NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Alles over invaliditeit
Inhoud blog
 • Proficiat!

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  www.invaliditeit.be
  27-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!

  Ziek zijn verandert je leven, wordt wel eens gezegd. Niet alleen is er de onzekerheid en de angst die ziek worden met zich meebrengt en de moeilijke zoektocht naar een nieuw evenwicht, maar ook de vele praktische en administratieve beslommeringen. Wat moet je doen om in regel te blijven met het ziekenfonds, welk inkomen zal je ontvangen? Bij wie kan je terecht met je vragen en problemen, wat is de rol van de adviserend geneesheer, wat mag je nog doen en wat moet je zeker laten, ...
  Het is duidelijk dat wie langdurig ziek wordt nood heeft aan informatie. Juiste informatie, maar ook begrijpelijke informatie. Want laten we maar eerlijk zijn, de taal van de administratie is niet meteen de meest , eenvoudige en begrijpelijke taal.
  Deze brochure bevat informatie over de sociale wetgeving voor langdurig zieken en mensen die op invaliditeit werden gesteld. En, dit in een voor iedereen verstaanbare taal.

   

  Op deze site brengen wij informatie voor mensen die door arbeidsongeschiktheid op invaliditeit werden gesteld. Wij staan ook stil bij de rechten en plichten van invaliden, bij de rol van de adviserend geneesheer en het Centrum Algemeen Welzijnswerk.
  Het tweede deel bevat informatie over een aantal extra voordelen waarvan invaliden kunnen genieten. Ook stellen wij een aantal diensten voor, waarop invaliden een beroep kunnen doen.

   

  Vooraf nog even dit:

  Over deze problematiek bestaat een zeer uitgebreide wetgeving. Het spreekt voor zich dat wij deze in dit dossier niet volledig kunnen weergeven. Want dat zou de duidelijkheid zeker niet ten goede komen.
  Verder is het onmogelijk informatie te geven die voor iedereen en in alle gevallen toepasbaar is. Ieder geval is immers anders en moet dan ook in zijn eigenheid bekeken worden.
  Zo bijvoorbeeld maakt het al een heel verschil uit of men werknemer of zelfstandige is, alleenstaande of samenwonende, of men gezinslast heeft of niet, speelt het inkomen toen men nog werkte een rol, enz. Verder zijn er ook een aantal verschillen tussen de ziekenfondsen, onder meer wat een aantal voordelen betreft.
  Daarom geven wij de algemene regelgeving, waarbij we zo volledig mogelijk proberen te zijn. Wil je zeer concrete informatie die op jou van toepassing is, dan verwijzen wij je naar de dienst maatschappelijk werk van je ziekenfonds.
  Hoewel we duidelijk kiezen voor een eenvoudige en begrijpelijke taal, gebruiken wij toch een aantal termen zoals ze in de wetteksten voorkomen. Dit doen wij om geen misverstanden op te roepen, maar ook om de lezer vertrouwd te maken met de termen en begrippen van de administratie.

  www.invaliditeit.be

  27-04-2009, 10:12 geschreven door www.invaliditeit.be

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Archief per week
 • 27/04-03/05 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Mijn favorieten
 • invaliditeit
 • VAPH Vlaams agentschap voor personen met een handicap
 • De maximum factuur
 • Hartziekte
 • Nuttige links
 • STARTDiversiteit


 • Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!