NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Bezoek de Ex-Balkan
Inhoud blog
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  29-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
  29-05-2006, 12:10 geschreven door Jean1944
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-05-2006, 12:09 geschreven door Jean1944
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Meer van Boghin
  Op een 30tal kilometers van het Meer van Bled ligt het prachtige uitgestekke Meer van Boghin, omgeven van de bossen en de prachtige hooge bergen welke het Meer elk jaar opnieuw voorzien van elder fris water . Men kan het Meer rond wandelen en heeft omtrek van ongeveer 18Km. dus ongeveer 4uur wandelen in een prachtige omgeving .
  Als men met de auto aankomt aan het Meer kan men links rijden langs het Meer en ongeveer op het einde van het Meer ziet men een aanwijzings-  bordje staan met de vermelding "VOGEL".Aldaar kan men met de kabel-baan de berg op ,en aldaar heeft men een ongelooflijk zicht op het Meer en zijn directe omgeving en verder .Boven op VOGEL zelf kan men verschillende wandelingen maken en proeven van de heerlijke gerechten van de streek aldaar.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  29-05-2006, 12:02 geschreven door Jean1944
  Reacties (0)
  20-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het meertje van "KRANSKA GORA"
  Aan de voet van het natuurreservaat omgeven van de bergen op weg naar de TRIGLAV de top van de  Julisch Alpen ligt het meertje van Kranska Gora waar het gezellig vertroeven is om allerlei wandelingen te maken enz.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-05-2006, 12:06 geschreven door Jean1944
  Reacties (0)
  17-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het MEER van Bled !
  Zoals reeds verteld ligt het meer op wandel afstand van het pension .
  Men kan het MEER van Bled bezichtigen op verschillende wijze , te voet (al wandelend) of wel rond gereden met paard en kar of met de gondel boot van uit verschillende vertrek punten .Dit alles is zeker de moeite waard om te doen.
  Vanaf het MEER van Bled kan men ook wandeld of met de auto naar het kasteel boven op de berg aan het MEER waar men een panoramisch zicht heeft over het MEER en de omgeving aldaar.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  17-05-2006, 12:59 geschreven door Jean1944
  Reacties (0)
  10-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons verblijf in SELO bij BLED in SLOVENIË
  Selo is een klein gehucht op ongeveer één kwartiertje wandelen van het meer van BLED. Selo is gelegen tussen de bergen die het gans gebied aldaar omgeeft.Wij komen reeds ongeveer 23jaar aldaar en altijd bij dezelfde mensen en bij dezelfde famillie aldaar.Zo doende is de streek en de omgeving ons goed gekend.Het Pension "Lukanc" zoals de foto boven aan laat zien is een mooi en fraai pension.
  U kunt kiezen om een verblijf half pension of alleen slapen en ontbijt.Als men een verblijf aldaar wenst mee te maken is het geraadzaam om enkele maanden opvoorhand te bestelen via Tel;+386 4 5765 211 of Fax +386 4 5765 210 of via E-mail pension.lukanc@siol_net of via de website http://www.slovenia.cc/pen_lukanc/ ook te berijken via GSM;031 391 072 .
  De foto's aan de linkerzijde zijn het uitzicht van uit de kamers aan de voorzijde van het pension.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  10-05-2006, 15:56 geschreven door Jean1944
  Reacties (0)
  08-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons verblijf stulpje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-05-2006, 12:31 geschreven door Jean1944
  Reacties (0)
  06-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/jean1944

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  SeniorenNet-team

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  06-05-2006, 11:00 geschreven door
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste bericht
  Mijn eerste bezoek aan Slovenië was BLED met daaraan het dorpje SELO waar ik veel plezante momenten heb gekend en nog beleef.
  Op de foto Links staan de beide uitbaters van het hotel BOSJAN (zie foto boven aan ) genoemt naar hun zoon welke medewerker is bij het uitbaten van het hotel.Dit hotel heeft altijd veel volk zodat indien het U moest bevallen om aldaar op verlof te gaan moet U wel enkele maanden op voorhand  te bellen of te E.mailen.Tel;+386 4 5765211 /Fax+38645765210/Email ;pension.lukanc@siol.net en http://www.slovenia.cc/pen_lukanc/ zie verder naar de foto's van de directe omgeving.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  06-05-2006, 00:00 geschreven door Jean1944
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 29/05-04/06 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Foto
  Foto
  Welkom op mijn blog!Bezoek Slovenië en het dorpje Selo bij BLED !
  Welkom op mijn blog! Bezoek Slovenië en het meer van BLED en het dorpje SELO !

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!