NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
speedway4turtles
blog.seniorennet.be/speedwa
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    zeewind
    blog.seniorennet.be/zeewind
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vakantie_thailand
    blog.seniorennet.be/vakanti
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    03-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortilla met courgette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kan warm, lauw of koud geserveerd worden, als lunch voor 2 personen of als hapjes (tapas) bij een drankje.
    1 courgette (klein)
    4 eieren
    4 eetl room
    1 knoflookteentje, gepeld, fijngesnipperd
    1 eetl verse tijmblaadjes
    2 eetl olijfolie
    3 eetl geraspte kaas (parmesan, grana padano...)
    zout, peper
    Spoel de courgette onder de kraan en snijd de uiteinden weg. Snijd in fijne schijfjes. Verhit de olie in een tefalpan en leg er de courgetteschijfjes in. Strooi er de tijmblaadjes over en het fijngesnipperd knoflook. Kruid met peper en zout naar smaak. Zet een deksel op de pan en laat op middelmatig vuur 5 minuten bakken. Tussenin even omroeren. Klop de eieren met de room op en kruid naar smaak met peper en zout. Giet ze over de groenten en dek de pan opnieuw af. Laat nog 10 min. bakken. Schuif de tortilla op een bord, draai om met de pan, zodat de andere kant kan bakken. Bestrooi met de kaas en laat nog 5 min bakken met deksel op de pan. Schuif de tortilla op een bord en verdeel in stukken of kleine vierkantjes. Steek er prikkers in en serveer warm, lauw of koud met een lekker drankje.


    Categorie:Eiergerechten
    Tags:eieren, courgette, look, tijm, olijfolie, geraspte kaas, tortilla, tapas, room
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 bloemkool
    2 hardgekookte eieren
    2 eetl fijngehakte tuinkruiden ( peterselie, bieslook, tuinkers......)
    ½ koffielepel mosterd
    2 eetl citroensap
    1 eierdooier
    1,25 dl slaolie
    150 g volle yoghurt
    Breng de bloemkoolroosjes in lichtgezouten kokend water en laat in 13 min. beetgaar worden. Schik ze op een bord. Serveer de remouladesaus over de bloemkoolroosjes.
    Voor de remouladesaus:
    Roer de eierdooier los met de mosterd, het citroensap en een weinig peper. Voeg er de olie beetje bij beetje al roerend aan toe. Roer er daarna de yoghurt door. Hardgekookte eieren pellen en fijnsnijden. Samen met de tuinkruiden door de mayonaise roeren. Breng zo nodig op smaak met peper en zout.


    Categorie:Salades
    Tags:bloemkool, remouladesaus, eieren, tuinkruiden, mosterd, citroensap, slaolie, yoghurt
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperzieboontjes met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    300 g fijne sperziebonen
    6 fijne sneetjes gezouten spek
    1 klont bakboter

    Koop steeds frisse groene boontjes, zonder bruine vlekken, spoel ze in koud water en verwijder slechte exemplaren. Snijd de steeltjes af en de puntjes onderaan. Kook in gezouten kokend water beetgaar gedurende 8 minuten. Giet af en spoel onmiddellijk onder stromend water. Nu kan je de boontjes afdekken en eventueel bewaren in de koelkast tot een later tijdstip. Rol een bundeltje boontjes in een sneetje spek. Smelt de boter en bak de bundeltjes op middelmatig vuur ongeveer 2 à 3 minuten langs iedere kant, zodat het spek lichtbruin gebakken is en de boontjes warm. Kruid naar smaak met peper en een weinig zout. Lekker en feestelijk bij gebraden vlees.


    Categorie:Groenten
    Tags:sperziebonen, groene boontjes, prinsessenboontjes, gezouten spek, feestelijk
    >> Reageer (0)
    02-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterham met platte kaas en radijzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radijsjes zijn rijk aan vezels, maar bevatten nauwelijks calorieën. Een snee boerenbrood geserveerd met een lekker streekbier. Heerlijk op een zomers terras. 
    boerenbrood (naar keuze)
    platte kaas
    radijs
    lente-ui
    peper, zout
    bier (kriek, geuze, hoegaarden.....)
    Besmeer het boerenbrood met platte kaas. Kruid naar smaak met een weinig peper en zout. Snijd de radijs in schijfjes en leg op de platte kaas. Snijd het wit en groen van de lente-ui in ringetjes en strooi op de belegde boterham.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:platte kaas, radijs, pijpajuintjes, lente-ui, streekbier, geuze, lambiek, kriekbier, hoegaarden, boerenbrood
    >> Reageer (0)
    01-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heb je graag confituur met stukjes fruit of liever niet, mix de vruchten dan even.

    Ik gebruik zakjes PEC van Imperial. De confituur is snel stijf.

    1 kg gereinigde vruchten nauwkeurig afwegen en in een grote open kookpot doen. Er langzaam een zakje PEC Imperial over strooien en mengen. Al roerend aan de kook brengen. Zodra het goed doorkookt (ook als je roert) 1.200 g fijne suiker toevoegen. Breng opnieuw aan de kook en vanaf dat ogenblik 1 volle minuut koken. Spoel niet te grote potjes (van mayonaise, pickles of zo) in heet zuiver water, alsook de deksels. Vul ze met een kleine pollepel tot boven met de konfituur. Kuis eventueel de hals af als je morst. Draai het deksel er direkt op en zet de potjes op een natte handdoek. Laat ze afkoelen en bewaar ze op een droge en koele plaats.

    Gebruik je PEC PLUS, dan gebruik je minder suiker, 500g voor 1 kg fruit.

    Tip: Heb je fruit uit de tuin probeer dan zeker ook aardbeien + rabarber.


    Categorie:Confituren
    Tags:aardbei, framboos, braambes, confituur, jam
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommerschuitje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Een aperitiefhapje met tonijn, krab of grijze garnalen.
    komkommers
    mayonaise
    citroen
    peterselie, bieslook
    blik tonijn op eigen nat
    Schil de komkommers helemaal of een fijn reepje van de schil. Snijd ze in blokjes van 3 à 4 cm. Hol een beetje uit zodat je een holte bekomt. Bestrooi met zout, laat omgekeerd uitlekken en zet minstens ½ u koel weg. Verbrokkel de uitgelekte tonijn met een vork en meng met de mayonaise en fijngeknipte peterselie. Steek er een paar bieslooksprieten in en versier het bord met citroenschijfjes. Vul de komkommerschuitjes juist voor het opdienen.
    Tip: Kan ook met platte kaas (zoals philadelphia) in plaats van mayonaise. Voor een blik van 200 g neem je 100 g platte kaas. Kruid ook met peper, zout en beetje paprikapoeder.

    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:komkommer, aperitiefhapje, tapas, tonijn, platte kaas, mayonaise, bieslook, peterselie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Serveer als groente bij vleesgerechten of als vegetarische schotel.
    trostomaten, gepeld
    kleine courgette
    1 bolletje mozzarella
    tijmtakjes
    peper, zout
    Snij de tomaten, courgette en mozzarella in schijfjes. Neem afwisselend een schijfje tomaat, courgette, en mozzarella. Plaats ze in een ovenschotel, kruid met peper, zout en strooi de tijmtakjes erover. Zet in een voorverwarmde oven van 200° totdat de kaas smelt.


    Categorie:Groenten
    Tags:courgette, mozzarella, tomaten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode bietensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    500 g gekookte rode bieten
    3 uien, middelmatige grootte, grofgesneden
    2 grote aardappelen, stukgesneden
    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    2 eetl olijfolie of boter
    sap van 1 citroen, peper
    1 l water + 2 groentenbouillonblokjes
    room of koffiemelk
    Snijd de rode biet in kleine blokjes en vang het sap op. Stoof de uien en aardappelblokjes een paar minuten in de olijfolie. Voeg rode biet met sap en knoflook toe. Laat nog even verder stoven met deksel op de kookpot. Giet het water met de bouillonblokjes erbij. Kruid flink met peper. Breng tot kookpot en laat 30 minuten zachtjes gaarkoken. Mix de soep fijn en voeg citroensap toe. Serveer met een beetje room of koffiemelk.
    Variatie:
    Neem een fles wortelsap in plaats van water.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:rode biet, ui, aardappel, look, citroen, soep
    >> Reageer (1)
    31-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zeer fris bij gegrild vlees of met spagetti.
    Voor 2 personen
    300 g kers- of cocktailtomaten
    1 sjalot, fijngesneden
    handvol blaadjes verse basilicum, fijngeknipt
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    peper, zout
    ½ koffielepel suiker
    De tomaatjes spoelen onder de kraan en halveren. In een schotel mengen met sjalot, basilicumblaadjes, peper en zout. Tomaten met de handen uitknijpen gedurende enkele minuten. Knoflook toevoegen en ± 20 min laten rusten. Naar smaak een beetje suiker toevoegen.
    Variatie
    Meng tomaten, basilicum, knoflook, 1 eetlepel olijfolie en ½ eetlepel azijn. Kruiden met peper en zout. Spagetti koken, afgieten en nog warm mengen met de tomatensla. Fris en luchtig.


    Categorie:Salades
    Tags:kerstomaat, cocktailtomaat, sjalot, basilicum, look, suiker, spagetti, gegrild vlees
    >> Reageer (0)
    30-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse tomatensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maak deze soep met verse tomaten.
    Voor 4 personen
    1 eetl olijfolie of boter
    1 kg tomaten, in vieren gesneden
    1 grote ui, grofgesneden
    1 wortel, grofgesneden
    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    3 takjes verse tijm of 1 koffiel gedroogde
    1 laurierblad, peper, zout
    1 L kippen- of groentenbouillon (water + 2 tabletjes)
    Verhit de olie, voeg ui en wortel toe en stoof op middelmatig vuur ± 5 min met deksel op de kookpot. Roer af en toe. Voeg tomaten, knoflook, kruiden, water en bouillontabletjes toe en breng aan de kook. Laat op zacht vuur 45 min gaarkoken. Verwijder laurierblad en draai de soep door passe-vite (roerzeef). Warm eventueel nog even op.
    Afwerking:
    Serveer met fijngeknipte peterselie of verse tijmblaadjes.
    Romige tomatensoep: 1 dl room toevoegen en soep op laag vuur opwarmen zonder te koken.
    Je kan de soep ook mixen. Pel de tomaten dan eerst: maak een inkeping in kruisvorm onderaan de tomaten, leg ze even in kokend water en leg ze dan onmiddellijk in koud water. Nu pellen ze makkelijk.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:soeptomaten, wortel, look, tijm, roerzeef, laurier, bouillon, soep
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldsla met tomaten, champignon en avocado
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    150 g veldsla
    3 middelgrote tomaten
    150 g champignons
    1 rijpe avocado
    citroensap
    2 fijngesnipperde uien
    4 eetl slaolie
    3 eetl azijn
    De kroontjes van de tomaten wegsnijden, eventueel ontvellen en in plakjes snijden. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met citroensap. De avocado doorsnijden, pit verwijderen, schillen, in dunne schijven snijden en met citroensap besprenkelen. Veldsla wassen. Alle ingredienten op bordjes schikken.
    Slasaus: De uien vermengen met de olie en azijn. Kruiden met peper en zout. Over de salade gieten.


    Categorie:Salades
    Tags:avocado, champignon, tomaten, veldsla, slasaus, vinaigrette
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskotelet met picklessaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook wel Cross & Blackwell saus genoemd, naar de Engelse piccalilli.
    Voor 2 personen
    2 koteletten
    4 eetl pickles (vb Devos-Lemmens)
    1 dl lichte room, uit koelkast
    0,5 dl water
    bakboter
    peper, zout
    Smelt de boter en bak de koteletten goudbruin langs beide kanten op middelmatig vuur. Zet deksel schuin op de pan en laat 5 à 10 minuten (naargelang dikte) doorbakken op zachter vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Neem uit de pan en dek af. Blus de braadpan met het water. Schraap de aanbaksels los met houten lepel. Zet de pan even van het vuur en doe er de room en pickles bij. Goed omroeren en gedurende een paar minuten op middelmatig vuur inkoken tot een smeuige saus. Serveer de saus over de koteletten. Geef hierbij frietjes met een slaatje van fijngesnipperd witloof of tuinkers.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:picklessaus, kotelet, varkensvlees, tuinkers
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provencaalse saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    2 uien,grofgesneden
    400 g gepelde en ontpitte tomaten (of blik)
    2 knoflookteentjes, fijngesnipperd
    ½ rode, ½ groene en ½ gele paprika
    50 g boter provençaalse kruiden
    peper, zout
    De paprika’s halveren, zaadjes verwijderen, schillen met dunschiller en in reepjes snijden. Smelt 50 g boter op middelmatig vuur en doe de uien, paprika’s en knoflook in de pan. Laat 10 minuten stoven (niet bruinbakken) en roer regelmatig om. Voeg dan de tomaten en kruiden aan toe. Omroeren en met deksel op de stoofpan 15 minuten op zacht vuur laten pruttelen. Naar keuze kan de saus wat gebonden worden met sausbinder of maïzena express.

    Categorie:Sauzen
    Tags:tomaat, ui, look, paprika, kruiden
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snijbonen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g snijbonen
    2 sjalotjes of 1 ui, in reepjes gesneden
    klont bakboter
    1 dl water
    peper, zout
    eventueel 1 tomaat
    Spoel de snijbonen en snijd de uiteinden af. Snijd ze schuin in reepjes (of met snijmachine). Kook ze in gezouten, kokend water gedurende 13 minuten. Giet af en verfris even met koud water. Smelt de boter en voeg de sjalotjes toe. Laat op matig vuur ± 5 min stoven met deksel op de pan. Blus met het water en voeg de gekookte snijboontjes toe. Deksel op de pan en nog ± 5 minuten laten stoven. Eventueel een stukgesneden tomaat toevoegen. Regelmatig omroeren. Kruid naar smaak met peper en zout.
    In microgolfoven:
    Een fijngesnipperde ui samen met de in reepjes gesneden snijbonen in een microgolfschaal doen en er 2 eetl. water aan toevoegen. Afgedekt, 5-8 min op ca 750 Watt. Kontroleer met prikker. Op de dampend-hete snijboontjes een klontje boter laten smelten en kruiden naar smaak.


    Categorie:Groenten
    Tags:snijbonen, sjalot, tomaat, ui, groenten
    >> Reageer (1)
    29-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte zalm met toast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht
    Gerookte zalm
    Tuinkers
    Citroen
    Sjalot fijngesneden
    Toast
    Leg de fijne sneetjes gerookte zalm op een bord. Strooi hierover de sjalot. Garneer met tuinkers en partjes citroen. Serveer met warme toastjes in driehoek gesneden.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:gerookte zalm, citroen, tuinkers, toast, lunch
    >> Reageer (1)
    24-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melbatoast met verse kaas en radijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klaar in een wip en zeer fris.
    verse platte kaas, mager of halfvol
    witte peper, zout
    bosje radijzen
    lente-ui of bieslook
    Besmeer de toast met de platte kaas en kruid met een weinig witte peper en zout. Snijd de radijsjes in schijfjes en schik op de kaas. Snijd de lente-ui in ringetjes of bieslook fijnsnijden en strooi op de toastjes.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:platte kaas, melbatoast, radijs, bieslook, lente-ui,hapje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade Niçoise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker fris als maaltijd of lunch.
    Voor 2 personen
    2 blikjes tonijn in olie (± 190g)
    100 g zwarte olijven
    2 eieren
    4 eetlepels citroensap
    slablaadjes (±100 g)
    1 tomaat
    1 ui
    200 g sperziebonen
    De ui pellen en in fijne ringen snijden. De eieren 10 min hard koken, afspoelen onder koud water, laten afkoelen, pellen en in vieren snijden. De tomaat in kleine partjes snijden. In lichtgezouten kokend water de verse sperzieboontjes 13 minuten koken ( 10 min voor diepvries). Onmiddellijk onder koud stromend water afkoelen, zo blijven ze krokant. Doe ieder blikje tonijn (met olie) in een kom en besprenkel telkens met 2 eetlepels citroensap. Roer voorzichtig om met een vork. Verdeel de slablaadjes op het bord met daarop enkele uiringen en olijven. De tonijn in het midden van het bord schikken met daarrond de groene boontjes. Werk af met partjes tomaat en gekookt ei. Hierbij geef je naar keuze stokbrood of koude aardappelsalade. Ook zeer lekker met gebakken krieltjes of frieten.


    Categorie:Salades
    Tags:tonijn, olijven, eieren, citroensap, kropsla, tomaat, ui, sperziebonen
    >> Reageer (0)
    21-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klassiek gekookt of gestoomd in de microgolf.
    Voor 2 personen
    1 broccoli
    50 g bakboter
    peper, zout, nootmuskaat

    Het grootste deel van de stelen en de blaadjes afsnijden. De roosjes spoelen onder stromend water. In gezouten kokend water 8 minuten koken, met deksel op de kookpot. Water afgieten en laten uitlekken. Smelt ondertussen de boter. De broccoliroosjes toevoegen en even omroeren. Kruiden met peper en nootmuskaat.
    Als variatie kan je een knoflookteentje stoven met de boter. Witte saus kan ook met gekookte of gestoomde broccoli.
    In microgolf
    De broccolli in roosjes verdelen en met een eetlepel water in een kring in een microgolfschaal schikken. Daarbij de steeltjes langs de buitenkant. Afgedekt 3-5 min op ca 800 Watt laten garen. Kontroleer met prikker. Een klontje boter op de dampende broccoli laten smelten. Kruiden naar smaak met peper en nootmuskaat. Ter afwisseling kan je er nog geraspte kaas over strooien of stukjes tomaat bijvoegen alvorens in de microgolf te zetten.


    Categorie:Groenten
    Tags:broccoli, boter, peper, nootmuskaat, geraspte kaas, seizoensgroenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensruggebraad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    ± 400 g ruggebraad zonder been
    mosterd
    1 eetlepel olijfolie
    ½ koffielepel paprikapoeder
    zout

    Het vlees dun bestrijken met mosterd. Het vlees in een ovenschaal leggen en onder een voorverwarmde grill van 200 C° schuiven. Grill beiden zijden gedurende 10 min. Na een paar minuten de olie met paprikapoeder mengen in een potje en het vlees hiermee instrijken. Herhaal dit regelmatig. Na de grilltijd nog 10 min in de oven laten staan. Kruid het vlees met zout en snij in sneetjes.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:ruggegebraad, varkensgebraad, mosterd, olijfolie, paprikapoeder
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepvleesfricassee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    500 g soepvlees
    1 takje of 1 koffiel gedroogde tijm
    peper, zout
    ½ liter bouillon (kookvocht)
    3 eetl boter
    3 eetl bloem
    sap van ½ citroen
    1 eierdooier
    1 klein doosje champignons

    Leg het soepvlees in ± 2 liter kokend water. Het vlees moet juist onder water staan. Kruid met peper, zout en tijm. Laat op een zacht vuur 2 uur koken. Zo stollen de eiwitten onmiddellijk en blijft het vlees sappiger en voedzamer. Meet ½ liter af voor de fricassee en maak met de rest van de bouillon een lekker soepje of vries in. Verwijder eventueel het vetgedeelte van het gekookt soepvlees en snijd het magere vlees in blokjes. Maak nu een zure eiersaus: smelt de boter, roer er de bloem onder, voeg de bouillon toe en laat onder flink roeren de saus indikken. Kruiden naar smaak met peper en zout. Klop de eierdooier met een beetje bouillon en vermeng met de overige saus. Breng op smaak met citroensap. Het soepvlees en de champignons toevoegen. Goed opwarmen. Serveer met aardappelen, puree (met peterselie), in korstgebak (vol-au-vent) of met brood.
    Tips
    Meng onder de puree fijngesneden pijpajuintjes of peterselie.
    Maak eventueel soepballetjes, laat ze even koken in de bouillon en voeg erbij.
    Of ter afwisseling met fijngesneden hesp en geraspte kaas.
    Soepvlees kan ook klaargemaakt worden met tomatensaus, currysaus of gegratineerd in een ovenschotel met een dikke kaassaus.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:soepvlees, zure eiersaus, fricassee, ragout, runderborst, boelie, bouilli
    >> Reageer (2)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (5)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (8)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (13)
  • Oma's recepten (33)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (5)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (14)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Spruiten
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloofsoep
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Kip op jagerswijze
  • Wittekoolsoep
  • Witloofstoemp
  • Visfilet met pizzaiola
  • Wittekool
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2018
  • Jenthes keuken
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Cappuccino van soep
  • Ajuinsoep
  • Aspergerolletje
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Hemelse peer
  • Gevulde aardappeltjes
  • Everzwijnragout
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Waterkerssoep
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Peren met vijgenpuree
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Oesters met kruidenboter
  • Vingerhapje - Pens met appel
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Garnalensoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Pastinaaksoep
  • Preiroomsoep
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Creme brulee
  • Krabgratin
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Vispasteitje
  • Kip met mandarijntjes
  • Aperitiefglaasjes
  • Martini - Zalm
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Vissoep
  • Paddestoeltjes met eieren
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Grissinistokjes met ham
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Sint-Jakobsschelp
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Minibroodjes
  • Visrolletjes met courgettes
  • Wortelstoemp
  • Appelcompote
  • Marmercake
  • Hazenrug
  • Gele-Paprikasoep
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Currysaus
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Garnaalkroketten
  • Preisoep
  • Geroosterde kwartels
  • Sabayon
  • Uientaart
  • Knolseldersoep
  • Savooikool met kotelet
  • Venkel met kaaskorstje
  • Prei op vlaamse wijze
  • Groenekoolstoemp
  • Rode kool
  • Hete bliksem
  • Spruitjessoep
  • Chocomousse
  • Soepje met garnalen en visblokjes
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Pannenkoeken
  • Doperwten in microgolf
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Prei
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bonensoep
  • Witloof - Hamtaart
  • Vis met mosterdsaus
  • Omelet met uien
  • Zeetong
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Steak met groene pepersaus
  • Pompoen - Paprikasoep
  • Gebraden kip
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Tomatentaart
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Ajuinstoemp
  • Broccoli - tonijntaart
  • Chili Con Carne
  • Fruitige varkenskotelet
  • Wortelen in microgolf
  • Champignonsoep in microgolf
  • Mosterdsoep met spekblokjes
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree
  • Messinaroom
  • Witloof met ballekes
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Osso Bucco met pasta
  • Croque-Monsieur
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Courgettes gestoofd
  • Tortilla
  • Slasoep
  • Gazpacho
  • Cake met appelen
  • Lamskotelet met ananas
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Meloen met Gandaham
  • Kaassoep met balletjes
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Paella
  • Komkommersoep
  • Tortilla met courgette
  • Bloemkoolsalade
  • Sperzieboontjes met spek
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Komkommerschuitje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Rode bietensoep
  • Tomatensla
  • Verse tomatensoep
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Provencaalse saus
  • Snijbonen
  • Gerookte zalm met toast
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Salade Niçoise
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Soepvleesfricassee
  • Groene boontjes
  • Broccolisoep
  • Meloen met ham
  • Mosselsoep
  • Slastoemp met eieren
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Aardbeien met sabayon
  • Knolseldersalade
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Tonijn met kruidenboter
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Mosselen natuur
  • Spinazie
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Seldersoep
  • Aardbeibloesem

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mam
    blog.seniorennet.be/mam

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!