding en gaan 's avonds de straat op om het Evangelie bekend te maken. Tussendoor neemt de groep een verfrissende duik in het zwembad.

  ZIJN WE HET WONDER VAN DE REFORMATIE KWIJTGERAAKT☻

  5 augustus☻

  "Elke kerk heeft zijn eigen interpretatie van de Reformatie," merkt Theo Post. De docent pleit in het Reformatorisch Dagblad voor "een beeldenstorm in eigen huis". "Laten we onze hoogten afbreken en zakken en zinken op het enige fundament van de Reformatie: solus Christus." Hij vraagt zich af of we het wonder van de Reformatorie zijn kwijtgeraakt. Post wijst erop dat sommige kerken net zolang "schaven en schuren aan moeilijke teksten, totdat ze het tegenovergestelde gaan zeggen van wat er staat. De Schrift is het onfeilbare Woord van God! Jawel, maar waar is de kracht van dat Woord?" Over sola fide (alleen geloof, red.) zegt de docent: "Geven ons gevoel en onze beleving niet meer houvast dan de ontwijfelbare belofte van het Evangelie? Daarom zakken we met Petrus steeds weer in de golven."Ook het sola gratia (alleen genade, red.) ziet de auteur verduisteren. "Wij houden ons liever op de been met een toeleidende weg, dan dat we voor God op één lijn gezet worden met de criminelen. Hier zijn de halleluja’s verstomd en is de zekerheid van het geloof na 500 jaar een zeldzaam plantje geworden."

  DAGELIJKSLEVEN

  NIEUWBOEK OVER HOOGGEVOELIGHEID AND MINDFULNIESS☻

  17 augustus☻

  In september 2017 verschijnt bij Kosmos Uitgevers het Werkboek Hooggevoeligheid & Mindfulness van Carolina Bont. Met dit werkboek worden de scherpe randjes ervan af gesneden als je aan hooggevoeligheid lijdt. Als je namelijk hooggevoelig bent, is innerlijke balans vinden in de hectiek van alledag een extra uitdaging. Dit werkboek helpt je op de weg om om te gaan met de lastige kanten van hooggevoeligheid én optimaal de sterke kanten ervan te gebruiken.

  (Bron:cip)


  DAGELIJKSLEVEN

  LEEF EN LAAT LEVEN IS MEESTAL EEN LUI EXCUUS☻

  17 augustus☻

  Wat gebeurt er wanneer je Beau van Erven Dorens en Ali B met een Rooms-katholieke hoofdredacteur over het Duitse homohuwelijk laat praten? Alain Verheij merkt op dat het bij RTL Late Night niet leidde tot verhelderende televisie.

  'Leef gewoon je leven, laat een ander leven,' zei Ali B. "Dat ‘leef en laat leven’ is meestal een lui excuus om ergens niet over na te hoeven denken," schrijft theoloog Verheij. "Het is bovendien een machtsmiddel, want het non-argument werkt alleen voor standpunten die keurig in lijn zijn met de status quo, met de norm, met de gevestigde orde. (...) Natuurlijk kan het mij iets schelen wat een ander met zijn leven doet. Sterker nog: dat kan iedereen iets schelen."

  (Bron:cip)

  Image and video hosting by TinyPic

  DAGELIJKSLEVEN

  SINGLES DENKEN DAT GOD HEN VERGETEN IS☻

  17 augustus☻

  "In mijn kerk was het single-zijn niet bespreekbaar. Ik dacht dat ik de enige sukkel binnen de kerk was die niet kon daten," zegt Aukelien van Abbema. Ze merkt op dat in eel christelijke kringen het huwelijk de norm is. In gesprek met dagblad Trouw spreekt ze over de strijd die veel singles doormaken. "Soms krijgen jongeren te horen dat God hun wel een partner zal geven," vertelt Aukelien, actief als psycholoog en relatietherapeut. "Ze denken dat God ervoor zorgt dat de juiste persoon op een dag op de deurbel drukt. Daarom roepen ze elkaar op om vooral veel te bidden en te wachten. Maar je krijgt toch ook geen baan of huis doordat iemand plotseling met een goed aanbod op de stoep staat? Hierdoor denken mensen die geen partner krijgen dat God hen is vergeten."Ze merkt op dat christelijke singles in de Biblebelt vaak over het hoofd worden gezien. "De meesten zijn jong getrouwd en hebben geen idee van de problemen die singles in de kerk ondervinden."

  PARENTINCOURSE

  Image and video hosting by TinyPic

  LANGE ADEM☻

  17 augustus☻

  Ik wil later brandweerman worden’, ‘Als ik later groot ben wil ik een eigen huis en een hond’. Herken jij dit soort uitspraken? Vanaf onze kindertijd denken we na over wat wij willen bereiken.  We bedenken wat we willen worden, met wie we willen trouwen, welke huisdieren we gaan kopen.. En daar is niks mis mee! Het is goed om te dromen over je toekomst en om doelen te stellen. Het helpt om prioriteiten aan te brengen in je leven en om te denken aan de lange termijn. Ook na onze kindertijd zijn we hiermee bezig. ‘Als ik die promotie krijg, dan gaan we verhuizen’, ‘Ik wil volgend jaar een nieuwe auto’.. en ga zo maar door. Op de één of andere manier zit het in ons wezen om te dromen over wat nog gaat komen, om doelen te stellen en om vooruit te kijken. Toch is er een onderdeel in het leven, waarbij we dit soms vergeten. Opvoeding.

  www.parentingcourse.nl

  TERWILLE

  postimage

  ROKEN☻

  1 augustus☻

  Op elk pakje sigaretten of shag word je gewaarschuwd: roken is niet goed voor je gezondheid. Maar stoppen met roken kan best lastig zijn: het is vaak een jarenlange gewoonte die je niet zomaar hebt afgeleerd. En nicotine is een stof waar je hardnekkig verslaafd aan kunt raken. Jaarlijks sterven er 200.000 mensen in Nederland aan de gevolgen van teveel roken. Als je stopt levert dat snel een betere gezondheid op: in de eerste plaats een gezonder lichaam, met een betere conditie, ademhaling en doorbloeding. Ook ga je beter ruiken en krijg je een frissere smaak in je mond. En niet onbelangrijk: je bespaart veel geld als je sigaretten meer hoeft te kopen. Daarom willen we je graag helpen om te stoppen. Herken jij een of meer van de volgende dingen: Je wilt eigenlijk minderen of stoppen met roken maar het lukt je niet. Je hebt steeds meer nicotine nodig om het effect te voelen. Als je een tijdje niet rookt krijg je last van ontwenningsverschijnselen. Je wordt onrustig als je sigaretten (bijna) op zijn. Je bent veel bezig met het volgende moment waarop je weer kunt roken. www.terwille.nl

   

  HEALING VOICE

  AKELIGE LOEI BOEIEN☻

  5 augustus☻

  Als je in de stad gaat winkelen, kun je ze niet missen. In iedere winkel die je binnengaat, staan ze prominent opgesteld. Twee plastic pilaren als ‘wakers der gerechtigheid’, van die opvallende alarmpoortjes! Ze stralen een ongeremd vertrouwen uit, dan niemand ongemerkt de winkel zal verlaten met goederen die niet zijn betaald. Er zijn overigens ook winkels, zo hebben we ontdekt, waar er niemand reageert. Dan sta je nog even met je rode blosjes rond te kijken. Gaat iemand ons nog controleren, of houden we het hierbij? Maar bij die winkels hebben ze echt de moed opgegeven en staan de poortjes er alleen nog maar als decoratieve windmolens van de wet. Wat mij deed nadenken over die alarmpoortjes, is, dat ze eigenlijk net zo functioneren als ons geweten. Het geweten is een lastig begrip. De Bijbel noemt het ook wel ‘bewustzijn’. Het is zoiets, als de lijm tussen onze geest en onze ziel. Het zijn de ingeschapen alarmpoortjes, die maken dat je op een natuurlijke manier wordt gewaarschuwd, als je dingen verkeerd doet of wilt gaan doen. Maar de alarmpoortjes van ons geweten moeten wel goed zijn afgesteld. Je geweten kan ook zomaar zijn dichtgeschroeid door langdurig negeren van het alarm, of volledig in de war zijn gebracht door langdurige leugens en onwaarheden. Je kunt zó aan iets gewend zijn geraakt, dat de alarmpoortjes allang niet meer afgaan, of dat je niet meer reageert op het alarmsignaal. Een van de dingen die God in mijn leven heel krachtig heeft hersteld, is mijn geweten. Het is mijn voortdurende gebed: “Heer, reinig mijn bewustzijn, herstel mijn geweten.”. De Heilige Geest wil ons geweten reinigen. Doorgrond mij, o God, en ken mijn hart. Beproef mij en ken mijn gedachten. Zie of er bij mij een schadelijke weg is en leid mij op de eeuwige weg.

  Psalm 139: 23-24

  Vader, dank U wel, dat ik niet in een kramp hoef te leven. Dank U wel, dat ik niet meer hoef te leven vanuit de kennis van goed en kwaad. Ik vraag U vandaag, of U mijn bewustzijn wilt reinigen. Reinig mijn denken, voelen, willen en mijn geweten van alle dode werken en leugens. Maar mij rein voor U. Heer, zet de alarmpoortjes aan in mijn geest, ziel en lichaam, zodat ik U mag dienen als een kind: ontspannen, vreugdevol, dankbaar en vol vertrouwen. Amen.

  HEALING VOICE☻

  DAT IS HET TEKEN☻

  17 augustus☻

  Ik had gelezen over genezingen in de bijbel, maar dat Jezus nu ook nog geneest, dat had ik nog niet gezien in mijn leven. Je hoorde wel eens van bijzondere verhalen uit Afrika, maar zo dichtbij huis, nee daar had ik nog niet veel getuigenissen over gehoord. Toen kwam ik in mijn huidige gemeente. Ze spraken over de gaven van de Heilige Geest, over dat Hij een persoon is, en dat Hij ook de kracht van Gods liefde door ons heen wil tonen. Omdat ik onverklaarbare angsten had en dit deelde met mijn voorganger, stelde hij me voor, om een aantal oudsten te vragen eens met mij in gebed te gaan. Ik stemde toe.Op een avond begonnen ze zoals afgesproken met mij te bidden en geboden de macht van angst en onheil mijn leven te verlaten. Om eerlijk te zijn wist ik toen niet wat ze precies deden. Een van de aanwezigen bad: “Heer, richt haar op, richt haar op”. Op dat moment voelde ik iets langs mijn rug naar boven komen en weggaan, en direct daarna kwam er vrede. Nadat ze hier om gevraagd hadden, ging ik huiswaarts. De volgende morgen voelde ik me anders, groter, sterker.  Had het met die avond ervoor te maken? Here Jezus Christus, U bent Dezelfde, gisteren, vandaag, maar ook morgen. Heer Uw Woord zegt, dat U de Geneesheer bent. Dank U wel voor Uw beloftes. Leer me hier naar uit te strekken. Mag ik Uw genezende kracht meer en meer zien? Amen

  Image and video hosting by TinyPic

  WAT NOG MEER☻

  17 augsutus☻

  Huilend kwam ik thuis: een klasgenoot had weer allerlei opmerkingen gemaakt over mijn uiterlijk en over mijn belabberAnkie vond mij een zwakke schakel. Ze had met een minachtende blik gezegd, dat ik te dik was en dat ik niets kon. “Jij? Jij kan niet eens over een touwtje springen!”.

  Diep gekwetst zat ik aan de keukentafel. Mijn moeder begon mij te vragen waarom ik zo verdrietig was. Snikkend kwam het hele verhaal eruit. En tot slot ook mijn conclusie: ”Ik kan niets en als ik niets kan, dan ben ik ook niets waard’. de balspel. Ik was inderdaad niet erg sportief aangelegd, maar ik genoot er wel van. Op dat moment stond mijn moeder resoluut op en reikte mij haar hand. “Kom jij eens mee”. Ik kende die blik in haar ogen, een blik van een moeder die ontzettend veel van haar dochter houdt en niet wil dat haar meisje gaat geloven dat ze niets waard is. We liepen samen naar de antieke spiegel in de gang. Ze ging achter me staan en zei: “Kijk eens in de spiegel. Kijk en benoem nu de dingen eens die je wel hebt“. Ik wendde mijn hoofd af, en keek niet. Maar ze bleef volhouden: “Kijk nu eens Erica en benoem wat je wel hebt. Je hebt prachtige ogen, een vriendelijk gezicht, en wat nog meer? Aarzelend begon ik het een en ander te benoemen. Dingen die ik zag en had. “Inderdaad, ik heb mooie ogen, ik heb leuke kuiltjes in mijn wangen als ik lach. Ik heb mooi haar en grappige oortjes. Ik kan goed luisteren en zo dik ben ik eigenlijk helemaal niet”. Geloof kwam terug en verdrong de leugen, de leugen die mij vertelde dat ik niets waard was. Ik leerde zien wat ik wel had en daarbij viel dat wat ik niet had, in het niets.  Hemelse Vader, Wilt U mij een spiegel voorhouden, zodat ik kan gaan leren zien, wat U mij gegeven heeft. Ik wil me niet focussen op dat wat ik niet heb of niet kan. Ik wil kijken naar mijn mogelijkheden. Ik ben het waard. Laat wat anderen van me zeggen mijn zelfbeeld niet vertroebelen. Wilt U me blijven aanmoedigen om te kijken en te benoemen, wat U in mij gelegd heeft. Amen.

  Www.hishealingvoice.nl

  CHRISTELIJKE VERHALEN

  download

  LEER OM IN ZAND TE SCHRIJVEN☻ 17 augustus☻ Twee vrienden liepen door het woestijn. Op een bepaald moment van hun wandeltocht, kregen ze een meningsverschil en een vriend sloeg de ander in het gezicht. De ander, die in het gezicht geslagen werd, had verdriet, maar zonder iets te zeggen, schreef hij in het zand: MIJN BESTE VRIEND SLOEG ME IN HET GEZICHT. Ze bleven verder lopen, totdat ze een Oase vonden, waar ze besloten een bad te nemen. Degene die geslagen was en verdriet had begon te verdrinken, maar de andere vriend redde hem. Toen hij bij kwam Schreef hij op een steen: VANDAAG HEEFT MIJN BESTE VRIEND ME HET LEVEN GERED. De vriend wie de ander geslagen en gered had vroeg hem: "Waarom heb je, nadat ik je geslagen heb in het zand geschreven, en nu op een steen geschreven?" De andere vriend, glimlachend, antwoordde: "Wanneer een vriend ons verdriet doet, dienen we dat in het zand te schrijven, waar de wind van vergeving het over neemt om het te wissen, en wanneer iets moois gebeurt moeten we dat op het de steen van ons hart schrijven, waar geen wind het kan wissen." We moeten allemaal leren in het zand te schrijven. e2f263

  DE PROBLEMEN BOOM☻ 17 augustus☻ De loodgieter die me hielp bij het opknappen van een oude hoeve, had op zijn eerste dag een lekke band die hem een uur werk kostte, zijn elektrische boor hield ermee op en zijn antieke truck wilde niet starten. Toen ik hem naar huis bracht, zei hij onderweg geen stom woord. Toen we er waren, vroeg hij of ik nog even kennis wilde maken met zijn vrouw en kinderen. Toen we naar de voordeur liepen, bleef hij even staan bij een kleine boom en raakte hij met beide handen de uiteinden van de takken aan. Eenmaal binnen, leek hij een totaal ander mens. Op zijn gebruinde gezicht prijkte een brede glimlach. Hij gaf zijn kinderen een knuffel en zijn vrouw een zoen. Na afloop liep hij mee naar mijn auto. We kwamen langs de boom en ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ik vroeg: 'Wat deed je nou bij die boom?' 'O, dat is mijn problemenboom', antwoordde hij. 'Problemen op het werk zijn onvermijdelijk, maar die problemen hebben niets te zoeken in mijn huis bij mijn vrouw en kinderen. Dus als ik 's avonds thuiskom, hang ik ze aan deze boom en geef ik ze in gebed aan God. En ’s ochtends haal ik ze er weer vanaf. Het grappige is', zei hij met een glimlach, 'als ik ze er 's ochtends af haal, zijn het er voor mijn gevoel veel minder dan ik er had opgehangen.'

  Image and video hosting by TinyPic

  ECHO☻ 5 augustus☻ Vader en zoon lopen in het bos. Plotseling struikelt de jongen en omdat hij pijn voelt roept hij: ‘Ahhhh’. Verrast hoort hij een stem vanuit de bergen die ‘Ahhhh’ roept. Vol nieuwsgierigheid roept hij: ‘Wie ben jij?’ en hij krijgt als antwoord: ‘Wie ben jij?’. Hij wordt kwaad en roept: ‘Je bent een lafaard’ waarop de stem antwoordt: ‘Je bent een lafaard’ Vader en zoon lopen in het bos. Plotseling struikelt de jongen en omdat hij pijn voelt roept hij: ‘Ahhhh’. Verrast hoort hij een stem vanuit de bergen die ‘Ahhhh’ roept. Vol nieuwsgierigheid roept hij: ‘Wie ben jij?’ en hij krijgt als antwoord: ‘Wie ben jij?’. Hij wordt kwaad en roept: ‘Je bent een lafaard’ waarop de stem antwoordt: ‘Je bent een lafaard’ end kijkt de jongen zijn vader aan. De man zegt: ‘Zoon, let op’ en roept: ‘Ik bewonder jou’. De stem antwoordt: ‘Ik bewonder jou’ Vader: ‘Jij bent prachtig’ en de stem: ‘Jij bent prachtig’ De jongen is verbaasd, maar begrijpt het nog steeds niet. Daarop legt de vader uit: ‘De mensen noemen dit echo, maar in feite is dit het leven… Het leven geeft je altijd terug wat jij er zelf in brengt. Het leven is een spiegel van jouw handelingen. Als je meer liefde wilt, geef dan meer liefde! Wil je meer vriendelijkheid, geef dan meer vriendelijkheid!’Bron:voorpositiviteit.nl)

  NIEUWS

  BAPTISTEN OPENEN NOODFONDS VANWEGE ZWARE MODDERSTROMEN SIERRA LEONE☻ 17 augustus☻ Sierra Leone is getroffen door zware modderstromen. De Unie van Baptistengemeenten stelt het noodfonds open om bij te dragen in de eerste behoeften. Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, en omliggende dorpen zijn gisteren getroffen door zware modderstromen. Zeker enkele honderden mensen zijn omgekomen, duizenden verloren hun huis en al hun bezittingen. De Unie stelt het noodfonds open om bij te dragen in de eerste behoeften. Ook verschillende bij de Sierra Leone en de Baptist Convention (BCSL, de Unie) aangesloten baptistengemeenten zijn getroffen. De president van de BCSL, Joseph Fornah, vertelt: “Zowel in als rondom de stad zijn kerkgebouwen en gemeenteleden door de ramp getroffen. Er worden mensen vermist van wie wordt gevreesd dat ze zijn omgekomen. Anderen zijn dakloos geraakt doordat hun huis is meegesleurd door de modder.” Oorzaak van de modderstromen is zware regenval. Daarbij begaven delen van een doorweekte heuvel het, die vervolgens begonnen te schuiven. Grote hoeveelheden modder stroomden de heuvel af en de stad in. De zwaarst getroffen gebieden zijn de sloppenwijken, die op de slechtste plekken in de stad zijn gebouwd; als gevolg daarvan zijn juist vooral de armsten getroffen. De Unie stelt het noodfonds open voor giften. Deze kunnen worden overgemaakt op bankrekening NL14TRIO0391015613, t.n.v. Unie van Baptistengemeenten, o.v.v. Noodhulp Sierra Leone.

  archeoloog-met-gevonden-beker

  ARCHEOLOGEN ZOUDEN DE BEKER HEBBEN OPGEGERAVEN WAARIN JEZUS WIJN IN WATER VERANDERDE☻ 17 augustus☻ Archeologen zouden een tweeduizend jaar oude beker hebben gevonden, op de plek waar Jezus water in wijn veranderd heeft. Een massieve tweeduizend jaar oude kalkstenen steengroeve en werkplaats zijn ontdekt in het lager gelegen gedeelte van Galilea. Experts geloven dat dit de plaats zou kunnen zijn waar stenen vaten werd gemaakt, waarin het water zat dat Jezus in wijn veranderde. “Een handgemaakte steengroeven grot was recent ontdekt tussen Nazareth en het dorp Kana. Wat het unieke is aan deze opgraving, is dat er ook nog eens een werkplaats voor aardewerk – een van de vier in Israël – is De werkplaats was enkel bij toeval ontdekt, tijdens de bouw van een sportcentrum waarvoor ze in de grond moesten graven. “Tus dusver hebben archeologen duizenden stukken kalksteen afgegraven, die uitgehold zijn en gevormd zijn tot bekers en kommen, ”vervolgt Borscheel-Dan. gevonden,” schrijft redacteur Amanda Borschel-Dan in The Times of Israel.

  NIEUWS

  euthanasie

  KERKEN AUSTRALIE STRIJDEN TEGEN LIBELARISERING EUTHANASIEWET☻ 17 augustus☺ Christelijke leiders in de Australische staat Victoria verzetten zich tegen een nieuwe wet over hulp bij zelfdoding te stemmen. In een verklaring roepen ze politici op om tegen liberalisering van de euthanasiewet te stemmen, laat Kerknet weten. De aangekondigde euthanasiewet is volgens lokale media slechts een van de conservatiefste en minst verregaande ter wereld. In Victoria wonen 2,8 miljoen christenen, onder wie 1,4 miljoen katholieken en 530.000 anglicanen. Het is de kleinste staat van Australië, gelegen in het uiterste zuidoosten van het continent. Bron:cip

  Image and video hosting by TinyPic

  MOOI☻

  PIZZA KOERIER KRIJGT 700 DOLLAR FOOI VAN DE KERK☻

  17 augustus☻

  Jeff Louis keek gek op toen de pastor van de kerk waar hij een pizza bezorgde, hem op zondagmorgen op het podium riep om hem een fooi te geven. Op dat moment had hij geen idee hoeveel deze bezorging hem zou brengen in zijn leven. Het verhaal kreeg aandacht, want toen de pastor de gemeente uitnodigde om Louis fooi te geven, kreeg hij uiteindelijk zevenhonderd dollar. Ken Wright, de pastor, was verbaasd over deze gift van de gemeente. “Ik vroeg de gemeente of iemand anders fooi wilde geven en de een na ander kwam,” vertelt hij. Er is in totaal zevenhonderd dollar opgehaald. Nu is een emotionele video van Louis viral gegaan, die hij opgenomen heeft in zijn auto. Hij werd meer geraakt door het gebaar van goedheid dan door het geldbedrag. “Het is echt geweldig,” zegt hij. “Ik ging door zo’n moeilijke tijd heen, ik worstelde na een verslaving om clean te blijven en probeer om mijn leven weer op de rails te krijgen. Het verbaast mij oprecht dat mensen die mij niet eens kennen, mij zo goed willen helpen.”Wright nam later contact op met Louis en kwam erachter dat hij struggelde met een verslaving. Hij denkt dat het niet toevallig is dat deze gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Het ging om meer dan alleen geld. Cliffside Malibu, een afkickkliniek in Californië, werd geraakt door het hartverwarmende verhaal en bood hem een gratis afkickprogramma aan, zodat hij clean kan worden en blijven.

  MOOI

  IK WEET DAT GOD ZIJN HAND OP MIJ HEEFT☻

  5 augustus☻

  Megaster en popartiest Katy Perry was recent te gast in THE THERAPIST, een programma van VICE. In het programma sprak ze met Dr. Siri Sat Nam Singh om te praten over haar wosteling met haar verleden en het beroemd zijn. Ze vertelde daar ook over een van de moeilijkste momenten in haar leven. Lange tijd worstelde ze namelijk met depressies en wilde ze zelfs zelfmoord plegen. Nadat ze scheidde van de Britse comedian Russell Brand hielp God haar, zo vertelde Katy Perry. In die tijd schreef ze ook het lied 'By The Grace Of God', waarin ze het uitzong naar Jezus en vroeg om Zijn hulp. "Ik heb dat lied geschreven omdat ik geloof in iets veel groters dan mijzelf. En dat noem ik God." "Ik mag dit mooie leven leven en het is mij gegeven als een geschenk. Ik weet dat God Zijn hand op mij legt en ik weet dat ik soms door dingen heen ga die zo intens zijn dat ik het niet aan kan. Dan zweeft Hij als het ware mijn leven binnen en laat Hij mij zien dat het Zijn genade is die mij erdoorheen helpt." Katy Perry vertelde ook over haar relatie met haar christelijke ouders; die vinden dat zij zich vaak te controversieel gedraagt (bijvoorbeeld door het uitgeven van het nummer 'I Kissed A Girl' dat homoseksualiteit promoot) en keuren veelal de inhoud van haar nummers af. Toch gaat het beter met hun relatie. "Het is niet altijd makkelijk geweest, omdat we verschillende zienswijzes hebben. Nu accepteren we dat we het met elkaar oneens zijn op een liefhebbende manier

  MOOI

  DEZE BRILJANTE ACTIE VAN DAVID DE VOS DAAG JE IETS MOOIS TE DOEN VOOR DE ANDER☻

  17 augustus☻

  Eens in de zoveel tijd komt er een gedachte in je hoofd om iets te doen voor iemand anders. Het overkwam evangelist David de Vos. En in plaats van niets met die gedachte te doen koos hij ervoor om in actie te komen. En hoe!  David heeft een vriend die hem recent vertelde dat hij moeite heeft om de liefde van God te ervaren. En dus kwam besloot hij zijn vriend op een bijzondere manier te bemoedigen. Hij kocht een prachig cadeau en gaf hem een ontroerende brief van God. Wat ontzettend mooi!  En het mooiste van alles dat in de briljante actie van David een uitdaging ligt voor jou. Het daagt je uit zelf ook iets moois te doen voor iemand in je omgeving.Bron:cip

  MOOI

  BEKIJKE DEZE PRACHTIGE BRIEF VAN GOD AAN JOU☻

  17 augustus☻

  'Mijn Kind, je kent Mij misschien niet, maar Ik weet alles over je. Ik weet het wanneer je zit en wanneer je weer opstaat. Ales wat je doet is bij Mij bekend. Zelfs de haren op je hoofd zijn geteld. Want je bent gemaakt naar Mijn evenbeeld. In Mij leef je, beweeg je en is je bestaan. Je bent uit Mij voortgekomen. Voordat je verwekt werd kende Ik je al.' 'Je bent geen vergissing! Elke dag van je leven stond al opgeschreven in Mijn boek. Ik bepaalde je geboorte en waar je zou leven. Je bent prachtig gemaakt. Ik heb je gemaakt in de buik van je moeder. Ik verwelkomde je op de dag dat je geboren werd. Ik ben niet ver weg en kwaad, want Ik ben volmaakte liefde.'


  Bron:cip

  postimage

  MOOI

  JIM CARREY VERTELT BENDELEDEN OVER JEZUS EN HET IS PRACHTIG☻

  5 augustus☻

  Jim Carrey, de bekende acteur die vooral bekend werd vanwege zijn rol in 'Bruce Almighty' sprak recent op uitnodiging van een vriend bij ex-gevangenen en voormalig bendeleden uit de VS. De woorden die hij daar sprak worden nu massaal gedeeld op internet. Carrey sprak namelijk indrukwekkend over Jezus, lijden en verlossing. "Deze ruimte is vervuld met de aanwezigheid van God," vertelde hij. We dienen allemaal ons lijden en onze verliezen te voelen. Ik geloof dat lijden leidt tot verlossing." Dit is wat hij vervolgens zei:

  "Dat jullie hier zijn laat zien dat jullie al een beslissing hebben gemaakt," zei hij tegenover de ex-bendeleden. "Je hebt ervoor gekozen om door de poort van vergeving te lopen naar genade. Dat jullie hier zijn laat zien dat jullie die beslissing al genomen hebben. Net zoals Christus deed aan het Kruis. Hij lijdde inmens en werd erdoor gebroken, tot het punt van vertwijfeling en het gevoel van absolute verlatenheid, dat we allemaal hebben gevoeld."

  "Maar dan is er een keuze die gemaakt moet worden," vervolgde de wereldberoemde acteur. "En die beslissing houdt in dat je durft te kijken naar de mensen die het lijden in je leven hebben veroorzaakt en dat je naar hun kijkt met compassie en vergeving. En wat er dan gebeurt is dat de poorten van de hemel opengaan. Voor ons allemaal. Dat wens ik jullie toe. En ook mijzelf."   

  BOEKEN

  Image and video hosting by TinyPic

  TOEVAL BESTAAT NIET☻ 20 juli☻ Natuurlijk is er voor elke dag wel een bijbeltekst te 'vinden', maar in dit bijzondere dagboek gaat het om 'krijgen'. Elke dag kun je blindelings een kaartje pakken waarop de tekst staat die aan beurt is. Zo krijg je iedere dag iets mee. 'Toeval bestaat niet' biedt voor elke dag een tekst, een paar zinnen, een klein gedichtje, een moment van bewustwording of een eyeopener, om mee te nemen onderweg, de dag door, bij zon en regen, vreugde en verdriet. Elke dag een cadeautje, om uit te pakken en te koesteren. Dit boek heeft niet als doel om teksten uit te leggen of kennis over te dragen, maar om het wonder van geloven te vangen. Laagdrempelig, lichtvoetig en blij. Joke Verweerd

  Image and video hosting by TinyPic

  VOGEL VLUCHT☻ 20 juli☻ Matthy heeft op het laatste moment haar vlucht naar Jakarta gecanceld. Haar vriendin en reisgenoot Annis begrijpt heel goed dat Matthy haar relatie met Sweder voorrang geeft. 'Zorg dat deze keuze het waard is!' Annis komt om, vlucht-MH17 wordt neergehaald boven Oekra. Joke Verweerd

  Image and video hosting by TinyPic

  ALLE DAGEN☻ 20 juli☻ Opnieuw heeft de bekendste dominee van Nederland een prachtig Bijbels dagboek geschreven met 366 overdenkingen. Net als op de televisie weet hij in zijn teksten in dit boek in een paar zinnen hoorders en lezers te raken. Met zijn ongedwongen stijl en persoonlijke toon laat hij keer op keer heel aansprekend zien wat een bepaalde Bijbeltekst voor mensen van nu te zeggen heeft. Zo geeft hij voor elke dag van het jaar een bemoedigend woord en een boodschap die er echt toe doet. Ook in dit dagboek is rekening gehouden met alle bijzondere momenten in het kerkelijk jaar. Het is behalve voor persoonlijk lezen en mediteren heel goed te gebruiken voor openingen van kerkelijke vergaderingen enz. Met behulp van een register op Bijbelteksten zijn specifieke overdenkingen te vinden. Arie vd Veer

  Image and video hosting by TinyPic

  HET MEESTERWERK VAN GOD☻ 20 juli☻ In 'Het meesterwerk van God' schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: Openbaring. Al schrijvend brengt hij vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema's komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om? Henk Binnendijk onthult een schitterend vergezicht: het onovertroffen meesterwerk waar God aan werkt en waar de mens alleen nog maar van kan dromen. Want: 'als God de schepper is van een grenzeloos groot heelal met volgens de laatste schattingen 70 triljoen sterren [...] en Hij een plan heeft waar Hij al bijna zes millennia aan werkt, dan moet dat een grenzeloos groot plan zijn, een Meesterwerk!'Henk Binnendijk is een geliefde auteur, die o.a. 'Dichtbij God', 'Het verlangen van God' en 'Hier en daar'. Henk Binnendijk DVD

  Image and video hosting by TinyPic

  PETRUS HET LAATSTE AVOND MAAL☻ 20 juli☻ De film laat het Bijbelse verhaal van het laatste avondmaal vertellen door de ogen van de apostelen. Rome, het jaar 67 na Christus. Twee gevangenbewaarders krijgen de opdracht om een beruchte crimineel te bewaken. Hij heet Simon Petrus en komt uit Galilea. Een apostel, discipel en persoonlijke vriend van Jezus, die ook wel Christus wordt genoemd. Tot de dood veroordeeld laat de oude Petrus zijn leven aan zich voorbij trekken. Het levensverhaal van een man die begon als simpele visser en uitgroeide tot een van de sterkste figuren in het hele Christendom. Als Petrus zich klaar maakt om dit aardse leven te verlaten maakt hij tegelijkertijd een diepe indruk op zijn bewakers door de reddende kracht van het Evangelie. Image and video hosting by TinyPic

  CHILDREN OF HUANG SHI☻ 20 juli☻ Het schitterende verhaal achter één van de dapperste reddingsmissies aller tijden. 1937: George Hogg is als journalist in het door Japan bezette China op zoek naar primeurs en spannend nieuws.Op een gevaarlijke trip door bezet gebied wordt hij gevangen genomen door de Japanners. De dappere verzetsrijder Chen redt hem uit de gevangenis en stuurt hem richting een klooster in de provincie Huang Shi, dat een jongensweeshuis voor oorlogswezen blijkt te zijn. Hoewel de jongens in eerste instantie niets van George moeten weten, wordt George als snel een vriend en leraar voor hen. Hij krijgt hulp van Lee, een vrouwelijke avonturier, die in samenwerking met de rebellen het weeshuis bevoorraadt. Wanneer de Japanse bezetters in 1944 het weeshuis steeds dichter naderen maken Hogg, Chen en Lee en dapper plan om de jongens in veiligheid te brengen. Wat volgt is een barre en gevaarlijke voettocht dwars door bergen van China. Deze tocht, onlangs door The Times omschreven als 'The long march of a forgotton English hero', is gebaseerd op waargebeurde feiten

  Image and video hosting by TinyPic

  THE SHACK☻ 20 juli☻ De langverwachte verfilming van de bestseller van Paul Young getiteld 'THE SHACK' (vertaald naar 'De Uitnodiging'). VOORINTEKEN-ACTIE: Onder alle klanten die deze DVD reserveren verloten we op 29 september 2017 maar liefst 3 filmpakketten ter waarde van 100,- euro. Bestel nu 'THE SHACK' en maak dus kans op dit leuke pakket vol topfilms voor vele avonden kijkplezier! LET OP: Combi-orders van 'THE SHACK' met andere artikelen worden vastgehouden totdat de gehele bestelling verzonden kan worden. Wil je andere artikelen eerder al ontvangen, maak er dan een aparte bestelling van !

  Image and video hosting by TinyPic

  UNTIL FOREVER 20 juli☻ Michael en Michelle zijn twee succesvolle studenten die hopeloos verliefd op elkaar zijn. Ze hebben het goed voor elkaar en zijn volop bezig met het plannen van hun gezamenlijke toekomst. Maar dan wordt bij Michael een zeldzame vorm van kanker geconstateerd. In het ziekenhuis wordt hij geconfronteerd met een mede-patiënt die er alles aan doet het geloof van Michael te ondermijnen. Terwijl Michael er alles aan doet - op alle fronten - te overleven, strijdt zijn broer Matt zijn eigen strijd: hij is depressief en wil een einde aan zijn leven maken. Te midden van de diepe dalen die het geloof van Michael en Michelle behoorlijk op de proef stellen, ontdekken ze ook dat wonderen nog steeds gebeuren. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

  Inhoud blog
 • Steeds opnieuw leren zijn
 • Ik was er niet op voorbereid
 • Henk was 22 jaar drugsverslaafd Ik heb al mijn zonden beleden
 • Ik wil niet dat iemand voor mij bidt
 • Leg je last maar neer
  informatietips
  kijkenleestips
  ☻☻27 juli☻☻ KOM in Mijn rust KOM IN MIJN RUST
  17-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds opnieuw leren zijn

  Ik weet het nog goed. Het was in het weekend van de voorjaarsvakantie in februari 2015. Onze dochters gingen logeren bij hun tante en mijn man en ik gingen naar een weekend van Groundwork, de 3-daagse basis training. Ik vond het spannend, tegelijk had ik er ook zin in om aan de slag te gaan mezelf en eerlijk naar mijn patronen te kijken.

  Ik zie mezelf nog lopen en ik hoorde nog de innerlijke stem die een ander voor mij  uitsprak: ‘je bent niet goed genoeg’, ‘je bent niet goed genoeg’. Confronterend om die stem hardop te horen. Het kwam daardoor nog meer binnen.  Ik voelde me steeds kleiner en kleiner. Zelfs zo klein, dat ik er klaar mee was en vanuit mijn tenen kwam het dan ook toen ik terug schreeuwde: ‘wel, ik ben wel goed genoeg, ik mag er zijn, stop!’

  Tijdens de drie dagen kwam  ik steeds dichter bij mezelf. Zo mooi om mogen te ervaren dat alles van mij er mag zijn. Dat ik mezelf niet hoef te veroordelen, maar dat ik mag leren in Zijn vrijheid te gaan staan.

  De dag na de training stond ik in de woonkamer als een winnaar met een gebalde vuist en met beide voeten stevig op de grond en schreeuwde ik : ‘Yes, alles van mij mag er zijn!’ Mijn voornemen was dan ook om gewoon alles er te laten zijn. Mezelf niet meer veroordelen, maar gewoon zijn.

  Ik ben nu ruim twee jaar verder. Wat heb ik in de afgelopen  twee jaren mooie dingen meegemaakt, juist door er gewoon te zijn en niet van alles te moeten van mezelf.

  Sinds begin van dit jaar ben ik gestopt met mijn werk en ben ik thuis voor onze dochters. Gewoon zijn, de lat niet te hoog leggen en genieten van onze mooie meiden.  Het ene moment lukt me dat. Het andere moment vind ik dat lastig en mis ik de waardering die ik in mijn werk wel kreeg. Op zo’n moment vind ik het lastig om positief over mezelf te denken. Het voelt dan zo lang  geleden dat ik het na de Groundwork cursus het uitriep: ‘yes, alles van mij mag er zijn’!

  En dan hoor ik een overdenking van Michelle van Dusseldorp: ‘een storm kan het doel van je leven niet vernietigen, het doel dat je steeds meer op Jezus gaat lijken. De storm kan het ontwikkelingsproces in jou niet vernietigen. Hij laat ons nooit alleen. De storm kan Gods kracht niet vernietigen. Zijn kracht is ook beschikbaar voor ons.’

  Jezus laat mij nooit alleen. Ook al voel mij soms onzeker. Zijn kracht is beschikbaar ook voor mij. In Zijn kracht, mag ik weer leren om er gewoon te zijn. In Zijn kracht mag ik gewoon gaan. In vertrouwen op Hem. Hij laat alles meewerken ten goede, ook al snap ik zelf niet waarom dingen gebeuren en waarom ik door stormen heen moet. Ik mag mijn doel voor ogen houden, dat ik steeds meer op Jezus mag gaan lijken.(Bron:PuurVandaag)

  17-08-2017 om 13:33 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (0)
  12-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik was er niet op voorbereid

  Niet gedacht dat me dit opnieuw zou overkomen.  Ik was er niet op voorbereid. En toch…! Zo’n anderhalf jaar geleden begon ik vol passie met mijn eigen bedrijf. Ik zou het wel eens even neerzetten. God had dit plan in mijn hart gelegd en dan zal het zeker gezegend worden, zo redeneerde ik. En ja, ik wist dat het hard werken zou zijn. Dat is het altijd in een eigen bedrijf. Maar God wilde dat ik andere vrouwen in hun kracht zou gaan zetten en dan zou Hij er wel Zijn zegen over geven om het te doen.

  Nu nadert het einde van het jaar en mijn droom lijkt verder weg dan ooit. Ik zou het liefst mijn bed in kruipen, wachtend op… wat eigenlijk?

  Ik was er niet op voorbereid.

  Opeens overviel me het gevoel van falen. Jarenlang heb ik geworsteld met faalangst en nog vele andere angsten. Ik heb de strijd tegen mijn angsten met de hulp van God,  één voor één mogen aangaan en overwinnen. En nu?

  En nu zegt mijn gevoel dat ik verder weg ben dan ooit. Ik heb regelmatig klanten, maar niet zodanig dat ik een stabiel inkomen heb. Ik heb heel veel ideeën, maar veel te weinig tijd om ze uit te voeren. Mijn tijd lijkt wel voortdurend opgeslokt te worden door dingen die ook moeten gebeuren, zoals marketing en boekhoudzaken. Dingen waar ik niet goed in ben. Er gebeuren allerlei dingen in mijn gezin en omgeving die mijns inziens ook belangrijk zijn, maar waardoor ik het gevoel heb dat ik voortdurend in een spagaat zit. Als ik werk op mijn invalwerkplek, dan heb ik nog minder tijd om aan mijn bedrijf te besteden. Ik moet daar echter wel werken, omdat wij als gezin op dit moment de financiële middelen nodig hebben. En langzaam voel ik de energie, het bruisende gevoel dat ik ooit had toen ik mijn bedrijf oprichtte, mijn plezier, mijn vertrouwen op Hem, wegebben.

  Ik krijg de neiging om mijn bed in te kruipen. Maar nee, dat doe ik niet. Want ik weet, ondanks dat nare gevoel, dat ik dacht achter me te laten en dat me af en toe toch overvalt, dat het inderdaad Gods plan is. Maar ook al is het Gods plan, betekent het niet dat alles ineens van een leien dakje zal gaan. Het betekent ook niet dat mijn gevoelens en gedachten kloppen. Ook niet dat ik alles in de schoot geworpen zal krijgen. Ook niet dat er klanten in de rij voor mijn voordeur gaan staan en gaan dringen wie als eerste naar binnen mag.

  Het betekent wel dat,  wanneer het niet op deze manier kan, ik het op een andere manier kan proberen. God wil dat wij stappen vooruit zetten en niet stil blijven staan. God wil dat wij aan de slag gaan en doen wat wij kunnen, nieuwe dingen uitproberen. Hij wil een licht op ons pad zijn. Niet de hele weg zal verlicht zijn, maar slechts steeds een paar stappen vooruit. Niet teveel om ons niet te ontmoedigen en net genoeg om ons op gang te helpen.

  Meer is ook niet nodig, want wij mogen op Hem vertrouwen.

  De wetenschap dat er, ondanks mijn nare gevoelens en gedachten een Vader in de hemel is die het allerbeste voor mij wil, zorgt ervoor dat ik een bericht op Facebook plaats met een verzoek om hulp. Om dan allereerst hulp te vragen voor de dingen waar ik niet zo goed in ben, zodat ik me kan gaan richten op de dingen waarvoor Hij mij bedoeld heeft. Spannend? Dat wel. Met God is het leven altijd spannend, maar met Hem kan ik het wel aan. Bron:puurvandaag

  12-08-2017 om 11:56 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Overige
  >> Reageer (0)
  05-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henk was 22 jaar drugsverslaafd Ik heb al mijn zonden beleden

  Lees over Henk hoe hij God heeft mogen ervaren.

  Henk was 22 jaar verslaafd. Ook toen hij wist dat hij wilde veranderen, kostte het hem nog enkele jaren om dat voor elkaar te krijgen. Henk (44) komt in militaire dienst voor het eerst in aanraking met verslavende middelen. “Het bier was daar heel goedkoop,” vertelt hij. “Ik leerde ook jongens kennen die wiet of af en toe een pilletje gebruikten. Blowen vond ik heerlijk. Daar werd ik rustig van; dan kwam ik in een eigen wereld.”

  Na militaire dienst begint Henk samen met een compagnon een verhuisbedrijf. Hij blijft drinken en blowen, en leert ook cocaïne kennen. “Ik had inmiddels een zoon, die ernstig ziek was. Ik wilde de realiteit niet onder ogen zien en ging steeds meer gebruiken. Er gebeurden ook andere dingen, waar ik niet trots op ben. Ik ging stelen. Het was heel raar: financieel had ik dat helemaal niet nodig, maar het gaf me een kick. Bij een verhuisbedrijf liggen de spullen natuurlijk voor het oprapen.”

  Verantwoordelijkheid

  Henk besluit zich te laten opnemen, omdat hij vindt dat hij niet meer functioneert. “Als ik opstond, was het eerste wat ik dacht: ‘Ik hoop dat ik een goede klant heb, van wie ik kan stelen, dat ik de spullen snel kan verkopen en dat ik dan snel drugs kan gebruiken.’ Als ik bij mijn vriendin, de moeder van mijn zieke kind, voor de deur stond, vroeg ze: ‘Mag ik je adem ruiken?’ Ze wist dat ik gebruikte. Ik nam mijn verantwoordelijkheid niet meer. Ik was alleen met mezelf bezig.”

   

  Henk laat zich bij De Hoop opnemen in 2012. Hij wordt clean, maar dat is niet het einde van zijn verslaving. In de jaren erna volgen meerdere opnames. Clean blijven lukt pas als Henk naar Horeb gaat, een locatie van De Hoop in Beekbergen. “Je leeft daar meer in een groep en ik heb ontdekt dat ik een groepsmens ben. Er was ook minder tijdsdruk bij de behandeling. Dat had ik nodig. En ik had daar een psychologe die alles uit me wist te trekken.”

   

  Geadopteerd

  Waarom had Henk zoveel tijd nodig om clean te worden? Henk haalt eens diep adem. “Afkicken kunnen we allemaal, in een veilige situatie. Maar buiten het hek is al het foute weer voorhanden. Als het vanuit je jeugd al verkeerd is gegaan, wordt het moeilijk om dat aan te kunnen. Zelf ben ik als baby geadopteerd. Ik heb een goede jeugd gehad, maar dat heb ik nooit zo ervaren. Mijn biologische moeder kwam één keer in de twee weken op visite, met een voogd erbij vanuit Justitie. Met die beelden groei je op. Ik had het idee dat ik niet gewenst was.”

   

  Pas als volwassene krijgt Henk contact met zijn biologische vader, die in Suriname woont. “Ik heb hem toen ik achttien was gebeld, en hij zei: ‘Ik heb geen zoon in Nederland.’ Veel later heb ik hem in Suriname ontmoet. Hij heeft drie uur lang over zichzelf gepraat, over hoe geweldig hij was en dat het aan mijn moeder lag dat zij uit elkaar waren gegaan. Hij wilde ook geen contact houden. Dat voelde als een enorme afwijzing, maar ik weet nu wel waar ik aan toe ben. Mijn ouders hebben hun eigen verhaal. Ik moet wat van míjn verhaal, mijn leven, maken.”

  Excuus

  Terugkijkend ziet Henk dat de afwijzing van zijn ouders zijn gebruik versterkte. De geboorte van een ziek kind maakte dit nog erger. “Mijn zoon heeft prune belly syndroom. Zijn buikspieren zijn niet ontwikkeld. Hij kan niet zelfstandig eten en heeft een stoma. Vorig jaar is een van zijn benen geamputeerd. Na zijn geboorte ging ik steeds meer gebruiken. Ik had medelijden met mezelf vanwege de situatie, maar ik was ook wel gehaaid: ik wist dat ik een soort excuus had voor mijn gebruik.”

  God brengt uiteindelijk de echte verandering in Henks leven. Henk vertelt: “Tijdens een werkweek van De Hoop in Zwitserland hadden we iedere dag een kerkdienst. Er kwam een oproep om alles wat er was gebeurd bij het Kruis te brengen. Ik heb daar een hele tijd naar het Kruis staan kijken. Er gebeurde iets met me. Ik werd helemaal warm. Het was alsof ik een stem hoorde: ‘Het is goed. Ik neem het nu over.’ Ik heb al mijn zonden beleden, alles verteld. Er is daarna nog veel gebeurd, maar God is mijn leidraad geworden en gebleven!”(Bron: levensverhaal/cip)

  05-08-2017 om 13:36 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  >> Reageer (2)
  01-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wil niet dat iemand voor mij bidt

  Lees de angst van deze jonge schrijver. Bent U ook angstig?

  Vanmorgen viel ineens deze mysterieuze brief op de mat, afzender onbekend. Wat een prachtig verhaal. Dit delen we graag met jullie!

  “Het is zaterdagmiddag 17 Juni. Precies 48 uur geleden lag ik voor de tweede keer in zeven maanden op de operatietafel. De eerste operatie was spannend en ingrijpend, de spieren rond mijn knie moesten naar binnen worden gezet. Erg heftig. De afgelopen maanden kreeg ik meer en meer pijn. Het bot rond de schroeven was gaan ontsteken. Ik moest nog een keer onder het mes. Gelukkig was het een kleine ingreep. Maar weer operatie, dat is nooit fijn. Stiekem zag ik er best tegenop, al zei ik tegen anderen van niet. Achteraf viel het reuze mee.


  Ik was net een stuk aan het wandelen. Nou ja, wandelen? Het was eerder strompelen. Een al wat oudere man met een ringbaardje passeerde mij en vroeg wat er gebeurd was. Onder het gesprek vroeg hij, vanuit het niets of hij voor mij mocht bidden. Ik schrok. Wat moest ik zeggen? Ik kwam met een slap excuus dat het wel meeviel en dat er al genoeg anderen voor mij bidden. Snel liep ik met een rood hoofd door.

  Toen ik thuis kwam begon ik mij af te vragen waarom ik niet wilde dat hij voor mij ging bidden. Die vraag liet me niet los. In de loop van de middag kwam het besef dat ik bang ben. Bang dat God mij niet geneest, bang dat de pijn blijft en bang dat ik weer teleurgesteld wordt. Al zo vaak in mijn leven heb ik om genezing gevraagd, genezing van mijn (chronische) depressiviteit, genezing van mijn rugklachten, genezing van een burn-out, bevrijding van angsten, genezing van mijn negatief zelfbeeld en genezing voor anderen. Ik heb het van frustratie er vaak uitgeschreeuwd en gehuild, toch hoor ik niets uit de hemel en moet ik het doen met leegte, pijn en onrust. Waar is Hij? Waarom helpt Hij mij niet? Ik ben onbewust gaan geloven in een God die niet geneest. Ook ben ik steeds sceptischer geworden over wonderbaarlijke genezingen. Twijfel heeft zich meester van mij gemaakt.

   

  Morgen vieren we bij ons in de kerk het avondmaal. Juist nu besef ik dat mijn geloof tekortschiet, en dat ik God heel hard nodig heb. Ik houd mij vast aan de belofte dat Hij het is die wil verlossen en genezen. Misschien wel niet op de manier die ik graag wil. Ik moet denken aan het verhaal over geloof en ongeloof dat in Marcus 9 wordt beschreven. Een vader brengt zijn bezeten zoon naar de apostelen. Zij kunnen hem niet genezen. Als Jezus erbij komt smeekt de vader of Jezus kan helpen: Toen zei Jezus tegen hem: “Of ik iets kan doen? Alles is mogelijk voor wie gelooft”. Meteen riep de vader van het kind uit: “Ik geloof! Kom mijn ongeloof te hulp”.

   

  Laat dat mijn refrein zijn: Ik geloof. Kom mijn ongeloof te hulp.”(Bron:Beam)

  01-08-2017 om 15:39 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (1)
  27-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leg je last maar neer

  Midden in de nacht klinkt ineens luid gehuil. Het is deze nacht al de derde keer dat mijn eenjarige zoontje huilend wakker wordt. Hij is ziek en voelt zich overduidelijk niet goed. Het is 3.00 uur. Mijn man en ik hebben nog geen oog dichtgedaan. Ik zucht, wrijf in mijn ogen en stap uit bed. Slaapdronken stommel ik over de gang. Ik open de deur van zijn kamertje. Daar zit hij, midden in zijn bed, zijn blonde haartjes door de war. Zodra hij mij ziet strekt hij zijn armpjes uit. Ik til het krijsende mannetje op en druk hem liefdevol tegen me aan. “Mama is hier.”

  Al snel kalmeert mijn kleintje. Hij wurmt zich tegen me aan en legt zijn hoofd tegen mijn borst. Zodra hij weer op zijn gemak is, begint hij met het vertellen van een heel verhaal. In de schemer zie ik hem naar de lamp en de deur wijzen. Hij is klaarwakker, en dat op dit tijdstip! Ik neurie zacht ‘Hoger dan de blauwe luchten’ en merk dat hij wat rustiger wordt. Ik geef hem een kus en wieg hem in mijn armen. Kort daarna leg ik hem slapend in bed en kan ik zelf ook weer terug.

  Het is inmiddels een uur later. Mijn kleintje slaapt heerlijk. Ik daarentegen ben nog steeds klaarwakker. Waar ik net nog rustig was, word ik ineens overvallen door emoties. Stilletjes huil ik. Ik maak me zorgen en kan wel een knuffel gebruiken. Mijn man is eindelijk in slaap gevallen, ik wil hem niet wakker maken.

  In mijn gedachten roep ik het uit naar God.

  Dan komt God de kamer van mijn hart binnen. Hij ziet mij huilend liggen in mijn bed. Ik strek mijn armen naar Hem uit: “Vader!” Hij tilt mij op en neemt me in Zijn armen. “Kom tot mij”, zegt Hij. Ik vertel alles aan hem, wat ik voel en denk. De zorgen om mijn kleintje en om mijn werk. God weet ervan. Hij kent ze en kent óók de oplossing: de zorgen aan Hem geven.

  Piekeren, ik ben er goed in. Ik pieker vaak en veel te lang. God wil dat ik ermee stop. Hij heeft iets veel beters voor mij in petto: rust. Maar stoppen met tobben vind ik moeilijk, heel moeilijk. Schoorvoetend geef ik mijn zorgen aan hem. Het ligt nu bij Hem, ik hoef én ga er niet meer over nadenken. Onmiddellijk vind ik de zo gewilde rust bij Zijn hart. Als de negatieve gedachten terug proberen te komen, stuur ik ze weg: “Nee, ik denk er niet meer aan. God weet ervan.”

  Nog een tijdje blijf ik zo dichtbij God en in Zijn rust. In mijn hart hoor ik het lied:

  Leg je last maar neer

  Bij de God die leven geeft

  Geef je zorgen over aan Hem

  Open nu je hart

  Voor het levend woord van God

  Hij is liefde, Hij is liefde

  En ik val in slaap. www.puurvandaag.nl

  27-07-2017 om 13:23 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (1)
  20-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn levensdoel

  Als ik even niets te doen heb, dan doe ik dit: doelen stellen. Niet alleen voor vandaag en morgen, nee, meteen voor heel mijn leven. Wat wil ik worden? Wat is mijn levensdoel? Zal ik ooit moeder worden? Steeds weer vraag ik me af welke toekomst er voor mij ligt en steeds weer blijf ik zonder antwoord. Tenminste, het antwoord dat ik heb, is niet helemaal het antwoord dat ik graag had willen hebben. Ik wil graag weten welke kant ik op moet en waar ik uiteindelijk uit komt. Of mensen aan het einde van mijn leven kunnen zeggen dat ik een goed leven heb geleid. En waar zou dat van af hangen? Van prestaties? Van voldoen aan hoge verwachtingen? Geld? Boeken schrijven? Volgens mij hangt het hiervan af: liefde. Je wilt als mens zo graag van betekenis zijn, iets bijzonders doen. Maar de enige manier waarop we werkelijk tot onze roeping en bestemming komen is door lief te hebben. Ik ben niet van betekenis omdat ik lief heb. Maar ik ben van betekenis omdat God mij liefheeft. Daarom heeft Hij mij geschapen. Ik hoef zijn liefde niet te verdienen. Ik hoef het zelfs niet waard te zijn. Ik hoef geen tien te staan. Maar ik mag wel heel veel. En juist dat maakt het moeilijk want ik weet niet hoe ik moet kiezen. Moet ik zoeken naar een of ander plan van God met mijn leven? Of laat God mij voor een heel groot deel vrij in de keuzes die ik maak? Ik denk dat laatste. Het heet verantwoordelijkheid. Mijn leven is niet zinloos, ongeacht wat ik doe. Wat is niet het belangrijkste, maar hoe. Maar als het hoe veel belangrijker is, waarom denk ik dan altijd weer na over het wat? Wat ik wil worden en wat ik moet doen. Zijn dat de vragen waar het om gaat in het leven?

  Wie liefde kent, kent God. Wie liefheeft, die leeft. Je zou zo graag ergens naar streven, doelen bereiken, een droom werkelijkheid zien worden. Maar we denken zo vaak dat het ook nog in onze macht ligt om ergens te komen. Het tegendeel is waar. We hebben de mogelijkheid gekregen om stappen te zetten in het leven, maar er bestaat niet zoiets als een ‘geestelijk vliegtuig’ dat je meteen bij je levensbestemming brengt. Het is een kwestie van verwachten en uitzien naar. En niet zozeer naar iets. Maar vooral naar Iemand.

  Wat zou voor God het belangrijkste zijn in mijn leven? Ik denk niet iets, maar iemand.

  Als ik een levensdoel had, dat ik werkelijk kon volbrengen, was mijn leven zinloos op het moment dat ik het doel waarvoor ik dan misschien was gemaakt, had volbracht. Maar juist omdat liefde belangrijker is, weet ik dat mijn leven altijd zinvol is. Zelfs door de dood heen, blijft liefde bestaan. Zij is sterker dan de dood. Daarom is liefde een hoger doel dan wat er ook maar te verzinnen is. Daar gaat het om. En hoe je dat concreet maakt? Het is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Maar het is wel bijzonder dat God alle mensen anders heeft gemaakt en dat heel veel mensen weer op een andere wijze hun liefde uiten.

  God is liefde.

  En als God zoveel mensen heeft gemaakt die op zoveel manieren liefhebben, dan is God ook veelzijdig in Zijn liefde. Hij geeft Zijn schepping, Zijn Woord, Zijn trouw, Zichzelf.(Puur Vandaag)

  20-07-2017 om 17:04 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Filosofie
  >> Reageer (1)
  13-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb heel wat keren geschreeuwd naar de hemel

  Als gevierde actrice en presentatrice ging ze door het leven. En toen werd het ineens stil rondom BN-er Sonja Silva. De inmiddels 40-jarige exotische vertelt hoe de afgelopen jaren zware jaren waren omdat ze ziek werd en recentelijk haar vader verloor aan kanker.

  De temperamentvolle spring-in-het-veld is recentelijk weer een beetje aan het opkrabbelen nadat ze een aantal jaren geleden ineens van de een op de andere dag 40 graden koorts kreeg. Ze dacht dat het een zware griep was die wel zou overgaan. Echter, drie jaar lang was de bank haar vaste plek en moest ze twee dagen bijkomen wanneer ze had gedoucht. Sonja werd gediagnosticeerd met ME, in de volksmond, een vermoeidheidsziekte. Sonja: “Ik had een leuke carrière, zat in de bloei van m’n leven en m’n lichaam zei: we stoppen ermee.”

  Ze kwam kilo’s aan waardoor ze zich nog rotter voelde. “Als ik in de spiegel keek, herkende ik wel iets in de ogen, maar ik keek naar een totaal ander persoon: moe en uitgeput. Ik heb heel wat keren geschreeuwd naar de hemel en ik was boos op God alsof het zijn schuld was.” Lachend: “Maar ja, ik was in die tijd nog maar een baby christen, enthousiast en vol passie. Ik wilde erop uit om mensen over Jezus te vertellen en toen kon ik letterlijk de deur niet meer uit. Ik heb heel veel tijd nodig gehad om te beseffen dat het niet zo werkt. Ik ben er nog niet achter waarom God me toen niet heeft genezen, maar ik heb wel ontdekt dat Hij de dingen doet op Zijn tijd.”

  Sonja ondervindt dat aan den lijve wanneer ze naar een conferentie gaat. Haar vader is overleden en ze zit nog volop in de rouw. Ze hoopt op een woord, een inzicht van God over hoe ze met dit verlies moet omgaan, want het lukt haar niet. Maar het blijft stil. Pas de zondag na de conferentie wanneer ze lichtelijk geïrriteerd in de kerk zit, heeft ze de felbegeerde ontmoeting met God. Sonja: “Het was alsof mijn vader aan de ene kant stond en God aan de andere kant. Het was of Hij een arm om me heen sloeg en zei: je mag hem loslaten. Dat kon ik steeds niet, want ik was zo bang dat ik dan m’n vader kwijt zou zijn. Maar op dat moment kon ik loslaten terwijl ik daarvoor alleen maar pijn voelde. Op dat moment voelde ik me zo ontzettend geliefd door God! Ik kende wel de liefde van mijn vader, maar om God zo dichtbij te voelen en zijn stem te horen… En dat is geen bulderende stem. Dat zit hem in kleine dingen.”

  Met een glans in haar ogen voegt ze eraan toe: “Sinds een jaar weet ik dat ik een geliefde dochter ben van God en dat is nieuw voor me!”(Bron:cip/Levensverhaal

  13-07-2017 om 13:56 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (2)
  09-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe website om financiele problemen te verkomen

  Kent u iemand met financiële problemen? Ze kennen de wegen niet. Er is een nieuwe website geopend op 14 juni www.geldfit.nl

  Woensdag 14 juni is de nieuwe online portal Geldfit.nl gelanceerd. De website heeft als doel om financiële problemen bij Nederlanders te voorkomen of vroeg te signaleren. Op basis van een korte vragenlijst ziet de gebruiker een overzicht van tips, tools en (vrijwilligers)organisaties bij hem in de buurt, die kunnen helpen bij geldzaken. Geldfit is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen landelijke en plaatselijke organisaties.

  Financieel FIT

  Schulden hebben heel veel impact. Niet alleen op de mensen zelf en hun omgeving, maar ook op de maatschappij: schulden kosten de Nederlandse maatschappij jaarlijks ongeveer 11 miljard euro. De groep mensen met risico op schulden is groot: het betreft 3,4 miljoen Nederlanders. “Financiële problemen voorkomen of in een vroeg stadium oplossen is belangrijk,” vertelt projectleider Nathalie Eilander. “We zien vaak dat mensen met schulden, bijvoorbeeld door schaamte, pas laat aan de bel trekken. Handige tips en laagdrempelige hulp kunnen problemen voorkomen. Met Geldfit willen we in een vroeg stadium bij mensen in beeld komen. En, door middel van een korte vragenlijst, heel gericht handvatten bieden om zelf aan de slag te gaan of hulp te krijgen.”

  De handen ineen

  Uniek aan Geldfit is dat verschillende soorten landelijke én plaatselijke organisaties de handen ineen slaan: gemeenten, bedrijfsleven en hulporganisaties. Geldfit is een samenwerking van SchuldHulpMaatje, Humanitas, Stichting Lezen & Schrijven, Rabobank, Sallandse Dialoog, Zilveren Kruis en gemeente Zwolle. De Rabobank Foundation, het maatschappelijk fonds van de Rabobank, maakte met een aanzienlijke donatie de pilotfase van deze nieuwe en effectieve financiële hulpketen mede mogelijk. Eilander: “Andere organisaties die willen meewerken, worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen. Met Geldfit willen we krachten bundelen én zowel op landelijk als op plaatselijk niveau gericht informatie en hulp bieden aan Nederlanders, om te voorkomen dat zij in een problematische financiële situatie terechtkomen.”(Dagelijksleven:cip)

  09-07-2017 om 13:59 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:FinanciŽn/beleggen/zaken
  >> Reageer (2)
  03-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaat het wel goed met u

  Is dit bij u herkenbaar?

  Vaak wordt er gevraagd hoe het met je gaat. Soms uit oprechte belangstelling, maar vaak uit gewoonte. Naar het antwoord wordt nauwelijks geluisterd. En als je dan zegt dat het niet zo goed met je gaat, weet de ander vaak niet hoe hij of zij daarop moet reageren.

  In veel kerken en gemeenten wordt verwacht dat je vrolijk, opgewekt en blij bent. Dat je enthousiast de liederen meezingt. En als je een keer niet meezingt en je kijkt niet blij, dan word je misschien wel meewarig aangekeken.

  Overdrijf ik? Ik denk het niet. Hoeveel ruimte is er om te laten zien dat het niet zo goed met je gaat. Dat kun je maar beter voor jezelf houden.

  Stel dat je geestelijk in het donker zit – dat kan – durf je daar dan mee naar buiten te treden?

  Stel dat je verslaafd bent aan seks, porno, geld of aan iets anders – dat kan – durf je je nood dan te tonen?

  Stel dat je wanhopig bent en de zin van het leven niet meer ziet – dat kan – worstel je daar dan in je eentje mee?

  Stel dat je huwelijk, als je getrouwd bent, dreigt te stranden – dat kan – voel je je dan veilig om broeders en zusters te vragen om hulp, om gebed?

  Stel dat je heel erg eenzaam bent – dat kan – voel je je dan veilig om dat met anderen te delen?

  Stel dat je financieel aan de grond zit – dat kan – voel je je dan veilig om een noodkreet te laten horen?

  Moeiteloos kan deze lijst verder worden aangevuld. U kunt uw eigen situatie invullen. Het gaat helemaal niet goed met u. Maar niemand weet dat. Het is uw grote geheim. Van buiten ziet het er mooi uit. Mensen kijken misschien wel tegen u op. U bent altijd vrolijk en opgewekt. U bent de sterke christen. U bent een voorbeeld voor de gemeente en vele anderen.

  Terwijl u denkt: je moest eens weten. ’s Nachts lig ik te huilen in bed. Ik voel me wanhopig. Ik schaam me voor mensen en ook voor God. Is er voor mij nog een oplossing? Kan ik ooit nog vrij komen van mijn verslaving? Is mijn huwelijk nog te redden? Blijf ik heel mijn leven nog kampen met mijn psychische problemen?

  Ik hoop en bid dat er mensen in uw omgeving zijn, gelovigen, met een luisterend oor, open ogen en helpende handen. Mensen bij wie je je veilig voelt. Bij wie je je niet groot hoeft te houden. Mensen die je vertrouwt, bij wie je mag huilen en lachen, met wie je kunt bidden en praten. Mensen ook, die de Heere Jezus kennen, die je bij de hand willen nemen en je bij Hem kunnen brengen.

  En: zulke mensen zijn er! Ik ken prachtige voorbeelden van mensen die zich inzetten van mensen in nood.

  Maar pas wel op. Er liggen hier gevaren op de loer, waar te weinig over gesproken wordt. Het is al te vaak gebeurd dat er gevoelens van intimiteit ontstonden tussen iemand in nood en die ander, die zo begripvol was, zo behulpzaam, zo liefdevol, met als gevolg overspel en echtscheiding. Wees hiervoor zeer op uw hoede. Ga als vrouw liever het gesprek aan met een andere vrouw, of als man met een andere man. Of ga samen met je vrouw of met je man, als je die hebt.

  U vindt het misschien overdreven dat ik dit schrijf, maar liever een keer te vaak gewaarschuwd dan dat er weer een huwelijk door op de klippen loopt.

  Durf het eens aan om te zeggen dat het niet goed met je gaat, als het echt niet goed gaat. Je hoeft je voor niemand te schamen. Ik hoop en bid dat er in elke kerk en gemeente mensen zijn die hiervoor een door God gegeven ‘antenne’ hebben. Die het aandurven om te vragen: ‘Is er misschien iets?’ of ‘Gaat het wel goed met je?’

  Tegen voorgangers en predikanten zou ik willen zeggen: ‘Stel dit eens aan de orde in de prediking’. Er is zoveel verborgen nood in de gemeente.

  Ter bemoediging: de Heere kent u. Hij weet af van uw lijden, uw pijn, uw verdriet. En Hij kent het lijden uit de jaren dat Hij hier een aarde was. Ik bid dat Hij u genade geeft al uw pijn en verdriet aan Hem te geven. Psalm 10:14 zegt: ‘U aanschouwt de moeite en het verdriet, opdat men het in Uw hand geeft.’

  In Jesaja 59:1 lezen we: ‘Zie, de hand van de HEERE is niet te kort dat ze niet zou kunnen verlossen, en Zijn oor is niet toegestopt dat het niet zou kunnen horen.’

  Ik sluit af met bemoedigende woorden uit Jesaja 43:1 en 2:

  ‘Wees niet bevreesd, want Ik heb u verlost, Ik heb u bij uw naam geroepen, u bent van Mij.

  Wanneer u zult gaan door het water, Ik zal bij u zijn,

  Door rivieren, zij zullen u niet overspoelen.

  Wanneer u door het vuur zult gaan, zult u niet verbranden,

  Geen vlam zal u aansteken.’

  (Dagelijksleven:cip)

  03-07-2017 om 15:29 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/gevoelsleven
  >> Reageer (12)
  23-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je jongeren kunt wapenen tegen online games

  Tribal Wars, Forge of empires en The West. Free online games zijn populair onder jongeren. Gratis games, waarvoor uiteindelijk duur wordt betaald. Ze kosten privacy, zoals gebruiksgegevens en telefooncontacten. Of je betaalt met geld. Want wil je betere spelpersonages of een extra leven? Koop dan je credits of poker je rijk! De helft van de jongeren die online gamet, maakt uiteindelijk de overstap naar gokken om geld, blijkt uit recent onderzoek. Hoe wapen je jongeren daartegen en hoe help je hen om mooie games te selecteren? Vier handreikingen.

   

  FRUSTRATIE EN SENSATIE

  Veel gamers herkennen de frustratie: ben je goed en wel aan een online game begonnen, loopt het spel vast. Je hebt een extra leven nodig om verder te komen, maar de punten die je via het spel verdient zijn niet genoeg. Je móét wel een volgend level kopen wil je verder spelen. De game-industrie weet heel goed hoe ze gamende jongeren kunnen laten betalen in gratis games. En na spellen met in-game aankopen blijkt de stap naar gokspellen een heel kleine te zijn, toont een recente studie van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

  MOEDIG INNERLIJKE VERRIJKING AAN

  Het laatste kenmerk van een wijze gamer is dat hij zijn games zorgvuldig selecteert. Een jongere kiest dan niet voor games met eindeloze oppervlakkigheid maar voor uitdagende spellen die iets leren. Leer jongeren om zichzelf af te vragen met welk doel de gamemaker het spel ontwikkelde. Welke normen en waarden komen er langs in het spel? Komen die overeen met mijn identiteit? Deze afwegingen hangen samen met de leerling-houding uit het Media Attitude Model. Een leerling is brongericht en zoekt naar innerlijke verrijking. In zijn leven zal hij ook altijd leerling zijn op het gebied van zijn identiteit. Dat zorgt ervoor dat hij zoekt naar games die verantwoord, dienstbaar, consistent en verrijkend mediagebruik voorstaan. Identiteit en gamegedrag horen in alles bij elkaar. En dat vraagt om het maken van keuzes. (DAgelijks leven:cip)

  23-06-2017 om 14:38 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Jongeren/ jeugdboeken
  >> Reageer (2)


  ☻☻27 juli☻☻


  BEMOEDIGENDE TEKST

  GOEDE OF SLECHTE BRON☻

  27 juli☻

  Al het goede in deze wereld, ontspringt van een goede bron, alle kwaad, van een slechte bron. Want ik weet, dat in mij, dat wil zeggen in mijn vlees, geen goed woont. zegt apostel Paulus in Romeinen 7:18. De christelijke boodschap verkondigt daarom een kruis over dat vlees, wat een slechte bron is. Galaten 5:24. Het goede zorgt voor groei, gezelligheid en creativiteit, het slechte zorgt voor stagnatie, afzondering, je akelig voelen en passiviteit. Een goede boom kan geen slechte vruchten dragen, of een slechte boom goede vruchten dragen. Mattheüs 7:18. Aan hun vruchten zult gij hen kennen. Vers 16. De hemelse boodschap waar Jezus mee gekomen is, kan de hele boom omscheppen van slecht naar goed. De goede vruchten komen omdat de boom verbinding heeft gekregen met een goede bron waar zijn sappen en voedingstoffen vandaan komen. De goede bron is Gods woord en de Heilige Geest.

  BEMOEDIGENDE TEKST

  KUN JE IETS GOEDS DOEN-MET BEHULP VAN IETS SLECHTS☻

  27 juli☻

  Waar een mens ook voor vecht, hetzij een religie, visie of idee – in het algemeen is het om iets goeds te bewerken. Maar als ik iets goeds wil doen, moet ik eerst zelf vrij zijn van het kwade.

  Waar een mens ook voor vecht, hetzij een religie, visie of idee – in het algemeen is het om iets goeds te bewerken, iets wat vrijheid geeft, vreugde, vrede, gezelligheid, groei en vooruitgang, iets waardoor een goede sfeer ontstaat, iemand een beter mens maakt en leert goede relaties te onderhouden, tussen mensen of landen. Maar wil ik iets goeds doen, moet ik eerst zelf vrij zijn van het tegenovergestelde van het goede, het kwade. Wil ik het kwaad in de wereld overwinnen, dan moet ik eerst het kwaad in mijzelf overwinnen.


  HET STERVEN VAN JEZUS MEER DAN GOLGOTHA☻

  1 augustus☻

  De meeste christenen hebben vaak gehoord over Jezus’ kruisiging op Golgotha, maar slechts weinig christenen weten dat Jezus ook op een andere manier is gestorven. Hoe was Jezus’ leven van zijn geboorte in Bethlehem tot zijn kruisiging op Golgotha? Was Hij onder een bepaalde bescherming van zijn Vader tijdens zijn leven, die hem beschermde tegen verzoekingen en de zondeval? In Hebr. 4:15 staat heel wat anders: “Want wij hebben geen hogepriester, die niet kan meevoelen met onze zwakheden, maar een, die in alle dingen op gelijke wijze als wij is verzocht geweest, maar zonder te zondigen.”

  BEMOEDIGENDE TEKST

  WERP AL U ZORGEN OP GOD☻

  1 augustus☻

  Bezorgdheid is puur ongeloof. Het is God klein maken en zichzelf groot. Eigenlijk maak je God tot een leugenaar. Bezorgdheid is puur ongeloof. Het is God klein maken en zichzelf groot. Eigenlijk maak je God tot een leugenaar.

  Er staat een belofte voor discipelen: “Zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.” Matt. 6:33. In dit verband staat er dat onze hemelse Vader weet dat wij dit alles nodig hebben. Hij weet het, Hij is niet dom. Maar wie ongeloof toelaat, verklaart God voor dom, blind en verstrooid. Maar onze hemelse Vader is noch blind noch seniel. Hij houdt ons nauwkeurig in de gaten, ja al onze hoofdharen heeft Hij geteld. Je kunt er zeker van zijn: Hij heeft al jouw euro’s geteld. Hij weet precies hoeveel jij morgen, overmorgen en het komende decennium nodig hebt. God kan alles en weet alles.


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  GASTENBOEK
 • Goede Morgen.
 • Goede Morgen.
 • fijne zondag
 • Goede Morgen.
 • fijne zondag

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  SHOUT BOX

  DAGBOEK☻

  1 JOHANNES 5:1-10☻

  20 juli☻

  Als wij in ons hart nog zaken verbergen die met de duisternis te maken hebben, dan is het maar beter onszelf en anderen niet langer te misleiden door te zeggen dat we Christenen zijn. Want een van de belangrijkste kenmerken van een Christen is dat hij in het licht wandelt gelijk Christus in het licht is. Dat betekent echter niet dat wie in het licht wandelt zonder zonde is. Er staat juist dat als wij in het licht wandelen, het bloed van Jezus, Gods Zoon, ons zal reinigen van alle zonden. Dus eerst moeten we in het licht wandelen voordat de reiniging van de zonde zal plaatsvinden.

  Maar wat is dat: in het licht wandelen?

  Jezus zegt in een gesprek met Nikodemus: „Het licht is in de wereld gekomen en de mensen hebben de duisternis liever gehad dan het licht, want hun werken waren boos”(Joh.3:19). Dat betekent dus, dat als de liefde van Christus ons niet samenbindt, we ons noch voor God, noch voor elkaar durven bloot te geven.

  In het licht wandelen wil zeggen dat we bereid zijn om aan elke zonde ontdekt te worden; niet alleen in ons eigen hart, maar ook temidden van alle vrienden die ons omringen. Wie met de zonde heimelijk manipuleert, beleeft geen werkelijke bevrijding en vervalt steeds weer in herhaling en moedeloosheid.

  Maar wie echt in het licht wil wandelen, zal door allen ontdekt worden en het verborgene van zijn hart zal aan het licht komen (1Kor.14:25).

  Hij zal zijn zonde belijden voor God en mensen en op een wonderbare manier ervaren dat het bloed van Jezus, Gods Zoon, hem reinigt van alle aan het licht gekomen zonden!

  DAGBOEK

  Romeinen 15:1-7☻

  17 augustus☻

  Als ik in een gemeenschap van gelovigen, een kerk of een kring, probeer te peilen hoe het er geestelijk voor staat, dan luister ik niet naar alle mooie woorden die men er weet te spreken. Ik kijk naar degenen, die zich erop laten voorstaan dat ze geestelijk zijn, en let op hoe hun houding is ten opzichte van de zwaksten in het geloof.

  Nu zijn er ook mensen, die zich graag bemoeien met alles wat zwak en hulpbehoevend is, maar die toch niet de Geest van Christus hebben. Dat zijn de mensen die de stakkers alleen maar gebruiken om hun eigen zorgdriften te bevredigen. Ze willen dan ook niet dat de stakkers sterk worden, want dan hebben ze niets meer om zichzelf sterk te maken.

  Jezus was een vriend van hoeren en tollenaren en Hij riep de zwakken en vermoeiden tot Zich om hen in Zijn armen te nemen. Zodra zij Zijn vriendschap ervoeren, bleef er van zwakheid en vermoeidheid niets meer over!

  „Wij, die sterk zijn, moeten de gevoeligheden van de zwakken verdragen en niet onszelf behagen.” Jezus is ons hier in voorgegaan: Hij riep de zwakken en onaanzienlijken tot Zich om hen met Zich te verenigen.

  Zijn wij bereid om ons zó met de zwakken en vermoeiden te verenigen en ons zó in te zetten voor hen dat niemand zal achterblijven in de genade Gods (Heb.12:15)?! Dan kan er geen ‘clubvorming’ meer ontstaan in de Gemeente. Gemeente-zijn betekent immers: eendrachtig zijn, sterk en zwak in volkomen harmonie samengebundeld tot een als uit één mond voortkomende lofprijzing van God. „De God nu der volharding en der vertroosting geve u eensgezind van hetzelfde gevoelen te zijn!”

  DAGBOEK

  Matteus 14:22-33☻

  17 augustus☻

  Op zee voel je je veilig op een schip, behalve als het flink gaat stormen en het schip water gaat maken, dan vallen al die zekerheden weg. Het is daarom helemaal niet vreemd dat de discipelen alleen maar aan een spook konden denken, toen ze Jezus zo rustig op de golven zagen wandelen. Maar in hun doodsnood sprak Hij hen toe: „Houdt moed, Ik ben het, weest niet bevreesd!” Wat een geweldig woord temidden van de woedende elementen. Is het bij ons niet net als bij Petrus? Immers, als door de stormen van het leven het eigen schip niet zo veilig blijkt te zijn, dan roepen we: „Beveel mij dan tot U te komen over het water!” De weg naar de Here is niet een geasfalteerde weg, maar woelig water. En Jezus antwoordt: „Kom!” Vaak hoor ik antwoorden op deze roepstem van de Heer: ‘Ik kan niet!’ Dat had Petrus ook kunnen en moeten zeggen als hij naar zichzelf en naar de golven had gekeken. Maar in zijn verlangen om veilig bij Jezus te zijn, keek hij alleen naar Hem Die geroepen had: „Kom!”. Alle eigen, betrekkelijke, zekerheden loslaten en overboord stappen naar Jezus toe, is ook een dwaasheid, behalve voor degene die Jezus ziet staan temidden van het dreigende geweld van deze wereld. Zodra wij Zijn roepstem horen, weten we dat het geen hersenschim is, maar werkelijkheid en als Hij zegt dat we komen mogen, dan wordt het onmogelijke mogelijk. Petrus gaf de touwtjes uit handen en liet alles achter om bij Jezus te zijn. Als wij ook ons bijna zinkende schip verlaten om achter Jezus aan te gaan, moeten we alleen maar naar Hem kijken. Want als we ons ‘gezond’ verstand gaan gebruiken, krijgen we het bewijs dat we niet op water kunnen lopen. Maar als we dan roepen „Heer red mij!”, zal Hij zonder verwijt ook naar ons Zijn hand uitstrekken en uitredding geven!  YOUTHFORCHRIST☻

  12 augustus☻

  Elke donderdagmiddag stroomt The Mall in Zuilen vol met jongeren die komen voor huiswerkklas en meidenclub. Maar op in maart was één donderdagmiddag extra bijzonder. Op tafel stonden lekkere hapjes en drankjes klaar, de cupcakes kwamen uit de oven om versierd te worden, en sommige vrijwilligers hadden zich extra mooi aangekleed.

  De gemeenteraadsleden van de ChristenUnie kwamen namelijk langs om onze vrijwilligers een gouden medaille te geven. Goud, omdat de inspanning die zij leveren een topprestatie is. Één vrijwilliger hebben we op die middag extra in het zonnetje gezet, maar de medaille was bedoeld voor die 25 vrouwen die zich iedere week weer inzetten voor onze jongeren.

  Het was een leuke middag, met cakejes-versierende raadsleden, spa-appel uit champagneglazen en lekkere hapjes voor iedereen.

  postimage

  YOUTH FOR CHRIST

  VROMEN☻

  20 juli☻

  Nooit eens met de mond vol tanden. Ze hebben altijd wel een tekst voor handen. Over hoe het zo is gekomen. De vromen. Nooit echt geworsteld met de grote vragen, waarvan het antwoord maar nooit niet wil dagen. Nooit ingehaald door de realiteit. Ze hebben nooit echt geleefd, dus nooit echt eens spijt. – ‘de vromen’ – TimZingt’.  Een week voordat dit lied voorbijkwam, sprak ik met iemand die me vertelde dat ze niet meer in God kon geloven. Als God goed is, waarom is er dan zoveel lijden? Waarom moesten bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden? Waarom greep God niet in? Absoluut terechte vragen in een jong mensenleven. In een wat ouder mensenleven trouwens ook. Ik zocht naar een antwoord dat haar tevreden zou stellen, dat alles duidelijk zou uitleggen en verantwoorden. Ik vond het niet.Ps. Voor de ‘vromen’ die zich aangevallen voelen; het lied in niet alleen bedoeld om met de vinger te wijzen. De laatste regel is namelijk: ‘Pas op voor de vrome in mij!’ Stiekem zijn we allemaal wel een beetje vroom. Maar dat zeggen we natuurlijk niet hardop.

  BELLE

  3x WAT JE KAN DOEN OP BIDDAG☻

  5 augustus☻

  Vandaag is het biddag. Misschien ben je wel lekker vrij vandaag maar het zou ook zomaar kunnen dat je echt geen idee hebt waar ik het over heb. Eigelijk is het biddag voor gewas en arbeid en worden er vandaag in veel kerken diensten gehouden en daarbij gebeden. Maar voor veel mensen is het gewoon een normale dag. Ik wil je wat tips geven hoe jij stil kan staan bij biddag. Tips voor biddag/ Eerlijk is eerlijk, mijn gebed lijkt altijd wel hetzelfde te zijn. Dezelfde woorden, dezelfde dingen waar ik voor wil bidden. Soms kom je in zo’n sleur en dan gebeurt het zelfs wel eens dat ik vergeet te bidden. Vandaag op deze speciale dag neem ik extra tijd om te bidden en stil te staan bij mensen die het moeilijk hebben, maar ook om voor andere onderwerpen te bidden die ik normaal gesproken niet zo snel mee zou nemen. Voor jou zet 3 dingen op een rij die je vandaag kan doen en die je misschien zullen helpen bij het bidden. Wat ik erg fijn vind als ik ga bidden is voordat ik begin een lijstje maak waar ik voor wil bidden en danken.

  BELLE

  5 MANIEREN OM IN DE VAKANTIE MET GOD BEZIG TE ZIJN☻

  5 augustus☻

  Hoewel je in de vakantie lekker veel tijd hebt, verdwijnt het bezig zijn met God soms een beetje op de achtergrond. Bij mij wel in ieder geval. En dat terwijl er zoveel mooie manieren zijn om in de vakantie veel tijd te nemen voor God! Bedank God voor Zijn mooie natuur/ Het zou maar zo kunnen dat jij deze zomervakantie terecht komt in een mooi natuurgebied. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling in Frankrijk, België, Zweden of gewoon in Nederland. Probeer op het moment dat je op zo’n mooie plek bent eens stil te staan bij God. Kijk om je heen, ruik, hoor de vogels en bedenk dat God dit alles bedacht en gemaakt heeft! Je kan God daarvoor bedanken, terwijl je over dat hobbelige paadje met al die boomwortels loopt. Kies een Bijbelboek/Je hebt deze zomervakantie geen lange schooldagen meer, geen opdrachten, en dus wél veel tijd. Kies eens een Bijbelboek uit en ga er een middagje voor zitten om daar een stuk in te lezen. En dan niet vijf minuutjes, maar probeer eens een langer stuk uit het Bijbelboek te lezen. Vaak lees je hele korte stukjes uit de bijbel, maar door een wat langer stuk te lezen ontdek je soms de grote verhaallijn in een bijbelboek. En opeens kan er in een bijbelboek daardoor best een spannend verhaal staan!

  www.huisvanbelle.nl


  Over mijzelf
  Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam tipatri.
  Ik ben een vrouw en woon in Noord-Holland () en mijn beroep is .
  Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 60 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Breien, haken, movies, lezen, fietsen, uitgaan, kerk bezoek, Bijbelstudies, seminar, conferentie.Ik leid dagelijks een gebedsleven ook voor andere mensen.
  Van harte welkom bloglezers en kijkers. Ik heb reeds twee andere blogs op seniorennet. Ik wens meerdere onderwerpen te delen. Ik heb geen ruimte meer op de twee vorige blogs. Op deze blogs kun je veel meer bekijken en lezen over verscheidene christelijke

  BEAM/GELOVEN☻

  VIJF TIPS ALS JE KERK NOGAL LEEG IS☻

  20 juli☻

  Het is vakantie. De kerk is op zondagochtend vrijwel leeg. De dominee doet niet eens meer de moeite om een nieuwe preek te verzinnen en recyclet erop los. Hoe houd je de zondagse diensten toch leuk? Goede vraag! Hier heb je 5 gruwelijk geweldige tips. Neem afzetlint mee en zorg dat alle kerkgangers alleen nog maar op de eerste 3 rijen plaats kunnen nemen: veel gezelliger. Dit is ook beter voor de dominee. Als er in elke hoek iemand zit, weet hij toch ook niet meer waar hij moet kijken? Ain’t nobody in your church? Take your church outside!Dat is Engels voor: ga eens met je kerk naar buiten jongen. Is ook heel Bijbels, lees maar in Mattheüs 28. Tover de kerkzaal om tot spiegelpaleis. Laat iedere kerkganger minstens 15 spiegels meenemen die je overal in de kerk neerzet. Op die manier lijkt het alsof er veel meer mensen zijn! Als er toch maar zo’n 30 mensen aanwezig zijn, kun je best voor iedereen een ijsje kopen. Deel deze uit voordat de preek begint. Overleg dit wel heel even met de dominee, anders is het zielig. Blaas onopvallend een strandbal op en tik die naar de persoon die het dichtst bij je zit, zonder dat de voorganger dit doorheeft natuurlijk. Moedig de persoon naast je aan hetzelfde te doen en tel hoe lang het duurt tot de dominee het door heeft.

  BEAM/ARTIKEL

  BEAM

  IK RIJD BMWS MERCEDES EN AUDIS ALS ZOMERBIJBAAN☻

  20 juli☻

  Joran (19) is hiker-inspecteur bij een groot auto-leasebedrijf. Dat betekent dat hij door het hele land leaseauto’s rijdt, aflevert en weer ophaalt. Doordat hij student is en een onbeperkt OV-abonnement heeft kan hij dit doen. Hij vertelt wat hij van het werk vindt en of hij anderen zou aanraden dit als (zomer)baan te doen. “Mijn officiële titel is ‘Hiker-Inspecteur’, dat klinkt heel officieel maar is heel logisch. Hiker betekent dat ik auto’s transporteer van de ene plek naar de andere en Inspecteur wil zeggen dat ik ze ook check op eventuele schade en daar een rapport over schrijf. Het bedrijf waar ik voor werk heeft een groot aantal auto’s in beheer die dan worden geleased door andere bedrijven of ondernemers, dat wil zeggen een soort huren.”“Aan het begin en aan het eind van zo’n leasecontract moet de auto naar de klant worden gebracht of worden opgehaald. Dat is mijn taak. Ik breng dan bijvoorbeeld een auto naar Utrecht en geef die aan een bedrijf. Mijn bedrijf zorgt ervoor dat ik vaak ook weer een auto in Utrecht op moet pikken en daarmee weer terug kan naar Zwolle. Als dat niet lukt neem ik het OV, dat is als student toch gratis.”


  Blog als favoriet !

  CHRISTELIJK OPVOEDEN

  download_3

  OPVOEDINGSTEIT VRAAG KWALITEIT☻ 17 augustus☻ “Mam, wilt u een spelletje met mij doen?” Eén van de kinderen komt aangelopen met een spel in de hand. Wat te doen? Ik ben al aan de late kant met de voorbereidingen voor het avondeten. We moeten op tijd eten, want vanavond zijn er weer andere bezigheden. Razendsnel reken ik uit hoeveel tijd ik nog kan missen. Tien minuten heb ik nog wel over. Met kinderen in ons leven zijn we zo langzamerhand gepokt en gemazeld waar het gaat om flexibel onszelf aanpassen aan de dingen die gebeuren. “Goed, meisje, één spelletje lukt nog wel voor het eten”, is mijn antwoord. Herkent u dit beeld? Hoe komt het toch dat wij als moderne ouders zo weinig tijd over hebben om met onze kinderen te spelen, hen voor te lezen en simpelweg een eindje te wandelen? Hoe hebben onze moeders dat vroeger toch gedaan? Ze hadden geen vaatwasser, nog geen wasmachine en zeker geen wasdroger. Ze hadden het wat huishoudelijke taken betreft dus veel drukker. Ik zie nog alle stoelen in treinopstelling in de gang staan als de kamer een grote beurt kreeg. En wat dacht u van verstoppertje spelen tussen de lakens die in de kamer op een provisorisch gespannen waslijn hingen omdat het in ons kikkerlandje weer eens regende. Nee, ik begrijp niet hoe mijn moeder dat klaarspeelde. Toch lukte dat. En mijn moeder had ook vier kinderen. Heb ik er zelf voor gekozen om zo gepland te leven en zo druk te zijn? Ja en nee. Ja, wat betreft mijn keuze om zelf voor onze kinderen te zorgen en alleen onder schooltijden te werken. Nee, wat betreft de zaken die dan toch in huis blijven liggen, ondanks mijn trouwe hulp die wekelijks het huis doorgaat. images

  WIE IS DE MAN DIE DOOR DE WEEKS OP HET SCHOOLPLEIN STAAT☻ 17 augustus☻ Je ziet ze steeds vaker op school: vaders die hun kinderen brengen of halen. Werden vroeger de wenkbrauwen licht opgetrokken bij het zien van een sporadische held die het schoolplein durfde te betreden, tegenwoordig is de verhouding man/vrouw gelukkig wat evenwichtiger verdeeld. Wie het als vader een tijd geleden waagde om schoolplein (toch vooral ontmoetingsplaats voor moeders) op te lopen, werd op z'n minst wantrouwig aangekeken. Een vader op een schoolplein? Ach, toch geen kinderl..? Nee hoor, het zal de nieuwe stagemeester wel zijn. Ook kinderen waren volledig gewend aan het idee dat ze gebracht en gehaald werden door hun moeder. Toen natuurlijk nog ferm op de fiets – met rieten mand - door weer en wind, want het luxueuze fenomeen 'tweede auto' bestond toen nog niet. Als vader ineens aan de rand van het schoolplein stond te wachten, wist je als kind gevoelsmatig: hier klopt iets niet: waar is mama? En als vader thuis wat onhandig het schort van mama voorbond, wist je het zeker: mama is ziek en ligt lekker op bed. Dan zei papa ook het woord 'snipperdag' regelmatig op zo'n dag. Maar dan wás hij er ook echt en helemaal. Dus niks geen iPads, laptops en 'multitasken', de bron van veel relationele ellende. Als papa op het schoolplein verscheen, was er wat met mama. Hoe anders is dat tegenwoordig. Is het schoolplein ook nu nog vooral ontmoetingsplaats voor moeders? Niks hoor! Ook de vaders mengen zich in het gezelschap, fier en vrolijk. Ik heb regelmatig goede gesprekken met anders kerels op het schoolplein. De fiets in de ene hand, de schooltas van een van de spruiten in de andere. Heerlijk om te zien: vrolijke en betrokken vaders en blije kinderen die op hun vader afrennen. Ik ben blij met deze ontwikkeling. Vaders zijn namelijk nog te vaak uit beeld, vooral als het om de opvoeding gaat. Ze hebben het 'te druk' (wie weet er nog een grap?). Opvoeden is nog steeds een vrouwending, tot spijt van professionals als orthopedagoog Bert Reinds en GZ-psycholoog Rob Hondsmerk, die beiden en op hun manier het belang van Vader zijn met hart en handen te benadrukken, om de bestseller van Reinds even aan te halen. Als vaders niet langer hun identiteit zouden halen uit zaken als loopbaan, taken in de kerk en – vooruit – toch die mooie leaseauto, zou dat een geweldige invloed hebben op het gezin. Maar dat vraagt wel om een keuze: ik wil er meer zijn voor mijn gezin (visie) en zó ga ik dat praktisch vormgeven (stappen). Net als op je werk, zeg maar."

  dankbaarheid11

  RICHT DE HARTEN VAN JE KINDEREN OP GOD☻ 1 augustus☻ 'Mijn moeder sprak zelden over Jezus. Toen ik klein was, dacht ik dat Hij een neef was die we nooit zagen!'. Welk beeld van Jezus had jij in je kindertijd? Richt de harten van je kleine (en wat minder kleine) kinderen op God. We zijn geneigd te praten over wat we belangrijk vinden, dus laat je kinderen een duidelijke boodschap horen door vaak over de Here Jezus te spreken en tot Hem te bidden. God zal dan deel uitmaken van de dagelijkse ervaringen en gesprekken van je kinderen. Zo zaai je zaad in de geest van je kinderen, en je weet maar nooit wat er wortel schiet en hen in hun levenslange wandel met de Heere zal helpen. Deuteronomium 6:7 onderstreept deze gedachte. Er staat dat we over God moeten spreken 'als u in uw huis zit en als u over de weg gaat, als u nederligt en als u opstaat'. Ik denk dat daarmee wel zo ongeveer alles is gezegd, vind je ook niet?"

  Image and video hosting by TinyPic

  OUDERSCHAP☻ 20 juli☻ Het woord alleen al kan tegenstrijdige gevoelens oproepen. We doen bij de opvoeding van onze kinderen ons uiterste best. Maar net als we denken het ouderschap volledig onder de knie te hebben, betreden we opeens weer een nieuw terrein. Elke leeftijd en elke fase in de opvoeding heeft zo zijn eigen problemen. Soms varen we er moeiteloos doorheen. Soms krijgen we te maken met vloedgolven en stormen. Soms raken we zo uitgeput, dat we het liefst het bijltje erbij neergooien en ons laten meenemen door de storm, waarheen die ons ook brengt. Maar ik heb goed nieuws. We hoeven ons niet te laten opzwepen door de wind en te laten meesleuren met het wisselende tij. We hoeven het leven van onze kinderen nooit aan het toeval over te laten. We hoeven niet gespannen door de kamer te ijsberen, nagelbijtend, handenwrijvend, niet wetend wat we met die vreselijke tweejarigen of die zenuwslopende tieners aanmoeten. We hoeven niet bang te zijn voor iedere nieuwe ontwikkelingsfase, voor gevaren die mogelijk op de loer liggen. En we hoeven ook geen volmaakte ouders te zijn. We kunnen nu beginnen - op dit ogenblik - om een positieve invloed uit te oefenen op de toekomst van ons kind. Het is nooit te vroeg en nooit te laat. Het maakt niet uit of het kind drie dagen oud is en volmaakt, of dertig jaar en verwikkeld in de derde echtscheiding als gevolg van een drankprobleem. In elke fase van hun leven hebben onze kinderen behoefte aan ons gebed en zullen ze er baat bij hebben. Het geheim is dat we het niet allemaal zelf moeten doen, maar dat we hulp zoeken bij de deskundigste Ouder aller tijden - onze hemelse Vader. Van daaruit moeten we stap voor stap elk detail in het leven van ons kind met gebed omringen. Daar gaat een enorme kracht van uit, meer dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen. Onderschat nooit de kracht van biddende ouders!"


  GOD

  GOD

  LEEF ALSOF HET JE LAATSTE DAG IS☻

  17 augustus☻

  Arts Gor Khatchikyan heeft een boodschap vanuit een traumakamer, "onze werkruimte waar sommigen een tweede kans krijgen en anderen plotseling afscheid moeten nemen van hun geliefden. Een ruimte waar ik elke keer besef hoe belangrijk het is om dankbaar te zijn en alles te waarderen wat je gegeven is," aldus de spreker via Facebook. "Leef alsof het je laatste dag is, stel het niet uit om tegen iemand te zeggen 'ik hou van je', luidt zijn oproep. "Kinderen, eer je ouders. Mannen, heb je vrouw lief boven je eigen leven. Vrouwen, wees trots op je man. Laat je kostbare tijd niet roven door mensen die misbruik maken van je, laat je niet afleiden door onbelangrijke problemen of situaties maar focus je op waarvoor je geroepen bent."

  GOD

  THEOLOOG FRANK BOSMAN TREURT OM HET VERDWIJNEN VAN KERKEN☺

  17 augustus☻

  "Niet alleen het christelijke geloof verdwijnt in onze contreien. Ook de talloze kerken, kerkjes en kapellen die over en nergens verspreid staan over de landen en streken van West-Europa," schrijft cultuurtheoloog Frank Bosman in een column op Radio 1. De theoloog legt uit waarom het verdwijnen van de kerken hem verdriet doet. "Het doet mij verdriet omdat we met het verdwijnen van deze fysieke monumenten een belangrijk deel van onze beschaving laten verloren gaat. Hoe je het ook wendt of keert, we hebben onze beschaving te danken aan het gelukkige huwelijk tussen Rome en Jeruzalem. Het volk dat zijn geschiedenis vergeet, heeft geen toekomst meer." Erger vindt hij "de teloorgang van de spirituele energie". In diezelfde kerken is "miljarden malen zijn schulden vergeven, het leven gevierd, de doden herdacht. Nog vaker zijn gebeden de hemel in gestuurd. Voor het krijgen van een kind. Voor de gezondheid van een echtgenoot. Voor werk. Voor een relatie. Voor kracht."

  GOD

  RUST EN ONTSPANNING HOREN BIJ ELKAAR☻

  27 juli☻

  Vakantie - het moment bij uitstek om even los te komen van het dagelijkse leven. Om te genieten van de mensen om je heen en van Gods schepping. Om je te bezinnen op wat er echt toe doet. Maar hoe geef je dat concreet vorm? Het vakantieleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) helpt je daarbij: met iedere dag een bijbeltekst en een korte, inspirerende uitleg. De tekst van vandaag komt uit Genesis 2: 1-3, 'Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen.' ‘Klaar!’ Wat een heerlijk gevoel als een klus af is. En als je dan niet meteen door hoeft te rennen, maar een moment van rust kunt nemen. In Genesis 2 lezen we dat God ons dit zelf voorleeft. Hij stopt na 6 dagen met het scheppen van de aarde en alles dat daarop leeft, en rust op de zevende dag. Hieruit is ook de sabbat ontstaan. Deze rustdag van het Joodse volk wijst terug naar de schepping en naar de Schepper. Het is een dag om apart te zetten en om Gods daden te herinneren, om dankbaar te zijn. Voor Gods daden en voor de rust waarvan we mogen genieten, maar ook voor het werk dat we doen, betaald of onbetaald. Rust en inspanning horen vanaf het begin van de schepping bij elkaar. En voor beide mogen we God danken. Om over na te denken: Waarvoor heb jij je de afgelopen tijd ingespannen? Kun je daar, net zoals God, tevreden op terugkijken?


  REFDAG☻

  Image and video hosting by TinyPic

  REFDAG/KERK-RELIGIE☻ VERSCHIL TUSSEN ROME EN REFORMATIE NIET VERDOEZELEN☻ 20 juli☻ De fundamentele verschillen tussen protestanten en rooms-katholieken mogen in het Reformatiejaar 2017 niet verdoezeld worden. Dat is de kern van het document ”Is de Reformatie voorbij? Een verklaring van evangelische overtuigingen”, opgesteld door het platform Reformanda in Rome. De stuurgroep van deze organisatie deed maandag een oproep aan alle evangelicale leiders wereldwijd om deze verklaring in de komende tijd te ondertekenen. Het jaar 2017 markeert de 500e verjaardag van de Reformatie. De laatste tijd heeft „oecumenische vriendelijkheid” tussen protestanten en rooms-katholieken gunstige voorwaarden geschapen waardoor sommige leiders in beide kampen claimen dat de Reformatie „voorbij” is, aldus de verklaring. Dat de dialoog de tijd van vervolging heeft vervangen, is iets waarvoor we dankbaar moeten zijn, aldus de initiatiefnemers. Maar de vraag blijft: Zijn daarmee de fundamentele verschillen tussen rooms-katholieken en protestanten verdwenen? Image and video hosting by TinyPic

  REFDAG/KERK-RELIGIE☻ TEGENVALLENDE BEZOEKERSAANTALLEN WERELDTENTOONSTELLING REFORMATIE WITTENBERG☻ 20 juli☻ Het aantal bezoekers van de wereldtentoonstelling in Wittenberg, over 500 jaar Reformatie, blijft sterk achter bij de verwachtingen. Voor de zestien weken durende tentoonstelling, die tot 10 september duurt, werden 500.000 bezoekers verwacht. In de eerste acht weken zijn er echter slechts 70.000 kaartjes verkocht voor het evenement, aldus curator Ulrich Schneider. Nu de zomervakantie is aangebroken neemt het aantal verkochte kaartjes echter snel toe, zo constateerde hij gisteren tijdens een persconferentie in Wittenberg. Dat komt ook doordat de organisatie de kaartverkoop heeft vereenvoudigd. Zo zijn nu meer attracties te bezoeken met hetzelfde kaartje. De tegenvallende bezoekcijfers van de wereldtentoonstelling vormen in ieder geval een opluchting voor een deel van de bevolking van Wittenberg. Voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling op 20 mei vroeg menigeen zich bezorgd af of de stad niet overspoeld zou worden door bezoekers, met verstopte straten en mensenmassa’s tot gevolg. Nu veel toeristen de wereldtentoonstelling links laten liggen, blijkt die zorg onterecht.

  (Bron:RefDagblad)


  Image and video hosting by TinyPic

  REFDAG COLUMN U BENT IN DE VERKEERDE KERK☻ 20 juli☻ „U bent in de verkeerde kerk, iets verderop is de goede.” Daar zat ik ‘getogaad’ achter de koffie. Ik was vroeg. Zoals altijd. Langzaam druppelden de kerkenraadsleden binnen. Twee heren. Een dame. Een meneer. Weer een dame. Heel vriendelijk allemaal. Ik herkende niemand, hoewel het niet de eerste maal was dat ik er voor zou gaan. Twijfel sloeg toe. Zit ik wel goed? Voorzichtig geïnformeerd naar de functie van de dames. Diaken. Diaken?! Hoe los ik dit op? „Ik preek vanavond voor dominee X, toch?” Verbazing op de gezichten. „U bent in de verkeerde kerk. Iets verderop is de goede.” Dat hoorde een hervormd mens niet vaak. Nu, na de vorming van de Protestantse Kerk, al helemaal niet meer. Niet dat er voor gereformeerden in die kerk veel is om trots op te zijn. Dat is jammer, en ook weer niet. Het bewaart voor kerkelijke zelfgenoegzaamheid. Voor geen kwaad van eigen kerk en geen goed van andere kerken kunnen horen. Fouten en gebreken bij anderen moeten dan eigen bestaansrecht verzekeren en versterken. Beter een dood lid van een ‘goede’, dan een levend lidmaat van een ‘verkeerde’ kerk. Sommige ouders drijven het zover dat ze schitteren door afwezigheid bij de kerkelijke huwelijksbevestiging van hun kind en de doop van een kleinkind. Ook al is die kerk nog zo rechtzinnig. De psychologische effecten van verbroken en beschadigde verhoudingen neemt men op de koop toe.

  Image and video hosting by TinyPic

  REFDAG OPINIE OVERHEID MOET INZETTEN OP ZORG IN PLEEGGEZINNEN☻ 20 juli☻ Los het tekort aan pleegouders niet op met opvang in instellingen, maar investeer in gezinsvormen, stelt Gerard de Jong. In het hoofdredactioneel commentaar van 3 juli staat dat het aantal pleegouders niet eindeloos kan blijven groeien en dat daarom opvang in instellingen ook een overheidstaak blijft. Maar: opvang in gezinnen is aantoonbaar beter voor kinderen. Daarom is de taak van de overheid niet het openhouden van instellingen maar het mogelijk maken van opvang in gezinnen. Daarvoor moet er extra geïnvesteerd worden in behoud van de bestaande pleeggezinnen en in alternatieven voor pleeggezinnen, zoals de opvang in gezinshuizen en andere gezinsvormen. Een kind dat tijdelijk niet thuis kan wonen, kan het beste opgroeien in een ander gezin. Dat blijkt uit onderzoeken die gedaan zijn naar de ontwikkeling van kinderen. Mede door inspanningen van de Alliantie Kind in Gezin is daarom in de Jeugdwet vastgelegd dat opvang in een pleeggezin of gezinshuis de voorkeur heeft, als een kind uit huis wordt geplaatst.


  KINDERBOEKEN

  postimage

  ZOOKIDS KIJKUIT KROKODILLEN☻ 27 juli☻ Jurre en Jasmijn zijn niet blij, want Zoopark dreigt failliet te gaan. Dit mag niet gebeuren! Als Jurre hoort dat er een beloning is uitgeloofd voor het opsporen van de gestolen schilderijen uit het museum, krijgt hij weer hoop. Met zo'n hoog geldbedrag zouden ze Zoopark kunnen redden. Maar waar zouden de daders ooit te vinden zijn? Dan ontdekken Jurre en Jasmijn tot hun grote schrik dat het spoor naar Zoopark loopt. Kijk uit! Krokodillen! is deel 9 in de serie Zookids. Liesbeth v Zinsbergen

  postimage

  KNIKKERKAMPIOEN☻ Opeens is het is knikkertijd. Alle kinderen van de binnentuin knikkeren. Ook Tim. Tim is nogal een stille, maar nu wordt hij heel populair. Iedereen wil met hem. 'Met praatjes!' roepen ze dan snel. Of: 'Laatst!' Of: 'Met potuithaal!' Tim houdt geen knikker meer over. Hij snapt er niks van, hij kan toch echt goed mikken! Tim verzint steeds iets nieuws om aan knikkers te komen. Mama en de moeder van de kleine Mark zijn daar niet blij mee. Gelukkig helpt zijn buurjongen Taco hem. Dan merkt Tim dat goed-kunnen-mikken niet genoeg is om knikkerkampioen te worden Met prachtige tekeningen van Harmen van Straaten, die perfect passen bij de frisse taal van Lieke van Duin. De pers over De kinderen van de binnentuin'vlot verteld met zo nu en dan een vleug humor [ziet] er met de illustraties van Harmen van Straaten bijzonder aantrekkelijk uit' Friesch Dagblad. Lieke v Duin

  postimage

  GOD MAAKTE JE JOU VAN TOP TOT TEEN☻ 27 juli☻ Kijk eens om je heen: alles wat je ziet, heeft God gemaakt. Hij heeft de mensen gemaakt, de bomen, de dieren en de planten. En alles is even mooi. In dit kartonboekje bekijken een jongetje en een toekan met z'n tweetjes al het moois van de schepping.De illustraties van Valeria Petrone ondersteunen het verhaal met prachtige kleuren. Lelie Parrot

  JE HOEFT NIET TE KIEZEN☻ 27 juli☻ Informatief prentenboek, ontstaan vanuit de praktijk, gericht op (aspirant)-pleegouders en leerkrachten in de onderbouw van het basisonderwijs. Voor pleegkinderen, andere kinderen in een (nieuw) pleeggezin en klasgenoten van pleegkinderen. Doel is om meer inzicht te geven in het leven van pleegkinderen (4-7 jaar) en om vanuit een alledaagse metafoor (foto's) de zoektocht naar identiteit en loyaliteit (bij wie hoor ik) in beeld te brengen. Praatplaten met open vragen dragen in dit boek bij aan het voeren van een gesprek dat aansluit bij de beleving van jonge kinderen, voor wie het onder woorden brengen van hun situatie en gevoelens vaak moeilijk is. Nieske Selles-ten Brink

  KINDER DVD☻

  8717344743853

  FAMILIE ROBINSON 8☻ 5 augustus☻ De op het beroemde boek van Johann David Wyss gebaseerde tv-serie De Familie Robinson vertelt het verhaal van vader Ernst, moeder Miriam en hun kinderen Hans, Sanne en Bastiaan. Het gezin emigreert van Zwitserland naar Australie, waar vader een nieuwe dokterspraktijk zal beginnen. Maar als ze ver op zee zitten, zorgt een zware storm ervoor dat de familie schipbreuk lijdt. Met een vlot van de resten van het schip weet de familie heelhuids een onbewoond eiland te bereiken, maar hoe kunnen ze hier een nieuw bestaan opbouwen? 8717344743846

  FAMILIE ROBINSON 7☻ 5 augustus☻ De op het beroemde boek van Johann David Wyss gebaseerde tv-serie De Familie Robinson vertelt het verhaal van vader Ernst, moeder Miriam en hun kinderen Hans, Sanne en Bastiaan. Het gezin emigreert van Zwitserland naar Australie, waar vader een nieuwe dokterspraktijk zal beginnen. Maar als ze ver op zee zitten, zorgt een zware storm ervoor dat de familie schipbreuk lijdt. Met een vlot van de resten van het schip weet de familie heelhuids een onbewoond eiland te bereiken, maar hoe kunnen ze hier een nieuw bestaan opbouwen? 80203833

  DE FAKKELVANGERS☻ 5 augustus☻ Maak kinderen bekend met het spannende verhaal achter het Leger des Heils en zijn oprichter William Booth. De uitbaters en hun ingehuurde misdadigers staan William en zijn volgelingen al op te wachten als ze marcheren door het Londense East End. Met knuppels en stenen willen ze deze prediker voor eens en altijd de stad uit jagen. Maar William en zijn 'Leger des Heils' zijn niet zo makkelijk ontmoedigd! Slechts gewapend met bijbels, muziekinstrumenten en hun onwankelbaar geloof in God, marcheren ze hun gevaarlijkste tegenstanders tegemoet. Wie wint de geestelijke strijd voor de Zielen van deze vergeten hoek van Londen? De Fakkeldragers is een animatieserie voor kinderen van 8 tot 12. Het belicht levens van helden uit de kerkqeschiedenis. Als kinderen zien wat God kan doen door een Fakkeldrager die toegewijd is aan Zijn wil en doelen, dan willen zij ook een fakkel van geloof dragen door Hem te dienen.

  8717722770051

  JOZEF DE DROMENKONING☻ 5 augustus☻ De makers van de Oscar – winnende De Prins van Egypte brengen een compleet nieuw tekenfilm – epos: Jozef De Dromenkoning. Dit inspirerende muzikale avontuur, één van de meest geprezen films van dat jaar, vertelt het klassieke verhaal over een jongen met een bijzondere gave om de toekomst te zien in zijn dromen. Jozef de Dromenkoning is een tijdloos juweel voor elke generatie, met vijf memorabele liedjes en sprankelende animatie.  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!