NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Israel
Inhoud blog
 • Dagelijks brood?
 • Check this out
 • Tiroler hotel: '˜Joden zijn hier niet gewenst'
 • Webcam van de Westernwall Jeruzalem
 • Cursus Hebreeuws Online?
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  13-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijks brood?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen http://www.manna-vandaag.nl

  13-05-2009, 14:08 Geschreven door siegerlina
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Check this out
  http://www.youtube.com/watch?v=2z15FlTONVo

  12-05-2009, 11:03 Geschreven door siegerlina
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiroler hotel: '˜Joden zijn hier niet gewenst'

  Tiroler hotel: ‘Joden zijn hier niet gewenst’

  copyright 2008© Manna-Vandaag
  Een hotel in het Oostenrijkse Tirol wil geen Joden als gasten hebben. Een slag voor de plaatselijke toeristenindustrie die juist met ‘kosher arrangementen’ was gekomen om Joden te lokken.

  Een Joods gezin uit Wenen, zeven man sterk, had de advertentiecampagne van het plaatsje Serfaus in Tirol gezien, greep de telefoon en wilde een hotel boeken. Ongelukkigerwijs belden ze het nummer van Haus Sonnenhof. Toen de leiding van dat hotel er achter kwam met Joden te maken te hebben, was het telefoongesprek snel voorbij: Joden zijn hier niet gewenst.

  Oostenrijk heeft al geen goede reputatie op dat gebied – Adolf Hitler was een Oostenrijker en geen Duitser, de vroegere VN-baas Kurt Waldheim was een Oostenrijker met een SS-verleden, en veel Oostenrijkers beschouwen de ‘Anschluss’, waarbij Oostenrijk op ging in het nazi-rijk nog steeds niet als een zwarte bladzijde en noemen de Amerikaanse aanwezigheid na de oorlog nog altijd ‘de bezetting’.

  De afgelopen 60 jaar waren er af en toe ‘incidenten’, zoals rond de burgemeester van het vakantieplaatsje Mayerhofen die een fervent nazi bleek te zijn. En nu dus weer rond en hotel in Tirol dat geen Joodse gasten wil ontvangen. Terwijl het plaatsje Serfaus, waar Haus Sonnenhof is gelegen, juist Joodse vakantieganger wilde trekken met een ‘kosher arrangement’.

  Andere hoteleigenaren zijn flink geschrokken. “Dit is slecht voor het beeld van Serfaus”, zegt Petra Micheluzzi, eigenaresse van hotel Alpenruh in Serfaus. “Een zo’n incident kan jaren van werk teniet doen.” Lokale en regionale autoriteiten vrezen dat zij gelijk heeft. De eigenaresse van Haus Sonnenhof, Irmgard Monz, wil geen commentaar geven. Maar volgens de Tiroler Tageszeitung heft ze “slechte ervaringen met Joden”. Ze wilde tegenover de krant niet zeggen wat die slechte ervaringen waren. Ze volstond met de mededeling: “Joden komen er hier niet in.”

  Het Weense gezin dat wilde boeken in Haus Sonnenhof is inmiddels door andere hotels een gratis vakantie in Serfaus aangeboden. Maar voor hen hoeft het niet meer. “Ik wil mijn vakantie niet doorbrengen in zo’n racistisch oord en ik zal ook al m’n vrienden adviseren er niet heen te gaan”, verklaarde de vader van het gezin.

  Bericht overgenomen.

  11-05-2009, 16:54 Geschreven door siegerlina
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webcam van de Westernwall Jeruzalem


  http://www.virtualjerusalem.com/livekotel/aish/index_1.php?affid=18&CFID=2589251&CFTOKEN=51765529

  09-05-2009, 21:53 Geschreven door siegerlina
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cursus Hebreeuws Online?
  Cursus Hebreeuws Online?
  Hebreeuwse Cursus met Israëlische Leraren. Probeer snel een Proefles!

  09-05-2009, 12:52 Geschreven door siegerlina
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yad Vashem toont filmmateriaal op YouTube
  Yad Vashem toont filmmateriaal op YouTube
  Het grootste Holocaust museum ter wereld Yad Vashem is begonnen met het posten van videoclips  op de bekende YouTube website. Het  Yad Vashem videokanaal is Engelstalig maar er is ook een speciaal Arabisch kanaal. Er zijn voorlopig korte films te bekijken met een lengte tussen de twee en de tien minuten. Daaronder bevinden zich getuigenissen en persoonlijke verhalen , lezingen over de Holocaust en videoreportages over wereldleiders tijdens hun bezoek aan het museum.

  Yad Vashem is naast een momument ...

  09-05-2009, 12:50 Geschreven door siegerlina
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama wil Jeruzalem onder VN beheer.

  Obama wil Jeruzalem onder VN-beheer

  copyright 2008© Manna-Vandaag
  De Amerikaanse president Barack Obama wil dat Jeruzalem onder beheer van de Verenigde Naties komt. Hij heeft twee weken geleden de Jordaanse koning Abdullah gevraagd voor dat idee te lobbyen bij Arabische staatshoofden.

  Dat heeft de in Londen gevestigde Arabischtalige krant Al-Quds al-Arabi gisteren gemeld. Volgens de krant is Obama bereid een voorstel van Saoedie Arabië uit 2002, om tot vrede in het Midden-Oosten te komen, te accepteren, als Saoedi-Arabië bereid is een wijziging in het plan door te voeren. Het Saoedische voorstel voorzag niet in een VN-beheer over Jeruzalem.

  Washington heeft gisteren niet gereageerd op het bericht. Wel herhaalde eerder deze week de Amerikaanse vice-president Joe Biden dat Washington streeft naar een ‘twee staten oplossing’. Dat wil in de praktijk zeggen dat de Palestijnen een volledig zelfstandige staat op de Westelijke Jordaanoever en in Gazastrook moeten krijgen, met op z’n minst een corridor tussen die twee gebieden. Obama had eerder ook al iets dergelijks gezegd, maar in minder harde bewoordingen.

  Waarnemers zeggen dat het Obama ernst is om het conflict in het Midden-Oosten zo spoedig mogelijk aan te pakken. Daarbij voelt de Amerikaanse president veel voor het Saoedische plan, al was het alleen maar omdat het plan vanuit de regio zelf komt en dus niet van bovenaf wordt opgedrongen door de Amerikanen.

  Tegelijk wil Obama wel enkele wijzigingen in de Saoedische voorstellen. Volgens Al-Quds al-Arabi zou Obama onder meer willen dat de Arabische landen zich akkoord verklaren met het opnemen van vijf miljoen Palestijnse vluchtelingen in hun landen. Die zouden het staatsburgerschap moeten krijgen van een van de Arabische landen. Daarna echter moet hun wel toegestaan worden om zich te vestigen in een onafhankelijke Palestijnse staat, als ze dat wensen.

  Het heetste hangijzer in de kwestie is de status van Jeruzalem. Israel ziet de stad als de eeuwige en ondeelbare hoofdstad van de Joodse staat, terwijl de Palestijnen Oost-Jeruzalem opeisen als hoofdstad van hun natie. Obama zou de Jordaanse koning Abudallah, die hij twee weken geleden ontmoette, hebben gevraagd om bij Arabische staatshoofden de mogelijkheid aan te kaarten om de “heilige plaatsen” (van Jodendom, islam en christendom) onder het beheer van de VN te plaatsen. Obama zou verwachten dat Israel in dat geval minder moeite zal hebben met het opdelen van Jeruzalem, omdat onder de VN een vrije toegang van die heilige plaatsen voor iedereen is gegarandeerd.

  09-05-2009, 12:34 Geschreven door siegerlina
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart Amerikanen geven Joden schuld van crisis

  Kwart Amerikanen geeft Joden schuld van crisis

  copyright 2008© Manna-Vandaag
  Een kwart van alle Amerikanen denkt dat de wereldwijde financiële crisis uitsluitend is veroorzaakt door Joden. Daarnaast denkt nog eens ruim 38 procent dat Joden er op z’n minst wel iets mee te maken hebben.

  Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 2700 Amerikanen, uitgevoerd door de Stanford universiteit in opdracht van de Boston Review. Het blad zegt dat de onderzoekers tijdens hun ondervragingen talloze antisemitische opmerkingen te horen kregen.

  Democraten bleken eerder te denken dat Joden verantwoordelijk zijn voor de economische malaise dan Republikeinen. Terwijl van die laatste groep 18,4 procent Joden als de schuldige aanwijst, ligt dat percentage bij de Democraten op 32 procent.

  09-05-2009, 12:32 Geschreven door siegerlina
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Auteur: Dr. Micahael L. Brown
  Toelichting: Een aangrijpend boek over de schuld die christenen hebben ten opzichte van de Joden en het antisemitisme in de kerkgeschiedenis.
  ISBN: 9789073895034
  Productsoort: Boeken
  Uitgever: Shalom Books
  Prijs: € 12,50
  bestellen Mail dit artikel

  12-02-2009, 11:32 Geschreven door siegerlina
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom

  Leuk dat u komt kijken.
  Snuffel maar rustig rond en als u behoefte hebt kunt u reageren .

  Groetjes Siegerlina

  12-02-2009, 11:22 Geschreven door siegerlina
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 09/02-15/02 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto

  We zijn de 21de week van 2018

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!