Israel
Inhoud blog
  • Dagelijks brood?
  • Check this out
  • Tiroler hotel: '˜Joden zijn hier niet gewenst'
  • Webcam van de Westernwall Jeruzalem
  • Cursus Hebreeuws Online?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiroler hotel: '˜Joden zijn hier niet gewenst'

    Tiroler hotel: ‘Joden zijn hier niet gewenst’

    copyright 2008© Manna-Vandaag
    Een hotel in het Oostenrijkse Tirol wil geen Joden als gasten hebben. Een slag voor de plaatselijke toeristenindustrie die juist met ‘kosher arrangementen’ was gekomen om Joden te lokken.

    Een Joods gezin uit Wenen, zeven man sterk, had de advertentiecampagne van het plaatsje Serfaus in Tirol gezien, greep de telefoon en wilde een hotel boeken. Ongelukkigerwijs belden ze het nummer van Haus Sonnenhof. Toen de leiding van dat hotel er achter kwam met Joden te maken te hebben, was het telefoongesprek snel voorbij: Joden zijn hier niet gewenst.

    Oostenrijk heeft al geen goede reputatie op dat gebied – Adolf Hitler was een Oostenrijker en geen Duitser, de vroegere VN-baas Kurt Waldheim was een Oostenrijker met een SS-verleden, en veel Oostenrijkers beschouwen de ‘Anschluss’, waarbij Oostenrijk op ging in het nazi-rijk nog steeds niet als een zwarte bladzijde en noemen de Amerikaanse aanwezigheid na de oorlog nog altijd ‘de bezetting’.

    De afgelopen 60 jaar waren er af en toe ‘incidenten’, zoals rond de burgemeester van het vakantieplaatsje Mayerhofen die een fervent nazi bleek te zijn. En nu dus weer rond en hotel in Tirol dat geen Joodse gasten wil ontvangen. Terwijl het plaatsje Serfaus, waar Haus Sonnenhof is gelegen, juist Joodse vakantieganger wilde trekken met een ‘kosher arrangement’.

    Andere hoteleigenaren zijn flink geschrokken. “Dit is slecht voor het beeld van Serfaus”, zegt Petra Micheluzzi, eigenaresse van hotel Alpenruh in Serfaus. “Een zo’n incident kan jaren van werk teniet doen.” Lokale en regionale autoriteiten vrezen dat zij gelijk heeft. De eigenaresse van Haus Sonnenhof, Irmgard Monz, wil geen commentaar geven. Maar volgens de Tiroler Tageszeitung heft ze “slechte ervaringen met Joden”. Ze wilde tegenover de krant niet zeggen wat die slechte ervaringen waren. Ze volstond met de mededeling: “Joden komen er hier niet in.”

    Het Weense gezin dat wilde boeken in Haus Sonnenhof is inmiddels door andere hotels een gratis vakantie in Serfaus aangeboden. Maar voor hen hoeft het niet meer. “Ik wil mijn vakantie niet doorbrengen in zo’n racistisch oord en ik zal ook al m’n vrienden adviseren er niet heen te gaan”, verklaarde de vader van het gezin.

    Bericht overgenomen.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 09/02-15/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    We zijn de 16de week van 2024

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!