Inhoud blog
  • Seabass, Little Sherry, Tomatillo
  • Red Beans And Rice, Hot Sausage, Red Pepper Rag
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Jazzcookin
    Koken en genieten met jazzmuziek
    25-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red Beans And Rice, Hot Sausage, Red Pepper Rag
    De Creoolse keuken van Louisiana en New Orleans in het bijzonder kent talloze variaties van het gerecht 'red beans and rice'. Verschillende soorten bonen kunnen worden gebruikt, variërend van bruine- tot dieprode bonen, zoals 'red kidney beans' (nierbonen). Trompettist Louis Armstrong was zo verrukt van dit gerecht dat hij veel brieven ondertekende met 'Red Beans And Ricely Yours'. Blueszanger en gitarist Kokomo Arnold, bekend van onder meer 'Milk Cow Blues', geeft  in Red Beans And Rice een warme interpretatie van dit traditionele gerecht. Dit nummer werd in 1937 in Chicago op de plaat vastgelegd.
    Het album 'Way Out' uit 1958 bevat verschillende opnamen die voor deze gelegenheid zijn gecomponeerd door vrienden van tenorsaxofonist Johnny Griffin uit zijn geboortestad Chicago. Hot Sausage is gecomponeerd door pianist Jodie Christian met wie Griffin in het begin van de jaren vijftig regelmatig is opgetreden in jazzclunbs in Chicago. Als 'fast blower' maakt Griffin zijn reputatie volledig waar in de sprankelende uitvoering van dit nummer.
    Pianist Wally Rose, die sterk beïnvloed is door het spel van 'rag' pianisten als Scott Joplin en James Scott, is goed op dreef in zijn vertolking van Red Pepper Rag, opgenomen in 1958.

    Ingrediënten voor vier personen:

    6 merguez worstjes of 4 gekruide rundersaucijzen
    400 gram nierbonen (red kidney beans), uit pot of blik
    1 teen knoflook, uit de knijper
    1 rode paprika
    3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
    2,5 dl gevogelte- of groentenbouillon
    2 theelepels cajunkruiden
    peper uit de molen en zout naar smaak

    Bereidingswijze:

    Rode paprika in een schaaltje in het midden van een hete oven plaatsen tot het vel geblakerd is. Af laten koelen, de schil verwijderen en in dunne reepjes snijden. Bonen afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Bouillon goed verwarmen en de uitgelekte bonen, cajunkruiden en knoflook uit de knijper erdoor roeren en 20 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout. Drie eetlepels olie in en koekenpan verwarmen en de worstjes om en om bakken tot ze goudbruin van kleur zijn geworden. Eventueel onder een hete grill plaatsen. De worstjes iets laten afkoelen en in plakjes snijden. Samen met de bonen en het stoofvocht over voorverwarmde borden verdelen en met reepjes rode paprika garneren. Met witte rijst of saffraanrijst serveren.

    Red Beans And Rice: Kokomo Arnold: King Of The Bottleneck Guitar; Black & Blue BLE 59.250 2
    Hot Sausage: Johnny Griffin Quintet: Way Out; Original Jazz Classics OJCCD 1855 2
    Red Pepper Rag: Wally Rose Trio: Ragtime Classics; Good Time Jazz GTJ 10034 2


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 20/07-26/07 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!