Foto
Over mijzelf
Ik ben Erna, Germaine, Ludwina Van Craen
Ik ben een vrouw en woon in Betekom (België) en mijn beroep is verkoopster.
Ik ben geboren op 22/09/1959 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: schilderen met olieverf, glasgraveren, boetseren met klei, ytongstenen uithouwen, airbrushen, tekenen, alle soorten handwerk zoals breien, haken, borduren, naaien.
Ik ben medium, mijn tekeningen en schilderijen zijn als vensters naar de geestelijke wereld.
Foto
Categorieën
  • Beschermengelen (9)
  • Filosoferen (1)
  • Gestelde vragen (55)
  • Mijn boek (2)
  • Mijn kunst (4)
  • om even over na te denken (2)
  • Vervolg boek (20)
  • Foto
    Mijn favorieten
  • http://blog.seniorennet.be
  • http://www.ernavc.be
  • http://www.live-with-style.com
  • http://www.choufkes-wellness.be/
  • http://www.danjelspoppenblog.blogspot.be/
  • http://www.nieuwetijdskind.com/spirituele-betekenis-van-het-dierenrijk/
  • http://www.nieuwetijdskind.com/gnosis-gnostiek/
  • http://www.askrealjesus.nl/node/26
  • http://blog.seniorennet.be/hetbloggershoekje3
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    annie58
    blog.seniorennet.be/annie58
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    IK WIL IK KAN
    geestelijk evolueren door positief denken en de simpele woorden IK WIL IK KAN
    In dit blog ga ik verder schrijven en vertellen over zaken die ik mee gemaakt heb en vragen die mij gesteld werden na het uitgeven van mijn eerste boek, waardoor ik weer verdere inzichten over de geestelijke wereld verkreeg. Inzichten die ik graag met u wil delen. Hebt u ook vragen? Stel ze me gerust :-)
    08-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan een mens op aarde leven zonder een beschermengel?


    Kan een mens op aarde leven zonder een beschermengel?

    Deze vraag had mijn zus ook ooit aan Romain gevraagd. Zijn antwoord was toen:"Nee, wij hebben onze beschermengel nodig in de eerste plaats voor onze geestelijke bescherming, maar ook voor ons lichaam. Als wij onze beschermengel afsluiten doet dat veel pijn, wil jij dat eens even voelen?"Mijn zus zei:"Ja dat wil ik wel eens voelen"€. Zo gezegd zo gedaan. Op dat moment kreeg mijn zus vreselijke pijn in de hartchakra omdat de liefdevolle energie van haar engel plots verdwenen was. Onze beschermengel zorgt ook voor de juiste energetische werking van onze organen. Moesten ze ons niet helpen zouden wij snel sterven wegens ontregeling en vergiftiging van ons lichaam.

    08-09-2014 om 00:00 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Beschermengelen
    >> Reageer (0)
    11-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan men zijn bewaarengel aan de deur zetten en vervangen door een andere ?


    Kan men zijn bewaarengel aan de deur zetten en vervangen door een andere ?

    Mijn antwoord is net hetzelfde als dat van Rudolf Steiner in 1908.

    Rudolf Steiner antwoord hierop was: 

    Dat kan men niet! Men kan de vraag anders stellen: kan een bewaarengel de mens die hij behoedt aan de deur zetten? Dat wil en kan hij niet omdat hij volledig afhankelijk is van de boven hem staande geestelijke hiërarchieën, en van deze heeft hij de opdracht gekregen om de mens waarover hij de hoede heeft te begeleiden vanaf zijn eerste tot zijn laatste fysieke incarnatie, zodat diens karma op een normale manier kan vereffend worden. De engel kan niet anders dan die opdracht uitvoeren, hij zou anders zijn eigen natuur verloochenen.

    11-08-2014 om 18:12 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Beschermengelen
    >> Reageer (6)
    10-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Erna is het mogelijk dat ik via u met mijn beschermengel kan praten? Dan weet ik zeker dat ik de juiste beslissing neem.


    Beste Erna is het mogelijk dat ik via u met mijn beschermengel kan praten? Dan weet ik zeker dat ik de juiste beslissing neem.

    Het is niet gebruikelijk dat een beschermengel met zijn mens praat. Iedereen moet leren op zijn gevoel af te gaan. Zo van ja dat voelt goed of nee dat voelt fout. Elke mens moet zijn vrije keus in alles behouden zonder bemoeienissen van andere wezens of mensen. Een beschermengel mag zich niet persoonlijk mengen met het lot van de mens. Hij kan enkel het pad mee volgen dat de mens kiest en hem beschermen op zijn manier. Want zoals ik al meermaals vertel zijn wij allen verantwoordelijk voor het geestelijk welzijn van onze beschermengel en dit door de keuzes die wij maken in ons leven. Praten met zijn mens om iets te overleggen over bijvoorbeeld wat te doen in zijn leven, dat is geestelijk contractueel verboden voor de engel. Hij mag de vrije keus van de mens op geen enkele manier beïnvloeden. Een beschermengel kan enkel via het gevoel, of door bepaalde tekens te geven met de mens communiceren. Het is dan aan de mens om dit zelf in te zien en op te merken.

    Uit ondervinding en door gesprekken met mensen, weet ik dat als een mens heel erg angstig is, of iets heel pijnlijks moet doorstaan zij ons geruststellen door tegen ons te praten op een rustige manier.

    10-08-2014 om 00:00 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Beschermengelen
    >> Reageer (0)
    02-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wist niet dat wij onze engel uitgekozen hebben ik dacht juist andersom, dat zij ons ons uitkozen. Soms denk ik dat onze engel ons hoger ik is.

    Ik wist niet dat wij onze engel uitgekozen hebben ik dacht juist andersom, dat zij ons ons uitkozen. Soms denk ik dat onze engel ons hoger ik is.

    Voor onze geboorte komen mensenzielen en beschermengelen samen. Onze keuze wordt bepaald door onze energieën die elkaar aantrekken. Op die momenten maken zowel de mens als de beschermengel de keuze van ja of nee. Is het voor beide ja, dan wordt er een geestelijk contract getekend om samen 1 leven alles te doorstaan, wat er ook gebeurt. Zowel de slechte weg als de goede weg. Voor elke beschermengel is dit steeds een groot avontuur, vooral een groot risico dat ze contractueel aangaan. Want de kans bestaat dat zij hun gradatie verliezen als de mens het slechte pad volgt. Geestelijk stijgen of dalen zij mee met hun gekozen mensenziel door de vrije keuzes en daden die mensen maken tijdens hun leven. De mens heeft dus een grote verantwoordelijk voor zijn beschermengel, al beseft niemand dit nog. Maar het is voor bepaalde geestelijke wezens dan ook de enige manier, de enige kans om mee te evolueren met het mensenras omdat zij niet als mens kunnen geboren worden.

    Ja, wij gaan soms vele levens samen verder. Maar het kan ook zijn dat één van ons afhaakt om iets anders te doen. Bijvoorbeeld als onze beschermengel wil gaan voor een hogere gradatie dan wij voor kiezen of omgekeerd. Of als één van beide beslist om op de behaalde gradatie te blijven, geen zin meer heeft om verder te gaan, dan moet de ander een andere persoon kiezen om verder te kunnen evolueren.

    Nee, onze engel is een wezen apart. Ons hoger ik zie je voor de Wachter aan de engelenpoort als je in zijn spiegel kijkt. Mijn schilderij: De wachter aan de engelenpoort, is mijn geestelijke uitstraling die ik toen onbewust schilderde. Dit komt omdat de wachter zelf geen uiterlijk heeft zoals ik al in mijn boek vertelde. Het is een spiegel die onze innerlijke uitstraling weerspiegeld. Mijn beschermengel Isabeau is uiterlijk heel anders dan ik.

    02-08-2014 om 21:42 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Beschermengelen
    >> Reageer (0)
    22-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan men contact maken met de beschermengel van een ander?

    Kan men contact maken met de beschermengel van een ander?

    Als mensen samen komen maken wij geestelijk contact. Zowel met de mensenziel als met hun beschermengel. Je kunt het als een gezellig onderonsje bekijken. Zowel hier op aarde onder de mensen als geestelijk wordt er veel gecommuniceerd, aangeleerd en energie uitgewisseld tussen onze zielen en beschermengelen. Maar van deze geestelijke activiteit van energie uitwisseling daarvan beseffen wij hier op aarde niet veel. Als je dan zoals ik medium bent en al geestelijk boven het negatieve uitgegroeid, dan kan je geestelijk contact maken met beschermengelen, andere engelen, goden en positieve wezens. Iedereen moet eerst zelf geestelijk die hoogte of gradatie bereiken voordat engelen echt geestelijk contact kunnen of mogen maken met de mensenziel. Ik kan door mijn geestelijke gradatie hun hemelse wereld betreden en hen daar geestelijk ontmoeten. Omdat ik geen negatieve bagage bij mij heb die me kan wegduwen. Mijn mensenziel heeft al een hoge engelenhoogte bereikt, mijn ziel hangt in die sfeer van pure liefde. Het is vanuit die sfeer dat ik mijn aardse lichaam bestuur en zo ook mijn tekeningen kan maken. Ik ben constant geestelijk in die hogere sfeer, al voel ik daar niet veel van hier op aarde en dit door mijn aardse lichaam en gekozen karma. Maar anderen rond mij voelen wel soms die positieve energie die hun negatieve energie oplost waardoor zij zich rustiger gaan voelen. Onze zielen hebben allemaal een bepaalde sfeerenergie bereikt vanwaar wij ons lichaam besturen. Hoe hoger je gradatie is, hoe hoger de sfeer. Hogere zielen kunnen geestelijk alle sferen onder hen zien. Maar de zielen uit lagere sferen kunnen geestelijk niet hoger kijken dan hun energiesfeer. Al die sferen vloeien door elkaar als één groot geheel. Het is daarom ook dat er zoveel mensen misleid worden door negatieve wezens die beweren engelen te zijn. Omdat deze mensen die geestelijke hoogte van engelen nog niet bereikt hebben en alleen maar contact kunnen maken met deze lagere sferen en hun wezens, die het niet altijd even goed bedoelen met de mensen. Om zelf contact met hogere wezens te kunnen maken moeten de energieën op dezelfde hoogte zijn, zijn ze dat niet vorm jij geestelijk een gevaar voor die hemelse sferen en word je geestelijk weggeduwd omdat de energieën botsen, dan mag en kan je er niet binnen. Daarom dat niet al de helderziende onze beschermengelen kunnen waarnemen en vaak denken dat de aanwezige zielen van overleden familieleden hun beschermengelen zijn. Maar zoals je al weet kunnen zij nooit onze beschermengel zijn omdat onze overledenen ook op aarde waren tijdens ons leven. Dus geestelijk ook niet dat contract met je konden ondertekenen voor je geboorte. Je kunt nooit geestelijk een beschermengelcontract tekenen terwijl je zelf een aards leven bezig bent. Niemand kan geestelijk twee leerscholen tegelijk afmaken, dat is onmogelijk! Een persoon kan enkel een beschermengel worden of zijn als hij geestelijk deze hemelse gradatie bereikt heeft.

    22-10-2012 om 13:57 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Beschermengelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben onze beschermengelen ook kou, honger enz...
    Hebben onze beschermengelen ook kou, honger enz…?

    Nee, kou hebben ze niet, want zij vertoeven geestelijk in de warme sferen van goddelijke liefde, kou of te warm hebben, honger en dorst lijden, enz dat zijn aardse materialistische behoeften en kwellingen. Als we sterven komen wij in een tussensfeer terecht, een soort van ontwenningskliniek waar wij geestelijk moeten ontwennen aan deze aardse behoeften en gedachten willen wij de hemelse sferen terug normaal kunnen ervaren. Zoals ik al vertelde in mijn vorig boek.

    22-10-2012 om 13:56 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Beschermengelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen onze beschermengelen ook?

    Slapen onze beschermengelen ook?

    Engelen slapen niet zoals wij, zij rusten geestelijk heel anders, het is meer een soort positief opladen, zoals wij s’nachts doen als we slapen, dan verlaten wij ons aardse slapende lichaam, maar geestelijk zijn wij wel wakker en gaan naar de hogere sferen om ons terug positief op te laden.

    22-10-2012 om 13:55 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Beschermengelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heeft onze Beschermengel iets te maken met ons hoger zelf
     Heeft onze beschermengel iets te maken met ons hoger zelf en draagt die onze geestelijke naam?

    Nee beschermengelen zijn niet een deel van ons hoger zelf. Het zijn aparte wezens met elk hun naam. Sommige zijn mensenzielen die hun gradatie behaald hebben en voor deze taak gekozen hebben. Anderen zijn natuurwezens die deze gradatie behaald hebben maar niet in een menselijk lichaam kunnen geboren worden en zo met ons samen de kans krijgen om mee hoger te evolueren. Het enige dat wij beide hetzelfde hebben is ons gezamenlijk, geestelijke doel of karma hier op aarde.

    22-10-2012 om 13:54 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Beschermengelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet jij de naam van uw beschermengel?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Weet jij de naam van uw beschermengel?

    Ja, ik weet de naam van mijn beschermengel het is: "Isabeau". Bij het vragen kwam in mijn gedachten eerst de naam” Isabelle” en toen dacht ik: "Ah ja zo noemde ik altijd mijn pop”. Dan viel plots de naam” Isabeau” binnen en dat voelde gewoon goed aan, zo van ja dat is het. Maar meestel als ik het vraag bij een tekening krijg ik geen naam door, dan hoor ik ze zeggen:" Ik ben wie ik ben" en zeggen verder niets. Ik denk dat alleen de persoon zelf op de naam kan en mag komen als hij het ze vraagt. Het is een persoonlijke kwestie uit geestelijke veiligheid.
    Deze prent is mijn beschermengel Isabeau
    Wil je graag weten hoe die van u eruit ziet? Dat kan, ik doe niets liever dan beschermengelen tekenen, voor meer informatie stuur mij een e-mail

    22-10-2012 om 00:00 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Beschermengelen
    >> Reageer (0)


    Foto

    Gastenboek
  • Lieve groetjes Nikki
  • Kiekeboe
  • goeiemorgen Erna
  • kiekeboe
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


     Welkom bij Het Bloggershoekje

    Welkom bij Het Bloggershoekje

    U kan mij vinden op blogplaats 126


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012

    Foto

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek
  • Lieve groetjes Nikki
  • Kiekeboe
  • goeiemorgen Erna
  • kiekeboe
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!