Foto
Over mijzelf
Ik ben Erna, Germaine, Ludwina Van Craen
Ik ben een vrouw en woon in Betekom (België) en mijn beroep is verkoopster.
Ik ben geboren op 22/09/1959 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: schilderen met olieverf, glasgraveren, boetseren met klei, ytongstenen uithouwen, airbrushen, tekenen, alle soorten handwerk zoals breien, haken, borduren, naaien.
Ik ben medium, mijn tekeningen en schilderijen zijn als vensters naar de geestelijke wereld.
Foto
Categorieën
  • Beschermengelen (9)
  • Filosoferen (1)
  • Gestelde vragen (55)
  • Mijn boek (2)
  • Mijn kunst (4)
  • om even over na te denken (2)
  • Vervolg boek (20)
  • Foto
    Mijn favorieten
  • http://blog.seniorennet.be
  • http://www.ernavc.be
  • http://www.live-with-style.com
  • http://www.choufkes-wellness.be/
  • http://www.danjelspoppenblog.blogspot.be/
  • http://www.nieuwetijdskind.com/spirituele-betekenis-van-het-dierenrijk/
  • http://www.nieuwetijdskind.com/gnosis-gnostiek/
  • http://www.askrealjesus.nl/node/26
  • http://blog.seniorennet.be/hetbloggershoekje3
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sabrina
    blog.seniorennet.be/sabrina
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    IK WIL IK KAN
    geestelijk evolueren door positief denken en de simpele woorden IK WIL IK KAN
    In dit blog ga ik verder schrijven en vertellen over zaken die ik mee gemaakt heb en vragen die mij gesteld werden na het uitgeven van mijn eerste boek, waardoor ik weer verdere inzichten over de geestelijke wereld verkreeg. Inzichten die ik graag met u wil delen. Hebt u ook vragen? Stel ze me gerust :-)
    22-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesprek over geaardheid
    Gesprek over geaardheid  

    Op een avond half mei 2012 waren mijn oudste dochter en ik aan het praten over van alles en nog wat. Het gesprek liep over naar geaardheid bij mensen. Waarom er nu zoveel te horen en te doen is over holebi mensen. Waarom toch dat de mensen nog steeds het homo en lesbisch zijn niet willen aanvaarden als normaal. Tijdens ons gesprek kreeg ik enkele ingevingen. Die ik de volgende dag onmiddellijk wilde opschrijven. Door dit te doen begon alles als een puzzel in elkaar te vallen. Dit is wat ik schreef:  

    Waarom veel mensen de holebis niet willen aanvaarden? Waarom er zoveel tumult rond is de laatste tijd?

    Helaas zit dat in onze materialistisch, cultureel denken vastgeroest. Al eeuwen doen ze ons geloven dat het abnormaal is. De Bijbel vertelt het verhaal over, hoe Eva uit Adams rib gemaakt is. Over hoe zij uit de hemel zijn verdreven en zich moesten vermenigvuldigen op aarde als man en vrouw. Daaruit concludeert men dat dit normaal is. Dat het zo hoort omdat wij alles letterlijk overnemen uit de Bijbel. En omdat men de metafoor gebruikte door te vertellen dat Eva uit Adams rib gemaakt is dacht men vroeger dat Eva onderdanig moest zijn aan Adam. Maar dat is fout gedacht, Adam heeft zichzelf geestelijk in twee gelijke delen gesplitst, hoe kan zijn één deel nu minderwaardig zijn dan zijn andere deel, ze zijn hetzelfde! Een man en een vrouw vullen elkaar aan op alle gebied. Wat de één niet heeft of niet kan, heeft of kan de ander wel. Samen vormen zij één! Mensen maakten deze foute redenering omdat zij werden verblind door het materialisme, het negatieve wezen, dat zich op deze aardse boek gezet heeft. Want zoals ik al vertelde, alles op aarde heeft iets negatiefs om ons geestelijk te misleiden. Wij moeten leren deze verhalen te lezen tussen de lijnen door. Wij moeten de teksten meer geestelijk gaan bekijken en proberen te doorgronden. Waardoor wij betere inzichten krijgen hoe het werkelijk zou moeten zijn. Ook ik krijg deze informatie maar mondjesmaat door op het moment dat ik er geestelijk klaar voor ben.  

    Wat is nu feitelijk normaal zijn? Daar heeft iedereen zo zijn eigen mening over. Laat ons nu iets heel gewoon nemen, bijvoorbeeld: zoals wanneer moet een mens opstaan? De ene zegt s’morgens vroeg om 6u, de andere vind 7u of 8u beter, andere vinden uitslapen tot men gewoon wakker word de normaalste manier om ons bioritme niet in de war te brengen. Maar wie heeft er gelijk? Dat weet toch niemand. Iedereen heeft zijn eigen ritme, gevoel, normen, waarden en wetten over alles. Is het dan niet beter dat iedereen het gewoon aanneemt en aanvaart wat een ander doet? Omdat de persoon zelf er zich goed bij voelt? Waarom moet een mens voor een ander bepalen wat normaal is? Dat zou iedere mens toch beter voor zichzelf uitmaken, niet? Wij mensen moeten echt leren dat iedere mens anders en uniek is, dat er geen vaste waarden bestaan waarmee iedereen tevreden moet zijn. Dat woordje moeten, dat klinkt toch weer zo negatief hé? Elke mens is anders, heeft andere interesses, andere dromen, andere doelen te behalen enz. Iedereen op aarde zou zichzelf moeten kunnen zijn zonder uitgelachen of beschimpt te worden. Niet uit de maatschappij gestoten worden enkel omdat ze zich anders uiten. Wij moeten leren om iedereen zichzelf te laten zijn. Zowel wat het gewone dagelijkse leven, religie en geaardheid betreft.  

    Laatst zag mijn dochter een documentaire over tweeslachtige mensen. Mensen die met beide geslachtsorganen geboren worden. Het was een overweldigend programma. Over ouders die voor hun kinderen moeten kiezen met welk geslacht zij door het leven moeten gaan. Iets wat hun toekomst helemaal zal bepalen. Wat als deze ouders de verkeerde keuze maken? Deze ouders weten toch niet voor welke weg hun kind geestelijk gekozen heeft? Zal deze persoon verliefd of anders gezegd, geestelijk aangetrokken worden door een man of een vrouw? Er waren kinderen die er zich goed bij voelde met de keuze van hun ouders, maar ook anderen die het er heel moeilijk mee hadden. Wat een onmenselijke druk moet dat zijn voor die ouders. Nu ze beseffen dat zij door hun keuze hun kinderen ongelukkig maken. Deze keuze is niet voor ons mensen weg gelegd maar voor Gods ondoorgrondelijke plan. Zulke keuzes moeten maken is iets wat het materialisme ons opdringt, wat onze negatieve maatschappij ons verplicht te doen. Iets moeten en verplichten is negatief en zeker geen vrije wil. Waarover maakt de maatschappij zich feitelijk druk? Het maakt toch niet uit hoe deze mensen geschapen zijn. Zij moeten zich goed voelen in hun vel. Het is niet aan ons om over die mensen of anderen te oordelen. Zijn wij dan zo perfect?  

    Nu ik erover nadenk, zoals ik in mijn boek al vertelde zijn we geestelijk zowel mannelijk als vrouwelijk. Dat wij in onze begin fase, van mens zijn, ons geestelijk in twee delen gesplitst hebben, een mannelijk en een vrouwelijk deel. Waardoor de tweelingzielen ontstonden…… Maar…. zou het ook niet kunnen dat de vertelling van Eva’s geboorte gaat over het in twee splitsen van de eerste, geestelijk geboren mensenziel, de eerste ziel die uit het dierlijke gegroeid was en zijn geestelijke gradatie behaald had als mens. En die uit liefde en vrije wil een deel uit zichzelf gaf om een andere mens te creëren. Zodat zij alles beter zouden leren ondervinden hoe het voelt echt man of vrouw te zijn. En nu ik er zo verder over denk ….. wij zijn niet verdreven uit de hemel, wij zijn vrijwillig gegaan om ook geestelijk hoog, wijs en goddelijk te kunnen worden. Want wij wilden toch ook zo slim en alwetend worden als God, niet? Wij mensen wilden niet steeds ja knikken, wij hadden toen al een eigen wil en beten toch in die appel. “De appel doorbijten” is toch ook een gezegde waarmee bedoeld word dat je een keuze maakt. Daarom heeft God voor ons de aarde gecreëerd, zodat wij een plaats hadden om aan onszelf te werken. Met de mogelijkheid om verder te evolueren naar onze goddelijke kern. En ons vermenigvuldigen dat kon alleen maar door een man en een vrouw. Zoals bij de dieren hier op aarde. Zij zijn ons voor gegaan om het uit te proberen. Wij mensen zijn toen akkoord gegaan om te reïncarneren in een aards menselijk lichaam. Maar de aarde was veel negatiever dan de hemel, onze ware thuis. Waardoor  wij steeds negatiever werden en dieper wegzakte in het materialisme en dit door al die negatieve invloeden en begeerten die eigen zijn aan deze lage sfeer. Wij mensen zijn geen engelen die devoot ja knikken, wij zijn mensenzielen met een eigen karakter en een wil. Daarom is het zo moeilijk ons in toom te houden. Wij moeten alles leren over goed en kwaad door ondervinding. En daar is deze onherbergzame negatieve aardse sfeer ideaal voor.  

    Dus, geestelijk zijn wij in twee gesplitst, hebben samen apart onze weg gegaan. Wij zijn zowel als man en als vrouw op aarde geweest. Feitelijk zijn wij geestelijk tweeslachtig, niet? Misschien moeten wij langzaam terug evolueren naar terug één zijn. Onszelf terug één voelen door de samensmelting van man en vrouw. Dat is waar ons karma allemaal om draait, dan is de kring rond!  

    Maar natuurlijk, meneer Van Damme vertelde dit vroeger al aan mijn zus. Weer een stukje van de puzzel! Dit vertelde hij: “Mijn zus en haar man zijn tweelingzielen. In vroegere tijden waren zij beide één. Hun wezen heeft zichzelf toen ook in twee gesplitst. Elk deel is zijn weg gegaan door de eeuwen heen. Mijn zus had zichzelf al zover geestelijk opgewerkt dat zij niet meer herboren moest worden. Haar tweelingziel echter nog niet waardoor zij beide geestelijk niet terug konden samenvloeien om verder te evolueren. Daarom besloot mijn zus om toch terug te reïncarneren omdat zij niet wilde wachten op haar wederhelft. Zij besloot hem verder te helpen in dit leven om geestelijk omhoog te groeien. Zodat zij na hun dood terug als één kunnen samenvloeien”.  

    Wie zegt niet dat deze tweeslachtige kinderen al een vergevorderd, toekomstig lichaam hebben. Wie weet is dat misschien de toekomst. Geboren worden in  
    een lichaam dat zowel mannelijk als vrouwelijk is, omdat wij dat geestelijk zijn en willen uitstralen. Verliefd worden is een geestelijke aantrekkingskracht. Dat maakt geestelijk niet uit of je man of vrouw bent. Het heeft geen belang in welk lichaam je zit. Je kiest gewoon voor een persoon omdat het geestelijk klikt en omdat je samen gelukkig bent. Stel dat wij allen tweeslachtig zouden zijn. Dan zouden wij zelf kunnen kiezen voor man of vrouw zijn. Dan is er alleen die aantrekkingskracht die twee zielen samen brengt. Dan zou het niet uitmaken of je man of vrouw bent. Dan zouden wij kunnen beminnen op de manier die ons het liefste is. Op die manier zouden wij ons ook kunnen voortplanten en kinderen uit liefde laten voortvloeien. Dan zou er geen verschil gemaakt worden over normaal zijn of niet. Want dan zijn wij allen terug man – vrouw, samen één, de weerkaatsing van onze geestelijke ziel in een aards lichaam! Dan worden wij allen androgyne zoals men vroeger de complete mens noemde voor de geestelijke splitsing.  

    En zoals ik al vertelde alles heeft een reden hier op aarde. Waarom dit dan ook niet? Misschien daarom dat er tegenwoordig zoveel mensen homo of lesbisch zijn. Om de mensen langzaam de kans te geven er gewoon mee leren om te gaan. Er geen aanstoot meer aan te nemen. Iedereen moet anderen leren aanvaarden zoals hij of zij zich wil uiten. Zonder ze uit de maatschappij te stoten. Dit is een hogere les die we nu krijgen.  

    Aanvaard de ander zoals je zelf wil aanvaard worden.  

    Maakt niet uit hoe je eruit ziet of wat je religie is. Wij zijn allemaal geestelijk tweeslachtige mensenzielen met één zelfde doel, positief groeien door ons negatief karma op te lossen zodat wij ooit de engelensferen terug mogen betreden. Daar hebben wij geestelijk zelf voor gekozen, daar moeten wij zelf geestelijk sterker terug uit geraken door positief tegenover alles te staan in het leven.

    Waardoor wij mensen eindelijk onze eigen hiërarchie tussen al de goddelijke sferen kunnen vormen, die van liefde en vrije wil

    22-10-2012 om 14:52 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Filosoferen
    >> Reageer (0)


    Foto

    Gastenboek
  • Lieve groetjes Nikki
  • Kiekeboe
  • goeiemorgen Erna
  • kiekeboe
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


     Welkom bij Het Bloggershoekje

    Welkom bij Het Bloggershoekje

    U kan mij vinden op blogplaats 126


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012

    Foto

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek
  • Lieve groetjes Nikki
  • Kiekeboe
  • goeiemorgen Erna
  • kiekeboe
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!