NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • verborgen pictogrammen
 • cdrom-lock
 • 4 gratis softwareprogramma's voor uw mp3 collectie
 • internet versus firefox
 • 7 gratis viruscanners
 • 3 gratis viruscanners
 • rubberen ducky
 • de geschiedenis van windows
 • de 25 mijlpalen in de geschiedenis van decomputer
  vragen mag je ook altijd hier stellen
  computerproblemen besproken
  Zoeken in blog

  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  boswachter
  blog.seniorennet.be/boswach
  internetvos

  29-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verborgen pictogrammen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  bij windows worden heel wat pictogrammen bijgeleverd. alleen zitten de meesten verstoptin andere soorten bestanden. met iconsextract kunt u deze pictogrammen allemaal opsporen. alleen in onze windowsmap vinden we al meer dan 1000 pictogrammen en muisaanwijzers . je kunt deze pictogrammen dan bewerken en gebruiken.
  in het negels en heeft een groote van 70.3KB
  is geschikt voor windows 95/98/Me/NT/2000/XP

  29-12-2005 om 11:56 geschreven door internetvos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (27 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cdrom-lock
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  heb jij ook altijd het probleem dat je soms perongeluk op het knopje duwt van je cdrom-lezer(bij een notebook)?
  dan loop je veel kans dat je het beschadigd.
  daarom is er cdrom-lock ontwikkeld. deze zorgt ervoor dat dit probleem zich nooit meer stelt.
  want dan mag je zoveel op het knopje drukken er zal niets gebeuren. er is ook een optie sluiten maar dit werkt alleen niet bij notebooks.
  zeer handig ook als je kleine kinderen hebt en je zit een spel te spelen of je bent iets  op de cdrom aan het schrijven en het kind drukt dooleuk op het knopje . paf je mag opnieuw beginnen. Het programma laat zich makkelijk openen via de taalbalk.
  is alleen toegankelijk voor windows xp en 2000
  is in het engels en heeft een grootte van 166KB

  29-12-2005 om 11:55 geschreven door internetvos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 gratis softwareprogramma's voor uw mp3 collectie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  moet je ook altijd in je pc gaan zoeken naar muziekbestanden?
  dan is hier de oplossing . we bekijken de vier bekenste muziekprogramma's.
  1) Apple itunes 6
  2) Media Monkey
  3) Winamp 5.11
  4) Windows Media Player

  1) Apple itunes 6
      is heel overzichtelijk en werkt makkelijk. een nadeel is dat het niet zo goed overweg kan met alles dat de maken heeft met windows. zo zet hij alles van muziek om naar aac-formaat dat iet door alles geaccepteerd word.het rippen op zich gaat heel snel. de gegevens zoekt hij zelf op maar de albumhoes moet je zelf gaan opzoeken.het ondersteund alleen maar ipod. het geeft geen goede ondersteuning voor wma- en wmv-formaat. het is wel in het nederlands en je kunt internetradio beluisteren (zo'n 195) en het beschikt over een heel goede geluidskwaliteit. downloaden van www.apple.com

  2) MediaMonkey
      heeft een makelijke manier van handelen de layout lijkt op die van windows verkenner. ondersteund veel audiobestanden. bij het rippen worden de labels gratis opgehaald. beschikt ook over een webradio waar je meer dan  100den verschillende stations kunt ophalen. is in het nederlands maar met een engelse handleiding op het internet. is heel goed voor op een mp3-speler te zetten. het converteerd heel snel. nog een vorrdeel van Media Monkey vind ik dat je het programma niet op je taalbalk moet laten staan en het toch kan laten afspelen. je hebt de betaalde versie er ook van maar die hebben we niet uitgetest. dit is zeker een aanrader voor de mensen die veel met mp3 bezig zijn.

  3) WINAMP 5.11
      heeft een heel mooi en overzichtelijk interface. er zijn veel skins. in de gratis versie kan je cd's rippen naar wma,aac plus en wav. mp3 kan alleen in de betaal versie. er is wel een internet-tv aanwezig met veel leuke programma's. radio is er natuurlijk ook aanwezig. maar dit programma werkt niet zo goed met mp3-spelers. het is beschikbaar in het engels en in het nederlands maar dat moet je wel nog downloaden. maar het beschikt wel over nederlandse handleidingen. als je de muziek afspeelt worden automatisch de biografie van de artiest opgezocht. te downloaden vanaf www.winamp.com

  4) Windows Media player 10
      windows mediaplayer is natuurlijk wel de bekenste van alemaal want deze word standaard meegeleverd bij windows. het is een goed programma om snel te rippen. maar het ript naar een wma-formaat die evenredig zou zijn met het mp3-formaat. is in het nederlands en heeft een eenvoudige besturing je kunt de trackinformatie gaan ophalen en bewerken waar nodig is.  een nadeel is dat het heel traag opstart. maar ondersteund maar een paar bestandstypes het valt erg op dat het de bestandstypes van Itunes , quik time en realplayer. je kunt het dowloaden vanaf www.windows.com

  ons besluit: mediamonkey scoort op alle vlakken goed inzake muziek en verdient een eervolle vermelding. misschien had je al gemerkt dat we de site van het downloaden er niet bij hadden gezet deze kan je bekomen door op de foto te drukken. maar wil je liever video afspelen is er geen echte uitschieter maar als je Windows Mediaplayer en Winamp bij elkaar voegt bekrijgt u dit. en omdat Windows Mediaplayer toch al bijgeleverd is zouden we zeggen dat het het beste is dat je winamp toch maar download.

  29-12-2005 om 11:55 geschreven door internetvos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.internet versus firefox
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  iedereen kent wel explorer en firefox maar wie is nu de beste.
  we leggen internet explorer6.0 en mozilla firefox1.0 op het vuur.
  internet explorer had jaren de markt van het internet stevig in handen maar na een paar maanden van bestaan had firfox al 15% van het marktaandeel afgesnoept. Natuurlijk heeft windows dit ook gezien en stuurde daarmee deze zomer al explorer 7.0 op de markt.
  veel surfers zijn naar firefox overgestapt omdat deze gratis was in vergelijkeing met internet explorer.
  internet exploreer is veel beter om virussen binnen te trekken terwijl firefox veel veiliger is. firefox looft zelfs $500 uit aan de mensen die beveleiligingslekken kunnen vinden. daardoor gaan er meer en meer mensen overstappen naar firefox.
  nog een reden dat firefox aan populariteit aanneemt is omdat ze explorer te saai begonnen te vonden  er veranderde bijna niets meer aaan het concept.
  maar waarom stijgt firefox dan niet spectaculair.
  internet explorer kan alle sites weergeven terwijl firefox dit niet kan. als de codes van de site niet volledig zijn

  mar toch wint de firefox omdat ze veel makelijker te hanteren te zijn

  29-12-2005 om 11:53 geschreven door internetvos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 gratis viruscanners

  1) aol mail
  2) freemail
  3) gmail
  4) hotmail
  5) lycos free
  6) netscape mail
  7) yahoo mail

  1) aol mail
      heeft een maiboxgrote van 2GB en een mailomvang van 16MB maar buiten de omvang van van de mailgrootte is er niet veel meer goeds over te zeggen. hij hield wel 42/49 virussen tegen.
  2) freemail
      heeft een erg kleine mailbox van 25MB maar de spamfilter daarentegen is heel goed als de naam van de zender van dit bericht niet voorkomt in jevriendenboek krijgt hij een mailthe terug waar hij een link moet aanduiden. dit schrikt spammers erg af. hij hield 48/49 mails tegen met virussen.
  3) gmail
      is 1 van de beste gratis maildiensten die er zijn op het internet. het hang af van google en heeft een mailboxgrote van 2 GB maar het enige nadeel is dat je een uitnodiging moet krijgen van mensen die zo een account hebben.hij hield 47/49 virussen tegen.
  4) hotmail
      dit is wel 1 van de bekenste gratis maildiensten en iedereen heeft 250 MB ruimte  het toevoegen vanbijlages is heel moelijk maar het hield wel  48/49 virussen tegen.
  5) lycos
      er is erg veel reclame maar heeft wel een mailboxgrote van 300 MB en hield maar 31/49 mails tegen wat heel slecht is .  deze maildienst is ten strengste af te raden.
  6) netscape
      heeft een mailboxgrote van 250 MB en scant met Mcafgee. heeft niet veel extra functies hield 46/49 virussen tegen
  7) yahoo
      de maildienst is nog altijd in het engels wat wel wat jammer is maar vor de rest is hij een heel goede maildienst. en heeft ene mailboxgrote van 1 GB

  hieruit blijkt dat gmail de beste maildienst is . jammer van die uitnodigingen .
  maar niet getreurd stuur een mailtje naar mij met je gegevens en de eerste 30 krijgen een uitnodiging deze actie vervalt nooit maar haast u

  29-12-2005 om 11:52 geschreven door internetvos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 gratis viruscanners

  1)Hitman Pro 2
  2)spybot seach & destroy
  3) microsoft windows antispyware (béta)

  1) Hitman pro 2
      is heel onahandig omdat ze samen werken met 8 verschillende scanners. waardoor we niet erg goed met de andere scanners konden vergelijken.     doordat ze met meerdere scanners werken dachten we dat onze pc gekaapt werd . hij hield  maar 4 van de tien virussen tegen.
  2) spybot search & destroy
      is heel goed te bedienen maar laat veel te veel vuil achter. en bij de eerste scan net na het instaleren zei hij dat er geen virussen werden aangetroffen.
      maar het is wel in staat permanent te werken. hij hield jammergenoeg 0/10 tegen
  3) microsoft windows antispyware(béta)
      windows is toch na jaren in actie geschoten dat is eigenlijk niet verwonderlijk als je weet dat een deel van de problemen aan windows worden    toegeschreven. de prestaties zijn heel goed in onze test. maar voor enthousiaste bestandendelers kan dit een probleem zijn want het hield ook         Grokster en KaZaA tegen . het hield 5/10 virussen tegen.

  dus de conlusie is dat je beter windows antispyware gebruikt samen met een betaalde zodat je 100% zeker bent dat je systeem clean blijft
  alleen werkt windows alleen op XP terwijl spybot op alle systemen werkt die na 95 zijn uitgekomen.
  voor het downloaden ga naar www.microsoft.be

  29-12-2005 om 11:51 geschreven door internetvos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rubberen ducky
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  van de vele programma's die de netwerk- en systeemactiviteit monitoren, is rubberducky wel het origeneelst.
  het programma lijkt op een aquarium waarin een eendje en visjes rondzwemmen. niet alleen mooi maar ook heel intressant.
  de inhoud van het aquarium zijn namelijk meters.
  aan de visjes die van links naar rechts zwemmen zie je bevoorbeeld het inkomende dataverkeer.
  het waterniveau staat voor het geheugengebreuk. de kleur van het water staat voor het gebruik van de wisselbestanden. de beweging van de plantjes voor hardeschijfactiviteit en de opstigende bubbels voor processorgebruik.
  als het systeem tot het maximale gebruikt wordt verdrinkt het eendje. systeem beheer word opeens een hell belangrijke taak.
  voor windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003server
  druk op het prentje om naar de downloadpagina te gaan

  29-12-2005 om 11:50 geschreven door internetvos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de geschiedenis van windows

  1985    windows 1.0
  1986    -
  1987    windows 2.0
  1988    windows/286
  1989    -
  1990    windows 3.0
  1991    windows 3.0a(+multimedia)
  1992    windows 3.1, windows for pen computing
  1993    windows NT 3.1
  1994    windows 3.5
  1995    windows 95 en Microsoft Bob (kortstondig)
  1996    windows NT 4.0 en Windows CE 1.0
  1997    windows CE 2.0
  1998    windows 98
  1999    windows 98 SE en windows NT 5.0
  2000    windows 2000 (voorheen NT5.0), windows ME , CE 3.0 en pocket PC 2000
  2001    windows XP
  2002    windows XP tablet PC en Media center Edition
  2003    windows server 2003
  2004    windows XP SP2, windows XP Tablet PC 2005 en MCE 2005
  2005    windows xp SP3 , XP profesional x64, winows mobile 5

  29-12-2005 om 11:48 geschreven door internetvos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de 25 mijlpalen in de geschiedenis van decomputer
  1981   introductie IBM-pc
  1982   de eerste IBM-klonen
  1983   compaq introduceert de draagbare-pc
  1984   apple introduceert de Macintosh
  1985   windows 1.0 wordt gelanceerd
  1986   compaq, niet IBM, toont de eerste i386-pc
  1987   lancering IBM ps/2
  1988   IBM en microsoft lanceren OS/2
  1989   de soundBlaster-geluidskaart
  1990   Tim Berners-Lee creëert het world wide web
  1991   Linus Torvalds verspreid Linux 1.0
  1992   de term "surfen op het internet" verschijnt in een artikel
  1993   Mosaic(later Netscape) ziet het levenslicht
  1994   Yahoo nestelt zich op het web
  1995   Grootse lancering Windows 95
  1996   oorlog: IE 3.0 versus Navigator 3.0
  1997   AMD en Cyrix brengen Pentiumklonen uit
  1998   Napster laat van zich horen en Apple introduceert IMAC
  1999   schuldig: Microsoft heeft zijn monopoliepositie misbruikt
  2000   de wereld draait rond ondanks het Y2K rampscenario
  2001   microsoft lanceert Windows XP
  2002   HP neemt compaq over
  2003   AMD lanceert de x86 compatibele Opteron 64-bit processor
  2004   IBM verkoopt zijn PC-divisie aan het chinese Lenovo2005.
             de eerste multicolore-processors van Intel en AMD
  2006   de pc bestaat exact 25 jaar

  29-12-2005 om 11:47 geschreven door internetvos

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief
 • Alle berichten

  Blog als favoriet !  voeg een commentaar op deze blog in

  Mijn favorieten
 • pcm
 • pc magazine
 • windows
 • internetvos


 • Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!