Langs de pier van Hoek van Holland zit een hele hoop leven zo zitten er o.a geregeld verschillende soorten vissen, zeeanemonen, slakken en verschillende soorten garnalen en krabben. Het beste is te zoeken aan de zeekant bij eb en niet al te harde wind en echt tussen de rotsblokken in kleine poeletjes die zijn achtergebleven.
De gewone alikruik zit veelvuldig op de drooggevallen stenen bij eb.
De gewonen steurgarnaal vind ik een van de mooiste garnalen die bij de hoekse pier te zien is. Het is ook een vaste gast bij de hoekse pier. Het dier is gestreept en heeft blauw-gele pootjes
Ook heb ik een keer deze gewone zeedonderpad gevonden tussen de blokken.
Deze paardeanemoonen zijn dieren maar hebben wanwege hun uiterlijk wel wat weg van planten. Ze zitten ook veelvuldig op de rotsblokken bij de hoekse pier. Als het eb wordt en ze komen droog te liggen trekken ze de tentakels in en zijn het rode half doorschijnende bolletjes
Ook zitten er verschillende krabbensoorten bij de hoekse pier zoals de noordzeekrap. Deze strandkrap werd eergister gevangen.
Ook deze steurgarnaal zat in het net.
In dit soort poeletjes moet je zoeken bij de hoekse pier
Enkele weken geleden zag ik een gele bij in het stealduinsebos tussen de andere honingbijen. Kon met moeite 1 scherpe foto maken maar dat was helaas van de achterkant mijn eerste ingeving was al gelijk een albino of in ieder geval een leucistische bij. Maar had nog nooit van een albino insect gehoord wat me deed twijfelen. Een imker en ook natuurliefhebber wilde het wel uitzoeken en stuurden de foto naar een imkerclub. Die zeiden dat het inderdaad een albino bij was. Volgens hun een zeldzame waarneming.
albino honingbij (boven) een normaal gekleurde honingbij (beneden)
Vandaag zag ik een vrouwtje krooneend bij de banken. Een soort die niet jaarlijks in het westland wordt gezien zelf is dit mijn 4e exemplaar van het westland enkele jaren geleden zag ik een paartje in de oranjeplassen en later zag ik op dezelfde plaats nog een mannetje in eclipskleed. De krooneend werd al een tijdje gemeld maar nu zag ik hem pas. Het is landelijk een schaarse eend. Het dichtstbijzijnde gebied waar ze met regelmaat te zien zijn is Meijendael in Wassenaar waar ik ze wel vaker heb gezien .
Iemand had 4 kolonie's vleermuizen ontdekt in monster, dus ben ik samen met hem wezen kijken bij 1 van de kolonies. Ze zaten in het dak van een niet al te hoog gebouwtje. Je kon goed zien dat er inderdaad vleermuizen onder het dak moesten zitten er lag aardig wat poep op de vensterbank en bovendien hoorde je ze. Om omstreeks half 11 kwam de eerste naar buiten en binnen dik een uur volgde er nog 103 door de gaten van het dak! We wisten niet gelijk wat voor vleermuis het was maar we hadden de vleren gelukkig wel vast kunnen leggen op de foto. Na wat rondmailen bleken het dwergvleermuizen te zijn een soort die ik vaak over het huis zie vliegen in de zomer-herfst en lente avonden. Dwergvleermuizen komen vrijwel in alle wijken voor zelfs midden in de stad. Het is de algemeenste vleermuis van Nederland en verblijft vaak onopgemerkt in spleten in gebouwen of andere holtes.
Vleermuizenpoep is meestal goed te zien en is een goed spoor om vleermuizen te kunnen ontdekken
Hier vliegt er een uit de muur ( fragmenten uit een filmpje )
Later in de avond bleven ze gewoon voor de opening zitten
Ik woon in s'Gravenzande (ZH) een plaats wat ongeveer tussen Hoek van Holland en Den Haag ligt. Ik fotografeer voornamelijk dieren maar ook af en toe plantjes (in de natuur). En dat doe ik zelden buiten me regio. Alle foto's op deze site heb ik dan ook zelf gemaakt. Ik hoop een hoop berichten te kunnen plaatsen deze week en wil ook laten zien dat je ook dicht bij huis een hoop leuke dingen kan zien.
Ik woon in een gewone woonwijk in s'Gravenzande en heb maar een kleine tuin van 4 meter breed en 10 meter diep er staat onderandere een vlinderstruik in en er ligt een vijver in. Maar er zit aardig wat leven in de tuin. Rond de vijver vliegen lantaarentjes in het gras hoor je de bruine sprinkhanen en rond de bloemen vliegen een aantal soorten vliegen. Ook groeien er leuke soorten planten in zoals het gehoornde klaverzuring een zeldzaam plantje in ons land die aan een opmars bezig is.
Gehoornde klaverzuring groeit als onkruid in de tuin
Deze vuurjuffer heeft wel een half uur in onze tuin gezeten
Deze bladsnijder keerde steeds terug naar onze tuin. Welk soort het is ben ik nog steeds niet achter
Deze oeverlibel heeft ook een dag bij ons in de tuin gezeten
Parende lantaarentjes zie ik vaak in de tuin
En soms zie ik wel eens een lantaarentje uitsluipen