NIEUW: Blog reclamevrij maken?
OVERIGE BLOGS BEZOEKJES
 • linecia
 • patrice
 • bemoedigendewoorden
 • hoh
 • hemel

  ZE HEEFT HEEL WAT KEREN GESCHREEUWD NAAR DE HEMEL☻ 18 juli☻ Als gevierde actrice en presentatrice ging ze door het leven. En toen werd het ineens stil rondom BN-er Sonja Silva. De inmiddels 40-jarige vertelt hoe zwaar de afgelopen jaren waren omdat ze ziek werd en recentelijk haar vader verloor aan kanker. Sonja ondervindt dat aan den lijve wanneer ze naar een conferentie gaat. Haar vader is overleden en ze zit nog volop in de rouw. Ze hoopt op een woord, een inzicht van God over hoe ze met dit verlies moet omgaan, want het lukt haar niet. Maar het blijft stil. Pas de zondag na de conferentie wanneer ze lichtelijk geïrriteerd in de kerk zit, heeft ze de felbegeerde ontmoeting met God. Sonja: “Het was alsof mijn vader aan de ene kant stond en God aan de andere kant. Het was of Hij een arm om me heen sloeg en zei: je mag hem loslaten. Dat kon ik steeds niet, want ik was zo bang dat ik dan m’n vader kwijt zou zijn. Maar op dat moment kon ik loslaten terwijl ik daarvoor alleen maar pijn voelde. Op dat moment voelde ik me zo ontzettend geliefd door God! Ik kende wel de liefde van mijn vader, maar om God zo dichtbij te voelen en zijn stem te horen… En dat is geen bulderende stem. Dat zit hem in kleine dingen.”

  stemv_God

  MOSLIMLEIDER HOORT STEM GOD HOUDT VAN JOU☻ 18 juli☻ “Toen ik op een avond in een guesthouse wilde gaan slapen, verscheen er plotseling een licht op de muur van mijn kamer. Ik zag een kruis en hoorde een heldere stem die zei: ‘Jezus houdt van jou!’. Ik schrok en dacht dat het spookte, dus vroeg om een andere kamer. De volgende avond gebeurde hetzelfde in de nieuwe kamer, maar nu zei de stem: “Ook als je verhuist, Jezus houdt van jou!” Odilo was in het dorp van Sauli opzoek naar een geschikte persoon om de audio-Bijbel aan te geven. Het moest iemand zijn die een groepje zou kunnen leiden om samen naar de Bijbel te luisteren. Odilo vroeg aan de dorpsoudste of hij iemand wist. De dorpsoudste schoof meteen Sauli naar voren. Odilo: “Tot mijn grote verbazing twijfelde Sauli geen moment. Hij nam de audio-Bijbel in ontvangst en ging ermee naar huis.” Niet lang daarna krijgt Odilo een telefoontje van Sauli. Hij vertelt hem dat hij het islamitisch geloof niet meer wil verspreiden, maar dat hij Jezus wil volgen. Dan vertelt Sauli het verhaal over de stem in het guesthouse. Sauli: “Door die stem wilde ik Jezus leren kennen. Maar ik wist niet hoe. Tot ik een paar dagen later deze audio-Bijbel kreeg. Nu wil ik Hem volgen!”

  Godieliefde

  RICK STOPTE BIJ DE JEHOVAS GETUIGEN EN RAAKTE ALLES KWIJT: IK WAS DE REGELTJES BEU☻ 18 juli☻ In een indringende mini-documentaire van de NOSvertelt Rick (26) over zijn vertrek uit de Jehova's Getuigen. "Ik weet nog dat mijn moeder huilde: 'Ik raak mijn zoon kwijt.' Ik heb nagenoeg geen contact meer met mijn familie." Rick wist wat de gevolgen zouden zijn als hij uit deze geloofsgemeenschap zou stappen. Hij zou zijn familie, vrienden, ouders en zijn hele identiteit kwijtraken. Maar het woog niet op tegen de voordelen. "Ik was het zo beu dat ik alleen maar bezig was met geboden. 'Dit mag niet, mag dit wel? Als ik dit doe, is hij of zij het er niet mee eens.' Het was het me allemaal waard om eruit te stappen. Ik wilde eindelijk de Rick worden die ik ben."Over zijn jeugd is Rick desondanks niet zo heel negatief. "Ik groeide op in het Limburgse Geleen en we waren met de hele familie aangesloten bij de Jehova's Getuigen. Ik ben echt gelukkig geweest en ik geloofde ook dat we God op de goede manier volgden. Maar op school ging het vaak over uitgaan, seks of alcohol en daar kon ik nooit over meepraten." Rick vierde ook zijn verjaardag niet, hij mocht niet stemmen en mocht ook niet gamen. Als Jehova's getuige moet je verplicht evangeliseren en naar de samenkomsten. Het werd Rick allemaal te streng. "Toen ik op mezelf ging wonen in Eindhoven, kreeg ik steeds meer vrijheid. Ik maakte keuzes die niet in lijn waren met het geloof.Ik kan niet geloven dat een God van liefde zegt dat je je kind moet loslaten."

  de-god-liefde-door-hand

  IK WILDE GOD VAARWEL ZEGGEN MAAR WERD NAAR HEM TOEGETROKKEN☻ 18 juli☻ Gideon en Linda zijn een jong en gelovig stel en hebben ieder hun eigen zoektocht gehad naar God. Datgene wat ze gevonden hebben, willen ze graag met de wereld delen!Zo deelde Gideon op Facebook hoe zijn leven veranderd is nadat hij tot geloof is gekomen. Gideon: "Ik wilde het graag met iedereen delen omdat het een hele belangrijke keuze is geweest in mijn leven. Na een christelijke opvoeding wilde ik God eigenlijk vaarwel zeggen, maar ik werd steeds naar Hem toegetrokken. Op vakantie ontmoette ik Linda en zij sprak zo overtuigend en enthousiast over haar geloof, dat ik dacht: dat wil ik ook!" Linda: "Wij hadden een heel gemakkelijk gesprek. Ik was altijd open over mijn geloof en vertelde gewoon hoe ik in het leven sta. Ik was 9 jaar toen ik mijn leven aan Jezus heb gegeven en 15 toen ik mij heb laten dopen. Het geloof heeft altijd een grote rol gespeeld. God is altijd aan mijn zijde gebleven."In de toekomst willen Linda en Gideon graag samen meer betekenen voor de jongeren in hun omgeving.

  Rondvraag / Poll
  BESTAAT GOD VOOR U
  Ja
  Nee
  Ik weet dat er iets is
  U hebt een engel op uw schouder
  Ik ben athiŽst
  U gelooft in uw zelf
  U hebt God niet nodig want het gaat goed
  Je wilt zelf bepalen hoe u wenst te leven
  Bekijk resultaat

  familie-bewegende-animatie-0014

  DE KRACHT VAN JE FAMILIE VERHAAL HELPT IN DE OPVOEDING☻ 18 juli☻ “Als mensen hebben we allemaal een eigen verhaal. Je ouders hebben een eigen verhaal. Als je kinderen krijgt, dan krijgen die ook een eigen verhaal.” Kinder- en jeugdpsychotherapeute Linda Klein noemt dat het familieverhaal en geeft in deze CIP-video aan hoe belangrijk dat is.Ieder mens heeft een eigen verhaal. Dat verhaal is opgebouwd tal van eigenschappen, ervaringen, hoe je bent opgegroeid. Allerlei zaken waardoor je bent wie je bent en waarom je doet zoals je doet. “Vaak hebben we als ouder allerlei ideeën hoe we ons kind willen opvoeden of laten opgroeien”, vertelt Klein. “We willen soms dingen juist anders doen dan onze eigen ouders gedaan hebben. We willen dingen bereiken. Dat is heel mooi. Het kan je daarbij helpen om je eigen verhaal...Bron:cip

  bijbel1

  HET IS WAT HET IS MAAR HET IS NIET WAT HET LIJKT☻ 18 juli☻ "Ik praat met God alsof ik met een vriend praat," vertelt Steven Furtick aan zijn gemeente Elevation Church. "De Bijbel zegt dat Abraham een vriend van God is. Als ik Abrahams nageslacht ben, ben ik ook een vriend van God. En vrienden kunnen oprecht tegen elkaar praten."Het is volgens Furtick goed om God te vertellen hoe je je voelt. "Het is oké om eerlijk te zijn tegen God. Maar laat Hem dan ook vertellen wat je moet doen in geloof, niet vanuit je gevoelens."Furtick roept in deze korte video op om situaties in geloof onder ogen te komen. "Kom uit wanhoop en weet dat het niet het einde is. Het is een deur naar je potentie. Het is niet voorbij, het is slechts een overgang.""Het is wat het is. Maar het is niet wat het lijkt."Bron:cip Het_leven

  GOD IS NOOIT TE LAAT MAAR HEEFT GEEN HAAST☻ 18 juli☻ We leven in een drukke wereld. Iedereen heeft haast. Iedereen wil het liefst gister dingen gedaan hebben. Hoe kan je dan toch op een goede manier druk zijn? Rik Bokelman bespreekt het met trainer en coach Bram Flippo. Goed druk zijn is volgens Flippo het volgende: “Als je overzicht hebt over wat je aan het doen bent en als datgene waarmee je bezig bent past bij wat je wilt en waar je naartoe wilt. Daar zit de kern van time managment in.” Daarvoor heb je ook de dimensie van strategie en goed inzicht nodig. De strategie helpt je om te kijken of je keuze leidt tot waar je wilt komen. Inzicht helpt je om na te gaan wat je vandaag kunt doen om daar te komen. Bron:cip

  ALPHA

  HEEFT MIJN LEVEN EIGENLIJK WEL ZIN☻

  9 juli☻

  Vaak gebeurt het me dat ik ’s avonds in bed opeens diep over het leven aan het nadenken ben. Dat gebeurde me laatst. Ik dacht opeens: waarom ben ik nou hier op deze aarde? Heeft mijn leven zin? Een typisch onderwerp waar ik urenlang over kan nadenken ik m’n bed. Wat is mijn doel in dit leven?

  Ik voelde me op dat moment niet heel gelukkig. Niet dat ik depressief was, maar ik was een tijdje gewoon niet zo happy. Ik dacht: veel mensen hebben als doel in het leven om gelukkig te zijn. Maar ik ben op het moment niet zo gelukkig. Heeft het leven dan geen zin voor mij? En toen dacht ik: misschien is het dan een beter doel om andere mensen gelukkig te maken en mijn liefde met hen te delen. Dat klinkt best mooi. Misschien heeft mijn leven op die manier zin. Als iedereen het doel heeft om anderen gelukkig te maken, dan zou de aarde een hele gezellige plek worden.Maar toch knaagde er nog steeds iets. Namelijk: wat nou als het mij niet lukt om anderen gelukkig te maken? Of wat nou als ik niemand heb om liefde aan te geven? Wat betekent dat dan? Is mijn leven dan zinloos?

  Image and video hosting by TinyPic

  WAT IS HET DOEL VAN MIJN LEVEN☻

  24 juni☻

  Ricardo vond de bijbel achterhaald en door mensen bedacht. Daarnaast voelde hij veel onzekerheid en had hij veel vragen over het leven, zoals: wat is het doel in mijn leven? En: als God bestaat, waar is hij dan? Ik zie hem niet. Totdat hij op een avond besloot te bidden…De nieuwsgierigheid naar het onderwerp begon bij Ricardo toen hij zijn neef over God hoorde vertellen. Zijn neef sprak zo passievol over zijn geloof. Dit trok de aandacht van Ricardo. Dit wilde hij ook! Vanaf dat moment begon er interesse te ontstaan naar meer van dat geloof. Ricardo besloot in de bijbel te gaan lezen. Deze bijbel had hij vele jaren eerder juist weggelegd. Op een avond begon Ricardo te bidden tot God en zei: ‘God, als u er bent, wilt u dan ook laten zien dat u er voor mij bent?’ En op dat moment ervoer hij God in zijn kamer en vanaf toen besefte hij: het leven heeft zin. Ik doe er toe! Na deze switch in zijn leven, besloot Ricardo om een Alpha-cursus te gaan volgen. Ricardo vertelt: ‘Er was een hele prettige en ontspannen sfeer op de Alpha-cursus. Mensen gaven je de vrijheid om met je vragen te komen en ik kon dus ook al mijn vragen stellen die ik maar kon verzinnen.’ Ricardo vertelt dat het geloof een grote impact op zijn leven heeft gehad. Door het geloof is hij veel zekerder is geworden. Ricardo: ‘Ik weet nu: God is er echt. En hij is er ook voor mij! Ik weet nu wie ik ben en waar ik naartoe ga.’

  WANDELEN IN DE NATUUR☻

  9 juli☻

  IETS COMPLEET ANDERS☻

  In de stad Groningen zijn verschillende dagbestedingsplekken voor mensen met een verslavingsachtergrond. Het Twaalfde Huis en Groenwerk zijn hier voorbeelden van: deze dagbestedingsplekken van WerkPro zitten samen onder één dak en zijn gericht op mensen met een drugs- of alcoholverslaving. De werkzaamheden bij Het Twaalfde Huis en Groenwerk zijn divers: licht productiewerk en schoonmaakwerk, maar er is ook een fietsenwerkplaats en een afdeling voor houtbewerking. En de deelnemers krijgen er elke dag een warme maaltijd. Structuur, duidelijkheid, aandacht en respect zijn het doel. Op de dagbesteding slaan de medewerkers van WerkPro, de GGD, VNN en Terwille de handen ineen om complete hulp aan de deelnemers te kunnen bieden. “Tijdens een gezamenlijk overleg kwamen we tot de conclusie dat het goed zou zijn als de deelnemers eens iets heel anders zouden doen dan fabriekswerk en inpakwerkzaamheden. Toen is het plan ontstaan om wandelingen te organiseren.” vertelt Natascha. Zij en haar collega’s bezoeken verschillende locaties waar verslavingshulp nodig is, om in contact te komen met mensen die zelf de stap naar hulp niet zo snel zetten, zoals bijvoorbeeld dak- en thuislozen. Ook gaan ze samen op zoek naar gepaste huisvesting voor deze cliënten.

  www.terwille.nl


  BIJBELSTUDIE ☻

  KIES VOOR HET LEVEN☻ 18 juli☻ Bovenstaande biedt je méér dan je ooit eerder hebt ondervonden.. God zegt in de Bijbel: In eigen ogen heeft de mens altijd gelijk, maar de Heer onderzoekt de diepten van zijn hart.(Spreuken 21:2) Eveneens lezen we ergens: Een weg lijkt soms recht te zijn, maar het einde ervan is de dood. (Spreuken 16:25) We kunnen zo gemakkelijk onszelf voor de gek houden, bedriegen. De mens is er een meester in, zonder dat we er een opleiding voor moesten volgen. Het is de grote gave van satan aan de mens: misleid jezelf en misleid anderen.

  BIJBELSTUDIE

  GOD BIEDT ANDERS/GOD EERSTE GESCHENK☻ 18 juli☻ God wil je hart zuiveren. Kies er voor om een zuiver hart te ontvangen, uit de handenvan de almachtige God. Kies ervoor om anders te leven. Om je leven niet meer half licht en half duister te laten zijn. Niet de helft van je leven met God en de helft van je leven in een of andere onzuiverheid of het nu seksueel, financieel, kerkelijk of wat dan ook is. Zuiverheid brengt vreugde, die niets anders geeft. Puurheid is kostbaarder dan goud. Het is onschatbaar...De heiligheid van God is een geschenk dat hijzelf ons geeft, door ons geloof in zijn Zoon Jezus Christus. Door het offer van Jezus Christus kunnen we allemaal vergeving krijgen van al onze zonden. De reinheid die God je geeft, door Jezus Christus, is enorm. Het gaat dieper dan je denkt.

  www.holyhome.nl

  zon-bewegende-animatie-0824

  DE WIND☻ 18 juli☻ De wind waait, hard en zacht. in hoeken en gaten, diep in de nacht. de wind waait, ook van binnen. soms weet je niet, wat je moet beginnen. de wind waait, bijna niet meer. Want je bent veilig, in de hand van de HEER. De wind waait, hard en zacht. in hoeken en gaten. en… ook overdag. De wind. Misschien lig je er wel eens naar te luisteren, in bed, of gewoon als je beneden op de bank zit. hij waait en waait… Maar deze wind wordt ook figuurlijk bedoelt! Soms weet je niet wat je nu moet. Voel je je gewoon… nou ja… SHIT! En dan kan dat soms net zo zijn als de wind; hard, en soms wat zachter. Soms gaat de wind helemaal liggen. Dan voel je een rust over je heenkomen. God is bij je! Onthoud dat, Hij zal altijd voor je zorgen. Natuurlijk, het zonnetje schijnt niet altijd… maar zolang Hij bij je is, en je in hem gelooft, dan, ja dan zul je weten: Achter de wolken, schijnt de zon Wanneer liet God de zon in jou leven schijnen? En wanneer zag je wolken??

  kapper-bewegende-animatie-0113

  BESTAAT GOD WEL☻ 18 juli☻ Een man ging naar de kapper om zijn haar en baard te laten knippen. Ze begonnen te discussiëren en spraken over vele zaken. Al gauw kwamen ze bij de bekende vraag of God wel bestaat. De kapper zei: “kijk, ik geloof niet dat God bestaat.” “Waarom zeg je zoiets”? vroeg de man. “Nou, iemand hoeft alleen maar naar de wereld te kijken en hij zal zien dat dat God niet bestaat. Als God echt bestaat, zouden daar dan zoveel zieke mensen zijn? Zouden daar zoveel gehandicapte kinderen zijn? Nee, als Hij echt bestond, zou er geen ellende zijn op de aarde. Ik kan me niet voorstellen dat een God dit allemaal kan toestaan. De man was even stil maar zei verder niets. De kapper was inmiddels klaar en de man verliet de zaak. Onderweg naar huis zag hij een oude man op straat met een heel lang haar en ongetrimde baard. De man ging onmiddellijk weer terug naar de kapperszaak en zei tegen de kapper: “KAPPERS BESTAAN NIET!” “Maar ik ben toch een kapper en ik sta hier vlak voor je,” antwoordde de kapper. “NEE!” Schreeuwde de cliënt. “Kapper bestaan gewoon niet. Als zij echt bestonden, zouden er geen mensen meer rond lopen met lang haar en ongetrimde baarden op de wereld.” De kapper antwoordde: “Ach, wij kappers bestaan zeker wel. Het zijn gewoon de mensen die niet naar ons komen.” “Exact!” ging de man verder. “Dat is het hem nou juist. God bestaat ook zeer zeker wel. Het zijn juist de mensen die niet naar Hem gaan en Hem niet opzoeken. En daarom is er zoveel ellende op de aarde.

  schrijver-bewegende-animatie-0001

  EVANGELIST NOTEERT NIET ZOMAAR PERSOONS GEGEVENS☻ 18 juli☻ Mogen kerken en stichtingen bij huis-aan-huisevangelisatie nog persoonsgegevens noteren? Ja, zeggen vertegenwoordigers van twee organisaties die zich bezighouden met evangelisatieactiviteiten. Maar zorgvuldigheid is belangrijk. Het Europees Hof van Justitie bepaalde dinsdag dat onder andere Jehova’s getuigen niet zomaar persoonsgegevens mogen noteren bij huis-aan-huisevangelisatie. Dit zou in strijd zijn met de privacyregels, vastgelegd in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Bij de interkerkelijke stichting Een Boodschap voor Kerkrade speelt huis-aan-huiswerk een grote rol. De stichting is gericht op Evangelieverspreiding in de Limburgse stad Kerkrade. Elke zomer wordt er een jongerenkamp georganiseerd, waarbij jongeren in tweetallen de deuren langsgaan om Gods Woord bij de mensen te brengen. Evangelist Jan Bayense: „Het huis-aan-huiswerk is een van de grote instrumenten die wij gebruiken om met mensen in contact te komen.” Toch voorziet Bayense weinig problemen voor het werk in Kerkrade. „We voldoen aan de AVG. Bij het huis-aan-huiswerk noteren we af en toe een adres van mensen waar we niet meer mogen komen, of van mensen die juist aangeven graag vaker bezocht te worden. Dit doen we alleen met hun uitdrukkelijke toestemming.”De evangelisatiepost in Leidsche Rijn richt zich meer op indirect contact met de buurtbewoners. Zo wordt bijvoorbeeld een buurtbarbecue georganiseerd. „Mensen geven aan of ze willen komen, maar vaak vragen we dan nog heel bewust of we hun naam en adres mogen noteren.

  KERK EN RELIGIE

  bidden-bewegende-animatie-0016

  BIDDEN OP VASTE TIJDEN☻ 18 juli☻ Hoe baden de eerste christenen? Kenden zij vaste tijden en vaste formuleringen? Volgens Michael Mulder bleef de tempeldienst voor de eerste christenen van grote betekenis, zelfs in hun dagelijkse gebeden. Vorige week hoorde ik een lezing waarin recent onderzoek werd gepresenteerd over Joodse gebedsteksten uit de tijd van het Nieuwe Testament. Een promovendus aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem, Rebekah Haigh, suggereerde dat de gebeden uit het Joodse gebedenboek veel ouder blijken te zijn dan vaak is aangenomen. Het gebedenboek stamt uit de middeleeuwen, maar er blijken grote overeenkomsten te zijn met gebedsteksten die gevonden zijn in de Dode Zeerollen, geschriften van de gemeenschap die leefde in Qumran.Volgens veel geleerden gaat het hier echter om een gedachte die van veel latere datum is. Het is mooi om de gebedsdienst te presenteren als de offerdienst van het hart en te plaatsen op de tijden van de offers in de tempel, maar historisch zou dit niet kloppen. Toch laat het onderzoek naar de gebeden in de Qumran-geschriften nu zien dat er wel degelijk al heel vroeg vergelijkbare associaties met de tempeldienst gemaakt zijn. Ook in Qumran worden de gebeden verbonden met de inhoud en de tijden van de diensten in de tempel. Op verschillende plaatsen wordt de gemeenschap bovendien opgeroepen om ’s morgens, op het middaguur en ’s avonds te bidden. Het leven van de eerste christenen kende, net als dat van hun Joodse tijdgenoten, vaste tijden voor de omgang met God. Dit kan een verrijking zijn voor de beleving van ons persoonlijke gebed. Bidden op vaste tijden helpt om uitgetild te worden boven een eenzijdige individuele gerichtheid en het verbindt je in het gebed met het hele volk van God.

  tekenen-bewegende-animatie-0051

  LAAT JE PLEEGZUSJE MERKEN WAT JE LEUK AAN HAAR VINDT☻ 18 juli☻ Het is wel even wennen als je een pleegzusje of -broertje krijgt. Voor iedereen! Als het goed is, doe je met elkaar je best om het nieuwe gezinslid zo snel mogelijk een beetje een thuisgevoel te geven. Wat daarbij zou kunnen helpen, is een “onder-je-kussen-kaartje’. Via internet kun je die bestellen, maar het is ook leuk én persoonlijk als je zelf een kaartje maakt. Schrijf erop wat je prettig of lief vindt aan je pleegbroertje of – zusje en waarom je blij bent dat hij of zij bij jullie woont. Versier het kaartje met tekeningen of stickertjes. Misschien wil je zo’n kaartje wel wekelijks maken. Als je wat meer aan elkaar gewend bent, kun je ook afspreken dat jullie op een vaste dag allebéi zo’n kaartje voor elkaar maken.

  WERELDBEROEMDE DROMEN☻ 18 juli☻ Misschien waren de meeste dromen die jij je kunt herinneren wel een nachtmerrie. Toch bedoelen we iets moois als we het hebben over „ergens van dromen”. Een dominee en politicus in Amerika had zo’n droom. Die werd wereldberoemd. Martin Luther King „I have a dream”, zei dominee Martin Luther King op 28 augustus 1963. Zijn toespraak duurde maar een kwartier, maar bleef in de hele wereld nagalmen tot op de dag van vandaag. Meer dan 200.000 mensen luisterden en zagen hoe King beschreef hoe hij droomde van een wereld waarin blanke en donkere mensen gelijk zouden zijn. Geen slavernij, maar broederschap. Geen onderdrukking, maar vrijheid. „Ik heb een droom”, zei King, „dat mijn vier kinderen op een dag zullen leven in een land waar zij niet beoordeeld zullen worden op hun huidskleur, maar naar de inhoud van hun karakter.” Vijf jaar later werd Martin Luther King doodgeschoten, maar zijn ‘droom’ zou niemand vergeten.www.kits.nl

  vliegtuig-bewegende-animatie-0080

  IEDEREEN WIL VLIEGEN☻ 18 juli☻ Het is alweer donderdag. De tweede week van de zomervakantie is bijna voorbij. Vanaf vanavond kan ook onze jongste zoon nu echt aan zijn vakantie beginnen. Maar eerst staat nog wel het eindexamen wiskunde in het hele land op het programma. Maar niet iedereen hoeft dit examen te doen; het is vrijwillig en biedt de leerlingen de mogelijkheid hun cijfer te verbeteren. Maar wie om welke reden dan ook zijn eerste wiskunde-examen niet heeft gehaald, moet vandaag natuurlijk aantreden. En dan is het echt vakantie, tot 2 september, dan begint voor onze zoon het laatste schooljaar. Over een jaar is dus niet alleen voor hem maar ook voor ons als ouders een tijdperk voorbij. Sinds het jaar 2000 hebben we kinderen op school gehad. Nu dus nog een jaar, en dan is het afgelopen en begint er een nieuwe levensperiode. Het begin van een nieuw tijdperk begon voor ons als ouders eigenlijk aan het begin van de maand, toen onze grootste zoon officieel het huis verliet en in Tel Aviv ging wonen. We zijn trots op hem en verheugen ons op ieder bezoek. Ook onze dochter heeft de prettige kanten van het leger ontdekt en blijft nu vaak en graag in Tel Aviv. Want ’s avonds hebben ze vrij en dan is daar genoeg te doen, en ze bespaart zich het vroege opstaan en de treinreis.Terwijl de vluchten ’s zomers altijd iets duurder zijn, bereidt men zich nu al voor op het winterseizoen. Afgelopen winter waren er al enorm goedkope vluchten naar Israël. Ikzelf ben een keer voor het ongelooflijke bedrag van 15 euro van het vliegveld Ovda bij Eilat naar Bremen gevlogen. Alleen werden de kosten verdubbeld doordat ik het me onderweg heb veroorloofd om een sandwich en een kopje koffie te bestellen. hop

  DE GOUDENKROON VAN DE HOP☻ 18 juli☻ Midden in het dorp waar ik woon. Een grote boom met een aantal gaten. In een van de onderste openingen heeft de Hop, de nationale vogel van Israël, een nestje gebouwd. En bovenin woont de buurman: de groene papegaai. De Hop is de nationale vogel van Israël, een prachtige vogel met een lichtroze en bruin verenkleed en zwartwitgestreepte vleugels. Pronkstuk is de grote kuif die als een indianentooi rechtop gezet kan worden. De Hop werd in mei 2008 verkozen tot nationale vogel, als eerbetoon aan het zestigjarig bestaan van de staat Israël. 155.000 mensen deden mee aan de verkiezing. Op internet vond ik dit over de Hop, of het waar is of niet zullen we nooit weten, maar dat maakt ook eigenlijk helemaal niet uit, het is een mooi verhaal. De legende wil dat de Hoppen koning Salomo tijdens een slopende tocht door de woestijn verkoeling schonken door boven hem te vliegen. De koning was hier blij mee en vroeg de vogels hoe ze beloond wilden worden. Na enig overleg besloten ze dat ze net zo’n mooie gouden kroon op hun hoofd wilden als de koning. En zo geschiedde. Al snel bleek zo’n gouden kroon erg onhandig. Het was lastig vliegen, en daarbij werden ze overal achtervolgd door andere vogels die de kroon wilden bemachtigen. Dus gingen ze terug naar koning Salomo om het probleem voor te leggen. Die ruilde de gouden kroon in voor een prachtige gouden verenkroon die de Hop nu nog steeds draagt.

  religie

  RELIGIE EN ZINGEVING DOEN ER WEL AAN TOE☻ 9 juli☻ Religie doet er niet meer toe. Dat is de voorbarige conclusie van de NPO. Een buitenproportionele bezuiniging op levensbeschouwelijk budget lijkt nu het gevolg te zijn waar de Evangelische Omroep mee moet dealen. “Dit besluit toont aan hoe slecht geïnformeerd de publieke omroep is over wat er werkelijk speelt in de samenleving,” zegt religiesocioloog Johan Roeland. De ontkerkelijking in de samenleving was het grootste argument van de NPO om te knippen in levensbeschouwelijk budget. Een onderzoek als God in Nederland uit 2016 onderbouwt dit. De conclusies van dit onderzoek lijken er namelijk op te duiden dat de secularisering van religie doorzet. Kerkbezoek neemt af; religieuze nuances verdwijnen uit de samenleving. Er bestaat bovendien een scheve beeldvorming door religieus gemotiveerde terreur en er is verlies van religieuze taal in onze cultuur. Het probleem is alleen: het kortzichtige besluit van de NPO is op totaal eenzijdige bronnen gebaseerd. Religie en zingeving gaan den diepste over bezieling en existentiële vragen over leven en dood, hoop en verwachting. Millennials verdiepen zich hier steeds meer in, omdat ze niet beladen zijn met de bitterheid die hun (groot)ouders mogelijk van de verzuilingsjaren hebben geërfd. De populariteit van retraites in onze overwerkte samenleving is daarbij ook veelzeggend. Juist nu is de vraag 'waarom doe ik mijn werk?' ontzettend relevant. Op ethisch vlak speelt de invloed van kunstmatige intelligentie en nieuwe technologische ontwikkelingen op ons leven eveneens een rol in het zingevingsdebat. Al deze nieuwe vormen van religie roepen moeilijke vragen op, constateert Roeland. “Zoals: welke vormen van zingeving zijn zinvol? Welke zijn goed? Welke zijn menselijk en welke niet? Welke dragen bij aan sociale cohesie en welke niet? Daar moet de NPO juist richting en aandacht aan geven. Het is nalatig als dat niet gebeurt.”

  newyork

  NEWYORKERS BIDDEN VOOR VERVOLGDE CHRISTENEN☻ 9 juli☻ Christenen uit een rooms-katholieke kerk in New York trokken vorige week naar Times Square. De reden? Iets doen voor vervolgde christenen. In de zomerperiode dampt New York. De stad is zo heet, dat veel mensen naar de kust vluchten om af te koelen. Maar niet iedereen. Leden van een rooms-katholieke kerk in New York gingen juist de straat op. Na een van hun missen vorige week trokken zij ‘s avonds naar Times Square – ongeveer het beroemdste plein van New York, bekend van de lichtreclames. Ze gingen daar niet heen voor hun vermaak, maar om te bidden voor vervolgde christenen. De kerkleden hadden borden bij zich, die ze in de lucht hielden. Ook hadden ze kleine papieren gebedenboekjes meegenomen. Op de vraag of bidden nu echt helpt tegen vervolging, zei een van de deelnemers: “Als we samen bidden, geven we de situatie over aan God. En Hij kan al het verschil maken, zoals Hij ook deed voor de vroege christenen.”

  Conamis-maakt-vakantie-betaalbaar

  STICHTING COMANIS MAAKT VAKANTIE BETAALBAAR☻ 9 juli☻ Stichting Conamis helpt mensen die om financiële redenen niet op vakantie kunnen. Uit de Vakantiegeldenquête 2018 van het Nibud blijkt, dat steeds meer Nederlanders het ontbreken van geld noemen als reden om niet op vakantie te gaan. Stichting Conamis brengt een vakantie van christelijke signatuur ook binnen het bereik van mensen voor wie een vakantie onbetaalbaar is. Met de lancering van haar website www.conamis.nl is de stichting nu echt van start gegaan. Een kwart van de Nederlanders gaat dit jaar niet met vakantie. Volgens het Nibud geeft 54% van hen aan een vakantie te duur te vinden. Dit percentage is sterk toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Toen gaf 42% het ontbreken van geld aan als reden niet op vakantie te kunnen. Het vakantiegeld wordt vaker gebruikt om schulden af te lossen of andere financiële gaten te dichten. Stichting Conamis helpt mensen met financieel beperkte middelen om toch op vakantie te kunnen. Middels een geldbijdrage maakt de stichting een vakantie mogelijk die aansluit bij haar christelijke doelstelling. Hierbij wil het juist die mensen die daar vaak het hardst aan toe zijn, maar die door financiële omstandigheden enkel van vakantie kunnen dromen, de mogelijkheid bieden een christelijke groepsreis te boeken om zowel lichamelijk als geestelijk op te laden.

  BELGIE SCHRAPT ABORTUS UIT WETBOEK VAN STRAFRECHT☻ 9 juli☻ De Belgische coalitiepartijen leggen een compromis-wetsontwerp aan het parlement voor. Als het wordt aangenomen verdwijnt abortus uit het wetboek van strafrecht, maar aan de huidige abortuspraktijk verandert vooralsnog niets, laat het Katholiek Nieuwsblad weten. De liberale regeringspartij van de Belgische premier Charles Michel en de Franstalige socialisten en groenen pleiten voor het liberaliseren van de abortuswetgeving. Dat betekent dat de Vlaamse ‘conservatieve’ partijen enigszins moesten inbinden: de Vlaams-nationalisten van de N-VA en de CD&V (Christen-Democratisch&Vlaams). Sociaal werker, filosoof en godsdienstwetenschapper Jonathan Lambaerts spreekt in dit opiniestuk van "een aanslag op de gewetensvrijheid". Volgens de nieuwe wetgeving is een 'weigerarts' verplicht om iemand met een abortuswens door te verwijzen. "Als de arts om morele of religieuze redenen niet achter abortus staat en deze weigert uit te voeren, dan zou hij ook niet verplicht mogen worden om hier indirect aan mee te werken. Deze gewetensvrijheid wordt artsen zelfs gegund in de wetgeving rond euthanasie. En terecht." Geert De Kerpel, woordvoerder van de Belgische bisschoppen, vreest voor de gevolgen, vooral de vrouw, als abortus een gewone medische ingreep wordt. "Als men abortus uit het strafwetboek wil halen, dan vrezen wij dat men eigenlijk het signaal geeft dat het meest kwetsbare menselijk leven, namelijk een mens in wording, een foetus, het niet meer waard is om beschermd te worden," citeert Kerknet. Als het ontwerp wordt aangenomen, verandert er in de praktijk echter niets. Abortus blijft onder soepele voorwaarden mogelijk tijdens de eerste twaalf weken van de zwangerschap en verschuift van het strafwetboek naar een aparte strafwet, net als euthanasie.

  Zeldzame-koeienrassen-voor-_Nederland-behouden

  ZELZAME KOEIENRASSEN VOOR NEDERLAND BEHOUDEN☻ 9 juli☻ In de afgelopen twee jaar is de veestapel van zeldzame koeienrassen bijna gehalveerd. De ChristenUnie vindt dat geen goede zaak en zet zich in voor het behoud van deze bijzondere dieren. ChristenUnie Tweede Kamerlid Carla Dik Faber: “Zeldzame koeienrassen als de het Fries Roodbont en de Groninger blaarkop zijn een waardevolle aanvulling op onze veestapel. Het zijn oer-Nederlandse melkveerassen die deel uit maken van ons agrarisch cultureel erfgoed. Daar moeten we bijzonder zuinig op zijn. Het zijn dubbeldoel-koeien die zowel melk als vlees leveren en daarmee passen ze uitstekend binnen kringlooplandbouw. Bovendien heeft Nederland Europese verplichtingen om zich in te zetten voor agro-biodiversiteit.”De ChristenUnie wil dat het kabinet kijkt naar de mogelijkheden in het nieuwe Europese landbouwbeleid. Hiermee kunnen boeren met zeldzame runderrassen een noodzakelijke steun in de rug te krijgen en kunnen deze mooie koeien voor Nederland en voor ons agro-cultureel erfgoed behouden blijven.

  kerktwijfelaars

  VOORGANGER SCHRIJFT BRIEF AAN KERK TWIJFELAARS☻ 1 juli☻ ‘Stralen wij als kerkmensen zo uit dat we een besloten clubje zijn?’ vraagt voorganger Michel van Heijningen zich af in een open brief die hij vandaag op Facebook plaatste. De open brief is gericht aan kerktwijfelaars, maar Van Heijningen steekt ook hand in eigen boezem. “Wat gaat er mis als kerktwijfelaars er blijkbaar niet toe komen een kerkdienst te bezoeken?” Van Heijningen, voorganger in de hervormde gemeenten van Dorkwerd en Wijnjewoude, schrijft dat hij regelmatig leuke, aardige mensen tegenkomt die breed geinteresseerd zijn en open minded ten opzichte van religie. Hij voert gesprekken met hen, die “soms meer de diepte ingaan dan in een willekeurige dialoog met een doorsnee kerkganger”. Tegelijk merkt hij op dat deze zogenaamde kerktwijfelaars er niet toe komen een kerkdienst te bezoeken. Dat houdt hem bezig en hij vraagt zich af wat de werkelijke reden daarvan is.“Eén van jullie besloot de drempel over te gaan,” schrijft Van Heijningen. “Ik kreeg een telefoontje: ‘Ik zou graag morgen bij je naar de kerk komen. Mag dat, of is dat voor een buitenstaander niet de bedoeling?’ Ook zo’n vraag die me aan het denken zet. Stralen wij als kerkmensen zo uit dat we een besloten clubje zijn? Weten jullie echt niet hoe welkom jullie zijn in de kerk?” De voorganger nodigt de kerktwijfelaar via zijn open brief uit “op zondag gewoon eens binnen te vallen. Neem plaats en laat het gebeuren.” Om er bemoedigend aan toe te voegen: “Nee, je hoeft niet aan het einde van zo’n dienst te tekenen dat je de rest van je leven elke zondag aanwezig bent.”Bron:eo

  vluchtelingen-middellandse-zee

  SGP: STOP MET OPPIKKEN VAN MIGRANTEN UIT DE MIDDELLANDSE ZEE☻ 24

  juni☻ SGP-Kamerlid Roelof Bisschop vindt dat Nederland moet stoppen met het oppikken van migranten uit de Middellandse Zee. Bisschop: "Daardoor speel je mensensmokkelaars in de kaart en houd je illegale migratieroutes in stand." De SGP'er diende daarom vandaag schriftelijke vragen in bij staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid. Uit onderzoek van Elsevier blijkt dat er in ieder geval vier schepen zijn die onder de Nederlandse vlag migranten uit de Middellandse Zee oppikken. De 629 migranten die vorige week door de bemanning van het reddingsschip Aquarius werden gered, zijn zondag aangekomen in de Spaanse havenstad Valencia. De Spaanse autoriteiten gaven de Aquarius toestemming aan te meren in Valencia, nadat Italië en Malta de migrantenboot hadden geweigerd. Bron:cip kind-bewegende-animatie-0096

  OPINIE PLEIT VOOR RELIGIEVRIJ ONDERWIJS VOOR KINDEREN☻ 24 juni☻ “Wat mij betreft krijgen kinderen op school veel meer filosofie dan lessen over de Bijbel, dan leren ze na te denken,” aldus schrijver en publicist Celal Altuntas in het discussieprogramma WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. Volgens hem zouden kinderen op school tot hun achttiende religievrij moeten worden grootgebracht. Altuntas voegt eraan toe dat hij niet pleit voor een verbod. Ook maakt hij onderscheid tussen religie en de ideologie van de religie, betoogt Altuntas. “De sociale kant, de overtuiging van de religie kan geen kwaad. Maar de ideologische kant van het verhaal vormt een bedreiging voor het huidige systeem van de democratie. Iedereen wil zijn ideologie opleggen om het systeem te veranderen.”Naast hem zat CDA-Kamerlid Michel Rog. De politicus liet tijdens de uitzending weten het niet met de opiniemaker eens te zijn. “Op alle scholen moeten alle religies aan bod komen en moet daar aandacht voor zijn. Waar het om gaat is dat we alle jongeren respect bijbrengen en ook leren dat zij respect moeten hebben voor anderen, en daar gaat het volgens mij mis.” Rog ziet helemaal niets in het voorstel van zijn opponent. “Dan ben je een van onze belangrijkste grondrechten omver aan het werpen. Denk je dat rapper Boef omdat hij op school religievrij opgroeit hij zich anders zou gedragen? Daar geloof ik helemaal niks van.” Bron:cip

  Inhoud blog
 • Ik verloor niet alleen mijn dochter maar ook God
 • Bergen verzetten met move your mountains
 • Ik dacht: Ik weet niet wie die Jezus is
 • In de put
 • Liefde voor schrijven
  informatietips
  Informatietips
  geloven ♥♥18 juli♥♥
  09-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik verloor niet alleen mijn dochter maar ook God

  Jan Rook is gek op de natuur. Daarom is hij niet alleen bloemist van beroep, maar gaat hij ook regelmatig ‘bushcraften’, hij trekt er dan op uit in de natuur om daar bewust van te genieten. Jan: "Het is een mooie manier om de grootheid van God te zien."

  Jan groeide op in een diepgelovig gezin, maar maakte op 14-jarige leeftijd iets vreselijks mee. Zijn oudere broer verongelukte. Jan vertelt: "Alles stond stil. Mijn leven was kapot. Je slaat de puberteit over, je bent ineens volwassen. Het heeft heel veel impact op me gehad. God was altijd een goede God, tót deze gebeurtenis. In de kerk hoorde ik dat het Gods wil was en dat veranderde mijn beeld van een goede vader in de moordenaar van mijn broer.

  Ik ben heel lang, heel kwaad op God geweest. Uiteindelijk heb ik het verwerkt doordat ik er na een jaar of vier erachter kwam dat ik niet echt afscheid van hem heb genomen. Ik heb daar veel last van gehad. God gaf mij toen een beeld waarin ik mijn broer terugzag en Hij zei: heb rust, ga verder. Hij is bij mij. Dat heeft mijn godsperspectief zó veranderd. Ik zag Hem weer als goede vader die mijn trauma erkende."

  Jan trouwde en samen met zijn vrouw waren ze in blijde verwachting van een tweeling, maar al bij de twintig weken echo kreeg hij te horen dat het kindje niet gezond was. Tóch besloten ze het kindje te houden. Jan: ‘Het was de beste keus die we ooit hebben gemaakt. We hebben haar verloren toen ze 32 weken oud was. Die week dat ze bij ons was, was de mooiste week die ik ooit heb gehad. In die week heb ik zoveel herinneringen gemaakt als een ander in een heel leven. Ik had dit nooit willen missen.

  Ik ben heel kwaad op God geweest. Ik verloor niet alleen mijn dochter, maar ook God. Het werd mistig om mij heen. God was er wel, maar ik zag Hem niet. Na een jaar of twee trok de mist een beetje op en na een jaar of drie had ik weer een beetje het idee dat ik een connectie met God had. Een van de manieren waarop ik eruit ben gekomen is door bushcrafting. Dan lag ik daar in de natuur onder de sterrenhemel, en van binnen was ik woest. Maar dan keek ik naar de lucht en dacht ik: Hij moet er toch zijn. Lange tijd had ik een soort haat/liefde verhouding met God."

  VANDAAG

  Momenteel maakt Jan - onder andere - rouwboeketten. Jan vervolgt: "In bloemen kan een heel stuk verwerking zitten, áls je er de tijd voor neemt. Ik probeer dat ook aan mijn klanten te laten zien; kijk hoe mooi elke bloem gemaakt is. In bloemen zie je ook hoe het met mensen zit. De ene heeft deze kleur en de andere een andere kleur. Samen zijn we een mooi boeket."Bron:cip/levensverhaal

  09-07-2018 om 15:35 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Leed/Verdriet
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (12)
  01-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergen verzetten met move your mountains

  Zet mijlpalen neer,  plaats bakens, richt je aandacht op de weg die je volgt.  Jeremia 31:21a (NBV)

  Een prachtige tekst waarmee het Move Your Mountain weekend werd afgesloten. Inmiddels ben ik weer terug van een prachtig avontuur in de bergen. Het zal voor altijd een mijlpaal en baken zijn in mijn leven.

  Je hebt in de vorige blogs mijn avontuur in Nederland kunnen lezen, ter voorbereiding van het avontuur in de bergen. Ik had van te voren verwachtingen hoe het zou zijn en hoe ik het zelf zou ervaren. Deze verwachtingen zijn zeker niet allemaal uit gekomen. Na twee pittige zwangerschappen en periode erna had ik nog weinig vertrouwen in mijn lichaam en ook mentaal. Ook was ik angstiger geworden dan voor de zwangerschappen.  Alles vond ik spannend en ik zag altijd beren op de weg.

  God heeft mij laten zien dat dit allemaal onwaarheden zijn.  Tijdens het wandelen, tijdens andere activiteiten (waar ik niet te veel over mag zeggen )  heb ik mogen ervaren dat over veel meer kracht, uithoudingsvermogen en lef beschik dan ik zelf ooit had kunnen denken. Breken met mijn onzekerheden en dit alles achter laten in de bergen.  Het team van Move Your Mountain gaf hier een prachtige gelegenheid voor tijdens de eerste wandeling. Op een vredige plek bij een prachtige veld met vele paardenbloemen stond een houten kruis.  We zochten allemaal ons eigen plekje en daar mochten we nadenken over datgene wat we graag wilde achter laten bij het kruis op deze mooie plek. We legden een steentje bij het kruis als

  Dit heb ik meer op verstand gedaan dan dat ik er echt iets bij voelde, maar het was goed. Tijdens de wandeling had ik een mooi gesprek met één van de roze dames, zo noemde we het Move Your Mountain team ;). Het gesprek ging over het ervaren van God, zijn stem horen. Ze liet me daarna een stuk alleen lopen. Inmiddels was de groep ook al echt een heel stuk verder, dus liep ik ook echt alleen met geen mens voor me. Alleen die ervaring al heeft mij veel gedaan.  Heel even voelde ik de deur van mijn hart open gaan en werd ik geraakt en voelde er tranen. Op het moment dat ik me het besefte was het gevoel ook zo weer weg. Mijn gedachten gingen toch steeds weer naar alle losse gedachten in mijn hoofd, de groep, thuis, mijn eigen onzekerheden. Deze deuren stonden wagenwijd open en op de deur naar mijn hart een grote dranger die er steeds weer voor zorgde dat zodra de deur even open ging, zodra mijn hart door God geraakt werd de deur weer net zo hard dichtklapte. Even was ik teleurgesteld, want ik wilde zo graag meer van God voelen! Ik wilde zo graag Zijn stem horen!  Toch ervaar ik deze moment tijdens weekend als zegen en zet ik er mijlpalen en bakens neer! Want ik heb mogen ervaren dat het deurtje wel open kan! En ik vervolg mijn pad en blijf verlangen en bidden dat de deur naar mijn hart verder open mag gaan en de deur van alle prikkels en gedachten die niet van God zijn steeds een beetje meer dicht mag gaan.

  Ik ben God zo dankbaar dat hij mij dit heeft laten zien, laten ervaren, ondanks dat kleine kiertje naar mijn hart. Ik ben God enorm dankbaar dat ik dit avontuur heb mogen meemaken. Dat Hij twee mooie vrouwen de opdracht heeft geven om dit mogelijk te maken. De afgelopen weken denk ik nog vaak terug aan de mijlpalen en bakens die ik in de bergen heb neergezet. Voor de rest had ik bepaalde doelen gesteld en ik hoopte dat deze reis een startpunt zou zijn om deze doelen te gaan behalen.  De eerste stappen zijn gezet! Niet altijd makkelijk en ervaar soms zware momenten, maar steeds denk ik dan weer aan die steile berg die ik op moest. Toen heb ik ook doorgezet, zonder zeuren, ja het was zwaar, maar ik wilde dat volgende punt halen.

  Bijzonder eigenlijk dat God je deze momenten zomaar cadeau geeft.  Cadeautjes waar je nog zo lang kracht uit kan punten en kan van genieten.  Dat God je op zo’n bijzonder plek laat zien wie je bent in Hem. Dat, dat andere stemmetje, die steeds tegen je zegt; je kan dat niet, je bent niks waar, allemaal leugens zijn. Dat de angst die je voelt nergens op gebaseerd is. ‘S avonds kwamen we als groep weer even bij elkaar om onze ervaringen te delen of samen van muziek te genieten. Een nummer wat vaak terug kwam was No longer slaves van Hillsong.

  De eerste zondag na dat ik terug kwam zongen we, voor mij, een nieuw lied wat eigenlijk precies daarop aansluit. Bron Puurvandaag

  01-07-2018 om 16:39 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (8)
  27-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik dacht: Ik weet niet wie die Jezus is

  Lees het verhaal van Elza die in haar tiener jaren seksueel is misbruikt. Ze werd uitgenodigd een kerkdienst te bezoeken en ontving een aanraking van Jezus. Bent u ook misbruikt geweest? Uw kinderen in de familie of iemand die u kent. Weet dat God/Jezus het beste voor heeft met iedereen.

  Elza: "Ik ben opgegroeid in een gebroken gezin. Er waren veel spanningen en ruzie. Als kind voelde ik me niet veilig, ik zat altijd te wachten tot de bom weer zou barsten. Ik heb me geen kind kunnen voelen en was altijd op mijn hoede," vertelt Elza Postma. Ze had een donkere jeugd. In gesprek met Jan van den Bosch vertelt ze over haar kindertijd.

  MISBRUIK
  Toen Elza 14 jaar was kreeg ze te maken met seksueel misbruik. Ze vervolgt: "Ik dacht dat het mijn schuld was. Het is zoveel makkelijker om je overlevingsmachisme in te zetten en te ontkennen wat er is gebeurd. Ik was bang voor de manier waarop mensen naar me gingen kijken, bang ik een stempel zou krijgen. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het kan dat deze dingen gebeuren terwijl God bestaat en voor mij zorgt. Nu weet ik dat het nooit Gods wil is geweest. Ik had in die tijd niet veel mensen die naar mij omkeken. Daarom is het nodig dat wij, als kinderen van God, opstaan. Wij zijn de handen en voeten van Jezus. Hij is degene die door ons heen wil werken."

  OVERSPOELD DOOR LIEFDE
  "Ik werd uitgenodigd voor een kerkdienst en het raakte mij enorm. In die periode raakte niks mijn hart, maar in die dienst ervaarde ik Jezus. Ik huilde. Ik dacht: Ik weet niet wie die Jezus is, maar er is iets met Hem. Er was zoveel liefde waar ik mee overspoeld werd. Ik ben gaan lezen in de Bijbel omdat ik Hem wilde leren kennen. Ook ben ik op mijn knieën gegaan en heb ik gebeden. Zo begon mijn relatie met God."

  VERNIEUWING VAN DENKEN
  Maar ik zat nog steeds vast in mijn leven en in zo’n negatieve spiraal. God was mijn anker en hoop. Dat gaf me heel veel veiligheid en liefde. En toch gebeurde het misbruik weer. "Heer, hoe kan dit?’ Ik denk dat het alles te maken heeft met mijn denken vernieuwen. Ik was nog de oude Elza. Ik moest bijvoorbeeld echt gaan geloven dat Hij een hoopvolle toekomst voor mij heeft. Het was een lange weg, en het is heel zwaar geweest. Maar ik ben dicht bij God gebleven en mijn verdriet is veranderd in vreugde. God heeft mij genezen. Natuurlijk geloof ik in psychologen, die leren je praten. Maar Jezus heeft ook gezegd: het is volbracht. Kun je écht ontvangen wat God aan jou wil geven?"

  Momenteel geeft Elza dansles aan kinderen, tieners en jongvolwassenen en schreef ze onder andere een choreografie voor de EO-Jongerendag en Nederland Zingt. Elza: "Ik geef het beste wat ik heb. Jezus zit in mijn hart, dat komt er hoe dan ook uit." Bron:cip/Levensverhaal

  27-06-2018 om 16:05 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Leed/Verdriet
  Tags:Overige
  >> Reageer (3)
  24-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de put

  Vele mensen hebben Boeddha beelden in hun huis en tuin als sier. Ook worden ze aanbeden met een kaars aan voor hun dierbare die overleden is en foto. Leest u een paar regels in dit onderwerp verder of de Boeddha u hulp kunt bieden.

  Een Indiase christen werd gevraagd waarom hij christen was geworden. De meeste mensen in zijn omgeving waren immers hindoe of boeddhist? Hij vertelde: “Op een nacht had ik een droom”. Ik was in een diepe put gevallen en kon er met geen mogelijkheid uitkomen.

  Ik riep om hulp en na verloop van tijd hoorde ik iemand aankomen. Ik zag het gezicht van Mohammed over de rand van de put en riep: “Verlos mij uit deze put”. Maar Mohammed zei: “De wil van Allah is volmaakt en wij moeten ons daar niet tegen verzetten. Onderwerp u aan de wil van Allah”.

  Opnieuw was ik alleen en riep om hulp. Na verloop van tijd kwam Boeddha langs. Hij keek naar me en zei: “Je bent in een ideale positie om je te onthechten en je geheel op het hogere te richten”.   Zo kwamen nog verschillende godsdienstleiders langs. Ze hadden goede woorden voor me, maar geen hulp.

  Toen ik de moed al bijna had opgegeven zag ik plotseling het gezicht van Jezus over de rand van de put heen. Hij keek met liefde naar me, zei niets, maar klom over de rand van de put en sprong naar beneden.

  Toen Hij naast me stond omarmde Hij me en tilde me vervolgens omhoog. Ik stond eerst op zijn schouders, maar uiteindelijk op Zijn hoofd. Toen kon ik de rand van de put bereiken en trok me omhoog. Dansend en springend rende ik rond in de vrijheid. Wat was ik dankbaar, dat Jezus me uit de put had gered.

  Plotseling dacht ik: “Maar waar is Jezus nu?” Hij had mijn plaats ingenomen. Daarom ben ik vandaag een volgeling van Jezus. Bron:christelijkeverhalen


  24-06-2018 om 15:09 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Evangelie
  Tags:Overige
  >> Reageer (7)
  18-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde voor schrijven

  Mijn liefde voor schrijven begon in mijn kinderjaren. Bij het dagelijks schrijven in een dagboek, en het schrijven van zelf bedachte verhalen.

  Toen ik christen werd begon ik aan God te schrijven. Boekjes vol geschreven-gebeden staan opgestapeld boven. Toen ik nog in Australië woonde, alweer meer dan 20 jaar geleden, begon ik met het schrijven van een Bijbels dagboek en zo begon het verlangen te groeien maar ebde ook weer weg. Bij tijden kwam het weer terug, maar nooit concreet. Totdat ik het op een dag wist: het moet een dagboek voor moeders worden!

  Nu ik mij in deze levensfase bevind denk ik moeders in combinatie met het geloof meer te snappen. Je wordt door je kind(eren) zo geconfronteerd met jezelf dat het gevoelens in je oproept waarvan je niet eens wist dat ze bestonden! Tegelijkertijd ben je zo druk dat je jezelf geen tijd gunt om tot rust te komen bij God. En dat laatste is nu juist zo belangrijk. Jezelf (opnieuw) leren kennen, de opvoeding (die echt niet vanzelf gaat), de druk van deze maatschappij en ga zo maar door… Alles staat bij tijd en wijlen op losse schroeven dus hebben we de Heere God keihard nodig. Onze tijd met Hem alleen is daarom essentieel. Als jij je daarvan bewust bent of daar naar verlangt dan is ‘jouw tijd met God’ een echte must-have. Een boek geschreven door een eenvoudige vrouw die haar visie bij God neerlegde, door Hem werd geïnspireerd en zo haar doel wist te verwezenlijken. Simpelweg door te bidden en te werken zoals Benedictus zo mooi zei. Deze twee gaan hand in hand. Ze kunnen niet zonder elkaar.

  Bron:Puurvandaag

  18-06-2018 om 14:11 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (8)
  09-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderdanig

  Lees het dagboek.

  Lieve vrouwen, in mijn dagboek ‘jouw tijd met God’ (dag 86) schreef ik het volgende voor jullie: “Onderdanig vond ik altijd een naar woord. Ik kreeg de kriebels als ik het woord hoorde. Ik denk dat dat komt omdat ik graag de leiding heb en me van nature niet graag laat leiden. Onderdanig zijn klinkt als iets dat moet en niet iets dat mag. Kortom, er is geen ruimte voor wat ik wil. En dat vind ik vervelend. Toch heb ik mijn gevoel opzijgezet en ben ik gaan onderzoeken. Want ik denk dat er iets heel moois in verborgen ligt, net als in alle andere teksten uit de Bijbel. Onderdanig betekent nederige dienstwilligheid. Je bent onderdanig omdat je dit graag wilt. Onderdanigheid zal in eerste instantie vaak een verstandelijke keus zijn van je wil om God gehoorzaam te zijn boven alles, een wilsbesluit, ongeacht wat je man doet. Ik wil onderdanig zijn omdat ik Gods Woord wil gehoorzamen en omdat ik weet dat wanneer God iets zegt, dat het allerbeste voor mij is. En weet je wat ik ontdekte? God heeft ons vrouwen onder de bescherming van onze mannen geplaatst. Onze mannen horen het hoofd van het gezin te zijn om ons te beschermen, voor ons te zorgen en ons te leiden.

  Nu begrijp ik dat niet iedere man dit doet, maar het is wel Gods verlangen en bedoeling voor hem. Onderdanigheid is een natuurlijke reactie op liefdevol leiderschap. Als een man net zo van zijn vrouw houdt als Christus van de kerk houdt, dan is onderdanigheid een natuurlijke reactie van de vrouw op haar echtgenoot. Onderdanig zijn betekent niet dat je nooit meer iets mag zeggen of nooit ergens de leiding in mag nemen. Het betekent een ‘pas op de plaats’ voor ons vrouwen en daarin je man de ruimte geven, zodat hij in zijn positie en bestemming gaat komen. We willen geen passieve man, maar we willen een man die actief meedenkt en meedoet. Nu ik hier kort aandacht aan heb besteed, denk ik dat we een belangrijke sleutel in handen hebben.” (op dag 87 ga ik hierover verder..)

  Ik geloof dat dit belangrijke sleutels zijn voor een succesvol huwelijk, wat er ook aan verleidingen op ons pad komt. Als wij deze twee uitdagingen aangaan dan wordt zowel de man als de vrouw hier beter van. En bied het huisje-boompje-beestjes-gevoel bescherming, stabiliteit, liefde en genoeg avontuur aan. Want een leven in gehoorzaamheid aan God is nooit saai, neem dat maar van mij, of beter gezegd ons, aan. Bron: Puurvandaag

  09-06-2018 om 16:24 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (9)
  28-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisje boompje beestje


  Wat zegt God over het huwelijk.
  Ons huwelijk is goed, stabiel en we houden van elkaar. En toch zijn er periodes waarin de drukte ons opslokt en het zoeken en vinden van elkaar moeizaam gaat.

  En terwijl we allemaal genieten van nieuw, spannend, beter, mooier of anders… zit er iets krachtigs en moois in het najagen van hetzelfde, de eenvoud, de vasthoudendheid en het niet opgeven. Het samen lachen en huilen, elkaar vergeven, geloven en vooruit kijken. Het huisje, boompje, beestje – gevoel. Terwijl iedereen hier min of meer naar verlangt klinkt het ook zo oersaai vind je niet?

  Hoe kun je blijven genieten van iets wat je al heel lang hebt en gewoonweg saai wordt? Ik heb net mijn kleding gesorteerd en ik heb een vuilniszak met kleding kunnen vullen voor een goed doel. Dat laatste geeft een goed gevoel maar dat eerste bijna verwend. Ik ben op sommige kledingstukken gewoon uitgekeken, het staat me niet meer mooi. Bij sommige dingen denk ik echt; hoe heb ik het ooit aan kunnen trekken laat staan kopen? En zo kan het ook in het huwelijk zijn. Waar ben ik ooit op gevallen bij deze man of vrouw laat staan met hem/haar trouwen?!

  God is zo wijs. En de Bijbel zit vol goede adviezen. Efeziërs 5:22&25 zegt; ‘vrouwen, wees uw eigen mannen onderdanig, zoals aan de Heere… Mannen, heb uw eigen vrouw lief, zoals ook Christus de gemeente liefgehad heeft en Zich voor haar heeft overgegeven.’
  Lieve mannen, als jullie je vrouw liefhebben, voor haar opkomen, haar complimenten geven (ook al ben je het niet gewend. Dit is geen excuus!) haar op handen dragen, haar behandelen als een prinses dan bloeit zij op. En mocht je zonen hebben, zij zullen je goede voorbeeld volgen. Zij zullen respectvol zijn naar hun moeder toe. En zij zullen later hun vrouwen liefhebben zoals jullie dat deden bij hun moeder. Wauw! Wat een verantwoordelijkheid en tegelijkertijd mooie uitdaging ligt hier klaar voor jullie. Bron:Puurvandaag

  28-05-2018 om 14:12 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Huwelijk
  Tags:Andere
  >> Reageer (5)
  24-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven als single


  ‘Ach’, zei ze meewarig, terwijl ze een zachte hand op mijn schouder legde. ‘Ach, voor jou heeft God vast ook wel iemand.’
  Ik keek haar wat vervreemd aan, was eigenlijk uit het veld geslagen door deze waarschijnlijk zo goed bedoelde opmerking. Maar toch voelde het alles behalve goed. Alles in mij schreeuwde dat ik dat niet wilde. Wel eens, maar niet nu. Niet vandaag en zeker ook niet morgen. Ik ben niet zo wanhopig op zoek naar de liefde, het leven met zijn tweeën. Stiekem ben ik gewoon heel gelukkig. Zo helemaal alleen. 

  Het huwelijk is een gave van God, in deze geestelijke samenvoeging zie je een weerspiegeling van de relatie tussen God en de mens. In hooglied diept de dichter deze relatie dieper uit. De bruid zoekt de Bruidegom, maar door de hele zoektocht zie je dat de Bruidegom haar al gevonden had voordat zij Hem verliet.
  De volheid, schoonheid en genade van God wordt zowel in dit Bijbelboek, als in andere gedeeltes van de bijbel, geschetst in de omschrijving van een huwelijk. Het huwelijk is mooi. Schitterend en je kunt de grote liefde van God voor zijn schepping terugzien in de relatie tussen twee mensen.

  Maar nu ik, ik ben nog single. Ik heb ook nooit verkering gehad, iets wat sommige mensen verbaast. Ik heb zelfs nooit ergens een greintje van verlangen gehad naar het hebben van een lange relatie. Maakt dit mij vreemd? Hier twijfel ik wel eens over. Natuurlijk, er zijn momenten waarop je moe en koud thuiskomt uit je werk en het bijzonder prettig zou vinden als er nu al een kop koffie voor je klaarstond. Dagen waarop je stille huis opeens nog stiller wordt en je van pure ellende tegen jezelf begint te praten. Op die dagen wil ik wel iemand die naar me luistert en al zittend in zijn luie stoel vertelt dat het toch allemaal echt wel goed zou komen. Ik zou hem niet geloven, vanzelfsprekend niet.  Ik zou zeggen dat hij altijd alles zo licht opvat. Ik zou hem vertellen dat het laatste, werkelijk waar het laatste, waar ik nu op zat te wachten zijn bemoedigende woorden waren. Maar als dat over is, zit ik tegenover hem en vertel hem dat hij mij niet moet geloven. Wat hij zei was waar: ‘het komt allemaal wel goed.’

  Maar er zijn ook dagen waarop ik blij wordt van mijn lege huis. De stilte die mij omringt. De rust die mij leert bidden en vertrouwen op het woord van God. Ja, de tijd die ik heb om mij te verdiepen in geestelijke zaken is iets waar de meeste mensen jaloers op zouden zijn. Ik heb namelijk wel de tijd om lang op bezoek te gaan bij die oudere vrouw uit de gemeente en ik doe het met plezier! Ik wil ook best de was doen voor dat gezin waar de moeder het moeilijk heeft. Al die dingen kan ik  doen zonder dat ik in ernstige problemen kom met mijn eigen gezin. Om de simpele reden dat ik geen gezin heb.
  De volheid, schoonheid en genade van God wordt zowel in dit Bijbelboek, als in andere gedeeltes van de bijbel, geschetst in de omschrijving van een huwelijk. Het huwelijk is mooi. Schitterend en je kunt de grote liefde van God voor zijn schepping terugzien in de relatie tussen twee mensen.

  Maar de mensen denken daar nog wel eens anders over. Ik zou juist ongelukkig moeten zijn omdat ik nog alleen ben. Ik zou eenzaam zijn, zonder klankbord en ik zou het vast wel moeilijk hebben om al mijn belangrijke beslissingen alleen te moeten maken. Zij bidden dat er ook voor mij ergens een sterke man is. Die mij vindt en mij vasthoudt in moeilijke tijden. Het is toch treurig zo over te schieten!
  De relatie tussen een man en een vrouw is iets schitterends. Iets waarop de fundamenten van de kerk zijn gebouwd. Maar de single in de kerk heeft ook iets schitterends, iets waar een klein gedeelte van de kerk ook op rust. Het geven van liefde aan de naaste, het oog hebben voor de ander. Het omhelzen van de stilte, waarin de stem van God soms fluistert en soms dondert, soms streelt en soms slaat. God heeft namelijk niet alleen het huwelijk geschapen, maar ook het alleen zijn. Samen zorgen zowel getrouwde mensen als alleenstaande mensen dat Zijn werk doorgaat. Dat Zijn kerk blijft bestaan. Samen doen we het! En juist daarom ben ik zo gelukkig. Omdat ik weet dat er ook singles nodig zijn in de kerk. Die spontaan langs kunnen komen als het even wat minder gaat. Die alleen zijn, maar toch zo samen met Christus omdat Hij ons in moeilijke tijden gedragen heeft. Bron:puurvandaag
  Is dit onderwerp herkenbaar bij u? Bent u ook single in de kerk of hebt u niets met de kerk.

  24-05-2018 om 16:32 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  Tags:Andere
  >> Reageer (1)
  21-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schuldig of onschuldig? Aangeklaagd of vrijgesproken?

  Ik scheur een bladzijde uit een oud schrift en pen er met koeienletters op: TO DO; daaronder iets kleiner betekenis naam om mezelf eraan te herinneren dat ik nog eens over die vraag moet nadenken en ga dan verder. Vervolgens passeren mijn werk, hobby’s en goede voornemens de revue, net als vragen wat mij gelukkig maakt en wat waardevol voor me is. Al snel ben ik de tijd vergeten, helemaal verdiept in mijn journal. In mezelf.

  Bij de vraag Waar kan ik enorm hard om lachen? blijf ik hangen. Ik mijmer en peins en denk en wik en weeg… Ik prakkiseer me suf en kom tot de conclusie dat ik te weinig lach. Jak, ben ik echt zo’n oude zuurpruim aan het worden? Ik pak het a-4tje dat naast me ligt er weer bij en noteer: vaker hard lachen, desnoods om mezelf.

  Bij het volgende stukje – Waar ik me aan kan ergeren – ga ik los. Vertraagde trein of, nog erger, geen trein. Puisten midden op mijn voorhoofd. Regen die met bakken uit de hemel komt, net op het moment dat ik echt weg moet. Brood dat op is als ik er speciaal voor naar de supermarkt ben gefietst. De zoveelste plant die na mijn liefdevolle zorg bezwijkt… En met dat ik de lijntjes vol kalk en het nog eens overlees, vind ik mezelf opeens een verschrikkelijke aanstelster. Dus pak ik het to-dolijstje er weer bij en schrijf als derde punt op: mens erger je niet!

  Na nog wat vragen te hebben beantwoord, heb ik echt de smaak te pakken en de dagen daarop zit ik tussen het eten en slapen door met mijn neus in mijn journal. Ik denk na over wat anderen van mij vinden. Realiseer me hoe gezegend ik ben met de twee schatten van ouders en de allerliefste zussen. Reis terug in de tijd en maakte opnieuw kennis met mijn jonge ik. Wandel samen met God door mijn verleden, heden en toekomst. Ga de diepte in met de Bijbel. Neem mijn dromen en verlangens onder de loep. Mijn journal wordt voller, mijn to-dolijstje langer, mijn bovenkamer opgeruimder.

  Opeens zie ik de dingen zoals ik ze nooit eerder gezien heb en ontdek dat er nog zo veel meer uit het leven te halen valt. Met dat ik de dingen uitschrijf, leer mezelf van een andere kant kennen – maak kennis met een nieuwe ik. Niet alle vragen zijn beantwoord, maar dat is niet erg, want een antwoord op mijn vraag heb ik wel.
  BronPuurvandaag

  21-05-2018 om 13:01 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  >> Reageer (5)
  18-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie bent Ik Wie ben jij echt?

  WIE BEN IK
  Wie ben ik? Kwetsbaar en zwak? Een acteur in een rol? De verkeerde mens op de verkeerde plek? De juiste mens op de juiste plek? Gekend en geliefd? Gered en gezegend? Kan ik op zoek gaan naar wat God in mij gelegd heeft en ontdekken wie ik ben in God?
  Wie ben ik? Kwetsbaar en zwak? Een acteur in een rol? De verkeerde mens op de verkeerde plek? De juiste mens op de juiste plek? Gekend en geliefd? Gered en gezegend? Kan ik op zoek gaan naar wat God in mij gelegd heeft en ontdekken wie ik ben in God?
  Voor me ligt een onbeschreven journal. ENJOY staat er met grote letters op. Nou, inderdaad… ENJOY. Eerlijk gezegd is het ‘enjoy’-momentje momenteel ver te zoeken. De vraag Wie ben ik? springt van de bladzijden, nestelt zich ergens binnen in mij en maakt me onrustig. Hij bekruipt me en laat me niet meer los. Hij klemt zich aan me vast en is niet van plan weg te gaan voordat ik hem beantwoord heb. Een pasklaar antwoord ontbreekt en een stemmetje fluistert:

  WIE BEN JIJ/ WIE BEN JIJ ECHT?
  Afwezig blader ik door de journal heen en elke keer dat ik een pagina omsla, klinkt dat stemmetje: Wie ben jij? Als ik aan het eind gekomen ben, realiseer ik me dat ik niets gezien of gelezen heb en begin ik weer van voor af aan. Dan pas zie ik dat de journal vol kleine tekeningetjes en schrijfopdrachtjes staat om me te helpen een antwoord te vinden op die ene prangende vraag. Wie ben ik?
  De eerste vraag is een eitje – mijn naam – en vol goede moed ga ik door naar de tweede, maar valt dat even tegen… Wat betekent mijn naam? Ik heb geen idee. En dus laat ik de journal even voor wat het is en duik achter mijn laptop. Een paar klikken verder lees ik: Daniëlle is een Franse meisjesnaam. Even verderop staat echter: Daniëlle is Hebreeuws. Hmm… interessant, maar dat ga ik later nog weleens uitpluizen. De betekenis komt bij beide verklaringen op hetzelfde neer – God is mijn Rechter.
  Ik pak de journal er weer bij en schrijf het op, maar met dat ik dat doe, dwalen mijn gedachten af en dringt de betekenis tot me door. God. Rechter. Mijn zonden. Zo op het oog lijkt het misschien heel wat, kan ik door de beugel en kom ik er met een voldoende vanaf. Maar hoe zit het met mijn hart? Hoe zal het oordeel luiden als ik straks in de beklaagdenbank staan?
  Bron:Puurvandaag

  18-05-2018 om 16:02 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (0)
  15-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kun je op God blijven vertrouwen als het leven niet is zoals je je had voorgesteld


  Ik herinner me nog precies wanneer het gebeurde. Het was iets waarvan ik dacht dat het me nooit zou overkomen. Precies dat waarvoor ik had gebeden dat het nooit op mijn pad zou hoeven komen.

  Op mijn 24ste besefte ik me dat ik alleen was terwijl iedereen om mij heen een partner had. Voor mij zag ik een toekomst vol eenzaamheid waarop ik elke avond alleen koffie zal moeten drinken. Een leven waarin de weekenden steeds trager zouden gaan omdat ik steeds minder vrienden zou krijgen. Overal zag ik facebookposts van vakanties samen, verlovingen die aangekondigd werden en ik was bang om er niet bij te horen. Het enige wat ik kon delen was mijn boekenkasten, hoe treurig ook.

  Ik was bang. Toch had de angst niet de overhand, ik was vooral boos. Ik was boos op God, omdat Hij iedereen een partner gaf en mij niet. Het voelde helemaal niet alsof God het beste met mij voor had, het voelde ook helemaal niet alsof God een liefhebbende God was.

  Ik kon me niet voorstellen waarom God me zoiets zou onthouden, juist Hij zei toch dat het niet goed is dat mensen alleen door het leven zouden gaan. Juist Hij, die een huwelijk was aangegaan met Zijn kerk, Hij zou mij dit toch op het gebed moeten geven?

  Ondanks al deze vragen (en de huilbuien), ging ik serieus aan mijn toekomst werken. Ik wilde niet gezien worden als “de single”. Ik wilde God leren dienen als vrijgezel. Ik wilde God mijn boosheid en mijn angst kunnen laten zien, ook al betekende dat misschien dat ik nog steeds niet zou krijgen wat ik zo graag zou willen.
  Hierdoor liet God mij veel dingen zien
  Hij heeft mij nooit een echtgenoot beloofd.

  Nergens in de bijbel staat dat Hij ons gegarandeerd een partner geeft. De bijbel schrijft het huwelijk als iets moois voor, iets wat puur is en heilig in Zijn ogen, maar nergens beloofd God specifiek dat Hij ons een man/vrouw zal geven. In plaats van God te beschuldigen dat Hij me geen echtgenoot gaf, had ik God om vergeving moeten vragen omdat ik het verkeerde van Hem verwachtte.
  God is altijd goed (hoe ik me ook voel).

  Denk aan David, Daniel, Esther, Ruth en zoveel anderen. God is niet verandert sinds het verleden! Hij heeft ons geschapen en wil onze Vader zijn. Hij heeft een toekomst voor ons klaargemaakt en Hij heeft zelfs een plaats voor ons klaargemaakt in Zijn huis. God is vol liefde en dat zal Hij tot in eeuwigheid blijven.
  Leer te leven vanuit Spreuken 3. Lees het hoofdstuk na en focus op vers 5-6. Bron:puurvandaag

  15-05-2018 om 16:38 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (0)
  12-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is mijn moeder

  Heb een gezegende moederdag.

  12-05-2018 om 13:12 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (7)
  05-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achter Mirays sluier ging veel verdriet schuil

  ( MAAR JEZUS HERSTELDE HAAR LEVEN)

  Wat betekent het voor een klein meisje dat hoort dat haar haar in slangen verandert als een man een lok onder haar sluier vandaan ziet komen? Of voor een vrouw die grote kans loopt op seksueel geweld wanneer zij met de trein of bus reist? Sociale hervormingen kunnen een verschil maken, maar niet alle lasten volledig van deze vrouwen en meisjes wegnemen. Alleen Gods liefde kan ware genezing en blijvende verandering brengen. Dat gebeurde ook in het leven van Miray*.

  Miray's ouders lieten haar achter op een binnenplaats van een moskee. Al snel besefte het meisje dat ze nooit meer terug zouden komen. Ze groeide op in een weeshuis; kwetsbaar en zonder ergens bij te horen. Tot ze iemand ontmoette die zei dat hij van haar hield. Hij beloofde met haar te trouwen, maar verkrachtte haar en verdween. Ze was 16. Door de jaren heen werd ze seksueel uitgebuit en gedwongen om meerdere zwangerschappen te beëindigen. Uiteindelijk vluchtte ze, op zoek naar een kans om opnieuw te beginnen.

  Op het moment dat Miray alle hoop had verloren, ontmoette zij een vrouw die vertelde over het TWR-radioprogramma 'Hoop voor Vrouwen'. "Er kwam een gevoel van zekerheid in mijn hart toen ik naar de uitzendingen begon te luisteren. Alsof een stem mij duidelijk maakte dat ik jullie woorden kon vertrouwen. In de loop van de tijd veranderde mijn zelfbeeld en mijn leven. Ik heb weer hoop voor de toekomst omdat ik weet dat Jezus mij kracht geeft. Hij is mijn Verlosser en houdt van mij. Zijn liefde is echt."
  Vaak onder het mom van sociaal-religieuze tradities worden wereldwijd miljoenen vrouwen en meisjes buitenspel gezet. Zij mogen hun stem niet laten klinken. Onderwijs en goede gezondheidszorg is niet voor hen weggelegd. Armoede treft hen vaak als eersten. (Huiselijk) geweld en systematische onderdrukking: velen voelen zich hopeloos.

  Het radioprogramma 'Hoop voor Vrouwen' is er voor hen. Het biedt hoop aan vrouwen van alle generaties, waar ook ter wereld: met praktische informatie over voedsel, gezondheid en gezinsleven èn met de boodschap van Jezus Christus. 'Hoop voor Vrouwen' wordt door Trans World Radio uitgezonden in meer dan 70 talen en is een gebedsbeweging in 125 landen.
  Net als Miray kregen duizenden vrouwen weer hoop door deze programma’s. Vrouwen die zo zijn veranderd, hebben enorme invloed op hun omgeving. Investeren in de geestelijke, emotionele en lichamelijke gezondheid van vrouwen betekent ook: investeren in het welzijn van hele gezinnen en gemeenschappen.
  Bron:cip/Levensverhaal

  05-05-2018 om 13:41 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Leed/Verdriet
  Tags:Gevoelens
  >> Reageer (0)
  29-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ik


  Heel begrijpelijk dat je/jullie zo denken, had ik voorheen ook gedaan! Maar voor mij is dit nu even een ander verhaal! Ik ben de afgelopen periode, namelijk behoorlijk wat kilo’s aangekomen! Ik ben niet langer meer “de anorexia” persoon, met uitstekende botten, jukbeenderen en spille benen! De persoon, die door menig omstander bekeken werd, beoordeelt en bekritiseert! En soms zelfs achter mijn rug om, “een veel besproken onderwerp was!” Pijnlijk en heel naar, dat kan ik je verzekeren maar zoals je wellicht weet is de wereld keihard!

  Maar tja, nu de andere kant! Het hier en nu! De nieuwe “ik” met hier en daar een beetje meer! Dat is voor mij nog heel erg lastig om te accepteren, laat staan dat ik het in dankbaarheid kan aanvaarden! Begrijp me niet verkeerd! Want ik ben God zeker dankbaar voor Zijn goedheid, kracht en hulp in de afgelopen jaren! Maar er is voor mij ook een keerzijde aan dit alles!

  Want wanneer ik in de spiegel kijk, zie ik wel een steeds mooier wordende vrouw, maar de spiegel confronteert mij tevens met alle nieuwe rondingen, en zachtere lichaamsdelen! Ik voel van alles (iets wat je als anorexia patiënt, vaak naar verloop van tijd niet meer hebt). Je voelt op een gegeven moment, wanneer je zo’n drastisch ondergewicht hebt, nagenoeg niks meer! Je emoties, lijken opgedroogd te zijn en veel dingen gaan volledig langs je heen! Je zit opgesloten in je eigen cocon!
  Bron:Puurvandaag

  29-04-2018 om 15:16 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (2)
  25-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emotie


  Maar nu voel ik dus van alles! Mijn emoties gaan met mij op de loop! Zo ook, wanneer ik in de spiegel kijk! Want deze, laat mij geloven dat ik “dik en vet” ben! En hoe vaker ik hierin kijk, hoe meer, ik dit ook als de werkelijkheid zie! Was er voorheen, géén grammetje vet te zien, nu zie ik wél iets! En dat “iets” is, in mijn beleving “bizar veel”. Menig keer komt de gedachten in mij op, om er nu gewoon mee te stoppen. Al weet ik, dat, nu ik al zover ben, het zonde zou zijn, om in dit stadium te stoppen! En bovendien, denk ik: “nu zullen de mensen in mijn omgeving helemaal gaan praten” en ik hoor ze in gedachten al zeggen: “Zie je nou wel, ze komt er nooit vanaf!”

  Dit “geklets” (mis)gun ik hen! Bovendien ben ik hiervoor ook té trots, moet ik eerlijk bekennen! Ik zal het tegendeel bewijzen!! Mij krijg je er niet zomaar onder, denk ik opstandig!

  Maar toch, toch ben ik bang en onzeker voor de opmerkingen die ik waarschijnlijk ga krijgen, met name deze zomer! Want tja, dan is mijn body, niet meer zo bedekt zoals de afgelopen maanden! Ik hoor de mensen in mijn gedachten al zeggen: ‘Zoooooooooooooooooooooo (lang uitgerekt, om er nog even extra de nadruk op te leggen) jij bent wel wat voller geworden meid of “jij ziet er goed uit”!!

  Hellep, wat zeg je nou? Voller en goed! Wat bedoel je hiermee? Ben ik dik, vet, uitgedijd?! Paniek, zwetende oksels en onrust zijn het directe gevolg van dit soort “goedbedoelde” opmerkingen! Mijn gedachten slaan volledig op hol want ik interpreteer dit anders! En met elke “goedbedoelde opmerking” over mijn lichaam, voel ik mijzelf “dikker en dikker” worden en wanneer ik dan in de spiegel kijk, “ja, dan zie ik ook écht, een volle vrouw die bijna op ontploffen staat”.
  BronPuurvandaag

  25-04-2018 om 14:13 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (1)
  20-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik hoorde de stem van God: Arno volg mij

  Arno: "Vanaf een jaar of twaalf ging het verkeerd. Ik kreeg andere vrienden, raakte geïnteresseerd in gokken en blowen. Ik was dertien toen ik mensen beroofde. Ik was lid van de bende de Haagse Crips. Natuurlijk vonden mijn ouders dat vreselijk. Ik was in bezit van wapens, ze vonden wietzakjes in mijn jas en had daardoor veel ruzie thuis. Het botste logischerwijs zo erg, dat ik op mijn 17e het huis al ben uitgegaan. Achteraf heb ik weleens gedacht: Hoe heeft het zo snel, zo fout kunnen gaan? Op momenten had ik wel spijt, maar ik had de kracht niet om te veranderen."

  Arno vervolgt: "In 1994 had ik een bovennatuurlijke ervaring. De stad werd geplunderd, er kwamen heel wat hooligans de stad binnen. Ik dacht: wat gebeurt er allemaal? Ik was stoned, maar werd er bang van. Ik fietste naar huis en eenmaal daar aangekomen, voelde ik me niet goed. Ik riep het uit tot God. Het was een impuls: God, help me! Toen sprak God sprak voor de eerste keer in mijn leven: ‘Arno, heel snel ga je dit moment weer vergeten.’ Ik ervaarde een ontzagwekkende liefde, diepe liefde.

  En God kreeg gelijk. Een week later beroofde ik weer iemand. Ik vergat het moment, maar aan de andere kant werd ik wel bewust: God bestaat. Tegelijkertijd vond ik christenen en hun geloof maar heel saai. Ik vroeg God: Als u Jezus bent, word ik christen, bent u Boeddha, dan word ik boeddhist, enz. Als u alles bent, is het óók prima, dan weet ik tenminste hoe het zit. Ik bad tot God, maar ik was er nog niet… Opnieuw kreeg ik een bovennatuurlijke ervaring, anderhalf jaar later. Af en toe had ik het verlangen wel eens om te bidden. Schijnheilig wellicht; ik deed slechte dingen, maar ik had God wel nodig. Ik bad tot God en begon te huilen terwijl ik aan het bidden was. ‘Waarom moet ik huilen’, vroeg ik Hem? Ik zag ineens de naam van Jezus voor me in de lucht geschreven.

  Een paar maanden daarna, had mijn moeder een Bijbelstudie bij haar thuis. Ik besloot die ene avond te blijven, om haar een plezier te doen. Ik zat voor het eerst in een kring met gelovigen. Ik dacht bij mezelf: wat doe ik hier? Die mensen geloven zelfs niks van wat ze zeggen! Totdat er een vrouw aan het woord kwam, met een enorme liefde in haar ogen. Zij kende God echt! Daarna kwam ik vier maanden lang elke avond bij haar thuis geweest en kon ik al mijn vragen stellen. Ik durfde nog steeds niet te vertellen hoe ik echt leefde. Ik wist: ik moet veranderen, maar ik kon het niet uit mezelf. Eindelijk kwam ik tot het punt waarop ik alle opbiechtte. Toen ik naar huis ging, hoorde ik weer de stem van God: Arno, volg mij. Ik antwoordde: Jezus, hier ben ik! Ik wist dat ik voor altijd gered was. Ik had een heel nieuw leven gekregen, ik ging een nieuw avontuur aan. Ik brak radicaal met alles en had niet meer de behoefte om te gokken of drugs."Bron:cip/levensverhaal

  20-04-2018 om 16:05 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  >> Reageer (8)
  15-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn geloof in God is versterkt

  “Mijn geloof in God is veranderd en verrijkt. Vooral het besef dat ik volledig afhankelijk ben van Hem heeft mijn geloof versterkt.” Erika Henning kampt sinds 5 jaar met MS. Om een behandeling te realiseren heeft ze met haar team ‘Stichting MS werkt op mijn zenuwen’ opgericht. De titel is niet zomaar gekozen, want MS werkt letterlijk en figuurlijk op haar zenuwen.

  Bij jou is een agressieve vorm van MS geconstateerd. Wat houdt deze ziekte in en hoe merk je de gevolgen in het dagelijks leven?
  “Bij mij is de zogeheten Relapsing Remitting MS gediagnosticeerd. Dit houdt in dat de MS in schubs/aanvallen komt. Van een schub spreek je wanneer er nieuwe MS-klachten ontstaan en/of bestaande klachten sterk toenemen, en wanneer die klachten langer aanhouden dan 24 uur. Van die aanvallen herstel je wel weer maar blijft na elke aanval wel restschade over. Een voorbeeld van een schub is dat mijn oog blind werd. Dit is wel weer hersteld maar als ik moe ben zie ik ‘zwarte vlekken’ in mijn gezichtsveld.

  In mijn dagelijks leven heb ik van de MS vooral last van de vermoeidheid en loopproblemen. Ik heb verschillende schubs op het gebied van lopen/evenwicht/benen gehad en daardoor loop ik nu minder stabiel en kan ook niet lang meer aan één stuk lopen.”

  In hoeverre is je geloofsleven door deze ziekte veranderd/verrijkt?
  “Toen ik nog niet ziek was dacht ik (onbewust achteraf gezien) God niet nodig te hebben. Mijn geloof is veranderd en verrijkt. Vooral het besef dat ik volledig afhankelijk ben van Hem heeft mijn geloof versterkt. God is in deze periode dichter tot mij gekomen.”

  ‘Ik wil alles op alles zetten om de MS met Gods hulp te verslaan,’ schrijf je. Op welke manier hoop je dit te doen?
  “Ik hoop door middel van de HSCT-behandeling (stamceltherapie) dat de MS stopt. Deze behandeling heeft een slagingspercentage van 95%.
  Voordat we de beslissing hebben genomen om voor deze behandeling te gaan, hebben we God gevraagd om Zijn leiding en zegen. Want zonder Zijn zegen gaat deze behandeling niet slagen, hoe graag ik dat ook wil.”

  Niet iedereen weet hoe hij/zij tactisch moet reageren als iemand in zijn/haar omgeving met deze ernstige ziekte te maken krijgt. Hoe reageren mensen in jouw omgeving? Heb je een tip voor mensen in soortgelijke situaties?
  “Mensen zien vaak aan de buitenkant niet zoveel (behalve periodes dat ik met krukken loop of in de rolstoel zit) en denken dan automatisch dat het weer goed met je gaat. Ik heb er echter elke dag wel weer mee te dealen. De ene dag meer als de andere dag, maar ’s ochtends ‘gewoon fit en pijnvrij’ opstaan is voor mij erg lang geleden. Dit betekent niet dat ik zielig ben en medelijden nodig heb maar af en toe oprecht vragen hoe het met iemand is doet je goed.”

  Welke geloofsles heb je geleerd sinds je kampt met MS?
  “Ik hoef het zelf allemaal niet meer te doen en te regelen in mijn leven, God zorgt voor mij en heeft een plan met mij. Dit betekent niet dat ik achteroverleunend op de bank blijf zitten maar dit betekent wel dat ondanks alle tegenslagen God voor mij zal blijven zorgen en dat het Hem niet uit de hand loopt. Zelf zie ik soms niet meer hoe het allemaal moet maar als ik dan mag weten dat God het wel weet geeft dat rust.”
  Binnenkort kan Erika in Moskou terecht voor de behandeling die de MS stop kan zetten. Voor deze behandeling is er een groot bedrag van €65.000,- nodig. Stichting MS werkt op mijn zenuwen hoopt dit door middel van crowdfunding bij elkaar te kunnen krijgen.Bron:cip/levensverhaal

  15-04-2018 om 15:55 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Getuigenis
  Tags:Gezondheid/Ziektes
  >> Reageer (3)
  09-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn geloof in God versterkt

  “Mijn geloof in God is veranderd en verrijkt. Vooral het besef dat ik volledig afhankelijk ben van Hem heeft mijn geloof versterkt.” Erika Henning kampt sinds 5 jaar met MS. Om een behandeling te realiseren heeft ze met haar team ‘Stichting MS werkt op mijn zenuwen’ opgericht. De titel is niet zomaar gekozen, want MS werkt letterlijk en figuurlijk op haar zenuwen.

  Bij jou is een agressieve vorm van MS geconstateerd. Wat houdt deze ziekte in en hoe merk je de gevolgen in het dagelijks leven?
  “Bij mij is de zogeheten Relapsing Remitting MS gediagnosticeerd. Dit houdt in dat de MS in schubs/aanvallen komt. Van een schub spreek je wanneer er nieuwe MS-klachten ontstaan en/of bestaande klachten sterk toenemen, en wanneer die klachten langer aanhouden dan 24 uur. Van die aanvallen herstel je wel weer maar blijft na elke aanval wel restschade over. Een voorbeeld van een schub is dat mijn oog blind werd. Dit is wel weer hersteld maar als ik moe ben zie ik ‘zwarte vlekken’ in mijn gezichtsveld.

  In mijn dagelijks leven heb ik van de MS vooral last van de vermoeidheid en loopproblemen. Ik heb verschillende schubs op het gebied van lopen/evenwicht/benen gehad en daardoor loop ik nu minder stabiel en kan ook niet lang meer aan één stuk lopen.”

  In hoeverre is je geloofsleven door deze ziekte veranderd/verrijkt?
  “Toen ik nog niet ziek was dacht ik (onbewust achteraf gezien) God niet nodig te hebben. Mijn geloof is veranderd en verrijkt. Vooral het besef dat ik volledig afhankelijk ben van Hem heeft mijn geloof versterkt. God is in deze periode dichter tot mij gekomen.”

  ‘Ik wil alles op alles zetten om de MS met Gods hulp te verslaan,’ schrijf je. Op welke manier hoop je dit te doen?
  “Ik hoop door middel van de HSCT-behandeling (stamceltherapie) dat de MS stopt. Deze behandeling heeft een slagingspercentage van 95%.
  Voordat we de beslissing hebben genomen om voor deze behandeling te gaan, hebben we God gevraagd om Zijn leiding en zegen. Want zonder Zijn zegen gaat deze behandeling niet slagen, hoe graag ik dat ook wil.”

  Niet iedereen weet hoe hij/zij tactisch moet reageren als iemand in zijn/haar omgeving met deze ernstige ziekte te maken krijgt. Hoe reageren mensen in jouw omgeving? Heb je een tip voor mensen in soortgelijke situaties?
  “Mensen zien vaak aan de buitenkant niet zoveel (behalve periodes dat ik met krukken loop of in de rolstoel zit) en denken dan automatisch dat het weer goed met je gaat. Ik heb er echter elke dag wel weer mee te dealen. De ene dag meer als de andere dag, maar ’s ochtends ‘gewoon fit en pijnvrij’ opstaan is voor mij erg lang geleden. Dit betekent niet dat ik zielig ben en medelijden nodig heb maar af en toe oprecht vragen hoe het met iemand is doet je goed.”

  Welke geloofsles heb je geleerd sinds je kampt met MS?
  “Ik hoef het zelf allemaal niet meer te doen en te regelen in mijn leven, God zorgt voor mij en heeft een plan met mij. Dit betekent niet dat ik achteroverleunend op de bank blijf zitten maar dit betekent wel dat ondanks alle tegenslagen God voor mij zal blijven zorgen en dat het Hem niet uit de hand loopt. Zelf zie ik soms niet meer hoe het allemaal moet maar als ik dan mag weten dat God het wel weet geeft dat rust.”

  Binnenkort kan Erika in Moskou terecht voor de behandeling die de MS stop kan zetten. Voor deze behandeling is er een groot bedrag van €65.000,- nodig. Stichting MS werkt op mijn zenuwen hoopt dit door middel van crowdfunding bij elkaar te kunnen krijgen.
  Bron:cip/levensverhaal

  09-04-2018 om 13:23 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Gezondheid/Ziektes
  >> Reageer (0)
  03-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Douchen kostte al te veel moeite

  Iedereen heeft weleens een slechte dag. Je voelt je wat somber of lusteloos. Meestal gaat dit vanzelf weer over. Als iemand depressief is niet. Een depressie zorgt voor een zwaarmoedige stemming. Je hebt nergens meer zin in; niets lijkt de moeite waard. Je functioneren op het werk, thuis of op school wordt belemmerd en het is lastig om uit het donkere dal te komen.

  Monica Eggens, ervaringsdeskundige bij De Hoop ggz, is depressief geweest en vertelde erover bij Groot Nieuws Radio. “Het was een optelsom van allerlei problemen. Ik had onvoldoende sociale contacten, ik had geen zingeving voor de dag, ik stond niet op tijd op en kwam uiteindelijk helemaal niet uit bed, omdat ik toch geen dingen te doen had.” Dat alles versterkt elkaar alleen maar en zorgt ervoor dat het erger en erger wordt. “Uiteindelijk heb je geen energie meer om dingen te ondernemen. Je gaat jezelf verwaarlozen. Douchen of schone kleren aantrekken kost al teveel moeite”, vertelt Monica. Ze kwam uiteindelijk in zo’n diep gat terecht dat ze niet meer wilde leven.

  Ze had dit gevoel nog nooit eerder gehad en het heeft dan ook lang geduurd voordat ze wist dat ze depressief was. In die tijd kreeg ze nazorg van een seculiere organisatie, omdat ze in behandeling is geweest voor PTSS (posttraumatische stressstoornis). Volgens Monica was de depressie niet bespreekbaar. “Mijn klachten werden niet serieus genomen. De nazorg kwam bij mij thuis, maar vanwege mijn depressie deed ik het huishouden niet meer. Mijn flat was een grote puinhoop. Ik kon het niet meer aan.”

  Het keerpunt kwam toen Monica terugging naar De Hoop, waar ze ook behandeling kreeg voor PTSS. “Bij De Hoop hoorde ik pas dat ik depressief was. Dit was twee jaar nadat ik mijn klachten kreeg. Ik kreeg gelukkig een goede psychiater en de antidepressiva die ik kreeg sloegen aan.” Aan het eind van haar behandeling meldde ze zich aan voor de Interne Opleidingsschool van De Hoop. Daar volgde ze de opleiding tot ervaringsdeskundige. “In december 2017 ben ik geslaagd”, vertelt ze enthousiast. “Ik wil graag mensen helpen. En ik wil graag God dienen.”

  Bij de opleiding hoort ook dat je werkervaring opdoet. Monica kreeg een plek toegewezen bij Hope Alive. “We bellen mensen die een opname hebben gehad bij De Hoop en weer thuiskomen. Juist dan is het zo belangrijk dat ze worden begeleid! We bellen ze na een week en vragen: hoe gaat het nu met je? Hoe is het gegaan?” Monica vertelt dat het belangrijkste wat ze doen is om een luisterend oor te bieden. “Laat mensen hun verhaal doen. Als ervaringsdeskundige weet je hoe het voelt als iemand bijvoorbeeld zegt: ‘ik ben wanhopig. Ik wil niet meer’. Daarnaast weten ervaringsdeskundigen wat er op je afkomt na de behandeling en hoe moeilijk het kan zijn om staande te blijven.” Ze is blij dat ze er op die manier voor anderen kan zijn en dat ze kan bieden wat ze zelf zo gemist heeft: een luisterend oor.
  Bron:cip/levensverhaal

  03-04-2018 om 17:01 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)
  31-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schedelplaats

  SCHEDELPLAATS

  Zij voerden Jezus weg: hij droeg zelf het kruis naar de
  zogeheten Schedelplaats, in het Hebreeuws Golgota.
  Daar kruisigden ze hem, met twee anderen,
  aan weerskanten één, en Jezus in het midden.
  Johannes 19:16b-18

  Er klinken hamerslagen door de lucht. Zweetdruppels bij de man met de
  hamer. Iemand kruisigen is zwaar werk. Zweetdruppels ook op de van pijn
  vertrokken gezichten.
  Een explosie van pijn in een mensenlichaam veroorzaakt ook een uitbarsting
  van zweet.

  Dan worden de kruisen overeind gezet.
  Jezus in het midden. Er is misschien uiterlijk niet veel verschil tussen deze drie.
  Maar die middelste is de Zoon van God, en als het donker wordt, onverwachts
  en beangstigend, lijkt het alsof Hij hier alleen is. Hij hangt hier in
  totale verlatenheid.

  Wie zal er meer pijn voelen, de Vader in de hemel met zijn handen in
  afgrijzen voor zijn gezicht, of de Zoon, stervend met het gewicht van de
  wereld op zijn ziel, hangend tussen hemel en aarde?
  Wie zal die Vader troosten? Wie zal die Zoon redden?
  Wacht maar, stil maar, alles wordt nieuw…
  Bron:puurvandaag

  31-03-2018 om 15:19 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Evangelie
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)


  VISITOR

  GEBED VOOR KINDEREN

  kinderen-bidden

  JEZUS ZEGT KOM MAAR BIJ MIJ☻ 9 juli☻ Lieve vader in de hemel. Dank U wel dat U alle kindertjes kent. Al kennen ze U nog niet. Vader in de Hemel wilt u zorgen voor alle kinderen van wie de ouders gescheiden zijn. Bewaart U hen in hun verdriet, angst en boosheid en ook als ze liggen te slapen. Amen

  prayer

  GEBED VOOR KINDEREN☻ 16 juni☻  Ik bid voor alle kinderen in onze samenleving. Kinderen zijn kwetsbaar in een scheefgegroeide wereld. Ze hebben geen schuilplaats, geen bescherming. Genadige Vader, zorgt U alstublieft voor de kleintjes. Bescherm hen als ze over de straat rennen. Op weg zijn naar school. En het pesten door enkele schoolvrienden of in hun directe omgeving. Hun gekwetste gevoelens en als ze liggen te slapen. Amen

  ☻☻16 juni☻☻


  GETUIGENISSEN DE HERE JEZUS ONTMOETEN☻

  praying-children

  EEN GEHEIM GEBED☻ 18 juni☻ De man van Hadija* is overtuigd moslim. Hij dwong haar iedere dag vijf keer het islamitische gebed te bidden en te vasten tijdens ramadan. Een vriendin van Hadija vertelde haar tijden ramadan over de Here Jezus. De vriendin wist dat Haija in de vastentijd extra werd onderdrukt door haar man. Hadija leerde van haar vriendin dat ze elk moment kon bidden tot Jezus en dat God haar zou horen en antwoorden. Dat was zo’n geweldige onthulling, vertelt ze. Mijn grote God en Schepper kon tot mij spreken! Ze wist dat haar man haar kon vermoorden, als hij haar nieuwe geloof zou ontdekken. Toen het weer tijd was voor het islamitische gebed, spreidde Hadija de gebeds-mat uit en knielde neer als vanouds. Maar ze voelde dat ze niet meer op deze manier kon bidden. Ze pakte het nieuwe testament dat ze had gekregen en begon er in te lezen. Plots kwam haar man binnen, ze kon de Bijbel net op tijd verbergen onder haar lange jurk. Ze deed alsof ze het islamitische gebed bad. Nu bid ze elke dag in het geheim in de naam van Jezus. Nu mag ze altijd en overal bidden, ze doet het graag.

  Godslove

  BEWIJZEN☻ 18 juni☻ Roman* was overtuigd moslim. Tijdens ramadan besloot hij de plaatselijk baptistenkerk te bezoeken. Hij wilde die verraders, zo noemde hij christenen met een moslim achtergrond. De kerkdienst begon en onverwacht raakten de woorden over de liefde, genade en vergeving hem. Voor het eerst hoorde hij over een God die van hem hield, in al zijn onvolmaaktheid. Altijd had hij zich schuldig gevoeld en hij dacht dat hij Gods aandacht moest verdienen. Roman was in tranen en bad die dag vol spijt tot de Here Jezus. Hij zal nooit meer terugkeren naar de islam, zegt hij overtuigd.


  herder

  BEMOEDIGENDE TEKST☻

  EEN MEESTE IN HET HELPEN☻

  18 juni☻

  Jesaja vraagt: Wie komt daar uit Bozra in Edom? Wie komt daar in rode kleren? Wie loopt daar, zo schitterend, zo sterk en zo machtig?
  De Heer antwoordt: "Ik ben het: de Heer. Ik breng rechtvaardigheid. Ik heb de macht om te redden."
  (Jesaja 63:1)

  De Bijbel spreekt over overwinning op de zonde. Veel mensen rekenen erop dat Jezus hen hun zonden vergeeft – maar hoe zit het met het overwinnen van de zonde? Jezus, de grote goede meester, staat altijd klaar om ons te helpen. De meesten gaan ervan uit dat Hij altijd klaarstaat om ons onze zonden te vergeven, en dat wij bij Hem kunnen komen als we ziek zijn of in andere moeilijkheden verkeren. Maar als het gaat om de eigenlijke hulp die Hij ons wil geven – overwinning over de zonde die in ons woont – blijft de grote goede meester vrijwel alleen.

  BEMOEDIGENDE TEKST☻

  VERNIEUWD WORDEN☻

  18 juni☻

  Daarom geven we nooit op. Ons lichaam wordt wel steeds ouder en zwakker, maar onze geest wordt elke dag gesterkt. (2 Korintiërs 4:16)

  De apostel Paulus heeft enorm veel meegemaakt en veel geleden. Zijn lichaam wilde niet goed meer mee, maar dat was minder belangrijk voor hem. In zijn innerlijk vond iets plaats dat veel belangrijker was. Een dagelijks vernieuwingsproces dat maakte dat alle verdrukkingen daarbij als het ware in het niet vielen. Het was integendeel zo dat al die moeite en pijn voor hem nodig waren om vernieuwd te worden. Dat wordt duidelijk als we vers 17 erbij lezen.“Want de lichte last der verdrukking van een ogenblik bewerkt voor ons een alles verre te boven gaand eeuwig gewicht van heerlijkheid” Een eeuwige heerlijkheid, een diep altijd blijvend geluk, komt alleen in ons leven als ook wij dagelijks vernieuwd worden. Juist door dingen die moeilijk voor ons zijn worden we geconfronteerd met het slechte in ons. Dat kunnen we door de kracht van de heilige Geest overwinnen. We worden bevrijd van al het negatieve in ons en er komen goede vruchten in de plaats.


  Foto

  BEKIJK HIER MIJN GASTENBOEK.


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  SHOUT BOX

  DAGBOEK☻

  ZELFZUCHT☻

  18 juni☻

  De zelfzucht neemt hand over hand toe, ongehoorzaamheid aan ouders wordt langzamerhand een deugd, of tenminste wettelijk geregeld. Roekeloosheid en vermetelheid is een vertrouwd beeld op de Tv; liegen leren we te accepteren door naar de Tv-reclame te kijken. De genotzucht, van jongs af aan bijgebracht, maakt de jeugd onhandelbaar en de godsdienst is verworden tot een krachteloze zaak. Velen doen alleen nog maar alsof ze geloven, maar als het op geloofsdaden en geloofsvertrouwen aankomt, verloochent men liever zijn God.
  Al de zaken die hier genoemd worden, zijn het onafwendbare gevolg van het feit dat de gezonde prediking niet meer gehoord wordt. De gezonde prediking spreekt radicaal tegen het vlees, tegen het materialisme.

  DAGBOEK

  BEKEERT U!☻

  16 juni☻

  Vanaf dat moment begon Jezus aan de mensen te vertellen: "Ga leven zoals God het wil, want het Koninkrijk van God komt bijna." (Mattëus 4:17)

  Wij hebben vaak het gevoel dat God er niet is, maar we vragen dan niet hoe dat eigenlijk komt. We doen of er niets aan de hand is en na enige tijd zeggen we rustig: ‘Er bestaat wel een Opperwezen, maar die bemoeit zich niet met ons’ of: ‘God is dood’.
  We zoeken de fout niet bij onszelf, hoewel we ons soms nog wel de dagen kunnen herinneren dat wij wel iets van Zijn aanwezigheid ervoeren en we ons daarin heel gelukkig voelden. Als we deze herinnering serieus durven nemen en niet verdringen, dan ontstaat een indringende vraag: ‘Wat veroorzaakte die scheiding tussen ons en Hem? Waarom kon Hij niet bij ons blijven?’
  Was het soms een zonde, die heel bepaalde zonde, die we niet wilden belijden, die we liever bleven koesteren, waardoor we Zijn nabijheid moesten gaan missen?! Laat toch wie desondanks nog naar Gods nabijheid verlangt vooral beseffen dat het dus niet te laat is om die zonde alsnog te belijden voor Gods Aangezicht! Nu kunnen we nog terugkeren naar Zijn wegen!

  DAGBOEK

  HEEL ANDERS☻

  16 juni☻

  Ruk mij niet weg uit het leven.
  Dood mij niet samen met de mensen die slechte dingen doen
  en die onschuldige mensen vermoorden.
  Zij zijn misdadigers
  en laten zich gemakkelijk omkopen.
  Maar ik leef zoals U het wil.
  Heb medelijden met mij en red mij!
  De Heer redt mij uit alle moeilijkheden.
  Wanneer we bij elkaar komen,zal ik de Heer prijzen.
  (Psalm 26:9-12)Sommige mensen willen graag anders zijn zodat ze opvallen. Alternatieve kleding, een alternatieve levenshouding en ga zo maar door. We kennen allemaal wel dat soort mensen, ze doen net alsof het normaal is, maar in werkelijkheid weten ze donders goed dat ze anders zijn. En natuurlijk is daar op zich niets slechts aan, als zij anders willen zijn moeten ze dat zelf weten. Het wordt een heel ander verhaal als we als christenen met dezelfde motivatie anders willen zijn. Want in het koninkrijk van God werkt dat niet zo, terwijl we wel anders moeten zijn moet dat niet omdat we zo graag in het oog willen springen bij andere mensen. Ons leven moet er heel anders uit zien dan het leven dat ons door de wereld voorgehouden is. Helaas zijn er veel christenen die om de eerste reden anders zijn. Zij gaan dus ook heel ver mee in alle ideeën van de wereld en zijn vrij extreem in hun geloof. Maar op de verkeerde manier. We moeten als christen anders zijn zoals David dat hier beschrijft. Een leven waarin we verlangen naar Gods heiligheid en niet onderdeel willen zijn van schandelijk gedrag.


  YOUTHFORCHRIST☻

  YOUTH FOR CHRIST☻

  REFOJONGERE MINDER MEDIAWIJS DAN SECULIERE LEEFTIJDSGENOTEN☻

  9 juli☻

  Reformatorische jongeren zijn minder mediawijs dan hun seculiere leeftijdsgenoten. Zo doen ze vaker aan sexting en vinden porno, gewelddadige beelden en discriminatie minder vervelend. Ook blijkt dat hun ouders minder regels en afspraken met hen maken. Dit blijkt uit het onderzoek van internetprovider Kliksafe dat vandaag gepresenteerd wordt.

  Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 800 reformatorische jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Het identieke onderzoek is vorig jaar door de Universiteit van Amsterdam en bureau Jeugd en Media gedaan onder seculiere jongeren. Doel van het onderzoek was om risicovol mediagebruik en de rol van ouders bij de groep reformatorische jongeren te bestuderen en een vergelijking te maken tussen het mediagebruik van deze beiden groepen jongeren. Uit dit onderzoek blijkt dat onder reformatorische jongeren WhatsApp met bijna 89% veruit de meest gebruikte toepassing is, Instagram (63%) fors populairder dan Facebook (28%) is, en Snapchat met 44% ook een veelgebruikte applicatie is.Meer dan de helft (54%) van de jongeren praat soms met hun ouders over schokkende beelden die ze online tegenkwamen. De andere groep (46%) doet dit nooit of bijna nooit. Door een grote groep (40%) wordt nooit of bijna nooit gepraat over afspraken en regels. De meest gemaakte afspraken gaan overigens over het telefoongebruik aan tafel en het gebruik van de mobiel in bed. Bijna alle jongeren zeggen de regels te begrijpen en vinden ze ook oké.

  gebouw-bewegende-animatie-0059

  YOUTH FOR CHRIST GAAT LANDGOED DE LINDENHORST VERKOPEN☻ 18 juli☻ Directeur Bram Rebergen: ‘Lokaal missionair jongerenwerk is onze toekomst’. Jongerenorganisatie Youth for Christ gaat haar gebouw De Lindenhorst in Driebergen te koop zetten. Die beslissing is het gevolg van de strategische keuze om in te zetten op lokaal missionair jongerenwerk. Bij deze strategie past geen grote en kostbare centrale locatie. Bram Rebergen, directeur: “Youth for Christ is een lokale missionaire beweging die aanwezig is in de haarvaten van de samenleving. Met de strategie hebben wij besloten om juist deze beweging te versterken. Dat betekent een focus op lokale jongerencentra en een investering in hun activiteiten en missie. Daarbij constateren we dat het onderhouden en exploiteren van De Lindenhorst een grote kostenpost is. Dat geld steken we liever in het uitvoeren van onze missie. Vanuit Gods liefde jongeren opzoeken waar ze zijn, hen helpen groeien en hoop bieden.”Youth for Christ is vorig jaar begonnen met het uitvoeren van haar nieuwe strategie. Dat leidde tot groei van het lokale jongerenwerk. Contact met meer jongeren, meer geslaagde projecten en beter contact met gemeenten, kerken en lokale initiatieven. Diverse plaatsen zijn gegroeid. In Emmeloord startte een nieuw jongerencentrum. Youth for Christ verwacht op termijn haar achttiende jongerencentrum te openen.

  hart-bewegende-animatie-0106

  GOD KLOPTE AAN MIJN HART☻ 18 juli☻ Na het volgen van dit seminar, wist ik dat het onrustige gevoel God was geweest, die aan mijn hart klopte. Ik wist dat dit was wat Hij mij wilde vertellen; ik had mijn hart niet bewaakt voor onkruid. God gaf mij de keuze om hier iets mee te gaan doen, om dit onkruid in mijn hart op te ruimen. En nu niet alleen, zoals in het begin van het jaar, maar sàmen met God. Na afloop heb ik nog even met Remco staan te praten. Hij vertelde me dat ik van Spreuken 4:23 mijn levensmotto mocht maken, in plaats van deze te gebruiken als een jaartekst! Jou raad ik hetzelfde aan. Het is belangrijk om je hart te bewaken, want alles wat je zegt, denkt of doet, komt hieruit voort. Wanneer je je hart wilt bewaken, is het handig om onderzoek te doen naar de dingen waartegen je je hart moet bewaken (onkruid).Bewaak je hart niet alleen, maar doe dit met God. Je hoeft dit namelijk niet alleen te doen. Vertrouw erop dat God in je leven aan het werk is en dat hij dè Beschermer van ons allemaal is. Dus ook van jou. Hij houdt van je en Hij wil je beschermen tegen de invloeden van de duivel.

  hart-bewegende-animatie-0829

  TUINTJE IN MIJN HART☻ 18 juli☻ Er ging een halfjaar voorbij en gaandeweg deze periode was de tekst uit Spreuken weer op de achtergrond geraakt. Totdat ik tijdens Opwekking, een groot evenement rond Pinksteren, Remco de Zwart hoorde spreken over het bewaken van ons hart. Dit seminar was een keerpunt voor mij. Remco haalde dè tekst vanuit Spreuken aan: de tekst die zes maanden geleden zo’n belangrijke plaats in mijn leven had ingenomen. Hij benoemde dat de Bijbel ons hart ziet als een bron, een schatkamer, een tuin (akker) en een huis. Als je hier meer over wilt weten, raad ik je aan om zijn boekje te lezen (‘Hartbewaking’). Ik haal zelf even het voorbeeld van je hart als tuin aan. God zaait in jouw tuin verschillende prachtige bloemen en planten, maar de duivel probeert hier onkruid tussen te zaaien. Wanneer je jouw tuin niet goed bijhoudt en het onkruid z’n gang laat gaan, dan kan dit wortel gaan schieten en je tuin overwoekeren. Remco noemt verschillende soorten onkruid: trots, boosheid en bitterheid, aanstoot, verleiding, teleurstelling en ontmoediging, angst, twijfel en ongeloof. In deel twee zal ik meer ingaan op de verschillende soorten onkruid en geef ik je praktische tips om je hart te bewaken (wel zo handig!). www.huisvanbelle.nl


  DAG WEETJES♠♠

  Ik had de nacht Kerstmis bezocht. Het was een krachtige Kerstboodschap. Enkele mensen zijn op deze Kerstnachtdienst tot bekering gekomen. Na de dienst werden we bediend van een hapje en een drankje. Het een zeer gezegende nacht Kerstdienst geweest.


  Over mijzelf
  Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam tipatri.
  Ik ben een vrouw en woon in Noord-Holland () en mijn beroep is .
  Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 61 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Breien, haken, movies, lezen, fietsen, uitgaan, kerk bezoek, Bijbelstudies, seminar, conferentie.Ik leid dagelijks een gebedsleven ook voor andere mensen.
  Van harte welkom bloglezers en kijkers. Ik heb reeds twee andere blogs op seniorennet. Ik wens meerdere onderwerpen te delen. Ik heb geen ruimte meer op de twee vorige blogs. Op deze blogs kun je veel meer bekijken en lezen over verscheidene christelijke

  relatie

  ALS ZE WIST DAT GOD ONS ZOU AFKEUREN DAN HADDEN ZE GEEN RELATIE☻ 18 juli☻ Anne (22) en Louise (21) ontmoetten elkaar 1,5 jaar geleden bij studentenvereniging Navigators. Sindsdien hebben zij een relatie. Anne kwam vier jaar geleden uit de kast en vertelde op een zondagmiddag na de kerkdienst aan haar ouders dat ze op vrouwen valt: “Het was voor mij geen moeilijk proces vooraf. Ik vertelde het spontaan even tussendoor. Mijn ouders moesten eraan wennen, maar ze waren er gelijk positief over. Mijn ouders zochten uit of ze het bijbels gezien vonden kunnen dat ik een relatie zou krijgen. Later vonden ze het oké en kreeg ik een vriendin.”Louise was 18 toen ze erachter kwam dat ze misschien wel op vrouwen zou vallen: "Ik had nooit de link gelegd met de gevoelens die ik soms had. Waarschijnlijk was ik er onbewust mee bezig. Daarvoor had ik een vakantieliefde gehad, maar ik kwam erachter dat het niet was zoals ik mij had voorgesteld. Datzelfde jaar kwam ik in een basketbalteam terecht. De teamleden vroegen aan mij of ik een vriend of vriendin had. Het leek alsof die vraag de normaalste zaak van de wereld was. Ik had er nooit bij stilgestaan dat dat normaal kon zijn, omdat er in de christelijke wereld een taboe op heerst. Ik ben een jaar zoekende geweest en gaan accepteren dat ik op vrouwen val. Een aantal vrienden wisten het nog eerder dan mijn ouders. Ik was bang om het aan ze te vertellen, want het is een ontzettend moeilijk onderwerp om aan te snijden. Mijn moeder heeft het uit mij moeten trekken. Ik ben toen in huilen uitgebarsten. Ze had het niet echt verwacht en moest aan het idee wennen. Gelukkig is ze daar nu in gegroeid.”Louise: “Anne vroeg aan mij of ik haar vriendinnetje wilde zijn.” Anne: “Ja dat wilde zij wel. Binnen een maand hadden we een relatie.”

  Godszegen

  SA XI 21 IS LID VAN DE CHRISTELIJKE GAYPRIDE HUGGERS☻ 18 juli☻ ‘Free Hugs’, je hebt ongetwijfeld wel eens iemand met zo’n bordje gezien. Ook de 21-jarige Sa Xi kent deze slogan maar al te goed. Maar de knuffels die zij met de Gaypride Huggers uitdeelt, betekenen meer dan alleen een vriendelijk gebaar. “Ik kwam met de Gaypride Huggers in aanraking doordat ik de oprichtster goed ken. Haar drijfveer en motviatie sprak mij meteen aan. Ik vond het een mooi initiatief en besloot zelf ook mee te doen. Het is belangrijk dat dit gedaan wordt. Ik weet door mijn eigen geaardheid hoe het is om veroordeeld te worden door mensen die je vrienden zouden moeten zijn. Mijn doel als christen is liefde geven aan iedereen. We willen graag laten zien dat we alle oordelen even laten gaan. De boodschap is dan ook heel duidelijk: wat er ook gebeurt, jij bent geliefd door God!”“Mensen reageren bijna altijd heel positief en verrast. Ze merken dat we hen die dag niet veroordelen, we geven gewoon een knuffel. We zien dan ook dat dat het enige is wat veel mensen nodig hebben. Geen woorden, maar daden. Dat doet goed en dat voelen we, iedereen voelt zich gezien op zo’n moment. Tegelijkertijd krijgen we natuurlijk ook wel eens minder positieve reacties. Mensen zeggen dan: “Aardig dat je zegt ‘God bless you’, maar ik geloof niet meer in God.” Het is jammer om te merken dat andere gelovigen hem of haar zover hebben gekregen. Het doet pijn om te zien dat dit mensen weghoudt van God.”

  Bron: Beam/nostalgisch


  Blog als favoriet !

  gifs-mensen-families-11902

  TIENERS WAT EEN HEERLIJK GROEP☻ 18 juli☻ "Tieners... wat een heerlijke groep, vind je ook niet? Ze worden groot, ze stoppen met het vragen waar ze vandaan komen en weigeren je te vertellen waar ze naartoe gaan. Ze gaan hun 'eigen' leven leiden, soms een tikje egoïstisch. Maar je weet ook uit eigen ervaring dat die houding later weer bijtrekt. Ze kunnen al veel zelf, maar ze mogen nog leren hoe je daarover verantwoordelijk kunt zijn. Tieners zijn net peuters. Ze voeren beiden een ontdekkingstocht naar hun 'ikje'. Natuurlijk verschilt het 'gebied' waar ze gaan ontdekken wie ze zijn. Tieners zien er naar uit om op eigen benen te gaan staan maar hebben daarin nog de onvoorwaardelijk liefde en zorg van hun ouders nodig, net als bij de peuter. Maar wat doen veel ouders? Zij nemen, wanneer hun tiener aangeeft: ik kan het zelf wel, dit letterlijk en haken af. Maar juist in deze fase is je liefdevolle betrokkenheid en aanwezigheid zo ontzettend nodig, ook al zal uw tiener dat ontkennen. Ze willen met jou het contact, de zorg, de confrontatie, de controle. De begrenzing van jou als volwassene, en dan vooral daarin ervaren dat je onvoorwaardelijk lief blijft hebben. Ga op zoek naar het hart van je tiener en stel daarbij elke keer de vragen: Heeft hij/zij voldoende bagage om op eigen benen te staan? Hoe kan ik mij als ouder zo inzetten dat het werkelijke wezen in mijn tiener naar 'buiten' komt? Geef gerichte aandacht, zoek naar momenten om met ze in gesprek te gaan. Rijd een rondje in de auto, of ga samen de afwas doen ;) Ga met je tiener uit eten, naar een concert, een weekendje weg. Zoek de gouden momenten om hun hart te bereiken en met hem of haar in gesprek te blijven. Mag de tiener op je rekenen? Laat ze niet aan hun lot over, gun ze de mogelijkheid om veilig te ontdekken wie ze zijn! Dus blijf (ongemerkt) nog even standby!"

  OUDERS♥ 18 juli☻ Alle ouders krijgen er mee te maken. Die tijd dat je dochter besluit dat het tijd is dat zij zelf gaat bedenken hoe ze haar leven wil inrichten. LOSLATEN is het grote devies. Maar hoe laat je nou goed los? Hoeveel ruimte geef je dochterlief, wat laat je wel en wat laat je niet toe? En áls je haar dan loslaat, dan hoop je dat ze een beetje op plekken komt die je kunt vertrouwen.Huis van Belle wil zo’n plek zijn. Een veilig thuis waar je dochter haar eigen mening ontwikkelt, ziet hoe andere meiden en gelovige rolmodellen hun leven inrichten. Praat met anderen, de vragen stelt die ze thuis niet meer durft te stellen, de problemen deelt waar ze mee loopt. Uit ons onderzoek vorig jaar bleek hoe onze meiden de (geloofs)opvoeding van hun ouders waardeerden. De gesprekken na het eten aan de keukentafel bijvoorbeeld. Maar ook gaven ze aan dat het nu tijd werd hun eigen mening te ontwikkelen. En juist in deze fase kan het moeilijk zijn die quality time en échte gesprekken met je dochter te hebben. Wij zijn blij dat ze bij ons die plek vindt. We hopen dat jij als ouder ook onze waardevolle impact in levens van tienermeiden ziet. Daarom zou het te gek zijn als je ons werk wilt steunen zodat we die veilige plek kunnen blijven bieden en je dochter een heel ander geluid laten horen dan ze dagelijks hoort. Een realistisch geluid, over haar lichaam en over het leven met God.

  christelijkopvoeden.blogspot.com


  kind-bewegende-animatie-0128

  PARTICIPATIE VAN KINDEREN EN JONGEREN IN DE KERK☻ 18 juli☻ “Jeugdparticipatie betekent het actief meedoen en meebeslissen van kinderen en jongeren,” legt Gert Schouten uit. “Jeugdparticipatie is een mentaliteit en geen activiteit. Het is een rode draad in de omgang met kinderen en jongeren binnen de geloofsgemeenschap. Jeugdparticipatie heeft tot doel dat kinderen en jongeren medezeggenschap hebben bij zaken die hen direct en indirect aangaan.” Jeugdparticipatie is ook goed voor de kwaliteit van het kinder- en jeugdwerk en versterkt de geloofsgemeenschap, vindt Gert. “Toekomstbestendige veranderingen kunnen niet zonder de samenwerking met de mensen om wie het gaat. In gesprek gaan met kinderen en jongeren geeft meer inzicht in hun vragen, behoeften, belevingen en oplossingen. Kinderen en jongeren hebben vaak creatieve oplossingen voor problemen waar volwassenen soms niet aan gedacht hebben, kennis van hebben of aan gewend zijn. Alle reden dus om jeugdparticipatie om te nemen als beleidsdoel in je kerk.” Jesus Fish

  GELOOF IS MEER DAN EEN VERSTANDELIJKE REDENERING☻ 18 juli☻ De gereformeerde gemeente-predikant waarschuwt tegen een geloof zonder besef dat je een verloren mens bent. "Weet je dan wel waarom je gelooft? Hoort daar het besef van verlorenheid niet bij? Waarom zou je anders geloven? Hoe denk je dat een waar geloof er uit ziet? Het wordt in de Bijbel vergeleken met honger en dorst, met vluchten en vertrouwen. Heeft dat niets te maken met een bepaalde nood waarvoor men Jezus zoekt? Ik vind de uitspraak 'dan hoeven we onszelf niet meer als een verloren mens te zien, maar als een gered kind van God', hier ook niet op zijn plaats. In het komen tot Jezus en het geloven in Hem beschouwt de mens zich als een verloren zondaar. Nadat men tot geloof is gebracht en de kracht van Jezus’ bloed aan de ziel ervaart, kan en mag men zeggen: Gods toorn is van mij afgewenteld op Jezus. Ik ben om Christus’ wil aangenomen als kind van God en erfgenaam van Christus. Geloven is meer dan een verstandelijke redenering. Het hart en de gevoelde nood is er bij betrokken. (...) Er komt geen gered kind van God tot geloof in Jezus Christus, maar een verloren zondaar. Na dit geloven troost het Evangelie deze zondaar en zegt: Nu hoef je nergens meer voor te vrezen. Je bent een gered kind van God."Bron:cip

  kind-bewegende-animatie-0156

  LAAT KINDEREN MEE BESLISSEN IN DE KERK☻ 18 juli☻ Op school, in de gemeentepolitiek en bij bedrijven zie je het al: kinderen en jongeren die meebeslissen in een raad. Waarom niet in de kerk? Gert Schouten, specialist bij JOP, ziet daarin ook voor de kerk kansen en geeft tips hoe je dit aanpakt. Google op ‘kinderraad’ of ‘jongerenraad’ en binnen no-time poppen tientallen zoekresultaten uit scholen, instellingen en bedrijven op die een heuse kinder- of jongerenraad hebben. Ze willen de jeugd nog meer bij lopende zaken op school, gemeente of bedrijf betrekken. En niet voor niets want uit onderzoek blijkt dat kinderen en jongeren een waardevolle inbreng kunnen hebben bij leerprocessen op school of het realiseren van doelstellingen in een bedrijf. Maar hoe is het gesteld met de kinder- en jongerenparticipatie in de kerk? Googlen op ‘kinderraad’ en ‘kerk’ levert geen hits op. Tijd om als kerk in actie te komen, vindt Gert Schouten. Bron:cip


  predikant

  NIEUWE KERKEN KUNNEN OOK AF ZONDER DOMINEE☻ 1 juli☻ Driekwart van de mensen vindt het niet nodig dat er in nieuwe kerkprojecten, zoals pioniersplekken, een predikant is. Dat blijkt uit onderzoek van de Protestantse Kerk Nederland. Voor het onderzoek werd gesproken met ruim honderd mensen die betrokken zijn bij nieuwe kerkinitiatieven, zoals pioniersplekken, zogenaamde kliederkerken en leefgemeenschappen. Maar er deden ook mensen uit reguliere kerken mee. De respondenten zien ook volop ruimte voor niet-theologen om voor te gaan en bijvoorbeeld te dopen of het avondmaal te leiden. Daarnaast vindt 65% van de respondenten het niet nodig dat er ouderlingen en diakenen zijn bij een nieuwe kerkplek. Wel vinden mensen de theologische kwaliteit en diepgang van groot belang, en wordt bijvoorbeeld de begeleiding van niet-theologen door een predikant breed ondersteund. “We gaan door tijden van verandering en zien de diversiteit in kerkplekken toenemen,” zegt scriba René de Reuver over het onderzoek. “Het is goed om de relatie tussen bestaande en nieuwe kerkplekken te doordenken. Dit onderzoek vormt de aanzet voor verder gesprek in de kerk dit jaar.”Het onderzoek van de PKN is onderdeel van het grotere project Mozaïek van Kerkplekken, waarin de praktijk van bestaande en nieuwe kerkplekken onderzocht wordt. In september komt er nieuw rapport uit als vervolg op dit onderzoek. Daarna worden er gespreksbijeenkomsten georganiseerd in het land over dit onderwerp. Bron:eo

  bijbel

  SCHRIJVEN BEKRITISEERT BIJBEL IN GEWONE TAAL☻ 1 juli☻ "Ik ben geen theoloog en heb geen uitgebreide kennis van Hebreeuws en Grieks. Maar ik ben tot de overtuiging gekomen dat de Bijbel in Gewone Taal op veel plaatsen tekortschiet," zegt Klaas de Jong. De schrijver deelt in het Nederlands Dagblad een aantal voorbeelden waaruit volgens hem blijkt dat de vier jaar geleden verschenen Bijbelvertaling volgens hem tekortschiet. De Jong verwijst onder andere naar de pinkstertoespraak van Petrus uit Handelingen 2. "De citaten van Petrus uit het Oude Testament zijn in deBijbel in Gewone Taal heel anders dan ze in het Oude Testament staan. Dan loopt je vertrouwen in de Bijbel een deuk op," vindt hij. "Ik zou het mooi gevonden hebben als de Bijbel in Gewone Taal niet van die rare sprongen had gemaakt en dichter bij de oorspronkelijke bedoeling was gebleven."Vorig jaar legde pionier en predikant Otto Grevink uit waarom hij in zijn werk van de Bijbel in Gewone Taal gebruik maakt. "Omdat de Bijbel in Gewone Taal mensen aanspreekt die de Bijbel anders niet zouden lezen, omdat de drempel bij een traditionele vertaling te groot is. (...) Het verhaal van Jezus inspireert, maar schuurt ook. In de Bijbel in Gewone Taal komt zowel die schoonheid als die scherpte nadrukkelijker aan het licht dan in andere vertalingen."Nieuwtestamenticus en vertaler Matthijs de Jong was coördinator van het Nieuwe Testament van de Bijbel in Gewone Taal. Hij benadrukt in het ND dat "geen enkele vertaling in staat is om de brontekst in zijn volledige rijkdom te vangen". Ds. Johan van den Berg spreekt via Twittervan "amateuristische kritiek". "Als de beste schrijver nu eens gewoon één gratis workshop van het NBG over de Bijbel in Gewone Taal had bezocht... Dan had hij gesnapt hoe en voor wie deze vertaling is gemaakt."Bron:cip

  map_israel

  RUIM 200 INDIASE JODEN VERHUIZEN NAAR ISRAEL☻ 24 juni☻ De afgelopen week kwamen 228 Joden uit India op Aliyah naar Israël om zich voorgoed in het ‘Beloofde Land’ te vestigen. Van de in totaal 9000 leden van de Bnei Manashe (de stam Manasse), zijn er inmiddels 3000 in Israël, schrijft Indian Express. "Maandenlang heb ik stilletjes gehuild omdat ik mijn familie hier moet achterlaten. En toch verlang ik ernaar om terug te keren naar het heilige land," vertelt de 57-jarige Nemchin Touthang. Zij is één van de 228 Joden die India verlaat om zich definitief in Israël te vestigen. De weduwe laat in het Aziatische land vier van haar zes kinderen achter. Tegelijkertijd verenigt zij zich met haar twee andere kinderen, die al eerder naar Israël zijn verhuisd. Volgens Shavei Israel, een orgaan dat toeziet op immigratie van Joden naar Israël, zijn inmiddels 3.000 Indiase Joden naar het Beloofde land geëmigreerd en hebben duizenden Joodse mensen dezelfde wens. De eerste massale emigratie vond plaats in 2006 toen vanuit Mizoram Aliaymaakten. Dit jaar vindt de grootste migratie plaats, aangezien eerder al 432 Indiase Joden in Israël arriveerden. De weggevoerden van de stam Manasse zou in het verleden via Assyrië, het huidige Noord-Irak, en Perzië in India terecht zijn gekomen. Bron:cip


  Origineel-reclamebord

  RECLAMEBORDEN EVANGELIST GRAHAM VERWIJDERD VANWEGE HOMOFOBIE☻ 18 juli☻ De Britse stad Blackpool heeft deze week na verschillende klachten de reclameborden voor de tournee van Franklin Graham weggehaald. Aanleiding is de suggestie dat toespraken van de evangelist zouden aanzetten tot homofobie, schrijft Kerknet op basis van berichtgeving van Premier Christian Radio. Graham heeft homoseksualiteit in het verleden herhaaldelijk een zonde genoemd. Enkele jaren geleden zei hij bijvoorbeeld: "In Zijn Woord, de Bijbel, heeft God het homohuwelijk als zonde gedefinieerd. We zouden dat moeten gehoorzamen in plaats van dat aan te passen aan de behoefte van onze cultuur. Het huwelijk is bestemd voor een man en een vrouw - einde discussie. Al het andere is zonde tegen God en Hij zal die zonde op een dag oordelen."Ook zijn onlangs overleden vader Billy Graham is eerder dit jaar nog beschuldigd van homofobe uitspraken.

    vector-cartoon-opposite-gender

  CHRISTELIJKE DOKTER ONTSLAGEN OMDAT HIJ NIET WIL VOLDOEN AAN GENDER EISEN☻ 18 juli☻ De Britse, christelijke dokter David Mackereth is ontslagen omdat hij weigert aan de nieuwste gender-eisen te voldoen. Hij gelooft dat God een man als man heeft geschapen en een vrouw als vrouw. Als een man aangeeft zich vrouw te voelen, weigert hij op formulieren in te vullen dat hij een vrouw is. "Of iemand man of vrouw is, is biologisch en genetisch bepaald," stelt Mackereth in The Daily Mail. Dr. Mackereth werkt als 26 jaar in de medische wereld, vele jaren op de afdeling spoedeisende hulp in ziekenhuizen. Sinds kort had hij een nieuwe baan, als medisch beoordelaar voor het ministerie van Werk en Pensioenen. Bij de beoordeling moest hij op de formulieren ook het geslacht invullen van de patiënten die hij moest beoordelen.Mackereth was zich er terdege van bewust dat zijn weigering om mee te gaan in de nieuwe genderideologie zou kunnen leiden tot een einde aan zijn medische carrière. "Eerst was ik bang, omdat ik vrijwel zeker nooit meer een andere baan kan krijgen bij de overheid. Maar nu ben ik opgelucht, omdat ik ervoor uit ben gekomen dat ik christen ben, dat ik in God geloof. De vrijheid van geloven, de vrijheid van meningsuiting staat op het spel." De arts geeft aan dat hij veel om transgenders geeft. "Dat is het punt niet, het gaat erom dat we moeten kunnen zeggen wat ons geloof, onze overtuiging is. Anders verandert onze samenleving in een dictatoriale staat, waarin ons wordt voorgeschreven wat we moeten vinden, denken en geloven." kerk3

  ZWOLSE KERKEN ZETTEN DEUREN OPEN VOOR WINKELENDE ZONDAGSHOPPERS☻ 18 juli☻ Het winkelend publiek in Zwolle kan vanaf nu ook op zondag in de winkels terecht. De Zwolse kerken spelen daar op in, ze worden uitgedaagd door het Podium van Kerken om een programma te hebben voor de zondagse shoppers, meldt Groot Nieuws Radio. Mink de Vries van het Podium van Kerken vertelt: "Mensen die even een kaarsje willen branden of gewoon even de stilte willen zoeken, die kunnen de kerk in. Dat kan al in veel plaatsen in het zuiden van het land. Daarnaast is er een hele beweging op straat. Als je net schoenen hebt gekocht, kun je op het terras zitten en praten over zinnige dingen met StreetAlpha. Het gaat om zowel mensen uitnodigen voor de kerk en het ontmoeten van mensen op straat."

  uittocht

  8000 ETHIOPISCHE JODEN BEREIDEN ZICH VOOR OP VERHUIZING NAAR ISRAEL☻ 18 juli☻ De laatste decennia is een opvallende beweging gaande: de terugkeer van het Joodse volk vanuit de hele wereld naar het land Israël. Sommige christenen geloven dat dit een vervulling is van bewoordingen door bijbelse profeten, zoals Jesaja, Jeremia en Ezechiël. Ook A.Y. Katsof, directeur van ‘The Heart of Israel’, is daarvan overtuigd. Momenteel bereidt zijn organisatie de terugkeer voor van de 8000 Joden die nog in Ethiopië leven. "Een volgende stap in de vervulling van de profetieën," aldus Katsof. "Het is bijzonder dat wij daar een rol in mogen spelen.""Ik heb mijn zussen al negen jaar niet gezien," vertelt Seffi Blilin, die in 2009 naar Israël kwam, met haar vader, moeder en vier broers en zussen. Maar er wonen ook nog een broer en een zus van haar in Ethiopië. "Mijn vader is inmiddels gestorven en mijn moeder is zo verdrietig dat haar beide andere kinderen hier niet zijn, dat ze zich iedere nacht in slaap huilt."Katsof betreurt het dat het Israëlische regering niet meer geld beschikbaar stelt om de Ethiopische Joden naar Israël te halen. "Ze leven daar nu in kampen, in extreme armoede."Er is wel iets bijzonders aan de hand met deze Ethiopische Joden. Aan het eind van de 19e eeuw bekeerden velen zich tot het christelijk geloof. Maar nu zie je onder hen een omgekeerde beweging. Velen leren Hebreeuws, gaan naar de synagoge en keren weer terug naar het judaïsme. Bron±cip


  TWITTER HET GELOOF  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!