NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
kruiden_leentje50
blog.seniorennet.be/kruiden
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    deveebeesvandesselgem
    blog.seniorennet.be/deveebe
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    internetvos
    blog.seniorennet.be/interne
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    06-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ribstuk ± 1 kg
    2 eetlepels olijfolie
    tijm en rozemrijntakje, fijngehakt
    peper, zout

    Ribstuk inwrijven met de kruiden, peper, zout en olijfolie. Vetrand insnijden om kromtrekken te vermijden.Ook insnijden langs de rand van het been, zodat het even gaar wordt als de rest van het vlees. Laat een uurtje rusten. Steek ondertussen de barbecue aan. Leg het vlees er pas op als de houtskool roodgloeiend is. Laat 10 minuten bakken aan iedere kant op een hoogte van 20 cm van de gloed. Haal het vlees van het vuur en bedek met aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten (het vlees wordt er malser door) alvorens het vlees in sneetjes te snijden. Geef hierbij aardappelen in de schil en een slaatje.


    Categorie:Barbecue
    Tags:ribstuk, cote a l'os, rozemarijn, tijm, olijfolie, barbecue, grillen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Gegrilde sardines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    2 à 3 sardines per persoon
    zeezout (naar keuze)
    citroenen
    rauwkost naar keuze (tomaat, sla…)
    aardappel in de schil of stokbrood
    Maak de sardines schoon, maar laat kop en staart zitten. Maak met een mes drie dwarse inkepingen in beide zijden van elke sardine. Leg ze op een grillrooster en bestrooi met zeezout. Bak ze ± 4 minuten aan beide kanten, tot ze gaar zijn, het vel vertoont dan blaasjes. Serveer met citroenhelften om ze te besprenkelen, rauwkost naar keuze, aardappel of brood en een fris biertje.


    Categorie:Barbecue
    Tags:sardine, citroenen, aardappel, stokbrood, rauwkost, grillen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijn met kruidenboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    4 tonijnsteaks (vers of ontdooid)
    4 eetl olijfolie
    3 eetl citroensap
    zout, peper
    kruidenboter (handel verkrijgbaar)
    broccoliroosjes
    aardappelen, gekookt
    Leg de tonijnsteaks in een schaal. Meng olie, citroensap, zout en peper en schenk dit over de vis. Dek af en zet 1 à 2 uur in de koelkast. Keer ze een paar keer om. Kook de broccoli 8 min in kokend gezouten water en giet af. Laat de vis uitlekken en dep droog met keukenpapier. Bak in een grillpan, zonder vetstof, 4 min en keer ze halverwege. Serveer op een warm bord en leg op elk een sneetje kruidenboter. Schik de broccoliroosjes hierbij en de gekookte aardappelen .


    Categorie:Visgerechten
    Tags:tonijn, broccoli, olijfolie, kruidenboter, vis
    >> Reageer (0)
    05-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Gemarineerde visbrochet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    250 g zalmfilet

    16 ongepelde scampi

    sap van 1 citroen

    5 eetl olijfolie

    1 takje verse tijm

    1 teentje knoflook, fijngesnipperd

    peper uit de molen, zout
    Snijd de zalmfilet in blokjes van ± 3 cm. Rijg ze afwisselend met de scampi aan de spiesjes. Maak een marinade: meng citroensap, olijfolie, tijmblaadjes, knoflook, zout en 4 draaien met de pepermolen. Overgiet de visbrochetten hiermee en laat minstens 30 min marineren in de koelkast. Draai ze tussentijds eens om. Dep de brochetten droog en laat ± 15 min roosteren op een zachte gloed. Serveer met stokbrood met kruidenboter, aardappel in de schil of gekookte rijst en besprenkel de visbrochet met de rest van de marinade.

    Tip:

    Gebruik een aluminiumbakje met gaatjes dan zal de visbrochet zeker niet aan de rooster kleven.

    Kan ook met zeeduivel- of kabeljauwfilets.


    Categorie:Barbecue
    Tags:zalm, scampi, citroen, tijm, olijfolie, look, aardappel, rijst, stokbrood, kruidenboter
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat - Basilicumtaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    150 g mozzarella, in dunne plakken
    4 grote tomaten, in dikke plakken
    ± 10 verse basilicumblaadjes
    2 eetl olijfolie
    2 versnipperde teentjes knoflook
    Pizzadeeg

    Leg de plakken mozzarella op het deeg en daarbovenop de plakjes tomaat. Doop de basilicumblaadjes in olijfolie en verdeel ze over de tomaten. Bestrooi de taart met de knoflook, besprenkel met de olie, versgemalen peper en zout. Bak de taart ± 30 min. op 200° tot de korst goudbruin is en de tomaten zacht zijn. Serveer warm.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:basilicum, mozzarella, tomaat, groentetaart, look, pizzadeeg
    >> Reageer (1)
    04-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalentoren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht. Klaar in 15 min. Voor 4 personen
    250 g grijze garnalen
    4 tomaten
    4 eetl mayonaise ( naar keuze)
    slaolie
    sla
    Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de mayonaise met de garnalen en de tomaatblokjes. Bestrijk 4 kleine hoge koffiekopjes of vormpjes met een beetje slaolie en vul ze met het garnalenmengsel. Laat ze tot gebruik in de koelkast staan. Op ieder bord een paar blaadjes sla. Keer de kopjes om en laat het garnalenmengsel er voorzichtig uitglijden. Garneer met een paar sprietjes bieslook of peterselie. Geef een stukje stokbrood bij.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:tomaat, garnaal, bieslook, sla, kropsla, stokbrood, schaaldieren, voorgerecht,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachthapje: Komkommersoepje koud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zeer fris en een verrassende smaak.
    Voor 8 glaasjes
    1 komkommer
    1 l water
    2 kippebouillonblokjes (vetarm)
    2 eetlepels olijfolie
    cayennepeper
    2 eetlepels citroensap
    verse muntblaadjes ( naar keuze)
    zwarte lompviseieren (naar keuze)

    Los de bouillonblokjes op in warm water en zet opzij. De komkommer afspoelen onder stromend water en de uiteinden wegsnijden. Snijd de ongeschilde komkommer in blokjes en leg in microgolfschaaltje. Afgedekt 2 minuten in microgolf. Doe de kippebouillon, munt, olijfolie, zout, een snuifje cayennepeper en komkommer in blender en mix even fijn. Zet afgedekt in koelkast tot het opdienen. Meng dan het citroensap met de koude soep en vul kleine glaasjes. Eventueel naar keuze in ieder glaasje een weinig lompviseieren en een blaadje munt.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:komkommer, wachthapje, aperitiefhapje, munt, cayennepeper, olijfolie, bouillon, citroensap
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenstokje met kaasdip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor kaasdip
    200 g roomkaas
    6 eetl appelsiensap
    1 eetl poedersuiker
    ½ zakje vanillesuiker

    Alle ingredienten voor de kaasdip cremig roeren en in koelkast zetten. Verschillende vruchten, naargelang seizoen, wassen en eventueel schillen. Het fruit in niet te kleine stukken snijden en afwissellend op houten pennen steken. Geef de kaasdip er apart bij.
    Fruit: aardbeien, kersen, perziken, abrikozen, druiven, mango, meloen. Vruchten zoals peren, bananen en appelen met citroensap besprenkelen.


    Categorie:Desserten
    Tags:aardbei, meloen, mango, kers, appel, peer, abrikoos, sinaasappelsap, poedersuiker, vanillesuiker
    >> Reageer (0)
    03-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen natuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klaar in 15 minuten.
    Per Persoon:
    1 a 1,5 kg mosselen
    boter of olijfolie
    1/2 ajuin
    2 stengels witte selder
    2 dl water
    peper, zout
    mosselsaus
    Snij selder in stukjes en ajuin in schijfjes. Kijk de mosselen na: gebroken schelpen, baard en schelpjes op de mosselen verwijderen. Wassen en laat even in water staan. Neem liefst per persoon een mosselpot.Zo blijven de mosselen warm aan tafel.
    IN IEDER MOSSELPOTJE:
    Smelt beetje boter en doe een ajuin bij. Laat even stoven (niet bruin worden). Voeg stukgesneden selder toe (ook blaadjes) en 2 dl water. Na 2 min vuur zachter zetten en ± 10 min laten stoven. Vuur opnieuw op maximum. Voeg de mosselen toe. Peper van de molen en zout. Deksel op de pot. Bak ondertussen de frietjes. Na 5 a 6 min begint het deksel van de mosselpot te dansen. Opschudden met gesloten deksel. Doe dit met een handdoek over de pot, zo blijft het deksel dicht. Laat nog een minuutje verder koken. Opdienen met frietjes of brood, en mosselsaus.
    Tips: In de handel worden mosselpotjes verkocht.Deze zijngeschikt voor 1 a 1,5 kg mosselen.Imperial mosselen hebben een mooie tussenmaat. Super zijn klein en Jumbo’s weeral prijzig. Geen mosselsaus in huis: meng 1 eetl mosterd met 1 eetl mayonaise, of 1 eetl mosterd met 1 eetl mosselsap uit de mosselpot. Heb je al de mosseljus niet opgelepeld, vries dit dan in en voeg het bij uw volgende vissoep.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:mosselen, selder, ajuin, mosselsaus, jumbo, super
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verse jonge spinazieblaadjes gestoofd met spek.
    Voor 2 personen
    ± 450 g verse spinazieblaadjes
    25 g + 50 g bakboter
    1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
    1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
    1 dl melk
    1 eetlepel maizena (of sausbinder)
    peper, zout, nootmuskaat
    4 sneden gezouten spek (± 1 cm dik)

    Verwijder de lange steeltjes van de spinazieblaadjes. Tweemaal spoelen in overvloedig water en laten uitlekken. Bak het spek goudbruin in 25 g bakboter op middelmatig vuur. Dek af met deksel (voor spatten) en draai het spek een paar keer om zodat het korstje krokant gebakken is. 50 g boter smelten op middelmatig vuur en sjalot en look even glazig (niet bruin) stoven. Spinazieblaadjes al omroerend, beetje bij beetje, toevoegen (hoeveelheid zal snel slinken). Kruiden naar smaak met peper, zout en nootmuskaat en ± 5 min. verder stoven. De melk mengen met maizena, toevoegen aan de spinazie en omroeren. Laat even indikken. Of melk toevoegen en de saus binden met sausbinder. Serveer het spek met de spinazie en gekookte aardappelen. Gebraden worst of gehaktballen smaken ook lekker bij spinazie. Ter afwisseling kan de spinazie met de gekookte aardappelen geplet en gemengd worden tot stoemp. Liefhebbers hebben hier graag wat mosterd bij.


    Categorie:Groenten
    Tags:spinazie, spek, aardappelen, sjalot, look, spinaziestoemp
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Scampi op de barbecue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    M
    arinade:

    sap van 1 citroen

    6 eetl olijfolie

    1 takje verse tijm, verkruimeld

    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd

    zout, peper uit de molen

    citroenen in kwartjes

    24 scampi

    150 g gekookte rijst of stokbrood met kruidenboter
    Overgiet de scampi met de marinade en laat 30 min rusten. Snijd citroenen in dikke schijfjes en maak er kwartjes van. Dep de scampi droog en rijg aan de spiesjes, afwisselend met een kwartje citroen. Laat 10 min roosteren op een zachte gloed. Serveer met de gekookte rijst of stokbrood met kruidenboter. Gebruik je een aliminiumbakje met gaatjes dan kleven de scampi zeker niet aan de rooster.


    Categorie:Barbecue
    Tags:scampi, tijm, look, citroen, rijst, stokbrood, olijfolie, grillen, BBQ
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Aardappelspies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Per 2 spies:
    6 kleine nieuwe aardappeltjes

    1 eetl olijfolie

    1 dessertlepel rozemarijn, versnipperd

    zout of grove zoutkorrels
    Was de ongeschilde aardappeltjes. Kook ze ± 15 min in gezouten kokend water tot ze bijna gaar zijn. Gief af en laat afkoelen. Meng de olijfolie en rozemarijn.

    Rol de aardappeltjes in de kruidenolie en rijg ze op een spies of rozemarijntakje. Kruid met zout. Gril de aardappelspies ± 10 min tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn en draai ze één maal om. Je kan verschillende varieteiten aardappeltjes op een spies steken. De kleurenkombinatie oogt mooi.


    Categorie:Barbecue
    Tags:aardappel, rozemarijn, grof zout, olijfolie, grillen, bbq
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    300 g kalfsvlees, in blokjes
    8 kerstomaten
    1 sjalotje, fijngesnipperd
    1 laurierblad, fijngeknipt
    6 eetl olijfolie
    2 eetl citroensap
    peper, zout
    4 takjes rozemarijn of spiesjes
    Maak de marinade: meng olijfolie, citroensap, laurierblad, peper en zout. Prik afwisselend blokjes vlees en kerstomaatje op rozemarijntakje of spies. Leg ze minstens 30 min in de marinade, zet in de koelkast en draai halverwege om. Laat de kalfsspies even uitlekken en gril ± 15 min. Regelmatig omdraaien. Serveer met een knapperige sla en vinaigrette of dressing, stokbrood of aardappeltjes in de schil.
    Tip:Rozemarijntakjes geven meer smaak aan dit gerecht. Verwijder het teveel aan blaadjes van de takjes en gebruik ze in een ander gerecht.


    Categorie:Barbecue
    Tags:kerstomaat, kalfsvlees, sjalot, laurier, olijfolie, citroen, rozemarijn of spisjes, grillen, BBQ, sla, vinaigrette, aardappel, marinade
    >> Reageer (0)
    02-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seldersoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met bleekselder is de smaak fijner en zachter. Met groene selder is de smaak sterker. Fijngesneden selderblaadjes geven deze soep een pittig aroma.
    Voor 4 – 6 personen
    1 groene selder met loof
    3 aardappelen, geschild en in stukjes
    1 ui, fijngesneden
    1,2 liter water
    2 kippenbouillontabletjes
    1 takje tijm
    1 klontje bakboter
    Spoel de selder in water en verwijder lelijke gedeelten. Snijd de stengels in stukjes. De bladeren fijnsnijden of knippen en hiervan een gedeelte opzij zetten voor de afwerking. Smelt de boter in een kookpot en voeg ui en aardappelblokjes toe. Op middelmatig vuur met deksel op de pot een paar minuutjes stoven. Roer om en voeg de fijngesneden selderstengels en blaadjes toe. Overgiet met water en voeg bouillonblokjes en tijm toe. Deksel op de pot en aan de kook brengen. Vuur zacht zetten en 30 minuten gaarkoken. Soep fijnmixen. Laat nog even opwarmen. Strooi in ieder bord wat fijngesneden selderblaadjes. Ter afwisseling kan er ook room of koffiemelk toegevoegd worden.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:groene selder, witte selder, bleekselder, soep, aardappel, ui, bouillon, soyaroom
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeibloesem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12 aardbeien
    ± 75 g roomkaas
    2 teelepels poedersuiker
    muntblaadjes
    Verwijder steeltjes van de aardbeien en schik met de punt naar boven op een dessertbord. Met een scherp mes voorzichtig insnijden tot ¼ van de onderkant, zodat je zes partjes bekomt. Niet doorsnijden . Duw ze een beetje open. Meng de roomkaas met de poedersuiker en klop luchtig. Hiermee de aardbeien vullen met een spuitzak of klein lepeltje. Versier met een muntblaadje.
    Tips:
    Een plastiek diepvrieszakje kan ook gebruikt worden. Je vult het zakje, lucht eruit, en knipt een hoekje weg. Vullen en spuiten. Opgeklopte slagroom kan ook.


    Categorie:Dessert - Aardbei
    Tags:aardbei, munt, roomkaas, dessert
    >> Reageer (3)
    01-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doperwten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Doperwten zijn donkergroen van kleur en worden uit de peulschil gehaald, dit is erwten doppen. Je houdt dan ± 1/3 groene erwtjes over die je kan klaarmaken als groente.
    Voor 2 personen
    1 kg doperwten
    1 ui of 2 sjalot, fijngesneden
    30 g boter
    peper, zout, tijm
    3 eetl water
    Knijp de doperwten tussen de duimen zodat de peulen openspringen en je de erwtjes eruit kan halen. Kijk ondertussen dat er geen kleine wormpjes inzitten en verwijder deze aangetaste erwtjes. Spoel de erwtjes en laat uitlekken. In kokend gezouten water 15 minuten laten garen op middelmatig vuur ( indien het water blijft koken kunnen de erwten openbarsten). Verfrissen met koud water en laten uitdruppen. Boter smelten op middelmatig vuur en de ui of sjalot even glazig stoven. Erwten bijvoegen, kruiden met peper, zout en takje tijm, alsook het water. Op middelmatig vuur opwarmen.


    Categorie:Groenten
    Tags:erwten doppen, doperwten, erwten, sjalot, tijm, seizoensgroenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado met krab
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Licht voorgerecht.
    Voor 2 personen
    1 blik krab, uitgelekt
    1 grote avocado
    ½ citroen
    cocktailsaus
    mayonaise
    Meng 1 eetlepel mayonaise met 1 eetlepel cocktailsaus. Snijd de avocado in de lengte in twee. Draai om en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit met een lepel en snijd in stukjes. Hou de schil om opnieuw te vullen. Besprenkel het vruchtvlees met het citroensap en roer om. Schep opnieuw in de schil. Vul met het krabvlees en een toefje zachte cocktailsaus.
    Tip: Een halve avocado kan je, met pit, afgedekt met plastiekfolie, nog een dag bewaren in de koelkast.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:krabvlees, avocado, cocktailsaus, lunch, voorgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trostomaatjes gegrild
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als bijgerecht met gebakken vlees en ook bij pastagerechten.
    Voor 2 personen
    trostomaatjes
    olijfolie
    peper, zout
    Oven voorverwarmen op 190 ° C. Leg de tomaatjes in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet in oven onder grill en rooster 6 minuten tot het velletje openbarst. Knip de tros in twee en serveer.


    Categorie:Groenten
    Tags:trostomaten, olijfolie, grillen, pasta, vlees
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spagetti Bolognese
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    ± 300 gr gehakt
    2 eetl olijfolie
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 ui, fijngesnipperd
    1 dl water of rode wijn
    2 à 3 koffielepels Italiaanse kruiden
    1 blik gepelde tomaten of tomatenstukjes ( 400 ml)
    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    gemalen kaas (parmesan, grana padano, gruyere)
    250 g spagetti
    Warm olijfolie op middelmatig vuur en laat ui even glazig bakken (niet bruin). Voeg knoflook toe en het gehakt met kleine hoeveelheden. Plet het met een vork of pureestamper en bak het tot het kruimelig en grijs van kleur is. Snijd de gepelde tomaten in kleinere stukjes en voeg toe, samen met water of wijn, tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Laat minstens  ½ u zachtjes stoven. Kook de spagetti (kooktijd op verpakking) in gezouten kokend water met een scheutje olijfolie. Giet af en serveer in bord met de saus. Serveer met gemalen kaas. Voor de liefhebbers een paar druppels tabasco.


    Categorie:Pasta's
    Tags:pasta, rundsgehakt, americain nature, tomaten, bolognaise, bolognese, spagetti
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 à 8 personen
    1 groene, 1 rode en 1 gele paprika
    ½ kg gepelde tomaten ( of 1 blik)
    2 uien, gepeld
    1 wortel
    1 ½ l bouillon (water + bouillonblokjes)
    Eventueel 1 dl room of soyaroom
    2 eetlepels olijfolie of bakboter
    peper, zout
    Spoel de paprika’s onder de kraan en snijd ze in de lengte door. Verwijder de steel en pitten en snijd in reepjes. Hak de uien en wortel fijn. Verwarm de olijfolie of bakboter in een kookpot, voeg de uien, paprika’s en wortel toe en stoof 5 à 10 min. op matig vuur met deksel op de pot. Roer om en voeg de in stukken gesneden tomaten, water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 30 à 40 min. gaarkoken op een zacht vuur. Mix de soep en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Eventueel enkele peterselieplukjes of apart gestoofde paprikareepjes als garnering toevoegen.
    Voor paprika-roomsoep de room toevoegen. Niet meer koken.
    Je kan de soep invriezen. Voeg de room na het opwarmen toe.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:rode paprika, gele paprika, groene paprika, tomaten, uien, wortel, bouillon, room, soyaroom, soep
    >> Reageer (4)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (30)
  • Groenten-Aardappelen (5)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (8)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (13)
  • Oma's recepten (32)
  • Oma's Stoemp-Puree (9)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (5)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (21)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (14)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (15)

  • Inhoud blog
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Everzwijnragout
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Steak met groene pepersaus
  • Pompoen - Paprikasoep
  • Witloofstoemp
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Kip op jagerswijze
  • Ajuinstoemp
  • Broccoli - tonijntaart
  • Visrolletjes met courgettes
  • Chili Con Carne
  • Fruitige varkenskotelet
  • Kip met mandarijntjes
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree
  • Messinaroom
  • Witloof met ballekes
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Waterkerssoep
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Osso Bucco met pasta
  • Croque-Monsieur
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Peer met ham
  • Courgettesoep
  • Appelcompote
  • Grissinistokjes met ham
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Courgettes gestoofd
  • Tortilla
  • Broodpudding of bodding
  • Slasoep
  • Gazpacho
  • Cake met appelen
  • Lamskotelet met ananas
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Meloen met Gandaham
  • Kaassoep met balletjes
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Paella
  • Komkommersoep
  • Tortilla met courgette
  • Bloemkoolsalade
  • Sperzieboontjes met spek
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Visfilet met pizzaiola
  • Martini - Zalm
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Komkommerschuitje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Rode bietensoep
  • Tomatensla
  • Verse tomatensoep
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Provencaalse saus
  • Snijbonen
  • Gerookte zalm met toast
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Salade Niçoise
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Soepvleesfricassee
  • Groene boontjes
  • Broccolisoep
  • Meloen met ham
  • Mosselsoep
  • Slastoemp met eieren
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Aardbeien met sabayon
  • Knolseldersalade
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Tonijn met kruidenboter
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Mosselen natuur
  • Spinazie
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Seldersoep
  • Aardbeibloesem
  • Doperwten
  • Avocado met krab
  • Trostomaatjes gegrild
  • Spagetti Bolognese
  • Paprikasoep
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Meloen met gerookte zalm
  • Steak met champignonsaus
  • Gehaktballen met krieken
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Prei - witloofsoep
  • Wortelen
  • Bolognesesaus
  • Witloof - appelsalade
  • Witloof met veldsla
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelstoemp
  • Appeltaart
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Rosbief met groentenkrans
  • Ratatouille
  • Wortelsoep
  • Vijgenconfituur
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Nieuwe aardappelen
  • Veldsla met uien en spek
  • Ijsbergsla met fruit
  • Citroendrankje
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Boterham met aardbeien
  • Chocomousse
  • Asperges gestoofd
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterboontjes
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges met garnalen
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Witloof met champignonsaus
  • Bonensoep
  • Zeetong
  • Kippenbouillon met asperges
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Gevulde avocado
  • Pangasius met asperges en garnalen
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Groene aspergesoep
  • Aspergesoep
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bloemkoolsoep
  • Broccoli - tonijntaart
  • Witloofroomsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Asperges met garnalensaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Provencaalse groentesoep
  • Erwten en wortelen
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Kaassaus
  • Knolselder met witte saus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Vissoep
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Mosterdsaus
  • Appelen gevuld met prei
  • Aspergeslaatje
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Kip met preiroomsaus
  • Gele-Paprikasoep
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Knolselderstoemp
  • Witloofsoep
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Kip en paddestoelensalade

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cecilia
    blog.seniorennet.be/cecilia

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!