NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
cats1944
blog.seniorennet.be/cats194
Foto
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wim1948_en_an1949
    blog.seniorennet.be/wim1948
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jefken
    blog.seniorennet.be/jefken
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    22-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters met kruidenboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    12 oesters
    kruidenboter ( kant en klaar in de handel )
    Open de oesters en laat zoveel mogelijk vocht in de schelp. Schik ze op een laag grof zout in twee ovenschoteltjes of op oesterborden. Leg op iedere oester een klein klontje kruidenboter. Oven verwarmen op 200 °. Zet de oesters 3 à 4 min onder de grill. Serveer eventueel met een stukje stokbrood of oesterbrood.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:oesters, boter, look, kruiden, oesterbrood, feestelijk
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhapje - Pens met appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 14 hapjes
    1 witte pens
    1 zwarte pens of bloedworst
    1 appel (jonagold)
    1 koffielepel fijne suiker
    kandijsiroop of limburgse stroop
    Met een scherp mes de pensen in schijfjes snijden van ± 3 cm. De appel in blokjes snijden en in een microgolfbordje met suiker bestrooien. Zet 5 minuten onafgedekt in microgolf en laat nagaren. Neem een tefalpan en bak de schijfjes pens, zonder vetstof, op middelmatig vuur, 3 minuten langs iedere kant. Op een schaal eerst de stukjes pens, een stukje appel en steek er een prikker in. Doe een weinig siroop of stroop op een bordje en met een mespunt op ieder hapje een druppel laten vallen.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:witte pens, bloedworst, suiker, stroop, appel, tapas, hapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lepelhapje met ham en kiwi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ham met kiwi. 12 stuks
    1 kiwi
    3 sneetjes gedroogde of rauwe ham
    De kiwi schillen en het harde uiteinde verwijderen. In drie schijven verdelen en iedere schijf in vier snijden. De ham in fijne reepjes snijden en rond de kiwistukjes schikken.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:kiwi, ham, vingerhapje, lepelhapje, hapje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhapje: Witloofschuitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloofschuitjes met garnaal
    Beleg witloofblaadjes met een paar garnalen. Een toefje zachte cocktailsaus (1 lepel mayonaise + 1 lepel cocktailsaus) met en een blaadje peterselie. Kan ook met stukjes krab. Of een lepeltje cremepaté met plukje tuinkers.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:witloof, garnaal, krab, smeerpate, hapje, vingerhapje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhapje: Spekballetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vingerhapje gebakken in de pan of op de barbecue.
    Rol balletjes met gekruid gehakt.
    Wikkel ieder balletje in een fijn sneetje gerookt spek.
    Bak op middelmatig vuur in een weinig gesmolten boter.
    Het spek schroeit dicht en zo bakken we de balletjes een tiental minuten.
    Steek er houten prikkers in en serveer.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:gehakt, speksneetje, ballekes, boulette
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Snel klaar en verrassend lekker. Voor 2 personen
    200 g grijze gepelde garnalen
    1 sjalotje, fijngesnipperd
    2 eetl tomatenpuree (of passata)
    5 dl kippenbouillon (water + 1 blokje)
    1 dl room
    paprikapoeder
    peper
    2 eetl witte droge wijn of sherry (naar keuze)
    Los het bouillonblokje op in heet water (microgolf). Doe 150 gr garnalen , sjalotje, tomatenpuree, bouillon in kom of blender en mix tot een gebonden soep. Breng aan de kook en roer regelmatig. Laat op zacht vuur nog een paar minuten pruttelen. Voeg room, een beetje paprikapoeder en peper toe. Laat nog een paar minuten opwarmen. Roer naar keuze de wijn of sherry erdoor en serveer onmiddellijk. Leg in ieder bord enkele garnalen en schep de soep erover. Versier met een takje peterselie.
    Tip:
    De sherry of wijn geeft een uitgesproken smaak aan deze soep, maar het kan uiteraard ook zonder.
    Kan ook met twee verse gepelde en ontpitte tomaten. Zet ze een paar minuten, afgedekt, samen met het sjalotje, in de microgolf en plet ze zodat je een passata bekomt.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:garnalen, sjalot, tomatenpuree, kippebouillon, paprikapoeder, wijn, sherry, feestelijk
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Leg de ontdooide en gepelde scampi in schaaltje en zet 1 minuut, onafgedekt, in microgolf, draai om en nog 1 min. Warm garnaalsoepje (zie soepen) op en serveer in kleine glaasjes. De scampi op een houten saté–prikker steken en op glaasje leggen. Nog een plukje kervel of peterselie.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:garnaal, scampi, soep, wachthapje, tapas
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels met abrikozensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Geroosterde kwartels met lichte fruitsaus. Als hoofdgerecht 2 kwartels per persoon. Bij een menu volstaat 1 kwartel. Voor 4 personen
    4 kwartels bakboter
    1 groot blik abrikozen
    1 sjalot, fijngesnipperd
    1 koffielepel currypoeder
    50 g boter
    50 g boter
    3 dl water + 1 kippenbouillonblokje
    peper, zout
    Spoel de kwartels indien nodig onder stromend water en dep droog met keukenpapier. In een passende ovenschaal een klont boter smelten tijdens het opwarmen van de oven op 200°C.De kwartels kruiden met zout en peper. Schik in de ovenschotel, zet de oven op grill, en bak gedurende ± 25 min. Bedruip enkele keren met de saus zodat je een mooi korstje krijgt. Maak ondertussen de fruitsaus. Los het bouillontabletje op in het warme water. Smelt 50 g boter op middelmatig vuur en doe er de sjalot en currypoeder bij. Laat even stoven. Voeg dan de bloem toe en roer goed om. Overgiet met de kippenbouillon en het sap van de abrikozen. Laat de saus inkoken. Eenmaal de gewenste dikte kruiden met peper en zout naar smaak. Meng de abrikozen met de saus en laat nog even opwarmen. Verwijder de touwtjes van de kwartels en schik ze op een bord. Omring met de abrikozensaus en serveer met aardappelkroketten.

    Categorie:Gevogelte en wild
    Tags:kwartels, curry, abrikozen, feestelijk
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenrollade met champignonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker met gekookte rijst of feestelijk met veenbessen en kroketten.
    Voor 4 personen
    kalkoenrollade (diepvries ± 700g)
    250 g champignons
    2 dl vleesbouillon (water + ½ tabletje)
    1 dl room
    bakboter
    peper, zout
    veenbessenconfituur
    De kalkoenrollade de avond tevoren in de koelkast leggen om volledig te ontdooien. Het netje rondom het vlees niet verwijderen. Bak de fijngesneden champignons een 5-tal minuten in een tefalpan met boter. Haal ze uit de pan en zet opzij. Smelt opnieuw boter in de pan (iets groter dan de rollade) en bak het vlees rondom bruin. Op middelmatig vuur 40 minuten braden met deksel op de pan. Draai regelmatig om. Haal de rollade uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Giet de vleesbouillon in de pan en breng aan de kook. Schraap de bodem zodat de aanbaksels loskomen. Voeg de room toe en laat inkoken tot een romige saus. Voeg de champignons toe en kruid naar smaak met peper. Laat even verder opwarmen op laag vuur. Verwijder ondertussen met een schaar het netje (en folie) van de rollade, snijd in sneetjes en schik ze op een verwarmde schotel. Giet de saus over het vlees.


    Categorie:Gevogelte en wild
    Tags:kalkoen,veenbessenmoes, aardappelkroketten, rijst, rollade, champignon
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visrolletjes met garnalensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zeer feestelijk. 
    Neem fijne visfilets zoals tong of pangasius. Als hoofdgerecht 1 visfilet per persoon of kleine visfilets als voorgerecht. Hier garnalensaus voor 2 personen of voorgerecht voor 4 personen.
    2 visfilets
    2 eetl boter, 2 eetl bloem
    1,5 dl visbouillon ( water + ½ blokje)
    1 dl witte wijn
    2 eetl room
    1 eidooier, sap van ½ citroen
    125 g champignons (blik), uitgelekt
    125 g grijze garnalen
    De visfilets halveren in de lengte, kruiden met peper en zout en oprollen van kop naar staart, met velkant naar binnen. Vastprikken met houten stokje. In diepe microgolfschaal leggen met 1 dl witte wijn, afgedekt, 4 – 5 min ( ½ -1 min per stuk), ca 600 Watt. Laat afgedekt nagaren. Maak ondertussen een roux met de gesmolten boter en de bloem. Voeg visbouillon en witte wijn ( uit de microgolfschaal) toe. Goed omroeren en even indikken. Room, eidooier, champignons, citroensap en garnalen onderroeren. Even goed opwarmen tot de saus mooi gebonden is. Niet laten koken, anders worden de garnalen taai. Verwijder houten stokjes en schik de visrolletjes op een bord of in aparte schaaltjes. Overgiet met de saus. Versier met enkele garnalen en plukjes peterselie. Serveer als hoofdgerecht met aardappelpuree (hier met peterselie). Als voorgerecht met hotelbroodje of stokbrood.
    Tip:
    Je kan dit vooraf klaarmaken en opwarmen in de oven.
    Diepvriesfilets laten ontdooien, of in microgolf op ontdooistand, onafgedekt, gedurende ongeveer 5 min zodat je de filets kan oprollen. Diepvriesgarnalen ontdooien en met keukenrol droogdeppen, niet afspoelen, anders is de smaak ook weg. 
    Vervang witte wijn eventueel door visbouillon of visfond.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:garnalensaus, vis, hotelbroodje, stokbrood, feestelijk
    >> Reageer (6)
    21-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verkruimel 50 g roquefort of andere blauwschimmelkaas in een kommetje met een vork en meng met 50 g verse kaas. Meng er een eetlepel grofgehakte walnoten onder. Verdeel over toastjes (of geroosterd brood) en bestrooi met wat walnoten en fijngehakte peterselie.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:roquefort, noten, walnoten, toast, hapje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preiroomsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze soep is snel klaar en kan later afgewerkt worden naar keuze.
    Voor 4 – 6 personen
    2 preiwit, fijngesneden ( 300 g )
    1 grote aardappel, geschild
    7 dl water
    3 dl volle melk
    2 groenten of kippenbouillonblokjes
    Olijfolie of mespuntje boter (voorkomt overkoken)
    peper, zout
    Spoel de geschilde aardappel en snijd daarna in blokjes. Breng de melk, water, bouillonblokjes en een paar druppels olie of boter samen aan de kook. Voeg de prei en aardappelblokjes toe, kruid met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook, dek af en laat ± 25 min garen op een zacht vuur. Mix de soep fijn. Voor een feestelijke afwerking in ieder bord een paar garnalen, snippers gerookte zalm, fijne reepjes gandaham of gebakken spekblokjes.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:prei, aardappel, melk, bouillon, olijfolie, soep
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creme brulee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    350 ml melk
    200 ml room
    1 zakje vanille-puddingpoeder
    1 zakje vanillesuiker
    50 g suiker
    4 koffielepels kandijsuiker
    Los het puddingpoeder op in een weinig koude melk. Breng de melk, room, vanillesuiker en suiker aan de kook. Neem dan van het vuur en meng de puddingoplossing onder de hete melk, onder voortdurend roeren. Laat nog één minuut zachtjes doorkoken. Giet in kleine ovenschaaltjes en laat afkoelen. Voor het opdienen een dessertlepel kandijsuiker over de pudding strooien en even kort karameliseren onder een hete grill. Laat even afkoelen zodat het karamellaagje laagje krokant is.
    Heb je meer tijd en kies je voor eieren:
    4 eierdooiers + 1 heel ei
    5 dl lightroom
    100 g griessuiker
    4 koffielepels kandijsuiker
    Meng met een klopper de eierdooiers en het hele ei met de griessuiker. Voeg de room toe en goed mengen. Giet in ovenschaaltjes en zet in een ovenschaal, gevuld met water, zodat de schaaltjes voor ¾ met water bedekt zijn. Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven 180° C. Haal de schaaltjes uit de oven en laat afkoelen. Bedek met de kandijsuiker en laat karameliseren onder de ovengrill.


    Categorie:Desserten
    Tags:ei, eierdooier, suiker, kandijsuiker, room, melk, vanillsesuiker, puddingpoeder, dessert, karameliseren
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabgratin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht voor 4 personen
    2 blikken krabvlees van 200 g
    3 eieren, hardgekookt en gepeld
    1 dessertl mosterd
    75 g boter
    3 eetl sherry of droge witte wijn
    2 eetl peterselie, fijngeknipt
    120 ml room
    2 lente-uitjes, fijngesneden
    paneermeel
    cayennepeper
    Oven voorverwarmen op 180°. Verbrokkel het krabvlees in grote stukjes. Plet in een andere kom de eierdooiers met een vork. Voeg mosterd, 50 g boter en een beetje cayennepeper toe en roer tot pasta. Roer er de sherry en peterselie door. Snijd het eiwit fijn en voeg het bij de pasta met de room en lente-uitjes. Voeg nu het krabvlees toe en kruid met peper en zout. Verdeel over 4 ingevette ovenschaaltjes of lege st-Jacobsschelpen. Bestrooi met paneermeel en verdeel de resterende boter in klontjes erover. Plaats ongeveer 20 min in de oven zodat het goed heet en goudbruin is. Versier eventueel met een sprietje bieslook en takje peterselie.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:krab, ei, mosterd, sherry, wijn, room, cayennepeper, voorgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lepelhapjes: Champignon met lookboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Trek het steeltje uit de champignons (niet te groot) en vul de holte op met look of kruidenboter. Leg de in stukjes gesneden steeltjes hierop. Zet ± 3 min in schaaltje in microgolf ca. 700 Watt, tot de boter begint te pruttelen. Serveer in lepeltje of schaal en garneer met plukje peterselie of kervel. 


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:champignon, lookboter, kruidenboter, lepelhapje, wachthapje, hapje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peer met ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht
    Voor 2 personen
    2 peren (conference...)
    4 fijne sneetjes gedroogde ham (vb Ganda)
    1 citroen
    3 eetl water
    1 eetl suiker
    Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Rol ze in citroensap om verkleuring te voorkomen. Schik ze in een kring, in een microgolfschaal, met de punten naar het midden. Water toevoegen en bestrooien met suiker. Zet afgedekt in microgolf, 800 Watt gedurende 6 min. Zet koel weg en laat afkoelen. Laat uitlekken, snijd iedere helft in partjes en schik op een bordje. Twee sneetjes gedroogde ham oprollen en als een bloem schikken in het midden van het bord. Kan ook met peren uit blik.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:peer, ganda, ham, voorgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefsoepje met erwtjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maak doperwtensoep (zie recept)
    Snijd ontbijtspek of gerookt spek en bak in een tefalpan, zonder vetstof, tot ze licht krokant zijn.
    Steek de spekreepjes op een prikker of stokje, naargelang de diameter van het glaasje. Champignons in vieren gesneden en krokant gebakken zijn ook lekker en decoratief. Schep de warme soep in glaasjes of koffiekopjes en leg het spiesje er bovenop.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:erwten, soepje, glashapjes
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meng 1 eetlepel limoensap met 100 g zachte boter en kruid met peper en zout. Rol op en zet 1 u in koelkast. Snijd een klein stokbrood in schijfjes en rooster even onder degrill. Bestrijk met de limoenboter en leg hierop fijne reepjes gerookte zalm. Versier met fijngeknipte basilicumblaadjes.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:wachthapje, aperitief, crostini,gerookte zalm, hapje, tapas
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispasteitje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    200 g vis (diepvries), pollak, kabeljauw...
    200 g zalmfilets (diepvries)
    150 g grijze garnalen
    2,5 dl water + ½ visbouillonblokje of visfond
    2 eetl boter, 2 eetl bloem
    1 eierdooier
    1 koffielepel citroensap
    1 dl room( of light)
    peper, zout, nootmuskaat
    2 bladerdeegpasteitjes (vidés), ronde of visvorm

    Laat de vis en zalm wat ontdooien zodat je ze in blokjes kan snijden. Breng de visbouillon aan de kook en leg de visblokjes hierin. Breng opnieuw tot tegen kookpunt en zet het vuur zacht en laat 10 min garen. Oven ondertussen voorverwarmen op 200° C. Haal de vis uit de bouillon en zet afgedekt opzij. In een kookpot boter smelten op een matig vuur en de bloem ineens onderroeren met klopper. Even laten bakken. Voeg er, onder flink roeren, eerst de bouillon en dan room bij en laat even doorkoken. Klop de eierdooier met een beetje bouillon en vermeng met de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Voeg nu de visblokjes en garnalen toe en verwarm zachtjes. Af en toe omroeren. Roer met een spatel op de bodem dat is makkelijker. Snijd de dekseltjes van de pasteitjes los met een mes en verwarm ± 5 min in de oven. Vul de pasteitjes juist voor het opdienen zodat het bladerdeeg knapperig blijft. Schik op een bord en lepel er evenveel vis rond. Versier met enkele garnalen en een takje peterselie of dille. Geef hierbij aardappelpuree of frietjes. Als voorgerecht of tussengerecht kleine bladerdeegpasteitjes vullen.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:videeke, vis, zalm, garnaal, visfond, room
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met mandarijntjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 kippenfilets
    1 klein blik mandarijnen (± 300 g)
    50 g rozijnen
    sap van 2 sinaasappels
    ½ tabletje kippenbouillon
    2 eetl bakboter
    peper, zout
    2 eetl sausbinder
    De rozijnen een paar uur in het verse sinaasappelsap laten wellen. De mandarijntjes laten uitlekken en het sap opvangen. De kippenfilets kruiden met peper en zout. Smelt de boter in een tefal-stoofpan en bak de kippenfilets rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij. De pan blussen met het mandarijnensap. Het sinaasappelsap met rozijnen en het bouillonblokje toevoegen. Breng even aan de kook en leg de kippenfilets opnieuw in de pan. Op een zacht vuur ± 20 minuten laten pruttelen. De kip uit de pan nemen (eventueel afdekken met alufolie om warm te houden). Vuur hoger zetten en sausbinder aan de saus toevoegen. Als de saus gebonden is, de mandarijnen toevoegen aan de saus en op laag vuur even opwarmen. Bak ondertussen de aardappelkroketten naar keuze. Serveer de kip met de saus en de kroketjes.


    Categorie:Gevogelte en wild
    Tags:kip, mandarijnen, rozijnen
    >> Reageer (1)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Chili Con Carne
  • Chocomousse
  • Macaronischotel met tonijn
  • Zeetong
  • Omelet met uien
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Warme appelen
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Cake met appelen
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Vis met mosterdsaus
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Witloof - Hamtaart
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Mayonaise met mixer
  • Ajuinstoemp
  • Messinaroom
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Tomatentaart
  • Uiensoep
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Bechamel of witte saus
  • Sperziebonensoep met kaas
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Erwtjes met appel
  • Komkommersoep
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Komkommerschuitje
  • Courgettes gestoofd
  • Komkommer Polonaise
  • Slasoep
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomaat Garnaal
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Tomatensla
  • Tortilla
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Mosselen natuur
  • Gazpacho
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Citroendrankje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Tomaat tonijn
  • Paella
  • Slastoemp met eieren
  • Mosselsoep
  • Groene boontjes
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Broccolisoep
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Pasta met spekblokjes
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Kaassoep met balletjes
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Tonijn met kruidenboter
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lamskotelet met ananas
  • Avocado met krab
  • Sperzieboontjes met spek
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Snijbonen
  • Doperwten
  • Salade Niçoise
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Ijsbergsla met fruit
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Doperwten in microgolf
  • Provencaalse saus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Soepje met garnalen en visblokjes
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Vol au vent met tomatensaus
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    okra
    blog.seniorennet.be/okra

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!