NIEUW: Blog reclamevrij maken?
OVERIGE BLOGS BEZOEKJES
 • linecia
 • patrice
 • bemoedigendewoorden
 • hoh
 • LEVENSVERHAAL

  MIEKE VAN HOORN OVER LEVEN MET EEN ZIEKE PARTNER☻

  5 maart☻

  Hans van Hoorn, de man van Mieke, heeft een kwaadaardige hersentumor. Mieke vertelde vorige week bij Groot Nieuws Radio hoe ze omgaat met de ziekte van haar man en wat het met hun leven en geloof heeft gedaan. "Onze relatie is flink veranderd door de ziekte van Hans."

  "Het is moeilijk en elke keer moet ik bewust mijn muurtje van zelfbescherming omver halen. Dat geeft me zoveel moois, dat je zoveel liefde voor elkaar voelt, ook al is het eng en ben je bang om elkaar kwijt te raken. Ik kan intens van hem houden en van hem genieten. Ik geloof dat God ons elke keer weer naar elkaar toetrekt."

  LEVENSVERHAAL

  CHRISTELIJKE STUDENT (18) VOELT ZICH EENZAAM☻

  5 maart☻

  De studententijd, het zou de tijd van je leven moeten zijn. Maar Joëlle voelde zich eenzaam toen ze op kamers woonde. “De grootste eenzaamheid werd veroorzaakt door de gedachte dat het bij alle andere studenten prima ging, ik had nooit van iemand iets negatiefs over op kamers wonen gehoord.”

  Joëlle schreef zich in voor de studie Voeding & Gezondheid in Wageningen. Na de introductieweek en ontgroening van haar studentenvereniging VGSW werd ze enthousiast om op kamers te gaan. Ze nam haar intrek in een zolderkamer. “Je leert heel veel nieuwe mensen kennen als je gaat studeren. Dat is leuk, maar het kost tijd om echt bevriend te raken.”

  Als ze na een lange dag op de universiteit thuis kwam, voelde ze zich een logee in haar eigen huis. De andere studenten leken geen last te hebben van gevoelens van eenzaamheid en volop van het studentenleven te genieten. Toch besloot ze om het bespreekbaar te maken. En ze bleek lang niet de enige te zijn, die kampt met gevoelens van eenzaamheid.

  Bron:cip/levensverhaal

  LEVENSVERHAAL

  WE MAKEN RAP VANUIT ONZE CHRISTELIJKE IDENTITEIT☻

  9 maart☻

  Rappers Michaël Gabriël en Chesron Sminia vormen samen het vrolijke duo ‘De Rechtstaat’. Met een combinatie van vlotte, elektronische beats, kekke outfits en woorden vól leven weten ze veel jongeren te bereiken. In deze uitzending van Hour of Power zitten ze bij Jan van den Bosch op de bank. ‘Rapmuziek?’, begint Jan het gesprek, ‘dat zijn toch veelal teksten vol seksisme en narigheid?’. Michael: ‘Wij maken rap vanuit onze christelijke identiteit. Wij rappen over dingen waarvan wij geloven dat ze gezegd moeten worden. Soms is dat kritisch, maar we hopen dat vooral ook te horen is dat de genade centraal staat. Onze teksten gaan over dingen die voor veel christenen herkenbaar zijn, ook voor onszelf.’

  Beide rappers komen uit een christelijke nest, maar zijn daarin hun eigen weg gegaan. Chesron: ‘Ik kwam voor de keuze te staan; ga ik door met het geloof of sla ik een andere weg in? Toen heb ik heel bewust een keuze voor God gemaakt.’ Michael vult aan: ‘Het is nog niet zo lang geleden dat ik tegen het godsbeeld aanliep waarmee ik ben opgegroeid. God paste voor mij in een bepaald kader en daar vond ik Hem niet meer. Ik zit in een proces waarin ik in het losbreken ben van dat oude godsbeeld, dat is ook te horen in onze muziek.’

  (Bron:cip)

  LEVENSVERHAAL

  IK HEB JEZUS AANVAARDT ALS MIJN REDDER☻

  9 maart☻

  Onlangs stuurde Selin Trans World Radio (TWR) een aangrijpende brief. De jonge vrouw uit Turkije had nog nooit van het christelijk geloof gehoord totdat ze met een radioprogramma in aanraking kwam. Het verhaal van deze jonge vrouw uit Turkije is zowel ontroerend als herkenbaar en wil TWR graag met ons delen.

  Als kind heb ik het erg moeilijk gehad. Mijn vader heb ik nooit gekend. Mijn moeder had veel verschillende relaties toen ze jong was. Toen ze zwanger werd, wilde mijn vader daar niks van weten en verliet haar.

  Opgroeiend was ik vooral boos op mijn moeder en kritisch over alles wat ze zei of deed. Maar op volwassen leeftijd besefte ik opeens dat ik net zoals haar was geworden. Ik deed precies dezelfde dingen.

  Op een dag zei een vriendin tegen mij: ‘Oordeel niet, want anders word je geoordeeld’. Ik begreep niet wat ze bedoelde. Ze vertelde me dat ze dit in de Bijbel had gelezen. En dat ze luisterde naar een radioprogramma waar ze meer uitleg kreeg over wat er in de Bijbel stond.

  Op aanraden van die vriendin ben ik ook naar het radioprogramma gaan luisteren. Alles wat daar werd gezegd was nieuw voor me. Ik had nog nooit over het christelijk geloof gehoord. Maar wat ik nu hoorde, gaf me hoop voor de toekomst! Ik kreeg een Bijbel en ben daar in gaan lezen. Nu heb ik de Heere Jezus als Redder aan mogen nemen in mijn leven. Ik weet zeker dat geen andere naam mij kan helpen!

  Ik wil u bedanken en wens u zegen.

  Groet

  Selin*

   

  Rondvraag / Poll
  BESTAAT GOD VOOR U
  Ja
  Nee
  Ik weet dat er iets is
  U hebt een engel op uw schouder
  Ik ben athiŽst
  U gelooft in uw zelf
  U hebt God niet nodig want het gaat goed
  Je wilt zelf bepalen hoe u wenst te leven
  Bekijk resultaat

  euthanasie

  WAAROM ELINE ALS CHRISTEN ANDERS IS GAAN DENKEN OVER EUTHANASIE☻ 17 maart☻ Aurelia Brouwers maakte eind januari door euthanasie een einde aan haar leven. De christelijke Eline Rietkerk werkte mee aan een documentaire over haar. Bij de EO legt ze uit waarom ze anders is gaan denken over euthanasie. De 29-jarige Aurelia was lichamelijk gezond, maar gaf aan dat ze ondraaglijk en uitzichtloos leed. Ze kampte met borderline, deed aan zelfbeschadiging, hoorde stemmen, had psychoses en was depressief. Al jaren wilde ze niet meer leven. Op Oudejaarsdag kreeg ze, na een lang traject, toestemming voor euthanasie. "Vorig jaar juni had ik mijn eerste gesprek bij de Levenseindekliniek. Ik was uitbehandeld en niemand kan me meer helpen. Ik wil op een waardige manier sterven. Ik vind dat ik recht heb op een waardige dood." "Ik geloof dat God gaat over leven en dood, dus om zelf een einde aan je leven te laten maken druist daar tegenin." "Als iemand geen uitweg meer ziet en zó lijdt, dan moet je iemand steunen. En dat kan best zonder dat je het eens bent met de keuze. Dat vind ik juist christelijk: iemand bijstaan die dat nodig heeft." Eline onderstreept dat ze nu niet pro-euthanasie is, maar wel dat ze er genuanceerder over spreekt.

  onchristelijk

  WAAROM IS NEDERLAND STEEDS ONCHRISTELIJKER GEWORDEN☻ 17 maart☻ 'Wat is nu precies er de oorzaak van dat Nederland steeds onchristelijker wordt, dat bijna niemand meer gelooft? Wat zegt de Bijbel hierover?,' wil een vragensteller weten in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Dhr. M. M. van Winkelen, scriba van de gereformeerde gemeente in Den Haag, geeft antwoord. Van Winkelen: "Het is indringend om te zeggen, maar veel mensen in ons land zijn langzamerhand of heel abrupt losgeraakt van de kerk en het christelijk geloof. Dat is de eerste reden die ik noem. Dit is een proces dat decennia geleden al is ingezet en dat nog steeds doorzet. Soms had dit helaas te maken met teleurstelling die mensen ondervonden in de kerk en het kerkelijk leven, maar ook gebeurde dit vaak omdat men steeds minder een boodschap had aan de Bijbel. "Als het zó met ons ligt, raakt God Zijn heil en zegeningen wel aan anderen kwijt," vervolgt Van Winkelen. "Dan verplaatst God Zijn gemeente naar landen waar Zijn Woord wel meer op waarde wordt geschat." Tenslote wijst hij op iets dat veel belangrijker is: "dat je zelf werkelijk christen in de diepste zin van het woord mag zijn, in de zin dat je van Christus bent."

  bijbellezer

  GEREFORMEERDE CHRISTEN ZIJN ANNO 2018: DE GELOOFSBELIJDENIS VOOR TIENERS 17 maart☻ “Iedere Bijbellezer kan in onze tijd zijn eigen visie op de Schrift ontwikkelen. Dat heeft grote verwarring tot gevolg. In die verwarring is de Nederlandse Geloofsbelijdenis van Guido de Brès erg heilzaam,” zegt Henk Vermeulen. “Veel belijdenissen zijn ontstaan in een tijd waarin mensen de behoefte hadden om helder te verwoorden wat de Bijbel zegt. Zo’n tijd was het waarin Guido de Brès in 1561 de NGB schreef. Renaissance en humanisme brachten een andere gerichtheid in het leven dan in de periode van de Middeleeuwen, meer gericht op de mens en op het hier en nu. Het gezag van de kerk, dat zolang als vanzelfsprekend was erkend, verminderde. De Reformatie richtte de gelovige rechtstreeks op God, zonder tussenkomst van de kerk. In die context schrijft Guido de Bres zijn belijdenis. Geen polemisch geschrift, maar een belijdenis die de rijkdom van de Bijbel wil na spreken. Daarmee is de NGB een gereformeerde belijdenis met thema’s als Schriftgezag, Drie-eenheid, schepping en zondeval, verkiezing en het herstel van de gevallen zondige mens in en door Christus.

  ALPHA

  WAT IS ALPHA VOOR SENIOREN☻

  1 maart☻

  Alpha – Senioren is speciaal bedoeld voor mensen vanaf 65 jaar. In tien bijeenkomsten (en een dagje weg) gaat u op een heldere en aansprekende manier in gesprek over thema’s rondom het christelijk geloof, zoals: Wie is Jezus? Hoe leidt Gods ons? Bidden: waarom en hoe?

  Iedere bijeenkomst begint met een eetmoment (ontbijt, lunch of taart). Vervolgens is er een inspirerend praatje, waar u over doorpraat met andere deelnemers in een vaste kleine groep.

  ‘Ik ben blij met een Alpha speciaal voor Senioren. Je zit toch in dezelfde levensfase. Je denkt inmiddels op een andere manier na over het leven, zo in ‘de avond van het leven’. Je deelt dezelfde generatie, dingen die gebeurt zijn. Dat is toch anders.’

  Op Alpha – Senioren gaat u op een ontspannen en vrijblijvende manier met generatiegenoten in gesprek over levensvragen. U herkent uzelf in elkaars verhalen en maakt nieuwe contacten.

  Image and video hosting by TinyPic

  WAAROM ALPHA VOOR SENIOREN☻
  17 maart☻
  ‘Ik ben blij met een Alpha speciaal voor Senioren. Je zit toch in dezelfde levensfase. Je denkt inmiddels op een andere manier na over het leven, zo in ‘de avond van het leven’. Je deelt dezelfde generatie, dingen die gebeurt zijn. Dat is toch anders.’
  Op Alpha – Senioren gaat u op een ontspannen en vrijblijvende manier met generatiegenoten in gesprek over levensvragen. U herkent uzelf in elkaars verhalen en maakt nieuwe contacten.

  postimage

  TERWILLE

  SAMENWERKING PASSION☻

  1 maart☻

  Met Het Passion in Hummelo zijn we een mooie samenwerking gestart. In deze time-outvoorziening biedt Terwille sinds deze maand behandelzorg en doorzorg naar andere trajecten zoals wonen in combinatie met begeleiding.

  Tijdelijke woonruimte

  Het Passion is een time-outvoorziening in Hummelo, een kleine plaats in de Achterhoek. De woonboerderij ligt midden tussen de weilanden en is een prachtige plek om tot rust te komen.

  De opvangplek biedt tijdelijke woonruimte aan tien mensen. Het is opgezet voor dak- en thuislozen die behoefte hebben aan rust en tijdelijk onderdak. Ook mensen met verslavingsproblemen en/of een detentie-achtergrond kunnen bij Het Passion terecht voor een time-out.

  www.terwille.nl


  BIJBELSTUDIE

  OMDAT GOD VAN ONS HOUDT☻

  9 maart☻

  Ouders moeten soms erg boos zijn op hun kinderen. Maar goede ouders zijn dan tegelijk ook erg verdrietig. Ze voelen dan, nog meer dan anders, hoeveel ze van hun kind houden. Hun boosheid is geen drift. Want dat is heel iets anders. Wie driftig wordt, slaat op hol.

  Het is maar een voorbeeld. Een zwak voorbeeld, om iets te laten zien van wat God over Zichzelf zegt. God is erg boos over onze zonde. Hij 'toornt' .De mens, die niets meer van God wil weten en Zijn vijand geworden is, zal voor altijd moeten boeten. Zo boos is God, zo rechtvaardig is Hij ook. De boosheid van God doet echter niets af van Zijn liefde. Omdat God van mensen houdt, zoekt Hij, zonder Zijn rechtvaardigheid te laten vallen, naar verlossing voor hen. In al Zijn boosheid denkt Hij toch met ontferming aan de (Hab.3 : 2) zijnen.

  BIJBELSTUDIE

  LAAT JE OVERTUIGEN☻

  5 maart☻

  Denk maar niet te min over de Bijbel. Want wat daarin staat heeft een ongekende en onmetelijke kracht. Een kracht waardoor behoud mogelijk is. Dat Woord dringt door (Hebr.4:12) tot in je binnenste. Het legt wat verborgen is in je hart bloot. Het velt een scherp oordeel over wat je denkt en voelt en wilt. Het Woord van God dóet wat. Ook voor vandaag geldt dat de Bijbel overtuigt. Geef je gewonnen!

  Dat gaat niet vanzelf. Daarvoor moet je aan het werk. Nu deze 3e serie bijna voorbij is, mag je Bijbel niet dichtgaan. Je moet in die Bijbel blijven lezen. Dan zul je ook steeds meer gaan zien van de waarde en van de waarheid van de Bijbel. Steeds dieper zult u ervan onder de indruk raken. En steeds meer ontdekt u dat de Bijbel waar is en kracht heeft.

  www.holyhome.nl

  bijbel34

  GOD IS MACHTIG☻ 13 maart☻ Een kleine jongen zat op een bankje in het park. Op zijn schoot lag een geopende Bijbel. Hij las in het boek over de machtige werken van God. Even later schreeuwde hij door het park: ‘Hallelujah, God is groot!’, hij bekommerde zich er niet om dat mensen hem raar aankeken, en bleef doorgaan met het prijzen van God. Na een tijdje liep er een man langs het jongetje, een man die net zijn studie had afgerond. De man voelde zich slim, en dacht alles te weten. Toen hij het jongetje zag zitten met een open Bijbel, wilde hij de ogen openen van de jongen. Hij wist wel dat God niet bestond, en dat alles maar verzinsels waren. Hij ging naast de jongen op de bank zitten, de jongen keek hem aan met een lach en zei: ‘Hoi, weet jij wel hoe groot God is? Ik las net dat God het volk Israël door de Rode Zee leidde. Hij had gewoon de golven stop gezet!’. De man, verheugd omdat hij de jongen wat kon vertellen, zei tegen de knul: ‘Dat was ook niet moeilijk, wetenschappelijke feiten wijzen uit dat de Rode Zee toen maar 30 centimer diep was.’ De jongen keek verrast. Zijn ogen dwaalden van de man af naar de geopende Bijbel. De man was blij dat hij de ogen van de jongeman geopend had, en wilde vertrekken. Nauwelijks had hij twee stappen gezet, of de jongen begon God te loven, harder dat ooit. ‘Halleluja Halleluja God is zo groot!’. De man draaide zich om en vroeg aan de jongen waarom hij zo verheugd was. ‘Wow’, antwoorde de jongen blij, ‘God is nog groter dan ik dacht! Hij heeft niet alleen het volk van Israël door de Rode Zee geleid, Hij heeft ook nog eens het hele Egyptische leger doen laten verdrinken in 30 cm water!’

  vlinder

  MOEITEN EN VERDRIET☻ 9 maart☻ Een man vindt een cocon van een vlinder en neemt deze mee naar zijn huis. Op een dag verschijnt er een kleine opening in de cocon. De man kijkt een paar uur toe hoe de vlinder worstelt om zich door de kleine opening naar buiten te werken. Het lijkt erop dat het proces niet langer meer vooruit gaat. Het ziet er naar uit dat de vlinder zover gekomen is als hij kan en niet meer verder komt. Dus besluit de man de vlinder te helpen. Hij neemt een schaar en knipt de rest van de cocon open. De vlinder kan zich nu vrij eenvoudig losmaken. Maar de vlinder heeft een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De man verwacht dat de vlinder elk moment zijn vleugels zal uitslaan en het lichaam daarmee ondersteunt. Maar dat gebeurt niet. De vlinder besteedt de rest van zijn leven aan rondkruipen met een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels. De vlinder is nooit in staat te vliegen. Wat de man in al zijn goedheid niet begreep was dat de krappe cocon en de worsteling die nodig was om door de opening te kruipen, de manier was om de lichaamsvloeistof van de vlinder in de vleugels te pompen zodat de vlinder klaar zou zijn te vliegen als het de vrijheid had bereikt uit de cocon. Soms zijn worstelingen exact wat we nodig hebben in het leven. Als we onszelf toe zouden staan zonder obstakels door het leven te gaan, zouden we invalide zijn. We zouden nooit zo sterk worden als wat we kunnen zijn. We zouden nooit kunnen vliegen.

  REFDAG

  Geweld_In_Huis

  KERK MOET GEWELD TEGEN VROUWEN BESTRIJDEN☻ 20 maart☻ Kerken kunnen een actievere rol spelen in het aanpakken en voorkomen van geweld tegen de vrouwen. Dat zegt bijna 80 procent van de ondervraagden in een peiling van ontwikkelingsorganisatie Tear onder ruim 1000 christenen in Nederland. Tear presenteerde woensdag de resultaten van het onderzoek. Rollen van de kerk die genoemd worden zijn: het bespreekbaar maken van de problematiek (79 procent), signaleren (79 procent), bieden van pastorale hulp (81 procent) en het aanstellen van een vertrouwenspersoon (76 procent). Bijna de helft van de vrouwelijke ondervraagden geeft aan te maken te hebben gehad met een vorm van fysiek of seksueel geweld. Die cijfers komen overeen met landelijk onderzoek. Daarnaast blijkt bijna driekwart van de respondenten tijdens zijn of haar leven in aanraking te komen met iemand die slachtoffer is van geweld. Tachtig procent wil bekwamer zijn in het voeren van gesprekken erover. Ongeveer de helft van de ondervraagden geeft aan dat zijn of haar kerkelijke gemeente al iets doet rondom de preventie en aanpak van geweldssituaties. De andere helft onderneemt nog geen stappen.

  passion

  MARCO KROON ZIET AF VAN DE ROL IN DE PASSION☻ 20 maart♀ Marco Kroon gaat niet de rol van Barabbas spelen in The Passion, het muzikale spektakel rond de kruisiging en wederopstanding van Jezus Christus. Volgens zijn manager komt het niet uit, zo bevestigt hij een bericht van RTL Boulevard. De onderscheiden militair, die onlangs in opspraak kwam, was kandidaat in de wervingsprocedure voor het evenement. Een woordvoerder van de EO gaat verder niet in op de selectieprocedure. „We hebben zoals altijd wat ijzers in het vuur”, laat hij weten zonder namen te willen noemen. Kroon maakte vorige maand bekend dat hij in 2007 in Afghanistan een man doodde die hem eerder gevangen had gehouden en gemarteld. Naar het geweldsincident doet het OM onderzoek. De achtste editie van The Passion komt dit jaar uit de Bijlmer (Amsterdam-Zuidoost). Het evenement is op 29 maart (Witte Donderdag) en wordt live uitgezonden door EO en KRO-NCRV. Bron:Refdag

  muziek

  IK HOUD VAN KLASSIEKE MUZIEK☻ 9 maart☻ Bastiaan Kortleven (9) uit Waddinxveen zingt in koor A en is sinds twee jaar bij de Ars Musica Koorschool. Waarom zing je bij Ars Musica? „Hier zingen we alleen klassieke muziek, daar houd ik van. De tekst is soms wel moeilijk, want we zingen veel Duits en soms Engels. Maar voordat we met een muziekstuk beginnen, wordt de tekst goed uit­gelegd.” Waar gaat de Johannes Passion over? „Over het lijden en sterven van de Heere Jezus. Verschillende personen, zoals Christus en de evangelist, worden door grote mensen gezongen. Wij zingen de koorstukken.”

  kits

  MET EEN GRIJPER DE PLASTIC SOEP TE LIJF☻ 9 maart☻ Het gras langs de straat in Oldebroek ziet er schoon uit. Maar als je goed kijkt, zie je veel stukjes plastic en papier tussen de sprietjes. Vier kinderen uit Wezep ruimen de troep op. Het is voorjaarsvakantie en het vriest dat het kraakt. Veel kinderen schaatsen deze vrijdagmiddag, maar Emma (8) en Hannah (6) Vierhuis en Elin (8) en Mas (5) de Gooijer uit Wezep niet. Deze wijkhelden bezoeken het gemeentehuis van Oldebroek. Wijkhelden zijn kinderen die ongeveer één keer per week met een afvalgrijper op pad gaan om zwerfvuil, rommel dat mensen op straat gooien, op te ruimen. Emma, Hannah, Elin en Mas zijn sinds een paar maanden wijkheld. Omdat ze de eersten van de gemeente Oldebroek waren, zijn ze uitgenodigd in het gemeentehuis. Loed van Berkel is voorzitter van de organisatie Onze Wijkhelden. Hij is in het gemeentehuis en bedankt de vier wijkhelden dat ze nu al een paar maanden de rommel op straat opruimen. Want dat is belangrijk werk. „Hebben jullie weleens van de plastic soep gehoord?” vraagt Loed. Een paar kinderen knikken. „De wind blaast het plastic dat op straat ligt vaak in het water. Uiteindelijk komt het dan in de oceaan terecht. Daar dobbert nu veel plastic rond. Dat is heel slecht voor de vissen en planten”, legt Loed uit. Als je toespraak van Loed voorbij is, trekken de kinderen hun jas en het gele hesje van Onze Wijkhelden aan. Ze pakken hun eigen afvalgrijper en een emmer en stormen naar buiten. Hannah heeft direct al iets gevonden. Ze vist een chipszak uit de tuin van het gemeentehuis. Even verderop ligt een leeg colablikje. Mas rent tussen de struiken door om het afval op te ruimen. Al snel zit de eerste emmer vol met kranten, sigaretten, een leeg kauwgompakje, snoeppapiertjes. „Pas op voor de hondendrollen!” roept Loed. „Die mag je laten liggen. Net als glasscherven en grote dingen die niet in je emmer passen.” Na een halfuur zitten de emmers vol en gaan de vier wijkhelden terug naar het gemeentehuis. Daar doen ze het afval in een vuilniszak. Die is gelijk vol. Helaas ligt er op straat nog veel afval te wachten voor de volgende keer.

  www.kits.nl

  Godblessyou

  OP DEZE UNIVERSITEIT IN BOSTON BRENGT GOD BLESS YOU JE IN DE PROBLEMEN☻ 20 maart☻ Op een universiteit voor vrouwen in het Amerikaanse Boston (Simmons College) is een opmerkelijke nieuwe gedragscode gepubliceerd. Daarin staat onder meer dat je geen ‘God bless you’ meer tegen iemand mag zeggen. De school noemt dit ‘microagressie’. Dat meldt onder meer de website Faithwire.com. ‘Bless you!’ Dat is in het Engels gebruikelijk om te zeggen als iemand bijvoorbeeld heeft geniest. Maar een student van het Simmons College in het Amerikaanse Boston kan dat maar beter niet meer doen. Want, zo is de redenering, als je ‘God bless you’ zegt, probeer je bijvoorbeeld een moslim jouw geloof op te dringen. Dat noemt de school een vorm van microagressie. Het woord ‘micro’ wordt gebruikt omdat het over agressie tussen twee personen gaat. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een uitdrukking als ‘Merry Christmas’. Deze voorbeelden gaan over het mogelijk discrimineren van moslims. Maar in de richtlijn, gemaakt door medewerkers van de schoolbibliotheek, gaat het ook over thema’s als racisme of de discriminatie van mensen met een beperking. Met behulp van video’s worden de thema’s uitgelegd voor de studenten. Simmons College wil op deze manier 'vormen van onderdrukking' voorkomen.

  nonnen

  ZELFKENNIS LEIDT TOT EEN LANGER LEVEN☻ 20 maart☻ Als je volledig achter een levenskeuze staat heeft dat nog lang effect, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Een nieuwe analyse van data uit ‘the Nun Study’ laat zien dat de nonnen die uit volle overtuiging kiezen om toe te treden langer leven dan hun zusters die met een andere motivatie kozen voor het kloosterleven. Deelnemers aan the Nun Study (zie kader) schreven in 1930 essays voordat ze toetraden tot de orde. De essays geven inzicht in hoe de nonnen, die toen gemiddeld 22 jaar oud waren, indertijd tot hun keuze kwamen. Onderzoekers beoordeelden de teksten op zaken als het maken van keuzes, gevoeligheid voor groepsdruk en steun van de ouders bij het maken van een autonome keuze. Van de oorspronkelijke groep zijn inmiddels 176 nonnen overleden. Analyse van hun essays liet zien dat aan de hand van keuzegedrag, de mate van zelfreflectie en autonomie de levensverwachting voorspeld kan worden. Dat blijkt uit het onderzoek dat eerder deze maand in de Journal of Personality is gepubliceerd. Nonnen die duidelijk een weloverwogen keuze maakten voor het kloosterleven en zich daarin ook gesteund voelden door hun ouders blijken tot wel twee jaar langer te leven. Ook de mate van zelfreflectie draagt bij aan een langer leven. Uit een eerdere analyse van de essays bleek al dat wie positief in het leven staat een langer leven heeft..

   www.eo.nl

  RK NIEUWS

  jongeren34

  300 JONGEREN OVER DE TOEKOMST VAN DE KERK☻ 20 maart☻ Kerkverlating is een van de gespreksonderwerpen op het presynodale overleg van jongeren in Rome ter voorbereiding van de bisschoppensynode in oktober. Morgen maandag start in Rome een presynode met een 300-tal jongeren uit heel de wereld over de problemen en uitdagingen waarmee katholieke jongeren vandaag in verschillende delen in de wereld worden geconfronteerd. Volgens kardinaal Lorenzo Baldisseri, de secretaris-generaal van de bisschoppensynode, moet deze bijeenkomst ertoe bijdragen dat de bisschoppensynode over jongeren, geloof en roeping in oktober 2018 niet alleen een synode wordt over maar vooral ook voor jonge mensen. En een van de eerste sprekers op de openingsdag van de synode is de Vlaamse Annelien Boone, die als directeur van IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen de Belgische jongeren vertegenwoordigt. Zij werd gevraagd de verwachtingen van de jongeren in Europa tegenover samenleving en Kerk te schetsen. Een van de gespreksthema's op de presynode is de kerkverlating. Onderzoeken in binnen- en buitenland maken duidelijk dat vele jongeren tussen 10 en 20 jaar de banden met de katholieke Kerk verbreken, al blijven ze vaak nog wel geloven in God en een christelijke cultuur behouden. Het wordt een hele uitdaging om erachter te komen waarom zij de Kerk verlaten en om manieren te vinden om hen opnieuw bij het kerkelijke leven te betrekken. Bron:kerknet Michelangelo-_Vatican_Media

  MICHELANGELO’S FRESCO’S ADEMBENEMEND MOOI IN BEELD GEBRACHT☻ 20 maart☻ Sinds 15 maart is in het Conciliazione Auditorium in Rome de adembenemende productie Het Laatste Oordeel over het werk van Michelangelo te zien. Sinds 15 maart is in het Conciliazione Auditorium aan de gelijknamige laan in Rome de adembenemende productie Het Laatste Oordeel (Giudizio Universale) te zien, waarin de fresco’s van Michelangelo centraal staan. De vierdelige productie van Marco Balich, bekend als organisator van openingceremonies voor de Olympische spelen, richt zich naar eigen zeggen tot de huidige Netflixgeneratie. Het Laatste Oordeel wil bijdragen tot een nieuwe waardering van jongeren voor de fresco's van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel en enkele van de andere prachtige kunstwerken die deze Italiaanse uomo universale heeft gemaakt. De vierdelige productie wordt in hoge resolutie vertoond. De muziek is geschreven door de Britse popartiest Sting. De productie heeft 9 miljoen euro gekost. Ze wordt minstens een keer per dag vertoond in het auditorium. Bron: Vaticannews.va/kerknet

  ISRAEL NIEUWS

  klimaat

  KLIMAATVERANDERING TOT ZEGEN EN NIET TOT VLOEK☻ 23 februari☻ Volgens vele wetenschappers is het broeikas effect de reden van de verandering van het klimaat. Het gevolg van de klimaats verandering is dat er ernstige overstromingen in sommige gebieden zijn en droogte in andere gebieden. Schade of uitroeiing van dier- en plantensoorten, hoge zeespiegels en extreme temperaturen wereldwijd, minder watervoorraden, dit alles maakt de wereld een onveiliger. Klimaatverandering kan een direct gevaar vormen voor de wereldvrede. Volgens de Thora moeten wij klimaatverandering kunnen voorkomen en of corrigeren. Het is een opdracht van de Thora om hier iets aan te doen. Dit is duidelijk uit de volgende bronnen: “Toen G’d de eerste mens schiep, heeft G’d hem alle bomen van de Hof van Eden laten zien en G’d zei tegen hem: “Zie Mijn werken, hoe mooi en prijzenswaardig zijn zij; Ik heb alles voor je gemaakt. Pas op dat je Mijn wereld niet bederft of vernietigt, want als je het verpest, zal er niemand zijn die het zal repareren. “(Kohelet Rabbah 7:13)Bron:Jadezra

  winkel

  ALS DE SHABBAT DE POLITIEK BEHEERST☻ 23 februari☻ Wat een politiek gekrakeel over Gods rustdag! De schriftgeleerden en farizeeën maakten indertijd ook al ruzie met Jezus over de shabbat. Het ging daarbij niet over de vraag of de shabbat wel werd gehouden, maar eerder over de manier waarop. Tot op vandaag gaat het geruzie door, nu tussen de orthodoxie en de regering. Deze supermarkt in Tel Aviv is op shabbat gewoon open. (Foto: Flash90) Jezus genas op shabbat. We kennen het verhaal van de gekromde vrouw (Lucas 13), of het verhaal van de man met de verschrompelde hand (Marcus 3). De geestelijke leiders van die tijd waren daar boos over, omdat het shabbatsgebod volgens hen voor alles gold, dus ook voor genezing. De farizeeën vonden dat Jezus het shabbatsgebod overtrad omdat het bij deze genezingen geen kwestie van leven of dood was. Nog steeds is de manier waarop je je moet houden aan de shabbat een strijdpunt dat telkens weer de kop opsteekt. Vooral de laatste weken laaide het gekrakeel over de shabbat weer op. De orthodoxe regeringspartijen willen dat alle winkels op shabbat gesloten zijn. Nu hebben veel burgemeesters aangekondigd dat ze de winkeliers weer zullen toestaan op de shabbat hun winkel te openen. Maar de supermarktwet regelt dat alleen de minister van Binnenlandse Zaken daarover gaat Bron: Israeltoday

  KATHOLIEKE NIEUWS

  mozaiek

  VROEGCHRISTELIJK MOZAIEK NOEMT JEZUS EXPLICIET GOD☻ 17 maart☻ Een in Israël opgegraven mozaïek uit 230 na Christus noemt Jezus expliciet ‘God’. Het is een van de vroegste aanwijzingen dat christenen Jezus al in de eerste eeuwen als God erkenden. Deze week is bekendgemaakt dat het vloermozaïek (voor het eerst) publiekelijk te zien zal zijn in een nog te openen archeologisch park. Dat meldt de Hebreeuwse krant Haaretz. Het vloermozaïek uit de tijd van de Romeinse overheersing werd overigens al in 2005 gevonden, tijdens archeologische opgravingen onder de Megiddo-gevangenis in Israël. Er staan drie Griekstalige inscripties op het mozaïek (onderdeel van een opgegraven huis in het voormalige Kefar Othnay), waaronder deze zin: ‘De Godminnende Akeptous heeft deze tafel aan God Jezus geschonken als een gedenkteken.’ Waarschijnlijk is Akeptous een vrouw die haar tafel schonk ten behoeve van de plaatselijke avondmaalsviering, aldus Haaretz. Omdat kerkgebouwen in de 3e eeuw nog niet bestonden, was het huis in Kefar Othnay vermoedelijk een vaste plek waar samenkomsten werden gehouden. De grote mozaïekvloer, die verbazingwekkend goed bewaard is gebleven, lijkt onderdeel te zijn geweest van een gebedshal. Dat zegt dr. Yotam Tepper van de Universiteit van Haifa, die destijds de opgravingen leidde. Op de plek waar nu nog de Megiddo-gevangenis staat, komt een nieuw archeologisch park. Daarin zal onder meer dit bijzondere mozaïek te bewonderen zijn, maar bijvoorbeeld ook restanten van een oude Romeinse legerbasis. Dat maakte de gemeenteraad van Megiddo deze week bekend. Wanneer dit archeologisch park in het noorden van Israël zijn deuren opent, is nog niet duidelijk.Bron:visienieuws

  het-symbool-van-het-christendom-

  CHRISTENDOM IS GEEN BINNENDOOR WEGGETJE☻ 13 maart☻ “Het christendom biedt geen gemakkelijke troost, het is geen binnendoorweggetje, maar vraagt om geloof en een gezond moreel leven dat het kwaad, egoïsme en corruptie afwijst.” Dit zei paus Franciscus vandaag bij het angelusgebed. Jezus’ bevestiging dat God zijn Zoon niet zond om de wereld te veroordelen, maar om haar door Hem te redden vat de kern van de christelijke boodschap samen, sprak paus Franciscus. Deze boodschap is dat “zelfs als de situatie wanhopig lijkt, God ingrijpt en de mens verlossing en vreugde aanbiedt”. God blijft niet afzijdig maar “treedt binnen in de geschiedenis van de mensheid om haar met zijn genade te bewegen en om haar te redden”. Als we de moed vinden onszelf te zien voor wat we zijn, dan beseffen we dat we mensen zijn die geroepen zijn om om te gaan met onze breekbaarheid en onze beperkingen”, merkte Franciscus op. Hij voegde toe dat aan deze beperkingen denken, mensen er soms toe kan brengen angstig te zijn voor de toekomst, of bang voor ziekte en dood. Dit is volgens hem de reden dat veel mensen naar “een uitweg” zoeken en zich keren naar “gevaarlijke binnendoorweggetjes zoals de tunnel van drugs, bijgeloven of verwoestende magische rituelen”. Het christendom echter biedt een andere weg. Hoewel het niet gemakkelijk is, leidt het naar hoop, zei de paus. Hij wees op het beeld van Jezus aan het kruis en noemde dat de “grootste manifestatie van Gods liefde”.Bron:Katholiekenieuwsblad

  poolsewarenhuis

  POOLSE GROTE WARENHUIZEN OP ZONDAG GESLOTEN☻ 13 maart☻ Door de acties van de katholieke Kerk en de vakbonden moeten ook winkelcentra in Polen op zondag de deuren sluiten. Poolse supermarkten en winkelcentra waren afgelopen zondag gesloten. Dat is het gevolg van een nieuwe wet. Daarin staat dat winkels in principe op de tweede en derde zondag van de maand sluiten. De Poolse katholieke Kerk en de vakbonden voeren al langer actie voor de zondagsrust. Volgens de kerkleiding komt de overheid slechts deels aan haar eis tegemoet omdat de katholieke Kerk respect vraagt voor de zondagsrust op alle zondagen. Volgens nationale media zijn vooral de koopzondagen in de winkelcentra bijzonder populair bij de Polen. De nieuwe wet wordt progressief ingevoerd. Vanaf 2019 mogen winkels slechts op de laatste zondag van de maand open zijn. Vanaf 2020 zijn de deuren op zondag in alle winkels gesloten, met uitzondering van twee zondagen vóór Kerstmis, de zondag voor Pasen en vier zondagen. Bron: Kathpress.at/Kerknet.be

  Willibrorduskerk

  BRAZILIAANSE KERK VEROORDEELT HAAT EN GEWELD IN NIEUWE MEDIA☻ 5 maart☻ De veertigdagentijd moet de Braziliaanse katholieken aanmoedigen tot meer solidariteit en vrede in eigen omgeving. De Braziliaanse bisschoppen roepen in hun veertigdagencampagne, die in het teken van de broederlijkheid staat, op om te weerstaan aan de oproepen tot geweld en haat in de sociale media en om op een persoonlijke manier bij te dragen tot vrede en broederlijkheid. Ook vele katholieken maken zich aan haat en geweld via de sociale media schuldig, zegt kardinaal Sergio Da Rocha. Wij vragen elke gedoopte om een steentje bij te dragen tot de overwinning van het geweld en de uitbouw van broederlijkheid en vrede. De kardinaal verwijst naar het geweld tijdens het carnaval van dit jaar in Rio. Dit maakt duidelijk hoe sterk het geweld in onze samenleving is doorgedrongen. Een echte christen kiest nooit voor het geweld. Hij moet veeleer streven naar respect en dialoog, genade en vergevingsgezindheid. Bron: Vatican News/Kathpress.at

  koepel

  KERKDIENSTEN IN VOORMALIGE KOEPELGEVANGENISSEN Zondag 4 maart opent City Life Church Breda een nieuwe kerk op een unieke locatie: de monumentale kerk van de voormalige Koepelgevangenis. City Life Church telt meerdere gemeenten in Nederland, en was al langer op zoek naar een goede locatie in Breda. “We wilden niet op een bedrijventerrein terechtkomen,” zegt voorganger Robert van den Bergh, die al jaren in Breda woont. “Wij voelen dat God ons roept voor Breda en dan wil je in het hart van de stad zitten. Maar dat is natuurlijk best lastig. Tot we een tip kregen dat er bij de Koepelgevangenis ook een kapel zit die leegstaat. Het mooie is: drie jaar geleden zijn de gevangenen hier uitgegaan, en nu gaan wij erin om gevangenen te bevrijden.” Hippe kerk, midden in de samenleving Op het terrein van de voormalige Koepelgevangenis is naast de kapel ook een gymzaal beschikbaar, er is ruimte voor kinderwerk en baby-opvang en er is een sociale werkplaatsvoorziening. “Op die manier kan er echt een beweging op gang komen van niet alleen een gemeente die naar de kerk gaat, maar die ook doordeweeks merkbaar aanwezig is in de stad en omziet naar de buurt. In die zin denk ik dat wij in een niche springen: er zijn niet zo veel kerken in Breda, en wij zijn een hippe kerk, midden in de samenleving. City Life Church richt zich op mensen die God niet kennen en kennis willen maken met de kerk en met God.” Tijdens de feestelijke opening aanstaande zondag zal de kapel in elk geval bomvol zitten, verwacht Van den Bergh. Want is het niet de kerk zelf die trekt, dan de locatie wel. Bron;Visie

  Bijbelbach

  VAN DEZE TOPCOMPONIST IS NU DE BIJBEL TE KOOP☻ 1 maart☻ Op 23 februari is in Middelburg is de Bachbijbel gepresenteerd, een heruitgave van de Bijbel die de Duitse componist Johann Sebastian Bach (1685-1750) gebruikte. Uitgeverij Van Wijngaarden uit Franeker werkte jarenlang aan dit bijzondere project. Wie een Bachbijbel bestelt, moet wel 4800 euro neertellen, en vanaf 1 januari volgend jaar 5500 euro. Deze hoge prijs komt door de manier waarop het is gemaakt. Uitgever Dingeman van Wijnen: “Het zijn facsimile’s. De 4500 pagina’s zijn gefotografeerd en op speciaal papier afgedrukt. Dat is een kostbaar en tijdrovend karwei.” Maar dat is niet het enige: de Bachbijbel bestaat niet uit één, maar drie boeken van bij elkaar 20 kilo. Dat komt omdat het een editie met uitleg is. “Deze Bijbel lezen betekent dat je als lezer in de geestelijke wereld van Bach stapt”, zegt Van Wijnen. “Je leest de teksten die hij destijds las, en die je ook terugziet in zijn werken als de Matthäus Passion. Ook zie je aantekeningen die hij er zelf bij maakte. Zo zette hij NB bij een tekst als hij die belangrijk vond. Maar het is inderdaad geen Bijbel voor in je binnenzak.” Van Wijnen zegt dat er maximaal 1000 exemplaren gedrukt worden. “We hebben er 500 laten maken, waarvan er tot nu toe 100 verkocht zijn.” De Bachbijbels zijn te bestellen op www.bachbijbel.nl, maar dat kan ook vaak via de lokale boekhandel.

  mooi

  JE BENT MOOI☻ 1 maart☻ Het is erg leuk om te krijgen. Iedereen heeft het nodig en krijg je er eentje, dan voelt het als 'verwend worden'. Rarara, wat is het? Het is een compliment! Toch zijn we er in onze samenleving niet zulke helden in om goede woorden uit te spreken tegenover anderen. Vandaag mag het, want het is vandaag Nationale Complimentendag. Het is een van de ‘de diepste menselijke behoefte om gewaardeerd te worden’, volgens de Amerikaanse psycholoog William James. Daarom is het zo belangrijk om elkaar complimenten te geven. Hiermee geef je de ander erkenning - en dat maakt ons tevreden en nog mooiere mensen. Natuurlijk is deze wijsheid ook volop te vinden in de Bijbel. Speciaal voor iedereen die beter wil worden in 'complimenten geven': print de poster uit en hang 'm op een plekje waar je iedere dag langskomt. Kijken of de mensen om je heen het merken.. ;-)Bron:Visie

  heilige

  HEILIGE GRAFKERK WEER OPEN NA PROTEST☻ 1 maart☻ De Heilig Grafkerk in Jeruzalem is na drie dagen van protest weer open. Dat meldt persbureau Reuters. Dinsdag lieten de christelijke leiders weten dat de kerk woensdagochtend weer open zou gaan. Voor zonsopgang ging Wajeeh Nusseibeh, die verantwoordelijk is voor de opening en sluiting, naar de kerk om de deuren weer te openen. Aanleiding voor de sluiting was een voorstel van de gemeente Jeruzalem om belastingvrijstelling voor kerken af te schaffen. Maar de kerk moet op dit moment al 150 miljoen euro aan achterstallige belasting betalen. Zondag besloten de leiders de kerk te sluiten om zo druk uit te oefenen om de beslissing van de gemeente te heroverwegen. De Heilig Grafkerk is gebouwd op de plek waar Jezus is gekruisigd, begraven en opgestaan. In het gebouw staat een graftombe waarin het graf van Jezus zou staan. Bron:Visie

  Inhoud blog
 • 5 manieren om je kinderen van de kerk te laten houden
 • Het wonderlijke blije gevoel
 • Foute cellen en goede God
 • Van strijd naar zegen
 • Ik heb Hem lier, maar durf niet aan te gaan
  informatietips
  Informatietips
  ☻☻20 maart☻☻ zorgen paasdagen Waarom zoeken jullie Hem bij de doden? Hij leeft! Hij is hier niet. Hij is uit de dood opgestaan. (Lukas 24:5-6)
  20-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 manieren om je kinderen van de kerk te laten houden

  Leer een kind van jongs af aan de juiste weg, en het zal er niet van afwijken wanner het oud geworden is. Spreuken 22:6 (NBV)
  Onze ouderlijke verantwoordelijkheid naar onze kinderen toe is om hen te leiden naar de voeten van hun Verlosser. Met passie en inzet, in gehoorzaamheid naar God’s gebod om de kleine kinderen naar Hem toe te laten komen. Het is geen garantie dat ze geen periode van tegenstand zullen hebben, maar er is kracht in het bidden voor onze kinderen en hen voorzien van een gezonde kerk omgeving.
  Binnen de muren van onze huizen, kunnen kinderen leren hoe ze God kunnen vinden, met Hem praten en kunnen ze weten dat Hij hen wil ontmoeten, waar ze ook zijn in hun leven. Wanneer de kerk dat ook voor hen is, dan zullen ze van de kerk gaan houden. Hier zijn 10 manieren om je kinderen te helpen om van de kerk te gaan houden.

  Bid voor je kinderen
  Je zorgen en je wensen in gebed bij God brengen is krachtig. Hij hoort elk gebed en wenst ons elke dag te ontmoeten. 1 Thessalonisenzen 5:17 zegt dat we nooit moeten ophouden met bidden. We dienen een God die goede plannen voor ons heeft. Als ouders, hebben we niet alle antwoorden of leren we onze kinderen alle lessen. Een goed kerkelijke gemeenschap kunnen een grote connectie zijn in de punten die we proberen over te brengen naar onze kinderen en het pad dat we proberen over te brengen als hun ouders. God is getrouw in het beantwoorden van onze gebeden, en ik geloof dat als we vurig bidden, met een groot geloof, Hij ons wil laten zien hoe we een liefde voor de kerk in ons hart en in het hart van onze kinderen kunnen krijgen .

  Ga trouw naar de kerk
  Het kan ons niet verbazen dat de kerk niet bij je kinderen blijft, als het niet bij ons blijft. Als we het naar de kerk gaan niet onze prioriteit maken dan zullen zij dat ook niet doen. Hebreeen 10:24-25 zegt: “Laten we opmerkzaam blijven en elkaar ertoe aansporen lief te hebben en goed te doen, en in plaats van weg te blijven van onze samenkomsten, zoals sommigen doen, elkaar juist bemoedigen, en dat des te meer naarmate u de dag van zijn komt ziet naderen.”
  De vroege kerk werd vervolgd. Zelfs samenkomen in huizen was verdacht. Het was makkelijk voor hen om op te geven. Ook wij kunnen makkelijk voor angst kiezen in onze moderne wereld. Het is moeilijk om te voorspellen waar tragedie ons kan neerhalen maar we zijn niet geroepen om in angst te leven. Jezus belooft ons dat Hij kwam om ons het leven ten volle te geven. Als we liever uitslapen dan moeten we ons de moeilijke taak geven om uit bed te komen en door de deur van de kerk gaan. We hebben het voorrecht om een goed voorbeeld te geven, de kerk in te lopen en de vrijheid te hebben om God te aanbidden. Hij belooft ons in de kerk te ontmoeten, het maakt niet uit hoeveel strijd het ons heeft gekost om daar te komen.

  Wees een dagelijks voorbeeld
  Kerk een prioriteit geven begint bij onze persoonlijke relatie met God. Wanneer we Hem dagelijks zoeken, willen we in Zijn aanwezigheid zijn. Het volgen van Jezus’ voorbeeld om vroeg op te staan en te bidden zal zorgen voor een sterke basis voor de rest van onze dag. Dit geeft effect op hoe we opvoeden en onze kinderen. Het lezen van Gods woord, alleen, zal ons helpen om het een gewoonte te laten worden bij onze kinderen. Met je kinderen een pagina lezen uit een dagboek, in de ochtend of voor het naar bed gaan, helpt hen ook om een goede basis te leggen. Naar de kerk gaan is belangrijk en bezig zijn met de Bijbel geeft ons de mogelijkheid om te begrijpen hoe Hij in onze levens bezig is, de hele week. Gods woord leren helpt onze kinderen om van de kerk te houden.

  Praat over de preek na de kerk
  Kinderen zijn beloningsgericht. Voordat ze kunnen praten of lopen, weten ze dat nieuwe trucjes beloond zullen worden door hun enthousiaste ouders. De eerste stap, het eerste woord, de eerste dag van school. Ze zoeken naar de goedkeurende glimlach.
  Opvoeden is moeilijk omdat we imperfect zijn. We zullen onvermijdelijk op een gegeven moment falen, of ze nu klein of groot zijn. Door ze naar de kerk te nemen en hun liefde voor die gemeenschap te bevorderen, kunnen ze de steun en bemoediging ervaren die verder gaan dan wat een of twee onvolmaakte mensen voor hen kunnen bieden. De kerk wijst ons naar Degene die ons nooit in de steek zal laten.
  Maak er een punt van om samen te komen als een familie om te praten over de preek en wat er geleerd is na de zondagse dienst, in plaats van terug te vallen in de normale dingen van de dag. Geef de kinderen een beloning voor het naar de kerk gaan. Na verloop van tijd zal het naar de kerk gaan het naar de kerk gaan.

  Bemoedig hen
  Ouders kunnen kinderen helpen de kerk lief te hebben door hen vragen te stellen en met hen in gesprek te gaan over de kerk en over Gods woord. Hoe meer we geboeid zijn door het woord, hoe makkelijker het voor ons is om er voer te praten. Pas dagelijkse en wekelijkse lessen toe op alledaagse situaties. Bid om Gods leiding en wijsheid om Zijn Woord, Zijn wil voor ons en die van onze kinderen voor ons leven te begrijpen
  Een bemoediging voor jou. God zal al je inspanningen, om je kind(eren) de liefde voor de kerk in blazen, eren. God heeft je met opzet in het leven van je kind(eren) geplaatst. Een liefde voor de kerk begint of eindigt niet met het fysieke gebouw. Het wordt een deel van het lichaam van Christus op zondag en elke dag. Wandelen met Hem en stevig de hand van onze kinderen vastpakken, ons best doen om ze te naar Zijn voeten te leiden.

  20-03-2018 om 15:05 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Kinderen
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)
  17-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wonderlijke blije gevoel

  In het afgelopen jaar had ik pittige periodes vanwege mijn gezondheid. Voor mijn idee was ik –meestal- wel dankbaar en blij vanwege alle lieve mensen om mij heen en de goede dingen die ik ontving.
  Bewust zoekend naar positieve dingen als de moed me in de schoenen zonk tijdens het lange en zware revalidatietraject en een roepen naar de Heere of Hij me dankbaar wilde maken en me opmerkzaam wilde maken op de kleine dingen zodat ik ondanks alles toch kon genieten. Tijdens de bestralingen elke dag heel bewust en soms dus alleen met mijn verstand iets positiefs opschrijven en zo een punt van (dank-)gebed creëren. Dat was een tip die ik ooit eens kreeg van iemand:

  Vorige week ben ik er achter gekomen dat blijdschap en dankbaarheid nóg een dimensie dieper kan en heb ik de tekst “verheugt u in de Heere te allen tijde. Nog eens: verheugt u!” als een Godsgeschenk mogen ervaren.
  In mijn omgeving waren er twee ingrijpende sterfgevallen (jonge mensen) en in de familie waren er grote zorgen. Zelf had ik nog allerlei pijntjes, frustraties, lange weg van herstel vanwege de nasleep door de behandeling van borstkanker en ik was moe, moe en nog eens moe. Ook van wat er allemaal gebeurde in de wereld, dichtbij en ver(der) weg, werd je niet vrolijk.

  Give thanks!
  En op dát moment ging er diep in mijn hart iets “gloeien”. Onverklaarbaar en ongrijpbaar en zeker niet “maakbaar” door mijzelf. Ik was, omringd door allerlei zorgen en verdriet, zo verheugd dat ik een tweede kans kreeg. Na de kanker heb ik een tweede kans ontvangen. Mijn leven was niet afgesneden, sterker nog ik ben intenser en bewuster gaan leven. Ik werd er stil van en verbaasd en ook raakte ik er een beetje van in de war: Hoe kon ik mij zó intens blij voelen terwijl er allemaal narigheid om en in mij was?

  Totdat ik me ineens realiseerde dat dit de “blijdschap in de Heere” was waar over gesproken wordt in de Bijbel. Een prachtige en machtige ervaring en inmiddels is het helaas al weer een beetje weggezakt. Hoewel, tijdens dit schrijven merk ik weer iets van het wonder. Want dat is het: het is een wonder, genadegave, van de Heere die ik mocht zien maar begrijpen doe ik het niet. Ik wil het wél met jullie delen en zo God groot maken.
  Bron:Puurvandaag

  17-03-2018 om 16:14 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:andere
  >> Reageer (0)
  13-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foute cellen en goede God

  Met Anja de Jong, goedemiddag. Dag mevrouw de Jong U spreekt met ……(naam huisarts).

  BAM! Als je meegedaan hebt met het bevolkingsonderzoek en je wordt dan 5 dagen later gebeld door je huisarts, weet je direct: fout! Want zeg nu zelf. Een huisarts belt je niet op om over het weer te praten. Mijn dokter vertelt me dat er ‘iets’ gezien is op de foto’s en dat dit verder onderzocht moet worden.

  Binnen een week onderga ik op de mammapoli allerlei onderzoeken en aan het eind van de dag zit ik –samen met mijn zus- bij de chirurg voor de uitslag. “Mevrouw, er zijn foute cellen gevonden en u moet geopereerd worden binnen nu en vier weken”. Met een pakket informatie en een afspraak voor de volgende week, mocht ik naar huis om het ‘rustig te laten bezinken’.


  Ik had vanaf het moment dat ik de controle in ‘de bus’ had een soort onderbuikgevoel van: het is niet goed. Nee, ik voelde niets, had geen enkele aanleiding om zoiets te denken. Maar het was dat beroemde of beruchte onderbuikgevoel. Alleen, als het dan bevestigd wordt, komt het alsnog hard binnen.

  Foute cellen

  Die woorden: foute cellen die bleven maar rond jengelen in mijn hoofd. Ook de vraag: het is wel véél allemaal. Ga ik dit volhouden en hóe ga ik dit volhouden, was een gedachte die me niet losliet. Ik ben nl. ook bezig met een vrij pittig revalidatietraject vanwege mijn sarcoïdose en nu komt dit er ook ineens bij.

  Geen vragen van: waarom? Misschien komt dat nog, dat weet ik niet. Nee, het was echt alleen: hóe ga ik dit doen? Hóe past dit ook nog in het revalidatietraject? Kan dit wel tegelijk? Enz. Enz.


  En toen kwam er ’s-avonds een mailtje van een vriendin met daarin de o.a. volgende zin:

  Ik moest alleen net aan een Bijbeltekst denken en hoop dat je er wat aan hebt: God is getrouw: Hij zal niet toelaten dat u verzocht wordt boven wat u aankunt, maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven om die te kunnen doorstaan. (1 Korintiërs 10:13)

  Dit was en is God’s antwoord op mijn vragen. God gebruikt mensen en Hij is er bij en zal voor mij zorgen. De dagen erna werd ik overstelpt met kaarten, bloemen, boeken, telefoontjes, bezoekjes en zoveel liefde dat ik alleen ‘maar’ verwonderd kan zeggen:

  Bron:vandaag

   

  13-03-2018 om 14:44 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Vertrouwen
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)
  09-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van strijd naar zegen

   

  Ziet u iets aan uw dochter?’ klinkt de vraag als ik net bevallen ben. Ik schud mijn hoofd. ‘Nee, ik zie niets bijzonders, alleen een mooi meisje, onze mooie dochter. Maar u zult het wel niet voor niets vragen,’ zeg ik. De vrouw knikt. ‘Dat klopt, uw dochter heeft het syndroom van Down.’

  Gedachten die door me heen schoten waren: Nee, dit kan ik niet. Waarom gebeurt dit? Ik kan geen goede moeder voor haar zijn. Ik kan haar niet geven wat ze nodig heeft! Hoe zal het straks zijn als ze groot is, hoe zal haar toekomst eruit zien?

  Ik weet nog goed dat ik het mijn moeder vertelde: ‘Mam, u bent weer oma geworden! Maar ze is wel een bijzonder meisje, ze heeft het syndroom van Down.’ Ik voelde bij haar ook dat ze niet goed wist hoe ze moest reageren. Gevoelens van blijdschap en verdriet wisselden elkaar continu af. Blijdschap om de geboorte van onze mooie dochter. Verdriet omdat ze het syndroom van Down heeft en we niet wisten wat dit inhield.

  Vlammen en rivieren

  En toch, juist in die periode van strijd – van het leren loslaten dat het anders ging dan ik van tevoren had bedacht en mezelf leren overgeven aan mijn verdriet en angst voor de toekomst – toen heb ik mogen ervaren dat Hij erbij was. Ik vond het dan ook zo mooi en bemoedigend om in de kraamweek samen met de dominee te lezen uit Jesaja 43: ‘Moet je door het water gaan – Ik ben bij je; of door rivieren – je wordt niet meegesleurd. Moet je door het vuur gaan – het zal je niet verteren, de vlammen zullen je niet verschroeien’.

  God is erbij, in de strijd, in je vragen, twijfels, onzekerheid. Je mag in je pijn, in je strijd, met al je vragen naar Hem gaan. Dan wordt de strijd niet minder, maar kun je het wel volhouden. Omdat Hij voor jou en naast jou strijdt. Hij is bij je en laat je nooit los! Je wordt niet meegesleurd door je pijn. De vlammen van pijn, ze zullen je niet verschroeien. De golven van emoties, van onzekerheid en angst, zullen je niet overspoelen.

   

  We lezen samen verder in Jesaja 43: ‘Je bent zo kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol, en Ik houd zoveel van je’. Wauw, wat een mooie woorden. Om juist, nadat je hebt gelezen over strijd en pijn, te lezen: je bent kostbaar en waardevol. God zegt tegen je: ‘Ik houd zoveel van je!’ Dit zegt Hij ook tegen onze mooie, speciale dochter: ‘Je bent waardevol!’ Elk kind is kostbaar en waardevol in Zijn ogen.

  Genieten

  Onze dochter is nu vijf. Wat voel ik me een gezegende moeder als ik kijk naar mijn jongste dochter, met de mooie twinkeling in haar ogen. Ik voel me gezegend als ze op me af komt rennen en heel hard ‘Mamaaa’ roept. Het is puur genieten als we samen muziek maken. Intens genieten als we samen in een deuk liggen van het lachen en niet meer bijkomen. Wat voel ik mij een gezegende vrouw. Ik ben dankbaar voor wat Hij ons heeft gegeven in onze beide dochters. Onze jongste dochter is echt een verrijking van ons gezin. Door haar heb ik leren genieten. Door haar heb ik geleerd te leven in het nu. Zij is zo mooi, zo puur. Ze is oprecht.Bron:puurvandaag

   

  09-03-2018 om 15:59 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Gevoelens
  >> Reageer (0)
  05-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb Hem lier, maar durf niet aan te gaan

  Ze is een denker en een twijfelaar. Gerline (19) worstelt al jaren met vragen over geloofszekerheid. Zowel in haar kerkelijke gemeente als thuis ervaart ze weinig ruimte om open over geloof te spreken.

  Ze is blij met haar opvoeding als het gaat om uiterlijke dingen. „Maar ik vind het jammer dat er niet gepraat kan worden over wezenlijke zaken.”

  Dat er in haar omgeving weinig over geloof gesproken wordt, komt volgens Gerline mede door de cultuur waarin ze opgroeit. „Een dorpje waar veel op je wordt gelet. Iedereen weet alles van elkaar. Het wordt al snel als evangelisch gezien als je over geloofszaken praat. Buitenkant is belangrijk. Ik heb er moeite mee dat mensen met de stroom meegaan naar de kerk, maar dat er met hen geen gesprek over geloof te voeren is. Dan komt het te dichtbij. Dat kan mij benauwen, omdat ik in een reformatorische omgeving woon én werk. Het lijkt wel of de een het nog beter weet dan de ander. Het is belangrijk welke dominee er fijn is en welke niet, maar je hoeft niet aan je collega of zusje te vragen: „Wat betekent de Heere Jezus voor jou?” Ik denk dat het veel onderlinge verbondenheid geeft als er wel met elkaar gesproken werd over wat er binnen in je hart leeft.”


  „Als jongere zou je je vrij moeten voelen om met vragen naar de dominee, de kerkenraad of een gemeentelid te gaan”, meent Gerline. „Ik ervaar een drempel en ben bang om iets verkeerds te zeggen. Als ik zou vragen: „Hoe moet ik de Heere Jezus aannemen?” zouden ze zeggen: „Dat moet je zo niet zeggen. De Heere aannemen, dat kan niemand.” De angst is groot dat je te snel denkt dat je bekeerd bent. Men heeft liever dat je zo voorzichtig mogelijk bent.” Even is Gerline stil. Dan zegt ze met overtuiging: „Het geloof is voor mij de basis waaruit ik wil leven, maar het geeft mij ook veel onzekerheid, twijfels en vragen.”

  Die twijfels wijt Gerline deels aan haar karakter, maar ook aan de verschillen die ze ziet tussen het milieu waarin ze opgroeit en daarbuiten. Vriendinnen, en haar vriend, benadrukken „de rijkdom van Christus” meer dan ze is gewend. Het voedt Gerlines twijfel. „Ik mis in mijn omgeving de ruimte om tot Christus te gaan. Vrije toegang. Pure genade. Als je vol zou zijn van de Heere, dan zeggen mensen tegen je: „Wacht even, heb je dit of dat wel? Het kan zomaar niet. Er moet wat aan je ziel gebeuren.” Dat is niet per se onwaar, maar het zorgt er wel voor dat jongeren –of ik in ieder geval– blijven twijfelen.”

   

  Geloofszekerheid

  Gerline verlangt naar geloofszekerheid. „Het zou mij veel rust geven. Ik denk ook dat ik dan meer gericht zou kunnen leven tot eer van God. Nu ben ik te druk met vragen als: Wie is de Heere Jezus? Wie wil Hij voor zondaren zijn? Is Hij er voor iedereen of alleen voor mensen die genoeg zondekennis hebben? Ik probeer geloofszekerheid het meest te zoeken in bidden en Bijbellezen”, vertelt Gerline. „Ik herken me in de vader van de maanzieke knaap uit Markus 9. Hij zegt tegen de Heere Jezus: „Ik geloof, Heere, kom mijn ongelovigheid te hulp.” Die tekst heeft mij heel veel gedaan. Soms kan ik ineens weer denken: „Zo gemakkelijk mag ik het niet zien. Je hebt het zelf bedacht dat dit je gebed is.” Op andere momenten ervaar ik dat ik, op het moment dat ik deze tekst bid, in contact ben met de Heere.”

  Moeilijk moment

  Ondanks al haar twijfels put Gerline er troost uit te weten dat de Heere altijd aanwezig is in haar leven. „Dat ervaar ik heel sterk. Waar ik ook ben of als ik dingen moeilijk vind, de Heere is erbij. Maar ik vind het wel lastig om te zeggen dat de Heere Jezus mijn Zaligmaker is. Op sommige momenten denk ik van wel. Bij het avondmaal legt de dominee bij de laatste tafel vaak een indringende nodiging neer. Dat vind ik steeds opnieuw een moeilijk moment. Dan denk ik: „Ja, ik heb Hem lief, maar ik durf niet op te staan.” Maar als ik naar mijzelf kijk, naar de dingen die ik zeg, doe of denk, kan ik twijfelen. Andere mensen zeggen weleens dat je je karakter houdt als je tot geloof komt, maar op zo’n moment lijken mijn karakter en het geloof onmogelijk samen te kunnen gaan.”

  Gerline heet in werkelijkheid anders. Bron:Puntuit

   

  05-03-2018 om 16:03 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)
  01-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuiszorg

   

  Na jaren ‘thuisgezeten te hebben’ (wat een niet-dekkende uitdrukking toch!), werk ik alweer een tijdje in de thuiszorg. Vroeger had ik dat ook gedaan. Het leek me leuk om bij anderen het huis op orde te krijgen, en goed om mijn eigen gedachten wat te verzetten.


  Op kantoor kreeg ik 3 adressen, een waslijst aan algemene instructies en weinig informatie in het bijzonder. Dat was vroeger wel anders! Dan kreeg je vooraf uitvoerige informatie over de toestand  van je cliënt. ‘Mevrouw X heeft reuma, mevrouw Y heeft net een hernia-operatie achter de rug’.


  Cliënt A bleek een keurige oude dame te zijn met een keurig huis. ‘Wat moet ik hier elke week doen?’ vroeg ik me verbaasd af. Haar huis was nog schoner dan het mijne!

  Cliënt B was een ander verhaal. Een overvol huisje, overal spullen op of onder. In de keuken een aparte geur. Later bleek dat het gootsteenkastje flink aan het schimmelen was, maar toen waren we alweer even verder.

  Cliënt C begon meteen met haar levensverhaal. Ze had veel problemen, had één kind  ‘en als die mij niet meer nodig heeft, maak ik er een eind aan’, beëindigde ze haar relaas met een glimlach.

  Gelukkig heb ik al enige levenservaring, anders was ik van schrik meteen de deur weer uitgelopen!

  Verschillen

  Mijn cliënten bleken dus zeer verschillend te zijn en ook  verschillende behoeften te hebben. Cliënt A, waar ik elke week moet stoffen op plekken waar nauwelijks stof ligt, is best eenzaam. Zij heeft veel meegemaakt  en vertelt daar graag over. Maar ze kan ook luisteren en zet heerlijke koffie. Geen straf om daar te werken!

  Cliënt B raakt langzaam aan mij gewend. In mijn ogen is het er niet fris, maar gaandeweg leer ik daarmee om te gaan. Zij lijkt er geen last van te hebben. Op mooie dagen doen we de deuren open en drinken buiten koffie. En zo rommelig als het huis is, zo fleurig haar tuintje! Ze heeft geen man meer en geen kinderen, niemand die eens bijspringt


  Cliënt C is vaak moe. Het is moeilijk voor haar om grip op haar leven te krijgen. Blijkbaar helpt het als ik de douchecel poets of de trap zuig. Het is verbazingwekkend hoeveel pillendoosjes er rondslingeren, en dat dat toch goed gaat. Soms valt ze in slaap als ik er ben. Dat zie ik dan maar positief, dat mijn aanwezigheid haar ontspant (en niet verveelt…).

  Vragen

  ‘Vind je dit werk nou echt leuk?’, wordt me weleens gevraagd.  Nou, de rommel van een ander opruimen is niet per definitie leuk. Toch het is fijn om zo wat voor mensen te betekenen. Daarbij; ik heb tenminste kinderen, een man en een leuk huis! Nou ja leuk… het is eigenlijk best vettig op mijn keukenkastjes. En er slingert overal wel wat rond. Schoenen, pyjama’s, boeken van de bibliotheek die te laat zijn.

  Als ik mijn eigen huis model laat staan voor mijn leven, ziet dat er niet super uit.

  Ik denk dat de Heer/God niet veroordelend klaar staat. Ik zie het voor me dat Hij gaat helpen de rommel op te ruimen en mijn leven te ordenen. Maar….dan moet ik de deur wel open doen! Want pas stond ik bij een cliënt die de deur niet open deed, terwijl ze wel thuis bleek te zijn. Dat voelde naar.

  Ik neem me voor om de deur van mijn huis altijd open te doen als de Heer aanklopt. Rommel of niet, Hij mag binnen komen!

  Bron:puurvandaag

   

  01-03-2018 om 15:17 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Ouderen
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)
  23-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe ga je om met werkloosheid

  Mijn man is al een tijdje werkloos. Hij is vorig jaar ontslagen dankzij een reorganisatie, zoals dat heet. Even de feiten: Hij is 51, kostwinner en hij had een mooie baan als I.T.-er bij een goed lopend bedrijf. Hij had plezier in zijn werk en waar nodig, werkte hij over. Het bedrijf maakte winst. Helaas hebben ze daar steeds minder mensen bij nodig. Dus… einde verhaal voor Geert en nog 750 medewerkers.

  In het begin viel de klap nog wel mee.
  Je stelt je positief op. ‘We zijn niet de enigen in zo’n situatie, gewoon goed rondkijken, wie weet schept het nieuwe kansen’, enzovoorts. Het bedrijf deed ook nog het nodige aan nazorg. Zo boden zij een ‘debriefingsweekend’ aan (Fijn! Maar waarom niet met partners erbij?), regelden coachende gesprekken ‘Van werk naar werk’, betaalden ze mee aan een omscholingscursus en nog wat dingen. Maar ons inkomen ging wel achteruit, wat nooit handig is en al helemaal niet met studerende kinderen. En een jaar verder heeft het allemaal nog niet tot een andere baan geleid.
  Het afgelopen jaar was rommelig voor de kinderen en mij. Dan was papa er wel, dan was papa er niet. Als hij thuis was, fietste hij mee naar school. Maar dat deed ik meestal, dus voelde het voor mij alsof mijn taak ineens overgenomen werd. En dan kregen we er nog opmerkingen over ook:

  Gezellig? Ik vond het helemaal niet gezellig…ik wilde gewoon dat alles net als anders was! Want ineens waren we heel vaak samen thuis. Natuurlijk leuk om samen koffie te drinken, maar er moest ineens ook veel meer overlegd worden. Wie brengt Maarten naar muziekles of korfbal? Wie haalt Janine op van haar viendinnetje? Heb je de afwasmachine nou nog niet leeggehaald? En ga zo maar door.

  Best lastig allemaal. Hier had ik niet voor gekozen!
  Ik had me verheugd op een rustig jaar, want Janine was ook eindelijk 4 geworden. Kon ik lekker alleen zijn, schrijven, nadenken over hoe ik m’n leven verder in zou gaan vullen.
  Maar voor Geert was het ook niet makkelijk. Hij miste de structuur van zijn werk. En hij miste zijn collega’s en de praatjes bij de koffie. Hij moest nu zelf heel de dag bedenken wat hij ging doen, en intussen zoeken naar een andere baan. Dat valt niet mee. De ene dag is hij er vrolijk onder en lekker bezig. De andere dag lopen we elkaar alleen maar in de weg.

  Ik heb al heel wat af gepiekerd. Hoe moet het nou verder? Hoe zit het met een God die voor ons zorgt, en in al onze behoeften voorziet? Ik kon een hele tijd m’n draai niet vinden. Wat wel hielp was fietsen, en dan met God praten, of huilen. Ook vond ik rust in oude kerkjes, waar ik iets voelde van God die trouw is door de eeuwen heen. En ik heb veel om me heen gekeken: naar de lucht, naar bomen, naar de bergen tijdens onze vakantie. Dat gaf niet alleen rust; ook inzicht. Alles verandert soms om je heen, maar die bergen blijven wel staan! De meeste bomen ook, al kan daar flink aan getrokken worden en zien ze er elk seizoen anders uit.

  Blijkbaar ben ik in een ander stadium gekomen, al is er nog steeds geen baan. Van verwarring naar acceptatie, van stress naar ‘gewoon’ doorleven en me niet blind staren op die werkloosheid. Ik ben dankbaar voor de rust die God me geeft. Maar als jij of jullie er ook mee zitten : heel veel sterkte gewenst!Bron:puurvandaag

  23-02-2018 om 16:00 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:andere
  >> Reageer (0)
  19-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de wet je verblind, dan zie je de waarheid als een hoerenzoon

  Jezus deed grote wonderen. Vreemd genoeg ontstond er daardoor verwarring bij de wettische leiders in die tijd. Ze wisten zich geen raad met het feit dat God door iemand anders heen krachtiger werkte dan door henzelf. En die persoon voldeed helemaal niet aan het beeld van God zoals ze dat hadden gecreëerd met allerlei voorschriften, regeltjes en wetjes. Zij deden er alles aan om daar wel aan te voldoen en God zo te behagen.

  Jezus was volledig anders. Hij was niet bezig met regels en wetten. Deed zichzelf niet anders voor dan Hij was. Hij was compromisloos in Zijn liefde voor het vuil en uitschot van de maatschappij en net zo compromisloos in zijn kritiek op de mensen die regels belangrijker vonden dan liefde.

  Het venijn komt naar boven. Het kan toch niet dat God 'met' iemand is die zich zo gedraagt. Het stempel van een hoerenzoon, bastaard, een buitenwettig kind, wordt uit de kast gehaald. Een halve waarheid wordt gebruikt om de identiteit van Jezus aan te vallen en Hem als irrelevant aan de kant te schuiven. Karaktermoord zouden we tegenwoordig zeggen.

  ‘Zij zeiden tot Hem: Wij zijn niet uit hoererij geboren, wij hebben één Vader, God.’
  Johannes 8:41

  Het verhaal van de buitenechtelijke zwangerschap van Maria hing nog om Jezus heen. Geen ontsnappen aan je fouten in een wettische samenleving. Fout is fout, je deugt niet en dat zal je merken ook. Religie stempelt een ander graag, om zichzelf te kunnen rechtvaardigen. Het kan je afkomst zijn, je karakter, je gedrag of simpelweg het feit dat God met je is. Verblindt door religie ervaren mensen al snel ruimte een ander te vervloeken. Jezus wist er alles van. Johannes 8 is een van die bizarre confrontaties tussen Jezus en deze perfecte keurige personen waarin ze Hem, de zoon van God, binnen een paar uur uitmaken voor onder andere:
  - een leugenaar (Johannes 8:13)
  - een hoerenzoon (Johannes 8:41)
  - een bezetene (Johannes 8:48)

  Jezus bevond zich in de tempel terwijl deze confrontatie plaatsvond. Op de plaats waar zijn God gediend wordt, wordt God niet meer begrepen. De bedekking van de wet is zo verblindend, dat de Waarheid zelf als leugen wordt afgedaan. Misschien ben je ook weleens onder vuur genomen door de ‘soldaten van zelfrechtvaardiging’. Misschien heb jij wel een hele echte officiële zonde gedaan die ook nog openbaar is gekomen. Misschien klopte je afkomst of je gedrag niet volgens ‘de’ maatstaven. Broeders en zusters uit je gemeente die zo dichtbij leken, maar opeens ver van je afstonden op het moment dat je genade nodig had. Of je juist de rug toekeerden omdat je, net als Jezus, de wil van je Vader ging doen.

  Nou grijp moed dan, je bent in het beste gezelschap. Jezus ging jou voor. Het eindigt er uiteindelijk mee dat ze Hem proberen te doden. Het blijft niet alleen bij woorden, maar de stenen worden naar zijn hoofd geslingerd. Stenen die ze eerder die dag nog niet durfden te gooien (Johannes 8:7) omdat ze bij zichzelf realiseerden dat ze niet geheel zonder zonde waren. Maar zelfrechtvaardiging is een monster wat mensen tot het uiterste drijft. De onweerstaanbare drang om je eigen ‘goedheid’ desnoods ‘kwaadschiks’ te bewijzen.

  Jezus moet zich verbergen en Hij verlaat de tempel. Veelzeggend die laatste zin van Johannes 8. Hij verliet de tempel, was niet welkom in het huis van Zijn eigen Vader. Weggejaagd terwijl juist Hij het was die de Vader vertegenwoordigde en openbaarde. Soms word je gewoon weggejaagd. Door oprecht vrome mensen maar die denken in goed en fout en daardoor zichzelf willen rechtvaardigen.

  Jezus verborg zich en verliet de tempel. Maar hij liet zich niet remmen. Hij was één straat verder en genas een man die blind was geboren. Om de werken van God zichtbaar te maken. Om de goedheid van God zichtbaar te maken. Om te laten zien wij Zijn Vader eigenlijk is. En daar wil ik jouw in aanmoedigen. Ga door, laat je niet afremmen, wees vrijmoedig en doe de wil van de Vader. Maak zijn Koninkrijk zichtbaar!

  De titel irritant? De wet verblindt je toch helemaal niet? De wet laat juist weten hoe je goed moet leven! (2 Cor. 3:14) En gelukkig heb jij Jezus al helemaal nog nooit een bezetene of hoerenzoon genoemd. Dat zou niet eens in je opkomen. Walgelijke mensen in die tempel, zoiets zou je nooit doen. Maar hoe noem jij Jezus dan? Is Hij je geliefde? Of noem je Hem eigenlijk ook een leugenaar? Als Hij zegt, komt tot Mij? Loop jij dan bij Hem weg, want uitverkiezing zus en toestandje daar? Maak je Hem zo alsnog tot een leugenaar? Als Hij je vraagt je leven aan Hem over te geven, zeg jij dan ik vertrouw U niet? Hij zegt geloof in Mij en je zal worden gered! Zeg jij dan ik geloof er niets van? Vind je Hem dan toch een leugenaar? Vind je het dan een ergere zonden om Hem bezetene en hoerenzoon te noemen dan hem tot een leugenaar te maken? Bron: CIP/God

  19-02-2018 om 16:13 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Bijbel/Jongeren/Jeugdigen
  Tags:andere
  >> Reageer (0)
  16-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een evenwichtige tijdsbesteding vraagt om keuzes

  Met je smartphone onder handbereik giet je de pan met eten af. Ah, eindelijk een appje over de vergaderlocatie van vanavond. Nu snel even eten, dan de jongste naar bed en de oudste naar club. De zweetdruppels parelen op je voorhoofd," schrijft Fenny den Boer-van der Heiden in De Waarheidsvriend.

  Je kijkt om je heen. Als de oppas vanavond komt, wil je de woonkamer wel graag netjes hebben. Dat moet je man straks maar doen, evenals de vaat. Een blik op de klok vertelt dat het inmiddels al 18.15 uur is en hij is nog steeds niet thuis. Je hoopt maar dat-ie niet in de file staat, anders redden jullie het vanavond niet…
  Zomaar een voorbeeld van een drukke avondspits in een druk gezin. Want we hebben het druk. Niet alleen ouders, maar ook kinderen kampen met volle agenda’s. Vaders en moeders worstelen met de vele ballen die ze in de lucht moeten houden: gezin, kerk, werk, familie, vrienden, huishouden, vrijwilligerswerk, sport en andere hobby’s. Het slokt ons dagelijks leven op. En niet zelden hoor je ouders verzuchten dat ze het zo druk hebben. Daardoor komt het eigen geloof en de (geloofs)opvoeding van de kinderen in het gedrang. Hoe komt dat toch? En hoe voorkom je dat?

  Druk zijn al status
  Druk zijn is in onze samenleving de ‘norm’. Het lijkt wel alsof het aanzien geeft om te zeggen dat je het druk hebt. Hoe meer je werkt naast je gezin, hoe meer bewondering je oogst van anderen. En hoe meer vrijwilligerstaken en verantwoordelijkheden je op je neemt, hoe meer respect je ontvangt. Toch lukt het de meeste mensen niet om alles te doen wat ze willen doen of (denken te) moeten doen. Velen raken oververmoeid. En steeds vaker raken mensen overspannen of burnout. De samenleving ‘jaagt’ ons op. We drijven elkaar tot drukte. En niet minder erg: we doen het onszelf aan.
  Met je smartphone onder handbereik giet je de pan met eten af. Ah, eindelijk een appje over de vergaderlocatie van vanavond. Nu snel even eten, dan de jongste naar bed en de oudste naar club. De zweetdruppels parelen op je voorhoofd.

  'Blijf in Mij'
  Maar hoe stop je daar dan mee? Hoe vind je de rust die je zo nodig hebt? Stap één is: vind je rust bij Jezus. Alleen wanneer je in Hem, de Ware Wijnstok, bent en blijft, kun je vrucht dragen. In Johannes 15 staat: ‘Want zonder Mij kun je niets doen.’ Luther zei eens: ‘Ik bid iedere dag twee uur. En als ik geen tijd heb, bid ik vier uur.’ Hoe druk je ook bent, blijf in contact met je hemelse Vader. Neem de tijd voor gebed en bijbellezen. Geef de tijd met God prioriteit in je gezin. Je zult merken dat je rust mag ontvangen als je fundament in God is.

  Keuzes
  De tweede stap die je moet zetten, is het maken van keuzes. Wat vind jij, wat vinden jullie belangrijk voor jezelf en jullie gezin? Schrijf deze dingen eens op een vel papier en nummer ze in volgorde van belangrijkheid. Formuleer dit als belangrijke waarden in het leven. Als het goed is, ligt de hoogste prioriteit bij je gezin. Je hebt je kind van God ontvangen en de opdracht gekregen om hem of haar in geloof op te voeden. Bovendien ben je de belangrijkste opvoeder van je kind en is ook uit onderzoek gebleken dat de ou
  ders de meeste invloed hebben op alle levensgebieden van hun kind.

  Grenzen
  Keuzes maken betekent grenzen stellen. Voor jezelf én je kinderen. Kinderen willen vaak veel, maar kunnen zichzelf nog niet begrenzen. In hun ogen is iedere sport- of muziekclub interessant en leuk. Bovendien is het nog leerzaam ook. Hoewel dat zeker waar is, wordt het vrij spelen van kinderen onderschat. Vrij spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Hierdoor leren ze onder andere creativiteit, sociale vaardigheden en oplossingsgerichtheid.
  De derde stap is dan ook om grenzen te stellen. Door grenzen aan je kind te bieden, leer je je kind ook dat het niet nodig én niet verstandig is om de week vol te proppen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Een adequate begrenzing op jonge leeftijd maakt dat je kind op latere leeftijd beter zijn balans weet te vinden.
  Bron:CIP/Dagelijksleven

  16-02-2018 om 16:14 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Kinderen
  Tags:Familie/(klein) kinderen
  >> Reageer (0)
  12-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzamen helpen

  Iemand die last heeft van eenzaamheid heeft last van een gevoel, een verdrietig en naar gevoel. Als buitenstaander kun je wel troost bieden en afleiding. Maar daarmee houdt het eigenlijk wel op. Die persoon moet vooral zichzelf leren helpen. De beste hulp die je kunt geven is dan ook: de ander voorzichtig de weg wijzen naar goede hulp.
  Het begint bij aandacht aan de ander te schenken. Gewoon de ander te zien ‘als mens’. Investeer in de relatie en houd dit ook vol. Verwacht daarbij niet te snel resultaat. De ander kampt misschien al jaren met chronische eenzaamheid, en dat is niet na een paar bezoekjes over.

  Deskundigheid
  Zoals niet iedere vorm van hoofdpijn met een aspirientje is te verhelpen, is ook eenzaamheid niet door middel van een standaardprocedure te verhelpen. Onderschat dat niet. Denk dus niet te snel dat je tekort schiet. Bemoedig en complimenteer de ander met de kleine stapjes die hij/zij zet. De persoon moet vooral zichzelf leren helpen en dat kan bijvoorbeeld doordat je hem/haar stimuleert om professionele hulp te zoeken.

  De ander wil niet
  Soms kun je de indruk hebben, dat de ander gewoon niets wil. Ze zijn met geen stok te bewegen om iets te doen, wat je ook probeert. Het belangrijkste is, dat je niet opgeeft, blijf er gewoon zijn voor de ander. Blijf daarbij luisteren en vragen wat de ander nodig heeft, want soms gebeurt het dat we teveel onze eigen ideeën volgen, zonder goed het probleem of de verlangens van de ander in kaart gebracht te hebben.

  Goed werk
  Er is veel informatie over eenzaamheid te vinden. Als je die leest, leer je wat het is en wat je wel en beter niet kunt doen. Als je omkijkt naar de eenzame mensen in jouw omgeving, doe je een goed werk. Een goddelijk werk, want God kijkt om naar eenzame mensen. In Psalm 68:7a: “God geeft eenzamen een thuis en gevangenen vrijheid en voorspoed.” Dat houdt een belofte in. Voor de eenzame voor wie jij er probeert te zijn: hij kan helemaal opbloeien. Maar ook voor jou als helper: je staat er niet alleen voor. 't Is ook Gods werk! Bron:Visie nieuws

  12-02-2018 om 14:59 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Ouderen
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)
  10-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help: Hij voelt zich depressief en ziet het leven niet meer zitten

  Heftig! Soms is het leven zwaar en lijkt het zo zinloos, dat je er het liefst een eind aan zou willen maken. Toch weet je diep van binnen dat je dat niet wilt. Daarom ook je noodkreet. Het is best moeilijk om goed antwoord te geven, want ik ken jouw situatie niet. Voel je vrij om ons te schrijven.

  1. Erken dat je een probleem hebt
  Dat doe je in feite al door deze noodkreet te uiten. Vaak zie ik mensen worstelen met depressie, maar ze hebben niet het lef om te zeggen: Ik ben depressief. Erkennen dat je een probleem hebt is de eerste stap naar het oplossen ervan.

  2. Zoek de oorzaak
  Als je verdwaald bent kun je het beste teruggaan naar het punt waar je verkeerd ging. Dat kun je ook toepassen op je probleem. Waar ging het fout in jouw leven? Wanneer werd je voor het eerst depressief en kun je je herinneren wat de aanleiding was? Is er iets gebeurd in je leven dat je depressies veroorzaakt heeft? Het is niet altijd mogelijk dat precies aan te wijzen, maar als je het wel kunt, helpt dat zeker bij het oplossen van je probleem.

  3. Zoek hulp
  Als je erkent dat je een probleem hebt, kun je er ook aan gaan werken. Zoek hulp: is er een vriend die je in vertrouwen kunt nemen? Ben je al bij een arts geweest? Het liefst willen we geen medicijnen, maar ze kunnen wel helpen. Is er een predikant of christelijke psycholoog die kan helpen?

  4. Ontdek hoe God over je denkt
  Je voelt je waardeloos en denkt dat niemand van je houdt. Maar dat is een duivelse leugen. God houdt van je en had er zelfs Zijn eigen Zoon voor over om jou te redden. Johannes 3: 16: ‘Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.’ Je kunt ook je eigen naam invullen in plaats van ‘wereld’ en ‘ieder’. Probeer maar!

  5. Aanvaard Christus als je Redder
  Jezus Christus geeft ons nieuw leven. Het is een prachtig geschenk van God. Hij geeft en wij mogen aannemen. Je mag God danken voor zijn liefde en genade. Als we die prachtige genadegave van God aannemen, ontvangen we een nieuw leven. 2 Korinthe 5: 17: ‘Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden’. En In 1 Johannes 3: 1 staat: ‘Zie, hoe groot de liefde is die de Vader ons gegeven heeft: dat wij kinderen van God worden genoemd’. Stel je voor: God houdt van jou! Je bent door geloof Zijn kind geworden!

  6. Leef je nieuwe leven
  Door Gods genade ben je een kind van God, geliefd door de Vader. Je ontvangt een nieuw leven. Nu moet je leren om dat nieuwe leven ook echt te leven in het licht van Gods liefde. De duivel probeert je terug te trekken in het oude leven. Maar jij richt je op Jezus: Hebreeën 12: 1: ‘Laten ook wij afleggen alle last en de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt.. en laten we met volharding de wedloop lopen.. terwijl wij het oog gericht houden op Jezus..’.Bron:cip.nl

  10-02-2018 om 12:47 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:andere
  >> Reageer (0)
  06-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie schroeft jou los

  Losschroeven doe je iets wat ergens aan vastzit. En niet zomaar vast, maar met een schroef die behoorlijk strak aangedraaid is. Een schroef die met zijn evenwichtige draaiingen – de schroefdraad – in de plug en in het hout, muur of wat dan ook vastzit. Het heeft iets te dragen en het moet daarom stevig verankerd zijn, anders gaat de hele boel wiebelen of kantelen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

  Zo is het ook in het leven – mijn leven. Ook ik kan op die manier ergens aan vastzitten, ergens diep in gedraaid, niet zomaar los te trekken. Vast aan mijn werk, mijn huis, mijn vrienden, mijn verwachtingen, mijn gemis, mijn…

  Op mijn werk gaat er vast een hoop fout als ik er niet ben. Mijn huis is mijn toevluchtsoord en laat ik moeilijk achter als ik wegga. Vrienden zijn belangrijk, zonder hen kan ik niet en ik denk dat ze niet zonder mij kunnen. Mijn verwachtingen wat betreft het feit dat ik de aandacht hoop te krijgen die ik zo graag wil. Mijn gemis… ja, dat overvalt me toch steeds weer.
  Gevoel
  Zit ik echt vast aan al die dingen?
  Maak ik ze belangrijker dan ze zijn?
  Maar ze zijn toch ook belangrijk?
  Ze doen er toch toe in dit leven?
  Ja, ik denk dat deze dingen wel belangrijk zijn in het leven.
  En dat ze er wel degelijk toe doen. Maar ik denk ook dat het een verschil kan maken of ik alleen maar op die plank en aan die muur wil leven, of dat de plank er wel een keer af mag om aan een andere muur te hangen.
  Dat zal moeite kosten, de schroeven die er zo strak in vastgedraaid zijn, moeten losgeschroefd worden en dan valt er stof en gruis uit de muur.
  Verandering.
  Loslaten.
  Losschroeven.
  Dat kost energie.
  Dat kost pijn en tranen.

  WIE SCHROEFT JOU LOS
  Er is een God Die weet op welke plank we leven en met welke schroeven we zijn vastgemaakt. Hij weet hoe het gekomen is en wat er nodig is om de schroeven los te krijgen.
  Ook al lijkt het niet altijd liefdevol wat Hij doet, toch ben ik ervan overtuigd dat Hij weet wat Hij doet. En dat Hem er alles aan gelegen is dat we niet meer vasthouden aan onze eigen schroeven, maar dat we ons leven bij Hem inpluggen. En natuurlijk verlangen we soms terug naar de oude plek aan de muur, dat hoort erbij. Maar hoe meer we unpluggen van onszelf en inpluggen bij Hem, hoe meer dierbaar Hij ons wordt en hoe meer wij de mensen worden die God wil dat we zijn.
  Wie maakt jou los?

  Jeanette is happy single en werkt met veel plezier in de gehandicaptenzorg. Naast haar werk is ze graag creatief bezig met papier, schrijft ze gedichten en oefent ze zichzelf in het schrijven van blogs en andere teksten. Zo heeft ze al drie jaar achter elkaar een voorstelling op poten gezet met gedichten, liedjes en verhalen. En dat alles met de wetenschap dat God er voor haar is. ‘Hij is mijn houvast.’ Bron:Puurvandaag

  06-02-2018 om 14:53 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:liefde/gevoelsleven
  >> Reageer (0)
  02-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O Nee een APK

  Iedereen die een auto heeft, weet dat je op een gegeven moment je auto moet laten keuren. Gelukkig bestaan daar de experts voor en hoef ik het niet zelf te doen. Want tja, wat weet ik nou van een auto af?! Met toch wel een beetje spanning rijd ik in mijn autootje naar de garage. Hij is klaar om gekeurd te worden. Ik moet zeggen: mijn autootje ziet er nog goed uit hoor. Dus die wordt waarschijnlijk wel goed gekeurd. Maar toch, de buitenkant…

  De buitenkant is namelijk niet nieuw meer, maar het hart van mijn auto is zeker in orde. Dat weet ik zeker! Toch ben ik wel benieuwd wat er uit de apk-keuring komt. Eerst maar eens mijn autootje afleveren. Dan zien we het wel.

  In de loop van middag is mijn auto klaar. Wat zal de uitslag zijn? Ik voel de spanning. Kan die nog een jaar mee, of niet?
  En ja hoor: hij is goed gekeurd! Ondanks dat de buitenkant er niet helemaal tip en top uitziet, is de binnenkant weer helemaal in orde.

  Ik denk nog even na over de APK. Algemeen Periodieke Keuring. In het leven worden we soms ook gekeurd. Mensen die je aankijken. Ze mogen je wel of ze mogen je niet. Ze kijken naar de manier waarop je leeft, wat je doet. Elke dag heb je te maken met mensen om je heen. Mensen die je beoordelen of misschien zelf wel veroordelen. Mensen die je afkeuren om wie je bent. Wat doe je daarmee? Hoe ga je daarmee om? Weet dat er één Iemand is bij
  wie je nooit afgekeurd zult worden.

  Wij hebben dan wel geen motor in ons lichaam die gekeurd moet worden, maar wel iets wat je er mee kan vergelijken. Ons hart. Ons hart is te vergelijken met de draaiende motor van een auto. Daar gebeurt het. Het is als ware de ziel van de auto. Hoe is het met jouw ziel gesteld? En hoe is het gesteld met jouw binnenkant? Hoe is jouw motor? Hoe is jouw hart?

  Als mensen je beoordelen is het erg belangrijk te weten dat je geliefd bent. Geliefd door je familie en vrienden, maar bovenal geliefd door je Hemelse Vader die Zijn leven voor jou heeft gegeven!
  En gelukkig hoeven wij in tegenstelling tot een auto niet een APK te ondergaan. Wij hoeven niet gekeurd te worden. Wij zijn namelijk al goed gekeurd. Voor de volle 100%!

  Laat deze woorden eens diep tot je doordringen. Wanneer andere mensen je niet accepteren zoals je bent, mag je weten dat God je mooi gemaakt, precies zoals jij bent. Jij bent gemaakt als een bijzonder, waardevol kind van God! En wij hoeven ons niet beter voor te doen dan wie we zijn om geaccepteerd te worden. Wij zijn al geaccepteerd en goedgekeurd! Wees jezelf, wees wie je bent.
  In Jesaja 43:4 staat:
  Jij bent zo kostbaar in mijn ogen,
  zo waardevol, en ik houd zo veel van je
  dat ik de mensheid geef in ruil voor jou,
  ja alle volken om jou te behouden.
  God houdt van je! Onthoud: jij bent kostbaar.
  Vergeet wat anderen van je zeggen en luister naar die zachte maar hoorbare stem die tegen jou zegt: Mijn lieve kind, ik hou van je. Jij bent mijn liefdevolle kind. Ik wil jouw vriend zijn. Geef jij mij je hart? Met alles wat er in zit. Met al je verdriet, teleurstellingen en zorgen. Ik ben er! Ik keur je niet maar ik maak je nieuw.
  Bron:Puurvandaag

  02-02-2018 om 15:58 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Liefde
  Tags:liefde/gevoelsleven
  >> Reageer (0)
  30-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede voornemens

  En daar is tie dan hoor, het nieuwe jaar, 365 dagen liggen vers en wel voor ons uitgestrekt. Tijd om de goede voornemens onder het stof van 2017 vandaan te halen. Want geef maar toe de meeste goede voornemens zijn precies dezelfde als die van vorig jaar en van dat jaar daarvoor. Ik ga nu echt afvallen, ik ga nu echt elke avond voor het slapen gaan een bijbels dagboekje lezen en ik ga nu echt elke avond en ochtend die gezichtscrème op mijn gezicht smeren. Dus ligt er nu voor het 4e jaar op rij dat ene dagboekje op mijn nachtkastje, ik ben dit jaar maar ergens in het midden begonnen, lees ik toch nog eens wat nieuws.

  OPNIEUW BEGINNEN

  Over een paar weken zak ik weer in mijn eigen vertrouwde leven, nu doe ik net alsof 1 januari een of ander magische datum is waarop ik volledig opnieuw kan beginnen.
  Wat belachelijk eigenlijk als je erover nadenkt.
  Alsof je niet elke dag opnieuw kan beginnen, alsof, als je echt iets graag wilt zou moeten wachten op 1 januari, of de eerste van een willekeurige maand. Alsof dat ervoor zorgt dat het beter lukt. Stiekem denk ik dat dat juist niet zo is, als je iets voor je uitschuift met als excuus dat je op een bepaalde datum echt gaat beginnen of stoppen wil je het dan eigenlijk wel?
  Ik ben op 1 januari vooral heel bij dat ik de kerst troep weer naar zolder mag verbannen en dat het allemaal weer een beetje gewoon mag gaan. Heerlijk vind ik dat! Ik krijg meestal acute schoonmaakkriebels en kan niet wachten om de eerst bos tulpen naar binnen te halen. Hé gelukkig de feestdagen zijn weer voorbij! Eigenlijk raar dat we juist op dat moment besluiten dat alles anders moet, dat we niet goed zijn zoals we zijn, dat we het veel beter kunnen, als we maar beter ons best doen. Geen wonder dat we na 2 weken, blue monday, uitgeput zijn en vervallen in oude patronen.

  STAPJE VOOR STAPJE

  Ik denk dat ik bij nader inzien dat dagboekje maar weer in de kast zet maar wel doorga met mijn momenten van stille tijd te zoeken zomaar overdag soms. En ik ga lekker door met gezond koken en af en toe een fijne wandeling, scheelt een hoop gemopper, want zodra het woord dieet valt gaat mijn goede humeur tegelijk met de overgebleven kerstkransjes de prullenbak in. Oftewel niks geen goede voornemens maar genieten van het gewone leven, en als er iets beter kan het meteen aanpakken. Niet in een keer, als een groot project maar gewoon stapje voor stapje.
  Dat is voor mij wel een hoop voor 2018, dat het een heerlijk gewoon jaar mag zijn met af en toe een mooie verassing. Maar misschien is dat wél iets wat ik zelf ook in de hand heb, de keuze om tevreden te zijn, te genieten van de kleine dingen.
  Soms wordt ik daar ook wel toe gedwongen, als mijn lijf niet wil, als mijn energie schaars is en ik al blij ben dat de kinderen op tijd op school zijn gekomen met een fatsoenlijke staart in hun haar en met alle benodigdheden in hun tassen. Maar zelfs op dat soort dagen heb ik daar wel wat moeite mee. Ik ben geneigd om dan meer te kijken naar wat ik had willen doen en wat nu dus allemaal niet gaat lukken.

  GOEDE VOORNEMENS
  Liters thee drink ik en hele duplo torens verrijzen altijd op dat soort dagen. Maar dat achteraf is bij mij vaak het probleem, dat heeft heel wat moeite gekost voordat ik inzag dat die dagen juist het beste werken als ik me er maar gewoon bij neerleg.
  Dat is dan bij deze mijn enige goede voornemen voor 2018, de dagen laten komen zoals ze komen, en daar de mooie dingen uithalen. Genieten van de genade die we elke dag ontvangen, op 1 januari of op 17 maart, bij God mogen we elke dag opnieuw beginnen!
  Een heel gezegend 2018 allemaal! Bron:Puurvandaag

  30-01-2018 om 16:55 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  Tags:andere
  >> Reageer (0)
  24-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn dochter heeft verkering met een onkerkelijke jongen

  Mijn dochter van 20, die nog thuis woont, heeft verkering met een onkerkelijke jongen. Hij wil ook niet naar de kerk. Afgelopen zomer zijn ze samen op vakantie geweest en ze slaapt ook regelmatig bij hem thuis. (...) Ik heb gezegd dat ze zo tegen de Heere zondigen en dat Hij niet wil dat ze voor het huwelijk met elkaar naar bed gaan en dat wij dat ook niet willen. (...) Heeft u misschien tips wat we eventueel nog kunnen doen?,' vraagt een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Ouderling C. A. Hoekman geeft antwoord.

  Hoekman: "Voorkom discussies over zaken die jullie dochter wil en waarin jullie, als ouders, niet mee kunnen gaan. En dan denk ik in de eerste plaats aan zaken die rechtstreeks en duidelijk tegen Gods Woord in gaan, onder andere dus het samen slapen voor het huwelijk. Wanneer jullie hierover het Bijbels standpunt laten horen, moet je vervolgens helder jullie grens aangeven: samen slapen kan niet onder ons dak. Dat standpunt dienen ze te respecteren. Ga er verder niet over in discussie, anders wordt het te snel een machtsstrijd, en dat levert alleen verliezers op.

  Wanneer ik jullie vraag nog eens lees, zien jullie haar huwelijk met zorg tegemoet. Wees ook hierin duidelijk hoever jullie daarin willen gaan. Je zou met betrekking tot het dansen kunnen zeggen dat je graag zou willen dat ze dat dan wat later op de avond gaan doen en vraag dan gelijk hun respect wanneer jullie dat liever niet meemaken en dus naar huis gaan. Nogmaals, voorkom discussies en laat blijken hoeveel jullie van je dochter (en straks ook schoonzoon) houden. Ik denk dat ze (jullie dochter) veel meer begrijpt van jullie moeite dan dat ze toe wil geven. Voorkom ook hierin een machtsstrijd. Samen als ouders het gesprek aangaan (het liefst met je a.s. schoonzoon er bij) en liefdevol jullie moeite verwoorden, maar ook de blijdschap dat ze van elkaar houden en dat je voor hen blijft bidden. Want deze dochter van 20 jaar is en blijft het kind dat jullie van God gekregen hebben.

  Misschien nog een laatste tip. Jullie dochter zal misschien met de ene ouder gemakkelijker contact hebben en praten, dan met de andere ouder. Laat die ene dan het gesprek voeren en leiden. Vertrouwen in zo’n gesprek is uitermate belangrijk. En blijf onder alles rustig. Het gaat om jullie kind(eren). Van harte wijsheid toegebeden (Jak. 1:5)."Bron:cip/dagelijksleven

  ANTWOORD

  Beste ouders,
  Uw dochter van 20 woont nog thuis en heeft verkering met een onkerkelijke jongen, die ook niet naar de kerk wil. Ze zijn samen op vakantie geweest en ze slaapt ook regelmatig bij hem thuis, omdat hij nog bij zijn ouders woont. U leent uw auto aan hen uit omdat ze samen naar een kerstmarkt willen in Duitsland, maar dan zegt uw dochter dat ze daar ook gaan overnachten. Dan trekt u uw aanbod in omdat u het gebruiken van uw auto ziet, als een vorm van meewerken dat ze samen slapen. U hebt gezegd dat ze zo tegen de Heere zondigen en dat Hij niet wil dat ze voor het huwelijk met elkaar naar bed gaan, en dat jullie, als ouders, dat ook niet willen. Jullie zien jullie dochter steeds verder afglijden, (want) ze wil op haar trouwdag de gasten ook laten dansen. Daar zitten jullie enorm mee, jullie zijn dat helemaal niet gewend. Jullie hebben er zo’n verdriet over en bidden veel voor hen. Dan de vraag: heeft u misschien tips wat we eventueel nog kunnen doen? Om misverstanden te voorkomen heb ik uw (jullie) vraag herhaald op de manier zoals ik denk de vraag te hebben begrepen.

  Ik begrijp de pijn en het verdriet wanneer je een kind ziet wegglijden van de opvoeding die je ze samen hebt gegeven vanuit Gods Woord. Je wilt ze vasthouden en je kunt het niet, ze gaat haar eigen weg. Wat blijft over? Voor en boven alles het gebed tot de God van het verbond. Ze heeft immers ook het teken en zegel van Gods heilig verbond ontvangen. Breng ze daar dagelijks, samen op de knieën voor God. Voor jullie is ze, denk ik, onbereikbaar maar nooit voor de Heere God.

  Wat is hierin de juiste houding voor jullie? Ik zal proberen wat ‘tips’ te geven. Voorkom discussies over zaken die jullie dochter wil en waarin jullie, als ouders, niet mee kunnen gaan. En dan denk ik in de eerste plaats aan zaken die rechtstreeks en duidelijk tegen Gods Woord in gaan, o.a. dus het samen slapen voor het huwelijk. Wanneer jullie hierover het Bijbels standpunt laten horen, moet je vervolgens helder jullie grens aangeven: samen slapen kan niet onder ons dak. Dat standpunt dienen ze te respecteren. Ga er verder niet over in discussie, anders wordt het te snel een machtsstrijd, en dat levert alleen verliezers op.
  Ik denk dan concreet aan de situatie rondom het gaan naar de kerstmarkt in Duitsland. Eerst mochten ze uw auto gebruiken, later trok u dat in omdat ze daar samen gingen overnachten en dus samen slapen. Ik begrijp uw moeite, maar ik denk niet dat u het gebruik van uw auto daaraan moet koppelen. Zeker niet na uw eerste toestemming. Ik vrees dat dan de auto uw machtsmiddel is geworden om te laten merken hoe fout ze bezig zijn. Want dat ze samen sliepen, wist u waarschijnlijk wel. Ze gingen immers ook samen op vakantie.

  Wanneer ik jullie vraag nog eens lees, zien jullie haar huwelijk met zorg tegemoet. Wees ook hierin duidelijk hoever jullie daarin willen gaan. Je zou met betrekking tot het dansen kunnen zeggen dat je graag zou willen dat ze dat dan wat later op de avond gaan doen en vraag dan gelijk hun respect wanneer jullie dat liever niet meemaken en dus naar huis gaan. Nogmaals, voorkom discussies en laat blijken hoeveel jullie van je dochter (en straks ook schoonzoon) houden. Ik denk dat ze (jullie dochter) veel meer begrijpt van jullie moeite dan dat ze toe wil geven. Voorkom ook hierin een machtsstrijd. Samen als ouders het gesprek aangaan (het liefst met je a.s. schoonzoon er bij) en liefdevol jullie moeite verwoorden, maar ook de blijdschap dat ze van elkaar houden en dat je voor hen blijft bidden. Want deze dochter van 20 jaar is en blijft het kind dat jullie van God gekregen hebben.

  Misschien nog een laatste tip. Jullie dochter zal misschien met de ene ouder gemakkelijker contact hebben en praten, dan met de andere ouder. Laat die ene dan het gesprek voeren en leiden. Vertrouwen in zo’n gesprek is uitermate belangrijk. En blijf onder alles rustig. Het gaat om jullie kind(eren). Van harte wijsheid toegebeden (Jak. 1:5). Bron:refoweb
  Hartelijke groet,
  C. A. Hoekman, Kapelle

  24-01-2018 om 16:58 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Relatie
  Tags:liefde/gevoelsleven
  >> Reageer (0)
  20-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gendeneurraliteit en trangenders: wat moeten we ermee?

  Genderneutraliteit en transgenders zijn zeer actuele thema’s. Eind juli 2017 kondigden zowel de NS als de gemeente Amsterdam aan dat zij niet meer spreken over ‘dames en heren’, maar overstappen naar zogenoemd genderneutraal taalgebruik.

  Visies
  Als gevolg van de zondeval is er een gebrokenheid van de schepping ontstaan, waardoor afwijkingen zijn ontstaan, maar dat betekent niet dat men Gods scheppingsorde moet ontkennen. De uitzondering moet niet tot regel of norm worden verheven. De problemen van transgenders en anderen los je niet op door aanpassing van het taalgebruik. En het houdt geen rekening met de transgender, want de meesten willen juist aangesproken worden als man of vrouw.
  Aan de andere kant de opvatting die afwijkingen wil aangrijpen om af te rekenen met de door God gegeven scheppingsorde. De genderrevolutie wil dat iedere seksuele gerichtheid gelijkwaardig is en dat ieder de vrijheid moet hebben zijn seksuele identiteit onafhankelijk van zijn biologische geslacht te kiezen. Het verschil tussen man en vrouw wordt als een politieke en sociale constructie beschouwd, als een uitvinding van het ‘onderdrukkend heteroseksuele patriarchaat’. In diepste wezen gaat het om een strijd tegen de christelijke normen en waarden.

  Genderdysforie
  Transgenders zijn mensen die genderdysforie ervaren, namelijk een gevoel van onbehagen omdat ze een vrouwenlichaam hebben maar zich man voelen, of omgekeerd. Zij verlangen naar het lichaam van de andere sekse en het daarbij behorende gedragspatroon. Het gaat om een geslachtsidentiteit probleem. Het aantal transgenders is gering: een studie in 2012 gaf aan dat 1.1% van de mannen en 0.8% van de vrouwen zegt transgender te zijn. In 2017 waren er 1960 mensen die met een ander geslacht geregistreerd staan dan in hun geboorteakte vermeld.
  De meeste transgenders weten al rond hun vierde of vijfde levensjaar dat zij zich anders voelen dan het geslacht dat ze bij hun geboorte hebben meegekregen. Anderen (sommigen zijn zelfs al getrouwd en hebben kinderen) ontdekken het pas later, bijvoorbeeld door een tv-uitzending of via internet. Er is bij hen sprake van een grote nood (afwijzing, schaamte, eenzaamheid, zelfmoordpogingen).

  Mogelijke oorzaken
  Er bestaat onduidelijkheid over de (mogelijke) oorzaken van genderdysforie. Wel is er consensus over de multicausaliteit van de thematiek. Genoemd worden factoren zoals gebroken gezinnen, gebrek aan liefde, aandacht en bevestiging door de ouders; traumatische gebeurtenissen, diepe verwerping, inbeelding, vloek uit voorgeslacht, verwrongen zelfbeeld, psychische stoornissen etc. Anderen (bijvoorbeeld neurologen) wijzen op een biologische oorzaak, namelijk een verstoorde hormoonhuishouding tijdens kritische fasen (met name van de hypothalamus en de hypofyse) in de ontwikkeling van een foetus in de baarmoeder (soms ook door bepaalde medicijnen).
  Mogelijke oplossingsrichtingen
  Dat er sprake is van een (soms tragisch) probleem, daar lijkt iedereen het over eens te zijn. De grote vraag is hoe het probleem van de transgender kan worden opgelost. Daarbij is kennis van de concrete oorzaak noodzakelijk. Bij het zoeken van oplossingen kan men in twee richtingen denken. Aanpassing aan het lichaam óf aan het innerlijk, de geest. Dat is het grote dilemma!

  Aanpassing van het lichaam
  De procedure, die wordt gevolgd door het zogenoemde genderteam van de VU (die operaties uitvoert), bestaat uit: diagnosefase (psychologisch onderzoek en hersenscan), de zogenoemde ‘real-life test’ fase, en de fase met de operatieve ingrepen bij de geslachtsorganen en de secundaire geslachtskenmerken. Voor veel mensen met genderdysforie is deze zogenoemde geslacht-veranderende operatie hun enige hoop. Zij kunnen zich niet indenken ooit gelukkig te kunnen zijn in een niet-veranderd lichaam. Daarmee worden bij voorbaat wegen afgesloten die wellicht hoopvol zouden kunnen zijn, aldus ethicus Boer
  Het snijden in een gezond lichaam is nooit onomstreden geweest. Bedacht moet worden dat door een geslachtsveranderende operatie het biologisch geslacht niet gewijzigd wordt. Immers het menselijk genoom en de hormoonproductie worden niet veranderd. Slechts de uiterlijke kenmerken van het niet-gewenste geslacht worden weggenomen. Er volgt soms een weg vol levenslange zorgen (moeite met het verkrijgen van een baan of een relatie of gezin; verlies van familie, vrienden; echtscheiding; eenzaamheid, etc.). Ook moet rekening gehouden worden met pragmatische aspecten (stem, handen, lichaamsbouw, etc.). Vanwege eventuele medische complicaties, kan men ervoor kiezen van geslacht te veranderen zonder operatief ingrijpen bij de genitaliën.

  Aanpassingen in de geest?
  Omdat zowel aan het blijven leven met genderdysforie als aan het laten uitvoeren van een geslacht-veranderende operatie bezwaren (kunnen) kleven, dringt zich de vraag op of vanuit het christelijk geloof een alternatief kan worden aangeboden naast wat de psychologie en de medische techniek reeds aanbieden. De vraag is daarbij niet of een medische ingreep niet zou mogen worden overwogen, maar of er niet een betere oplossing is, namelijk een geestelijke oplossing die dieper gaat dan een psychologische benadering. Immers er kan misschien sprake zijn van een geestelijke oorzaak. In het artikel worden enkele voorbeelden gegeven van mensen die denken een alien, een zesjarig kind, een kat of vampier te zijn, of denken dat bepaalde ledematen niet bij hen horen (lichaam identiteitsstoornis). Zij leven in een leugen- of waanwereld, een zelfidentificatie die volkomen in strijd is met de realiteit. Er is mogelijk sprake van inspiratie vanuit het rijk der duisternis, die mede mogelijk zijn geworden door zonden van het voorgeslacht.
  .
  Dan rijst ook de vraag of het mogelijk is dat, als het christenen betreft die geloven in de kracht van de Heilige Geest, transgenders bevrijd kunnen worden, ook al kan dat een (soms zware) geestelijke strijd betekenen, dus een proces zijn en niet altijd een instantelijke oplossing. Welke oplossingsrichting zal worden gekozen is afhankelijk van de oorzaak en ernst van het probleem, en van iemands levensbeschouwing en geloof. Ieder is daar vrij in, maar van belang is ook rekening te houden met de geestelijke werkelijkheid.
  In 2013 is een landelijke gespreks- en zelfhulpgroep voor christelijke transgenders opgericht, die voorziet in een behoefte. Sinds november 2017 is er een handreiking voor kerken over het omgaan met transgenders.
  Bron:cip/dagelijks leven

  20-01-2018 om 13:27 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:liefde/gevoelsleven
  >> Reageer (0)
  18-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoon van Anita en Ap maakte een eind aan zijn leven: ze was boos op God

  Twee jaar geleden op 13 november werd de wereld geschokt door een terroristische aanslag in Parijs. Tientallen mensen vonden de dood. Ook voor Ap en Anita Verwaijen stond de wereld even stil, want op diezelfde dag beëindigde hun zoon zijn leven. Hij leed aan depressie en kampte met angsten.

  Anita vertelt over haar zoon dat hij altijd erg zorgzaam was en de hele wereld wilde helpen. Maar hij was ook kwetsbaar. Ap vult aan: “Hij studeerde rechten, maar dat was niet op zijn lijf geschreven. Z’n studie mislukte en hij kwam niet uit de verf. Hierdoor werd hij voor het eerst depressief. Maar hij kwam er toch weer uit. Hij trouwde, kreeg drie kinderen en werd senior accountant. Maar hij liep op z’n tandvlees.” Anita: “De laatste keer waren we in Frankrijk op vakantie en toen belde hij dat het niet goed ging met hem.”

  Wanneer hun zoon in een inrichting terecht komt, moeten Ap en Anita hem echt loslaten. Ap: “Depressie is een ziekte en als de omstandigheden dan ook niet meezitten, dan is dat heel moeilijk.” Zoon Verwaijen is een patiënt die het leven niet meer aankan en besluit het te beëindigen. Anita: “Het verdriet van een moeder om haar zoon is heel onnatuurlijk. Ik ben echt boos geweest op God. Mijn emoties waren helemaal in de war, maar ik heb God nooit de schuld gegeven. Ik heb Gods troost ervaren door middel van vrienden die eten kwamen brengen en een arm om ons heen sloegen."

  Het echtpaar Verwaijen zit nog steeds in een proces van verwerking wat soms drie stappen vooruit is en weer twee terug. Ap: “Ik weet dat God dichtbij is, ook in het dal en Hij lijdt met ons mee. Dus als je in een soortgelijke situatie zit, hou vol, geef niet op! We zijn niet honderd procent genezen maar we kunnen functioneren."
  Bron:cip.nl

  18-01-2018 om 15:32 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:liefde/gevoelsleven
  >> Reageer (0)
  16-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de media is alles verschrikkelijk nep


  "Als je jong bent, een jaar of negentien en in de media terechtkomt waar eigenlijk alles verschrikkelijk nep is, waar alles draait om uiterlijk en je daar dus onbewust tocht een waarde aan gaat hangen, en je dan in de situatie terecht komt waarin je ziek wordt, niet meer in staat bent om te bewegen, ontzettend aankomt, en dan van andere mensen leest dat je je hebt laten verslonzen…, dan moet je heel sterk in je schoenen staan om dan niet jezelf te verliezen. En ik stond toen dus niet sterk in mijn schoenen.” Dat zegt Sonja Silva in een bijzonder openhartig en ontroerend gesprek met Jan van den Bosch in het programma Thuis.

  ♥Sonja wordt bekend bij Yorin en TMF. In 1997 wordt ze Miss Nederland en daarna doet ze mee aan Miss Universe. Ze acteert in diverse bekende tv series. Ze worstelt een aantal jaren met ernstige vermoeidheidsklachten waardoor haar leven stil kwam te staan. Mede hierdoor nam haar gewicht enorm toe. Inmiddels is ze de strijd tegen de kilo’s aangegaan en met succes. Ze verloor meer dan 40 kilo. Na een bezoek aan een kerk in 2008 verandert haar leven. In die periode heeft ze zich ook laten dopen: "Het is letterlijk een nieuw leven. Je mag alles achter je laten in dat water. En je komt gewoon schoongespoeld weer boven”. Deze ommekeer heeft haar identiteit veranderd: "Wat ik doe is niet wie ik ben. Overal waar ik kom zeg ik ‘Ik ben Sonja en ik ben christen’. Dat is wie ik ben.”Bron:cip.nl

  16-01-2018 om 14:17 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  >> Reageer (1)
  13-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een feestmaal met Jezus


  Het is een onstuimige ochtend, zowel buiten qua weersomstandigheden als binnen (bij mij) in huis! Ik raas en jaag maar door, zonder ook maar één moment stil te staan en mij door Gods vrede te laten (ver)vullen! En wanneer ik hier eindelijk de tijd voor neem, heb ik intussen al een heleboel taken van mijn to-do lijst afgevinkt! Niet dat het mij een goed gevoel geeft, totaal niet, het bezorgd mij eerder een schuldgevoel omdat ik het weer eens op mijn eigen manier aangepakt heb! Ik heb zoals zo vaak, mijn zelf uitgestippelde weg verkozen boven die van God!

  WAAROM DOE IK DIT NOG STEEDS
  Waarom kies ik niet eerst, voor een stiltemoment mét God, voordat ik mijn dag verder tegemoet treed…
  Ik wil dit patroon, zo graag doorbreken maar ik lijk er maar niet in te slagen! Het mislukt keer op keer, ondanks dat ik het mijzelf voorneem! Al nadenkend komt Psalm 1 in mijn gedachten op. De woorden van David: “Gelukkig de mens die niet meegaat met wie kwaad doen, die de weg van zondaars niet betreedt, bij spotters niet aan tafel zit…
  Deze woorden geven exact aan, hoe ik mijn leven, moet leven en mij leven de juiste richting kan geven! Ze zijn een leidraad voor elke dag die ik dankzij God ontvangen mag! Ik moet mij niet inlaten en mee laten sleuren door mijn dagelijks beslommeringen, maar ik moet mij verdiepen in Gods Woord, de Bijbel, dé bron van mijn leven! Bijbellezen moet mijn allereerste bezigheid zijn, ja elke ochtend als ik wakker word! Ik moet mijn leven een ander richting geven, mijn focus verleggen naar God en niet naar alle andere dingen, waar mijn ogen, gedachten en hart naar toe dreigen te gaan!
  Zoals Jezus zelf ook zegt in Johannes 14: “Als je Mij liefhebt, houd je dan aan Mijn geboden, want wanneer je dat doet, en zo leeft zoals Ik jou en jullie voorgeschreven heb, zullen Mijn Vader en Ik bij jullie terugkomen en voor altijd bij jullie wonen”.

  MAALTIJD
  Wat een heerlijke belofte ligt hierin verborgen! Voor altijd samen zijn met God, Jezus en Zijn engelenscharen! Elke dag samen aan tafel zitten en genieten van een feestmaal door Hem zelf (voorbereid! Zijn maaltijd geeft een verzadigd en vredig gevoel! We zullen nooit meer honger en dorst hebben, maar voor altijd vervuld zijn van Zijn goedheid en liefde, ja elke dag opnieuw!

  Dankzij Hem kan ik ondanks al mijn misstappen, ook vandaag vol goede moed, en hernieuwde kracht een andere weg opgaan, namelijk de weg die Hij wil! Hij geeft mijn leven een nieuwe impuls en wil mij d.m.v. Zijn woorden uit de Bijbel leren, om mij elke dag als eerste te verdiepen in Zijn Woord! Woorden van waarheid, levenswijsheid en inzicht! Bemoedigend voor ons allemaal, dat Hij ons dankzij Zijn genade, vrede en rust wil schenken! Hij laat ons Zijn vrede na, een vrede die de wereld ons niet geven kan, maar Hij alleen!

  “Gelukkig de mens, die Hem en Zijn weg volgt, – want zij zullen bloeien, groeien en vrucht dragen, – op Zijn volmaakte tijd”.
  Ik hoop en bid dat wij elkaar straks tijdens Zijn feestmaal zullen ontmoeten! Wat een vreugde zal dat zijn, samen feestvieren met Hem, in vrede en harmonie! Voor altijd maaltijd houden met Hem! Wie wil dat nou niet!!!
  Ik kijk er in ieder geval reikhalzend naar uit! En jij?
  Weet dat Hij jou vandaag de uitnodiging in handen geeft, en zegt: “Kom want alle dingen zijn nu gereed, Ik heb een plaats vóór jou vrij gemaakt – weet dat je welkom bent”.

  Welkom
  dé maaltijd
  kan beginnen: “Kom
  er maar bij”, zegt
  Jezus!
  Bron:puurvandaag

  13-01-2018 om 13:02 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Evangelie
  Tags:Andere
  >> Reageer (4)
  09-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wist dat ik ging verdrinken


  Toen Joni Eareckson zeventien jaar was, dook ze in ondiep water, vanaf een vlot in Chesapeake Bay. Een keerpunt in haar leven: ze raakte daardoor verlamd. Sindsdien zit ze in een rolstoel. Ze zet zich al jarenlang in voor mindervalide of gehandicapte mensen, miljoenen christenen kennen haar. In alle werelddelen is Joni & Friends actief. Ze zegt: “Ik zit liever in mijn rolstoel met God, dan zonder rolstoel en zonder God.”

  In het eerste deel vertelt ze haar levensverhaal. “Ik raakte met m'n hoofd de bodem. Ik probeerde boven te komen, maar kon m'n armen niet meer gebruiken. Het water was troebel en donker. Ik wist dat ik ging verdrinken. Ik hield m'n adem in, in de hoop dat m'n zusje zou merken dat ik nog niet was boven gekomen.” Toen ze in het ziekenhuis lag, trok de wereld aan haar voorbij. Haar leven bestond uit ademhalen, eten en slapen. “Terwijl buiten de muren van het ziekenhuis iedereen trouwde.” Vragen over de zin van het leven drongen zich aan haar op.

  Nu ziet haar leven er heel anders uit. Sommige mensen zeggen dat zij het goed voor elkaar heeft. Ze heeft een man, een leuk huis en een baan. De meeste gehandicapte mensen hebben dat niet. Als er zo'n reactie komt, zegt zij: “Ja, daar ben ik mij van bewust. Maar aan wie veel is toevertrouwd, des te meer wordt van hem gevraagd. Als God me in enig opzicht zegent, dan probeer ik die zegen zo snel mogelijk door te geven aan een ander.”

  Met haar stichting helpt ze gehandicapte mensen van over de hele wereld. “Ik zou graag zien dat al die mensen een leger vormen, een grote macht van gelovigen die Jezus zo nauwgezet volgen en zo hartstochtelijk liefhebben, die het evangelie in de praktijk brengen voor anderen die lijden of hulpeloos zijn. Zodat de wereld wordt wakker geschud en het ziet.”Bron:CIP/levensverhaal

  09-01-2018 om 17:03 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Gezondheid/ziektes
  >> Reageer (0)


  VISITOR

  ☻☻20 maart☻☻


  BEMOEDIGENDE TEKST

  HET LEEK MIJ ZO KORTZICHTIG☻

  1 maart☻

  Indira was ooit geschokt te horen dat Jezus de enige weg was naar het leven en geluk dat ze wilde. Maar uiteindelijk kon ze haar grote verlangen niet meer weerstaan. Indira was ooit geschokt te horen dat Jezus de enige weg was naar het leven en geluk dat ze wilde. Maar uiteindelijk kon ze haar grote verlangen niet meer weerstaan.

  De eerste keer dat  ik Indira Jonklaas  in Dubai ontmoette, kon ik niet geloven dat ze al 60 was geweest. Haar vergelijkend met andere vrouwen van die leeftijd, besef ik dat er iets anders aan haar is – een innerlijk geluk dat van haar gezicht straalt. Terwijl ik ga zitten om naar haar verhaal te luisteren, vraag ik me af of ze altijd zo is geweest en ik verheug me om meer van haar te horen.

  Indira groeide op in een christelijk-katholieke familie in Sri Lanka; een normale kindertijd, hard werkende ouders. Maar als jong meisje, viel het haar op dat ze geen verband kon leggen tussen de leer van de katholieke kerk en haar dagelijks leven.

  De tijd verstreek en in haar tienerjaren ontwikkelde zij haar eigen interesses. Doordat Indira een erg intellectueel en gedreven weg koos, ontmoette zij een aantal gewone mensen die een grote impact hadden op haar leven. “Ik ben naar een Iers nonnenklooster geweest; zij waren zo goed voor ons.” Haar verlangen naar een echt en rein leven ontwaakte in die tijd. “Ik zag dat ik echt een verlangen had om het goede te doen, goed te zijn, te dienen; maar ik kreeg steeds meer besef van mijn onvermogen om dit in mijn eigen kracht te kunnen.”

  “Ik had echt een verlangen om goed te zijn, maar ik kreeg steeds meer besef van mijn onvermogen om dit in mijn eigen kracht te kunnen.”

  BEMOEDIGENDE TEKST

  THUIS EEN VEILIGE HAVEN☻

  1 maart☻

  Wachtend op de thuiskomst van de kinderen uit school zit een moeder na te denken over haar functioneren als moeder en over haar invloed op de atmosfeer in huis. Het is 2 uur in de middag. Het huis is stil en vredig. Ik zit aan de keukentafel met een kopje koffie te genieten van de laatste stille minuten.

  Over 20 minuten komen de schoolkinderen stormachtig binnenvallen en is het huis weer een en al lawaai en levendigheid.

  Ik weet wel wat ik te verwachten heb: een paar kinderen zitten te popelen om te vertellen hoe het is gegaan vandaag, allemaal tegelijk, een paar willen laten zien wat ze op school gemaakt hebben, eentje sluipt stilletjes naar de pc voor z’n favoriete spel, misschien zijn er ruzies en tranen, en uiteraard hebben ze allemaal honger!

  Ik maak alvast wat voor ze klaar en denk intussen na over mijn rol als moeder. Ik voel de druk van al hun behoeftes, en ik besef dat ik dat allemaal in eigen kracht niet kan. Ik heb Gods hulp nodig, en die vind ik in zijn Woord.

  BEMOEDIGENDE TEKST

  REIN HUWELIJK☻

  5 maart☻

  Ontrouw en echtscheiding veroorzaken pijn, achterdocht, gebrek aan vertrouwen en ellende, zowel voor de echtgenoten, kinderen en andere betrokkenen. Is het mogelijk om een huwelijk rein te houden? Ontrouw en echtscheiding veroorzaken pijn, achterdocht, gebrek aan vertrouwen en ellende, zowel voor de echtgenoten, kinderen en andere betrokkenen. Is het mogelijk om een huwelijk rein te houden?

  Reinheid is een deugd die steeds zeldzamer wordt. Zelfs binnen het christendom is wat de bijbel zegt over reinheid verwaterd en veel mensen beschouwen veel vormen van immoraliteit niet meer als zonden. Als we lezen wat Jezus hier zelf over zegt vinden we een standaard die veel verder gaat dan alleen rein zijn in wat je doet. Jezus kwam met een compleet tegenovergesteld begrip van wat door de religieuze leiders van toen werd geleerd, die “mooi leken aan de buitenkant” maar die van binnen vol waren van “doodsbeenderen”. Zij waren er niet in geïnteresseerd om de inwendige onreinheid aan te pakken.

  BEMOEDIGENDE TEKST

  HET HUWELIJK ZULLEN WE EREN☻

  5 maart☻

  Het huwelijk zij in ere bij allen en het bed onbezoedeld, want hoereerders en echtbrekers zal God oordelen. Hebr.13:4

  Het huwelijk is een liefdesverbond tussen een man en een vrouw. Je belooft elkaar trouw en zorgzaamheid voor de rest van je leven.

  Die trouw wordt op de proef gesteld, maar als je de proef doorstaat wordt je huwelijk alleen maar mooier en de band sterker.

  Om een seksuele relatie te hebben buiten het huwelijk valt echter onder het oordeel van God.

   


  Foto

  BEKIJK HIER MIJN GASTENBOEK.


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  SHOUT BOX

  DAGBOEK☻

  GELOOFSRELATIE☺

  9 maart☺

  Jezus gaf hun dus de opdracht om zich aan de priesters te tonen om zich rein te laten verklaren, terwijl ze nog onveranderd melaats waren! Want er staat dat ze pas gereinigd werden toen ze onderweg gingen naar de tempel. Zij hadden het Woord van Jezus geloofd, en terwijl er nog niets van de genezing te zien was, waren zij onderweg gegaan. Dit was een geloofsdaad van deze melaatsen en door geloof in het woord van Jezus kreeg de genezing ook gestalte!

  Wat is er bij ons eigenlijk maar weinig over van onze geloofsrelatie met Jezus. Er is vaak meer sprake van geloofsleer dan van geloofsrelatie. Een geloofsleer past zich altijd aan bij een geloofservaring die in de plaats komt van een echte relatie met de levende Here! Zolang we onze verworven geloofsleer belangrijker vinden dan de wezenlijke ontmoeting met Jezus, zal de wijsheid van deze wereld meer indruk op ons maken dan Jezus’ machtwoord dat ziel en lichaam zou kunnen genezen!

  DAGBOEK

  AMASJA☻

  1 maart☻

  Omdat Amasja’s hart niet volkomen aan God was toegewijd, was hij langzamerhand meer gaan rekenen op de menselijke mogelijkheden dan op de bijstand van God. Toch ziet hij in dat de woorden van de man Gods juist zijn. Wat is Amasja, ondanks dat zijn hart niet meer volkomen aan God was toegewijd, toch veel dichter bij God dan wij! Want wij zullen na een pittige preek misschien zeggen: ‘Ja, dat is waar hoor, maar je moet tenslotte ook nuchter blijven’. Amasja bleek pas ècht nuchter. Hij zonderde de troepen van het volk, dat niet meer op God vertrouwde, af van zijn eigen troepen! O, als wij eens zo radicaal werden als Amasja en het aandurfden om meer op God te vertrouwen dan op het beste van wat de goddeloze mens weet op te brengen! Neen, niet als Amasja, maar veel radicaler. Niet fanatiek, want fanatisme ontstaat juist alleen maar als we ons sterk gaan maken voor God in plaats van sterk te wezen in God.

  Pas in een echte relatie met God verstaan wij hoeveel verdriet wij Hem doen met het ons verlaten op de wijsheden van deze wereld, in plaats van ons met een toegewijd hart aan Hem toe te vertrouwen! (2 kronieken 25: 2-10)

  DAGBOEK

  TOLLENAARS☻

  1 maart☻

  De Farizeeën en de Schriftgeleerden zagen verachtend neer op de zondaars en de tollenaars. Dat was geen wonder, want ze waren zeer tevreden met alles wat zij zelf bereikten in de godsdienst. Vandaag de dag is het nog precies hetzelfde. Iedereen die dankzij een evenwichtig karakter en een sterke wil, desnoods met grote inspanning, een christelijk leven heeft weten op te bouwen die heeft ook, vanuit zichzelf gezien, alle reden om verachtend neer te zien op mensen die er niets van terecht brengen. Maar Jezus berispt de eigengerechtige mensen, want door hun eigengerechtigheid zijn ze nog nooit aan de gerechtigheid van God toegekomen en hebben ze nooit geleerd uit genade te leven, al weten ze er nog zo rechtzinnig over te praten. Als er in de Bijbel staat dat Jezus is gekomen om het verlorene te zoeken, dan wordt daarmee niet bedoeld diegenen die door onze maatschappij zijn afgeschreven, maar al diegenen die, hoe geslaagd zij zich misschien in deze wereld ook voelen, in Gods oog verloren zijn, omdat zij naar de gerechtigheid van God niet gevraagd hebben. (Lukas 15:1-7)


  YOUTHFORCHRIST☻

  MAALTIJD VOOR VOORGANGERS☻ 9 maart☻ Youth for Christ Den Haag komt dichterbij jongeren in de Schilderswijk. Samen met kerken in Den Haag willen we het vuur van Gods liefde onder hen verspreiden. In de Schilderswijk is weinig sociale cohesie en de (jeugd)werkloosheid en criminaliteit zijn hoog. Toch ontmoeten we veel jongeren die barsten van het talent. Jouw droom voor jongeren Samen met vrijwilligers van de Havenkerk en Athletes in Action bouwen we aan een community voor jongeren. Wij willen graag met jou als voorganger in gesprek. Wat is jouw droom voor jongeren en wat kunnen we voor elkaar betekenen? Hoe houden we het vuur brandend in Den Haag? Jongeren hebben de toekomst, maar jongerenwerk vraagt liefde, tijd en aandacht. Wat: Inspirerende maaltijd met voorgangers over jongerenwerk Waarom: Om het vuur voor jongeren in Den Haag te verspreiden Wanneer: Donderdagavond 28 mei, 18:30 – 21:00 uur Waar: Koninginnegracht 15, Den Haag (Foundation house)

  postimage

  YOUTH FOR CHRIST
  LARS WIL JEZUS VOLGEN MAAR HOE☻
  20 maart☻
  Lars is 16 en komt al jaren bij The Mall in Alkmaar. Lange gesprekken met jongerenwerker Richard leidden ertoe dat hij nu een Alphacursus doet en wil ontdekken wat het betekent om Jezus te volgen. Maar hoe doe je dat eigenlijk als je nog weinig weet over God en de Bijbel? Voor de cursus stuurt Richard elke week een filmpje op en wat vragen waarbij je wel ‘uit je vel moet komen’. Soms daagt hij me uit om iets te proberen. Bijvoorbeeld om de Bijbel te lezen of ’s avonds te bidden.
  “De cursusavond over Jezus was bijzonder. Mede door gesprekken met Richard ben ik ervan overtuigd geraakt dat Hij echt is. Wat hij voor de mensen in die tijd heeft gedaan is immens. Hij zorgde ervoor dat blinden weer konden zien. Dat kan de wetenschap nu niet verklaren. Na het filmpje kwam de vraag of ik Jezus wilde volgen. Ik zei tegen Richard: dat wil ik wel, maar ik weet niet hoe dat moet. Daar moet je me dan een beetje bij helpen.”Hoe het precies verder gaat weet Lars nog niet. Hij heeft nog veel vragen over wat het betekent om Jezus te volgen. “Ik ga in ieder geval verder met de cursus. Als ik ergens aan begin, maak ik het ook af.”


  HUISVANBELLE

  MOOI ZIJN EN JE MOOI VOELEN☻

  9 maart☻

  Ik ben niet de meest zelfverzekerde persoon op deze aardbol. Ik denk dat je een flinke dosis lef nodig hebt om te zeggen dat je jezelf mooi vind. Althans, ik heb die nodig om dat te kunnen zeggen. En ik weet dat de Bijbel zegt dat ik prachtig ben en naar Zijn evenbeeld gemaakt ben, maar toch kan ik niet alles aan mezelf mooi vinden.

  Ik weet nog dat ik in de derde klas zat en we ons moesten omkleden voor de gymles. De twee populairste meiden uit de klas maakten toen een opmerking naar me: “met zo weinig borsten wil geen enkele jongen je”. Ik heb er niets opgezegd, maar was gekwetst en erger nog ik heb jarenlang gedacht dat ze gelijk hadden. Ik heb geen goede C-cup, waarbij een bikini fantastisch staat en je onder een dikke trui nog altijd ziet dat iemand borsten heeft.

  Natuurlijk wist ik dat sommige jongens mij wel interessant zouden vinden en dat die opmerking nergens op sloeg. Natuurlijk wist ik dat ik mooi was in de ogen van mijn ouders en van God, maar soms heb je meer nodig dan dat. Soms heb je een vriend(in) nodig die zegt “wat ben je mooi” of “wat zit je haar leuk”. Dat is menselijk.


  TIJD OM DE WERELD TE REDDEN☻

  9 maart☻

  Zielig hoor voor al die mensen, denk je nu. Maar wat kan ik daar nou weer aan doen? Ik heb geen tijd (en stiekem ook geen zin) om de wereld te redden, ik heb het al druk genoeg! Ik ben maar klein en nietig, ik kan toch niet veel betekenen…

  Denk eens goed na! Het zit in de kleine dingen namelijk. Koop eens een zak appels voor een dakloze, nodig een oud omaatje eens uit voor de koffie, stop eens een extra briefje in de collectezak. Mogelijkheden genoeg! Bovendien heeft bijna iedere gemeente wel een vrijwilligersorganisatie waarin je kan worden uitgezonden als vrijwilliger naar de Voedselbank bijvoorbeeld. Open je ogen en zie hoeveel mogelijkheden je hebt om jouw steentje bij te dragen!

  www.huisvanbelle.nl


  DAG WEETJES♠♠

  Ik had de nacht Kerstmis bezocht. Het was een krachtige Kerstboodschap. Enkele mensen zijn op deze Kerstnachtdienst tot bekering gekomen. Na de dienst werden we bediend van een hapje en een drankje. Het een zeer gezegende nacht Kerstdienst geweest.


  Over mijzelf
  Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam tipatri.
  Ik ben een vrouw en woon in Noord-Holland () en mijn beroep is .
  Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 60 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Breien, haken, movies, lezen, fietsen, uitgaan, kerk bezoek, Bijbelstudies, seminar, conferentie.Ik leid dagelijks een gebedsleven ook voor andere mensen.
  Van harte welkom bloglezers en kijkers. Ik heb reeds twee andere blogs op seniorennet. Ik wens meerdere onderwerpen te delen. Ik heb geen ruimte meer op de twee vorige blogs. Op deze blogs kun je veel meer bekijken en lezen over verscheidene christelijke

  BEAM/GELOVEN☻

  BEAM/GELOVEN

  IK BID ELKE OCHTEND EEN HALF UUR IN EEN BUSHOKJE☻
  17 maart☻
  Vasten tijdens de veertigdagentijd is helemaal in. 40 dagen lang ontzeg jij jezelf iets zodat je bewuster met God bezig bent en naar Pasen toe leeft. Vasten gaat tegenwoordig allang niet meer alleen om ‘niet eten’, iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. Max (17) zit elke dag tussen 06.30 – 07.00 uur in een bushokje: “Ik lees de Bijbel en bid voor de mensen die haastig voorbijrennen.”“Het duurt best lang om met de bus van mijn woonplaats Dronten naar mijn school in Emmeloord te komen. Niet lang geleden veranderde de busmaatschappij haar vertrektijden waardoor ik plotseling 20 minuten langer in bed kon blijven liggen. In plaats daarvan heb ik besloten 40 dagen lang op hetzelfde moment als vroeger naar het bushokje te gaan, zodat ik daar met mijn koffie Bijbel kan lezen en bidden.”“Ja, ik ga het volhouden! Het bevalt echt goed, na de veertigdagentijd blijf ik het ook gewoon doen. Dus als je ooit in Dronten een jongen ’s ochtends vroeg in een bushokje ziet zitten: knoop gerust een praatje aan!”

  BEAM☻

  IK ZOU STOPPEN MET LEVEN, OF HET ROER OMGOOIEN☻
  17 maart☺
  Eleanor Crick (22) begroet me met een brede lach. "Kom binnen!" Als ik haar op straat tegen zou komen, zou ik nooit hebben verwacht dat ze al jaren worstelt met depressie. Ze kwam van ver, maar inmiddels heeft ze heel wat stappen vooruit gezet, doordat ze begon met hardlopen en bloggen. "Op de middelbare school wilde ik mezelf al bewijzen, maar de echte klap kwam toen mijn moeder in 2010 overleed. "Ik ging medicijnen slikken, waardoor het een poosje beter ging - daarom stopte ik weer met de medicijnen. Eenmaal gestopt, ging het slechter en slechter totdat ik suïcidaal werd en op de crisisdienst belandde. Daarom besloot ik dat het zo niet langer kon. Ik zou of stoppen met leven, of mijn leven 180 graden omdraaien. Ik koos voor het laatste.""Uit een depressie komen is hard knokken. Als jij het niet vanuit het diepst van je hart wilt dat er iets verandert, gebeurt dat niet. Je moet heel hard knokken en heel graag willen. Net zoals je moet trainen voor je marathon."


  Blog als favoriet !

  peuter

  WAT HEEFT EEN PEUTER NODIG☻ 17 maart☻ En dan ineens is je lieve kleine baby’tje een boos jongetje dat tegen je staat te schreeuwen omdat de dingen niet gaan zoals híj wil. Of staat je meisje met haar armpjes over elkaar tegenover je en wil ze niet vastgehouden worden. Wat is er gebeurd? Voor ouders kan het wel even schakelen zijn als hun baby peuter wordt. Je baby was helemaal afhankelijk van jou en jij kon beslissen wat hij aanhad en waar hij was. Maar als je kind peuter is geworden, gaat hij ineens zelf ook wat willen. En de meeste peuters laten dat duidelijk merken ook. Daar hoeven ze nog niet eens voor te kunnen praten. Dat peuters steeds meer wíllen, komt doordat ze steeds meer kunnen. De nieuwe dingen die ze leren, doen ze het liefst de hele dag, zoals de trap opklimmen, de deur opendoen, (weg)rennen of nee-zeggen. Als je peuter zo duidelijk tegen jou ingaat, kun je zomaar vergeten hoe klein en kwetsbaar hij eigenlijk nog is. In wezen heeft hij nog precies hetzelfde nodig als een baby: ouders die hem koesteren, die laten merken hoe blij ze met hem zijn, die proberen te begrijpen wat hij nodig heeft, die niet heftig en abrupt reageren, maar wel doen wat ze zeggen. Al deze dingen helpen een peuter om zich veilig te voelen bij zijn ouders, om hen te vertrouwen.

  spelen

  ONTVANG JE KINDEREN ELKE DAG OPNIEUW☻ 17 maart☻ De ontwikkeling van een kind wordt op jonge leeftijd vaak erg gewaardeerd – hoe gekker, hoe beter – maar al gauw moeten ze meedraaien in het vaste stramien. Je benadert je kind vaak vanuit jouw eigen haastige perspectief. Wat als je eerst eens echt naar je spelende kind zou kijken, voordat je het een opdracht zou toesnauwen? Leer eens van perspectief te wisselen: Hoe zit jouw kind daar? Wat is het eigenlijk aan het doen en geniet het daarvan? Hoe zou je daarbij kunnen aansluiten en het bevestigen wanneer je iets vraagt?


  GOD

  OP ZONDAG HOOR JE GEWOON IN DE KERK TE ZIJN☻
  17 maart☻
  Een christen hoort op zondag 'gewoon' in de kerk te zijn, stelt theoloog Bram van de Beek in het Nederlands Dagblad. "Net als een arts dienst heeft en er dan moet zijn en de verkeersleider die avonddienst heeft op zijn post moet zijn."
  Volgens de emeritus-hoogleraar is het een misverstand dat kerkgang voor gelovigen iets zou moeten betekenen. "Als er geen geldige reden is voor afwezigheid, heb je er gewoon te zijn. Protestanten hechten aan het ambt van alle gelovigen. Dat ambt begint met het bijwonen van de eredienst." Het gaat volgens Van de Beek om verantwoordelijkheid in plaats van zin hebben of aangesproken worden. "Het is niet de vraag of ik zin heb om naar de kerk te gaan, maar ik heb de verantwoordelijkheid om te gaan."
  "Rooms-katholieken weten dat beter: een vaste liturgie en een werking van de genade die niet afhangt van de subjectieve geloofstoestand van de priester. De liturgie heeft zijn eigen kracht. Verantwoordelijkheid, ook als je geen zin hebt of geen moed hebt – het lijkt in de kerk een vergeten begrip."

  GOD
  WAAROM GOD NIET ALTIJD GENEEST☻
  17 maart☻
  Waarom geneest God niet iedereen? Deze vraag wordt regelmatig gesteld. "Volgens mij zit het probleem in de vraagstelling ‘waarom geneest God niet altijd ?’ hierin, dat wij Zijn vermogen en wil om te genezen afmeten aan onze persoonlijke ervaringen," schrijft tekstschrijver Marja Verschoor-Meijers op de website IkzoekGod.nl.
  "Anders gezegd, als wij niet ervaren dat God goed is, bestempelen wij Hem als slecht," schrijft Marja. "Als wij niet ervaren dat God genadig is, bestempelen wij Hem als hardvochtig. Als wij niet ervaren dat God geneest, is onze logische conclusie dat Hij dat niet wil. Als ons Godsbeeld afhankelijk is van onze persoonlijke ervaringen dienen we elke dag een andere God. De Bijbel schept een duidelijk beeld: God is Schepper én geneesheer.
  Er is geen eenvoudig antwoord op de vraag waarom dan niet ieder mens waarvoor gebeden wordt, geneest. Zoals er evengoed geen antwoord is op de vraag waarom mensen na jarenlange behandelingen alsnog sterven en nooit genezing ervaren."

  GOD

  DE KLOOF TUSSEN JONG EN OUD IN DE KERK☻
  17 maart☻
  In 2040 zal meer dan een kwart van de Nederlandse bevolking 65 jaar of ouder zijn. Ook de kerk ontkomt niet aan een toenemende vergrijzing. Maar in hoeverre vinden ouderen en jongeren elkaar in de kerk? Groot Nieuws Radio sprak hierover met klinisch psycholoog Wil Doornenbal.
  Doornenbal: "We leven zo geïndividualiseerd. Leeftijden hebben zo hun eigen culturen, dus daar moet je wel creatief mee omgaan in de kerk." (...) "Voor jongeren is het moeilijk om in te beelden hoe het is om ouder te zijn," stelt Wil. Ze hoopt dat als ouderen interesse tonen in jongeren, dat ze ook meer vragen stellen aan de ouderen. "En verder denk ik dat we niet moeten schromen om de hulp van jongeren in te roepen. Men vindt het fantastisch om iets voor je te kunnen doen."
  Bron:cip


  NIEUWS

  opvoeden

  SAMEN OPVOEDEN IN NIEUWE EO PROGRAMMA DE OPVOEDERS☻ 20 maart☻ Hoe verdeel je aandacht en energie bij een energieke meerling? Hoe maak je je kind mediawijs? Wat is de ideale balans tussen grenzen stellen en loslaten van pubers? En hoe coördineer je het gezinsleven als alleenstaande ouder? Waar de één regeert met ijzeren hand, laat de ander zijn kinderen juist vrij. Opvoeden is een eervolle taak, maar regelmatig ook een ingewikkelde puzzel waarin iedereen weleens flink de mist in gaat en die elke ouder anders invult. Het nieuwe EO-programma ‘De Opvoeders’ toont een wereld van herkenning voor iedere ouder en helpt ons om te leren van elkaar. In ‘De Opvoeders’ geven vijf gezinnen hun opvoedmethode prijs. Kleine camera’s op diverse locaties in huis registreren hoe het er achter de voordeur aan toegaat. Wat zijn de dagelijkse routines en welke normen en waarden gelden hier? ‘De Opvoeders’ toont alledaagse taferelen, herkenbare conflicten en ontroerende momenten. “Opvoeden doe je samen. Door dilemma’s en uitdagingen in de opvoeding te delen met andere ouders, helpen we elkaar verder”, zegt eindredacteur Herman Wegter. “We kunnen zoveel van elkaar leren, daar worden we allemaal betere opvoeders van."Bron:eo Vanaf 9 april elke maandag om 22.10 uur op NPO 1

  kerkdienst

  KRITISCHE VRAGEN ZETTEN BIJ ONLINE ZETTEN KERKDIENSTEN☻ 20 maart☻ Kerken die hun diensten publiekelijk uitzenden via internet lopen risico’s. Niet alleen is de privacy van gemeenteleden in het geding, ook bestaat de kans dat predikanten zich minder vrij voelen en hun preken daarop aanpassen. Apeldoorn Dat zegt Herman Selderhuis, hoogleraar kerkrecht aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Hij vindt dat juristen en theologen samen moeten nadenken over welke informatie als gemeente wel of niet gedeeld moet worden. Selderhuis schrijft er deze week over in De Wekker, het kerkblad van de Christelijke Gereformeerde Kerken. Hij pleit ervoor dat kerkdiensten via internet alleen nog beluisterd kunnen worden door de eigen kerkleden. ‘Afkondigingen en voorbeden rond huwelijksproblemen en echtscheiding bijvoorbeeld, horen niet uitgezonden te worden. Dat zijn privacygegevens die beschermi … Bron:nd

  puntuit

  BIJBEL IN 2017 VERTAALD IN 20 NIEUWE TALEN☻ 9 maart☻ Zo’n 14 miljoen mensen kunnen sinds 2017 voor het eerst de Bijbel in hun eigen taal lezen. Zij spreken een van de twintig talen waarin de Bijbel of een deel ervan vertaald werd. Dat meldde het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) donderdag op basis van cijfers van United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de bijbelgenootschappen. In zeven van de twintig talen –gesproken in Mozambique, Birma, Turkmenistan, Zuid-Soedan, Taiwan en Vietnam– is nu de complete Bijbel beschikbaar. In vier talen kwam het Nieuwe Testament af en in negen talen andere gedeelten.

  Islam_Voedselbank

  LEN-MARIE OVER GOEDS IN DE VOEDSELBANK☻ 5 maart☻ Als een van de laatsten, tien minuten voor sluitingstijd, stapt er nog iemand de voedselbank binnen. Nou ja, stappen is niet het goede woord. Ik moet even met mijn ogen knipperen om vast te stellen of de vrouw met springerige vlechtjes nu springt of huppelt. De helft van het afhaalpunt is al leeg. Er staan alleen nog een paar koelboxen met zuivelproducten en wat etenskisten. Veel van de medewerkers zijn al weg. Om professioneel –en niet als een onervaren stagiaire- over te komen vraag ik of ze nog zuivelproducten wil. Natuurlijk wil ze die pakken vla, verklaart ze. Stel dat ze over heeft, heeft ze genoeg vrienden die ze er blij mee zou kunnen maken. Geen probleem. Ze vindt zichzelf een beetje op Robin Hood lijken. Hopelijk steelt ze niet van de rijken, denk ik bij mezelf. Maar ik ga uit van het goede in de mens, dus dat zal vast niet. Want eerlijk is eerlijk: zij weet wat maatschappelijk goed is. Zij brengt, terwijl ze relatief arm is, een pak vla bij haar buren. Bron:Puntuit

  barbecues

  ISABEL WIL DAT JE DEZE WEEK VLEESCH NOCH VISCH EET☻ 5 maart☻ Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Het is beter om te kiezen voor een eetpatroon waarin vlees en vis worden afgewisseld met vegetarische of plantaardige gerechten. Dat is niet alleen gezond voor lijf en leden, maar levert ook een positieve bijdrage aan het milieu. Om de vlees- en visloze manier van eten te promoten heeft de vegetarische blogger Isabel Boerdam de Nationale Week Zonder Vlees bedacht. Van 5 tot en met 11 maart vindt deze campagneweek voor het eerst plaats. Om het vlees- en visloze eetpatroon te promoten heeft Boerdam de steun van 53 bedrijven, waaronder grote supermarktketens als Albert Heijn, Jumbo en Aldi en voedselmerken als Becel, Bolletje, Bonduelle, HAK, Heinz, Honig en Iglo. „Proberen en proeven is geloven. Want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu”, vindt ‘hippe vegetariër’ Boerdam. Ze hoopt dat de campagneweek het voor de consument makkelijker maakt „zijn weg vinden in de vegetarische en plantaardige keuken.” Op de website weekzondervlees.nl somt ze de milieueffecten op. „Met een dag zonder vlees bespaar je de 1476 liter water die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. En je bespaart 1600 gram CO2 uitstoot die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van het dagelijkse portie vlees.” Tegelijkertijd met de vleesloze week vindt in samenwerking met de Vegetariërsbond de Vegetarische Restaurantweek plaats. Die bestond al sinds 2011 en werd vier maal georganiseerd. In samenwerking met Boerdam is de week nieuw leven in geblazen. Lunchrooms, cafés, restaurants en zelfs een enkele snackbar presenteren vlees- en visloze gerechten of complete menu’s tegen een speciale prijs. Bron:Puntuit

  trein4

  DUIZENDEN STUDENTEN REIZEN GRATIS PER TREIN DOOR EUROPA☻ 5 maart☻ Twintig- tot dertigduizend 18-jarigen kunnen dit jaar Europa per trein verkennen met een door de EU betaalde interrailpas. De Europese Commissie stelt 12 miljoen euro beschikbaar voor de ‘horizonverbreding’. Er komt een campagne om jongeren te informeren. Om te bepalen wie in aanmerking komt, wordt mogelijk een competitie opgezet. Voor bijvoorbeeld jongeren uit Cyprus is ook geld beschikbaar om het vliegtuig of de boot naar het vasteland te pakken. De eerste deelnemers kunnen komende zomer hun koffers pakken. Manfred Weber, de voorzitter van de EVP, de grootste fractie in het Europees Parlement, is de drijvende kracht achter het interrailplan. Hij zegt druk te blijven zetten om ervoor te zorgen dat álle Europeanen die achttien worden „ons continent kunnen ontdekken”. Maar daarvoor moet wel geld op de EU-begroting worden gevonden. Bron:Puntuit

  ARGUMENTEN VOOR EVOLUTIETHEORIE ZIJN ECHT NIET UIT DE LUCHT GEGREPEN☻

  1 maart☻

  Tijdens hun universitaire studie krijgen Suzanne, Arthur en Marc alle drie een flinke portie evolutietheorie voor de kiezen. „Ik ga er nooit in geloven.”

  De drie studenten ontmoeten elkaar vlak bij station Utrecht Centraal. Voor Arthur Polder (19) uit Woudenberg is het een thuiswedstrijd. Hij is tweedejaars natuurkundestudent aan de universiteit in de domstad. Hij kwam in aanraking met de evolutietheorie bij het vak sterrenkunde. „Daarin ging het over de oerknal. Je merkt dat iedereen op de universiteit ervan uitgaat dat de evolutietheorie de verklaring geeft voor het ontstaan van het heelal en de aarde.”

  Voor Marc en Suzanne kwam evolutie langs bij vakken als celbiologie. Marc Achterstraat (18) startte dit jaar met de opleiding levensmiddelentechnologie aan Wageningen University: „Vanuit evolutionistisch oogpunt is de cel het begin van al het leven.” „Evolutie vormt het uitgangspunt bij veel vakken”, zegt Suzanne Cromwijk (21) uit Veenendaal, die in het derde jaar zit van de studie medische biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

  In het boek ”Waar komen wij vandaan?” gaat dr. M. J. Paul op zoek naar antwoorden in het evolutiedebat. Het boek telt 184 pagina’s en is een samenvatting voor jongeren van de eerder verschenen dikke pil ”Oorspronkelijk” van dr. Paul.

  Bij het boek hoort een serie videocolleges waarin dr. Paul voor de camera doceert over schepping en evolutie. De zeven videolessen zijn beschikbaar met een inlogcode die in het boek staat vermeld. Onderwerpen van de colleges zijn bijvoorbeeld: Hoe stevig staat die evolutietheorie?

   


  KATHOLIEKE NIEUWS

  kerkproeverij_4

  KRO_NCRV GASTVROUW INSPIRATIEDAG KERKPROEVERIJ☻ 5 maart☻ Ter voorbereiding op Kerkproeverij 2018 houdt de Raad van Kerken in samenwerking met diverse partners een inspiratiedag op vrijdag 6 april bij de KRO-NCRV in Hilversum. Bij die bijeenkomst worden christengelovigen toegerust om aan de tweede editie van Kerkproeverij bij te dragen. Kerkproeverij is een interkerkelijk project dat plaatselijke kerkgemeenschappen stimuleert tot het vormen van een uitnodigende cultuur. Het werd in 2017 voor het eerst georganiseerd in Nederland en is gebaseerd op de Engelse Back to Church Sunday. Het project is een initiatief van de Raad van Kerken in samenwerking met EO, KRO-NCRV, MissieNederland, Alpha Nederland en zendingsvereniging IZB. Sprekers op de inspiratiedag zijn bisschop Gerard de Korte (Rooms-Katholieke Kerk), scriba René de Reuver (Protestantse Kerk) en prof. dr. Stefan Paas, hoogleraar missiologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens het middagprogramma is er ruimte voor verdieping en de toepassing van de kennis door het volgen van verschillende workshops. Best practices, de rol van gebed, het belang van nazorg en de rol van effectieve communicatie in voor- en natraject komen daarbij aan bod. De landelijke campagne rondom Kerkproeverij heeft haar focus op het weekend van 15 en 16 september 2018. Bron:kro

  Mariamoeder

  GEDACHTENIS VAN MARIA MOEDER VAN DE KERK☻ 5 maart☻ Paus Franciscus heeft een nieuwe liturgische gedachtenis in het leven geroepen: de verplichte gedachtenis van Onze Lieve Vrouw Moeder van de Kerk. De opperherder van de Rooms-Katholieke Kerk heeft opdracht gegeven deze viering op de Algemene Romeinse Kalender te plaatsen. De gedachtenis dient voortaan in de gehele kerk gevierd te worden op de maandag na het hoogfeest van Pinksteren. Dat heeft het Vaticaan vandaag bekendgemaakt. De Heilige Maagd Maria werd in 1964 tijdens het Tweede Vaticaans Concilie door paus Paulus VI officieel uitgeroepen tot “Moeder van de Kerk”. Hij zei toen dat de Heilige Maagd voortaan “door het gehele christelijke volk” vaker met die titel moest worden aangeroepen. De reden dat de nieuwe gedachtenis voortaan daags na Pinksteren wordt gehouden, heeft te maken met de rol die Maria speelde bij de geboorte van de Kerk. “Als een zorgzame gids voor de opkomende Kerk was Maria al in het Cenakel met haar missie begonnen door met de Apostelen te bidden in afwachting van de Heilige Geest”, schrijft kardinaal Robert Sarah, prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Sacramentendiscipline, in het vandaag gepubliceerde decreet. Na het concilie werd de devotie tot Maria als Moeder van de Kerk sterk gepromoot. In het Heilig Jaar 1975 werd priesters de mogelijkheid gegeven een zogeheten votiefmis op te dragen ter ere van de Moeder der Kerk. In 1980 voegde paus Johannes Paulus II de titel Maria Ecclesiæ toe aan de Litanie van Loreto.Bron:kro

  witwassen

  VATICAAN VERVOLGT WITWASSEN VAN GELD☻ 5 maart☻ Op 14 maart start een proces tegen twee voormalige verantwoordelijken van de ‘Bank van het Vaticaan’. Voor een civiele rechtbank van Vaticaanstad start eind volgende week een proces tegen de 78-jarige Angelo Caloia, voormalig directeur van het Instituut voor Religieuze Werken (IOR). De econoom leidde het IOR, beter bekend als de ‘bank van het Vaticaan’, van 1999 tot 2009. Caloia wordt ervan verdacht dat hij tussen 2001 en 2008 met de verkoop van 29 Vaticaanse eigendommen aan particulieren 50 miljoen euro heeft verduisterd en witgewassen. Ook Gabriele Liuzzo (94), tijdens die periode juridisch adviseur, wordt vervolgd. In 2014 werd een onderzoek gestart. Beiden ontkennen elke betrokkenheid. Het Vaticaan kreeg eerder lof van Moneyval voor zijn nieuwe strenge regels tegen het witwassen van geld en de bestrijding van steun aan de terreur. Maar tegelijk werd Vaticaanstad ook verweten dat het niet doortastend is opgetreden tegen daders van financiële misdrijven. Zowel Angelo Caloia als Gabriele Liuzzo werden in februari 2017 al eens door een Italiaanse rechtbank veroordeeld wegens wanbeheer. Bron: I.Media

  Selfie_sir

  WEES NIET BANG☻ 23 februari☻ Vandaag werd in Rome de pauselijke boodschap voor de 33ste Wereldjongerendag, op Palmzondag 25 maart, voorgesteld. In zijn oproep, onder de titel Wees niet bang, maant de kerkleider gelovige jongeren aan hun angsten te overwinnen en hun ware roeping te ontdekken. Het thema verwijst naar de geruststellende woorden van de engel Gabriël uit het evangelie tot Maria. De paus beklemtoont dat de jaarlijkse jongerendag, die op initiatief van paus Joannes Paulus II wereldwijd op Palmzondag wordt gevierd, een belangrijke opstap is naar de Internationale Wereldjongerendagen van januari 2019 in Panama en de Bisschopssynode van oktober 2018 in het teken van de jeugd. Franciscus spoort de jongeren aan om na te denken over hun eigen angsten, de redenen waarom zij zich soms willen verbergen, hun conformisme aan leeftijdgenoten of het nastreven van normen die vaak kunstmatig en onbereikbaar zijn… Tegelijk toont hij zich solidair met jongeren die ondanks alles slechts moeilijk een baan vinden, die zich emotioneel onveilig en bedreigd voelen of die onder andere angsten gebukt gaan… Juist op zulke momenten is onderscheidingsvermogen van vitaal belang, om geen nutteloze energie te verspillen. Franciscus bemerkt dat ook de Bijbel het thema angst niet uit de weg gaat. 365 keer wordt er herhaald: wees niet bang. Net alsof de Heer ons wil vertellen dat hij wil dat wij elke dag van het jaar vrij zouden zijn van angst. Wij moeten dit als een uitnodiging ervaren om ons open te stellen voor God en voor anderen die ons door hun eigen ervaring kunnen leiden. Oprechte christenen zijn niet bang zichzelf voor anderen open te stellen. Bron:Kerknet

  benedictus

  DUITSEKERK ZOEKT OPLOSSING VOOR HARTVERSCHEURENDE KWESTIE☻ 23 februari☻ De Duitse bisschoppen hebben tijdens hun voorjaarsoverleg in Ingolstadt (Beieren) aangedrongen op een werkbare pastorale oplossing voor niet-katholieke echtgenoten, waardoor gehuwden in staat worden gesteld om samen deel te nemen aan de eucharistie. Het initiatief komt er tegen de achtergrond van het toenemende aantal gemengde huwelijken. Deze huwelijken belasten predikanten met een dringende pastorale taak, aldus een document van een oecumenische commissie dat tijdens het voorjaarsoverleg door een grote meerderheid van de bisschoppen werd goedgekeurd. Volgens de traditionele kerkelijke leer wordt de niet-katholieke gehuwde partner de toegang tot de communie ontzegd. De facto is dat het gevolg van het feit dat protestanten niet geloven in de werkelijke aanwezigheid van Christus in de eucharistie. De weigering wordt door vele gemengde katholiek-protestantse gehuwden uit Duitsland en andere landen met een sterke protestantse traditie als moeilijk en kwetsend ervaren, ook al omdat protestantse kerken daar ten opzichte van katholieken heel anders mee omgaan.

  Film_Jezus

  FILM JEZUS IN 1500 TALEN UITGEBRACHT☻ 14 maart☻ Naast 1499 andere talen is de bekende film 'Jesus' nu ook beschikbaar in het Daasanach. De film wordt wereldwijd gebruikt als evangelisatiemateriaal. Met succes, want nadat de film voor het eerst vertoond werd aan de stam, gaven ongeveer 80 mensen aan meer van Hem te willen weten. De Daasanach zijn een nomadische stam van ongeveer 85.000 mensen en leven in Ethiopië, Kenia en Zuid-Soedan. Momenteel is alleen het Nieuwe Testament in hun taal beschikbaar, maar slechts weinigen kunnen lezen. Daarom gebruikt de organisatie Jesus Film Project deze verfilming van het leven van Jezus om de bevolking te bereiken. Meer dan 600 mensen kwamen af op de vertoning van de film in een Ethiopisch dorp eind 2017, meldt Faithwire. De film Jesus is een docudrama over het leven van Christus zoals dat in het evangelie van Lucas beschreven staat. Hoewel de film al in 1979 gemaakt is, wordt Jesus nog steeds in nieuwe talen uitgebracht. De versie in het Daasenach is de 1500e taal. Geschat wordt dat meer dan 200 miljoen mensen dankzij deze film Christus hebben leren kennen. Sinds een aantal jaar is Jesus Film Project bezig met het initiatief Mission 865. Na inventarisatie in 2010 bleken dat er op dat moment nog 865 talen zijn die door meer dan 50.000 mensen wordt gesproken, maar waarvan nog geen versie van Jesus in de eigen taal is. Mission 865 heeft als doel om al deze taalversies te maken om zo het Evangelie te brengen.Bron:visie nieuws


  TWITTER HET GELOOF  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!