Varkenskotelet met picklessaus xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Ook wel Cross & Blackwell saus genoemd, naar de Engelse piccalilli. Voor 2 personen 2 koteletten 4 eetl pickles (vb Devos-Lemmens) 1 dl lichte room, uit koelkast 0,5 dl water bakboter peper, zout Smelt de boter en bak de koteletten goudbruin langs beide kanten op middelmatig vuur. Zet deksel schuin op de pan en laat 5 à 10 minuten (naargelang dikte) doorbakken op zachter vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Neem uit de pan en dek af. Blus de braadpan met het water. Schraap de aanbaksels los met houten lepel. Zet de pan even van het vuur en doe er de room en pickles bij. Goed omroeren en gedurende een paar minuten op middelmatig vuur inkoken tot een smeuige saus. Serveer de saus over de koteletten. Geef hierbij frietjes met een slaatje van fijngesnipperd witloof of tuinkers.
|