Inhoud blog
  • Dexia Total Return Bond
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Bedrogen door Dexia
    Andere slachtoffers gezocht
    14-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia Total Return Bond
    Begin 2005 gaf Dexia een nieuwe bevek uit die uitsluitend belegde in diverse obligatiefondsen.
    De voordelen die werden aangehaald om in dit fonds te stappen waren:
    1) laag risico  ( 1 op een schaal van 0 tot 6 )
    2) Zeer voordelig belastingstelsel, te weten geen roerende voorheffing bij het innen van de jaarlijkse inkomsten.

    Vooral dat tweede punt stond in dikke en vette letters op de flyers die werden bedeeld , ook op hun website, hing aan in de kantoren, werd herhaaldelijk bevestigd door het Dexiapersoneel, enz.
    Bij uitkering van de eerste coupon ,half 2005 en de tweede coupon in juni 2006 klopte dat inderdaad.
    Thans in juni 2007 wordt er wel roerende voorheffing ingehouden.
    Bij navraag op mijn plaatselijk kantoor wordt mij geantwoord dat de wetgeving in België veranderd is en zij daar niets kunnen aan doen. iemand had deze wijziging voorzien beweert Dexia.
    Nergens is er in de publiciteit die detsijds werd gemaakt voor deze uitgifte sprake dat de voorwaarden van de uitgifte zouden gebonden zijn aan de belgische wetgeving.
    Mijn conclusie is dat de voorwaarden die aan de intekenaars werden voorgesteld moeten gerespecteerd worden en dat Dexia dan maar de gevolgen moet dragen van dit niet te voorziene feit.
    Ik mailde reeds aan de ombudsman van Dexia maar kreeg nog geen reactie. Mijn bedoeling is om ook de ombudsman van de banksector en eventueel nadien andere instanties zoals Testaankoop, Ministerie van Economie, enz aan te schrijven.
    Maar alleen staat men zwak en daarom zoek ik via deze blog contact met mensen die zich eveneens gedupeerd voelen.
    Dat kan via deze blog .
    Ik ben benieuwd.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    19-04-2012
    oproep tot mede slachtoffers
    Ik zoek mensen die zoals wij door deze bank worden bedrogen . Men wil onze tegoeden niet aan een andere bank overmaken . Zoals te zien in mijn vorige reactie zijn we weeral een maand verder . Ook hun interne klachtendienst reageert helemaal niet .Wie wil er samen met ons via de pers de zaak bekend maken . Ik ben niet op facebook of dergelijke . email via : dekeyser@busmail.net

    19-04-2012 om 14:25 geschreven door Leo de Keyser


    10-04-2012
    Ook wij zijn slachtoffer van deze onbetrouwbare bank
    Reeds sinds 12 februari hebben we als erfenamen Dexia gevraagd om de tegoeden op rekening en de beleggingen over te maken aan 2 andere banken . Eerts had men zogezegd de volmachtdocumenten niet gehad . Na deze een tweede keer te hebben bezorgd zowel via email als persoonlijk met een getuige aan het agentschap is dit nog steeds niet gebeurd . Een klacht bij hun interne organisatie via email gaat niet (blijkbaar omdat men deze nummers blokkeert ). Ook op een fax aan de klachtendienst wordt niet gerageerd . Waar kunnen we hiertegen officieel klacht indienen of hoe maken wed dit kondig aan de pers ?

    10-04-2012 om 13:40 geschreven door De Keyser -Aerts


    20-03-2009
    slachtoffer
    wie kan mij helpen wat ik kan doen met bedrogen van Dexia?

    20-03-2009 om 22:33 geschreven door alemeh


    04-11-2008
    als we toch bezig zijn...
    ik heb destijds een gsm gekocht, de verkoper zei me dat je daarmee mocht bellen in de auto. Als ik dat nu probeer krijg ik een zware boete (meer dan de prijs van de gsm zelfs). Moet ik nu naar die verkoper gaan klagen? Voelt zich nog iemand gedupeerd ???...

    04-11-2008 om 21:35 geschreven door marc.vanbecelaere


    03-06-2008
    Dhr
    Op aanraden van DEXIA medewerkers heb ik eveneens in Total Return geïnvesteerd. Als de resultaten tegenvielen werden een aantal investeerders uitgenodigd door de bankdirecteur van het filiaal met de duidelijke boodschap niet uit te stappen. In 2006 werd een coupon uitbetaald door vermindering van het kapitaal. Men betaalt de coupon met ons ons eigen geld! Nu, in 2007, betalen wij zelfs voorheffing op ons eigen geld! Dank je wel Dexia, ik heb mijn les geleerd.

    03-06-2008 om 12:30 geschreven door casteleyn


    18-03-2008
    mr
    inderdaad ik deel uw mening i.v.m. deze uitgifte lees eens goed de brochure bijgeleverd (blauwkleurig flyertje) geen ficaliteit bij in- en uitstap ? is dit zo ? de uitgifte dateert van sept. 2005 dus 3 jaar de kapitaisatie is nu op 17 maart 2008 3,27 % in welke obligatie hebben ze belegt ?? als ze nu op kleinere banken tot 4,25% geven op jaarbasis ??????? alles is niet transparant met geen specifieke gegevens !! de geloofswaardigheid in dexia is op een schaal van 6 voor mij - 1 !!

    18-03-2008 om 08:00 geschreven door juul


    29-12-2007
    BEDRIEGLIJKE RECLAME
    DIT IS GEWOON BEDROG, DEXIA VERLIEST HIER ZIJN GELOOFWAARDIGHEID ALS ADVISEUR VAN BELEGGINGEN. VOOR MIJ HOEFT HUN ADVIES NIET MEER.

    29-12-2007 om 11:14 geschreven door WALTER


    02-10-2007
    Dhr
    Ik had ook ingetekent op voorwaarden dat er geen RVH werd afgehouden en wat blijkt nu! Achteraf wordt er medegedeeld dat het opgewaardeerde spaarrekening was en geen echte belegging, en ja daar gaan we weeral. Ik probeer ernu van af te geraken als men basiskapitaal terug het zelfde is. Dexia heeft al iets anders voorgesteld maar weeral niet vergeten de klein letterkes lezen is de boodschap. Weinig instapkosten maar weeral niet vergeten te verplichte taks en geen rendementbelofte. Zo hebben ze de kleine belegger steeds bij z'n klo....

    02-10-2007 om 16:54 geschreven door Vandendorpe Rudy


    28-08-2007
    Dhr
    Ik heb ook al verschillende beleggingen gedaan die verkeerd uitdraaiden. Probleem is enerzijds dat je de bankiers niet mag geloven, want het zijn ook mensen, dus vergissen ze zich (beste voorbeeld was LHSP), anderzijds, als de regering de inkomensbelastingen verhoogt, ga je dan je werkgever aanspreken omdat je netto toen berekend was volgens de oude belastingschaal ? Ik vind eerder dat je hier moet titelen : bedrogen door de Staat (maar dat is geen nieuws meer, dat gebeurt aan de lopende band).

    28-08-2007 om 22:00 geschreven door Johan




    Archief per week
  • 11/06-17/06 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!