NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
raspoutin
blog.seniorennet.be/raspout
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rambole
    blog.seniorennet.be/rambole
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    klaproosje1
    blog.seniorennet.be/klaproo
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    30-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleessaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vlees kruiden met peper en zout en bakken in een klont bakboter. Vlees uit de pan nemen en de pan blussen met een half glas water. Omroeren en even inkoken tot de aanbaksels loskomen van de pan. Zo bekom je een vleessaus. Je kan eventueel een weinig sausbinder toevoegen en even indikken.
    OF
    Vlees uit de pan nemen en een eetlepel griessuiker in de pan strooien. Laat ± 1 min bruin kleuren. Blussen met een half glas water. Omroeren en even inkoken.


    Categorie:Sauzen
    Tags:vleesjus, saus, vleessaus
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktbrood met spekjasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit vleesbrood (pain de veau) is met spek omwikkeld en lekker met groenten en aardappelen of warme kriekjes en brood. Tegenwoordig is het gehakt reeds gekruid in de handel verkrijgbaar.
    Voor 2 personen
    500 g gehakt (vb. varken of gemengd met rund)

    1 ei

    50 g paneermeel

    peper, zout, muskaatnoot

    1 eetlepel boter

    6 fijne sneetjes ontbijtspek
    Indien het gehakt niet gekruid is , dan vermeng je het gehakt met het ei, paneermeel, peper, zout en muskaatnoot, of naar eigen keuze met kruiden. Rol het tot een ovaal broodje en wikkel het spek rond het gehaktbroodje. Smelt op middelmatig vuur boter in een tefalpan en leg het gehaktbrood in de pan. Deksel op de pan en 30 minuten laten bakken op zacht vuur. Draai het broodje regelmatig om zodat het een mooi bruin korstje krijgt. Serveer naar keuze.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:gehakt, ei, paneermeel, muskaatnoot, ontbijtspek, pain de veau
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocadosalade met grijze garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker fris als voorgerecht of lunchmaaltijd.
    Voorgerecht voor 2 personen
    100 g grijze garnalen
    1 avocado
    50 g krulsla
    1 gekookt ei in stukjes
    citroensap
    olijfolie, azijn, mosterd
    tuinkruidendressing
    Snijd het vruchtvlees van een geschilde avocado in stukken. Besprenkel met citroensap. Meng 2 eetl olijfolie met 1 eetl azijn en 1 koffielepel mosterd en schep in een kom door de krulsla. Verdeel de avocado, stukjes ei en garnalen over de krulsla. Serveer de dressing er apart bij.
    Tuinkruidendressing: 2 eetlepels zure room mengen met 2 eetlepels mayonaise (of yoghurt) en 2 eetlepels versgehakte tuinkruiden (bieslook, peterselie) Kruid met peper.
    Als lunchmaaltijd de hoeveelheden verdubbelen. Geef er stokbrood bij.


    Categorie:Salades
    Tags:avocado, garnaal, krulsla, dressing, ei, yoghurt, mayonaise, tuinkruiden, lunch
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finettes met champignonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Finettes zijn klein versneden magere varkenssneetjes.
    Voor 2 personen
    400 g finettes
    roomsaus met champignons (vb: potje delicato 330 gr)
    250 g tagliatelli
    parmesan of grana padano, in schilfers

    Tagliatelli koken in gezouten kokend water met een weinig olijfolie. Boter smelten en de finettes op middelmatig vuur ± 3 minuten goudbruin bakken. Champignonroomsaus toevoegen en even opwarmen. Mengen met de uitgelekte tagliatelli en serveren met enkele kaasschilfers.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:varkensvlees, pasta, finettes, varkensreepjes, champignon, parmesan, grana padano, champignonsaus, kaasschilfers
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een gekookt eitje omringd met een laagje gehakt.
    Voor 2 personen
    300 g gehakt, klaargemaakt
    2 grote eieren
    bakboter
    tomatensaus
    aardappelpuree
    bloem, paneermeel, eiwit, opgeklopt
    Kook de eieren 10 minuten, laat even afkoelen en pel ze. Kook de aardappelen voor de puree. Bekleed de gepelde eieren met het gehakt. Bak in een anti-kleefpan met wat gesmolten boter, met deksel op de pan, op een middelmatig vuur en gedurende ± 20 min. Draai regelmatig om.
    In de oven voor grote hoeveelheden: Na het aanbakken in de pan in een ovenschotel leggen. In een voorverwarmde oven van 180°C bakken gedurende 25 à 30 min.
    In de frituurpan: Draai de gekookte eieren even door wat bloem en bekleed ze met een gehaktlaag. Wentel ze dan in opgeklopt eiwit en door paneermeel en bak ze in de frituur op 170°C gedurende ± 8 minuten.
    Maak ondertussen de tomatensaus en aardappelpuree. Snijd de gehaktbal middendoor en nu lijken ze op een vogelnestje. Serveer met de puree en tomatensaus.
    Tomatensaus: 2 fijngesnipperde sjalotjes, 3 dl gezeefde tomaten, peper, ½ blokje groentebouillon of ¼ koffielepel spagettikruiden, sausbinder
    Stoof de sjalot. Voeg hierbij de gezeefde tomaten, verkruimeld bouillonblokje of kruiden, en peper. Laat ± 10 min pruttelen. Bind met sausbinder.
    Aardappelpuree: ½ kg gekookte aardappelen, 0,5 dl melk, 1 eetl boter, peper, zout en nootmuskaat. Meng de geplette aardappelen met de melk, boter en kruiden.
    Voor roze aardappelpuree voeg je er 2 eetlepels ketchup bij.


    Categorie:Eiergerechten
    Tags:gehakt, gekookt ei, tomatensaus, aardappelpuree, eiergerecht
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lintpasta met spinazie en kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    200 g tagliatelli of pappardelle
    2 kippefilet
    4 eetlepels olijfolie of bakboter
    300 g verse spinazie + 1 dl room
    of
    spinazie met room (diepvries ± 400 g)
    Geraspte kaas (Grana Padano of Parmesan)

    Kruid de kippefilets met zout en peper. Warm 2 eetlepels olijfolie op in een tefalpan. Bak de kippefilets op middelmatig vuur rondom bruin en zet het deksel op de pan. Laat 10 – 15 minuten verder garen. Draai regelmatig om. Warm de diepvriesspinazie op in microgolf of pannetje. Verse spinazie stoven in 2 eetlepels opgewarmde olijfolie. Omscheppen zodat alle blaadjes mals worden. Room toevoegen en een paar minuten laten inkoken. Kruid naar smaak met peper en zout. Ondertussen in gezouten kokend water met wat olijfolie, de pasta koken volgens de aangegeven kooktijd. Regelmatig omroeren. Bij het afgieten van de pasta een weinig kookwater in de kookpot behouden. Spinazie toevoegen en omscheppen. Deksel op de pot en even laten rusten op het gedoofde vuur zodat de smaken kunnen mengen. Schep de pasta op een bord en serveer met de kippefilet. Strooi naar keuze wat geraspte kaas over de pasta.


    Categorie:Pasta's
    Tags:papardelle, kipfilet, spinazie, grana padano
    >> Reageer (0)
    29-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde zalmfilet met kruiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    6 eetl olijfolie
    1 kg zalmfilets, zondergraten en vel
    1 eetl kristalsuiker
    2 citroenen
    8 eetl gehakte kruiden(dille, bieslook, tijm, koriander, rucola...)
    3 eetl grof zeezout
    ½ koffiel fijn zeezout
    Spoel de zalmfilets en dep ze droog. Meng het grof zeezout met de suiker en wentel de zalmfilets hierdoor. Rol ze in folie en laat 2 uur rusten in de koelkast. Schraap in een kommetje de citroenschillen. Pers de citroenen dan uit. Klop de olie door het citroensap, voeg de helft van de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Spoel de gemarineerde zalmfilets af onder de kraan en dep droog. Rol de zalmfilets door de rest van de kruiden, snij ze in reepjes en verdeel die over 4 borden. Overgiet met de kruidensaus. Serveer met een slaatje en vers brood.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:zalmfilet, olijfolie, suiker, citroen, kruiden, zeezout, brood, marineren
    >> Reageer (0)
    28-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forel met sinaasappelboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    4 forellen, gekuist, zonder kop
    2 eetl boter
    1 koffiel kerriepoeder
    1 koffiel geraspte sinaasappelschil
    3 partjes sinaasappel, per bord, voor versiering
    gekookte nieuwe aardappelen (schoongeborsteld)
    olijfolie, zout, peper

    Vermeng de boter, kerrie, sinaasappelrasp, peper en zout. Rol het mengsel in folie en leg 10 min in diepvries. Bestrijk de forellen met olie en bestrooi met peper en zout. Snijd ze aan beide kanten drie keer diagonaal in (zie foto). Snijd het boterrolletje in kleine schijfjes en steek in de inkepingen. Leg de forellen op een grillplaat, en bak ze ± 3-4 minuten aan elke kant, onder een voorverwarmde hete grill. Serveer met de sinaasappelpartjes en gekookte nieuwe aardappeltjes.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:forel, kerrie, curry, sinaasappel, appelsien
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren in koffie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een oud recept van grootmoeder. Het werd met stoofperen uit de boomgaard gemaakt, overgoten met warme koffie en op de Leuvense stoof een paar uren zachtjes gestoofd. Het werd lauw of koud opgediend met een stevige boterham gesopt in de koffie. Dit is een modernere versie.
    Voor 2 personen
    2 peren (Conference..)
    warme koffie
    4 eetl fijne suiker

    Schil de peren en halveer in de lengte. Verwijder het klokhuis en schik ze in een microgolfschaal. Overgiet met de warme koffie tot de peren half onderstaan. Bestrooi met de suiker. Afgedekt in microgolf, 8 min, 850 Watt. Laat afkoelen en zet eventueel koel weg voor de volgende dag. Laat de peren even uitlekken en dien op als dessert of met een boterham.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:peren, koffie, suiker, boterham, brood, microgolf, fruit
    >> Reageer (4)
    25-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltjes in de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Serveer een appel per persoon en geef deze bij gevogelte, varkensvlees of wild.
    4 appelen
    50 g gesmolten boter
    1 zakje vanillesuiker
    konfituur (rodebessen, kersen, veenbessen....)
    of Siroop

    De appelen schillen en het klokhuis verwijderen met een appelboor. Zet de appelen in een ovenschaal. De opening vullen met de konfituur. De gesmolten boter mengen met de vanillesuiker en hiermee de appelen overgieten. In een voorverwarmde oven van 180°C zetten gedurende ± 20 – 25 minuten (afhankelijk van de grootte van de appelen). Kontroleer met een houten prikker. Serveer bij gevogelte, varkensvlees of wild.
    Variaties:
    1 blikje smeerpaté – 1 fijngehakt uitje – melk – peper – gesmolten boter
    De smeerpaté met een beetje melk vermengen om deze romig te maken en op smaak brengen met uitje en peper. Vul de appelen hiermee en overgiet met gesmolten boter.
    100 g gehakt – rozijnen en/of walnoten
    Appelen hiermee vullen en overgieten met gesmolten boter.
    50 g bruine suiker – een beetje donker bier – boter
    De appelen opvullen met bruine suiker en een nootje boter. De bodem van de schaal bedekken met bier.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:appelen, boter, vanillesuiker, bier, rozijnen, paté
    >> Reageer (2)
    24-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep met aardappelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen
    1 kg prei
    1/2 kg aardappelen
    2 eetl boter
    1 L water
    verse tijmtakjes
    3 dl melk
    zout, peper

    Snijd de geschilde aardappelen in stukjes. De schoongemaakte preistengels in stukken snijden. Boter smelten en prei toevoegen. Laat ± 5 min stoven met deksel op de pot. Roer af en toe. Aardappelblokjes, water en takje tijm toevoegen. Alles moet net onderstaan. Breng aan de kook en 30 min op zacht vuur laten koken. Melk toevoegen en kruiden met peper en zout. Nog 30 min laten verder koken. De uiteengevallen aardappelen zullen de soep binden. Schep de soep in borden en strooi er eventueel wat verse afgeritste tijmblaadjes over.
    Tip:
    Bij dikke winterprei gebruik ik het donker- en lichtgroene deel van de prei voor de soep. Het witgedeelte gestoofd als groente of in ham gerold.
    Je kan deze soep ook fijnmixen. Verwijder dan eerst de tijmtakjes.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:prei, aardappel, tijm, melk, soep, seizoensgroenten
    >> Reageer (0)
    23-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde eieren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 12 eihapjes
    6 hardgekookte eieren

    1 aardappel

    2 eetlepels mayonaise

    1 koffielepel citroensap

    3 eetlepels lente-uitjes, fijngesneden

    50 gr gerookte zalm, fijngesneden

    zout, peper
    Snijd de aardappel in kleine stukjes en met water aan de kook brengen. 10 à 12 minuten op zacht vuur laten garen. Giet af en zet apart. Halveer de gekookte eieren en haal het eigeel eruit. Zet de halve eiwitten koud. In een kom de aardappelstukjes, eigelen, mayonaise en citroensap goed mengen en kruiden met wat zout en peper. In een andere kom de zalmsnippers en de lente-uitjes mengen. Zet apart koud. Maak de eieren klaar met de vulling. Lepel het aardappelmengsel met het zalmmengsel en vul hiermee de 12 eiwitten. Je kan deze gevulde eieren nog minstens 2 uur tot 24 uur in de koelkast zetten tot bij het opdienen.

    Andere vullingen

    50 g grijze garnalen met wat fijngeknipte dille en het eimengsel. Op ieder ei een garnaaltje.

    50 gr gerookte forel mengen met het eimengsel. Garneer met peterselie.

    50 gr tonijn, krab of zalm (uit blik op eigen nat, uitgelekt en fijngeplet) met eimengsel. Garneer de tonijn met stukjes olijf, de krab met krabstukjes, de zalm met plukje dille of tuinkers.


    Categorie:Eiergerechten
    Tags:ei, aardappel, mayonaise, lente-ui, zalm, garnaal, forel, krab, zalm
    >> Reageer (0)
    22-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met beenham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    500 gr verse witte asperges of bokaal
    4 fijne sneetjes beenham
    2 hardgekookte eieren
    100 g echte boter
    fijngesnipperde peterselie

    Schil en kook de asperges volgens basisrecept of verwarm de asperges uit bokaal een paar minuten in de microgolf met het vocht. Versnipper de eieren of verdeel ze in stukken. Smelt de boter in een pannetje of in microgolf op half vermogen.Kruid eventueel met peper en zout. De asperges op een bord schikken. Leg beenham een minuutje in het kookvocht van de asperges, laat uitlekken en schik naast de asperges. Strooi de versnipperde eieren onderaan de asperges of leg de stukken ernaast en garneer met peterselie. Overgiet het geheel met gesmolten boter.Serveer met kleine gekookte aardappelen of krielaardappelen.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperge, krieltjes, beenham, peterselie, eieren
    >> Reageer (1)
    21-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmrolletje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 rolletjes
    Snijd twee sneetjes zalm in repen van ± 3 cm breed. Neem een blik kleine, fijne, asperges en laat uitlekken. Snijd de aspergepunten af, en rol ze in een zalmreepje zodat ze mooi uitsteken boven de zalm. Steek er een prikker in en bestrooi de aspergekopjes met wat fijngeknipte peterselie. Gebruik de overgebleven aspergestukjes in een aperitiefglaasje.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:gerookte zalm, asperge, hapje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met een korstje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    500 g verse asperges of bokaal
    1,25 dl kookvocht of kalfsbouillon
    1,25 dl melk
    50 g geraspte gruyere of emmenthal
    2 eierdooiers
    4 eetl room
    1 ui
    3 eetl bloem

    Kook de asperges volgens het basisrecept of uit bokaal. Laat uitlekken en leg in beboterde ovenschaal. Stoof de gesnipperde ui glazig in de boter. Bestrooi al roerend met de bloem. Voeg de melk en kookvocht toe en laat roerend aan de kook komen tot ze goed gebonden is. Breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot. Roer de kaas erdoor. Neem de pan van het vuur. Klop de eierdooiers los met de room en roer door de saus. Giet over de asperges. Laat 10-15 min in voorverwarmde oven van 200° kleuren. Je kan versieren met stukjes tomaat.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, melk, gruyere, eierdooiers, room, ui, bloem
    >> Reageer (2)
    20-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cake met gekarameliseerde appelschijfjes en zo klaar !!
    4 eieren
    250 g suiker
    160 g echte boter
    250 g zelfrijzende bloem
    2 pakjes vanillesuiker
    2 appelen (golden), middelgroot
    2 à 3 eetl bruine suiker

    Oven voorverwarmen 165°C. Schil de appelen en snijd ze in dikke schijven. Doe in een grote ronde kom eerst de eieren ( helemaal) + de suiker + vanillesuiker. Mix schuimig en luchtig. Doe er dan de gesmolten boter bij. Opnieuw even mixen. Dan beetje bij beetje de bloem bijvoegen. Beboter een cakevorm en strooi de bruine suiker over de bodem. Schik de appelschijven op de bodem. Giet het deeg hierover. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 1 uur op 165 ° of 4-5. Haal de cake uit de oven, laat ± 5 min staan en draai om, zodat de appelen bovenaan komen te liggen. Kan ook met peren.


    Categorie:Dessert - Cake
    Tags:cake, appelcake, ei, suiker, bloem, vanillesuiker, appel, golden, bruine suiker
    >> Reageer (5)
    19-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast Champignon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht of lunch.
    Voor 2 personen
    250 g champignons (in schijfjes gesneden)
    2 eetl boter
    1 kofielepel tijmblaadjes
    nootmuskaat, peper, zout
    1 dl water
    1 dl room
    2 grote of 4 kleine sneetjes brood of toastbrood
    peterselie (versiering)
    citroenpartjes
    Snijd de korsten van het brood (bij toastbrood niet nodig) en steek in toaster. Smelt de boter in een tefalpan en bak de champignons op hoog vuur gedurende 10 min. zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen. Goed omroeren (champignons maken piepend geluid). Blus met het water en laat even doorkoken. Bestrooi met tijm en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de room toe en laat al roerend inkoken tot een romige saus. Dit gaat snel. De champignons verdelen over de toast. Versier met verse peterselie en geef hierbij een partje citroen om uit te knijpen.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:champignon, toast, tijm, voorgerecht, lunch
    >> Reageer (1)
    17-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolrabi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze knollen zijn zacht van smaak, supergezond en bevatten weinig calorieën. Ze smaken rauw naar radijs en gekookt naar een pittige bloemkool. Vooral de wit, lichtgroene koolrabi vind je meer dan de paarse van kleur, maar binnenin zijn ze beiden wit. De lange fijne bladeren kan je fijngesneden voor de soep gebruiken. Per persoon neem je één gekookte koolrabi en je kan ze enkele dagen bewaren in de koelkast. Je kan deze groente stoven, stomen of koken en serveren met witte saus.

    Voor 2 personen
    2 kleine koolrabi
    1 klont bakboter of olijfolie
    peper, zout, nootmuskaat
    weinig water, melk

    Verwijder eventueel de groene bladeren. Spoel de koolrabi in water, schil en snijd in kleine blokjes. Smelt de boter of olijfolie op middelmatig vuur. Voeg de blokjes toe en laat even stoven. Blus met een weinig water en voeg daarna melk toe, zodat de groente bijna onder staan. Kruid met wat zout en peper. Zet het vuur wat zachter en laat ± 20 minuten gaarstoven. De koolrabi moet nog wat krokant blijven. Roer tussenin even om en kruid met een weinig nootmuskaat. Geef hierbij gekookte aardappelen en gebraden vlees zoals chipolata, worst…..


    Categorie:Groenten
    Tags:vergeten groenten, knollen, koolrabi
    >> Reageer (0)
    16-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen op z'n italiaans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Serveer bij in olijfolie gebakken vlees of vis en bij hamburgers of vleesbrood.
    Voor 2 personen
    6 vastkokende aardappelen (Nicola, Charlotte....)
    1 fijngesnipperde grote ui
    4 eetl olijfolie
    1 fijngesneden teentje knoflook
    ½ bosje gehakte basilicum

    Kook de geschilde aardappelen 12 min (ze moeten nog half hard zijn). Snij ze dan in grote dobbelstenen. Verhit de olijfolie en voeg de stukken aardappel en ui toe en blijf roeren gedurende 4 minuten ( ze moeten glazig worden maar niet bruin). Voeg het knoflook toe en roerbak nog gedurende 1 minuut. Kruid met peper en zout. Neem de pan van het vuur en roer de gehakte basilicum door de aardappelen.


    Categorie:Groenten-Aardappelen
    Tags:vastkokend, aardappel, basilicum, knoflook, olijfolie, ui, nicola
    >> Reageer (0)
    15-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met zalm en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    200 g zalmfilet (evt.diepgevroren)
    250 g spagetti of tagliatelle...
    150 g grijze gepelde garnalen
    200 ml droge witte wijn
    6 tomaten, gepeld en in stukjes
    150 ml room
    enkele takjes verse basilicum (ook als garnituur)

    Leg de zalm in een pan. Giet de wijn erover, voeg de blaadjes van de basilicum toe en kruid met peper en zout. Breng de wijn aan de kook, deksel op de pan, en laat 5 min zachtjes koken. Haal de vis uit de pan. Voeg de tomaten en de room toe aan de wijn en breng aan de kook. Op middelmatig vuur, zonder deksel, 15 min laten inkoken. Kook ondertussen de pasta. Snijd de zalm in stukken en voeg samen met de garnalen toe aan de roomsaus. Roer voorzichtig om. Giet de pasta af en doe hem opnieuw in de kookpot. Giet de saus over de pasta en meng alles voorzichtig. Versier met enkele verse blaadjes basilicum en dien onmiddellijk op.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:zalm, garnalen, pasta, basilicum, tomaten, wijn, tagliatelle
    >> Reageer (3)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (34)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Schorseneren
  • Knolselder met witte saus
  • Archiducsaus
  • Rode bietensoep
  • Wafels
  • Doperwtensoep
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Stoofvleespotje met appel
  • Bleekselder of witte selder
  • Venkelvelouté met scampi
  • Pudding met frambozen
  • Vispannetje
  • Gehaktbrood
  • Havermoutpap en koekjes
  • Groene-peperroomsaus
  • Pompoen-ovenschotel
  • Chocomousse met bier
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Appelen met kaneel
  • Osso Bucco met pasta
  • Aardappeltjes in de oven
  • Gegrilde zalm met witloofstronkjes
  • Zure eiersaus
  • Kwartels met druiven
  • Vleesballekes
  • Witloof met ham en kaas
  • Scampi pikant
  • Preistoemp
  • Lasagne met zalm
  • Eieren gefrituurd
  • Groenekoolsoep
  • Kipfricassee voor vol au vent
  • Hespengebraad met bloemkool
  • Visfilets gegratineerd
  • Spruiten
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloofsoep
  • Scampi in lookboter
  • Gevulde paprika's
  • Cordon blue
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Kip op jagerswijze
  • Wittekoolsoep
  • Witloofstoemp
  • Visfilet met pizzaiola
  • Wittekool
  • Kervelsoep met roomkaas
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2018
  • Jenthes keuken
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Cappuccino van soep
  • Ajuinsoep
  • Aspergerolletje
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Hemelse peer
  • Gevulde aardappeltjes
  • Everzwijnragout
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Waterkerssoep
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Peren met vijgenpuree
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Oesters met kruidenboter
  • Vingerhapje - Pens met appel
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Garnalensoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Pastinaaksoep
  • Preiroomsoep
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Creme brulee
  • Krabgratin
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Vispasteitje
  • Kip met mandarijntjes
  • Aperitiefglaasjes
  • Martini - Zalm
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Vissoep
  • Paddestoeltjes met eieren
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Grissinistokjes met ham
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Sint-Jakobsschelp
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Minibroodjes
  • Visrolletjes met courgettes
  • Wortelstoemp
  • Appelcompote
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Marmercake
  • Hazenrug
  • Gele-Paprikasoep
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Currysaus
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Garnaalkroketten
  • Rundsvlees in rode wijn
  • Rozijnenbrood
  • Rundtong met champignonsaus
  • Preisoep
  • Geroosterde kwartels
  • Pladijs
  • Sabayon
  • Uientaart
  • Gehaktballen in microgolf
  • Tortelloni
  • Knolseldersoep
  • Savooikool met kotelet
  • Venkel met kaaskorstje
  • Prei op vlaamse wijze
  • Macaroni met tonijn
  • Zuurkoolschotel
  • Gevulde uien met tomatensaus
  • Groenekoolstoemp
  • Rode kool
  • Hete bliksem
  • Tomaatjes met eimengsel
  • Spruitjessoep
  • Farfalle met krabvlees
  • Chocomousse
  • Soepje met garnalen en visblokjes
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Vol au vent met tomatensaus
  • Doperwten in microgolf
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Prei
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bonensoep
  • Witloof - Hamtaart
  • Vis met mosterdsaus
  • Omelet met uien
  • Zeetong
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Steak met groene pepersaus
  • Pompoen - Paprikasoep
  • Gebraden kip
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Tomatentaart
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Ajuinstoemp
  • Broccoli - tonijntaart
  • Chili Con Carne
  • Fruitige varkenskotelet
  • Wortelen in microgolf
  • Champignonsoep in microgolf
  • Mosterdsoep met spekblokjes
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree
  • Messinaroom
  • Witloof met ballekes
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Croque-Monsieur
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Courgettes gestoofd
  • Tortilla
  • Slasoep
  • Gazpacho

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    guzzi
    blog.seniorennet.be/guzzi

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!