NIEUW: Blog reclamevrij maken?
OVERIGE BLOGS BEZOEKJES
 • linecia
 • patrice
 • zingevingzoeken
 • LEVENSVERHAAL

  MOSLIMA ZETTE STREEP NA ZELFDODING NA EEN VISIOEN VAN JEZUS☻
  7 december☻
  Een voormalig moslima heeft haar bekeringsverhaal gedeeld in een open brief in The College Fix. Jezus sprak tot haar in een visioen. Nikki Tayelan was op vakantie in Teheran, toen ze psychische problemen ervaarde. Ze voelde zich zo hopeloos en alleen, dat zelfdoding de enige oplossing leek.
  “Ik lag in bed in een koude kamer van ons familiehuis,” beschrijft ze. “Ik was alleen, daar had ik bewust voor gekozen. Afzondering was mijn enige troost toen paniek, angst en zelfhaat mij vastgrepen.” Ze had haar familie al langer dan een jaar niet gezien, maar kon het niet opbrengen om met ze te gaan praten. “Ik had de kleine momenten die we samen doorbrachten moeten koesteren. Maar het voelde alsof ik geen lucht meer kon krijgen.”
  Ze voelde zoveel emotionele pijn, dat de gedachte aan zelfdoding in haar opkwam. “Ik sloot voor een moment mijn ogen en toen zag ik een beeld. Ik vroeg me eerst nog af of ik het wel echt goed zag. Voor mij in de duisternis stond Jezus. Ik hoorde Hem de woorden ‘Volg mij’ zeggen.”
  Er kwam kalmte over haar, de paniek verdween. Vanaf dat moment nam haar leven een andere wending aan. “Toen ik terugkeerde naar Zuid-Californië, begon mijn zoektocht. En ging daten met een jongen die mij meenam naar de kerk en mij introduceerde in een heel nieuwe familie,” schrijft ze. In februari van dit jaar werd ze gedoopt. “Ik leef nu in genade en in vertrouwen, en worstel niet langer met angst en suïcidale neigingen.”
  Haar familie heeft haar bekering niet geaccepteerd. Ze groeide op met het idee dat het christendom een valse religie is. “Ik heb verhalen gehoord, over dat Jezus in het Midden-Oosten tot mensen verscheen. Ik kan je vertellen dat deze verhalen écht zijn. Ik ben het levende bewijs.”

  LEVENSVERHAAL

  IERSE SURFKAMPIOEN VINDT JEZUS EN RICHT ZIJN EIGEN KERK OP☻
  7 december☻
  Surfkampioen John McCarthy is gewend om de wereld over te reizen en zich op de hoogste golven te bewegen. Hij zette zijn leven op het spel, om de sensatie van die ene, perfect golf te ervaren. Maar ondanks zijn onbetwiste talent en zijn spannende leven, voelde de Ier zich leeg van binnen en spookten de grote vragen van het leven door zijn hoofd rond.
  McCarthy vroeg zich af of er een God was. Heel bewust begon hij over zijn toekomst na te denken. Over die zoektocht vertelt hij in de Irish Examiner. Hij maakte een surftrip naar Australië en onderzocht de claims van verschillende religies. “Ik kocht een boek over wereldreligies, las over Jezus en kocht een Bijbel. Zo begon ik mij open te stellen voor het idee dat God misschien het antwoord is.”
  Vervolgens ontmoette John de christelijke voorganger Steve Boal, die regelmatig met surfers in contact kwam. De eerste ontmoeting was erg bijzonder, vertelde Boal daarover. Er sloeg meteen een vonk over, zei hij. “Ik kan je daarover vertellen dat John het verlangen had om te leren over Jezus.”
  Ze reisden samen naar een conferentie en McCarthy zei dat hij de ‘roep van God’ in zijn ziel voelde. “Ik zag Jezus Christus aan het kruis, zijn bloed viel en een druppel van zijn bloed viel op mijn hand,” herinnert hij zich. “En ik wist dat ik schuldig was. Dat Jezus naar het kruis ging, niet alleen voor de zonden van de wereld, maar ook voor mijn zonden.”
  “En toen voelde ik de omhelzing van Jezus. ‘John, ik ben gestorven voor jouw zonden, kom.’ Ik had zo’n dorst in mijn ziel. Er was overgave.” McCarthy ging verder met het planten van een kerk, North Clare Community Church in Lahinch, Ierland.

  (Bron:cip)

  LEVENSVERHAAL

  ERNSTIGE RUGKLACHTEN VERDWENEN BIJ MARC NA GEBED IN JEZUS NAAM☻
  16 december☻
  "Ik ben heel vaak huilend wakker geworden vanwege de pijn in mijn rug." Marc vertelt over zijn ernstige scolioseklachten die veroorzaakt werden door een erfelijke aandoening onderin zijn rug. Hierdoor kon hij alleen goed functioneren met zware pijnstilling en door het dragen van een maatwerk corset. Ook lag een operatie in het vooruitzicht om 12 wervels vast te laten zetten.
  In deze video delen Marc en zijn vrouw Sabina hoe God ruim een jaar geleden een wonder deed in hun leven. Iemand bad in de naam van Jezus voor zijn rug - gewoon bij hem thuis - en hun leven was daarna niet meer hetzelfde. De situatie met zijn rug verbeterde sterk. Hierdoor was het niet langer nodig om een corset te dragen en waren de pijnklachten enorm vermindert. Het optillen van zijn kinderen en in een conformable houding op de bank zitten werden weer mogelijk.

  (Bron:cip)

  LEVENSVERHAAL

  GRACE RAAKTE NA HET OVERLIJDEN VAN HAAR VADER HAAR GELOOF KWIJT☻
  16 december☻
  Als tiener verloor ze haar vader en daarmee haar maatje en voorbeeld. Ze miste zijn liefde en ging op zoek naar liefde op verkeerde manieren. Grace Workala raakt haar geloof kwijt en is teleurgesteld in zichzelf. Alles lijkt te mislukken in haar leven.
  Grace gaat op zoek naar wie ze is en wat haar bestemming is nu haar anker is weggevallen. Grace: “Ik ben uit huis gegaan en kwam uiteindelijk in de crisisopvang terecht. Ik voelde heel veel pijn omdat alles mislukt was.” Haar dochtertje is op een gegeven moment de enige reden dat Grace nog doorgaat met het leven. Maar dan breekt het moment aan dat ze terecht komt op een kamertje dat te klein is voor hen beiden. Grace: “Jeugdzorg dacht dat het beter was voor mijn dochter om ergens anders te zijn, in een pleeggezin. In de periode dat ze weg was, ging ik achteruit. Ik voelde spanning, had hartkloppingen en pijn op mijn borst. Ik had me altijd geïdentificeerd met werk en m’n dochter maar op een gegeven moment was ik niemand meer. Ik ging totaal op slot en kon niet meer huilen.” Alles in het leven overkwam Grace want ze kende de waarde van zichzelf niet en daardoor ook niet haar grenzen. Op een gegeven moment moet alles er toch uit. Grace: “Ik stortte volledig in toen ik besefte dat ik de controle aan het kwijt raken was en ik de leiding van mijn leven aan God moest geven.” Grace zit nog volop in het proces van ontdekken en weerbaar worden. Grace: “Ik ben nog op weg. Ik sta nog aan het begin en dat vind ik al heel mooi want ik zie en voel dat God in mijn leven werkt.”

  Rondvraag / Poll
  BESTAAT GOD VOOR U
  Ja
  Nee
  Ik weet dat er iets is
  U hebt een engel op uw schouder
  Ik ben athiŽst
  U gelooft in uw zelf
  U hebt God niet nodig want het gaat goed
  Je wilt zelf bepalen hoe u wenst te leven
  Bekijk resultaat

  DAGELIJKSLEVEN☻

  john-carthy

  SURFKAMPIOEN VINDT JEZUS EN RICHT ZIJN EIGEN KERK OP☻ 16 december☻ Surfkampioen John McCarthy is gewend om de wereld over te reizen en zich op de hoogste golven te bewegen. Hij zette zijn leven op het spel, om de sensatie van die ene, perfect golf te ervaren. Maar ondanks zijn onbetwiste talent en zijn spannende leven, voelde de Ier zich leeg van binnen en spookten de grote vragen van het leven door zijn hoofd rond. McCarthy vroeg zich af of er een God was. Heel bewust begon hij over zijn toekomst na te denken. Over die zoektocht vertelt hij in de Irish Examiner. Hij maakte een surftrip naar Australië en onderzocht de claims van verschillende religies. “Ik kocht een boek over wereldreligies, las over Jezus en kocht een Bijbel. Zo begon ik mij open te stellen voor het idee dat God misschien het antwoord is.” Vervolgens ontmoette John de christelijke voorganger Steve Boal, die regelmatig met surfers in contact kwam. De eerste ontmoeting was erg bijzonder, vertelde Boal daarover. Er sloeg meteen een vonk over, zei hij. “Ik kan je daarover vertellen dat John het verlangen had om te leren over Jezus.” Ze reisden samen naar een conferentie en McCarthy zei dat hij de ‘roep van God’ in zijn ziel voelde. “Ik zag Jezus Christus aan het kruis, zijn bloed viel en een druppel van zijn bloed viel op mijn hand,” herinnert hij zich. “En ik wist dat ik schuldig was. Dat Jezus naar het kruis ging, niet alleen voor de zonden van de wereld, maar ook voor mijn zonden.” “En toen voelde ik de omhelzing van Jezus. ‘John, ik ben gestorven voor jouw zonden, kom.’ Ik had zo’n dorst in mijn ziel. Er was overgave.” McCarthy ging verder met het planten van een kerk, North Clare Community Church in Lahinch, Ierland.

   DATING IS GEEN VOORBEREIDING OP HUWELIJK☻ 16 december☻ 'In plaats van ons voor te bereiden op het huwelijk zijn we, praktisch gezien, eigenlijk bij het huwelijk weggelopen. Dating bereidt ons feitelijk voor op echtscheiding.' Steef de Bruijn, hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad onderstreept dit citaat van auteur Marshall Segal in een commentaar. "Verkering ontstond vroeger met mensen die je tegenkwam in je rechtstreekse omgeving, de buurt, de school of de kerk," schrijft De Bruijn. Tijden zijn veranderd. "Digitale netwerken slaan echter bruggen tussen mensen die elkaar anders nooit zouden ontmoeten." De RD-hoofdredacteur erkent dat het voordelen heeft, maar wijst ook op schaduwkanten. Ter illustratie verwijst De Bruijn naar de populaire app Tinder, waar het mogelijk is om te selecteren op interesses en opleidingsniveau. Aan de hand van citaten van auteur Marshall Segal maakt De Bruijn duidelijk dat het beter is om dergelijke apps te mijden. Hij citeert Segal: 'Het probleem is dat we aan het einde van elke relatie hebben geleerd hoe we van ‘iemand’ moeten houden, maar deze ‘iemand’ wordt niet onze echtgenoot. We bereidden ons erop voor om met onze vriendin of ons vriendje te trouwen en uiteindelijk zijn we nooit getrouwd.' Met Efeze 5 in de hand geeft De Bruijn een aantal adviezen mee. Een van die handreikingen is: opoffering. "Het huwelijk vraagt iedere dag weer van ons om onszelf op te offeren voor de ander, terwijl daten lijkt op jezelf volproppen op kosten van de ander." Een ander advies: ga voor exclusieve liefde. "Ontwikkel een vurige en oprechte liefde voor de ander alsof diegene en niemand anders je toekomstige man of vrouw zal zijn."

   OMGAAN MET WINTERDEPRESSIE: GA NAAR BUITEN☻ 16 december☻ Als de wintertijd van start gaat, de dagen korter worden en het langer donker lijkt, komt het verschijnsel winterdepressie op. Het is meer dan een winterdip, vertelt psycholoog Annelies van Pelt van De Hoop ggz, in gesprek met Groot Nieuws Radio. Van Pelt: "Je kunt het beste omgaan met een winterdepressie door zoveel mogelijk wel naar buiten te gaan, juist aan het begin van de dag. Het licht is dan anders van samenstelling. Juist dat felle licht aan het begin van de dag heeft een positieve werking op je hersenen. Een tweede tip is om voldoende beweging te krijg

  (Bron:cip)

  ALPHA

  Image and video hosting by TinyPic

  KIEZEN VOOR HET LEVEN☻
  16 december☻
  Jakob is een dromerig kind dat de wereld vol vertrouwen tegemoet treedt. Maar dan wordt hij op zijn vijfde seksueel misbruikt door iemand waar hij erg tegenop kijkt. “Dit heeft me flink beschadigd”, vertelt hij. Het misbruik gaat jarenlang door. Op zijn tiende komt Jakob in aanraking met alcohol, een jaar later ook met cocaïne: “Ik weet nog dat ik die avond niet kon slapen en vond het gevoel heerlijk.”
  Thuis gaat Jakobs leven twee kanten op: “Mijn moeder was gelovig, mijn vader niet. Dit waren mijn twee wegen in het leven. Al heel jong was ik op zoek naar geluk en zingeving.” Omdat Jakob veel van muziek houdt, wordt hij DJ. Ook speelt hij in bandjes. “In die periode nam mijn gebruik af, totdat ik op een zaterdag naar een discotheek ging waar iets in mijn drankje werd gedaan.” De dag erna wordt hij gedesoriënteerd wakker in een steegje. “Vanaf die dag werd alles erger”, vat Jakob zijn situatie samen.

  postimage

  TERWILLE
  UIT DE ONVEILIGE CHAOS VAN PROSTITUTIE NAAR VEILIGE RUST IN FRANKRIJK☻
  Volg het verhaal van Lea: Dit zijn persoonlijke verhalen. Kent u iemand die hier onder gebukt gaat er is hulp. Bezoek onderstaand website.
  7 december☻
  Lea* is 21 jaar. Net geen kind meer zou je denken. Maar een onbezorgd kind is Lea nooit geweest door haar jeugd met verslaafde ouders en structureel misbruik. Via verkeerde contacten belandt ze al jong in de prostitutie. Na een heftig incident komt Lea in contact met de politie en krijgt ze een veilige plek bij Terwille in Frankrijk. De rustige, huiselijke omgeving op het Franse platteland vindt ze fijn, maar ook heel eng…
  Lea groeit op bij een verslaafde vader. Geld voor eten of kleren is er niet, alles staat in het teken van drugs. Er is sprake van ernstige verwaarlozing. Op jonge leeftijd wordt Lea al structureel seksueel misbruikt door familie. De vader van Lea weet hulpverleners handig op afstand van zijn dochter te houden. Pas als Lea in de puberteit komt, ontmoet ze haar moeder die als prostituee werkt en verslaafd is. Ook van haar moeder krijgt Lea niet de steun die ze nodig heeft. Als Lea 13 jaar oud is, zet ze de hulpverlening onder druk om niet meer naar huis te hoeven. Over het misbruik vertelt ze niemand iets, maar ze noemt de andere vormen van mishandeling waarvan ook sprake is. Lea komt in een instelling terecht, maar ze is een makkelijke prooi voor foute mannen.
  Vanwege haar ouders is ze bekend in het verkeerde netwerk en ze wordt al snel gedwongen tot seks en prostitutie.

  www.terwille.nl

  HEILBRENGEND☻
  7 december☻
  De Here Jezus kwam als Heiland (heelmeester) om mensen te genezen. “U is heden de Heiland geboren” hoorden de herders op de velden van Efrata door de engelen verkondigen. Tijdens zijn aardse leven heeft Hij veel zieke mensen genezen. Al deze wonderen deed de Here Jezus om te laten zien, dat Hij werkelijke Gods Zoon was en voor een nog belangrijker taak op aarde gekomen was, namelijk om de mensheid te verlossen van de zonde. De zonde is de ergste ziekte die in onze samenleving voortwoekert en waarmee alle mensen besmet zijn. Het is een ziekte die uiteindelijk leidt tot de eeuwige dood. De Here Jezus daalde onbesmet, zonder zonde, vanuit de hemelse heerlijkheid af naar de in zonde gevallen mensheid. Hij liet zich met onze zonden besmetten en droeg al onze zondeschuld naar het kruis om daar in onze plaats voor de zonden te boeten. U kunt hierover lezen in 1 Petrus 2:21-24. Dit prachtige stukje uit de Petrusbrief eindigt met de woorden: “en door zijn striemen zijt gij genezen.” Door het geloof in Hem wordt Hij ook onze Heiland. Is hij ook uw Heiland geworden?

  BIJBELSTUDIE

  VERGEVING☻

  VOLKOMEN REIN☻

  18 november☻ “Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.” (1 Johannes 1:9) Als wij onze zonden te belijden, dan vergeeft God ons die zonden. Hij reinigt ons. Waarvan? Van de zonden die wij belijden? Ja, maar niet alleen dat. Let u eens goed op wat er staat. Hij reinigt ons van alle ongerechtigheid. Als wij God alle zonden belijden die ons in gedachten komen, dan reinigt Hij ons niet alleen van de zonden die wij belijden, maar van alle ongerechtigheid. Ook van die zonden waarvan wij ons niet eens bewust waren, of zonden die wij vergeten zijn. Als wij onze zonden belijden en oprecht verlangen naar een zuivere relatie met God, dan vergeeft God ons niet alleen die zonden, die wij belijden, maar Hij reinigt ons van alles wat tussen Hem en ons instaat. Hij maakt ons dan volkomen rein. Niets staat de relatie met Hem nog in de weg. Hand in hand met Hem mogen wij door het leven gaan. Dan kunnen wij pas echt beantwoorden aan het doel van ons bestaan.

  CHRISTELIJKE VERHALEN

  VERHAAL

  indexbij

  DE GEBAKKEN BIJBEL☻ 16 december☻ Johannes Huss (1369-1415) was een hervormer en profeet, door zijn vurige getuigenissen kwamen vele mensen tot geloof. Maar in het land Bohemen, waar Johannes verkondigde, was het niet langer toegestaan om openlijk te verkondigen. Johannes werd gevangengenomen en verbrand, vele Christenen werden gedood. Het bloed van de Christenen vloeide bij stromen door de straten en overal werd gezocht naar Bijbels, zodat ze die konden vernietigen. Een vrouw, waar de Bijbel de grootste schat voor was, stond juist voor de oven om brood te bakken, toen ze hoorden dat de mannen van het dorp alle huizen aan het doorzoeken waren en allen gevangennamen die een Bijbel in huis hadden. Zij had snel besloten wat zij moest doen. Zij nam haar Bijbel, wikkelde hem in een flinke klomp deeg en het geheel schoof zij in de oven. De andere stukken deeg kwamen er naast te liggen. Het duurde niet lang of het onderzoek begon ook bij haar in huis. Alles werd ondersteboven gehaald van de kelder tot aan de zolder; maar alle moeite was tevergeefs. Toen de vervolgers weg waren, was het brood inmiddels gaar geworden en kwam ook de Bijbel uit de hete oven tevoorschijn. Wat bleek? De Bijbel had evenmin schade geleden als Sadrach, Mesach en Abed-Necho, die in de tijd van Nebucadnezar in het loeiende vuur van de oven waren geworpen en er ongedeerd uitgekomen waren. De nakomelingen van deze kordate vrouw hebben de gebakken Bijbel als een kostbaar erfstuk bewaard.

  images123

  EEN BIJBEL IN EEN CONCENTRATIEKAMP♥ 16 december☻ Omdat de familie Ten Boom uit Haarlem in de oorlog joden hielp met geld, bonkaarten en spullen en zelfs Joodse mensen in hun huis liet onderduiken, werden ze op een kwade dag door de Duitsers gevangen genomen. De overvalwagen reed voor en iedereen die in het huis was moest instappen, zelfs al was je doodziek. Soldaten met geladen geweer brachten hen naar de gevangenis. Vader ten Boom die al hoogbejaard was, stierf al spoedig, maar Corrie en Betsy, twee ongetrouwde dochters werden naar Duitsland afgevoerd. Ze kwamen in een vreselijk kamp terecht, een concentratiekamp, zoals dat genoemd werd. Je kunt je bijna geen voorstelling maken hoe erg het daar was. Het begon al meteen bij het binnenkomen. In lange rijen stonden de gevangenen te wachten tot ze door de controle konden. Vrouwen en mannen apart. ‘Lieve Heer,’ dacht Corrie, ‘We moeten alles afgeven. Dus ook mijn bijbeltje en… Betsy’s warme vest. Ze zal het missen, want haar gezondheid is zwak. O, Jezus, help me toch. Ik zou ook graag het vitamineflesje bij me willen houden. Het eten is hier vast heel slecht…’

  VERHAAL

  images567

  EEN BIJBEL IN EEN CONCENTRATIEKAMP(vervolg)☻ 16 december☻ Voetje voor voetje naderden ze de kampbewaarsters. Corrie lette goed op. Elke gevangene moest haar kleren uitdoen, poedeltjenaakt door de controle lopen en dan een lelijke kampjurk aandoen met een nummer op de rug. Zo konden ze natuurlijk niets meesmokkelen. Toch hielp de Heer Corrie om de bijbel, het vestje en de vitaminen het kamp binnen te krijgen. Weet je hoe? In de ruimte waar ze zich moesten uitkleden, stond een laag, vies bankje. Aan de onderkant zaten kakkerlakken en spinnen. Daar trok Corrie zich niks van aan. ‘Vlug, Betsy,’ fluisterde ze, ‘Geef je vestje hier.’ Ze wikkelde haar bijbel en het vitamineflesje erin en verborg het in het allerverste hoekje. Nadat ze door de controle heen waren gegaan en ze zich weer mochten aankleden, haalde ze het pakje weer tevoorschijn. Ze stopte het onder haar wijde kampjurk. Zouden de bewaaksters het zien? Corrie keek eens naar beneden. Oei! Je kon een dikke bobbel zien zitten op de plaats waar de spullen verstopt zaten! ‘Heer Jezus, laten ze het niet merken!’ bad ze zacht. Haar hart bonsde in haar keel. Ook Betsy deed een schietgebedje. Zo passeerden ze de controle. En… het lukte! Wat een wonder! De bewaaksters merkten het niet. Deze binnengesmokkelde bijbel werd tot steun voor vele vrouwen, doordat Corrie er ’s avonds uit voorlas als er geen controle was. Hier, daar en overal begonnen straaltjes hoop door te werken in de harten van de arme gevangenen.

  REFDAG KERK&RELIGIE

  kruis-evangelie-christendom-panoramio

  ZUID NEDERLAND HEEFT CHRISTENEN NODIG☻ 18 november☻ Een rooms-katholieke Brabander die uiteindelijk bij het calvinisme terechtkomt. „Dat is nu Gods soevereiniteit”, glimlacht natuurkundige en kerkplanter Maarten van Gestel uit Eindhoven. In het herdenkingsjaar van de Reformatie organiseert hij zaterdag een kerkplantingsconferentie, in het zuiden van Nederland. In zijn rooms-katholieke, gezellig Brabantse opvoeding, zag Maarten van Gestel (42) de kerk niet veel van binnen. „Misschien twee keer per jaar, zoals destijds iedereen om ons heen.” Het christelijk geloof moest hij naar eigen zeggen helemaal zelf ontdekken. „Terwijl ik daar achteraf juist Gods leiding in zie. Neem nou het feit dat in diezelfde tijd ook mijn vrouw Nicole tot geloof kwam. Dat kan alleen Hij doen.”Ik las toen voor het eerst over gemeentestichting. Ik had er nog nooit over nagedacht dat iedere kerk ooit door iemand is gestart. Dat opende perspectieven. We woonden toen in Canada, maar ik had altijd het verlangen om terug te keren naar mijn geboortestad, naar Eindhoven. Om mensen daar het evangelie van Jezus Christus te vertellen, op een manier die aansluit bij hun belevingswereld.”

   girl-791570_960_72078

  REFDAG/OPINIE

  HAAT BERICHT HOORT NIET OP INTERNET☻ 18 november☻ Haatberichten horen niet op internet. Dat zal ieder weldenkend mens beamen. De impact van online haatzaaien is groter, vanwege de mogelijkheid tot enorm snelle verspreiding. Daarom zijn overheden erop gebrand dat illegale en criminele content zo snel mogelijk van het internet wordt verwijderd. Neem de gedragscode van de Europese Commissie uit 2016. IT-bedrijven zoals Facebook, Microsoft, Twitter en YouTube bestrijden samen met de Europese Commissie en de EU-lidstaten illegale haatzaaiende uitlatingen op internet. De verspreiding hiervan op internet heeft niet alleen negatieve gevolgen voor de groepen of individuen waartegen ze gericht zijn, maar treft ook degenen die opkomen voor vrijheid, verdraagzaamheid en non-discriminatie. De IT-bedrijven beloven dat ze illegale haatzaaiende uitlatingen binnen 24 uur na melding van hun onlineplatforms zullen verwijderen of ontoegankelijk zullen maken.

  foeutus

  BIDDEN BIJ DE ABORTUSKLINIEK♥ 16 december☻ Als ik vandaag één ongeboren kindje kan redden, is dat het waard’ Pro Life-organisatie Stirezo (Stichting Recht Zonder Onderscheid) bad vandaag bij een abortuskliniek in Zwolle. Ook spraken ze met vrouwen die de kliniek bezoeken. Niet iedereen vindt deze manier van ‘demonstreren’ een goed idee. Dinsdag maakte Stirezo bij de gemeente Zwolle melding van een ‘betoging ter bescherming van het ongeboren leven’. Maar een echte betoging werd het niet, meer een soort wake. De vrouwen bidden de rozenkrans (ze zijn katholiek), en delen flyers uit aan bezoekers. Ook bieden ze hulp aan vrouwen die al een abortus hebben ondergaan en alsnog met iemand in gesprek willen gaan. Eén van de ‘betogers’ was Marieke Al (41). Vanmorgen stond ze met iemand anders van de stichting twee uur bij de kliniek. “Het ging goed”, vertelt ze achteraf. “We hebben gebeden en ik heb zo’n vijf vrouwen gesproken. Vanwege het weer heb ik niet hele lange gesprekken gehad en gingen we eerder weg. Ik heb een aantal flyers uitgedeeld en vooral tegen de vrouwen gezegd dat we voor hen bidden. Daar reageerden ze goed op. De meeste vrouwen zitten in een noodsituatie en dan vinden ze het fijn om te horen dat het voor hen gebeden wordt.”Marieke vond de sfeer vanmorgen verdrietig. “Dat vind ik altijd als ik bij zo’n kliniek sta. Het is er stil, en ook wij zeggen niet veel.” Toch blijft ze gemotiveerd om door te gaan. “Ik ga bij de klinieken staan om op te komen voor het ongeboren leven en daarvoor te strijden. En ja, dan moet ik vroeg opstaan en door de regenbuien. Maar dan denk ik: als ik er vandaag één zou kunnen redden, is dat het waard.”

  VISIE

  csm_Schermafbeelding_2017-12-14_om_12.07.43_2_Cropped_7f6af4c6

  VOORBEREIDING OP KERST MET DE ZANDSCHEPPER☻ 16 december☻ Kerstdiners, vieringen en nog meer voorbereidingen voor Kerst… het kan behoorlijk druk zijn in de periode rond de feestdagen. Daarom ontwikkelde Jesus.net samen met Zandschepper Harm van Schaik een videoserie om je als gezin op het Kerstfeest voor te bereiden. Via de site kunnen mensen zich aanmelden voor de vijfdaagse e-mailserie Onderweg naar Kerst met SandyTales. “In de serie kan het hele gezin samen toeleven naar Kerst, door middel van verschillende opdrachten en exclusief materiaal”, zegt Nelleke Strijbis van Jesus.net. Zo heeft kunstenaar Harm van Schaik drie video’s gemaakt die al op de site van Jesus.net te zien zijn. Hij brengt zo bijvoorbeeld in beeld hoe het kerstverhaal er vanuit kinderperspectief uit ziet. In een andere video laat hij het verhaal op een meer filosofische manier zien. Naast de video’s van Van Schaik zitten er ook opdrachten bij de mails die gezinnen met elkaar kunnen doen. Een andere mogelijkheid bij de inschrijving: wie dan de namen van de kinderen invult, krijgt een mail terug die speciaal aan hen gericht is. Op de website jesus.net/kerst2017 zijn de video’s te zien die kunstenaar Harm van Schaik maakte al te zien.

   www.eo.nl

  ISRAEL NIEUWS

  israel-gaat-huizen-bouwen-in-palestijnse-buurt-oost-jeruzalem

  ISRAEL GAAT HUIZEN BOUWEN IN PALESTIJNSE BUURT OOST-JERUZALEM☻ 25 november☻ Israëlische autoriteiten hebben woensdag toestemming verleend voor de bouw van 176 huizen voor Joodse kolonisten in een Palestijnse buurt in Oost-Jeruzalem. Door de bouw zal de Joodse wijk Nof Zion bijna drie keer zo groot worden. De wijk is omringd door huizen van Palestijnen in de buurt Jabel al-Mukaber. De goedkeuring werd meteen veroordeeld door de Palestijnen die het een schending van internationaal recht vinden. Israël kondigde in april aan bij elkaar vijftienduizend huizen te gaan bouwen in Oost-Jeruzalem, dat het in 1967 inlijfde. Het land ziet Jeruzalem als zijn "eeuwige en ondeelbare hoofdstad." De Palestijnen zien de stad echter als hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat en beschouwen Oost-Jeruzalem als bezet door Israël. Nir-_Am-bij-_Gaza

  HET ZINDERENDE ZUIDEN☻ 25 november☻ Het gebied in de omgeving van Gaza lijkt op het eerste gezicht niet de meest plezierige plaats om te bezoeken. De laatste dagen neemt de spanning rond Gaza toe en wordt een raketaanval hiervandaan niet uitgesloten. Toch start in deze regio de vierde dag van de jaarlijkse tulpentour, georganiseerd door Christenen voor Israël. En tot onze verrassing is juist dit gebied zinderend van leven, van jong tot oud. We bezoeken kibboets Nir Am, gelegen op ongeveer anderhalve kilometer van Gaza. De bushokjes in deze omgeving zien eruit als een bunker en we hebben instructies gekregen wat het best is te doen als het luchtalarm afgaat: plat op de grond gaan liggen. Maar bij het binnenrijden van de kibboets is het eerste wat we zien en horen… een grote groep vrolijke kleuters. Amit, die in de kibboets woont, vertelt ons dat deze kibboets zindert van leven. Het aantal inwoners groeit sterk, ondanks het risico dat het wonen in deze omgeving met zich meebrengt. En die groei zien we met eigen ogen: om ons heen stroomt het vol met kleuters die maar wat graag de tulpenbollen een mooi plekje geven in deze bloeiende kibboets. Samen maken we een tulpenborder bij Gaza.

  KRO-NCRV☻

  advice-for-another-year-of-bible-reading-vzpgaq9m

  DE BIJBEL VOORLEZEN IN 6600 MINUTEN☻ 16 december☻ De kerken in Apeldoorn en het Nederlands Bijbelgenootschap willen een record vestigen. Vanaf zaterdag wordt onafgebroken uit de Bijbel voorgelezen. Binnen 6.600 minuten (110 uur) willen de initiatiefnemers de klus klaren. Met deze bijbelestafette​ ​willen​ de ​kerken​ ​en​ ​het​ ​NBG​ "positieve​ ​aandacht​ ​voor​ ​de​ ​Bijbel​ ​genereren,​ ​een voorleesrecord​ ​vestigen​ ​én​ ​minstens​ ​​6.600​ euro ​inzamelen​ ​voor​ ​het​ ​Rode​ ​Kruis". De actie sluit aan bij Serious Request. Maandag sluiten 3FM-dj's Domien Verschuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn zich in Apeldoorn op in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Het doel is het herenigen van ouders en kinderen in conflictgebieden. Het voorlezen uit de Bijbel gebeurt door voorlezers die onder meer zijn geworven via sociale media. De estafette is opgedeeld in blokjes van tien minuten. Voorlezers kunnen zich melden voor een of meer blokjes en minimaal ​1 euro per minuut te doneren. De voorleesmarathon begint zaterdag in in de Mariakerk in Apeldoorn. Burgemeester John Berends en PKN-synodevoorzitter​ Karin van den Broeke zullen de eerste gedeelten uit de Bijbel lezen.

  KRO

  devil

  PAUS WAARSCHUWD OPNIEUW VOOR DE DUIVEL☻ 16 december☻ “De duivel is niet iets diffuus, hij is een persoon. Als je eenmaal met hem aan de praat raakt, ben je verloren. Hij is intelligenter dan wij.” Die woorden gebruikte paus Franciscus in een zondag uitgezonden interview met de Italiaanse tv-zender Tv2000. Als je contact zoekt met de duivel, dan laat hij je vallen, hij verdraait je kop, zei de paus. Het kwade, de duivel, draagt een voor- en achternaam, hij komt bij ons thuis. “Hij doet of hij beschaafd is. Tegen ons priesters en bisschoppen gedraagt hij zich beschaafd. En als je het niet tijdig in de gaten hebt, loopt het slecht af.” Franciscus heeft het regelmatig over satan of de duivel. Zo meent hij dat de boze werkzaam is telkens als er minderjarigen seksueel worden misbruikt. Ook wanneer de paus zelf als hoofd van de Katholieke Kerk wordt tegengewerkt bij zijn hervormingen, is dat het werk van de duivel. Met het kwade ga je geen dialoog aan, waarschuwde de paus in het vraaggesprek.

  ☻☻

  KATHOLIEKE NIEUWS☻

  kerk_sint-gillis

  GEEN LEEGSTAND IN EEN STAD MET ZOVEEL NODEN☻ 16 december☻ De voormalige basisschool in Sint-Gillis staat leeg omdat een geplande verhuizing uitstel oploopt. Maar verloedering was voor de parochie geen optie. De Sint-Gillisschool zat al lang in een oud en te klein schoolgebouw in de Montenegrostraat. Het schooltje verhuisde en voor het gebouw werd een nieuwe invulling voorzien. Alles ging goed tot de gemeente aankondigde dat de ruimte achter de voormalige basisschool een openbaar park zou worden. Tijdens de werken moeten de toegangs- en achtervensters van de oude school worden dichtgemaakt. En dat tot eind 2019. Voor de parochie was het geen optie om het gebouw zo lang leeg te laten staan. Thierry Claessens, adjunct van hulpbisschop Kockerols voor het tijdelijke, zegt: Een leeg gebouw verloedert. En wat een verspilling om een gebouw onbenut te laten in een stad die zoveel behoeften heeft! Een samenwerking met Communa vzw bracht verlichting. De wachttijd zal zinvol overbrugd worden door de gebouwen tijdelijk te laten gebruiken door bedrijven, kunstenaars en verenigingen van solidariteitseconomie, met een speciale zorg voor het betrekken en bereiken van de plaatselijke gemeenschap. Met deze tijdelijke invullig sluit de parochie aan bij de 'integrale ecologie' van de encycliek Laudato Si': sociaal, gemeenschapsvormend én - via de opeenvolgende renovaties - ecologisch.

  KATHOLIEKE NIEUWS

  imageskin

  MISBRUIK SLACHTOFFERS STAPT UIT COMMISSIE VOOR KINDERBESCHERMING☻ 16 december☻ Peter Saunders veroordeelt de traagheid en het gebrek aan moed van de kerkverantwoordelijken in de strijd tegen seksueel misbruik. Peter Saunders, een slachtoffer van seksueel misbruik, neemt definitief ontslag uit de Pauselijke Commissie voor de Bescherming van Minderjarigen. Eerder had hij al uit ongenoegen tijdelijk zijn taak als bestuurslid neergelegd. Hij stapt nu definitief uit de commissie naar eigen zeggen uit ongenoegen over de te trage hervormingen. Ik ben ontgoocheld omdat de commissie haar ambitie en doelstellingen niet waarmaakt. Er valt zoveel te doen. Met Saunders verdwijnt na Marie Collins meteen het laatste lid uit de commissie dat ooit zelf slachtoffer was van misbruik. Saunders richtte in Engeland de Nationale Commissie voor Slachtoffers van Kindermisbruik op. Later werd hij door de paus persoonlijk aangezocht lid te worden van de Vaticaanse commissie. Ik had een gesprek van ruim een half uur en ik ben ervan overtuigd dat de paus oprecht werk wil maken van de bestrijding van misbruik. Vandaag vrijdag bezoekt Saunders Rome. Bij die gelegenheid zal hij aan kardinaal Sean O’Malley, de voorzitter van Pauselijke Commissie voor de Bescherming van Minderjarigen, zijn ontslag bekendmaken. Bron: The Tablet

  Similes_campagne-bovenband

  MANTELZORG HEEFT NOOD AAN AANMOEDIGING☻ 4 december☻ Veerle Aendekerk , de nieuwe directeur van Similes, vraagt meer zorg voor mensen die zorg dragen. Veerle Aendekerk is benoemd tot nieuwe algemene directeur van Similes, de vereniging voor familieleden en vrienden van personen met psychische problemen. Aendekerk ondersteunt al twintig jaar sociale organisaties met communicatie- en beleidsadvies. Bij Similes wil zij het familieperspectief in geestelijke gezondheid sterker op de voorgrond plaatsen. Dat is geen overbodige luxe, meent Aendekerk, want terwijl het taboe dat op geestelijke gezondheid rust steeds meer wordt gesloopt, staan mensen die zorg dragen voor een psychisch kwetsbaar familielid vaak alleen: Factoren zoals de uitdagingen op familiaal vlak, de contacten met hulpverlening, het onbegrip van collega's, vrienden of de ruimere omgeving ... grijpen sterk in op het leven van wie zorg draagt voor psychische kwetsbare personen. De vereniging Similes probeert deze familieleden op verschillende manieren te steunen met informatie, kringwerking, concrete vormen van ondersteuning, de bundeling en uitwisseling van ervaringen en samenwerking met verwante organisaties, hulpverlening en het beleid om familieleden een stem te geven.

  images1.persgroep.net

  VATICAAN ONDERZOEKT MOGELIJK MISBRUIK IN ROMEINSE SEMINARIE☻ 4 december☻ De Heilige Stoel heropent het onderzoek naar mogelijke mistoestanden en seksueel misbruik in een pauselijk kleinseminarie in Rome. De Heilige Stoel is een nieuw onderzoek gestart naar mogelijk misbruik van minderjarigen in een pauselijk kleinseminarie. De Italiaanse journalist Gianluigi Nuzzi had in zijn nieuwe boek De Erfzonde, dat sinds vorige week in de boekhandel ligt, onder meer een getuigenis over seksueel misbruik in het Kleinseminarie van de Heilige Pius X opgenomen. De Heilige Stoel onderstreept dat er al eerder een onderzoek plaatsvond naar mogelijk misbruik bij de leerlingen die in het kleinseminarie een opleiding volgen die hen voorbereidt op het priesterschap volgden. Maar dat onderzoek kon het misbruik toen niet bevestigen. Op basis van het nieuwe getuigenis start nu een nieuw onderzoek. De Vaticaanse persdienst benadrukt dat de huidige klachten uitsluitend slaan op misbruik dat onder leerlingen van verschillende leeftijden onderling heeft plaatsgevonden. Leerlingen die op het moment van het onderzoek niet meer aan de instelling studeerden.

  Inhoud blog
 • Je houd toch geen kind van een verkrachter
 • Ik was boos op God
 • Gadaradine aanbad haar voorouders tot ze God leerde kennen
 • EO maakt line up Kerstfeest op de Dam bekend
 • Vertel mij hoe ik moet leven
  informatietips

  ☻18 november☻ Image and video hosting by TinyPic
  16-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je houd toch geen kind van een verkrachter

  Wat doe je wanneer je zwanger wordt van iemand die je verkracht heeft? Nicole vertelde haar verhaal afgelopen zaterdag tijdens de Mars voor het Leven. "Ik werd verkracht."

  Ik wil jullie meenemen naar een paar jaar geleden. Ik was jong en het voelde alsof ik de hele wereld aan kon. Ik hield wel van een feestje en legde makkelijk contact met anderen. Ik woonde op kamers, een soort mini studenten huis, geen duidelijke regels en als je op tijd je huur betaalde, was er niets aan de hand. Ik werkte en deed m’n ding. God? Ach, daar was ik niet mee bezig en hij leek zich ook niet bezig te houden met mij.

  Alles ging zijn gangetje. Tot die ene dag. De dag die mijn leven voorgoed zou veranderen. Het is zoals wel eens gezegd wordt, een zwarte bladzijde in mijn leven. Ik kom thuis, iemand greep me en toen gebeurde het. Even later liep ik in paniek over straat, belde aan bij de buren. Daar stond ik, bloed op m’n gezicht en op m’n borst. M'n buurvrouw belde de politie. Ik deed die dag aangifte van verkrachting. Wat een vreselijk woord.

  Mijn wereld stortte in. De aangifte werd in ‘behandeling’ genomen. Tot overmaat van ramp raakte ik m’n kamer én m’n spullen kwijt. Ik had niks meer. Ouders van een vriend boden me onderdak aan tot ik een nieuwe woning zou krijgen.

  Het is een paar weken later. Bibberend sta ik met een wit langwerpig stickje in m’n handen. Drie minuten neem het in beslag zoiets, geloof mij, 3 hele lange minuten. En toen stond het ineens in beeld: ik ben zwanger. Ik begin te huilen, wat moet ik nu? Die avond heb ik een fles rosé leeggedronken in de hoop dat het mis zou gaan… gewoon blinde paniek.

  Als eerste heb ik het verteld aan de moeder bij wie ik in huis zat. Samen hebben we een afspraak gemaakt bij de verloskundige en hulpinstanties.

  Een week later zit ik in de wachtkamer. Een vriendelijke dame neemt me mee naar binnen.. de echo begon…kijk daar, ik zie een hartje kloppen! Ze zegt het bijna opgewonden, ik snap het wel, het is haar werk. Maar ik? Mijn paniek wordt groter.

  Voor de vriend waar ik in huis zat, was het duidelijk. Hij pakte me bij mijn armen, keek me liefdevol aan en zei: ‘Je moet abortus plegen’. Hij kwam thuis met folders van abortusklinieken en ook klinieken stuurden mij informatie over een abortus, want je hield toch geen kind van een verkrachter?

  Door de gesprekken bij de hulpinstanties kwam ik in tweestrijd. Maar de keuze moest wel gemaakt gaan worden. Toen heb ik iets gedaan wat mijn leven een richting heeft gegeven. Voor m’n bed ben ik op mijn knieën gegaan en heb gebeden. Ik was boos op God, waarom? Ik was verdrietig, waarom ik? Ik begreep het niet, zag geen weg. Dus ging ik op mijn knieën. Die nacht heb ik voor het eerst in tijden weer redelijk geslapen. De volgende ochtend stond ik op en maakte de keuze: ik nam zwangerschapsvitamine.

  Na deze keuze kon ik de moed bij elkaar halen om ook mijn familie te vertellen over mijn zwangerschap. Ze reageerden zo liefdevol! Op wonderbaarlijke wijze kreeg ik een huisje toegewezen, maar in mij zelf begon het niet goed te lopen. Ik gaf mezelf de schuld van deze zwangerschap. Ik had toch dat onbezonnen leven geleden? Ik voelde me vies, douchte drie keer per dag. Ik keek op straat continue om me heen. Thuis was ik bang. Er werd PTSS gediagnosticeerd. Heel veel er over praten was het advies. Dus dat deed ik. Ik legde me bij deze angsten neer en richtte mij op wat komen ging.

  Een paar weken later kwam er iemand langs uit de kerk, nu een vriendin, en ze las met mij psalm 23, de Heer is mijn herder. Deze psalm is heel waardevol voor mij, het heeft mij definitief teruggebracht bij God! Ik ervoer heel veel steun vanuit de kerk. Ik kreeg een vloed aan kaartjes, lieve woorden en spullen. Maar ook mijn familie stond voor mij klaar!

  Buurman
  Maar er speelde nog iets, de buurman. Hij hielp mij ontzettend veel, bleek goed te kunnen luisteren en veroordeelde me niet, een verademing! Maar toen ontdekte ik gevoelens voor deze buurman. Het voelde fijn maar ook heel slecht, ik was immers geen man meer waard, ik kreeg een kind, afgeschreven was ik! Maar mijn gevoel groeide, en zo bleek, ook bij de buurman. In deze hele moeilijke tijd had ik dit niet zien aankomen, ik werd verliefd, iets wat ik nooit gedacht had.
  We kregen een relatie, een pittige start. Ik was zwanger, hij kende God nog niet en de relatie werd veroordeeld. Maar dit voelde goed! Hij ging voor mij én de baby. Ook zijn familie vroeg zich sterk af waarom ik geen abortus liet plegen. Mijn leven met God werd steeds groter en ik begreep niet hoe veel mensen om mij heen zo makkelijk over abortus praatten.

  Zeventien dagen ging ik over tijd. Ik zag op tegen de bevalling, ik was bang, heel bang. In het ziekenhuis werd ik ingeleid. Elke vezel in mijn lijf schreeuwde op dat moment, ik wil dit niet! Mijn tante en buurman waren bij de bevalling, ze hebben mij er doorheen gesleept. Na 26 uur was hij daar, mijn zoon. Zijn doopnaam betekent ‘God heeft gegeven’, iets wat voor ons een grote betekenis heeft. Zo'n 1,5 jaar later heb ik belijdenis gedaan en mijn zoon ten doop gebracht. Ook ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven, de buurman. We zijn gezegend met nog twee kinderen.

  Weken, maanden en jaren gingen voorbij. Er werd een SOA gevonden, die tijdens de verkrachting is gekomen. Mijn PTSS bereikte een dieptepunt. Ik was volledig in de war. EMDR werd mij toen aangeraden en daardoor ben ik er ik volledig bovenop gekomen! En heb ik ook de kracht om hier te staan!

  Mijn zoontje kan er niks aan doen
  Wat ik zo’n groot verschil vind, is dat vrouwen die abortus hebben ondergaan zich af gaan vragen ‘Wat als ik….?’ ‘Zou het een meisje of een jongetje zijn geweest?’ Hele logische vragen…en terecht! Ze komen vaak in psychische nood hierom. Maar weet je? Ik vraag me nooit af ‘wat als ik het niet had gehouden?’ Mijn zoontje kan er niks aan doen. Hij is een kind van God!

  Ik ben God dankbaar dat Hij mij vastgehouden heeft. Hij was al die tijd wel met mij bezig! God laat niet los wat Zijn hand begon. En dan kan ik alleen maar ‘amen’ zeggen en God elke dag danken voor al zijn zegeningen.

  En vanaf deze plek wil ik ook mijn maatje, beste vriend en liefste echtgenoot aankijken. Samen hebben wij dit gedaan. Ik kan mij geen betere vader voor ál onze kinderen voorstellen! Ik dank elke dag God dat Hij mij jou heeft gegeven om zo ook samen het leven, de zorgen maar bovenal zegeningen te delen!(bron:cip/levensverhaal)

  16-12-2017 om 16:19 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Kinderen
  Tags:andere
  12-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik was boos op God


  Twee jaar geleden op 13 november werd de wereld geschokt door een terroristische aanslag in Parijs. Tientallen mensen vonden de dood. Ook voor Ap en Anita Verwaijen stond de wereld even stil, want op diezelfde dag beëindigde hun zoon zijn leven. Hij leed aan depressie en kampte met angsten.

  Anita vertelt over haar zoon dat hij altijd erg zorgzaam was en de hele wereld wilde helpen. Maar hij was ook kwetsbaar. Ap vult aan: “Hij studeerde rechten, maar dat was niet op zijn lijf geschreven. Z’n studie mislukte en hij kwam niet uit de verf. Hierdoor werd hij voor het eerst depressief. Maar hij kwam er toch weer uit. Hij trouwde, kreeg drie kinderen en werd senior accountant. Maar hij liep op z’n tandvlees.” Anita: “De laatste keer waren we in Frankrijk op vakantie en toen belde hij dat het niet goed ging met hem.”

  Wanneer hun zoon in een inrichting terecht komt, moeten Ap en Anita hem echt loslaten. Ap: “Depressie is een ziekte en als de omstandigheden dan ook niet meezitten, dan is dat heel moeilijk.” Zoon Verwaijen is een patiënt die het leven niet meer aankan en besluit het te beëindigen. Anita: “Het verdriet van een moeder om haar zoon is heel onnatuurlijk. Ik ben echt boos geweest op God. Mijn emoties waren helemaal in de war, maar ik heb God nooit de schuld gegeven. Ik heb Gods troost ervaren door middel van vrienden die eten kwamen brengen en een arm om ons heen sloegen."

  Het echtpaar Verwaijen zit nog steeds in een proces van verwerking wat soms drie stappen vooruit is en weer twee terug. Ap: “Ik weet dat God dichtbij is, ook in het dal en Hij lijdt met ons mee. Dus als je in een soortgelijke situatie zit, hou vol, geef niet op! We zijn niet honderd procent genezen maar we kunnen functioneren."
  Bron:CIP/Levensverhaal

  12-12-2017 om 13:29 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:liefde/gevoelsleven
  07-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gadaradine aanbad haar voorouders tot ze God leerde kennen

  Het sjamanisme en de voorouderverering zijn diep geworteld in de Aziatische samenleving. Gadarine had binnen deze cultuur een aanzienlijke status, die haar familie aanzien gaf. Ze bracht offers, aanbad voorouders en riep verkeerde machten aan voor genezing van de mensen die bij haar kwamen. Maar al haar status en aanzien maakte haar niet gelukkig.
  Ze zegt: “Satan geeft, bijvoorbeeld de macht om een zieke te genezen, maar hij neemt ook. Want tenslotte voel je alleen nog leegte, wanhoop.”

  Op een dag hoorde ze het evangelie en gaf haar leven aan Jezus. Het was afgelopen met haar macht èn met haar status. Haar familie was erg boos, zij deelden namelijk in het aanzien en dat was plotseling afgelopen! Ze werd door dorpsgenoten verstoten en vervolgd. Een lange tijd heeft ze in angst geleefd, ze voelde zich onveilig op straat. Iedereen kende haar en wist dat ze was bekeerd!

  Eenzaam bleef ze achter, zelfs haar vijf kinderen wilden niets meer met haar te maken hebben. Haar oudste had een belangrijke positie bij de politie en vertelde rond dat zijn moeder gek was. Gebed was in die jaren haar toevlucht en Jezus bleef haar zeer nabij.
  Toen kwamen haar zoon en schoondochter toch een keer bij haar op bezoek. Aangedaan vertelt ze wat er gebeurde: “De Heilige Geest sprak tot mij dat ik twee dingen moest doen. Ik moest hem in de eerste plaats vragen mij te vergeven dat ik hem, naar onze volkscultuur, als baby heb afgestaan aan zijn grootouders. Ten tweede moest ik hem en zijn vrouw de voeten wassen. Iets wat ook absoluut tegen onze cultuur ingaat. Een ouder die zich vernedert voor haar kinderen? Onmogelijk.” Nog steeds is ze heel geëmotioneerd als ze vertelt hoe ze al huilend aan de opdracht van God heeft voldaan.

  Deze dag heeft zoveel verandering teweeggebracht. Haar zoon ging uiteindelijk zelfs met haar mee naar de kerk. En opnieuw hoorde ze Gods stem die haar zei naar links te kijken, waar haar zoon zat. Haar hart liep over van vreugde en dankbaarheid toen ze zag dat hij aan het bidden was. Wat een geschenk! Kort daarop gaf ook hij zijn leven aan Jezus.

  Nu, jaren later, zijn al haar kinderen tot geloof gekomen. Ze is er zo gelukkig mee. Ze vertelt dat zoveel landgenoten op zoek zijn, dat ze een vervulling zoeken voor de leegte in hun leven. Daarom nodigt ze mensen uit samen met haar naar een christelijk programma te komen kijken. “Mensen geloven wat ze zien,” zegt ze. “Het is niet zonder risico maar ik vertrouw God, Hij stelt niet teleur.”(Bron:cip/levensverhaal)

  07-12-2017 om 15:09 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Religie/Afgoden
  Tags:andere
  04-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EO maakt line up Kerstfeest op de Dam bekend


  Xander de Buisonjé, Leona Philippo, Dwight Dissels en Do brengen op Eerste Kerstdag het kerstgevoel in de huiskamer. Het viertal vormt de line-up van het muzikale tv-evenement ‘Kerstfeest op de Dam’. Aan de hand van sfeervolle muziek, hoopvolle verhalen en indrukwekkende ontmoetingen vieren de EO en het Leger des Heils, samen met het publiek op de Dam én de kijkers thuis, de geboorte van Jezus.

  “In een wereld die steeds verder individualiseert, brengen wij mensen bij elkaar om samen het kerstfeest te vieren,” vertelt presentator Bert van Leeuwen. “Dat doen we door samen te zingen op de Dam, maar ook door langs te gaan bij cliënten van het Leger des Heils.” Do, Dwight, Leona en Xander bezoeken allemaal een project van deze organisatie. Deze projectbezoeken maken indruk: de artiesten en de kijkers worden geraakt door de persoonlijke verhalen. Ook worden de cliënten tijdens ‘Kerstfeest op de Dam’ toegezongen door de artiest die ze hebben ontmoet.

  Warm feest
  De Amsterdamse Dam is voor het zevende jaar op rij het toneel van het behaaglijke EO-kerstfeest. Vanuit een prachtige kerststal vertellen kinderen het Bijbelse verhaal van Jozef, Maria en Jezus. Bert van Leeuwen fungeert als ‘kerststalmeester’; hij neemt de duizenden aanwezigen gedurende de avond mee in het kerstverhaal. De prachtige kerstliederen, het hoopvolle Bijbelverhaal en de oprechte ontmoetingen maken ‘Kerstfeest op de Dam’ tot een warm feest voor jong en oud.

  Voor iedereen
  “Kerst is een feest voor iedereen,” vindt Van Leeuwen. “Met Kerstfeest op de Dam vieren we dit feest samen, gelovig en ongelovig. Met Xander, Do, Dwight en Leona hebben weer geweldige zangers op het podium staan. Het wordt een avond om naar uit te kijken!”

  Evenement en tv-uitzending
  De opnames van ‘Kerstfeest op de Dam’ vinden plaats op zondag 10 december, aanvang 20.00 uur op de Dam. Toegang tot dit evenement is gratis. De registratie van het evenement is op Eerste Kerstdag - maandag 25 december - om 20.20 uur te zien op NPO 1.Bron:cip

  04-12-2017 om 00:00 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Feestdagen
  Tags:Andere
  28-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertel mij hoe ik moet leven


  Joni Eareckson Tada is een zeer bijzondere vrouw. Ze raakte als tiener verlamd door een duik in ondiep water. Maar ze weigerde om zich neer te leggen bij haar handicap en heeft ervaren dat God haar gebruikt, ondanks haar fysieke beperkingen. Tada heeft geleerd om te schilderen met een kwast tussen haar tanden en wordt nu internationaal erkend als een briljant artiest. Ze heeft ook meer dan veertig boeken gepubliceerd.
  In een recent interview met christelijke acteur Kirk Cameron spreekt Joni over de kracht die God haar gaf, om het leven na het ongeluk weer op te pakken. “Mijn ergotherapeut deed de kwasten tussen mijn tanden en zei tegen mij: “Joni, als je je handen niet kunt gebruiken, zal je moeten typen met je mond of moeten leren om letters te schrijven op een tablet.”

  “Ik spuugde het ding op de grond, omdat ik voelde dat het kleinerend en vernederend was. Het was vernederend om niets meer te kunnen dan een kwast tussen mijn tanden houden,” legt Joni uit.
  “Maar toen kwam er een tijd waarin ik uit mijn schulp moest kruipen en moest leven. Ik moest over mijn zelfmedelijden heen stappen en stappen vooruit zetten.”
  “Toen ik zo moe was van mijn beklag en ’s nachts in bed lag, riep ik het uit: “God, ik kan niet sterven omdat ik mijn hoofd niet heen en weer kan draaien op mijn kussen in een wanhopige poging mijn nek te breken en zo mezelf om het leven te brengen. Ik was daar niet toe in staat.”

  “Ik zei: ‘Oké, als ik niet kan sterven, God, dan moet U mij vertellen hoe ik moet leven. Ik kan niet omgaan met mijn verlamming, maar Uw woorden zeggen mij dat ik alle dingen vermag in U, als U mij de kracht geeft. Dat was vijftig jaar geleden.”
  Joni vertelt dat ze nog steeds ‘morgens wakker wordt en hetzelfde zegt tegen God: dat ze niet kan omgaan met haar verlamming, maar dat ze alle dingen kan door Hem, die haar kracht geeft. “Het is zo wonderlijk om ’s ochtends zo wakker te worden. Om Jezus zo nodig te hebben.”(Bron:cip/Levensverhaal

  28-11-2017 om 13:18 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/gevoelsleven
  25-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe Jacob Buter God leerde kennen

  In de beginperiode van zijn drugsgebruik voelde hij zich stoer en het mannetje. Hij overtrad alle regels en kon de hele wereld aan. “Ik was vooral met mezelf bezig en deed alles wat God verboden heeft! Het was een leven van stelen, liegen en bedriegen,” vertelt Jacob Buter uit Urk.

  De uit Urk afkomstige Jacob groeit als kind op met de kerk en de Bijbel, maar voor hem was het slechts traditie en verhalen waar hij niet zoveel mee kon. Op dertienjarige leeftijd gaat hij als vrijwilliger werken in het buurthuis en vanaf dat moment komt zijn leven in het teken te staan van seks, drugs en drank. Jacob: “Een medewerker kocht een aantal tassen alcohol en dan gingen we naar het bos en daar gebeurde het een en ander. Dat heeft een knak veroorzaakt bij mij.” Om de realiteit niet onder ogen te hoeven zien, vlucht Jacob in de cocaïne en doet daar alles voor. Hij berooft zelfs z’n eigen vader. Jacob: “Ik rookte cocaïne dus dat is nog een keer heftiger. Het is alsof je alles van je afblaast. Voor een kort moment voel je je helemaal fantastisch, alsof je in de hemel bent.” Maar die hemel wordt een totale hel als de drugsdealers Jacob totaal in hun macht hebben. Ondanks een betaalde baan, heeft hij geen geld voor eten, want zijn salaris gaat op aan drugs. Dus Jacob eet niet meer en als hij iets eet, is het een croissantje die de dealers meenemen. Jacob is dan 21 jaar en heel dicht bij de dood.

  Dan komt hij op Koningsdag iemand tegen die hem uitnodigt naar de kerk te komen en de Alpha-cursus te volgen. Hij komt tot de ontdekking dat hij een heel vertekend beeld heeft van God en geloof en Jacob wordt geraakt door God. Maar hij is nog steeds verslaafd. Jacob: “Ik had zes klinieken geprobeerd maar ik bleef met die leegte zitten. Uiteindelijk kwam ik bij De Hoop terecht maar ik kon pas na twee maanden op intake-gesprek komen. Ik was lichamelijk alleen zo slecht dat ik dat niet eens zou halen.” Dan gebeurt er een wonder...Bron:cip/levensverhaal

  25-11-2017 om 15:27 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:andere
  18-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brenda liet zich overhalen om mee te gaan naar de kerk


  Met alles wat ze heeft meegemaakt, zou Brenda Toet denken dat ze vier mensenlevens heeft geleefd: drank, drugs, verkeerde mannen en veel geld. Op een gegeven moment voelt haar leven ‘als een achtbaan die wel vijf keer over de kop ging’.

  Brenda verliest op jonge leeftijd haar moeder. Ze heeft net zelf een kind gekregen en is opnieuw zwanger wanneer haar moeder overlijdt. Brenda: “Ik had m’n moeder op dat moment hard nodig dus ik was boos dat ik haar moest missen.” Ze verlaat de vader van haar dochters en vlucht met beide kinderen in de armen van een man die haar op het eerste oog lijkt te begrijpen, omdat hij ook zijn moeder verloor. Het tegendeel blijkt waar te zijn. Hij mishandelt een van haar dochters en Brenda moet de kost verdienen door haar lichaam te verkopen. Verblind door haar eigen verdriet doet ze dit een aantal jaren. Dan ontmoet Brenda ‘de man van haar leven’, zoals ze Johan zelf omschrijft. Brenda: “Iets in mij zei dat dit de man was met wie ik oud zou worden. Maar alhoewel hij mij gelijk uit het werk had getrokken en mij samen met m’n kinderen naar een veiligere omgeving bracht, was hij drugsverslaafd en zat hij in de drugshandel.” Een leven van feesten volgt en beiden gaan gevangenis in en uit.

  Dan krijgt Johan -die 15 jaar komt vast te zitten- een wonderbaarlijke openbaring van God waardoor zijn leven compleet verandert. Brenda: “Toen hij me belde, dacht ik: o hemel wat heeft hij nou weer. Ik nam hem in het begin niet zo serieus, ook al zei hij dat ik maar eens naar de kerk moest gaan. Na tien jaar kwam hij thuis en ik had zoiets van: wat doet die man in mijn huis en dan was hij ook nog gelovig!” Brenda kan helemaal niks met de God waar Johan volgens haar zo hard voor moet werken. Toch laat ze zich uiteindelijk overhalen om mee te gaan naar de kerk, maar ze voelt niks en vraagt zich af waar God is. Dan hoort Brenda weer datzelfde stemmetje als toen ze Johan voor het eerst ontmoette.

  Brenda: “Die stem zei: ‘Meisje, ik ben altijd bij je geweest.’ Ik zag alle momenten voor me dat ik dacht dat ik alleen was, maar God was bij me. Die avond was de mooiste avond van m’n leven. God had mij niet verlaten, maar ik Hem! Daarom staan Johan en ik nu op de barricades om het goede nieuws te vertellen, dat God liefde is en die liefde delen we nu uit!”Bron:cip/levensverhaal

  18-11-2017 om 15:28 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:liefde/gevoelsleven
  07-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er moet meer aandacht komen voor het huwelijk

  ‘Tot de dood ons scheidt’, het klinkt zo mooi, maar de praktijk is weerbarstig en de cijfers zijn keihard: een op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Ook binnen het huwelijk kunnen allerlei scheuren en barsten ontstaan. Vreemdgaan, pornoverslaving, kinderen bij een andere vrouw. Ja, ook in de christelijke wereld gebeurt het. Triple Cord organiseert huwelijksconferenties, waarin het gaat om het werk van Gods Geest in het huwelijk. Om problemen te voorkomen en te herstellen. Initiatiefnemer Jan-Willem Grievink vertelt over wat deze conferenties betekenen in de levens van mensen.

  Volgens Grievink zijn er ontzettend veel huwelijken waar onbedoeld toch ‘sleet’ in is gekomen. Want niet alleen voor stellen die vastlopen in hun relatie zijn de Triple Cord conferenties bedoeld. “Juist ook voor mensen die het dak van hun huwelijk willen repareren terwijl de zon nog schijnt of stellen die willen trouwen, zijn van harte welkom.” Het fenomeen huwelijk moet in ere worden hersteld, vindt hij. “Op de manier die God heeft bedoeld. Het is een drievoudig snoer, niet alleen in theologische betekenis, ook in de praktijk. Er moet meer aandacht komen voor de praktijk van die ‘Derde’ in onze huwelijken.”

  En dat is waarin Triple Cord zich onderscheidt van soortgelijke initiatieven. “Huwelijksconferenties zijn er heel veel. Het gaat daarin vooral om de praktische stappen, wat je in een huwelijk moet doen. Bij ons gaat het vooral om de vraag wat de Heilige Geest daarin kan betekenen, wat er dan van binnenuit moet gebeuren. De meeste mensen trouwen omdat ze van elkaar houden, maar je brengt altijd je verleden mee. Als dat verleden niet schoon is en als je dat ook nog eens voor je partner verborgen houdt, dan heeft de duivel z’n zin en kan hij rechtmatig stoken in het huwelijk. Porno kan bijvoorbeeld als een geheim het huwelijk binnen komen en de liefde tussen man en vrouw flink besmetten. Hoe ga je dat repareren en wil je dat wel? Het opruimen van het verleden is een van de kernpunten die tijdens Triple Cord worden behandeld.”

  Ruimte om opnieuw te groeien
  Voorbeelden van huwelijken die herstellen of opnieuw tot bloei komen, ziet hij weerspiegeld in het TripleCord team. “Alles wat in een huwelijk mis kan gaan zit in ons eigen team van 18 echtparen. Gescheiden, hertrouwd met de eigen partner, porno, overspel, wat je ook maar kunt bedenken. God kan allerlei soorten huwelijksproblemen herstellen. Je kunt niet ongedaan maken dat je door je verleden bij een andere man of vrouw kinderen hebt, maar je kunt wel een geestelijke opruiming houden, helemaal schoon worden. Dat houdt in dat je erkent wat er is misgegaan, vergeving vraagt aan God, de kinderen en aan elkaar. Dat geeft ruimte om opnieuw te groeien. De sprekers op onze conferentie, Jan Pool en René Ruitenberg, zullen deze dingen uit hun eigen leven laten zien.”

  Contractdenken versus verbondsdenken
  Het tweede aspect waarvan Grievink het belang wil onderstrepen, is het verschil tussen contractdenken en verbondsdenken. Hij licht het toe. “Contractdenken is: voor wat, hoort wat. Als ik lever moet ik iets terug hebben. Denk maar aan het samenlevingscontract. Deze manier van denken is ook het christelijk huwelijk binnen geslopen.” Een voorbeeld, dat veel stellen bekend zal voorkomen, is ‘ik voel geen liefde meer, dus we gaan uit elkaar’. Verbondsdenken daarentegen, is heel anders, zegt Grievink. “Het huwelijk is een verbond, God verbindt zich er ook aan. Je hebt altijd een derde waar je op terug kunt vallen. Er kan een bepaald moment komen waarop je denkt: ik voel niks meer. Maar je hebt ook je verstand en je wil, die mag je ook leren gebruiken, vooral in een samenleving waar het gevoel de boventoon voert.”

  "Een van onze voorgangers uit India zegt het als volgt: ‘Jullie trouwen met de vrouw van wie je houdt. Wij houden van de vrouw met wie we getrouwd zijn,’" vervolgt Grievink. "Ik zeg niet dat we terug moeten naar het uithuwelijken, maar de les is dat je ook kunt leren om (opnieuw) van elkaar te houden. Als het goed is, groeit verliefdheid door naar liefde. Maar als je verliefd bent, is het moeilijk om daar zo nuchter over na te denken.”

  Het huwelijk als etalage
  Het derde, leidende principe van Triple Cord is het huwelijk als etalage. “Kinderen mogen zich ontplooien op een warme plek, in het gezin. Als je je er bewust van bent dat je huwelijk een etalage is en dat mensen van buitenaf zien, dan is dat een extra stimulans om de goede keuze te maken, voor de vruchten van de Geest als liefde, geduld en blijdschap. Je kunt iets van het karakter van God laten zien in je huwelijk.” Al gaat dat met vallen en opstaan, bekent Grievink. “Kinderen zullen meteen zien of aanvoelen dat het niet goed gaat met papa en mama. Dan kun je het beter zelf transparant maken en het oplossen. Dat doet iets met het vertrouwen van kinderen. Al deze dingen kunnen we niet op één dag oplossen, maar wel het denken erover op gang brengen.”
  Bron:levensverhalen

  07-11-2017 om 13:32 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Huwelijk
  Tags:Liede/Gevoelsleven
  02-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat kinderen niet wennen aan angst


  Als kind heb ik een hele fijne jeugd gehad. Er was genoeg geld, ik maakte snel vriendjes en leerde goed op school. Ook had ik super goede ouders die mij meenamen in de realiteit van de wereld. Omdat de wereld soms hard kan zijn leerden ze mij al snel om te incasseren. Sterk moest ik zijn en vooral niet bang, voor niemand niet! Zo leerde ik om met mes en vork te eten toen ik ongeveer 4 jaar oud was. Als ik dit goed deed kreeg ik een bemoedigende knik van mijn ouders maar zodra ik zat te stuntelen volgde onder de tafel een krachtige trap tegen mijn schenen van één van mijn ouders. Ik had slechts twee weken nodig om op de juiste manier te eten.

  In het weekend voetbalde ik graag. Omdat ik wat groter was, had de trainer mij als laatste man gepositioneerd. Mijn taak was om de snelle spitsen van de tegenpartij te stoppen desnoods met een harde tackle. Vanwege mijn lengte en mijn snelheid lukte dit aardig. Mijn vader was dan ook trots op mij als ik aan het voetballen was. Toch gebeurde het wel eens dat de nummer 9 van de tegenpartij langs mij wist te lopen met een snelle actie. Of dit nu eindigde in een doelpunt of niet, mijn vader wilde mij klaar maken voor de echte wereld dus zodra ik thuis was werd ik harthandig getackeld en riep hij tegen mij: “dit is wat je met die kleine spitsen doet, GEEN GENADE”!

  Dankzij mijn ouders liefdevolle en harde opvoeding ben ik nu klaar voor de wereld. Ik weet nu hoe ik met pijn om moet gaan!
  Dit fictieve verhaal zou natuurlijk absurd zijn! Toch roepen de voorstanders van de Kinderboekenweek met als motto “gruwelijk eng”, dat het goed is om kinderen alvast te laten wennen aan angst. Net zoals de persoon in het verhaal hierboven alvast moest wennen aan pijn. Alsof een kind dan leert hoe hij met pijn of angst om moet gaan.
  Sterker nog, het zal alleen maar angstiger worden. Net zoals het bij een drank- of drugsverslaving lijkt het alsof je niet meer zonder kan. De korte kik is verslavend. En toch weet je dat het je van binnen kapot maakt. Horror verteert je, want je zult merken dat kinderen steeds slechter kunnen slapen.

  In de ontwikkeling van een mens gaat het verdedigingsmechanisme van nature wel werken. Zo zit de mens nu eenmaal in elkaar. Denk maar eens aan je eigen jeugd. Zonder dat je hebt moeten wennen aan horror, toch zaten er monsters onder je bed.
  Het is aan ons als christenen om onze kinderen te leren dat angst niet van God is, maar dat we er wel mee hebben te dealen. Dit doe je niet door nog meer angst erin te stoppen maar door te kijken naar de persoon die sterker is dan jou angst. Jezus Christus! 1 Johannes 4 vers 4b zegt: “Hij die in mij is, is machtiger dan hij die in de wereld is”!
  Ook zegt 1 Johannes 4 vers 18: “De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit”!
  Laat kinderen niet wennen aan angst maar leer ze het verslaan in de naam van Jezus!!!
  Bron:Levensverhalen

  02-11-2017 om 14:35 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Kinderen
  Tags:Familie/(klein)kinderen
  28-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helloween


  Vandaag is het 31 oktober Halloween of All Hallows Eve. Misschien vind je dit een superleuk, spannend feest of misschien hou je je er niet zo mee bezig. Wat ons opvalt is dat het in Nederland steeds meer ‘gevierd’ wordt. Winkels spelen handig in op dit extra feestje en de schappen liggen vol met spookjes, spinnen en heksenneuzen. Maar eh; waar gaat het eigenlijk over?

  Een vreemde mix
  We beginnen bij de Kelten in de 5e eeuw voordat Jezus leefde. Voor hen eindigde de zomer op 31 oktober en zij vierden dan een soort ‘oud en nieuw’ of Samhain. Op die avond kwamen, zo dacht men, de geesten van de mensen die het jaar daarvoor gestorven waren op bezoek. Ze gingen op zoek naar lichamen om te bezitten en dat was de enige manier voor de Kelten om eeuwig leven te hebben. Alle vuren moesten uit en ze kleedden zich in vodden zodat de doden hun lichaam niet wilden hebben.
  Later namen de Katholieken dit feest over en het veranderde langzaam in een meer ‘onschuldig’ verkleedfeestje. Men geloofde er niet meer in dat de doden langskwamen om lichamen op de eisen. Op 1 november vieren de Katholieken Allerheiligen of All Hallows; dat is de dag dat ze hun heiligen vereren. Vandaar die naam All Hellows Eve/ Halloween.
  Het Trick-or-treat is een gewoonte die in Europa is begonnen. De Christenen gingen langs de deuren om te bedelen om ‘zielen cake’. Hoe meer cakejes ze kregen hoe meer ze moesten bidden voor de dode familieleden van de gever zodat ze de weg naar de hemel zouden vinden. Later werd dat meer het langs de deur gaan voor iets lekkers en zat dat bidden er niet meer bij.

  Grappig feest of…?
  Al met al een vreemde mix vind je niet? Als je de oorsprong van feesten gaat bekijken zal je dit vaker tegenkomen. In het Christelijke kerstfeest zitten ook allerlei tradities die ‘van buiten af’ zijn gekomen. Maar wat doe je met die informatie?
  Is Halloween gewoon een grappig feest met wat rare oude tradities? Of zit er meer achter en kun je je beter met iets anders bezig houden op zo’n avond?
  Misschien kun je hier eens over nadenken; Halloween is een feest waarin de dood en de geestenwereld centraal staan. Waarschijnlijk spreekt dit mensen aan die hier erg mee bezig zijn en zullen zij hier graag een spektakel van maken. Wil je weten hoe God hierover denkt? Vraag het hem! Vraag hem om je te laten voelen/ ervaren/ weten waar Hij/jij staat in dit hele verhaal.

  Licht en Leven.
  God is Licht en Leven en dat is het totaal tegenover gestelde van duisternis en dood. Als je alles rondom Halloween maar griezelig vindt en je je zorgen maakt over al die aandacht ervoor mag je weten dat Jezus de dood overwonnen heeft! (Lees daar meer over in 1 Korintiërs 15: 54-58.)
  Laten we vandaag een ander geluid laten horen en het Leven vieren! Bijvoorbeeld;
  – Bak een lekkere cake of taart en maak er een gezellige avond van met je familie.
  – Luister het nummer Light of the world en dank Jezus dat Hij het Licht van de wereld is.

  – Bid aan tafel voor jullie buurt. Wie kan er wat extra Licht gebruiken?
  – Ga lekker een avondje foto’s kijken van vroeger. Vier het leven dat je hebt gekregen.
  – Als kinderen aan de deur komen is het leuk om ze wel wat te geven. Heb je nog tijd om te fröbelen vanmiddag? Knutsel een leuk hartje en schrijf er een lieve boodschap op. Evangelische Tractaat Zending bedacht het Kadoosje; misschien inspireert het jou tot een variant daarop.
  Heb jij nog een idee om het Leven te vieren?
  (Bron:HuisvanBelle)

  28-10-2017 om 13:59 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Religie/Afgoden
  Tags:Andere


  ADVENT

  GOD KOMT NAAR ONS TOE.

  Het is een Christelijke periode, 4 weken voor kerst. In deze tijden bereiden de christenen zich voor op het kerstfeest (waarbij de geboorte van Jezus herdacht wordt). Met de Advent begint het Liturgisch jaar, en dit is altijd op de zondag die valt tussen 27 november en 3 december (de adventsperiode heeft als laatste dag 24 december). De lengte van de adventsperiode is dus niet altijd even lang, maar telt altijd 4 zondagen.

  In kerken wordt de advent symbolisch zichtbaar gemaakt door een adventskrans met vier kaarsen erop. Elke zondag wordt een extra kaars aangestoken. In veel kerken wordt de kleur paars gebruikt (deze kleur symboliseert de boetedoening en bekering).


  ☻☻28 november☻☻


  BEMOEDIGENDE TEKST

  ERE ZIJ GOD☻
  28 november☻
  Maar de engel zei tegen hem: "Je hoeft niet bang te zijn. God heeft je gebed gehoord. Je vrouw Elizabet zal een zoon krijgen. Je moet hem Johannes noemen. 14 Je zal heel erg blij zijn met de geboorte van je zoon. En niet alleen jij, maar ook heel veel andere mensen zullen blij met hem zijn. (Lukas 2:13-14)
  De komst van de Here Jezus naar de aarde werd begeleid door een groot leger uit de hemel dat zong tot eer van God. Een nieuwe tijd was aangebroken, Jezus was gekomen. Hij zou tijdens zijn leven alle vijandschap, die in ieder mens aanwezig is, uitschakelen.
  Jezus wordt met recht de Vredevorst genoemd. Hij heeft alle vijandige duistere machten voor goed overwonnen.
  Jezus is heerser over een rijk waar vrede heerst. Je kunt toegang tot zijn rijk krijgen als je in jezelf alles wat vijandschap is, zoals bijvoorbeeld afgunst en achterdocht, van harte kwijt wil. Hij wordt dan ook jouw vredevorst. De macht waardoor Jezus de overwinning behaalde over alle vijandschap wil hij dan ook aan jou geven. Dan hoor je bij de ‘mensen des welbehagens’ waar de engelen van zongen. Je krijgt vrede van binnen en wordt een vredestichter, tot eer van God.
  We wensen alle lezers van Bemoedigende Bijbelteksten een gezegend kerstfeest.

  BEMOEDIGENDE TEKST

  DE VOLMAAKTE WEG GAAN☻
  28 november☻
  Heer, wie mag in uw tent komen?
  Wie mag wonen op uw heilige berg?
  2 Iemand die zijn best doet om te leven zoals U het wil,
  die van de waarheid houdt
  3 en geen slechte dingen zegt over anderen
  en die zijn vrienden geen kwaad doet. (Psalm 15:1-3)
  Er is niets beters dan dicht bij De Here God te zijn.
  God verdraagt geen leugenaar, lasteraar, dief of spotter in zijn nabijheid.
  Heeft David het dan over iets dat onmogelijk is, kan iemand de volmaakte weg gaan? Net als veel psalmen is dit een profetische belofte die slaat op het nieuwe leven waar het Nieuwe Testament van getuigt.
  Jezus is als mens de volmaakte weg gegaan en heeft die weg ook gebaand voor zijn volgelingen. Op die weg leren we om te doen wat goed is en we krijgen er kracht om al het slechte te overwinnen.

  BEMOEDIGENDE TEKST

  HET HUWELIJK ZULLEN WE EREN☻
  7 december☻
  Denk eraan dat het huwelijk iets heel kostbaars is. Ga hierin dus goed met elkaar om en wees niet ontrouw aan je eigen man of vrouw. Want God zal de mensen straffen die hierin verkeerde dingen doen.(Hebreeën 13:4)
  Het huwelijk is een liefdesverbond tussen een man en een vrouw. Je belooft elkaar trouw en zorgzaamheid voor de rest van je leven.
  Die trouw wordt op de proef gesteld, maar als je de proef doorstaat wordt je huwelijk alleen maar mooier en de band sterker.
  Om een seksuele relatie te hebben buiten het huwelijk valt echter onder het oordeel van God.

  BEMOEDIGENDE TEKST

  THUIS EEN VEILIGE HAVEN☻
  7 december☻
  Waar heb ik vandaag mijn tijd voor gebruikt? Heb ik mijn gedachten maar doelloos laten gaan? Heb ik alleen maar lopen denken aan mijzelf en aan wat ik vandaag aankan? Heb ik soms zelfs mijn gezin, mijn huis en mijn situatie vergeleken met die van anderen? Of heb ik integendeel erkend dat ik Gods hulp nodig heb om zulke egocentrische en egoïstische gedachten de baas te worden, zodat ik anderen waarachtig, zonder reserves en blijmoedig kan leren dienen? Heb ik de tijd gebruikt om voor mijn kinderen te bidden dat ze die negatieve invloeden op school kunnen weerstaan? Heb ik mijzelf de dag door opgebouwd in het geloof, zodat ze als ze thuis komen ervaren dat hun huis een veilige haven is, vol van goedheid, hoop en liefde?
  In Spreuken 31:27 staat van de degelijke huisvrouw: ‘Ze houdt toezicht op het hele huishouden.
  Ze houdt niet van luieren.


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  GASTENBOEK
 • Goede Dag.
 • Fijn weekend gewenst lieve Patricia
 • Goede Morgen.
 • Ben weer terug met een nieuwe blog. En bedankt voor u bezoekje
 • Dag Patrica

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  SHOUT BOX

  DAGBOEK☻

  EERBIED VOOR JE OUDERS☻
  7 december☻
  Lezen: Leviticus 19:1-4
  In het boek Leviticus gaf de Heere God aan Mozes een praktische uitwerking van de tien geboden. Mozes sprak deze woorden niet alleen tot de hogepriester Aäron en zijn zonen, maar tot het gehele volk. In de eerste vijf boeken van de Bijbel worden deze geboden vaak herhaald. De priesters brachten de wetten bij het volk. Ze liepen van groep tot groep en proclameerden deze woorden telkens weer. De Heere God wilde dat het volk Israël op Hem zou gaan lijken. Hij zei: “Wees heilig, want Ik, de Heere, Uw God, ben heilig.” Daarom was het nodig dat het volk Israël de wet van God kende.
  Eerbied hebben voor je ouders is voor God belangrijk. Volgens Joodse traditie betekent respect voor je vader het volgende: je loopt hem niet voor de voeten; je zit niet op zijn plaats; je spreekt hem niet tegen en brengt hem niet in verlegenheid; je noemt hem niet bij zijn voornaam maar spreekt hem aan met ‘mijn vader’ of ‘mijn heer’. Indien je vader verarmt, zorg je voor hem. Eerbied voor ouders houdt verband met het sabbatsgebod. Ouders die de zondagsrust respecteren, tonen hun kinderen ontzag voor God. God zegent deze gezinnen: wanneer de ouders God eren, leren de kinderen hun ouders respecteren.☻☻
  Gebed
  Vader in de hemel, dank U wel dat U het belangrijk vindt dat mensen hun ouders respecteren. Eerbied voor mijn ouders maakt mijn hart zacht.

  DAGBOEK

  GOD ZIET ALLES☻
  28 november☻
  Als we dit gedeelte aandachtig lezen, merken we dat God met een zekere mildheid oordeelt over Zijn volk dat het levende contact met Hem is kwijtgeraakt. Immers, Hij zegt dat Hij wonderlijk en wonderbaar met hen gaat handelen. Overigens is de dorheid van het geloof hier wel heel scherp getekend: de harten zijn koud en het ‘geloof’ bestaat slechts uit woorden. Het ontzag voor God is vaak alleen aangeleerd door vader en moeder: ‘Denk eraan, God ziet alles!’ Echt ontzag voor God kan er alleen zijn in de reële relatie met God Zelf.
  Wat is er dan voor in de plaats gekomen? God Zelf gaat de enorme afgod ‘Wijsheid’ afbreken. Steeds lezen we in de Bijbel dat de wijsheid van de mensen de grootste hindernis is om werkelijk gemeenschap met God te hebben. In het Paradijs was het al de begeerte om eigen-wijsheid te bezitten die de mens deed zondigen.
  Maar wie God werkelijk heeft leren kennen, heeft er geen behoefte aan om eigen-wijs te zijn, want als we in wijsheid tekort schieten, mogen we Hem erom vragen en Hij zal het ons geven, zonder verwijt (Jak.1:5).

  DAGBOEK

  BEKERING☻
  25 november☻
  Vroeger stond God het toe dat wij niets van Hem af wisten. Maar nu zegt God dat alle mensen in Hem moeten geloven en moeten gaan leven zoals Hij het wil.(Handelingen 17:30)
  Is er wel een bijbelboek te noemen waarin geen oproep tot bekering wordt gedaan? Dat zijn er maar een paar! Telkens en op allerlei manieren roept God de mens weer terug tot Hem. Hoever God met Zijn oproep tot bekering gaat, wordt wel heel duidelijk in de tekst van vandaag. Daar staat dat alle mensen, heden, overal, tot bekering moeten komen! Hierbij wordt dus niemand uitgezonderd!
  Maar wat is dan eigenlijk bekering? In vers 21 staat dat het inhoudt dat men de zonde loslaat en in vers 23 dat wij onze eigen gekozen wegen moeten verlaten. Maar bekering houdt niet alleen in dat we iets loslaten en verlaten, maar ook dat we iets gaan doen: Gods inzettingen onderhouden en naar recht en gerechtigheid handelen (:21,27), dus gehoorzaam worden!
  Waarom wil God dat wij ons bekeren? Omdat Hij ons het werkelijke leven wil schenken. Daarom gaat de oproep tot bekering over de gehele aarde; niet alleen tot Gods volk (Ezechiël), maar tot alle volken der aarde (Handelingen), want God heeft geen lust in de dood van wie sterven moet. „Het loon dat de zonde geeft, is de dood, maar de genade, die God schenkt, is het eeuwige leven in Christus Jezus”(Rom. 6:23)!


  STOP MET VUURWERK EN KNALPIJLEN☻
  7 december☻
  Geen knalvuurwerk en vuurpijlen meer tijdens de jaarwisseling. Dat is wat de Stichting Maatschappij en Veiligheid wil. In plaats daarvan moeten steden en dorpen op een centraal punt een vuurwerkshow regelen.
  Vorig jaar kwamen er meer dan 400 vuurwerkongevallen op de spoedeisende hulp, 31 mensen verloren vingers, vier raakten (een deel van) hun hand kwijt, 176 personen hadden oogletsel. Als je dan ook nog de schade aan huizen en auto's (15 miljoen euro) bij optelt kun je toch niet zeggen dat de jaarwisseling een gezellig feest is!Bron:Kids

  www.kids.nl

  YOUTHFORCHRIST☻

  DE VROME MONIEK☻
  16 december☻
  Nooit eens met de mond vol tanden. Ze hebben altijd wel een tekst voor handen. Over hoe het zo is gekomen. De vromen. Nooit echt geworsteld met de grote vragen, waarvan het antwoord maar nooit niet wil dagen. Nooit ingehaald door de realiteit. Ze hebben nooit echt geleefd, dus nooit echt eens spijt. – ‘De vromen’ – TimZingt.
  Een week voordat dit lied voorbijkwam, sprak ik met een jongere die me vertelde dat ze niet meer in God kon geloven. Als God goed is, waarom is er dan zoveel lijden? Waarom moesten bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden? Waarom greep God niet in? Absoluut terechte vragen in een jong mensenleven. In een wat ouder mensenleven trouwens ook. Ik zocht naar een antwoord dat haar tevreden zou stellen, dat alles duidelijk zou uitleggen en verantwoorden. Ik vond het niet. Ik kon haar geen antwoord geven. Dat baarde me ernstig zorgen. Ik was toch de christen? Ik was toch de jongerenwerker bij Youth for Christ? Ik zou hier een antwoord op moeten hebben!

  postimage

  YOUTH FOR CHRIST
  AFWEZIGHEID VAN VADER LEIDT TOT ONZEKERHEID WOEDE EN FRUSTRATIE☻
  25 november☻
  De afwezigheid van een vader leidt bij jongeren die Youth for Christ ontmoet tot onzekerheid, woede en frustratie. Dat zeggen jongerenwerkers bij een rondgang van Youth for Christ langs elf van haar jongerencentra in Nederland.
  “Je kind heeft je keihard nodig. Ook als hij of zij puber is en je wegduwt.” (De jongen op de foto is geen bezoeker van een van onze jongerencentra. Foto: Pixabay)
  Tien van de elf respondenten zegt regelmatig tot vaak jongeren te ontmoeten waarbij een betrokken vaderfiguur in hun leven lijkt te ontbreken. Die afwezigheid uit zich in hun houding en gedrag. Onzekerheid, agressie en frustratie, een negatief beeld van vaders of mannen en eenzaamheid worden het meest genoemd. In alle elf responderende jongerencentra is het ontbreken van een vader (fysiek of mentaal) af en toe tot regelmatig onderwerp van gesprek tussen jongerenwerker en jongere.
  Volgens de jongerenwerkers is het belangrijkste advies voor vaders tijd en aandacht. Een van hen schrijft: “Je kind heeft je keihard nodig. Ook als hij of zij puber is en je wegduwt. Wees betrokken, geef echte aandacht, LUISTER, maak lol.”


  HUISVANBELLE

  COMPLIMENTJES KRIJGEN HOE DOE JE DAT☻
  16 december☻
  “Wauuww… staat je goed zeg!” Op het moment dat je het hoort voel je je wangen al rood worden. Je kijkt nog een keer naar het nieuwe jurkje dat je vanmorgen aan hebt getrokken. Uitverkoop. “Oh.. ja. Uitverkoopje hoor,” stamel je terwijl je haar niet aan durft te kijken. Ze zegt het vast omdat ze wil dat je haar vraagt voor dat groepsproject. Ze meent het niet echt, toch?
  Zo ging het bij mij regelmatig op het moment dat ik een complimentje kreeg van iemand en misschien herken je dit wel heel erg. Heel veel vrouwen en jonge meiden weten niet hoe ze moeten reageren wanneer iemand ze een complimentje geeft. Meent diegene oprecht dat je een leuk jurkje aan hebt? Uit eigen onzekerheid wuif je het vaak weg of geloof je het eigenlijk niet. Maar dat is dus super zonde! Voor jou omdat jij een superlief compliment hebt gemist, maar voor de gever lijkt het ook alsof je haar misschien niet helemaal serieus neemt. Vet jammer, want ze bedoelde het zo goed! Hoe kun je dit nou anders doen?
  We zijn allemaal weleens onzeker. De één misschien vaker dan de ander, maar iedereen heeft zijn eigen onzekerheden. Toch willen we graag zelfverzekerd op mensen overkomen. Op school, op je werk, gewoon overal in het dagelijks leven. De manier waarop jij een complimentje aanneemt zegt veel over jouw zelfvertrouwen en dat ziet iedereen om jou heen ook. Maar wist je dat het écht aannemen van een complimentje ervoor zorgt dat mensen jou veel zelfverzekerder inschatten? Naast dat het dus gewoon fijn is om te beseffen dat het complimentje echt gemeend is, kom je dus ook een stuk zelfverzekerder over.

  www.huisvanbelle.nl


  Over mijzelf
  Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam tipatri.
  Ik ben een vrouw en woon in Noord-Holland () en mijn beroep is .
  Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 60 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Breien, haken, movies, lezen, fietsen, uitgaan, kerk bezoek, Bijbelstudies, seminar, conferentie.Ik leid dagelijks een gebedsleven ook voor andere mensen.
  Van harte welkom bloglezers en kijkers. Ik heb reeds twee andere blogs op seniorennet. Ik wens meerdere onderwerpen te delen. Ik heb geen ruimte meer op de twee vorige blogs. Op deze blogs kun je veel meer bekijken en lezen over verscheidene christelijke

  BEAM/GELOVEN☻

  BEAM/GELOVEN

  KINDJE JEZUS ALS WORSTENBROODJE BLIJKT SLECHT IDEE☻
  18 november☻
  De Britse bakkerijketen Greggs heeft excuses aangeboden voor de foto waarmee ze hun adventskalender promoten. Op de foto heeft kindje Jezus moeten plaatsmaken voor een worstenbroodje van Greggs. Sommige mensen vonden het leuk, veel ook niet: “Jezus gelijkstellen met een worstenbroodje is beneden alle peil”, dit onder andere omdat varkensvlees eten verboden is voor gelovige Joden. Wat vind jij? Greggs is inmiddels teruggekrabbeld: “Het spijt ons echt dat dit beeld kwetsend was, dit was nooit onze bedoeling.”

  BEAM☻

  GELD VERDIENEN AN SCHEIDENDE STELLEN☻
  18 november☻
  “Scheiden is slecht.” “Scheiden mag niet.” Maar wat als het echt niet meer gaat en de knoop na een ellenlange strijd toch is doorgehakt? Waar kom je dan terecht? BEAM gaat op bezoek bij Way Ying Lee, een scheidingsmediator. “Het begin van elk proces is het heftigst,” vertelt Way Ying, die scheidende stellen begeleidt. “Dan moeten de emoties eruit. Als stellen hier zitten en een van de twee is vreemdgegaan, is de ander boos en gekwetst. Er zijn ook gevallen waarin de vrouw de knoop heeft doorgehakt, terwijl de man daar nog niet aan toe was, of andersom. Ook dan is er pijn.
  Het moeilijkste aan mijn werk is echter als er wrok bij het stel blijft bestaan. Als ze daar niet overheen weten te komen en er zijn kinderen die daar het slachtoffer van worden, is dat echt diep verdrietig.” Als ik Way Ying vraag wat ze ervan vindt dat ze eigenlijk geld verdient aan gebroken huwelijken lacht ze, maar schudt ze ook beslist het hoofd. “In zekere zin heb je natuurlijk gelijk,” antwoordt ze. “Maar er worden op deze manier ook enorm veel vechtscheidingen voorkomen. Ik help mensen het beste van een slechte situatie te maken.”
  “Kijk, een bruiloft is leuk, dus geven mensen daar veel geld aan uit. Een scheiding is niet leuk, daarom willen mensen daar minder kwijt aan zijn. Toch moeten ook daar noodzakelijke kosten worden gemaakt. Er is een zakelijke kant die geregeld moet worden bij relaties en er zijn verschillende partijen die dat voor je kunnen doen. Zo is het ook met een scheiding. Ik zorg er met mijn werk voor dat er zo min mogelijk brokken worden gemaakt. Ik wil kwaliteit leveren en met mensen in gesprek, zo komen ze er zo goed mogelijk uit.”


  Blog als favoriet !

  CHRISTELIJK OPVOEDEN

  index789

  VERDIEP JE IN DE GAMES DIE JE ZOON OF DOCHTER SPEELT! 7 december☻ Kun je iets vertellen over het ontstaan van Deeperlevel.nl? Omdat games onderdeel van het leven zijn, willen we ons als Nederlands Dagblad in die wereld begeven. De game-industrie is al een aantal jaren groter dan de filmindustrie. Veel christenen en vooral veel christelijke jongeren gamen. Zelfs als je niet gamet, krijg je ermee te maken omdat het in je omgeving veel gebeurt. Dus is het handig om er iets vanaf te weten. Als ouders of opvoeder is het handig om meer te weten dan alleen: in games wordt veel geschoten, en dus is het fout. Games groeien ook als medium en gaan veel verder dan alleen de shootergames. Het Nederlands Dagblad zoekt naar sporen van God in de werkelijkheid en dat doen we ook bij games. Omdat er nog geen Nederlandstalige christelijke gamesites zijn, zijn wij er een begonnen. Het ND stelt de gamerecensies daar kosteloos ten toon. Kiezen jullie zomaar een willekeurige game uit of gaan jullie op een speciale manier te werk? Nee, we hebben een andere selectie dan de gamesites. We kijken met name naar games die een link met religie hebben in het verhaal bijvoorbeeld. Daarnaast proberen we aandacht te geven aan games die gewoon leuk zijn, zonder geweld. Games van christelijke makers, games die over een bijbelverhaal gaan of over een religieus thema krijgen bij ons meer ruimte (zie onderaan dit bericht 2 en 3). Soms worden games besproken omdat ze zo populair zijn dat we er niet omheen kunnen. Wij proberen dan wel iets eigens of unieks aan de bespreking toe te voegen. www.christelijkopvoeden.blogspot.nl

  9200000023294891

  MEER DAN EEN KINDERBIJBEL 28 november☻ De blog 'christelijk opvoeden' kun je omschrijven als een handreiking voor ouders die hun kinderen met behulp van Gods Woord, de Bijbel, willen opvoeden. Op het weblog vind je praktische tips als 'waar moet een goede kinderbijbel aan voldoen' maar ook verschillende dilemma's van het ouderschap worden besproken als 'hoe kan ik meer tijd doorbrengen met mijn kinderen'. Op het blog is ook een lijst met boeken te vinden waar ouders hun voordeel mee kunnen doen. Wendy Born is de oprichtster van het blog. Haar motivatie om te bloggen omschrijft ze als volgt: 'Het is belangrijk om kinderen te helpen op de weg naar volwassenheid en zelfstandigheid, maar dit alleen is niet voldoende. Wij hebben onze kinderen als een geschenk van God gekregen en ik denk dat wij als ouders een bepaalde verantwoordelijkheid hebben gekregen en in de opvoeding het evangelie centraal moeten stellen. Het opvoedingsproces is veel meer dan dat je je kind steeds vertelt wat het moet doen en denken. Het betekent dat je moet investeren in je kind, in een open en eerlijke communicatie die de betekenis en het doel van het leven aan het licht brengt. Je moet niet de weg wijzen als een bord dat langs de weg staat, maar als een gids die met de reizigers meeloopt. Als ouders kun je een gids zijn en hen naar de Here Jezus leiden.'


  GOD

  GOD

  HET CHRISTENDOM IS NET ZO BEKEND ALS CRICKET☻
  16 december☻
  Jan van den Bosch gaat in gesprek met prof. dr. Stefan Paas over de toekomst van de kerk en waarom hij geloof vergelijkt met cricket. Paas: "Cricket is die rare sport die beoefend wordt in Engeland en India met ondoorgrondelijke regels. Zo kijken mensen soms ook aan tegen het christelijk geloof aan, als een vreemde hobby van mensen die er zelf heel blij van worden. Die hobby gun je de ander natuurlijk wel als ze maar niet proberen het iedereen op te leggen."
  Paas is altijd op zoek naar de ideeën en gedachten van mensen. Dat boeit hem mateloos. Hij groeide op in een christelijk gezin waarbij hij dagelijks de Bijbel las. Als driftig jongetje kon hij vloeken. Als hij vanuit wetenschappelijke interesse theologie gaat studeren ontmoet hij studenten waarbij hij al vrij snel concludeert: ''Zij hebben iets wat ik in ieder geval niet heb''. Op een avond maakt een tekst uit de Bijbel diepe indruk op hem. In eerste instantie probeert hij het kapot te analyseren maar dat lukte niet. Paas: "Het was God die me aanraakte, het doorstroomde mij en ik werd er ontzettend blij van. Urenlang heb ik door het huis lopen zingen ‘Jesus love is so wonderful'.

  GOD
  VICE MAAKT KRITISCHE DOCUMENTAIRE OVER PINKSTERBEWEGING☻
  16 december☻
  De Pinksterkerk is de snelst groeiende tak binnen het christendom. Terwijl de kerken in Nederland leeglopen, is de Pinksterbeweging ongekend populair, vooral onder jongeren. Inmiddels heeft de kerk in Nederland ruim 120.000 leden. Presentatrice Gwen dook voor VICE in de wereld van de pinksterkerk en volgde evangelist Daniël van Deutekom, die je in de film voor zieken ziet bidden op straat. Zo zegt hij tegen een persoon in een rolstoel die niet voor zich wil laten bidden: "Wat nou als u de komende twee minuten genezen wordt? Dan hebt u wel tijd toch? God houdt van u!"
  Ook vertelt Martin Koornstra, directeur van Royal Mission in de film over de pinksterbeweging. "Als in al die kerken er verlangen komt om Jezus te zijn op straat voor je buurman en die vrouw die je met haar winkelkarretje tegenkomt, dan gaan we allemaal Jezus laten zien."

  GOD

  DE KERK IN NEDERLAND: ORGANISATIE OF GEMEENSCHAP VAN GELOVIGEN☻
  16 december☻
  Een kerk is een onderdeel in de maatschappij. In de maatschappij ontstaan er ook ontwikkelingen die invloed uitoefenen op de kerk. Enkele zaken die onmiskenbaar een invloed uitoefenen op de kerk in groter verband en op de plaatselijke gemeente zijn de soms overgeorganiseerde structuren en het commerciële en materiele denken.
  Hierdoor is de kerk in de loop der eeuwen veranderd van een gemeenschap der heiligen naar een instituut en vervolgens in een organisatie, die meer lijkt op een bedrijf dan op een geloofsgemeenschap.
  We hebben overal onze organisaties en commissies voor in het leven geroepen waar wij diaconaat, zending, evangelisatie en pastoraat aan gedelegeerd hebben. Met gevolg dat het grootste deel van een gemeente op afstand staat, het waarneemt, gadeslaat en zo rustig profiteert van het kerkelijk bedrijf.
  Dit mag dan vanzelfsprekend een paar eurotjes per week kosten.


  lichtvandewereld

  WOORD EN LICHT☻ 7 december☻ Johannes 1:4 In het Woord was leven, en het leven was het licht voor de mensen. De wereld is tot stand gekomen door het Woord. Maar er is meer over het Woord te zeggen. Johannes gaat dan ook verder met uitleggen. Het Woord heeft de gemaakte wereld verrijkt met leven. Er is groei, voortplanting, communicatie. Wat een wonder. Maar speciaal voor de mens heeft God iets heel bijzonders aan het geschenk toegevoegd. Een mens heeft een bewustzijn, een geweten en creativiteit. Deze speciale gaven zijn als een licht dat helderheid van geest geeft. Door middel van dit licht kunnen we met het Woord communiceren. We leren om wijs te leven en van elkaar te houden. We leren het verschil te zien tussen goed en kwaad. Bovendien geeft dit licht levenskracht. Soms, zonder dat we het weten, herkennen anderen het Woord in ons. NIEUWS 171206224751.IMG-p05_ANP-52859424.shrinkcentercrop.702x306

  NOG STEEDS FIPRONIL AANGETROFFEN IN EIEREN☻ 7 december☻ De afgelopen weken is in eieren in de handel nog steeds het giftige fipronil aangetroffen. De hoeveelheden zijn boven de wettelijke norm, maar zouden geen gevaar vormen voor de volksgezondheid. Ze zijn weer onder de zogeheten schadelijkheidsnorm ARfD. De waakhond NVWA blijft actief controleren, meldden de minister voor Medische Zorg Bruno Bruins en de minister van Landbouw en Voedselkwaliteit Carola Schouten woensdag. Ze zijn met de sector in gesprek hoe het probleem zo effectief mogelijk kan worden aangepakt. Inmiddels zijn 285 van de 793 stallen bij pluimveebedrijven volledig vrijgegeven die sinds de vondst van fipronil vanaf eind juli waren gesloten. Uit het tempo waarmee de vrijgave plaatsvindt, blijkt hoe hardnekkig fipronil is, aldus de bewindslieden.

  < NIEUWS

  dit-was-het-voorgerecht

  MAN BESCHADIGD JOODS RESTAURANT☻ 7 december☻ Een man met een knuppel heeft vanochtend de ruiten van een joods restaurant in Amsterdam ingeslagen. Op beelden is te zien dat het gaat om een man met een Palestijnse vlag, meldt de lokale zender AT5. De man werd door politieagenten tegen de grond gewerkt en uiteindelijk afgevoerd. Een getuige meldt aan AT5 dat de man tijdens zijn actie 'Palestina en Allahu akbar' geroepen zou hebben. Mede-eigenaar Daniel Baron vermoedt dan ook dat het om een gerichte actie gaat. Hij denkt dat de vernieling is aangericht vanwege de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, door president Trump, schrijft Het Parool. De restaurateur is geschrokken, maar is niet van plan om de Israëlische vlag te verwijderen. VVD-raadslid Marianne Poot heeft aangekondigd de kwestie donderdagmiddag te willen bespreken in de gemeenteraad. Jodenhaat in Amsterdam is niet nieuw. CIP.nl sprak eerder met Shraga Evers die van Amsterdam verhuisde naar Israël:


  rozenkransbisdomsaginawccby_30f5deb53543b71207a05346fb0bdfa5

  BIDT ROZENKRANS VOOR VREDE☻ 7 december☻ De Nederlandse bisschoppen roepen alle katholieken op het komend jaar de rozenkrans voor de vrede in de wereld te bidden. Aanleiding is de afsluiting van het Fatimajaar op 13 oktober. Met die afsluiting is niet de oproep van Maria beëindigd om liefst dagelijks de rozenkrans te bidden voor de vrede. “Deze oproep is zeker ook in de wereld van nu van zeer actuele betekenis”, aldus een persbericht van de kerkprovincie. De bisschoppen sluiten met hun initiatief aan bij paus Franciscus die op 8 oktober 2016 tegen delegaties uit Mariabevaartsoorden heeft gezegd zo vaak mogelijk de rozenkrans te bidden, “omdat dit gebed helpt de aanwezigheid van Christus in ons leven te kunnen herkennen”. Die aansporing sluit op zijn beurt aan bij de heilige paus Johannes Paulus II die in zijn apostolische brief Rosarium Virginis Mariae (16 oktober 2002) schreef: “Het rozenkransgebed, hoezeer hij ook betrekking heeft op de Maagd Maria, is eigenlijk een gebed dat ten diepste verband houdt met Christus. In de soberheid van zijn onderdelen heeft het gebed de diepgang van de volledige boodschap van het Evangelie, waarvan het tegelijkertijd ook een samenvatting is, in zich verenigd.” Concreet stellen de bisschoppen voor elke maand op een speciale dag de rozenkrans te bidden. Alle gelovigen wordt gevraagd daaraan mee te doen, “ieder op zijn of haar eigen plek, alleen of met anderen tezamen”.

  KATHOLIEKE NIEUWS

  aldi

  ZWITSERSE KERKEN TEGEN SHOPPEN OP KERSTAVOND☻ 7 december☻ De Kerken in Zwitserland roepen winkels en grootwarenhuizen op om hun personeel een kerstavond samen met hun gezin te gunnen. Zowel de Zwitserse katholieke als de protestantse Kerken vragen respect voor de zondagsrust op kerstavond (zondag 24 december) en kerstdag zelf. Met de sluiting van winkels en grootwarenhuizen maken eigenaars duidelijk dat zij hun personeel respecteren, door hen niet te verplichten om vlak voor Kerstmis te werken. Zo geven zij hen de kans om Kerstmis behoorlijk met hun gezin te vieren. Klanten kunnen bovendien op zaterdag in de winkels terecht en kerstavond eindelijk rustig en behoorlijk vieren, in plaats van zich tot de laatste minuut door de drukte te laten meeslepen, schrijft de Federatie van Protestantse Kerken in haar pastorale brief: Geen zondagsverkoop op kerstavond. Daarin onderstreept de federatie dat de samenleving nood heeft aan momenten van rust en bezinning, het scheppen van kansen om religieuze feesten te vieren en de beleving en viering van tradities die mee haar eigen fundament vormen. Het Netwerk van Evangelische Kerken vraagt om zondag 24 december niet te laten verworden tot een BlackFriday in kerstsfeer. Economie en winstbejag hoeven niet altijd het laatste woord te hebben en sluiting toont respect voor zowel het personeel als voor de christelijke traditie. De Zwitserse evangelicals deelden afgelopen weekend foldertjes uit in de steden Bern en Zürich. Zwitsers worden daarin aangemoedigd om al op zaterdag 23 december hun aankopen te doen. In Oostenrijk roepen de vakbonden en de Katholieke Actie handelszaken op om het winstbejag en de koopwoede te weerstaan. Hou uw zaak gesloten en benut de kans om Kerstmis rustig te vieren, vraagt Elisabeth Mayer, de voorzitter van de Katholieke Actie. Er is geen reden waarom aankopen niet op 23 december kunnen gebeuren. Dat Kerstmis dit jaar, zoals eens om de acht jaar op een zondag valt, is een kans om zich rustiger op het kerstfeest voor te bereiden. Bron: Kipa-Apic/Zenit/Kathpress.at/Kerknet.be


  TWITTER HET GELOOF  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!